|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Hej ja pamiętam
co słychać?Olivia już śpi a mama odpoczywa oglądam must be the music
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
a co taka cisza?
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Narazie się witam i za chwile co nieco napisze ![]() Cytat:
Ja póki co nakarmiłam młodzieńca i leżymy sobie. Mały dokazuje,bo mu zęby idą,ślini się,marudzi,a jak mu posmaruje dziąsła to się uspakaja. Myśle,że to dolne dwójki,bo tam pcha palce. Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-09 o 20:45 |
|
|
|
|
#4564 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że Dziewczyny spędzają niedzielny wieczorek poza wizażem... a my też odpoczywamy... byliśmy na godzinnym spacerze i Hania się świetnie bawiła - ostatnio ma fazę na wymachiwanie wyprostowanymi rękami - uderza wtedy o wszystko, co napotka na swojej drodze...
![]() Potem kąpiel i o 19 Haniołek już słodko spał w swoim łóżeczku.... Wyjęłam dziś pajace do spania w rozmiarze 68 ale nie mogła ich dopiąć, bo na długość za krótkie (jeszcze tydzień temu były za duże )W ogóle wyjęłam dziś masę ubranek, które w zeszłym tygodniu wydawały się za duże, a dziś są w sam raz albo przymaławe.... Marcin Ją przed chwilą mierzył w łózeczku na spiocha i wymierzył 70cm (a waży niewiele ponad 6kg).... rośnie mi dziecko w zastraszającym tempie a wszystkie ubranka są za szerokie
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Niedziela
My byliśmy na spacerze nad zatoką,wydawało nam się że fajna pogoda bo słońce świeciło,ale jednak był wiatr,potem się zachmurzyło i wracaliśmy do domu.Za długo nie byliśmy,ale zdążyliśmy zjeśc loda ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- gkatarzynko,to dzisiaj nad tą zatoka był pan z rocznym dzieciaczkiem i mąż do mnie tak powiedział:wiesz co patrząc na tego chłopca i naszego,to nasz jest duży (długi) Te dzieci robią się coraz sprytniejsze,bo nasz jak sięgnie stołu z bujaczka to zrzuca z niego przedmioty.
|
|
|
|
#4566 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczorek
![]() Iw I engela fajnie ze sie odezwalyscie. Ktos pytal o @ - ja tez jeszcze nie mialam. Gosia wspolczuje z tymi wszami,straszne ze nikt z tym nuc nie robi ![]() Co do chodzenia pozno spac,to ja od zawsze chodze spac o takiej porze aby sie wyspac,bo wazniejszy dla mnie sen niz mily wieczor. Asika oby Zuzia szybko wyzdrowiala,trzymaj sie jutro w pracy. Roksape to ja tez ze wschodu pochodze,ale o sztorach to nie slyszalam,kartofle owszem.no I ja mowie "moj tato" "z moim tatem" ![]() U nas weekend dosc intensywny,pogoda sliczna,wiec wczoraj wybylismy na caly dzien.pojechalismy zobaczyc taka piekna wioske,bylismy tam w kawiarence,oryginalnie budynek pochodzi z 1510 roku...przepieknie,tloczn o tam,piekne ogrody ludzie tam maja,wrzuce jutro kilka zdjec na maila.jak wracalismy to Hania zasnela wiec pojechalismy nad morze,najpierw poszlismy cos zjesc I jak zrszlismy na plaze to tak wialo ze myslalam ze nam glowy pourywa,dobrze ze Hani zamotalam tetre na glowie ![]() Dzisiaj rano pojechalismy na car boot,kupilam troche zabawek,kocykow,ubranek I w tym sukienke na chrzest Hani,nie jest to sukienka typowa na chrzest,chcialam zwykla jasna sukienke bez satyny I innych tego typu rzeczy,a bawelniana skromna sukienke no I znalazlam.dokupie tylko rajstopki I Hania na chrzest ubrana. Polezalysmy sobie za domem na trawce a tz w tym czasie porzadkowal ogrod,kupil troche krzewow I kwiatow,poprzesadzal troche rzeczy I znow ogrod zaczyna ladnie wygladac. |
|
|
|
#4567 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Modelka Ci rośnie u nas też są za szerokie a na długoś w sam raz. My 26 idziemy na wizytę, dowiem się ile waży trochę chudziutka jest ale je 3x 210, 1 obiadek po poł godziny 180ml i na kolację 280ml. Ja też zawsze byłam chudzielcem..Cytat:
U nas już tyle liści z drzew spadło. Jesień pełną parą.
|
|||
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Moniu,to fajnie że spędziliście dzień.
I ogrodu zazdraszczam I się ciesz,że jeszcze nie masz @ ![]() Zaraz mi uszy pękną od jego ja ja ja ja ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
hehe widzi swoje odbicie ![]() No,tak nie bardzo ale troche wykorzystaliśmy.Mi było nawet zimno. dobrze,że małemu nie,aczkolwiek mogłam go inaczej ubrać.Eh jesień... Nie chce...
|
|
|
|
|
#4569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest abla abla ciagle albo aguuu agee itp
|
|
|
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak,tylko pewnie to piszczenie Oliwi delikatne,a ten jak piszczy to ze złości.
![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
albo buebue a też la la la la ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Właśnie się bawi poduszką i gryzie zamek tzn ten uchwyt |
|
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez lubie ale po calym dniu juz mam glowe kwadratowa
od tych krzykow
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
A teraz wcina stope
![]() Ja też dzisiaj jakaś niedospana byłam To odnośnie,tego bo Gosia pisała.A i współczuje,że znów macie problemy z wszami u Wiki I jak opisałaś,ze któremuś dziecku aż włosy się ruszają od wszów,to ooo fuj ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Ciiii,mały chyba zasypia
|
|
|
|
|
#4574 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4575 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
ja znowu do tyłu jestem z wami dajemy na noc mm i nic nie daje, o dłuższym śnie moge pomarzyć pobudki co 3 godz może mu kiedyś minie... a co do gaworzenia to u mojego często słychać eeeee eeee emm emmmm emmmmm, ammmm, ammm i ała ała ała
|
#4576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja to też taka wariatka ale ostatnio tfu tfu nie mamy problemów ze spaniem w dzień nie usiedzi chwilę na miejscu, kopie, macha rękami, piszczy, śmieje się no skubaniec mój słodziutki
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-09-09 o 21:22 |
|
|
|
|
#4577 | |
|
Gang Iren
|
Erykowi troche sie dzis przedluzyla pora spania,ale wlasnie zasypia.Mam dzis ambitny plan polozyc sie spac przed 22,mam nadzieje,ze sie uda
![]() Cytat:
![]() Eryk to rosnie wszerz Krotki kakalud jest,a ubranka za ciasne,bo grubasek ![]() Monia super,ze tak milo dzien spedziliscie.I fajnie,ze zakupy sie udaly!
|
|
#4578 |
|
Zadomowienie
|
Coś Aguśka się nie odzywa ostatnio
|
|
|
|
#4579 |
|
Gang Iren
|
Tez o niej dzis myslalam.Z dwoma szkrabami ma co ogarniac
|
#4580 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4581 |
|
Raczkowanie
|
hej. Ja tylko na chwilę się "pożegnać"
Wracam jutro do pracy i na pewno nie będę miała czasu was czytać na tygodniu, może jedynie w weekend. Smutno mi strasznie z tego powodu. Trzymajcie kciuki żeby Adasiowi było dobrze z babcią i żebym nie umarła z tęsknoty Asika wiem że też wracasz jutro więc trzymaj się i oby Zuziaczkowi szybko przeszła trzydniówka!
|
|
#4582 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() robilismy dzis ognisko i pieklismy ziemniaki, cos mi osiadło na żołądku i skonczylo sie w toalecie. Do tego jestem juz teraz pewna, ze Mateuszek ma na cos alergie ,podejrzewam śliwki, morele lub gluten.. dzis rano zaczerwieniony siusiak , jajeczka, szyjka, plamka pod paszką i wieczorem kapiac zauwazylam czerwony pempek.. zobaczymy jak bedzie rano. Dziewczyny jak ja czasem pisze jakies glupoty na temat opieki nad dzieckiem i karmienia i w ogole to bardzo prosze powiedzcie mi, bo ja czasem sobie cos tak umysle i np zakodowalam sobie ze jak to moje dziecko moze byc na cos uczulone i tak zeszlo zanim to do mnie dotarlo, oczywiscie 100 procentowej pewnosci nie mam, ale na potowki czy odparzenia to nie wyglada. lece pobuszowac na allegro
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To fajnie,że nie masz-cie problemów ze spaniem,bo ten to istny szogun.---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Nom ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- ona1010,powodzenia
|
|
|
|
|
#4584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mus to mus. Trzymam kciuki, żeby Adaś dzielnie zniósł rozłąkę i żebyś Ty też dała radę sobie Karinio Tak mnie zaintrygował Twój awatar To jesteś Ty na nim ? Też myślałam o Aguśce ale napewno nie ma lekko i sił jej brak na wizaż. Sama nie raz tak mam, zresztą dziś myślałam, że swojego syna. Nie chciał iść spać w dzień bo jeszcze ma popołudniową drzemkę chociaż skończył 3 lata, ale dzisiaj nie chciał spać. Koło 20 był już taki nadpobudzony, że zaczepiał Basię i sam się bawił, aż coś go naszło i rzucił w nią grzechotką, mała z płaczu się zaszła a ja młodego za ucho i do łóżka. Czasem sił mi już brak naprawdę
|
|
|
#4585 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, to ja Ci dam trochę z szerokości Hankowych ubranek, a Ty się podziel długością
A tak w ogóle, to masakra z tymi wszami... u nas w przedszkolu na szczęście jeszcze nigdy nie było... choć w sąsiednim u nas na osiedlu już kilka razy się pojawiły...Co do piszczenia, to Hanka ma akcje krzyczenia - po prostu otwiera japę i się wydziera |
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4587 |
|
Zadomowienie
|
Gkatarzynka to głośno macie w domu odkąd Hania krzyczy hihi
![]() Moja ostatnio ( już ktoś nawet pisał, że też jego dziecię to robi) tak huczy jak by straszyć chciała. A jak wczoraj Gabrysia przyjechała to siadłyśmy z szwagierką naprzeciw z dziewczynami i Basia zaczepiła Gabi to ta zaczęła piszczeć i tak po swojemu krzyczeć. To jednak nic ale jak tak sobie krzyczała to tak jak by aż się napinała, fajnie to wyglądało jak tak się naposiadła hehe. Basia jednak nie wiedziała co się dzieję, że taki hałas i się rozpłakała to po chwili płakały obie Szwagierka mówi, że mała tak krzyczy, że piętro wyżej słychać a krzyczy jak chce na rączki czy jak trzeba jedzenie zrobić, tu akurat ma rację, że o swoje walczy
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka życzę, ale jaaaa ziemniaczki z ogniska, mniam mniam Ewelajna ja się akurat skrobi nie boję, bo to przecież podstawa ziemniaków itp. Będę sama gotować trochę, ale pamiętam,że za czasów Niny to szczerze mówiąc żal mi było na to czasu, ok, gotowanie jest proste, ale jednak ileś czasu na to schodzi, ale dla mnie ważniejsze było ,żeby obowiązki ograniczyć do minimum i móc jak najwięcej czasu spędzać z Małą, zamiast spędzać czas nad blenderem i mrożonkami wolałam iść na spacer z Małą, jak zostaje na życie rodzinne 5 godzin dziennie to każda sekunda się liczy. Ja po imprezie było fajno, wszyscy ochali achali nad Dziewczynami ,Kaja strzeliła dwie drzemki przy stole, więc i się najadłam (i kurna jakoś pierwsza opróżniłam talerz, to chyba syndrom matkowy
|
|
|
|
|
#4589 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jak mogłaś o tak późnej porze wspomnieć o tak pysznym jedzeniu![]() ![]() Cytat:
Cytat:
gdyby tak nasi tż lubieli Myć nam włosy
|
||||
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No u mnie się tak mówi,że kot zdechł jak np. ktoś się pojawi niespodziewanie czy coś ![]() A achalo ochali ,bo wiadomo,swoje geny trzeba chwalić Kwiaty kwiatami , ale jeszcze na koniec Teściowa mi rzekła do ucha: bardzo ładnie wyglądałaś ogólnie to zawsze mówiła,że ładna kiecka itd a dzisiaj o mnie coś , wow |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

co słychać?
oglądam must be the music

)

U nas już tyle liści z drzew spadło. Jesień pełną parą.

dobrze,że małemu nie,aczkolwiek mogłam go inaczej ubrać.

To odnośnie,tego bo Gosia pisała.A i współczuje,że znów macie problemy z wszami u Wiki
I jak opisałaś,ze któremuś dziecku aż włosy się ruszają od wszów,to ooo fuj 

jak mogłaś o tak późnej porze wspomnieć o tak pysznym jedzeniu