|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lista weselnych kiczów
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
Może teraz zostanę zbombardowana krytyką, ale dla mnie kiczem są suknie ślubne z tymi prześwitującymi gorsetami
|
|
|
#1295 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Mi też się to nie podoba. Niczym bezwolna owca ![]() Na styl hamerykański. Kwestia gustu, ja jestem na nie. Każdy ma prawo do innej opinii i robi po swojemu ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
Popieram
|
||
|
|
|
|
#1296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
o tak, to jest tragedia... + powyginane fiszbiny albo widoczny brzeg spodnicy pod tym gorsetem...
|
|
#1298 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie kiczem są także buty bez palców do rajstop. Szczególnie do sukni ślubnej jakoś mi to nie pasuje.
|
|
|
|
#1300 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale prowadzenie do ołtarza przez ojca mi się podoba Tylko mój tata chyba by nie chciał Te małe dzieci z obrączkami też mi się podobają, ale ja nie zdecydowałabym się - nie mam zaufania do dzieci
|
|
|
|
|
|
#1301 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też się podoba prowadzenie przez Ojca do ołtarza i nie wiem co w tym kiczowatego
Mam nadzieję, że mój tata mnie także poprowadzi i nie chodzi o ubezwłasnowolnienie czy coś, to jest moim zdaniem fajna, symboliczna chwila Ale to wszystko zależy od tego jakie córka ma kontakty z ojcem. Jeśli są skłóceni, na co dzień nie rozmawiają ze sobą, nie ma między nimi więzi itp, to to prowadzenie do ołtarza jest dziwne.Żeby wyjaśnić moją wypowiedź, podam przykłady ![]() 1. Moja bratowa jest kochaną córeczką tatusia, widują się często, rodzice bardzo jej pomagają i autentycznie widać u nich miłość i rodzicielsko - dziecięcą więź. Gdy jej ojciec prowadził ją do ołtarza, to było wzruszające ![]() 2. Moja koleżanka ze swoim ojcem nie ma praktycznie żadnego kontaktu, gdyż jak była mała zostawił jej matkę i założył nową rodzinę. Widują się od wielkiego dzwonu, raz na kilka lat, gdy parę razy rozmawialiśmy na spotkaniach naszej paczki o rodzicach, mówiła, że nie czuje się z nim jakoś specjalnie związana. Jego cały wkład w wesele był taki, że po prostu na nie przyszedł i.... właśnie poprowadził ją do ołtarza. I to dla mnie było dziwne. Rozumiecie, o co mi kaman?
Edytowane przez Kojaniskatsi Czas edycji: 2012-09-10 o 10:48 |
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zgadzam
To nie jest kwestia kiczu, tylko więzi, no i może czasem poglądów.
|
|
|
#1304 |
|
BAN stały
|
Ja mam bardzo dobre więzi, ale mój tata chyba by się popłakał, oszczędzę mu tego (no chyba, że wyczuję, że by chciał
)Ale rozumiem, że komuś może się to nie podobać
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z tatą nie mam jakiś super kontaktów, więc wiem, że na pewno nie chciałabym, żeby prowadził mnie do ołtarza. Zresztą ja zawsze chciałam iść z TŻem .
![]() Co do dzieci niosących obrączki, to nie podoba mi się jak idą przed parą młodą (tak samo dziewczynki sypiące kwiatki ). Ale w momencie składania przysięgi, jak jakieś dziecko/dzieci z rodziny stoją obok PM i podają obrączki to ok.
|
|
|
#1307 |
|
Raczkowanie
|
Rok temu byłam na weselu gdzie młoda para zrobiła coś na kształt mega eleganckiego bakietu: wykwintna restauracja, zimna płyta w innej sali, sala do tańczenia na ok 20 osób. W swoim pięknym planie nieuwzględnili tylko, że 98% gości to ludzie ze wsi gdzie wesele to wesele a bankiet to bankiet.
Choć bywałam na różnych przyjęciach i nie mam problemu z "obyciem" to na tamtym weselu czułam się okropnie- goście komentowali, że czują się głupio i źle. Młodzi chcieli eleganckie wesele na rynku głównym w Krakowie a wyszła kicha. Nawet najbliższa rodzina komentowała, że nie ma to nic wspólnego z tradycyjnym weselem. Myślę, że to trochę przykre dla Młodych choć nie mam pojęcia czy oni byli świadomi co tam się działo. |
|
|
|
|
#1308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to nie lubię jak młodzi nie chcą, żeby tak robić, a rodzina/znajomi wciskają swoje dzieci. To nieładnie Cytat:
|
|
|
|
#1309 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
My mielismy 3 ![]() ponieważ nienawidzę wesel, i nie wyobrażałam sobie na swojej imprezie fałszujacego zespłu DISCO POLO, nie podobają mi sie te wszystkie weselne tradycje typu oczepiny, podziekowanie dla rodziców itp. postanowiliśmy zrobic 3 imprezy. dla rodziny która konicznie wypadało zaprosić (np. babcie ), zrobiliśmy obiad w domu (najtańszym kosztem). Dla przyjaciół były 2 imprzey - jedna w klubie , jedna w plenerze z grilem. N ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Poza tym nie zgadzam się, z tym, ze wesele "jest dla gości". nie wyobrażam sobie na swojej imprezie wwyjacego DISCO PPOLO zespołu bo taką muzykę lubi ciocia Wiesie z Pcimia Małego, którą widzę 3 raz w życie - a zaprosiłam bo to 'bliska rodzina ". U mnie rodzina była ograniczona do minimum, ta naprawdę najbliższa, której nie wypadało nie zaprosić, 90 % gości stanowili przyjaciele i znajomi |
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brzmi to nieładnie..... szczególnie, że uwzględniłaś tam też babcie.(chyba, że masz jakiś konflikt z babcią), i dla nich najtańszym kosztem, żeby tylko nie marudzili i się odwalili. O rodzicach też tak mówisz? Bo chyba rodziców do klubu nie zaprosiłaś. |
|
|
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zgadzam się z justynką1989 :ehem |
|
|
|
|
|
#1312 |
|
Konto usunięte
|
Obiad w domu z okazji ślubu?Hmmm...obiad to ja jem na co dzień, a dzień ślubu moim zdaniem wypadałoby bardziej wyjątkowo uczcić. No chyba, że ktoś bierze ślub, a potem na obiad do domku, przebrać się w jeansy i papcie i jakby nigdy nic.
Też nie chciałam wesela, a miałam i wcale nie żałuję.Każdy lubi, to co ma
|
|
|
|
|
#1313 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
i nie uważam tego za przedmiotowe traktowanie, bo nie czuje się przedmiotowo traktowana przez rodziców PS masz przecudny avatar
|
|
|
#1314 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o prowadzenie przez ojca do ołtarza, trzeba na to patrzeć czasami w kontekście konkretnej sytuacji.
Bo może być tak, że prowadzenie do ołtarza ma jakieś uzasadnienie, np dziewczyna wychowana tylko przez ojca chce w ten sposób okazać mu wdzięczność za wszystko co dla niej zrobił i co dla niej poświęcił. A może być tak (co niestety jest bardzo powszechne), że dorosłe babsko pieści się ze sobą "jestem słitaśną córunią tatunia" - i tu pojawia się pytanie: czemu panna która rozwój umysłowy zatrzymał się na poziomie gimnazjum bierze na siebie taką ogromną odpowiedzialność jaką jest założenie nowej rodziny? I czy nie powinna raczej poczekać na kolanku tatunia, którego jest oczkiem w głowie jeszcze parę dobrych lat aż zmądrzeje? Bo ślub to nie tylko księżniczkowa sukienka, pokazówka w kościele i impreza potem, tylko bardzo ważna życiowa decyzja. |
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS dzięki
|
|
|
|
|
|
#1316 |
|
BAN stały
|
a dla mnie jest kiczem jak PM proszą by nie przynosić kwiatów a sami dają w podziękowaniu dla rodziców kwiaty
|
|
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
dla mnie wlaśnie ta mnogość bukietów jest swojego rodzaju 'kiczem', za ktore płaci się 30/40 zł ,a zamaist tego można kupić co innego i taniej:słodycze, wino, czy kupony lotka.
|
|
|
|
|
#1319 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

he he ile ludzi tyle gustów. moja kiecka byla za ponad 2 tys. ale mi sie podobala a ktos inny moze powiedziec ze 100 zl by za nia nie zaplacil 

). Ale w momencie składania przysięgi, jak jakieś dziecko/dzieci z rodziny stoją obok PM i podają obrączki to ok.