Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-09, 12:23   #1981
eff8
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
EffJa je mam rozm S i muszę Ci powiedzieć, że wcale nie są małe, zostawiają duży margines do przytycia Więc nie wiem-jeżeli Ty chudzina to raczej odradzam-ja mam w udzie teraz 52cm, tyłek też niemały i na mnie są idealne. Długość wewnętrzna nogawki 85cm. Ja mam 163 i to jest idealna długość. Jak dla mnie to te S są jak M Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi
kurde no ja mam w udzie 44 cm no i ta dlugosc jak na Ciebie idealne to na mnie beda krociaki ;/ ehh nie wiem czy ja znajde jakies spodnie na siebie... dzieki za odp

a no poloweczke ciazy juz mamy ale to leci kiedy masz wizyte ??

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 12:35   #1982
szklanka19
Zadomowienie

Dzień dobry

Ewik trzymam kciuki za wizytę!

Ja wczoraj byłam na obiedzie u teściów i najadłam się pyszności Dzisiaj znowu idę na urodziny, ale tylko na chwilę bo zmęczona już jestem, a nawet jeszcze z domu nie wyszłam I poza tym zimno mi strasznie, w domu już leżę ciągle pod dwoma kocami. Wam też jest ciągle zimno? Ja niedawno jeszcze wszystkie okna musiałam mieć otwarte bo ciepło mi było, teraz zaś na odwrót.

W ogóle nie mogłam zasnąć w nocy bo mnie męczyło ile sztuk jakich rozmiarów mam dla Maleństwa kupić. Obłęd jakiś, mało brakowało, a bym poszła od 2 w nocy do sklepu oglądać ubranka
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 12:38   #1983
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Hej
wklejam zdjęcia kombinezonu i pajacyka ? , tylko pajacyk jest duży
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080675.jpg (114,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080677.jpg (114,6 KB, 32 załadowań)
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 12:56   #1984
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja wczoraj byłam na obiedzie u teściów i najadłam się pyszności Dzisiaj znowu idę na urodziny, ale tylko na chwilę bo zmęczona już jestem, a nawet jeszcze z domu nie wyszłam I poza tym zimno mi strasznie, w domu już leżę ciągle pod dwoma kocami. Wam też jest ciągle zimno? Ja niedawno jeszcze wszystkie okna musiałam mieć otwarte bo ciepło mi było, teraz zaś na odwrót.

W ogóle nie mogłam zasnąć w nocy bo mnie męczyło ile sztuk jakich rozmiarów mam dla Maleństwa kupić. Obłęd jakiś, mało brakowało, a bym poszła od 2 w nocy do sklepu oglądać ubranka
haha do tesco moglas isc

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hej
sliczne
Stary 2012-09-09, 12:57   #1985
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Hej
slicznosci

Ja musze pokupowac troche na 56, bo spojrzalam w ksiazeczke i ja mialam 51 cm jak sie urodzilam, a Sarusia 53.

Smutno mi dziś i już ryczałam, nie chcę żeby dzidziuś miał smutną mamę.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 13:03   #1986
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Mala gdzie takie dorwaliscie?

Marsi twarda jestes, ja juz dawno bym sie rozczulila zaczela plakac i wtulila w meza, ale ja mietka jestem:p

Szaja, no cora jest przecudowna, nie moge sie napatrzec normalnie

Ja znowu dzien zaczelam od biegunki, kuuuuuurde! Poki nic nie zjem jest ok, zjem tylko i lapie mnie taki bol zoladka ze wpol biegne do toalety, ale co kurde mam nic nie jesc? Schudlam przez to juz te 2 kg co mi przybyly
W nocy tak mi serce dokuczalo tez, dudnilo jak glupie, cisnieniomierz szalal, mezowi juz powiedzialam, ze ma mnie za wlosy zaciagnac jutro do lekarza chocbym nie wiem jak "dobrze" sie czula

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Bokeh widze Cie!
Lady- a no nigdzie indziej jak z tablica.pl cały pokój sobie w ten sposób urządziłam czekam na okazje a jak już się coś pojawi wtedy wkraczam do akcji Ja łóżeczko jest zarąbiste,kobietka prawie z ogóle nie używała,do tego dostałam materac i ta powłoczke na materac z kokosem. Wszystko zastreczowane więc nie niszczało. Przyniosłam sobie przed chwila miseczkę pomidorkow koktajlowych z ogródka bo tak mnie ochota naszla pół już nie ma- a i moje dziecko się uaktywniło po tym
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 13:06   #1987
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Pokazywałam Tżtowi wózek Carino - też mu się strasznie podoba - więc może się zdecydujemy - tylko zupełnie nie wiem gdzie ja bym go mogła na żywo zobaczyć.
A słuchajcie - jeszcze coś - odnośnie tego wózka Carino, czytałam opinie i są dobre ogólnie, poza paroma, że gondola jest mała - czy doświadczone mamusie mogłyby zerknąć - jakąś opinię wydać? Czy ona faktycznie mniejsza od typowej?
Ja oglądałam ten wózek i gondola jest duża, w porównaniu z kilkoma innymi wózkami była nawet większa i budka wcale nie jest mała (też gdzieś to czytałam). Tylko że u mnie ten wózek wersja 3 w 1 kosztuje około 950 zł a nie 1450 jak na allegro. Jaki kolor chcesz?

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A jutro mam o 12 USG, więc proszę Was trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze z moją dzidzią i żebym poznała płeć
Jesteś już pewnie po usg. Czekam na wieści
Stary 2012-09-09, 13:07   #1988
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Ten pierwszy ze zdjęcia to mam identyczny,mały, zaraz na wyjście ze szpitala. Drugi już mam nieco większy i sliski materiał.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 13:09   #1989
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Szaja? ale o co chodzi ?

ja się witam z rana już wku*** bo znów przegrałam aukcje ;(
O Hope pisałam i czytałam zaległości równocześnie no i mi się machnęły nicki

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ja też się cieszę, na różne zabawy z dzieckiem, ale mam też obawy czy nie jestem zbyt mało kreatywna i czy będę potrafiła wymyślać różne fajne rzeczy. Pytanie do mamuś: skąd czerpiecie pomysły na zabawy? Z głowy czy czymś się wspomagacie?
Z potrzeby chwili? no jak ci dziecko mówi, że uszy chce, to robisz :d

Ja fakt, chyba łatwiej z racji zawodu mam. Ale spokojnie można kupić fajne książki z pomysłami:

http://www.empik.com/zabawy-plastycz...1129,ksiazka-p

jest taka autorka Dziamska Bożena bodajże ma na imię, ona wydała serię książek z płaskim origami z koła, kwadratu itd - świetna rzecz.

Rewelacyjna seria - Centrum Edukacji Dziecięcej - nie dość, że dużo DOBRYCH książeczek z zabawami, ćwiczeniami, to jeszcze boskie książki z pomysłami:

http://www.sefer.pl/literatura/14384...t-365-pomyslow

http://www.sefer.pl/literatura/15609...przedszkolakow

http://aspirante.com.pl/ksiazka,7542...c-artysta.html

Nawet dziennik można kupić http://www.sefer.pl/literatura/86093...ennik-lekcyjny
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 13:49   #1990
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja oglądałam ten wózek i gondola jest duża, w porównaniu z kilkoma innymi wózkami była nawet większa i budka wcale nie jest mała (też gdzieś to czytałam). Tylko że u mnie ten wózek wersja 3 w 1 kosztuje około 950 zł a nie 1450 jak na allegro. Jaki kolor chcesz?

Jesteś już pewnie po usg. Czekam na wieści
Właśnie nie wiem, zastanawiam się. Bo najbardziej mi się biały podoba, ale nie kupię białego na pewno - może beżowy, szary albo..fiolet??

U Ciebie to znaczy gdzie? To świetna cena!

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Co myślicie ?
http://allegro.pl/eleganckie-rurki-j...597041108.html
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 14:24   #1991
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Szaja? ale o co chodzi ?

ja się witam z rana już wku*** bo znów przegrałam aukcje ;(
Bejbe, http://www.snajper.net/login.php ustawiaj sobie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Delicjanko mam do Ciebie pytanie odnosnie tych spodni http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazo...591751955.html bo je kupowalas prawda ?? masz rozmiar S??

kurde wymierzylam sie i dalej nie wiem.... Tylko w biodrach mi sie zgadzaja cm co do S a poza tym w udzie i nogawce mam duzo wezsza noge i nie wiem czy ryzykowac z kupnem no i jak z dlugoscia jest ?

Nieee to nie ja, ale przymierzałam najmniejsze i lipa, nie kupie raczej.

Cytat:
Hej
Cytat:
Właśnie nie wiem, zastanawiam się. Bo najbardziej mi się biały podoba, ale nie kupię białego na pewno - może beżowy, szary albo..fiolet??

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Co myślicie ?
fajne;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 14:29   #1992
Debrah
Zakorzenienie

Zastanawiam się czy nie kliknąć, ale muszę się pomierzyć - ale może się nadadzą akurat..hm.
Stary 2012-09-09, 14:44   #1993
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
mam bardzo podobne (takie same ??) z rynku materiał nie zachwyca, no i jeśli o mnie chodzi to mogłyby być dłuższe
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
fajne;p
to właśnie te, które Ci sie na moim ostatnim zdjęciu podobały
Stary 2012-09-09, 14:46   #1994
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
kurde no ja mam w udzie 44 cm no i ta dlugosc jak na Ciebie idealne to na mnie beda krociaki ;/ ehh nie wiem czy ja znajde jakies spodnie na siebie... dzieki za odp

a no poloweczke ciazy juz mamy ale to leci kiedy masz wizyte ??
Nie, to rzeczywiście masz szczupłe nogi-to te odpadają....
Połówkowe mam w piątek w nagrodę po 2 egzaminach w szkole Idę prywatnie na najlepszy sprzęt i wyszukałam sobie w necie takiego doktorka co wszystkie babeczki polecają, że fajnie opowiada A Ty na kiedy zaplanowałaś?
Cytat:
Hej
Super-ja mam misia ale z misia dokupie jeszcze takiego jak Ty-śliskiego 62. A pajacem się nie przejmuj będzie na jesień jak małe będą miały 6 miesiecy.
Cytat:
Dzień dobry

Taaak! Zimno jak nie wiem, ciągle mam katar i lodowate odnóża
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
slicznosci

Ja musze pokupowac troche na 56, bo spojrzalam w ksiazeczke i ja mialam 51 cm jak sie urodzilam, a Sarusia 53.

Smutno mi dziś i już ryczałam, nie chcę żeby dzidziuś miał smutną mamę.
Też ryczałam cały ranek-nie wolno! Dziś na aplikacji wyświetliło mi się, że dziecko wyczuwa już nastrój mamy....
Cytat:

Co myślicie ?
Super te legginsy Kolory mi się podobają
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 14:48   #1995
Debrah
Zakorzenienie

Badzia : a co z nimi jest nie tak, z materiałem??
Ja jestem niska - 160 - więc może nie byłyby krótkie.
Stary 2012-09-09, 14:49   #1996
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
mam bardzo podobne (takie same ??) z rynku materiał nie zachwyca, no i jeśli o mnie chodzi to mogłyby być dłuższe

to właśnie te, które Ci sie na moim ostatnim zdjęciu podobały
No wlasnie wiem, dlatego musze leciec gdzies przymierzyc je bo w ciemno z allegro nie kupie

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-09, 15:09   #1997
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
U nas dzisiaj jakaś kościelna impreza, tzn tzw odpust, no i Glemp był, więc mama poleciała go oglądać, ja i TŻ oczywiście zostaliśmy w domu, bo to nie nasze tematy... Niedługo chyba wyciągnę go na spacer, bo ludzi już praktycznie nie ma, a jest cieplutko - ponad 20 stopni.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A mi sie nigdy nie zdarzylo w aucie
Ani TZ, ani ja go nie mamy.

Za to las zaliczylismy kilka razy
A my, tak dla odmiany, w lesie w samochodzie, ale nie było zbyt wygodnie, mało miejsca itp, ale przynajmniej nikt nie patrzył. Ale najbardziej lubimy łóżko, tak czy siak.

Cytat:
Fajne i niedrogie, mi się podobają i sama bym takie chętnie kupiła.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 18:07   #1998
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Illusion te buciki mnie urzekają

Chyba się Wam muszę wyżalić. Chodzi o moją o rodzinę i ich podejście do dziecka. Wszyscy są mega zabobonni albo dziwni bo w ogólnie nie można z nimi pogadać o wyprawce dla dziecka i innych pierdołach. Bo to za wcześnie.
Teściowej powiedziałam że ogladaliśmy wózek to ona że takie rzeczy to po porodzie się kupuję, tak samo jak inne . Tylko ciekawe w co ubiore dziecko jak się urodzi i w co położe spać jak wrócimy do domu.
ona twierdzi że teraz to trzeba sie TYLKO MODLIĆ żeby wszystko było dobrze...
Moja mama natomiast też wielce zdziwona była jak jej powiedziałam o ubrankach że będziemy niedługo kupować " a to w szpitalu niei dają"? . Jak jej pwoiedziałam że znajoma mi dała kilk aubranek i podkładkę do wanny to było: po co ty to bierzesz od niej, jeszcze nie wiadomo co będzie
Kolejna osoba-bratowa dokładnie rok temu urodziła córeczkę. Myślałam że jako młoda osoba to bardziej się z nią da dogadać, na dodatek dobrze ze sobą żyjemy. Jak zapytałam o rzeczy związane z porodem to mi powiedziała że najlepiej nic nie wiedzieć to wtedy się mniej boisz, i że ona szła na żywioł i było dobrze i że po co to wszystko wiedzieć....
Też liczyłam na to że dostanę w spadku ubranka po jej małej ale też nic, cisza. Sama się upominać nie będę bo mi głupio ale mogłaby mi coś zaproponować. Znając życie dowiem się o tym po porodzie kiedy już sobie nakupie pewnych rzeczy- bo nie zamierzam czekać do porodu z zakupami.

I tak zazdroszczę Wam jak mówicie że mamy wam gromadzą ubranka, albo się deklarują że kupią wózek czy łóżeczko, albo że macie coś po kimś. Ja niestty nie mam tego przywileju. Kiedyś właśnie bratową zapytałam o jakąś pierdołę czy mają i czy mi pożyczą to popatrzyła na mnie dziwnie i mówi "a co ty JUŻ chcesz o kupować, masz czas"...
nie wiem naprawdę jak do nich dotrzeć...
Współczuję. W ogóle się nie przejmuj, kupuj co uważasz, po prostu się nie chwal. Z nami możesz o tym wszystkim rozmawiać Dobrze że u mnie takiego podejścia nie ma. Za to wczoraj bylam na sklepach z mamą i oglądałam dla dzieciaczka ciuchy, jakaś baba mnie wkurzyła, żeby takich malutkich (56) nie oglądać, kupić większe i powywijać na dziecku! No tak, ciekawe jak pajaca, czy kombinezon popodwijam. I dlaczego moje dziecko ma mieć niewygodnie? Może od razu kupię 68 i do 9 miesięcy będzie spokój? Pffff Co z tego że szybko wyrośnie. A jak się urodzi taki malutki jak ja czy wcześniej jak mój mąż to 62 będzie wisiało jak na kukle. No ale nie przegadasz takiej

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ostatnio pisalyscie o oliwie z oliwek.
Przymierzam sie do zakupu, ale jest ich tyle, ze nie mam pojecia, ktora wybrac.

Jakiej uzywacie?
Ta z Biedronki i Lidla nie podchodzi mi w smaku.
Jak nic nie kupie, to znow skonczy sie na oleju lnianym jak ostatnio...
Olej lniany jest jeszcze zdrowszy niż oliwa ale tylko świeży i na zimno. Jak Ci lepiej wchodzi to nie zmieniaj. Ma jeszcze lepszy stosunek omega 3 do omega 6.

Dziś cisza i spokój w wątku, jak to w niedzielę. Rodzice nas odwiedzili i oczywiście musieli się pokłócić Mąż miał wczoraj szkolenie i wrócił późno w wskazującym stanie Nie wyspałam się przez niego.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 19:10   #1999
bokeh
Zakorzenienie

Lenova ! jedyne co ciśnie mi sie na usta to olej ich..... ja też kupuje wszystko sama co prawda mama nie jets przeciwniczką czasem kupi w lumpku jakis ciuszek ale to tyle nie mam jej tego za złe sama kupuję co mi sie podoba bo mnie to cieszy i na pewno nie bede z nikim konsultowac (oprócz tż) kiedy kupic wózek a kiedy łóżeczko bo kupimy to za nasze pieniądze i takie jakie zdecydujemy jeśli ktoś myśli inaczej to trudno....
a z tym porodem to w sumie co z kim rozmawiam to każda dziewczyna mówi że lepiej jak nie wiem co mnie czeka

Mnie tylko strasznie denerwuje jak znajomi pytają jakie chcemy imie ja mówie że dla dziewczynki Marianna to takie mi sie podoba i było by po mojej babci (chociaż tu niestety nie mam poparcia w tż ) a jak oni usłyszą i widze ich mine to mam dość takie przykre troche...

W ogóle mam dzis straszna zagwozdkę z imieniem!
Stary 2012-09-09, 19:15   #2000
suzi31
Raczkowanie

Hej
Cytat:
Ja też tak mam z tym brzuchem.... i to jest bardzo dziwne - pewnie hormony.
Jeszcze jedno mnie zastanawia - czy na prawdę ta cała skóra, z brzuszka jest w stanie się wchłonąć po porodzie, mam nadzieję, że jednak tak ale musi mieć niesamowite zdolności regeneracyjne.
Z wagą można spokojnie sobie poradzić i wrócić do wagi sprzed ciąży. Co do jędności skóry na brzuchu to sprawa indywidualna, na pewno b.pomagają ćwiczenia. Ja po ciąży doszłam do siebie, ale jednak brzuch pozostał troszkę gorszy. Jeśli zdrowie mi pozwoli to po połogu od razu biorę się za ćwiczenia i rower, lubię sport więc nie będę musiała się zmuszać żeby wrócić do formy.

Cytat:
Tak piszecie że czujecie ruchy, a ja jestem w 22 tyg i bardzo rzadko coś czuję. I jeszcze wczoraj miałam jakieś różowawe upławy, może po czopkach, mam nadzieję, że to nic groźnego. Dziś już maja normalny kolor.
Kiedy idziesz do gina?

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
bo ja kocham porządek! wszystko musi lsnic, w aucie mają blyszczec nawet opony.... nigdzie zadnej plamki, żadnego kurzu, buty idealnie po linijkę..... wiecie, czasami mnie to samą denerwuje.... a maż to mówi, ze mam nierówno pod sufitem..... ale ja po prostu zle się czuję, jak nie mam w domu idealnej czystosci..... potrafię zlapac za odkurzacz, jak zobacze, że mąż naśmiecil okruszkami robiąc sobie kanapki i leciec po całej kuchni......

ciekawe, czy synus to zmieni.....
Na 100 % zmieni. Przy dziecku czesc czynnosci odpuscisz, bo dziecko bedzie najwazniejsze, a Ty po prostu bedziesz czasem zmeczona.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 19:22   #2001
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie tylko strasznie denerwuje jak znajomi pytają jakie chcemy imie ja mówie że dla dziewczynki Marianna to takie mi sie podoba i było by po mojej babci (chociaż tu niestety nie mam poparcia w tż ) a jak oni usłyszą i widze ich mine to mam dość takie przykre troche...

u mniee tak samo z imieniem, a to jak powiem Pola, źle, Parycja źle, Nela źle. Dlatego w dupce mam innych zdanie, nadamy imienie z Tżtem takie jakie nam się bedzie podobać, a inni niech się odwalą.

Głupi dzień. ;/

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej

Z wagą można spokojnie sobie poradzić i wrócić do wagi sprzed ciąży. Co do jędności skóry na brzuchu to sprawa indywidualna, na pewno b.pomagają ćwiczenia. Ja po ciąży doszłam do siebie, ale jednak brzuch pozostał troszkę gorszy. Jeśli zdrowie mi pozwoli to po połogu od razu biorę się za ćwiczenia i rower, lubię sport więc nie będę musiała się zmuszać żeby wrócić do formy.
A6W dobre efekty daje, kiedyś robiłam, ale strasznie plecy mnie bolały przez te ćwiczenia i odpuscilam;p ale efekty sąąąąąąąąąąąą szybkie

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-09, 19:36   #2002
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej
Kiedy idziesz do gina?
Moja ginka mi odpisała (jest na urlopie) że ten śluz różowy to po czopkach może tak być. Więc odetchnęłam z ulgą.
U gina byłam w ten wtorek i wszystko było ok, a idę na następną dopiero pod koniec września. Ale na szczęście dziś dzidzia dała o sobie znać, mam nadzieję, że to nie jelita tylko rzeczywiście dzidzia.
Może trochę spanikowałam, bo w czwartek dowiedziałam się że mam niedoczynność tarczycy, w piątek rano ten śluz, i na dodatek przedtem miałam raczej twardy brzuch, a teraz mam miękki, może też to przez to że tabletki na tarczyce zaczęłam brać, i zaczęłam częściej bywać w wc. Więc mam nadzieje i tak staram się myśleć, że wszystko jest w porządku !!
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 19:37   #2003
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh bo ludzie tak reaguja na nietypowe imiona niestety, juz chyba bardziej by przeszla Vanessa niz np. Marianna. U nas bylo to samo jak chcielismy dac Tamare, zreszta jak druga bedzie cora to tak ja na pewno nazwiemy.

Czemu masz zagwozdke z imieniem? Nad czym myslisz?

Ja mialam dola dzisiaj bo co zjem to latam do kibelka i jeszcze cisnieniomierz mi alarmuje ze mam arytmie i koniecznie do lekarza, poryczalam sie potem poszlam sie drzemnac na 2 godziny i jakos mi lepiej na serduchu.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 19:37   #2004
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zawsze znajomych wprawiam w zakłopotanie, bo zazwyczaj mówię im że syn będzie miał na imię Wincent albo Bożydar, czy inny Pafnucy. Każdy daje spokój wtedy i już nie pyta. Nie konsultuję się ze znajomymi bo nie im ma się podobać
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 19:44   #2005
LadyWhisper
Zakorzenienie

Wczoraj maz poczul kopniaki Piotrusia na rece, piekne uczucie! ♥ i jeszcze jak reke przylozyl to maly sie nie uspokoil tylko kopal tak, ze myslalam ze przez brzuch sie przekopie

Ja polecam bieganie! Przez tyle lat jak trenowalam nigdy nie robilam regularnie brzuszkow, mialam fazy ze chcialam jeszcze bardziej rzezbic ale po2 dniach mi przechodzilo, a zawsze jak wychodzilam na plaze to mialam wiekszy kaloryfer niz niektorzy faceciile bym dala zeby wrocic do tej figury

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 19:44   #2006
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh bo ludzie tak reaguja na nietypowe imiona niestety, juz chyba bardziej by przeszla Vanessa niz np. Marianna. U nas bylo to samo jak chcielismy dac Tamare, zreszta jak druga bedzie cora to tak ja na pewno nazwiemy.

Czemu masz zagwozdke z imieniem? Nad czym myslisz?

Ja mialam dola dzisiaj bo co zjem to latam do kibelka i jeszcze cisnieniomierz mi alarmuje ze mam arytmie i koniecznie do lekarza, poryczalam sie potem poszlam sie drzemnac na 2 godziny i jakos mi lepiej na serduchu.
no bo niby miał być Antoś ale sama nie wiem już.... ehh Nataniel tez mi sie podoba ale potem mysle czy to tylko nie moje ubzduranie czy moje dziecko nie wolało by miec zwykłego imienia np Tomek.?

Dla dziewczynki tez myśle bo jeśli tż nie zgodzi się na Mariannę no to nie wiem? myślałam o Nadi, ale jakie zdrobnienie? tż upiera się przy Maji a ja sama nie wiem? nie przemawia do mnie mimo że ładne to go nie czuję(bez urazy Lady)
Stary 2012-09-09, 19:55   #2007
elllmi
Zakorzenienie

hej
mąż mi pojechał do pracy po 2 tyg. urlopu ciężko się będzie przestawić i znowu spać samej ja też jutro wracam do pracy i mam doła, bo jakoś mi tak fajnie bez tej stresującej atmosfery biurowej

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A jak spędzacie sylwestra?
ja już kiedyś pisałam, że mi mąż zaplanował sylwestra na stoku z możliwością porodu i w związku z tym dożywotnim karnetem dla Zenusia no właśnie, po tym jak wróciliśmy z połówkowego i lekarka mówiła na dzidziaka Zenuś, to zaczęliśmy sami tak na niego mówić mąż mnie straszy, że jak pójdzie do USC po porodzie, to takie imię poda

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mój nie jest zbyt romantyczny 17 września mamy pierwszą rocznicę ślubu. Ciekawe czy w ogóle będzie o tym pamiętał. Ja mu nic na pewno nie przypomnę i sprawdzę
my też

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:00   #2008
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Białystok, na rynku. Ja się poważnie nad tym wózkiem zastanawiam. Bardzo dokładnie go obejrzałam, z wpiętą gondolą, spacerówką, fotelikiem. Wszystkie opcje można wpinać w obu kierunkach. Wszystkie koła pompowane, lekko się prowadzi, regulowany podnóżek, regulowana wysokość rączki. Z tych co napisałaś widziałam tylko beżowy.Bardzo ładny. chciałabym zobaczyć jeszcze szary, pojadę za jakiś czas może będą inne kolory bo wtedy były tylko białe, różowe, miętowe i beżowe. Aaa i tapicerkę spacerówki można zdejmować do prania, trochę zachodu z tym jest ale można. Nie sądzę jednak żeby bardzo się brudził bo ma taki śliski materiał.
Stary 2012-09-09, 20:05   #2009
mitabe
Rozeznanie

Hej ja dzisiaj jestem po imprezie z okazji chrzcin. Jedzenie było pyszne , podjadłam i długo wytrzymałam bo wróciliśmy po 18 dopiero . Do tego piękna pogoda i w połowie imprezy wybraliśmy się na długi spacer z TZ. Dzień uważam za udany .

Jutro połówkowe ale się stresuję i nie wiem czym.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36413345]Kiedy byłam mała, to chora miałam przywileje :d najczęściej jakaś drobna zabawka się trafiała i coś słodkiego. No i Agatka też przywileje ma, więc w ramach tychże...:

http://dzieciologia.blogspot.com/[/QUOTE]
Jaki śliczny blondasek

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej
od wczoraj mnie głowa napieprza
nie mogłam spać, dlatego jestem już po pysznym śniadaniu i obiad nastawiłam- rosołek sobie pyrka a kurczak się maceruje

z TZ dalej się nie odzywam, chociaż wczoraj rozwalił mnie na łopatki bo pojechał po synusia do mojej mamy, po drodze pojechali do castoramy, wracając do hipermarketu- patrzę, kupił sobie małą butelkę jacka danielsa- bo bardzo lubi od czasu do czasu a dla mnie...... mój ukochany sok, który piłam w pierwszej ciąży i tartaletki z borówkami i malinami pięknie zapakowane, w eleganckim pudełku z mojej ulubinej cukierni
a ja taka wredna jestem

w nocy przytulał mnie i głaskał bo mi znowu mięśniak dokuczał a ja nic.....suka zimna ze mnie

po południu zjeżdzam mu z oczu, biorę Samuela,psa i jadę do parku na parę godzin,a co!
Podziwiam samozaparcie ja to zawsze wymiękam, chociaż czasami postanawiam sobie, że tak łatwo nie podaruję.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Lenova ! jedyne co ciśnie mi sie na usta to olej ich..... ja też kupuje wszystko sama co prawda mama nie jets przeciwniczką czasem kupi w lumpku jakis ciuszek ale to tyle nie mam jej tego za złe sama kupuję co mi sie podoba bo mnie to cieszy i na pewno nie bede z nikim konsultowac (oprócz tż) kiedy kupic wózek a kiedy łóżeczko bo kupimy to za nasze pieniądze i takie jakie zdecydujemy jeśli ktoś myśli inaczej to trudno....
a z tym porodem to w sumie co z kim rozmawiam to każda dziewczyna mówi że lepiej jak nie wiem co mnie czeka

Mi się osobiście bardzo podoba i moim zdaniem nie ma co patrzeć na znajomych, to Tobie musi się podobać jak się zwracasz do maleństwa.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Mam podobnie, marznę strasznie. Mam nadzieję, że to się zmieni później.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:05   #2010
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Badzia : a co z nimi jest nie tak, z materiałem??
Ja jestem niska - 160 - więc może nie byłyby krótkie.
po kilku uzyciach zaczal sie mechacic ale te moga byc lepsze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości