Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 08:33   #1111
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Hejo.

Jacieee dzisiaj będzie cięzko, jutro już wpadniesz w stały rytm.

Myha
to nie ciekawie.. a śmieci rozumiem już wyniesione? a może by tak w nich pogrzebać? czy już odebrane?

Brumek
no ciekawe o co chodzi ze spaniem Tymka

Sara ma katar.
Poszłam wczoraj późno spać. Znowu wypiłam tigera.( obejrzałam 2 odc lekarzy, poczytałam książkę, pogodziłam się z tż)
Sara dwa razy w nocy jadła
Łapaliśmy rano mocz.
Jak ja nie lubię poniedziałków.
Stary 2012-09-10, 08:37   #1112
myha82
Wtajemniczenie

EVEEWE mieszkam w bloku. moja mam poszła go odnaleźc ale móiła ze był juz rozerwany i przegrzebany
Rozmawiałam z TŻ-on nie kojarzy, zeby ona wchodziła do kuchni. Miejmy nadzeje, ze jednak sie odnajdzie. Karte już zablokowałam.

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

EVEEWE ja tez pije kawusie ale niestety w pracy

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 08:40   #1113
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

ja mam dwa dni wolnego zaraz godzinke gdzies jade do biblioteki

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 09:01   #1114
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Patik nie kupiłam tej kurteczki Pojechaliśmy wczoraj na ten ryneczek i wysiadając z samochodu zdarzył mi się mały wypadek..W drzwiach A. miał włożony ostrzami do góry skrobak do tapet. Zeskakując z samochodu ( vana ) nadziałam się pośladkiem na ten skrobak i rozcięłam wzdłuż. Głębokie rozcięcie o długości ok. 8 cm. Byłam wczoraj 5 h w szpitalu, zszyli mi to, dostałam jakieś leki i antybiotyk, bo narzędzie było mocno brudne.. Za tydzień zdjęcie szwów.

Idę nadrabiać..

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 09:04   #1115
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Patik nie kupiłam tej kurteczki Pojechaliśmy wczoraj na ten ryneczek i wysiadając z samochodu zdarzył mi się mały wypadek..W drzwiach A. miał włożony ostrzami do góry skrobak do tapet. Zeskakując z samochodu ( vana ) nadziałam się pośladkiem na ten skrobak i rozcięłam wzdłuż. Głębokie rozcięcie o długości ok. 8 cm. Byłam wczoraj 5 h w szpitalu, zszyli mi to, dostałam jakieś leki i antybiotyk, bo narzędzie było mocno brudne.. Za tydzień zdjęcie szwów.

Idę nadrabiać..
O mamo...Oby sie szybko zagoiło Ból chyba straszny...

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-10, 09:11   #1116
patik87
Zakorzenienie

Madziulka spoko, teraz ważniejsze twoje zdrowie. Matko, strasznie to musiało boleć. Biedna a siadać możesz? to na pośladku bezpośrednio?

Myha
noż już rogrzebane tak jakby ktoś widział że tam portfel jest.
Stary 2012-09-10, 09:17   #1117
myha82
Wtajemniczenie

Mam nadzieje, ze jednak portfel znajdzie sie w domu. próbuje odtworzyc wszytsko z wieczora i kurcze mam luke w pamieci. Pieniedzy tam praiw nie było. może 10 zł w monetach. ja na szczeście nigdy nie mam pieniedzy przy sobie. Jedynie dokumenty trzeba bedzie na nowo wyrabiac. No chyba, ze ktos znajdzie i mi je odda. Echhh...to mnie nauczy, zeby nie dawac Martynie takich "zabawek"

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-10, 09:24   #1118
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Dzisiaj bylismy wieczorkiem na stacji kolejowej, bo przyjechala do nas ciuchcia retro(w ramach Winobranie-lokalne swieto, ktore dzisiaj sie zaczelo).Oto pare zdjec,jedno u moich rodzicow
Miło Cię poznać I mały cudny

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
My juz w UK. Złapaliśmy sie na prom o 10. Teraz jedziemy Wlasnie z promu do domu.
Wiki spała cała noc praktycznie bez pobudek.
Odezwe sie wieczorem
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Witam sie juz z domku
Super, że Wiki tak dzielnie zniosła podróż

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić - Amelka dopiero co nauczyła się siedzieć, a już odkryła, że szczebelki w lóżeczku służą do tego, żeby się za nie złapać i wstać ... i do tego samego służą ręce - jak się ja złapie za rączki, to zamiast siadać - wstaje ... chuligan dzidziuś, no A jak sie przy tym cieszy ...
dla Amelki

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Madziulka, fajnie te buciki clarsa Podobają mi się! Kupiliście już jakieś?
Wczoraj nie udało się kupić. Napewno kupię przed 3.10 ( przed wyjazdem do PL )

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
O mamo...Oby sie szybko zagoiło Ból chyba straszny...
Ból okropny, jestem na przeciwbólowych.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Madziulka
spoko, teraz ważniejsze twoje zdrowie. Matko, strasznie to musiało boleć. Biedna a siadać możesz? to na pośladku bezpośrednio?
Nie mogę siadać, chodzić też nie bardzo. Leżę głównie na boku. Tylko, że jak leżę to Szymon na mnie wchodzi i po mnie skacze..
To jest na dole pośladka, tuż nad udem..

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Mam nadzieje, ze jednak portfel znajdzie sie w domu. próbuje odtworzyc wszytsko z wieczora i kurcze mam luke w pamieci. Pieniedzy tam praiw nie było. może 10 zł w monetach. ja na szczeście nigdy nie mam pieniedzy przy sobie. Jedynie dokumenty trzeba bedzie na nowo wyrabiac. No chyba, ze ktos znajdzie i mi je odda. Echhh...to mnie nauczy, zeby nie dawac Martynie takich "zabawek"
Mam nadzieję, że portfel się znajdzie

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 09:26   #1119
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

Idę nadrabiać..
o ja!!!! jak pech to pech, oby sie to wszystko ladnie zagoilo i szybko

Cytat:
trzymam kciuki aby dokumenty sie odnalazly

A u nas goraczka 38,3 stopniapodalam ibum i czekam, o 14.30 jestesmy umowieni do pani dr. Oby to nie szkarlatyny

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-09-10, 09:34   #1120
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
A wczoraj wyciągnęłyśmy tatusia na ciuszki i jestem happy bo nakupiłam Lilce kilka świetnych rzeczy i wydałam jak na to nie wiele... kilka par spodni, multum bluzeczek, dwie bluzy, śliczną kurteczkę z Salt and Pepper, butki, bodziaki, sukienke itd itd..
Jak ja to lubie
Ja też takie lubię Własnie rozwiesiłam pranie i "tylko" 15 bodziaków tam wisi i to tylko te jasne Patrzyłam rano na te kurki, co mam i chyba jednak muszę się rozglądnąć za jakąś zimową dla Patryka

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
mamad bylo poczekac z kawa ja wlasnie pije
Ja druga jeszcze o 14 piję

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
1. Sara ma katar.
2. Poszłam wczoraj późno spać. Znowu wypiłam tigera.( obejrzałam 2 odc lekarzy, poczytałam książkę, pogodziłam się z tż)
3. Sara dwa razy w nocy jadła
Łapaliśmy rano mocz.
4. Jak ja nie lubię poniedziałków.
1. Biedna, ale z drugiej strony katar chroni (uodparnia) przed innymi chorobami. Oby szybko minął!
2.
3. Widocznie potrzebuje, skoro je. U mojego co najmniej dwa posiłki nocne to standard, ale on "piersiowy", więc inaczej na to patrzą...
4. A ja lubię

Myha ale jaja z tym portfelem. Trzymam kciuki, żeby jednak się odnalazł

Cytat:
Wspólczuję

Cytat:
A u nas goraczka 38,3 stopniapodalam ibum i czekam, o 14.30 jestesmy umowieni do pani dr. Oby to nie szkarlatyny
A szczepiłaś ją teraz?

Brumek a ja myślałam, że na Mazurach Tymek spał w drugą noc (bo w pierwszą to pamiętam, że sąsiedzi przeszkadzali)

Stronczek cieszę się, że spokojnie do domu wróciliscie
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:03   #1121
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

mamad nie szaczepilam, na czwartek bylysmy umowione dopiero, wiec jesli cos wyjdzi i tak jej nie zaszczepie
na 14.30 idziemy do dr

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-09-10, 10:03   #1122
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Dzisiaj bylismy wieczorkiem na stacji kolejowej, bo przyjechala do nas ciuchcia retro(w ramach Winobranie-lokalne swieto, ktore dzisiaj sie zaczelo).Oto pare zdjec,jedno u moich rodzicow
miło miło a widze ze skusiły nas podobne lidlowe zakupy szukalam bezrekawnika i szukalam po wszystkich sklepach słaby wybór aż się nadażyła okazja

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A u nas najgorsza noc chyba od zawsze Tymek spał od 21 do północy a potem już w zasadzie wcale. Udawało misie go tylko zdrzemnąć na 15 minut co godzinę-dwie i zaraz znowu ię budził. Płakał straszliwie, gardło zdarł, a ja nieprzytomna, bo przez całą noc pospałam może z 50 minut i to na siedząco On teraz śpi, a ja wizażuję Kocham tę działkę, ale noce tu to prawdziwy koszmar.
kurczer dziwne to, w domu idealnie a tu tak kiepsko, bo wiadomo że inne miejsce mozna się wiercić troche budzić ale że tak wcale a ciekawe jak w innym miejscu? nocowaliscie już gdzieś poza domem oprocz działki? np u twojej mamy? ciekawe jakby spał moze faktycznie coś w klimacie działki mu przeszkadza

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
uMy 4 dzień bez smoka
planuje się zbarać za od-butelkowanie
jak planujecie się za to zabrać? napisz wskazowki
za smokai ....

Cytat:
Muszę się pochwalić - Amelka dopiero co nauczyła się siedzieć, a już odkryła, że szczebelki w lóżeczku służą do tego, żeby się za nie złapać i wstać ... i do tego samego służą ręce - jak się ja złapie za rączki, to zamiast siadać - wstaje ... chuligan dzidziuś, no A jak sie przy tym cieszy ...

Ale za to chyba odstawimy się od cyca niedługo .. Amelka coś nie bardzo chce go jeść... w nocy trochę pociamka, ale to tak bardziej trzyma w dziubku, niz je, a w dzień nie chce ....dzisiaj prawie wcale nie jadla, a jak ja próbowałam przystawic to nie chciała
Ale może to i lepiej, jak się sama odstawi wtedy, kiedy będzie chciała...
Brawa dla małej zdolnej księżniczki
a może pokażesz nam niedlugo jakieś zdjęcie jak Amelka rośnie?

Cytat:
Kochane, mysle ze jesli testy wyszly negatywne to i tak jest, martwie sie raczej o swoje zdrowie i stad moje takie rozne pytania i przemyslenia. dzieki za odp lece spac - buziole
Eve nie wkręcaj się w zadną chorobekilka dni to nic takieg poza tym to w tym miesiącu byliście troche na urlopie na wyjazdach, więc zmiana klimatu moze byc łatwą przyczyną
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:03   #1123
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry

Witam się z pracy :/
Drugi tydzień ledwo sie zaczal, a już mnie czekaja nadgodziny dziś

Cytat:
1. Dziękuję
2. Brawo Ameleczko Szybko jej poszła ta nauka
3. A może zęby jeść nie dają

Zęby swoją drogą, ale dziś w nocy cyc był be, usnęła dopiero jak dostała flasię z MM (pochłoneła ją dosłownie) ... więc chyba niedługo konec cyca będzie
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Kurcze muszę w końcu wyprać wózek
Natko, Brumciu koleżanka ok sie zachowała bawiła sie z Jasiem a dziś nawet nakarmila go owsianka.
Zreszta oni planują w najbliższym czasie baby więc chyba sie przygotowują
Myśle ze może i ja musiałam nabrać dystansu i trochę odpuścić
Bo mam wrażenie ze tez trochę sie wtedy nakrecilam.
Teliku, super, że tym razem wszystko ok z koleżanką
Cytat:
No więc tak: w domu Tymuś ma łóżeczko ustawione w linii północ-południe (ale raz śpi tak, raz tak, więc nie można powiedzieć, że zawsze głowę na północ na przykład ). A na działce na linii wschód-zachód. Czy to przyczyna?
Może własnie to mu nie pasuje?

Moja ciotka z kolei gdzieś wyczytała, że łózeczko nie może stać w rogu pokoju, bo to jest niezgodne z zasadami feng-shui, czy coś... ( u nas tak stoi )
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Kaszle mnie jak starego gruźlika. A tu do pracy trzeba iść, po tygodniu siedzenia w domu
Niech mnie ktoś przytuli

Cytat:
Kurcze ale mi sie narobiło...
Nie jestem pewna czy Martyna nie wyrzuciał mojego portfela do kosza na smieci. Wczoraj wieczorem grzebała mi w torebce i miaął go w rece. TŻ miał ja pilnowac bo ja robiłam sobie sałatke do pracy.dzisiaj podnosze torebke a ona jakas lekka. Patrze a nie ma portfela. Zastrzegłam juz karte płatnicza. Był tam tez dowód i karty NFZ Martyna ma tyeraz okres, ze wszytsko wrzuca do kosza albo do pralki. Normalnie jestem wściekła
Ojej, nieźle .. a moze tylko gdzieś przelożyła?
Wynieśliscie już śmieci? Moze jeszcze ich nie zabrali?

oby był w domu

Cytat:
dla dzielnej Amelki! rosnie Ci córcia szybciutko
Dzieki Oj, rośnie Moja mała duża dziewczynka

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-09-10 o 10:58
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:04   #1124
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze ale mi sie narobiło...
Nie jestem pewna czy Martyna nie wyrzuciał mojego portfela do kosza na smieci. Wczoraj wieczorem grzebała mi w torebce i miaął go w rece. TŻ miał ja pilnowac bo ja robiłam sobie sałatke do pracy.dzisiaj podnosze torebke a ona jakas lekka. Patrze a nie ma portfela. Zastrzegłam juz karte płatnicza. Był tam tez dowód i karty NFZ Martyna ma tyeraz okres, ze wszytsko wrzuca do kosza albo do pralki. Normalnie jestem wściekła

eh znam ból, ja to juz przerabialam z telefonembyło nawet grzebanie w kontenerze i mimo przegrzebanych juz smieci się znalazł
mam nadzieje że córcia gdzieś tylko z inwencją twórczą schowala w domu i się znajdzie

Cytat:
U nas weekend jak każdy inny. w sobote kupilismy farby do mieszkanka
A wczoraj wyciągnęłyśmy tatusia na ciuszki i jestem happy bo nakupiłam Lilce kilka świetnych rzeczy i wydałam jak na to nie wiele... kilka par spodni, multum bluzeczek, dwie bluzy, śliczną kurteczkę z Salt and Pepper, butki, bodziaki, sukienke itd itd..
Jak ja to lubie

Dziś idziemy do siostry na urodziny.. musimy isc po kartkę i wino, odebrac siostrzenice ze szkoly i wziac ja do
siebie, isc na poczte, tż zadanie do szkoly zrobic i i i

aga ale super wynajdujesz ciuszki
a własnie chyba lece przypomnialao mi się wlasnie ze o 10 na używkach nowa luxdostawa zaraz wracam

Cytat:

Idę nadrabiać..

ale pechowy wypadek dobrego samopoczucia dziś

Cytat:

a dlaczego podejrzewasz szkarlatyne?
i akurat jak masz dwa dni wolnego gorączka

i DZIEŃ DOBRY!
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:07   #1125
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

adrij podejrzewam bo maly szwagierki ma od piatki a tesciowa ich oboje pilnuje na raz

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-09-10, 10:08   #1126
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
..
O matko Oby szybko sie zagoiło

Cytat:
dla Amelki
Dziekujemy
Cytat:
Zdrówka
Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

Brawa dla małej zdolnej księżniczki
a może pokażesz nam niedlugo jakieś zdjęcie jak Amelka rośnie?
Dziekujemy
Muszę mamę przegonić z komputera i coś Wam wstawię

Stary 2012-09-10, 10:08   #1127
myha82
Wtajemniczenie

ADRJI niestety nie ma kto isc pogrzebac teraz w smieciach bo moja mama jest sama z Martyna a ja siedze w pracy

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-10, 10:08   #1128
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:

Uff! A do lekarza pójdziesz się pokazać?

pojde pojde, dzisiaj wieczorem chyba, niech strace te 120 zl nie ma zartów.

Karol przeziębieony, kolejna noc z rzedu zawalona. Zauwazylam wzoraj ze ząbek mu wyszedl, ma 8 ząbków, a ten dziewiąty pokazal się z tylu, chyba czworka, i wolne miejsce na trójke.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2012-09-10 o 10:11
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:26   #1129
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny Dziś już dużo lepiej się czuję, ale wczoraj mówić nie mogłam, tak mi krtań zaatakowało. TŻ się cieszył

Madziulka biedactwo Niech się szybko goi.
Eweeve zdrówka dla Merry
Shira ja Ci zapomniałam napisać, że mimo całej sympatii nakazuję Ci powrót do kupy, bo bez Ciebie mi tu źle i zimno Jak każda rasowa baba zazdroszczę Ci przespanych nocy i jest mi się z tym ciężko pogodzić, że nawet Ty już śpisz
A tak serio, to Domek dziś pięknie spał. Do rana całkiem sam i nawet się nie budził. Ale to pewnie incydent

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:36   #1130
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry
próbuję nadrobić

Cytat:
- O, a ja czytałam że do 2-3 roku...

Bo w większości przypadków tak się dzieje, powiedział że do 4-5 to max, więc się nie przejmuję na razie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
No to mamy kryzys ... (Brumku )
dziś płacz, nie chciał ode mnie się odkleić

Beatko, przykro mi z powodu auta. Dobrze że nic Ci się nie stalo

myha82, gratulacje dla koleżanki! Mam nadzieję że się portfel znajdzie!

DDewik, fajnie Cię widzieć!
Shira, no to dla Żbika!

Natka, fajnie Wam weekend minął

madziulka, oby się szybko zagoiło!

Bartessa, zdrówka!

Weekend udał się nam super Imprezka bardzo udana, żadnego zamieszania nie było, mimo że razem ślub i chrzciny. Chrześniak się spisał, ani nie zapłakał
A i ksiądz świetny, taki starszy, a msza bardzo na wesoło, na kazaniu i po mszy opowiadał kawały, m.in. o teściowych, do młodych po założeniu obrączek"no, to odwróćcie się do gości i pochwalcie, no co się tak wstydzicie, może byście się pocałowali" itp, bardzo, bardzo fajnie było
Adaś się też spisał, aż dumna byłam że wytrzymał cały dzień całą mszę kursował między ławkami, zaczepiał ludzi, cześć dawał (księdzu też, jak młodych wprowadzał), ale przynajmniej był w miarę cicho i nie rozrabiał i na przyjęciu wszędzie go było pełno, tańczył, zaczepiał ludzi, gonił wkoło stołów za dziewczynami Padł do spania dopiero po 23.00..

Moja przyjaciółka urodziła wczoraj synka

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:38   #1131
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Idę nadrabiać..
O matko bidulko... ale musialo bolec
Cytat:
o

Znowu jakis chorowitek
Cytat:

Moja ciotka z kolei gdzieś wyczytała, że łózeczko nie może stać w rogu pokoju, bo to jest niezgodne z zasadami feng-shiu, czy coś... ( u nas tak stoi )
u nas tez
Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
aga ale super wynajdujesz ciuszki
a własnie chyba lece przypomnialao mi się wlasnie ze o 10 na używkach nowa luxdostawa zaraz wracam
miłych łowów:d

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:41   #1132
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Monia a jakie Ty mleko krowie podajesz?
łaciate, to co w lodowce sie trzyma (nie UHT chyba)

nadrabiam poweselnie. bylo super, zabawa przednia az mnie nogi bolą. tyle ze wczoraj wieczorem wkuzyl mnie maz. w klubiku wiecej...

za to kinga nie moze odreagowac mojej niebytnosci. w nocy co chwile mojej mamie sie wybudzala i "mamamamamamama!" i nic wiecej. mleka MM nie pila wcale, ani mililitra. wiec nie bede juz kombinowac, bedzie dalej UU bo wszyscy zwariują...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-09-10 o 10:43
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:41   #1133
dziubek79
Zakorzenienie

Ddewik fajni jesteście my też pomykamy w bezrękawniku z lilda (uwielbiam ich ciuchy ) tyle,że mamy ten ciemniejszy z kapturem
Natka zazdroszczę weekendu
Madziulka biedactwo, taki pech
Eve szkarlatyna mówisz?? i to akurat przed szczepieniem , oby to jakaś przejściowa gorączka zdrówka dla Merry
Myha oby uczciwy znalazca oddał dokumenty
Stronczek super ,że podróż gładko poszła, brawa dla Wiki
Agawoo dla Amelki, sprytna bestia (uwielbiam to imię, chciałam tak nazwać córeczkę ale wyrósł siusiak i padło na Szymona )
Patik Sarcia też często Ci choruje , oby szybko katar minął !!
Blondynka za odsmoczkowanie !! tak jak prosiłaś !!
Beatka co z Tobą??????? mam nadzieję,że nie ma żadnych skutków ubocznych stłuczki ??
Telik super,że weekend udany i przyjaciółka się poprawiła
Brumek ciekawe co ze spaniem Tymka sie tam dzieje a kwestia łóżeczka nie wchodzi w grę ??
Elika zdrówka
Eve oby to tylko jakieś opóźnienie związane z wyjazdami było
jacieeee
Agula udanego remontu a zakupów zazdroszczę
Patik super,że do kina poszliście , doczytałam ,ze konflikt z tż zażegnany super!!!!
Cookie a może ten ktoś olał interes i dlatego nie wyszło, wiesz sama ,ze sam interes na siebie nie zarobi bez nakładu pracy.
Shira a mój rozumie,że wizaż ma pierszenstwo nawet przed obiadem zazwyczaj jego wrabiam w robienie obiadku a ja mam relaks
jak wypad do ustronia? udany pewnie ??
i gratulacje wyjącia z koopy , mam nadzieję,że nie zapeszyłaś
Marinka co u Was? decyzje jakieś są ??!!
Bartessa zdrówka !!!
Ania gratki dla przyjaciółki !!!!!!
NAtka za zainteresowanie

u nas kiepsko
my chorzy jednak , mały ma większy katar , chrypka mija na szczeście , ale żłobek odpada jestem zła i załamana, znów będziemy zaczynać od zera z przyzwyczajaniem
no i od wczoraj siedzę jak na szpilkach czy nie daj boże nie zacznie się jakiś odczyn poszczepienny bo to już ten moment od szczepienia...

nie będę więcej smęcić

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-09-10 o 10:43
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:45   #1134
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dziś Lila rano zawołała" eee" i faktycznie kupka poszła na nocnik... Normalnie dumna byłam...
wczoraj kinga przyszla do mnie i powiedziala "upa" ale tylko bąka puscila ciekawe czy sie jeszze jej to zdarzy. ma strasznie czerwony tylek bo w piatek nad ranem zrobila kupe i spala w iej, obszczypana cala dupka i kazda kolejna kupa (a robi duzo ostatnio) to wlasnie ból jej sprawia

Stary 2012-09-10, 10:49   #1135
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Sara uwielbia portfele. Ostatnio w mieście miałam incydent: marudziła jak szłyśmy chodnikiem, dałam jej portfel. Wyrzuciła nie wiadomo kiedy, nawet nie zauważyłam. Dopiero jakaś uczciwa kobieta mnie dogoniła i oddała..

Jaciee ja ciągle w kupie, nie smutaj

Właśnie trwa dyskusja w ddtvn o artykule o "wózkowych babach"
Stary 2012-09-10, 10:51   #1136
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przypomniało mi sie:d
powyciągałyście juz szczebelki z łóżeczek? Bo ja Tak, i dziewczyny raz dwa opanowały wchodzenie i wychodzenie a przy tym maja zabawę na maksa i pyszczki się śmieją.
jeszcze przed roczkiem. rano sama przychodzi jak wstanie

Stary 2012-09-10, 10:53   #1137
Marina1
Zakorzenienie

dziubek nic z tego. A, nie chce mi .ię pi.ać nawet, bo bez .en.u..

Miłego dnia!

A!

Kajool dziękuję! bebiko do.zło!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-09-10 o 11:02
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:55   #1138
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Wchodzenie na kanape... Wasze dzieciaki też na pewno na nią wyłażą... Ja biegnę od razu i ściągam ją na podłogę bo widzę, że Lili nie ma poczucia że spadnie...
Jak to jest u Was?

Poza tym dzień dobry
zwykle ma poczucie ze spadnie, ale czasem sie zagapi jak chce na parapet siegnac.. jak nikogo nie ma przy niej to sciagamy. artur nauczony ze mowi nam ze kinga na kanape czy łóżko wchodzi

Stary 2012-09-10, 11:05   #1139
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A tak serio, to Domek dziś pięknie spał. Do rana całkiem sam i nawet się nie budził. Ale to pewnie incydent
dla Domka Oby to nie incydent, tylko już stały nawyk
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka urodziła wczoraj synka
Gratulacje dla przyjaciółki
Cytat:
Napisane przez dziubek79;36430522[B
Agawoo[/B] dla Amelki, sprytna bestia (uwielbiam to imię, chciałam tak nazwać córeczkę ale wyrósł siusiak i padło na Szymona )
[...]
u nas kiepsko
my chorzy jednak , mały ma większy katar , chrypka mija na szczeście , ale żłobek odpada jestem zła i załamana, znów będziemy zaczynać od zera z przyzwyczajaniem
no i od wczoraj siedzę jak na szpilkach czy nie daj boże nie zacznie się jakiś odczyn poszczepienny bo to już ten moment od szczepienia...

nie będę więcej smęcić
Dziękujemy I cieszymy się, że się imie podoba

Biedni Wy Zdrówka
Wiem od kilku osób, że po przerwie spowodowanej chorobą potem ponowne pójście do żłobka/przedszkola jest o dziwo łatwe, więc oby tak było i u Was
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Miłego dnia!
Ojej Przykro mi strasznie

Stary 2012-09-10, 11:10   #1140
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Miłego dnia!

A!

Kajool dziękuję! bebiko do.zło!

Nie potrafie sie na niczym dziisaj skupic. Ciagle ptróbuje odtwarzac wczorajszy wieczór. Coraz bardziej jestem przekonana, ze on gdzies jest w domu.
Jestem wściekła bo dwoje dorosłych ludzi nie potrafiło upilnowac jednego małego dziecka

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Przypomniałąm soebie,z e ostatnio przez przypadek znalazałm swoje klucze do domu w jej pudle z zabawkami. nie mam pojecia kiedy je przechwyciła

Martynka

Natalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości