|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Dobry
śliczne te wasze dzieciaczki i widzę,że apetyt też im dopisuje Konczi a Dusia to taki żarłoczek mały dobrze,że tak ładnie przybiera. my wczoraj kupiliśmy stelaż do wanienki i baldachimu bo Nam brakowało i jeszcze pościel do łóżeczka i mogę iść rodzić już sie doczekać nie mogę
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
![]() SOJKA no takie dziecko to faktycznie skarb ja chyba sama bym swojego na karmienie obudziła koło 3 Jedni mówią żeby karmić dziecko tylko na żądanie inni że wybudzac co 3 godziny ... i badz tu mądrym U nas dziś zapowiada się piękny dzień ja się modlę że jak mam rodzic w tym tyg to byle nie w nocy bo tz ma nocki a tak szybko to on nie dojedzie więc co ja biedna sama zrobię to nie wiem ...
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka każdemu życze takiego dziecka ( sobie też
)Dzisiaj jadę rozglądnąć się za mebelkami. Wczoraj dostalismy od znajomych łóżeczko w kolorze sosnowym i nie mam koncepcji na meble. Sosnowe są ładne ale strasznie ciężkie, a to nasze 4 piętro nie zachęca
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj wiem co to znaczy wnosić meble na 4 piętro ![]() A wózek będziecie wnosić za każdym razem do mieszkania ?
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane
żadna nie urodziła?? ![]() Co do kapieli to pamietacie, ze ja mam wiadro Kąpiel przebiega spokojnie.
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() No to zaczynamy nowy tydzień. Która chętna, żeby rozpocząć go nowym maluchem na wątku? ![]() Ja czekam na panią położną. Jestem nieżywa, bo zasnęłam gdzieś między 2-3, a o 5 przebudziłam się z TŻ-tem wstającym do pracy. Dziwacznie się czuję, jakoś mdli mnie i ciężko mi na żołądku, a jeszcze nic nawet dzisiaj nie zjadłam.
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DEARLIE to ja jestem chętna na poród dziś pod warunkiem że coś już się zacznie dziać teraz Jakby nie patrzec to termin mam na 13 a kiedyś też jedne z lekarzy na prenatalnych wyliczył mi na 11 więc to już tuż tuż
|
|
#578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bardzo chętnie mogę dzisiaj zacząć rodzić
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika ja mam zamiar stelaż zostawiać w bagażniku a tylko gondole do góry wnosić.
|
#580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I pomaga, bo wszystkie dziewczyny sobie ładnie radzą, więc upewniam się, że i ja przez to przejdę |
|
|
|
|
#581 | ||
|
Zakorzenienie
|
My już po wizycie położnej.
Antoś nadal wysoko leży, bo serduszko udało się chwycić gdzieś w połowie brzucha, więc na szczęście chłopak jeszcze się nie pcha na drugą stronę i póki co nic się na to nie zanosi. I dobrze, bo mamy jeszcze sporo czasu. ![]() Cytat:
No dziewczyny, w takim razie z całego serca Wam dopinguję i trzymam kciuki za rozwój sytuacji, szczególnie u Weroniki, skoro termin tuż, tuż. ![]() A gda nam coś umilkła, czyżby coś zaczęło się dziać? Ona też ma termin na najbliższe dni. ![]() Cytat:
Czytałam, że czop już zaczął Ci odchodzić, więc w takim razie za Was również trzymam mocno kciuki.
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sojka no to super masz córkę a Twoje bliźniaczki nie budzą się już w nocy wogóle?? no ja nie mogę mieć dzieci bo mam zniszczoną macice już strasznie no ale mnie to cieszy przynajmniej mam wymówkę jakby Tzet chciał jeszcze jedno ![]() Jasiu się powoli przekonuje co do kąpieli co do nocki to wszystko było dobrze do 3.30 jak Jasiu wstał na karmienie i jeszcze nie zdazyłam go nakarmic i słyszę Zuzkę to ją wołam ze ma przyjsc po czym słyszę wylałam picie i ryk (z niekapka zrobił się kapek ) idę z Jasiem a ona cała mokra kołdra poduszka łożko no to Jasia do wyra a ja przebiream jeszcze siku jeszcze trzeba było nalac picie no i juz kladziemy sie to Jasiu marudzi wzxiełam go do nas i ten próbuje gurzyć o 4 w nocy oczy jak złotówki i ni h*ja spać.. Zuza to samo. ze stresu musiałąm doi kibelka leciec no i tak sie pokładaliśmy do 5 a potem trzeba było wstać sie przygotowac zeby Zuzkę odstawić do przedszkola i na chwilkę obecną mam chwilowy luuuuz no i dzisiaj kończymy 4 tygodnie
|
|
|
|
|
#583 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
córka w przedszkolu, druga śpi to zaglądam do Was i daje znać, że u nas w porządku... idę poczytać co u Was
|
|
#584 |
|
Konto usunięte
|
a my mamy teraz troche luzu bo mały nakarmiony spi.moze wrescie cos zjem
|
|
|
|
#585 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Konczi u nas to samo,mała ma problem z uchwyceniem brodawek,denerwuje się,płacze,próbowałam przez kapturki ale nie jest w stanie wyciągnąć tego sutka dlatego odciągam ile się da laktatorem i dokarmiam mm. Powiedz mi ile Twoja mała zjada ml? Dziewczyny super opisy porodów ![]() Ja właśnie odciągłam pokarm,zjadłam śniadanie,Zuzia wstawała co 3 godziny z zegarkiem w ręku. Ja przez ostatnie dni miałam jakieś pogorszenie nastroju,nie wiem czy to przez hormony ale byłam nie do zniesienia,płakałam o byle co,wściekałam się na męża,jednym słowem niezła jędza ze mnie była ![]() Mała jest kochana i jak trzymam ją w ramionach to łezki napływają do oczu,mały,kochany cud Jestem zakochana w niej ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Cytat:
Konczi u nas to samo,mała ma problem z uchwyceniem brodawek,denerwuje się,płacze,próbowałam przez kapturki ale nie jest w stanie wyciągnąć tego sutka dlatego odciągam ile się da laktatorem i dokarmiam mm. Powiedz mi ile Twoja mała zjada ml? Dziewczyny super opisy porodów ![]() Ja właśnie odciągłam pokarm,zjadłam śniadanie,Zuzia wstawała co 3 godziny z zegarkiem w ręku. Ja przez ostatnie dni miałam jakieś pogorszenie nastroju,nie wiem czy to przez hormony ale byłam nie do zniesienia,płakałam o byle co,wściekałam się na męża,jednym słowem niezła jędza ze mnie była ![]() Mała jest kochana i jak trzymam ją w ramionach to łezki napływają do oczu,mały,kochany cud Jestem zakochana w niej
|
|
#586 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny mam to samo.aż mi sie serce peka.w szpitalu na sali mialam dziewczyne co jej mleko nie dosc ze strumieniami cieklo to jej dziecko ciagle ssac chcialo a mój Leoś nie moze sobie z tym sutkiem poradzic bidulek.odciagam i dokarmiam go mm
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36429253]dziewczyny mam to samo.aż mi sie serce peka.w szpitalu na sali mialam dziewczyne co jej mleko nie dosc ze strumieniami cieklo to jej dziecko ciagle ssac chcialo a mój Leoś nie moze sobie z tym sutkiem poradzic bidulek.odciagam i dokarmiam go mm[/QUOTE]
Też leżałam z kobietą co cały czas mały wisiał na cycku i pięknie jadł a moja płakała bo nie umiała uchwycić brodawki a pokarmu mało. Ile zjada Leoś?
|
#588 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
Dawno nie prowadziłam auta a dziś musiałam do przedszkola zawieźć synka,dałam rade.To jak z jazdą na rowerze,nie?tego się nie zapomina W nocy budziły mnie jakieś skurcze może poród wisi w powietrzu???![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam niby 8dni do tp.tak jak Jureczka urodziłam,więc Kubuś też już mógłby...Nie chce po terminie...Cytat:
Cytat:
Ale nocka normalnie chrzest bojowy dla Ciebie.Czyżby dzieci wyczuły nieobecność taty???I gratulacje dla Jasia i Dusi z okazji wkroczenia w wiek niemowlęcy ![]() Miłego dnia!!!
|
|
#589 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
dzisiaj kończyny 4 tydzień ![]() Jasiu ![]() : oklaski: ślicznie rośniemy ![]() Cytat:
ładnie ładnie .... a taki mały kurczaczek był czyli wyprawka skompletowana ? Cytat:
o kurcze to noc z atrakcjami .... my o 23 dostałyśmy kulkę ehhhhh Cytat:
Marta z każdym dniem będzie lepiej Dusia w 2 tyg jadła około 60-75 ml później już 90 ml a pd połowy 4 domaga się 120 .... 7-8 razy na dobę ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
my oswajamy mała z woda i coraz lepiej nam to idzie
|
|
#590 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I za kciuki! Na pewno się przydadzą![]() To rzeczywiście wspaniały okres, sama z uczuciem ekscytacji czekam, kiedy nadejdzie moja chwila ... ale chyba jeszcze nie dziś![]() Katee, to mój 38 tydzień, czekamy na małego Mikusia ![]() Ciążę znoszę bardzo dobrze
Edytowane przez Elmiria Czas edycji: 2012-09-10 o 10:02 |
||
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin rodzi
![]()
|
#592 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!Ja wczoraj przywiozłam swoje skarby do domu.Pierwsza noc za nami,nie było tak źle...Wstawały jedno za drugim co 3 godziny.Tylko zkarmieniem kiepsko.Hubert najada się z prawej piersi,Oliwia nie umie chwycić brodawki,gryzie mnie, denerwuje się ona i ja.Wydaje mi się że po prostu ma za małą buźkę i nie dosięga.No wiec ściągam z lewej piersi( gdzie mam płaską brodawkę i żadne nie umie jej chwycić) i podaje Oliwce butelką.Ciekawe jak długo tak pociągnę...
Wiem że o tym jużbyło ale skołowana jestem.Czy szczepicie na meningokoki pneumokoki i rotawirus?U nas na 2 dzieci to by wyszło coś 3500zł! |
|
|
|
#593 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36429253]dziewczyny mam to samo.aż mi sie serce peka.w szpitalu na sali mialam dziewczyne co jej mleko nie dosc ze strumieniami cieklo to jej dziecko ciagle ssac chcialo a mój Leoś nie moze sobie z tym sutkiem poradzic bidulek.odciagam i dokarmiam go mm[/QUOTE]Kochane jak Wam pomóc...Dobrze podajecie pierś?całą z otoczką?Pijecie te herbatki na laktacje?
Mam nadzieję,że to przejściowe problemy. Mi tez mleko ciekło strumieniem,jak Jurek ssał jedną pierś to z drugiej była powódź,musiałam drugą ręką zmieniać wkładkę.Żeby ulżyć piersiom trzeba ciut mleka odciągnąć do poczucia ulgi i wtedy karmić brzdąca(w tym przypadku) ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- ??? Wczoraj była,chyba kończy pokój dla Mateuszka Cytat:
Co do szczepień to dziewczyny wspominały,że dla wcześniaków te szczepionki są chyba refundowane?ale nie wiem czy nie pokręciłam.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-09-10 o 10:10 |
|
|
|
|
#594 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja. Planując porody nie zapominajcie o mnie
Jestem trzecia w kolejce. A tu cisza... Coraz gorzej znosze to czekanie, a tak bałam się porodu.Dziewczyny zaciskam kciuki za wasze karmienie
|
#595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ula zdrówka dla dzieciaczków i kciuki za karmienie trzymam ... My szczepimy opcją 5w1 + rotawirusy + pneumokoki (mamy refundowane pneumo bo Dusia wcześniakiem ) ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
taaa też byś już poszła urodzić siostro ma .. nie ? no ! ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- hmmm a może już coś się rozkręciło? i gda zamilkła tyż
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jak zwykle ostatnio nie jestem na bieżąco, ale chciałam pogratulowac Karolluki ![]() Nie najlepiej się dziś czuję, byłam oddac krew a potem mnie coś mdliło, myślałam że będę zwracac ale rozeszło się po kościach.
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz mnie boli, ale podejrzewam że to jelita, bo mam gazy. Na 14 mam ktg, a potem wizyta. ![]() Też mi już źle tak czekając... |
|
|
|
|
#598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem, że o kręgosłupie, tak tylko chciałam zapytac przy okazji. Jaś sliczny, gratulacje miesiaca |
|
|
|
|
#599 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczita a musiałaś jakieś zaświadczenie zanieść dla pediatry czy coś?Bo czytałam że nie wszystkie wcześniaki mają refundowane tylko z określonymi chorobami.Jak to u Was było?
|
|
|
|
#600 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jasiu Dusia
![]() Pieknie spi Dusia Na problemy z plaską brodawka polozne w szpitalu mialy taki sposob ze strzykawka. Ktoras sie spotkala? Ucina sie cala koncowke na igle - tak zeby powstala taka tuleja. Ten koniec przykladamy do brodawki i wyciaganie tloka powoduje zassanie brodawki w strzykawce i wyciaganie brodawki - mam nadzieje ze jest to w miare zrozumiale. Cytat:
Ale zawsze potrzeba odwagi wiec![]() A Pawełek oprocz ciaglej checi calowania, tulenia, aja, aja probuje dzielic sie zabawkami i wklada mu na glowe metalowe autka, klocki itp. I generalnie nie bardzo mu pasuje, ze Kubus ciagle spi i ciągle slysze "obuć, obuć" Cytat:
Ja mam zestaw 5w1, Engerix na wzwB, Meningo nie szczepie. Rotawirusy zalapie sie na program bezplatny wiec musze to przemyslec. Pneumokoki chce zaszczepic starszego bo po 2 roku zycia jest to jedno wklucie, a chodzi do zlobka. Asiulka to nieźle mialas w nocy bidulko
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

śliczne te wasze dzieciaczki
Konczi a Dusia to taki żarłoczek mały

co do nocki to
wszystko było dobrze do 3.30 jak Jasiu wstał na karmienie i jeszcze nie zdazyłam go nakarmic i słyszę Zuzkę to ją wołam ze ma przyjsc po czym słyszę wylałam picie i ryk (z niekapka zrobił się kapek
) idę z Jasiem a ona cała mokra kołdra poduszka łożko