|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Hejo.
Jacieee dzisiaj będzie cięzko, jutro już wpadniesz w stały rytm. Myha to nie ciekawie.. a śmieci rozumiem już wyniesione? a może by tak w nich pogrzebać? czy już odebrane?Brumek no ciekawe o co chodzi ze spaniem Tymka Sara ma katar. Poszłam wczoraj późno spać. Znowu wypiłam tigera.( obejrzałam 2 odc lekarzy, poczytałam książkę, pogodziłam się z tż ) Sara dwa razy w nocy jadła ![]() Łapaliśmy rano mocz. Jak ja nie lubię poniedziałków.
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
EVEEWE mieszkam w bloku. moja mam poszła go odnaleźc ale móiła ze był juz rozerwany i przegrzebany
Rozmawiałam z TŻ-on nie kojarzy, zeby ona wchodziła do kuchni. Miejmy nadzeje, ze jednak sie odnajdzie. Karte już zablokowałam. ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- EVEEWE ja tez pije kawusie ale niestety w pracy
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dwa dni wolnego
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik nie kupiłam tej kurteczki Pojechaliśmy wczoraj na ten ryneczek i wysiadając z samochodu zdarzył mi się mały wypadek..W drzwiach A. miał włożony ostrzami do góry skrobak do tapet. Zeskakując z samochodu ( vana ) nadziałam się pośladkiem na ten skrobak i rozcięłam wzdłuż. Głębokie rozcięcie o długości ok. 8 cm. Byłam wczoraj 5 h w szpitalu, zszyli mi to, dostałam jakieś leki i antybiotyk, bo narzędzie było mocno brudne.. Za tydzień zdjęcie szwów.Idę nadrabiać..
|
#1115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka spoko, teraz ważniejsze twoje zdrowie. Matko, strasznie to musiało boleć. Biedna
a siadać możesz? to na pośladku bezpośrednio?Myha noż już rogrzebane
|
#1117 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieje, ze jednak portfel znajdzie sie w domu. próbuje odtworzyc wszytsko z wieczora i kurcze mam luke w pamieci. Pieniedzy tam praiw nie było. może 10 zł w monetach. ja na szczeście nigdy nie mam pieniedzy przy sobie. Jedynie dokumenty trzeba bedzie na nowo wyrabiac. No chyba, ze ktos znajdzie i mi je odda. Echhh...to mnie nauczy, zeby nie dawac Martynie takich "zabawek"
|
|
|
|
#1118 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla AmelkiCytat:
![]() Cytat:
To jest na dole pośladka, tuż nad udem.. ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
|
|
#1119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A u nas goraczka 38,3 stopnia
|
|
#1120 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Patrzyłam rano na te kurki, co mam i chyba jednak muszę się rozglądnąć za jakąś zimową dla Patryka![]() Ja druga jeszcze o 14 piję ![]() Cytat:
2. ![]() 3. Widocznie potrzebuje, skoro je. U mojego co najmniej dwa posiłki nocne to standard, ale on "piersiowy", więc inaczej na to patrzą... 4. A ja lubię Myha ale jaja z tym portfelem. Trzymam kciuki, żeby jednak się odnalazł ![]() Cytat:
Cytat:
Brumek a ja myślałam, że na Mazurach Tymek spał w drugą noc (bo w pierwszą to pamiętam, że sąsiedzi przeszkadzali) Stronczek cieszę się, że spokojnie do domu wróciliscie |
||||
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
mamad nie szaczepilam, na czwartek bylysmy umowione dopiero, wiec jesli cos wyjdzi i tak jej nie zaszczepie
na 14.30 idziemy do dr
|
#1122 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a widze ze skusiły nas podobne lidlowe zakupy![]() Cytat:
a ciekawe jak w innym miejscu? nocowaliscie już gdzieś poza domem oprocz działki? np u twojej mamy? ciekawe jakby spał moze faktycznie coś w klimacie działki mu przeszkadza![]() jak planujecie się za to zabrać? napisz wskazowki za smoka i ....Cytat:
![]() a może pokażesz nam niedlugo jakieś zdjęcie jak Amelka rośnie? ![]() Cytat:
kilka dni to nic takieg poza tym to w tym miesiącu byliście troche na urlopie na wyjazdach, więc zmiana klimatu moze byc łatwą przyczyną
|
||||
|
|
|
#1123 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się z pracy :/ Drugi tydzień ledwo sie zaczal, a już mnie czekaja nadgodziny dziś ![]() Cytat:
Zęby swoją drogą, ale dziś w nocy cyc był be ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja ciotka z kolei gdzieś wyczytała, że łózeczko nie może stać w rogu pokoju, bo to jest niezgodne z zasadami feng-shui, czy coś... ( u nas tak stoi ) Cytat:
![]() Cytat:
Wynieśliscie już śmieci? Moze jeszcze ich nie zabrali? oby był w domu ![]() Dzieki Oj, rośnie Moja mała duża dziewczynka
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-09-10 o 10:58 |
|||||
|
|
|
#1124 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
eh znam ból, ja to juz przerabialam z telefonem było nawet grzebanie w kontenerze i mimo przegrzebanych juz smieci się znalazł![]() ![]() mam nadzieje że córcia gdzieś tylko z inwencją twórczą schowala w domu i się znajdzie ![]() Cytat:
aga ale super wynajdujesz ciuszki a własnie chyba lece przypomnialao mi się wlasnie ze o 10 na używkach nowa luxdostawa zaraz wracam![]() Cytat:
ale pechowy wypadek dobrego samopoczucia dziś![]() Cytat:
a dlaczego podejrzewasz szkarlatyne? i akurat jak masz dwa dni wolnego gorączka i DZIEŃ DOBRY! |
||||
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
adrij podejrzewam bo maly szwagierki ma od piatki a tesciowa ich oboje pilnuje na raz
|
#1126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby szybko sie zagoiło Dziekujemy Cytat:
![]() Cytat:
Muszę mamę przegonić z komputera i coś Wam wstawię
|
|
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
ADRJI niestety nie ma kto isc pogrzebac teraz w smieciach bo moja mama jest sama z Martyna a ja siedze w pracy
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
pojde pojde, dzisiaj wieczorem chyba, niech strace te 120 zl nie ma zartów.Karol przeziębieony, kolejna noc z rzedu zawalona. Zauwazylam wzoraj ze ząbek mu wyszedl, ma 8 ząbków, a ten dziewiąty pokazal się z tylu, chyba czworka, i wolne miejsce na trójke. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-09-10 o 10:11 |
|
|
|
#1129 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Madziulka biedactwo Eweeve zdrówka dla Merry Shira ja Ci zapomniałam napisać, że mimo całej sympatii nakazuję Ci powrót do kupy, bo bez Ciebie mi tu źle i zimno ![]() ![]() A tak serio, to Domek dziś pięknie spał. Do rana całkiem sam i nawet się nie budził. Ale to pewnie incydent
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() próbuję nadrobić ![]() Bo w większości przypadków tak się dzieje, powiedział że do 4-5 to max, więc się nie przejmuję na razie Cytat:
Beatko, przykro mi z powodu auta. Dobrze że nic Ci się nie stalo ![]() myha82, gratulacje dla koleżanki! Mam nadzieję że się portfel znajdzie! DDewik, fajnie Cię widzieć! Shira, no to dla Żbika!Natka, fajnie Wam weekend minął madziulka, oby się szybko zagoiło! Bartessa, zdrówka! Weekend udał się nam super Imprezka bardzo udana, żadnego zamieszania nie było, mimo że razem ślub i chrzciny. Chrześniak się spisał, ani nie zapłakał A i ksiądz świetny, taki starszy, a msza bardzo na wesoło, na kazaniu i po mszy opowiadał kawały, m.in. o teściowych, do młodych po założeniu obrączek"no, to odwróćcie się do gości i pochwalcie, no co się tak wstydzicie, może byście się pocałowali" itp, bardzo, bardzo fajnie było Adaś się też spisał, aż dumna byłam że wytrzymał cały dzień całą mszę kursował między ławkami, zaczepiał ludzi, cześć dawał (księdzu też, jak młodych wprowadzał), ale przynajmniej był w miarę cicho i nie rozrabiał i na przyjęciu wszędzie go było pełno, tańczył, zaczepiał ludzi, gonił wkoło stołów za dziewczynami Padł do spania dopiero po 23.00..Moja przyjaciółka urodziła wczoraj synka
|
|
|
#1131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() miłych łowów:d |
|||
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
łaciate, to co w lodowce sie trzyma (nie UHT chyba)
nadrabiam poweselnie. bylo super, zabawa przednia az mnie nogi bolą. tyle ze wczoraj wieczorem wkuzyl mnie maz. w klubiku wiecej... za to kinga nie moze odreagowac mojej niebytnosci. w nocy co chwile mojej mamie sie wybudzala i "mamamamamamama!" i nic wiecej. mleka MM nie pila wcale, ani mililitra. wiec nie bede juz kombinowac, bedzie dalej UU bo wszyscy zwariują... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-09-10 o 10:43 |
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Ddewik fajni jesteście
Natka zazdroszczę weekendu Madziulka biedactwo, taki pech ![]() Eve szkarlatyna mówisz?? i to akurat przed szczepieniem , oby to jakaś przejściowa gorączka Myha oby uczciwy znalazca oddał dokumenty ![]() Stronczek super ,że podróż gładko poszła, brawa dla Wiki ![]() Agawoo dla Amelki, sprytna bestia (uwielbiam to imię, chciałam tak nazwać córeczkę ale wyrósł siusiak i padło na Szymona )Patik Sarcia też często Ci choruje , oby szybko katar minął !! Blondynka za odsmoczkowanie !! tak jak prosiłaś !!Beatka co z Tobą??????? mam nadzieję,że nie ma żadnych skutków ubocznych stłuczki ?? Telik super,że weekend udany i przyjaciółka się poprawiła ![]() Brumek ciekawe co ze spaniem Tymka sie tam dzieje a kwestia łóżeczka nie wchodzi w grę ??Elika zdrówka Eve oby to tylko jakieś opóźnienie związane z wyjazdami było ![]() jacieeee ![]() Agula udanego remontu a zakupów zazdroszczę Patik super,że do kina poszliście , doczytałam ,ze konflikt z tż zażegnany super!!!!Cookie a może ten ktoś olał interes i dlatego nie wyszło, wiesz sama ,ze sam interes na siebie nie zarobi bez nakładu pracy. Shira a mój rozumie,że wizaż ma pierszenstwo nawet przed obiadem zazwyczaj jego wrabiam w robienie obiadku a ja mam relaks ![]() jak wypad do ustronia? udany pewnie ?? i gratulacje wyjącia z koopy , mam nadzieję,że nie zapeszyłaś ![]() Marinka co u Was? decyzje jakieś są ??!! Bartessa zdrówka !!! Ania gratki dla przyjaciółki !!!!!! NAtka u nas kiepsko my chorzy jednak , mały ma większy katar , chrypka mija na szczeście , ale żłobek odpada jestem zła i załamana, znów będziemy zaczynać od zera z przyzwyczajaniem no i od wczoraj siedzę jak na szpilkach czy nie daj boże nie zacznie się jakiś odczyn poszczepienny bo to już ten moment od szczepienia... nie będę więcej smęcić Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-09-10 o 10:43 |
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy sie jeszze jej to zdarzy. ma strasznie czerwony tylek bo w piatek nad ranem zrobila kupe i spala w iej, obszczypana cala dupka i kazda kolejna kupa (a robi duzo ostatnio) to wlasnie ból jej sprawia
|
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaciee ja ciągle w kupie, nie smutaj Właśnie trwa dyskusja w ddtvn o artykule o "wózkowych babach"
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze przed roczkiem. rano sama przychodzi jak wstanie
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
dziubek nic z tego. A, nie chce mi .ię pi.ać nawet, bo bez .en.u..
Miłego dnia! A! Kajool dziękuję! bebiko do.zło!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-09-10 o 11:02 |
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
zwykle ma poczucie ze spadnie, ale czasem sie zagapi jak chce na parapet siegnac.. jak nikogo nie ma przy niej to sciagamy. artur nauczony ze mowi nam ze kinga na kanape czy łóżko wchodzi
|
|
|
|
#1139 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Domka Oby to nie incydent, tylko już stały nawyk Gratulacje dla przyjaciółki ![]() Cytat:
I cieszymy się, że się imie podoba Biedni Wy Zdrówka Wiem od kilku osób, że po przerwie spowodowanej chorobą potem ponowne pójście do żłobka/przedszkola jest o dziwo łatwe, więc oby tak było i u Was ![]() Cytat:
Przykro mi strasznie
|
|
|
#1140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie potrafie sie na niczym dziisaj skupic. Ciagle ptróbuje odtwarzac wczorajszy wieczór. Coraz bardziej jestem przekonana, ze on gdzies jest w domu. Jestem wściekła bo dwoje dorosłych ludzi nie potrafiło upilnowac jednego małego dziecka ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Przypomniałąm soebie,z e ostatnio przez przypadek znalazałm swoje klucze do domu w jej pudle z zabawkami. nie mam pojecia kiedy je przechwyciła
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

dzisiaj będzie cięzko, jutro już wpadniesz w stały rytm.
czy już odebrane?
) 

12.06.2010
Pojechaliśmy wczoraj na ten ryneczek i wysiadając z samochodu zdarzył mi się mały wypadek..W drzwiach A. miał włożony ostrzami do góry skrobak do tapet. Zeskakując z samochodu ( vana ) nadziałam się pośladkiem na ten skrobak i rozcięłam wzdłuż. Głębokie rozcięcie o długości ok. 8 cm. Byłam wczoraj 5 h w szpitalu, zszyli mi to, dostałam jakieś leki i antybiotyk, bo narzędzie było mocno brudne.. Za tydzień zdjęcie szwów.

A jak sie przy tym cieszy ...

a ciekawe jak w innym miejscu? nocowaliscie już gdzieś poza domem oprocz działki? np u twojej mamy? ciekawe jakby spał moze faktycznie coś w klimacie działki mu przeszkadza
kilka dni to nic takieg poza tym to w tym miesiącu byliście troche na urlopie na wyjazdach, więc zmiana klimatu moze byc łatwą przyczyną

Zakończone: 2