Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2299 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-08, 23:20   #68941
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Olimpiamiko Pokaż wiadomość
hej!

Możecie mi napisać Wasze ulubione produkty do stylizacji?

aktualnie posiadam Nivea balsam, ale czytałam o żelu mrożącym? z Bielendy? z czarnej rzepy?

poproszę w punktach te najczęściej zachwalane
Żel mrożący! Innych rzeczy nie używam
Stary 2012-09-08, 23:24   #68942
Olimpiamiko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Żel mrożący! Innych rzeczy nie używam
a z jakiej on jest firmy?

wracam do naturalnego koloru od 11.2010 - cel prawie osiągnięty! już 12 cm naturalnych
Olimpiamiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 23:26   #68943
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
a z jakiej on jest firmy?
Joanna. To ten → https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,48826,styling-effect-zel-mrozacy-ekstremalny.html
Stary 2012-09-09, 00:36   #68944
Doe
Rozeznanie

Cytat:
hej!

Możecie mi napisać Wasze ulubione produkty do stylizacji?
1. Żel lniany!

2. Pomarańczowa pianka z isany
3. Hmmm... jestem na etapie testowania żelu mrożącego
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 00:53   #68945
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

1. Żel lniany
2. Zaczynam zaprzyjaźniać się z mrożącym Joanny
3. Wosk z Welli (nie wiem czy zgodny z CG, ale ostatnio potrzebowałam czegoś na końcówki, żeby je lekko dociążyć i był pod ręką
Stary 2012-09-09, 08:34   #68946
agulaaaa
Zakorzenienie

hej dziewczyny mam zamiar iść do fryzjerki, lepiej, żeby wilgotne mi podcięła czy jak? bo kiedyś mi wyprostowała i dopiero cięła i nie wiem teraz..
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 08:44   #68947
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Imbryka, na targu? Kurczę, ale fajnie. Jak cenowo? Sama się czaję na kilka produktów.
Wczoraj pytałam o cenę jakiejś odżywki, to kobitka chciała 20 zł, mają odżywki, balsamy, szampony, poza tym od groma różnych innych rzeczy z Rosji, jakieś kremy do stop, do rąk, do twarzy różnych firm. To rosjanki sprzedają, ale to chyba normalka na wschodnich bazarach, najśmieszniejsze, że na opakowaniach tych produktów do włosów wszystko jest po rosyjsku, nawet składy potrafią być napisane tą ich cyrylicą

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 09:11   #68948
Mysia mysz
Zakorzenienie

Kobitki, jak zrobić żel aloesowy? Mam sok z aloesu, miałam pić ale jest ohydny więc może zrobiłabym z niego żel?
Stary 2012-09-09, 09:15   #68949
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Możesz moczyć i myć same włosy odżywką. Ja noszę włosy trzy dni - codziennie moczę rękami i wgniatam trochę odżywki b/s- nie mam wtedy takich suchelców właśnie
O, dziękuję za podsunięcie pomysłu ale nie wyglądają po tym nieświeżo? Hmm, a można też psikadłem spryskać i na to? Chyba tez będzie oki?

Ahh, jakże bym mogła zapomnieć podziękować cudownej, wspaniałomyślnej i genialnej AG RAFCE! Jesteś moim guru kręciołkowym! Dzięki Tobie odkryłam co moje włosy lubią i jak robic plunking, żebym miała ładne lokofale. Pokręciły sie praktycznie od samej góry, a przy twarzy miałam takie słodziachne loczki jedynie najdłuższe, tylne pasma się nie skręciły tak fajnie, ale nie dawałam żadnego stylizatora i pewnie pod ciężarem temu się rozprostowały jestem Ci ogromnie wdzięczna za pomoc
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 09:57   #68950
TwojaKokaina
Zakorzenienie

hej dziewczyny
ostatnio dużo się dzieje i mnie tu nie ma. chciałam Wam tylko napisać, że pracuję nad męską włosową historią mojego Tz
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 10:45   #68951
Martek_
Zadomowienie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36412613]O, dziękuję za podsunięcie pomysłu ale nie wyglądają po tym nieświeżo? Hmm, a można też psikadłem spryskać i na to? Chyba tez będzie oki?
[/QUOTE]

Jeżeli wgnieciesz odpowiednią dla Twoich włosów ilość odpowiedniej odżywki to nie powinno być przeciążenia . Z psikadłem też jak najbardziej możesz spróbować.

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ostatnio dużo się dzieje i mnie tu nie ma. chciałam Wam tylko napisać, że pracuję nad męską włosową historią mojego Tz
Ciekawam efektów
Stary 2012-09-09, 12:00   #68952
Enilis
Rozeznanie

Chatul, Matrek dziękuje
Ta odżywka z ziaji to ta https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...gladzanie.html ale nie spodobała mi się jakoś specjalnie, zostało mi na 1 - 2 użycia ale na pewno już do niej nie wrócę :P i z tego co wiem jest nie zgodna z cg a ja chciała bym zacząć używać kosmetyki polecane przez was
Enilis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 12:43   #68953
wiew
Przyczajenie

Mam może trochę nietypowe pytanie, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Niedawno porzuciłam wszelkie odżywki itd. zawierające silikony, od 2 myc używam szampon bez SLS (chyba, że kryje sie pod inną nazwą, ale o tym nic mi nie wiadomo ) a włosy zdecydowanie szybciej mi schna. Nie wydaje mi się żeby to było od temperatury czy wilgotności, bo różnica jest naprawdę spora. Czy możliwe, że to przez odstawienie tych kosmetyków?
wiew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 13:25   #68954
agusia2569
Raczkowanie

witam i ja Od paru lat dbałam w miarę o włosy, później zaniedbałam (praca zmianowa, zmiany12h i klima) teraz wracam do pielęgnacji Myję włosy szamponem z apteczki babuni taki z miodem i mlekiem, później garnier avokado zmieszany z alterę granat, później ziaja b/s taka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja-jojoba.html, ogólnie z tej serii używam od dawna ,są w różnych kolorach. Olej hm....staram się raz w tyg.ale raczej jest rzadziej, ale czasami przejadę po włosach oliwką hipp baby sanft, fajny ma skład. Dobra to tyle jak na początek Gdyby jeszcze nie wypadały tak, eh....i łupież powrócił :/
a TO MOJE SIERŚCIUSZKI, pierwsze zdjęcie bez stylizacji, drugie innego dnia do stylizacji nivea flexible curls taka niebieska.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9062098.jpg (300,0 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9082105.jpg (151,5 KB, 63 załadowań)

Edytowane przez agusia2569
Czas edycji: 2012-09-09 o 13:29
agusia2569 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 14:57   #68955
Elainetka
Raczkowanie

Boziu, tak patrze na Wasze włosy, takie piękne, a moje jakie sianko były, takie są nadal, może jedynie troszkę miększe w dotyku. Tak się staram, a z nich takie niewdzięczniki.... ;(
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 16:00   #68956
584allie
Raczkowanie

Jak myślicie, czy takie cuś nadaje się po umyciu włosów w niewielkiej ilości jako odżywka bs?

Cytat:
Aqua, Isocetyl stearate, PEG-100 stearate (and) Glyceryl stearate, Glycerin, Butyrospermum parkii (Shea butter), Methylpropanediol, Cetyl alcohol, Linum usitatissimum seed oil, Squalane, Aluminium starch octenylsuccinate, Ethylhexylglycerin, Cyclopentasiloxane (and) dimeticonol, Acrylates /C10-30alkyl acrylate crosspolymer, Triethanolamine, EDTA, DMDM hydantoin (and) Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone
584allie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 16:33   #68957
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Kobitki, jak zrobić żel aloesowy? Mam sok z aloesu, miałam pić ale jest ohydny więc może zrobiłabym z niego żel?
potrzebny Ci zageszczacz np. guma ksantanowa i woda do wersji podstawowej. Mozna dodac pantenol, gliceryne itd.

http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Gum...NSPARENTNA/247
Stary 2012-09-09, 16:35   #68958
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny mam zamiar iść do fryzjerki, lepiej, żeby wilgotne mi podcięła czy jak? bo kiedyś mi wyprostowała i dopiero cięła i nie wiem teraz..
Jak ostatnio byłam u fryzjerki to najpierw mi umyła, włosy 2 razy później jakaś odżywka. Cięła oczywiście wyczesane na prosto, później prostownica obowiązkowo. Dwa tygodnie nie chciały się kręcić
A w Trójmieście żadnego fryzjera nie znam, z tych polecanych na wizażu, to nic na moją kieszeń nie ma.

Chciałam zapytać o te odżywki.
Balea, Kokos i coś.
1. Odżywka - nada sie do mycia ? Bo te olejki gdzieś daleko w składzie, więc jako odżywka to chyba nie bardzo
2. Maska chyba lepszy skład.

A, i jaka jest różnica pomiędzy Cocos Nucifera Fruit Extract a Coconut Oil ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image_1347196857994833.jpg (62,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image_1347196833578991.jpg (85,5 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez Karmenka
Czas edycji: 2012-09-09 o 16:42
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 17:35   #68959
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość

Musiałabyś przejrzeć składy przeciwsłonecznych bo ja takich nie używałam nigdy. Gliss Kury z tej serii:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-keratyny.html
nie mają denatu, ale mają proteiny chyba wszystkie.

Odżywka jakaś typowo drogeryjna co ma silikon na początku, musisz obejrzeć skład bo teraz nie pamiętam jakie albo wejść na listę zanalizowanych kosmetyków. Ale pewnie jak wejdziesz do rossa to pierwsza lepsza będzie naładowana silikonami
Chlor lub sól z morza najlepiej jakbyś miała możliwość spłukać od razu słodką wodą, czyli wskoczyć pod jakiś prysznic przybasenowy czy naplażowy.
Ja bym myła odżywką bo właśnie o to chodzi, żeby silikony zostały na włosach dla ochrony. Zabrałabym też szampon z siarczanem na wszelki wypadek jeżeli zdążyły by Ci się nadbudować silikony do tego stopnia, że będzie przyklap i odżywkę jakąś porządną bez silikonów do odżywienia. Nie wiem na ile jedziesz ale jeżeli na tydzień to zrobiłabym tak: od pon do środy ładujemy silikonowe, czwartek oczyszczamy i odżywiamy i mgiełką psikamy, a od piątku do niedzieli silikony. A jak wrócisz to porządne oczyszczenie i dalej CG.
Chyba, że Twoje włosy trudno obciążyć i wiesz, że się nie nadbudują silikony to cały tydzień możesz robić na silikonowo. Najlepiej jakbyś przed wyjazdem zrobiła sobie próbę w domu, żebyś wiedziała jak włosy na to reagują, żebyś nie miała niespodzianki na wyjeździe, że coś poszło nie tak i na coś źle zareagowały
A na słońce najlepszy sposób to związanie i pod piękny kapelusz i z głowy
moje się akurat łatwo obciążają...więc zrobię jak mówisz, z t ą przerwą w środę
ja miałam silikonową tylko jedną dobrą, ale to był d/s a chyba lepiej żeby silikony były w b/s zawsze to większa ochrona...nie chciałabym też żeby to były same silikony, tylko żeby coś jescze w niej było...
dzięki za rady w każdym razie poszukam choć wiele czasu nie mam już
w kwestii obcięcia - skończyło się jak zwykle - sama sobie podcięłam końcówki i tyle
włoski: 55cm (sierpień br.)
cel: 70 cm i pięęęęęękne fale
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 19:43   #68960
cyferki
Raczkowanie

No więc i ja mogę pokazać dziś moje hairy.
Wczoraj mycie Joaśką, potem na kilkanaście minut Garnier avocado&karite, potem joaśka b/s i glutki lniane.
Włosy schły 4 godziny, z jeszcze wilgotnymi poszłam spać.
Tak wyglądały rano a druga fotka - po południu. Niestety pozbijane w strąki i splątane, nie wiem czy jutro rano nie będę musiała rozczesać przed pójściem do pracy...
Po myciu fajnie falowały, potem się wyprostowały...

Ale pocieszam się, że to dopiero początek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hairy1.jpg (38,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hairy2.jpg (60,6 KB, 51 załadowań)
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:06   #68961
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
DMkA, dziękuję za podanie cen. Są naprawdę przyjazne dla portfela
Czy seria Balea do loków jest zgodna z cg?
Nie mam pojęcia czy są zgodne z cg sprawdzi się

Jesuuu, ile tu pięknych loków ostatnio!

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
Wczoraj do was dołączyłam a dziś prezentuje moje loczki

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
kolor naturalny, prawda?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:07   #68962
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
potrzebny Ci zageszczacz np. guma ksantanowa i woda do wersji podstawowej. Mozna dodac pantenol, gliceryne itd.

http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Gum...NSPARENTNA/247
dziękuje za odpowiedź zakupię składniki i będę miksować. Nie masz gdzie proporcji rozpisanych?
Stary 2012-09-09, 20:28   #68963
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

Jesuuu, ile tu pięknych loków ostatnio!

kolor naturalny, prawda?
Tak, naturalny.
Kiedyś farbowałam na czarno, ale mi przeszło, długo czekałam aż zrosły i urosły Za tydzień obcinam z 5 cm, bo się rozdwajają i mam nadzieję wyhodować długie piękne i mocno pofalowane I zdrowe
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:37   #68964
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiew Pokaż wiadomość
Mam może trochę nietypowe pytanie, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Niedawno porzuciłam wszelkie odżywki itd. zawierające silikony, od 2 myc używam szampon bez SLS (chyba, że kryje sie pod inną nazwą, ale o tym nic mi nie wiadomo ) a włosy zdecydowanie szybciej mi schna. Nie wydaje mi się żeby to było od temperatury czy wilgotności, bo różnica jest naprawdę spora. Czy możliwe, że to przez odstawienie tych kosmetyków?
też to u siebie zaobserwowałam i dzisiaj miałam na ten temat rozkminę więc może coś w tym jednak jest

Cytat:
Napisane przez agusia2569 Pokaż wiadomość
witam i ja Od paru lat dbałam w miarę o włosy, później zaniedbałam (praca zmianowa, zmiany12h i klima) teraz wracam do pielęgnacji Myję włosy szamponem z apteczki babuni taki z miodem i mlekiem, później garnier avokado zmieszany z alterę granat, później ziaja b/s taka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja-jojoba.html, ogólnie z tej serii używam od dawna ,są w różnych kolorach. Olej hm....staram się raz w tyg.ale raczej jest rzadziej, ale czasami przejadę po włosach oliwką hipp baby sanft, fajny ma skład. Dobra to tyle jak na początek Gdyby jeszcze nie wypadały tak, eh....i łupież powrócił :/
a TO MOJE SIERŚCIUSZKI, pierwsze zdjęcie bez stylizacji, drugie innego dnia do stylizacji nivea flexible curls taka niebieska.
ale piękne, też chcę takie

w ogóle, jeszcze niedawno chwaliłam tu na forum moją mamę, że taka ciekawa i tolerancyjna wobec moich szaleństw włosowych. dzisiaj spadła z piedestału, bo zaczęła mi truć, że moje włosy wyglądają, jakbym dopiero z łóżka wstała, że takie potargane itd nie da jej się przetłumaczyć, że jak rozczeszę je na sucho, to zrobi się siano i tak dalej. w dodatku mam teorię, że ta aureola unosząca się wokół mojej głowy to mnogość baby hair :P kurczę, mam nadzieję, że jednak wytrwała pielęgnacja sprawi, że włosy się trochę 'zdyscyplinują' i nie będą wyglądały dla przeciętnego obserwatora jak strach na wróble bo już nawet zaczęły mi się pojawiać rulony!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:23   #68965
Enilis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość

nie da jej się przetłumaczyć, że jak rozczeszę je na sucho, to zrobi się siano i tak dalej. w dodatku mam teorię, że ta aureola unosząca się wokół mojej głowy to mnogość baby hair :P kurczę, mam nadzieję, że jednak wytrwała pielęgnacja sprawi, że włosy się trochę 'zdyscyplinują' i nie będą wyglądały dla przeciętnego obserwatora jak strach na wróble bo już nawet zaczęły mi się pojawiać rulony!
ja mam to samo - cały czas żebym tylko rozczesała bo są takie puszyste, z domu bym nie wyszła jak bym tak zrobiła ale dziś mnie pochwaliła że loczki ładnie wyglądają
Fajne uczucie że się wam podobają moje loki, a pomyśleć że jakiś czas temu miałam ich dość i chciałam prostować
Życzę powodzenia ja też mam baby hair i wiem jak trudno czasami coś z nimi zrobić żeby nie odstawały
Enilis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:54   #68966
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Jaki skręcioch o jaaa

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Boziu, tak patrze na Wasze włosy, takie piękne, a moje jakie sianko były, takie są nadal, może jedynie troszkę miększe w dotyku. Tak się staram, a z nich takie niewdzięczniki.... ;(
Nie przejmuj się . Pewnie są teraz trochę w szoku, ale przyzwyczają sie do pielęgnacji i zaczną się odwdzięczać, cierpliwości .

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
.
Fajniuuutko jak na początek. Już widzę te falki w przyszłości .

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
też to u siebie zaobserwowałam i dzisiaj miałam na ten temat rozkminę więc może coś w tym jednak jest
A ja sobie tak gdybam - ktoś używa silikonów a one jak wiemy nadbudowywują sie na włosie. Nagle zmywa to wszystko SLS i zaczyna pielęgnację bez takich typowym nadbudowywaczy . Może dlatego, że nic nie oplata włosa taką warstewką on szybciej wysycha? Ale to tylko takie moje domysły .

Cytat:
Fajne uczucie że się wam podobają moje loki, a pomyśleć że jakiś czas temu miałam ich dość i chciałam prostować
Najfajniesze jest to, że nagle zaczyna się doceniać to co się posiada i nie próbuję na siłe zmieniać tego, co dała nam natura. Musimy wykonać mniej "poprawek" (jak np. prostowanie włosów) żeby wyglądać i czuć się dobrze - myślę, że to motywujące
Stary 2012-09-09, 23:01   #68967
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
A ja sobie tak gdybam - ktoś używa silikonów a one jak wiemy nadbudowywują sie na włosie. Nagle zmywa to wszystko SLS i zaczyna pielęgnację bez takich typowym nadbudowywaczy . Może dlatego, że nic nie oplata włosa taką warstewką on szybciej wysycha? Ale to tylko takie moje domysły .
no dokładnie - nic nie tworzy filmu na włosach więc woda łatwiej=szybciej ucieka
Stary 2012-09-09, 23:21   #68968
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
no dokładnie - nic nie tworzy filmu na włosach więc woda łatwiej=szybciej ucieka
tak, to wydaje się logiczne

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 08:21   #68969
JudytaKas
Zakorzenienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36403301]Wstawię moje włosy

Pierwsze po amli. Jakieś inne są, nie reanimowałam ich dzisiaj za bardzo temu takie potargane, chyba za bardzo skręciły się.
Drugie z innego dnia z moimi standardowymi odżywkami .
Zaczełam wcierać Jantara żeby szybciej rosły.
Tak wiem, muszę do fryzjera [/QUOTE]

bosze ile lokasów...

Cytat:
Wczoraj do was dołączyłam a dziś prezentuje moje loczki
Niestety jeszcze dziś umyte i wystylizowane nie zgodnie z CG ale to się zmieni już w przyszłym tyg mam nadzieje.
Jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia, ale niestety wczoraj próbując naładować baterie do aparatu okazało się że jedna nie działa i muszę kupić nowe.
Cudnie się dziś skręciły aż nie mogę się napatrzeć : D
a co z nimi zrobiłam (niestety silikon poganiał silikon :P i będę się żegnać z tymi kosmetykami): szampon i odżywka d/s z ziaji, odżywkę dodatkowo wymieszałam z paroma kroplami olejku z Alterry i gliceryną (zauważyłam że genialnie działa na moje loki mam po niej jeszcze lepszy skręt nie wiem tylko czy przy cg można jej używać )
Potem nałożyłam b/s Joaśkę z miodem i cytryną i krem do rąk z biedronki. Stylizacja to pianka i lakier z Syoss.

Na 1 zdjęciu widać że moje włosy kręciły by się od samej głowy, ja im na to do tej pory nie pozwalałam bo mi się nie podobał taki efekt ale teraz może się skuszę
Na reszcie zdjęć widać moje loczki w całej okazałości.
Trzymajcie za mnie kciuki, w tym tyg zaczynam CG
jakie loczusie jako koleżanka, która też dopiero co zaczęła przygode z CG, trzymam kciukasy damy radę

Cytat:
śliczności
Kupiłam ten zielony kremik z Bierony dziś pierwszy raz na włosach
Nie wiem czy mam zwidy (dopiero 3 dni) ale CG działa cuda!!!
Dziś mam tak śliczne sprężynki, że aż nie mogę powstrzymać się o macania poprostu szał ... nawet w pracy pytają czy odwiedziłam fryzjera bo mam takie ładne włosy. Oby był już tylko lepiej, może wreszcie uda mi się zapuścić

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 08:21   #68970
Mysia mysz
Zakorzenienie

Potrzebuję Waszej rady bo boję się przeproteinowania.

Myje włosy co drugi dzień - skalp alterra z migdałem, reszta isana z olejkiem z babassu jako odżywkę planuje wymiennie:
- Artiste różowa, bo keratyna
- Maska l'biotica biowax - bo jedwab
- Henna Wax - bo ceramidy
- uwielbiam też Awokado i Karite Garniera ale co ona zawiera?
- laminowałam włosy tydzień temu, jakich wartości dostarcza żelatyna?

a ! i na koniec daję joanne z miodem bez spłukiwania na długość (bez skalpu)

A jak do tego wszystkiego ma się olejowanie

zagubiłam się już troszkę
Doradźcie jak wymiennie stosować odżywki żeby nie przesadzić. Dziękuję za pomoc !!!

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2012-09-10 o 08:23
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości