|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Megi - nie poddawaj się
![]() ![]() ![]()
#2492 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Wtajemniczenie
|
megi ciśnie mi się na usta wiele słów, więc lepiej żebym nic nie pisała.
Będę jutro. 15-16 może być? Czy tata/mama/siostra nie może Cię zabrać do Koszalina? Autem nie dasz rady sama z Igutkiem czy nie masz auta do dyspozycji?? Adam niech Cię zawiezie. Nataszka niedaleko, drugi koniec Wawy - jakieś 20km
#2494 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój tż nigdy, przenigdy nie odmówił mi pomocy w żadnej sprawie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2495 |
Zakorzenienie
|
No w cholerę - 450 km.
Nie mam samochodu - jest jeden. Z Igorem muszę mieć kierowcę - on od zawsze jest antyfanem jazdy. Ja jeżdżę z nim z tyłu. Czy Wy byście umiały po prostu leżeć przy Waszych dzieciach? Bo już mi nieco odbija i zaczęłam się zastanawiać. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Żeby była jasność - zrobił zakupy, ugotował obiad, który jemu pasował, bo Igorowi coś oddzielnie robiłam, bo Adam zrobił leczo, a Igor nie tknie nawet dziko głodny. Ale jak go proszę, żeby zabrał Igora na zakupy, bo mnie brzuch boli, to... zapomniał. Żeby wstał wcześniej, bo mam leżeć, to on zmęczony. Żeby popilnował małego, to nie trzeba, sam się pilnuję. Też mi się wydawało, że się zmieniło dużo. I raptem pojawił mi się w domu jakiś nie myślący typ, który uważa, że ze wszystkim przesadzam i sama sobie robię problemy. Co w końcu jest trudnego w leżeniu?
#2496 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka czasem na facetów juz słów brak i sił, ja też już sama wiem co to znaczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - ja cały dzień jestem w domu
![]() ![]()
#2498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze Megi jak ja ciebie rozumiem... maskara jak Ci kobietko pomoc? tak sie nie da, ale towarzystwo naprawde jest wazne, masz tam jakies kolezanki, jakas rodzine dalszą chociaż? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do leżenia przy dziecku...jest to mega trudne, sama z Igorem w domu nie dasz rady - to Ci mogę zagwarantować bo sama przecież dopiero przez to przeszłam ![]() ![]()
![]() |
#2500 |
Zakorzenienie
|
MEGI co do lezenia przy dzieciach ja nie umiem, tez jak mialam wyrywany ząb i ten tydzien po (któraś jeszcze pamięta jak tu zdychałam tydzień czasu?
![]() to tez mnie trafiało na miejscu i jeszcze prosilam sie zeby małą zajął się w jakiś bardziej aktywny sposób, tzn spacer, jakas hustawka... bo ona tego nauczona ze mną a tu nagle nic... wrrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za jakiś trok biorę dziewczynę do domu która będzie ich uczyć . Cytat:
![]() ![]() No boski jest , a jak na rowerku jedzie szybko . świetny . Mało go pokazujesz Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja mam mniej wiecej taki kupiłam w biedronie http://allegro.pl/sokownik-stalowy-g...552516630.html my właśnie w nim winogrona robimy . Dziś na urodzinach Szymka kolegi byłam , Jutro Szymka imprezka . Tak więc week mam dzieciowo imprezowy . Megi brak mi słów . Tulam mocno
![]() |
#2502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Hanie wezmę of kors ![]() Laski, byłyście z dziećmi w kinie? Jutro Marcel będzie miał swój debiut ![]() Ania Marci liczy tak "raz, dwa, trzy, four, five start" ![]() Megi chyba że wolisz rano, a ja kino z Nimi przerzuce na popołudnie??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2012-09-08 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Zakorzenienie
|
A. usypia właśnie Igora. Jak widać ma jakieś przejawy ludzkich odruchów.
Myślę - może poproszę jednak mamę o przyjechanie. Żeby nieco zmienić nastrój chciałam Wam kogoś przedstawić - wyjątkowej urody, co prawda oczy lekko z boku głowy, a nie z przodu i taka przezroczysta główka, ale jest wszystko, co ma być ![]()
#2504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My byliśmy w kinie. Igor na miejscu wytrzymał łącznie z 5 minut. Resztę seansu łaził po kinie i wychodził z sali. A. chciał go wziąć i A. z nim chodził. Od tej pory nie proponuje takich głupot. (A ja wiedziałam, że tak będzie) ![]()
![]() |
#2506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Zakorzenienie
|
Hania to córka Gmyrelki - całe 9 lat niezłej laseczki - ale Gmyrelka będzie miała z nią przewalone za parę lat - chłopaki będą przez balkon włazić. A że mieszkają na parterze, to nieco ułatwi im
![]()
#2508 |
Wtajemniczenie
|
Moja córka - wkrótce skończy 9 lat
![]() ![]() megi wyjątkowo wspaniale prezentuje się Twoje dziecko ![]() Megi a rano to dla Was która - 1o może być? Co Ci przywieźć? Jakieś zachcianki? ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2012-09-08 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No nic idę kończyc sałatkę dla tż i kompot na jutro, powiesić pranie i mykam w kimono ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochane, miłego potkania jutro, Megi dużo wytrwałości! i cierpliwości! Gmyrelka daj jej dużo pozytywnych fluidów od nas, ja idę pooglądać wesele kuzynki ![]() dobrej nocy dla reszty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Wtajemniczenie
|
Bao obiecuję wstawić fotki jak tylko zgram zdjęcia znad morza
![]()
#2512 |
Zakorzenienie
|
Megi piękny maluszek
![]() ![]() choć już troszkę nie pamiętam jak się na to patrzy ![]()
#2513 | ||
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - 10 może być
![]() ![]() Właśnie wciągnęłam bułeczkę z fetą i ogórkiem. O tej godzinie nie jadłam od lat. Staczam się ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Od wczoraj mam to osłabienie psychiczne po wizycie u lekarza. Ale to kolejna opowieść. Prócz krwiaka problemem okazała moja grupa krwi rh-. W połączeniu z krwawieniem i brakiem antyimmunoglobuliny ... no osłabiło mnie to i sprzeczne opinie lekarzy. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2514 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na rowerku ładnie jeździ ale też długo stał nie ruszany aż myślałam że go sprzedam. On długo nie mówił dopiero jak skończył 2 lata to zaczął tak na dobre no i ja często udaję że nie wiem o co mu chodzi albo jak coś zasepleni to ja tak samo powtarzam i on wtedy stara się powiedzieć wyraźnie żebym zrozumiała Inhalator nie taki nowy bo już ponad 2 lata ma więc gwarancji juz nie ma niby działa ale coś tak w nim dziwnie burczy czasem jakby zwalniał jakby się dusił Z oszczędzaniem nic nie mów ja tez w najlepszym razie na czysto wychodzę ,jeszcze ze 2 lata temu odkładałam regularnie i zawsze tam na coś ekstra sobie odłozyłam a teraz raz się uda a nie raz nie ![]() Wina z czerwonych nie robiłam jakoś nie przepadam za nimi a czarne lubię ,jeszcze miałam sobie smorodinę nastawić ale zapomniałam na wiosnę krzakówkę zrobić z młodych liści a to sie później miesza. Powodzenia w biegu Cytat:
mięso mielone,zimniaki ugotowane i starte na tarce ,pieczarki,cebulka pokrojona ,czosnek zmiażdzony sól pieprz i jajko żeby się trzymało to mieszasz napełniesz dynie i do piekarnika na godzinę co najmniej na 190stopni i pod koniec dajesz ser żółty na wierzch Jak nie masz małych dyni mogą być większe i później te miski dyniowe po upieczeniu na pół przekroisz czy na ćwiartki i podzielisz też tak robiłam. Druga zapiekanka to do wysmarowanego naczynia dajesz pokrojone w grubą kostkę ziemniaki surowe i dynię tez pokrojoną w grubą kostkę ten twardy miąższ możesz tam dać tez boczek w kostkę ale niekoniecznie posypujesz solą ,pieprzem ,gałką muszkatułową i zalewasz to wszystko jajkami rozbełtanymi ze śmietaną lub jogurtem i do piekarnika na 180 stopni na ok 45 min jak będą miękkie warzywa ,widelcem sprawdzam. Zupa dyniowa.Zupa Adama (nazwa oryginalna) Warzywa w równych proporcjach pokrojone w słupki np. po szklance: marchew,pietruszka,por,zi emniaki podsmażasz krótko na maśle! (koniecznie bo ono daje smak) tak na pół miękko i do gara zalewasz wodą ,wrzucasz kostki ,no chyba że masz gotowy wywar to wywarem zalewasz ,gotujesz do miękkości doprawiasz solą pieprzem i gałką i dajesz pure z dyni jako zagęstnik.Do tej zupy podaję grzanki zrobione z białej bułki pokrojone w kromeczki na to ser żółty posypane ostrą papryką i zapieczone ok.5 min w piekarniku nagrzanym do 200stopni. Wszyscy uwielbiają tą zupę. Pure z dyni :dynię piekę aż będzie miękka i miksuję jak zrobię za dużo dzielę na porcje w woreczki i do zamrażarki. Ale się naprodukowałam ,może coś wybierzesz ![]() Cytat:
To wy obie miałyście stresa z przedszkolem i szkołą ![]() Dobrze że w przedszkolu w miarę bezboleśnie poszło. Cytat:
![]() Aronię już zbieraj ona będzie taka cierpka ,soki możesz robić albo dżemy moja już dawno zjedzona ja mam mały krzak i Miko na surowo tak z krzaka zjadł Cytat:
miłej imprezy ![]() Megi trzymaj się ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Megi, Ty już nie myśl tylko jutro rano dzwoń po mamę! Ja tak ostatnio mojej fryzjerce nagadałam, bo dziewczyna w 4 miesiący ciązy i nadal przy tych farbach i długo na stojąco pracowała, a miała dylemat, bo szefowa nie ogarnie sama salonu, nie wyrobi się itd. Jak jej nagadałam, tak mi po tygodniu przysłała SMS'a, że zwinęła się na zwolnienie, bo przyznała mi rację. A przedwczoraj przysłała mo kolejną wiadomość, że będzie miała córeczkę ![]() Więc Megi ty już nie myśl o tym jak tu innym dogodzić, tylko zacznij WRESZCCIE myśleć o sobie! W d.... miej to co Adam chce/może/umie/zechce zrobić-ma zrobić i koniec! ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() Dzięki za podpowiedź w sp.aronii. Mam dwa krzaki z czego jeden taki pokaźny dość i już biedny ledwo trzyma te owoce.
![]() |
#2516 |
Zakorzenienie
|
Libra
![]() ![]() ![]() Madzia tfu tfu kciuki trzymam i super ze z tele git . Megi oj bidulo . To taki typ człowieka , nie wiem czy uda ci się go zmienić a raczej jego podejście do pewnych życiowych kwesti. Raczej ciagle gadki nie pomogą bo to on musi sam od siebie zrozumieć , dostrzec co jest ważne , a od twojego ciągłego gadania w końcu będzie czuł się osaczony , będzie traktował to nie jako rozmowę w ktorej rozwiazuje sie problem , w ktorej mowimy co nas boli ,ale jako twoje zrzedzenie. Zaś z drugiej strony trzeba ostro powiedzieć co ci się nie podoba , on musi dowiedzieć sie co ci lerzy na sercu itd i to taki błędne koło . No bo jak mu nie powiesz to pewnie się sam nie domyślić . Powiedz sobie sama ile razy prosilas, tlumaczylas, gadalas - zmieniło się coś? Dało to coś? I teraz kwestia czy zadowola cię takie chwilowe poprawy . Może jakaś terapia małżeńska , z kimś kto będzie obiektywny , to dla niego bardziej ale zeby miał poczucie ze ktoś nie naciska na niego bo się może wkurzyc , uprzec na swoim i dopiero będzie. Takie moje skrajne przemyślenia , ale znam typ człowieka , z którym nie da się już żyć , zero zaangażowania w zycie rodzinne . Nie mam czasu, niechce mi się, to kobiece zajęcie , zmęczony jeste, najmij se nianie, ja nie chciałem kolejnego dziecka...... Nataszka podróż spoko dzięki ![]() A teraz pilne , nie wiem cy ktoś jeszcze tu jest ale mojemu młodemu zatkalo się ucho , ryczy strasznie , tzn zasnął już z bólu i zmęczenia , dałam mu syrop podwójna dawkę w sumie , bo tak ryczał ( w półtora godzinnym odstępie ) . Próbował z zatkanym nosem , jutro z rana najmu nie przejdzie to frunie do lekarza . Co jeszcze można z domowych sposobów , jak mi w nocy zacznie płakać. ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Jeszcze chciałam dodać ze w żaden sposób nie bronię Megi męża, jego zachowania podejścia , nie tłumaczę , bo mnie tez takie męskie podejście wkurza i nie toleruje . Tylko mniejwiecej wiem ze są tacy faceci i setna z którejś koleji gadka i tak nic nie daje , albo daje na pare dni miesięcy a potem znowu wraca się do punktu wyjścia . Cieżko może niektórym jest to zrozumieć jak się nie było w takim związku , albo widzi taki związek z bliska z takim facetem , nie wszyscy są idelani . |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
Monka dzięki
![]() Może mu sie zatkało bo tam się coś dzieje jakieś zapalenie ucha czy coś że płacze ,a nie masz kropli do uszu? antotalgin,otinum najlepiej jakbys mu zakropiła ,zakrop i zagnij na chwilę żeby tam dalej wleciało,zaszkodzić na pewno nie zaszkodzi.Ponoć ucho strasznie boli i dzieci okropnie płaczą |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ucha to kurcze nie wiem, ale to od cisnienia czy moze ma zanieczyszczone? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zgodzę się z wami ,jak to się mówi "Starego psa nie nauczysz służyć" jeśli po kolejnych zapewnieniach nic się nie zmienia to albo trzeba się pogodzić z rzeczywistością albo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
taką anty immunoglobine mozna jakos chyba zazyc tak? nie znam się na tym ale cos mi sie kojarzy, ![]() Megi, posłuchaj Mrowak i reszty i dzwon po Mame, mysle ze chciala by ci pomoc. Pomysl o Was, o sobie o Igorku o malutkiej kruszynce, maluda potrzybuje mamy w pelni sil fizycznych( w miare mozliwosci) no i psychicznych, wsparcie jest wazne. Masz dobry kontakt z mama? ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Madziu kciuki trzymam i ja, Libra mały słodki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.