|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Witam
![]() Wczoraj nie miałam czasu zajrzeć,wiec dzisiaj nadrobilam. Mój mąż wczoraj stwierdził,że obniżył mi sie brzuch,ale myślałam,że mu sie wydaje. Ale później przyjechała moja mama i stwierdziła,że faktycznie troche mi opadł .Lucia mam nadzieje,że u Ciebie wszystko dobrze. Tamlin trzymam kciuki,żebys sie rozpakowała będę miała o czym czytać jak wróce,bo jedziemy do mamy na grilla .Miłej niedzieli
|
|
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
Niedzielne dzień dobry!
![]() A mnie mąż obudził o 3 w nocy jak wrócił z pracy bo kluczy zapomniał i już potem nie mogłam zasnąć do 6... wstałam przed chwilą. Pooglądałam za to stare programy tvnu typu "Kto was tak urządził"... nie było to tak dawno ale jak zobaczyłam te stroje, te fryzury, no i konwencje programów to się uśmiałam |
|
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczęta!
dziś wielki dzień... po 2 tygodniach wraca do nas na stałe mój TŻ!!! Basia dzielnie się trzymała żeby poczekać na tatusia w brzuszku ![]() jednym słowem: od jutra możemy się spokojnie rozpakowywać ![]() i wreszcie spokojnie mogę spakować torbę do szpitala ![]() miłej niedzieli wszystkim życzę!
|
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
ja dziś mam trochę urwanie głowy przy niedzieli bo goście przyjeżdżają ![]() właśnie się dowiedziałam, że mój R przyjeżdża w środę i jest do niedzieli i potem znów do pracy wraca, będę miała więc 4 dni na rozpakowanie się hehe :p choć się na razie nie zanosi ;] zajrzę do Was później
|
#485 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny dzięki za kciuki Choć wczoraj myślałm, że urodzę. Jak wróciłam do domu, chwilę posiedziałam to mała zaczęła mi tak główką napierać na krocze, że nie mogłam kroku zrobić. Myślałam, że wypadnie. Po dwóch godzinach rozbolały mnie kości po bokach (miednica?) i czułam się jak po 3 godzinach seksu w pozycji nogi na za15 trzecia ![]() Całą noc twardniał mi brzuch ale bez tych okresowych bóli. Bajdełej na dziś mam termin z usg Mój maż wczoraj dla pewności czytał jak w razie konieczności samemu odebrać poród. I nawet jak się obudził to powiedział, że mu się poród śnił
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam Wam pisać jak mnie Kropek rozbroił ostatnio. Ściągam skarpety, to znaczy próbuje, to podszedł i ściągnął mi mówiąc że mi pomoże, żebym się nie wyginała tylko mówiła w czym ma mi pomóc. To walnęłam, że jak taki pomocny to ciężko mi tyłek podetrzeć jak się załatwię, bo wszystko urosło a ręce się nie wydłużyły
|
|
|
|
#487 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczęta. Ja jeszcze w dwupaku, chociaż marze o tym, żeby urodzić. Wczoraj miałam bardzo bolesne skurcze i ze 2 godziny spędziłam na kibelku, bo organizm ewidentnie się oczyszczał. Skurcze co 15 minut, a po kąpieli tylko się nasiliły. Więc zachwycona - wreszcie coś konkretnego. Ale co 15 minut to jeszcze za wcześnie...
żeby jechać. No więc się położyłam i ... przeszło. Wykończe się z tymi fałszywymi alarmami![]() Agnus21 śliczna i słodka córeczka Asiuulka89 Twoje dzieciaczki są przeurocze. Synuś śliczniutki, a ja tylko się rozczulam, bo musze na swojego w dalszym ciągu czekać. A on jakoś się nie śpieszy. Cytat:
Ale nie łatwa sprawa z tym porodem, jak małe nie chce wyjść to nie wyjdzie i już Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36405898]Mamuśki my już w domku.Mamy problemy z karmieniem bo mleka mam mało i dokarmiamy sie mm.Odezwiemy sie pozniej jak sie zadomowimy Normalnie ekspres. Szybki poród i szybki powrót. Też tak chce Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|
#488 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() małżonka wysłałam na ryby a ja się byczę ![]() wprawdzie już tydzień temu miał zapowiedziane, że to był jego ostatni wypad przed porodem ale dziś taki łaził smętny więc mu sama zaproponowałam by jechał... rozbudził się w 5 sekund i za 10 minut już go nie było ![]() co mu będę żałować, sama nie pojadę więc niech się chłopina rozerwie a ja w tym czasie nadrobię jakieś filmy. za to ładnie mi posprząta po powrocie nie ma nic za darmo Cytat:
a co to za antybiotyk, penicylina? bo na naszego paciorkowca podają zazwyczaj penicylinę, chyba że jest się uczulonym to wtedy kombinują z innym. a antybiotyk nawet jak zadziała to przy porodzie na wszelki wypadek jeszcze raz go podadzą bo to cholerstwo lubi wracać tak mi tłumaczył ginekolog Cytat:
jak tak dalej pójdzie to wreszcie urodzę w domu, bo gdy złapie mnie kolejny atak to pomyślę sobie, że znowu fałszywy alarm i zostanę w domu ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- na suwaczku z terminu OM mam dziś równo 38 tygodni, czy to znaczy, że Lena jest donoszona
|
||
|
|
|
#489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lenka donoszona
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tyłkiem też miałam podobny problem wysiłek przy tym ze hohoh Aga_ton no to gratulacje za donoszenie Lenki teraz Twoja dama może wychodzić z brzuszka a nie bawić się z mamą w kotka i myszkę wysłałam ten rzut domu na maila niestety w pdf bo nic innego nie miałąm. Odkąd jestem na diecie waga leci jak szalon zaczynalam ze 100,5 (w środę) a dzisiaj mam już 98,5
|
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
My mamy codziennie jakiś gości u Małej. Znosi ich dzielnie Chciałam wstawić opisy porodów, ale jest za dużo znaków w pierwszym poście. Jeżeli pozwolicie ja sobie bym te pojedyncze posty zapisała do ulubionych, a w następnym wątku je dodam |
|
|
|
#492 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj sama z Kubusiem. Mąż wziął starszego i pojechał do swoich rodzicow. Ja jakos nie mialam ochoty.
Mam pytanie do dziewczyn ktore dokarmiaja. Czy Wasze maluchy nie maja problemu zarowno z jedzeniem z butli jak i cyca? Słuchajcie tak mnie nosi, ze cos niesamowitego. A w ogole ostatnio zgrzeszylam i zjadlam czekolade i .......nic |
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka świetny projekt domu!
![]() Ja dziś cały dzień w łóżku, mam jakiegoś doła... Nie mam już co robić, nudzi mi się okropnie. O 5 nad ranem mnie obudził jeden skurcz mocniejszy, a potem takie miesiączkowe mniejsze się pojawiały, ale nic poza tym.
|
|
|
|
#494 |
|
Konto usunięte
|
Kochane ja się troche ogarnełam więc może Wam napisze jak to było
![]() A wiec jak pisałam w czwartek od 6 miałam skurcze takie bardzo konkretne i 2 razy silniejsze niz te przepowiadające.No to tak pomyślałam że to chyba to i że Loeś się pacha na swiat.Przed 11 już były takie że się prawie zwijałam z bólu więc zadzwoniłam po mame bo tż w pracy a nie chciałam go sciagac bo miał do 14 więc sobie myśle że spokojnie zdąży po pracy do szpitala.W szpitalu położna mnie zbadała i mówi że rzeczywiscie sie zaczeło ale rozwarcie dopiero 2 cm.To sobie myśle że masakra bo takie to mam od tygodnia no ale skurcz za skurczem to czekamy.Skakałam sobie na piłce i to mi przynosiło największa ulge.Ok 13.30 okazało się że rozwarcie jest już na 8 cm i połozna kazała mi szybko dzwonić po męza jesli chce żeby zdążył.I tak dojechał do mnie ok 14.30 i wtedy już zaczynało sie robić bardzo konkretnie.Zwijałam sie z bólu i już nie wiedziałm co z nogami robić.Położna mi bardzo pomagała i proponowała różne pozycje,w ogóle fantastyczna kobitka,była też studentka która była przekochana i głaskała mnie ciągle po głowie Mój Bartek tez był dzielny,sciskał mnie za ręke i psikał woda po twarzy,bo nie dawałam się dotykać.Pod sam koniec małemu spadało tetno bo mielismy kolizje pepowinową i coś tak gadali nade mna lekarze o cesarce no ale na szczescie udało sie sn i tak o 16:00 przyszedł na świat Leoś![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie |
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Choco super opis! Bardzo sprawnie Ci poszło.
![]() No i zazdroooszczę Ci przeokropnie, że masz to już za sobą!
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Nie było mnie od piątku, myślałam, że czeka mnie kilka godzin nadrabiania, a tutaj taki spokój. ![]() Poszłam za Waszymi radami i porozmawiałam w piątek wieczorem z TŻ-tem. Chyba podziałało. Co prawda sprawa wózka nadal niejasna, ze względu tym razem na jego mamę. Mam wrażenie, że ta kobieta najchętniej sama kupiłaby nam ten wózek. Tzn. narzuca nam miejsce zakupu, a mianowicie hurtownie, z którą współpracują, bo liczy na rabat z ich strony. Tyle, że oni sprzedają tylko wózki jednej firmy i to nie jest ani Tako, ani Tutek. Nikt mi nie będzie narzucał jakim wózkiem ma jedzić nasze dziecko, jak to problem to niech powiedzą, że nie kupią i tyle. Jutro ma niby coś się dziać w tej sprawie, a łóżeczko do odbioru dopiero w środę, bo ojciec TŻ-ta nie może wcześniej, mimo, że już jutro będzie na nas czekało. Ale do rzeczy... z TŻ-tem byliśmy wczoraj obejrzeć porodówkę, w szpitalu, w którym planuję rodzić. Co prawda sale są tylko 2, ale mam nadzieję, że uda nam się utrafić, a jak nie to pani położna poinformowała nas, że zawsze w trakcie, gdyby sala się zwolniła, to jest możliwość przejścia. Jest również 8 sal poporodowych, jednoosobowych, co bardzo mi się podoba. Nie będziemy kombinować i zostaniemy chyba przy tym szpitalu. A ja nabrałam jakiegoś wewnętrznego spokoju, gdy zobaczyłam, że porodówka to nie rzeź. ![]() karolluki gratuluję Paulinki!!!! alfabia świetny opis, czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy ![]() Witam wszystkie mamcie, które już w domach. Jakie piękne te nasze wątkowe maluchy.
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które mają już dzieciaczki w domku podajecie maluszką witaminę D3 ? dostałyście na nią receptę czy jak to wygląda?
|
#499 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny.Trzymam kciuki za nierozpakowane
![]() Poród jest nawet fajny.Dacie rade ![]() weronika ta witamine normalnie bez recepty sie kupuje.ona jest w takich ampułkach ale jeszcze nie dawałam.Dopiero musze meza do apteki wysłać póki jeszcze otwarta |
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w ogóle się nie zanosi.CHOCO dzięki myślałam że w szpitalu dostaje się na nia receptę
|
|
#501 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w niedziele!
U nas pięknie i słonecznie.Byłam na mszy i nawet ludzie sie zsunęli,bym usiadła,bo nie wiem,czy wystałabym,a były chrzty. Mój malutki od rana się wierci,w Kościele brzuch się napinał i trochę bolał.Wszyscy mu mówimy,że na niego nie możemy się już doczekać,ale jemu chyba tam dobrze choć mam nadzieję,że może dziś...![]() Cytat:
Kochanieńka to my nie idziemy równo.Ja mam tp liczony wg usg na 18.09.to pewnie urodzisz przede mnąCytat:
![]() Ty tak na serio? ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj zaproponowałam na kolacje pizze i nawet nie wspomniałam nic o piwie a mój,że piwa nie wypije,bo w razie co musi kierować Zaskoczył mnie pozytywnie,bo przecież jeszcze teść może nas zawieźć,mimo to narazie abstynencja,pewnie do pępkowego![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36416921]Dzięki dziewczyny.Trzymam kciuki za nierozpakowane ![]() Poród jest nawet fajny.Dacie rade [/QUOTE]Z taką reklamą porodu na pewno damy radę ![]() Leoś cukiereczek mmm A powiedz rodziłaś w pozycji klasycznej?i co z tym krwotokiem,bo poważnie to brzmi,czy krew ci też przetaczali?
|
|
#502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Bogu! Cytat:
Natomiast wcześniej jednak, niż podanie witamin Małej, mieliśmy wizytę u pediatry i Ona kazała jeszcze wcześniej zacząć podawać. Więc podajemy i kupujemy bez recepty ![]() Witamina jest w takich ampułkach, które się wyciska do buźki. |
||
|
|
|
#503 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na sczescie bez przetaczania sie obyło.macica mis ie zle kurczyła i lekarz mi tam reke włozył i wyciagal mi skrzepy i ponaciskał brzuch,potem dali mi kroplówke z czyms i przeszło ale było groznie.w pewnej chwili to myslalam ze zejde na tamten swiat |
|
|
|
|
#504 | |||
|
Wtajemniczenie
|
to super, od razu mi lżej
![]() Cytat:
i brawa za spadek wagi chwal się na bieżąco wynikami. będziemy Cię dopingować ![]() kto Ci ustalił dietę? byłaś u dietetyka? Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36416258]Kochane ja się troche ogarnełam więc może Wam napisze jak to było ![]() A wiec jak pisałam w czwartek od 6 miałam skurcze takie bardzo konkretne i 2 razy silniejsze niz te przepowiadające.No to tak pomyślałam że to chyba to i że Loeś się pacha na swiat.Przed 11 już były takie że się prawie zwijałam z bólu więc zadzwoniłam po mame bo tż w pracy a nie chciałam go sciagac bo miał do 14 więc sobie myśle że spokojnie zdąży po pracy do szpitala.W szpitalu położna mnie zbadała i mówi że rzeczywiscie sie zaczeło ale rozwarcie dopiero 2 cm.To sobie myśle że masakra bo takie to mam od tygodnia no ale skurcz za skurczem to czekamy.Skakałam sobie na piłce i to mi przynosiło największa ulge.Ok 13.30 okazało się że rozwarcie jest już na 8 cm i połozna kazała mi szybko dzwonić po męza jesli chce żeby zdążył.I tak dojechał do mnie ok 14.30 i wtedy już zaczynało sie robić bardzo konkretnie.Zwijałam sie z bólu i już nie wiedziałm co z nogami robić.Położna mi bardzo pomagała i proponowała różne pozycje,w ogóle fantastyczna kobitka,była też studentka która była przekochana i głaskała mnie ciągle po głowie Mój Bartek tez był dzielny,sciskał mnie za ręke i psikał woda po twarzy,bo nie dawałam się dotykać.Pod sam koniec małemu spadało tetno bo mielismy kolizje pepowinową i coś tak gadali nade mna lekarze o cesarce no ale na szczescie udało sie sn i tak o 16:00 przyszedł na świat Leoś![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie super, że tak sprawnie poszło ![]() Leoś śliczny Cytat:
![]() a że ja nie zaprzeczyłam to musiał obejść się smakiem |
|||
|
|
|
#505 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36416258]Kochane ja się troche ogarnełam więc może Wam napisze jak to było
![]() A wiec jak pisałam w czwartek od 6 miałam skurcze takie bardzo konkretne i 2 razy silniejsze niz te przepowiadające.No to tak pomyślałam że to chyba to i że Loeś się pacha na swiat.Przed 11 już były takie że się prawie zwijałam z bólu więc zadzwoniłam po mame bo tż w pracy a nie chciałam go sciagac bo miał do 14 więc sobie myśle że spokojnie zdąży po pracy do szpitala.W szpitalu położna mnie zbadała i mówi że rzeczywiscie sie zaczeło ale rozwarcie dopiero 2 cm.To sobie myśle że masakra bo takie to mam od tygodnia no ale skurcz za skurczem to czekamy.Skakałam sobie na piłce i to mi przynosiło największa ulge.Ok 13.30 okazało się że rozwarcie jest już na 8 cm i połozna kazała mi szybko dzwonić po męza jesli chce żeby zdążył.I tak dojechał do mnie ok 14.30 i wtedy już zaczynało sie robić bardzo konkretnie.Zwijałam sie z bólu i już nie wiedziałm co z nogami robić.Położna mi bardzo pomagała i proponowała różne pozycje,w ogóle fantastyczna kobitka,była też studentka która była przekochana i głaskała mnie ciągle po głowie Mój Bartek tez był dzielny,sciskał mnie za ręke i psikał woda po twarzy,bo nie dawałam się dotykać.Pod sam koniec małemu spadało tetno bo mielismy kolizje pepowinową i coś tak gadali nade mna lekarze o cesarce no ale na szczescie udało sie sn i tak o 16:00 przyszedł na świat Leoś![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie Piękny opis. Gratuluję! Cały czas zabieram się za swój opis, ale trochę czasu brakuje. Może teraz się uda. Alicja nakarmiona i grzecznie śpi. Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36405898]Mamuśki my już w domku.Mamy problemy z karmieniem bo mleka mam mało i dokarmiamy sie mm.Odezwiemy sie pozniej jak sie zadomowimy Nie poddawaj się ja na początku też miałam mało mleka i dokarmiałam. Jak wróciłam do domu to z kolei miałam nawał pokarmu, także z laktacją nigdy nic nie wiadomo.
|
|
|
|
|
#506 |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36417919]rodziłam na boku i oparłam sobie nogi o połozna
na sczescie bez przetaczania sie obyło.macica mis ie zle kurczyła i lekarz mi tam reke włozył i wyciagal mi skrzepy i ponaciskał brzuch,potem dali mi kroplówke z czyms i przeszło ale było groznie.w pewnej chwili to myslalam ze zejde na tamten swiat[/QUOTE] Współczuje,najważniejsze, że jest już po wszystkim i jest piękny Leoś z rodzicami. Uciekam,bo idziemy na lody.Szkoda siedzieć w domu jak takie piękne słoneczko za oknem a może akurat cos dziś wychodze... ![]() Pa laseczki!
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36416258]Kochane ja się troche ogarnełam więc może Wam napisze jak to było
![]() A wiec jak pisałam w czwartek od 6 miałam skurcze takie bardzo konkretne i 2 razy silniejsze niz te przepowiadające.No to tak pomyślałam że to chyba to i że Loeś się pacha na swiat.Przed 11 już były takie że się prawie zwijałam z bólu więc zadzwoniłam po mame bo tż w pracy a nie chciałam go sciagac bo miał do 14 więc sobie myśle że spokojnie zdąży po pracy do szpitala.W szpitalu położna mnie zbadała i mówi że rzeczywiscie sie zaczeło ale rozwarcie dopiero 2 cm.To sobie myśle że masakra bo takie to mam od tygodnia no ale skurcz za skurczem to czekamy.Skakałam sobie na piłce i to mi przynosiło największa ulge.Ok 13.30 okazało się że rozwarcie jest już na 8 cm i połozna kazała mi szybko dzwonić po męza jesli chce żeby zdążył.I tak dojechał do mnie ok 14.30 i wtedy już zaczynało sie robić bardzo konkretnie.Zwijałam sie z bólu i już nie wiedziałm co z nogami robić.Położna mi bardzo pomagała i proponowała różne pozycje,w ogóle fantastyczna kobitka,była też studentka która była przekochana i głaskała mnie ciągle po głowie Mój Bartek tez był dzielny,sciskał mnie za ręke i psikał woda po twarzy,bo nie dawałam się dotykać.Pod sam koniec małemu spadało tetno bo mielismy kolizje pepowinową i coś tak gadali nade mna lekarze o cesarce no ale na szczescie udało sie sn i tak o 16:00 przyszedł na świat Leoś![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie Bardzo pozytywny opis Szybko poszło a Leoś cudowny Nie no co Ty Jak mnie wszystko boli. Małego czuję tak nisko strasznie. Źle mi dziś bardzo. |
|
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci przy sobie
![]() jak to jest z organizacją przez pierwsze tygodnie, miesiące po porodzie? starcza czasu na coś więcej niż zajmowanie się maluchem, nie chodzi mi tylko o takie podstawowe czynności jak porządki z grubsza, ugotowanie obiadu... prawdę mówiąc nastawiam się, że w niedługim czasie szybko dojdę do siebie i wreszcie ogarnę nasz dom, bo większość rzeczy jest jeszcze nierozpakowana w kartonach, dokupię brakujące meble i dokończymy urządzanie,bo w każdym z pomieszczeń jest jeszcze coś do zrobienia. a jeszcze została działka do ogarnięcia do świąt chciałabym ze wszystkim zdążyć, no może nie ze wszystkim ale z większą częścią... myślicie, że to marzenia ściętej głowy
|
|
|
|
#509 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() A wiec jak pisałam w czwartek od 6 miałam skurcze takie bardzo konkretne i 2 razy silniejsze niz te przepowiadające.No to tak pomyślałam że to chyba to i że Loeś się pacha na swiat.Przed 11 już były takie że się prawie zwijałam z bólu więc zadzwoniłam po mame bo tż w pracy a nie chciałam go sciagac bo miał do 14 więc sobie myśle że spokojnie zdąży po pracy do szpitala.W szpitalu położna mnie zbadała i mówi że rzeczywiscie sie zaczeło ale rozwarcie dopiero 2 cm.To sobie myśle że masakra bo takie to mam od tygodnia no ale skurcz za skurczem to czekamy.Skakałam sobie na piłce i to mi przynosiło największa ulge.Ok 13.30 okazało się że rozwarcie jest już na 8 cm i połozna kazała mi szybko dzwonić po męza jesli chce żeby zdążył.I tak dojechał do mnie ok 14.30 i wtedy już zaczynało sie robić bardzo konkretnie.Zwijałam sie z bólu i już nie wiedziałm co z nogami robić.Położna mi bardzo pomagała i proponowała różne pozycje,w ogóle fantastyczna kobitka,była też studentka która była przekochana i głaskała mnie ciągle po głowie Mój Bartek tez był dzielny,sciskał mnie za ręke i psikał woda po twarzy,bo nie dawałam się dotykać.Pod sam koniec małemu spadało tetno bo mielismy kolizje pepowinową i coś tak gadali nade mna lekarze o cesarce no ale na szczescie udało sie sn i tak o 16:00 przyszedł na świat Leoś![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie piękny opis!!! a Leos jest cudowny gratulacje !! ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
a ja sie martwi czy beda w stanie mieszkanie w porządku utrzymać i cos do zjedzenia sobie zrobic ![]() a tak serio to mysle, ze to zależy od czlowieka jak sie weźmiesz w sobie to na pewno dasz rade
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Agaton tak diete mam od dietetyka i kontrole co miesiac
co do organizacji to zalezy od Ciebie u dzieciatka jeslu grzeczne i spi to zrobisz mase rzeczy a jeslu absorbujace to niestety wredy bedzie trzeba poswiecac wiwcej uwagi dziecku Weronika ja mam w kapsulkach i bez recepty kupowane Ale dzisiaj piekna pogoda super
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.

.

Tak się zastanawiam jak go zjem to już może na tego paciorkowca będzie
tak mi tłumaczył ginekolog
teraz Twoja dama może wychodzić z brzuszka a nie bawić się z mamą w kotka i myszkę 

Kochanieńka to my nie idziemy równo.Ja mam tp liczony wg usg na 18.09.to pewnie urodzisz przede mną
a ja sie martwi czy beda w stanie mieszkanie w porządku utrzymać i cos do zjedzenia sobie zrobic