|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
cytowałam i jakoś mi umkneło o książkach ja cytałam Język niemowląt fajna miałam na kompie ale mi wcieło.
ktoś sie chwalił że ma ksiązki ja jestem chętna dostać na maila
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj zrobilam cos dobrego dla siebie
pojechalam na cosobotni targ i u Polaka kupilam kilka plasterkow ogonowki, dwa kabanoski i bialy ser w kostce szalenstwo chyba teraz w ciazy bede sobie czesciej tak dogadzac
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głowa to mi pęka przy takich atrakcjach
|
|
|
|
#3664 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Śliczne dzidziusie, aczkolwiek ja za mało obcykana jestem i siusiaka nie widzę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja będę w Trójmieście. Cytat:
I jak Wam sobota mija ? Ja jednak trochę się ruszyłam i porobiłam z mężem trochę zapasów na zimę, jakieś ogórki, mrożonki etc, poza tym byczenie z książką pod kocykiem i dzień uważam za udany. Ja Wam powiem, że też miałam się wybrać na wesele w ten weekend, ale się wykręciliśmy z mężem, nie picie alko zwróciło by uwagę, a ja nie chciałam mówić że jestem w ciąży jeszcze, bo to tacy dalsi znajomi. Także stwierdziliśmy, że jak mamy ściemniać, a ja mam się cały wieczór odganiać od picia za zdrowie pary młodej to po prostu zostaniemy w domu i odpoczniemy z jakimś filmem i soczkiem w domu
|
|||
|
|
|
|
#3665 | ||||
|
Zakorzenienie
|
śliczne dziudziusie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym chyba była co weekend u nas zostawały w lecie jeziorkaCytat:
ja sobie za to ostatnio kupiłam prawdziwej wiejskiej kaszanki bo za mną chodziła
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
A ja życzę Tobie dużo zdrówka
|
|
|
#3667 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz tak się tylko wydaje, ja też mieszkam 12 km od morza a w tym roku ani raz tam nie byłam (; Nawet nie wiedziałam że molo remontują
![]() Najbardziej ciągnie nas do tego, czego nie mamy na codzień (;
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
chociaż wode lubimy a JUlka juz w szczególności i az sama sie dziwiłam ze tw tym roku tyle razy nad jeziorkiem byliśmy bo ciągle dopytywała kiedy jedziemyAle masz racje zawsze chcemy tego czego nie mamy ![]() a mi w tym roku marzą sie góry ale te noclegi takie drogie a w tym roku jakoś kiepsko u nas z funduszami bo robiliśmy szafki w łazience i robimy pawlacze w kuchni, eh szkoda że nie mam rodziny w górach![]() ja juz sie żegnam na dziś. Ide na bitwe na głosy pod kocyk
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie...
jestem już po zabiegu, do szpitala pojechałam w czwartek, zrobili mi badania - nie mieli najmniejszych wątpliwości... na noc miałam sobie zaaplikować tabletkę poronną, myślałam że mi serce pęknie ale o dziwo, tabletka praktycznie nie zadziałała, psychicznie już siadałam, w piatek zrobili mi zabieg... to jedno z najtrudniejszych przeżyć w moim życiu ![]() ![]() najboleśniejsza lekcja pokory....najgorsza jest ta cała lista pytań, na które nikt mi nie odpowie..... czekając na przyjęcie na izbie, w ciągu godziny 3 razy minęła mnie dziewczyna w 7-8 miesiącu ciąży. szła na fajkę. z wypiętym brzuchem i uśmiechem na twarzy... i co z tego, że w myślach wyzwałam ją od najgorszych, skoro to ona jest w ciąży a nie ja leżała na patologii ciąży....3majcie się dziewczyny, dbajcie o siebie i swoje dzieciaczki w brzuszkach. To Wasze największe skarby |
|
|
|
|
#3670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Myśmy z TŻ właśnie wrócili z USG.
Jest dzidziuś, jest bijące serduszko!!! Ma całe 2,2 mm, został oceniony na 5/6 tc, co by się zgadzało ![]() Jak na razie wszystko jest w porząsiu Potem byliśmy u mojej Mamy, która się popłakała ze szczęścia ![]() I powiedziała, że kilka dnie temu śniło Jej się, że jestem w ciąży W co jak najbardziej wierzę, bo nieraz miałyśmy telepatyczne sytuacje O rety, ale jestem happy, widziałam to bicie serduszka, takie pulsowanie, ooooch... ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() Aż mi teraz głupio przez mojego radosnego posta... Trzymaj się! |
|
|
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
no coś Ty, niech nie będzie Ci głupio. radość z ciąży jest cudowna i oby było jej tu jak najwięcej
|
|
|
|
|
#3672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A tej lasce to bym coś powiedziała znając mnie... Cytat:
![]()
|
|
|
|
#3673 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
,no ale moim zdaniem 3d lub 4 d zawsze troszkę są...jakby zniekształcone.Ja też mam takie jakieś niedokońca....Cytat:
Cytat:
Co do mężczyzn myślę,że duży wpływ mają matki,a często wychowują w ten sposób swoje dzieci -córka ma pomagać,sprzątać,być obowiązkowa,grzeczna,czys ta a syn...ma się dobrze bawić....wszystko się za nich robi...więc czekają sobie na obsługę....to sie zaczyna od najmłodszych lat.... Mam nadzieję,że szybko się pogodzicie....pamiętaj czasami faceci najpierw mówią a potem i tak w cale nie myślą..... Cytat:
Co ja bym dała,aby mieszkać nad morzem(np |
|||||||
|
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Natala - bardzo współczuję tego przeżycia. Mam nadzieję, że jednak wyjaśnienie wszystkiego przyniosło Ci ulgę.
Widzisz - życie jest takie nieprzewidywalne. Jakaś bicz z patologii tak naprawdę ma wy-je-bane i pewnie urodzi piękne dzieciątko, zdrowe, które pokocha ją całym serduszkiem (czego tak naprawdę jej życzę, bo takie powinny się rodzić wszystkie dzieci), a kobieta, która robi wszystko, żeby było dobrze, traci wszystko. Tasia - to super, że takie dobre wieści. ![]() Jakoś u nas tak się przeplatają te wątki smutne z radosnymi. Jak w życiu. Nikt nie powinien się źle czuć, że akurat przełamuje jakąś atmosferę.
|
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie ,że co druga wybiera się na wesele........ja też za tydzień,i kombinuje z sukienką...fatalnie ,fatalnie....
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
-nawet nie znajduje słów aby opisać to co czuje......ja jestem pyskata ale raz właśnie w takiej sytuacji mnie poprostu zatkało...stała taka z brzucholem i paliła fajkę za fajką-a obok jej mąż..... |
||
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
eh wstalam
ale sen mialam zabojczy. naogladalam sie wczoraj tych mordercow na yousrubie i co mi sie snilo ze razem z denektywem KR szukalam pani K.W i jakiegos innego faceta co dzieci zabijal. lecz na nie szczescie nie udalo mi sie ich zlapac bo wysadzili moj samochod ( szkoda ze nawet prwaka nie mam lecz dumna z siebie jestem z rana czytaj po 11 a miedzy 15 spedzilam czas nad norweskim , moze cos mi sie wbije do tego lba. |
|
|
|
|
#3677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale laska na patologiii i z fają w buzi.. normalnie krew zalewa człowieka. Cytat:
bo nie poleży się za bardzo.
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, ja też. ale tak to jest, jak ktoś ma blisko to nie korzysta. tak samo w górach, kiedyś nocowaliśmy w domku u rodziny, 7-letnie dziecko właścicieli nigdy nie było w żadnej dolinie nawet. moja koleżanka tak kochała góry, że przeprowadziła się tam w końcu i sama powiedziała, że więcej chodziła po górach jak musiała wyjechać tam 400km na tydzień czy ileś niż przez rok mieszkania tam. my też mamy ciekawe okolice, jak wszędzie, zawsze znajdzie się coś co można odwiedzić, a ciągnie nas w góry, nad morze, gdzie mamy daleko. |
|
|
|
|
|
#3679 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej! witam w niedzielny poranek
![]() Cytat:
Cytat:
ale tak mi sie nie chce jakoś isc
|
|
|
#3680 |
|
Wtajemniczenie
|
Natala84
Tasia34 ważne, że jest serducho i że jest tam gdzie trzeba.A poza tym już niedziela...hmmm dlaczego te weekendy tak szybko się kończą |
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w niedzielę
My po weselu- o 23.00 byliśmy już w domu. Zespół tak głośno bębnił, że własnych myśli nie można było usłyszeć...Zatańczylismy kilka razy, ale bałam się, czy taki huk nie zaszkodzi maluszkowi, poza tym troche mnie brzuch pobolewał, więc pojedlismy i wróciliśmy Ale wesele całkiem przyjemne Miłej niedzieli!
|
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super to kiedy tp?
|
|
|
#3683 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3684 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Tak drugie
więc myślę, że już nie ma odwrotu ![]() Cytat:
zresztą nie było aż takiej pogody, żeby się pobyczyć. Góra kilka dni i to nie w weekendy![]() Cytat:
trzymaj się cieplutko! Cytat:
bijące serducho - najpiękniejsza chwila
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie w niedzielę
![]() wczoraj byliśmy w McDonaldzie. byliśmy wieczorem u znajomych, ale po sałatkach jakie u nich były (choć bardzo dobre) byłam tak głodna, że jak mijaliśmy Mc to nie mogłam się powstrzymać.. i mam efekty, nie mogłam spać, brzuch mnie bolał. za to kupiłam dziś sukienkę na wesele, wygląda na taką, w którą powinnam się zmieścić i za 10kg w razie czego, więc jest nadzieja, że w przyszłości ją jeszcze założę
|
|
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
no nie ma hihi
mi się dziś śniło że mam córeczkę już urodzoną eh ja musze jeszcze miesiąc czekać, mam nadzieje że nastepnym razem już dzidziuś będzie odważniejszy ale tu dzisiaj pusto. a i dowiedziałam się dzisiaj że kuzyn męża też będzie miał dziecko żona jest w 8-9tyg wiec termin na kwiecien miesiąc po nas fajnie
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dziś pustki
Weszłam na wątek majowo-czerwcowy i tam tez niestety juz są złe wieści, jak widać takie chyba zycie...Ale my sie 3majmy bedzie dobrze <nie coś ten brzuch ostatnio pobolewa- odstawiłam duphaston i zastanawiam się czy to może miec cos z tym wspólnego...
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
my dziś byliśmy na roczku tż-ta chrześnicy. Trochę podjadłam smakołyków i teraz padam ze zmęczenia, ale muszę czekać wytrwale, bo Czas Honoru za godzinę
|
|
|
#3689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tutaj jest dość szczegół0w0 o bólach brzucha: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...cha_35115.html Ja dzisiaj wróciłam z 20 minutowego spaceru i padłam zmęczona, a to dopiero 14 tydzień. Właśnie sobie uświadomiłam, że od jutra jeszcze pół roku, a tu człowiekowi już się nic nie chce
Edytowane przez maczek35 Czas edycji: 2012-09-09 o 20:39 |
|
|
|
|
|
#3690 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
deptaki są bee.. Cytat:
gratulacje.. ![]() ![]() Cytat:
jak moja córa miała 4 miesiące, byliśmy z nią w Sopocie.. było super.. jak miała rok w Chorwacji i też było super w tym roku znów u nas we Władysławowie.. (wszędzie autem) i powiem Ci, że za każdym razem dziecko zniosło trasę duuużo lepiej niż my.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

Nawet nie dotknęłam piasku gołą stopą 
Ja będę w Trójmieście. 
czego się spodziewałam, bo zawsze od niej podłapuję. Dziś lekka gorączka, gardło zawalone i katar mam 
ja bym chyba była co weekend
05.07.2008

-nawet nie znajduje słów aby opisać to co czuje....