|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
Już głupieję od tego wszystkiego...
|
|
#3302 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Paulinka śpi Dziś pierwszy raz była spokojna u mojej mamy, myślałam, że przestanę tam jeździć, bo zawsze się darła, nie podobało jej się chyba.Dziś się uśmiechała, gadała i trochę nawet pospała. Wcześniej był tylko ryk i noszenie na rękach. Przez aktywność rozumiesz zabawę i płacz też?? Znaczy wszystko co jest poza spaniem tak?? To mamy duuużo aktywności Ostatnio jest poprawa i między karmieniami śpi góra godzinę, czyli mamy ok2 godz aktywności, ok godz spania i potem jedzonko. Bywają dni kiedy prawie wcale nie śpi w ciągu dnia. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Do spania ubieram tylko i wyłącznie pajace Cytat:
Cytat:
Kręcił głową, bo może go swędzi z tyłu i się drapie. Paula też tak robiła. Poproś pediatrę o maść cholesterolową, no na pewno nie zaszkodzi. Mamy też Fenistil w kroplach. Ja mam wrażenie że jej to nie schodzi raz jest lepiej raz jest gorzej. Lekarka mówi że tak może być. Chyba pojedziemy do dermatologa.---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Benka a może to kolki skoro się pręży?? Daj może jakieś kropelki na kolkę. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||||||
|
|
|
#3303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I to jest najgorsze przy takich maluchach, że nie wiesz co to może być i próbujesz wszystkiego na raz, a jak się polepszy to nie wiesz co pomogło i wszystko zaczyna się od początku Szymon od 17 prawie nic nie zjadł, przystawiłam go ale on pociągnie kilka razy i zasypia, taki padnięty, więc i ja idę spać, bo nie wiem jaka noc przed nami. |
|
|
|
|
#3304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już sama nie wiem czy to zęby, czy jakiś skok. Ogłupieć idzie. je z piersi po kilka minut, albo wcale nie chwyci, pręży się i wygina i robi jakieś cyrki a każde karmienie z piersi konczy się rykiem i wcale nie pomaga odbijanie... mnie sie juz troche konczy cierpliwość. wszedzie trąbią , zeby chociaż do 3 m-ca karmić piersią, nam się udało, co prawda z dokarmianiem, ale myślę, ze jeszcze trochę moze uda mi sie go pokarmić. Powiem szczerze, ze mam juz trochę dość i trwam w tym wszystkim tylko dlatego, ze lubię karmić cycem i trochę z lenistwa, bo jednak łatwiej czasem wyciągnąć stolówkę na wierzch niż babrać się w tych butelkach, wodach, termosach, mlekach, miarkach, podgrzewaczach - szczególnie w nocy (chociaż coraz częściej dostaję gęsiej skórki na myśl, ze znowu karmienie i znowu bedzie ryk), a już było tak pięknie przez moment. W nocy nie mamy problemu, opróżnia mi piersi i w zasadzie nie dokarmiam mm, w ostatnim tygodniu tylko nad ranem daje butle bo mało mu z cyca, ale dlatego, ze od 4tej budzi się ostatnio co godzinę i chyba nie wydalam z produkcją, albo co... sama nie wiem, w każdym razie koło 8-9 Borys się drze i jak dam 60tkę butli to jest spokój, więc sądzę , że jest głodny. Cytat:
|
||
|
|
|
#3305 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)
|
||
|
|
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki dobranoc
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale się stara więc nie narzekamubieranie wg mnie +zosi jest przyjemne, ale P to od razu twierdzi że jakiś typowy humanista projektuje ciuszki bo otwór na głowę za mały i jak założyć na długi rękawek bluzę przecież tam się materiał z bluzeczki nie zmieści w dodatku jak ma się dakie duże dlonie to nie dziwie się że ciężkoTunel- kołderka pod pachy a nadmiar obok szczebelków pod spod i tworzę wolną przestrzeń i zoś sobie kopie i nie zsuwa z siebie okrycia, wychodzi jak na razie bo jeszcze wszystko nowe i wkład kołderki sztywny dziś zoś usypiał po kąpieli 2 h normalnie wysiadam na szczęście marudziła tylko u siebie w łóżeczku, ale nie obyło się bez noszenia i dokarmiania mam nadzieję że pośpi przynajmniej do 1 może 2 P słodko chrapie , zoś spi u siebie chusta się sprawuje i nawet zoś dziś zasnął w niej przed kąpielą i pewnie przez to nie mogła normalnie zasnąć bo się zdrzemnęła na 30 min, a jutro jak będzie tak ładnie cały dzień siedzimy na dworze i będziemy jabłuszka ścierać i w słoiczki na zimę dla zośki bo nasze jabłuszka są słodsze od tych w słoiczkach ( wczoraj robiłam próbę na sobie Dobranoc |
|
|
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z wieczorka!
Melduję się tylko na chwilkę, jutro nadgonię to co naskrobałyście. Dziś byliśmy pół dnia w parku w Pszczynie, Hania moja kochaniutka spała prawie cały czas. Dobrej nocki
|
#3309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ma postanowienie, że do 6 miesiąca chcę wytrwać![]() Za tydzień wrzucę zdjęcie z chrztu to zobaczysz nas wszystkich w nowych nabytkach |
|
|
|
|
#3310 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kolki też chyba nie, bo wydaje mi się że bardzziej by się wtedy darł... Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas w nocy pobudki co 2 godz jak w pierwszych tygodniach....Nie napisałam jeszcze, że od urodzenia mały często tak charczy jakby miał zatkany nos ale oczyszczam nosek i tam jest czysto. Dodatkowo ostatnio też zdarza mu się jakby zakrztusić śliną podczas snu. Ja już chyba niedługo osiwieję....
|
|
#3311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas ostatnio to samo z jedzeniem, tylko wezmę ją do pozycji karmiacej i juz płacz, w nocy nie ma problemu a w dzien kombinujemy na wszystkie sposoby udaje się Sarą nakarmic w pozycji leżącej. Co do czapki też tak samo awantura, nie wiem co będzie jak się zrobi zimno |
|
|
|
|
#3312 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
my dopiero wczerwcu się tam wybieramy, ale juz nie moge sie doczekac
|
|
#3313 | |||||
|
Zadomowienie
|
witam
Cytat:
Cytat:
tylko, że to przykro nic Wam nie pomoże ... nie wiem co napisać, chyba tylko tyle, że z całego serca życzę Wam aby się wszystko ułożyło i wierzę w to wszystkie jesteśmy z Wami myślami ... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mamy, które mają już 2 dzieci - w jakim "wieku" było Wasze 1 dziecko gdy poszłyście / wróciłyście do pracy? Co wtedy czułyście? z kim zostawiłyście maluszka? No i mamy, które mają też 1 dziecko, kiedy wracacie do pracy? z kim je zostawicie ? macie jakieś obawy? Edytowane przez begie13 Czas edycji: 2012-09-10 o 10:28 |
|||||
|
|
|
#3314 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może jakies foto ze Chrztu?? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
Co do krzyku przy karmieniu - to odbijaj podczas karmienia - pomaga A mleko jakie wczesniej mialas? Może kup takie hipoalergiczne? Np. NAN pro HA ? ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
ale wyjścia nie mam i trzeba wrócic do pracy. Ja wolałabym opiekunkę, bo chciałabym, aby dzie jeszcze trochę był w domu a dopiero jak podrosnie to sru o żłobka. Moja mama chyba znalazła nam opiekunkę (co opiekowała się mną przez chwilę , jak byłam noworodkiem ). Oczywiście najiewr my z nią się spotkamy i zdecydujemy.
|
|
#3315 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Heloł!
Widzę, że w weekend tradycyjnie ciszej było, ale i tak nazbierało mi się pisania ![]() Najważniejsze nowiny to takie, że z Kaja od sb zrobił się obrotny chłopak Tzn. obraca się swobodnie z pleców na brzuszek. Z brzuszka na plecy obraca się już od dawna, od jakiegoś czasu pełza też coraz sprawniej, więc skończyła się mamie laba Nawet jak leży na kocyku na podłodze czy na macie, to zaglądam do niego co momencik, bo potrafi w minutę przeturlać się pod meble.Z ciekawych rzeczy to jeszcze u nas również nadszedł już moment, kiedy na brzuchu leży chętniej niż na plecach. Po prostu na plecach to nuda tzn. wszystko trzeba wsadzić do buzi.Rzadko piszę o postępach Kaja, to dzisiaj tak hurtem pojechałam ![]() Teraz śpi mój robaczek, a potem uderzamy znowu na ważenie ![]() Cytat:
U nas czas między spaniem to przeciętnie 3-4h, nieraz dochodzi nawet do 5. Cytat:
Cytat:
![]() Masz taki typowy zastój czy guzki? W sprawie guzków to ja jednak zdecydowanie najbardziej polecam dziecko Dziecko lepiej opróżni pierś niż laktator, trzeba je przystawiać brodą od tej strony, gdzie jest guzek. Ja męczyłam się z takim przez tydzień. Zrobił mi się zaraz po porodzie przy nawale. Masowałam, robiłam ciepłe okłady, prysznice, okładałam się kapustą, ziemniakami i nic, a jak zaczęłam karmić spod pachy (bo pod pachą miałam guzka), to w 2 dni było po problemie. I kilka tygodni później miałam to samo i też tak samo szybko z pomocą Kaja zeszło Jak są tendencje do takich guzków, to w ogóle trzeba na codzień karmić dziecko w różnych pozycjach. Cytat:
Co z tego, że przeciętnie dzieciom trochę później rosną zęby, skoro niektórym rosną wcześniej (3-4 mies.). Zwróciłam jeszcze uwagę na to, że Kotek napisała to samo co ja - że czuła w dziąśle zęba Spróbuj tam jeszcze pomacać te dziąsełka, żeby się upewnić. Ja po pewnym czasie miałam już taki odruch do czasu mniej więcej dwóch lat, aż Maks zaczął mówić, że jak mi się robił markotny z niewiadomych przyczyn, to dawaj umytego palucha do buzi i sprawdzałam, czy to nie jakiś nowy ząb przypadkiem wychodzi.Poza tym Maks tak samo jak Michałek nie chciał gryzaków ![]() Myślę, że niedrapki to nie jest dobry pomysł Wg mnie najważniejszy jest ciepły karczek. Może spróbuj ubrać troszkę grubsze ubranko, musisz znaleźć złoty środek żeby Borysowi nie było za zimno ani za gorąco.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mogę się naszego basenu doczekać...Cytat:
Dziękuję ![]() Kochane, Wy też dacie radę w przyszłości ![]() Cytat:
U nas z Maksiem to dość gładko przeszło. Jak miał roczek, to zaczęłam pracę w biurze na pół etatu od 15 do 19 i jeszcze w weekendy na weselach jako kelnarka dorabiałam. Z Maksem była moja mama (jest nauczycielką, więc emeryturę ma trochę wcześniej niż przeciętnie), a w weekendy tż. Maksiu był już do mojej mamy wcześniej przyzwyczajony, więc nie było jakichś większych problemów, choć podobno czasem się jakaś łezka za mamusią polała... Mama praktycznie cały czas zajmowała się Maksem aż do jego pójścia do przedszkola. Poszedł standardowo jako 3-latek. A dokładnie 3,5 roku miał we wrześniu, bo on z marca jest. Potem mama też mi często pomagała, odbierała Maksa z przedszkola, zajmowała się nim jak był chory... I potem mi zapowiedziała, że przy drugim dziecku już nam tak nie pomoże, bo ona się nie pisze na taką wyłączną opiekę Niestety innej opcji nie mamy. Teściowa i szwagierki pracowały/uczyły się, jak Maksiu był mały, więc jak miałyby się nim zająć... A teraz już teściowa mieszka za granicą, więc tym bardziej... Więc od dawna wiedziałam, że jeśli Kajko się pojawi, to czeka go żłobek Ciężko mi z tym, ale trzeba to jakoś przejść. Na opiekunkę chyba się nie zdecydujemy (pomijając fakt, czy finansowo miałoby to sens, to byśmy musieli jeszcze rozważyć...), jakoś nie potrafiłabym zaufać obcej osobie i zostawić jej moje dziecko i dom... Chyba, że znajdziejmy kogoś wśród rodziny/znajomych. Najprawdopodobniej Kaj pójdzie do prywatnego żłobka od listopada. W państwowym miejsce dla niego nie jest jeszcze pewne. Poza tym jest on czynny tylko do 16 (jak wszystkie państwowe u mnie w mieście), a znalezienie pracy w godz. 7-15 za uczciwe pieniądze i z umową graniczy z cudem.
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-09-10 o 11:59 |
||||||||||
|
|
|
#3316 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam z coca colką
tak, tak, a obiecywałam sobie że nie będę jej pić Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będąc w ciąży nie miałam zamiaru wracać do pracy po macierzyńskim, no na pewno nie chciałam wracać do obecnej pracy. Poza tym nie wyobrażałam sobie, jak mogłabym zostawić dziecko z teściową. Obecnie chciałabym tam wrócić, ale na pół etatu. Nie wiem czy będę miała taką możliwość. W teściową owszem, dziecko na dzień dzisiejszy jestem w stanie zostawić, ale nie na 8godz Ta w ogóle, to chciałabym zmienić branżę. Wiem, że jeśli wrócę do mojej obecnej pracy, to się z niej nie zwolnię, będę tak tkwiła. A jak nie wrócę, to będę miała możliwość poszukania czegoś nowego. O pracę jest trudno, więc lepiej byłoby zostać przy tym co się ma. I sama już nie wiem co zrobię
|||
|
|
|
#3317 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak już pisałam wracam w marcu chyba. Sara zostanie z moją mamą na dzień dziejszy mama nie ma pracy Ja bym zchęcią posiedziała z Małą dłużej ale finansowo bedzie ciezko. Na pół etatu nie opłąca mi się wracac bo daleko mam prace a benzyna droga. Komunikacją miejska bym jechała kolo 2 h wiec nie ma sensu.
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ma góra 2 h, chociaz dzisiaj miała 2,5 h ale przez te 30 min. marudziła. Ale w koncu usneło sie jej.Ja zastanawiam sie nad powrotem. Po pierwsze nie bardzo mam z kim Maje zostawic, mogłabym z tesciowa, ale .... Po drugie to nie wiem czy mam gdzie wracac, a jakbym nawet wróciła to nie wiem czy nie dostane wypowiedzenia. Wiec jakbym wiedziała ze czeka mnie zwolnienie, to wole wziasc wychowawczy, bo umowe i tak mam do konca sierpnia 2013. Narazie o tym nie mysle, aha i jeszcze cos szefowa mowiła ze zamknie działalnosc, wiec jak teraz pojde po RMUA to sie dowiem co i jak. |
|
|
|
|
#3319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- idziemy na spacerosss
|
|
|
|
#3320 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
My już po krótkim spacerze, a o 16tej jesteśmy umówione na następny spacer ![]() Hania od kilku dni jest marudna popołudniami więc muszę Jej jakoś czas zająć Na szczęście z zasypianiem i nocą nie mamy problemu. Coraz bardziej jestem wyspana ![]() Nadal mamy spore problemy z leżeniem Hani na brzuszku Jak ma dobry humor, to poleży z minutę i zaczyna marudzić Jak ma zły humor, to po sekundzie jest ryk ![]() Cytat:
Też myślałam o niedrapkach, ale zrezygnowałam. Dopóki kark jest u dziecka ciepły, to jest wszystko ok ![]() Cytat:
dla Kaja!!! Zaserwowałaś nam tyle nowych umiejętności Kaja na raz, że faktycznie robi to mega wrażenie Wydaje się, jakby to wszystko załapał jednego dnia
|
||
|
|
|
#3321 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nieee, oczywiście, że nie w jeden dzień Robił postępy w tych sprawach po troszeczkę mniej więcej od miesiąca. Na brzuch obracał się od kilku dni, ale ciągle mui jedna ręka zostawała pod brzuchem i za nic nie mógł jej wyciągnąć, aż wreszcie się udało ![]() A u Was już co było, to minęło. Zostaw wyrzuty sumienia i czym prędzej kładź Hanię na brzuszek, ile się da, ile maksymalnie wytrzyma, zagadaj, machaj zabawkami, grzechocz i cokolwiek Ci przyjdzie do głowy. Jak byś miała takie całkiem bezproblemowe dziecko, to byś nie wiedziała, że je masz |
||
|
|
|
#3322 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieje że mi się uda ![]() Tobie stokroteczko też tego życzę ![]() Cytat:
![]() Hej ![]() U nas też problemy z wyginaniem i prężeniem się.... A na rękach małej za nic na świecie nie uśpię.... |
||
|
|
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=stokroteczka777;364 33412]
Aha, raz tak zrobiłam, ale zaraz pomyślałam, że jeśli ona mi zjedzie w dół (a tańczy dosłownie w łóżeczku w nocy) to nie będzie umiała się wydostać i się udusi. /QUOTE] Zoś na szczeście nie biega po łóżeczku więc jest bezpiecznie na razie ![]() moja niunia chyba chce przeskoczyć jakieś 2 miesiące bo jak chwyci palce zaciska usta a język pomiędzy i się podciąga i jak się jej pozwoli to do siadu a z pleców na boki nie chce jakoś tak chętnie, tylko raz się udało z pleców na brzuszekdziś cały dzień na dworze byłyśmy, praktycznie od 10 do 17 i teraz niunia śpi po kąpieli chyba świeże powietrze ją zmęczyło, za to ja zrobiłam 9 słoiczków musy jabłkowego z domowych jabłuszek będą na zimę idę na kolacje papa |
|
|
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
My dziś po szczepieniu ,liwka się śmiała jak zwykle waży 6900 długa 65 ck obwód główki 41,5 ,dałam jej dzisiaj do mleka kleik zresztą już któryś raz ale Nie będzie piła wiec Nie będę naciskać ,poczekamy do 6 miesiąca jak będzie mleko nr 2
|
#3325 |
|
Wtajemniczenie
|
My też byliśmy dziś na szczepieniu i Seba był potem tak płaczliwy, że mieliśmy dziś bardzo ciężki dzień... Teraz już śpi. W dodatku od 10 dni nie robił kupy i trochę się gniecie chyba z tego powodu (2 noce popłakiwał). Podajemy mu już syrop na przeczyszczenie i dziś dzwoniłam do lekarki, ale kazała nic nie robić tylko czekać na tą kupę
![]() Kupiłam dziś chustę Natibaby Przy okazji pytanko: jak długo może dziecko przebywać w chuście? W sensie godzinę, dwie...?---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Acha, no i mamy 6200g i 62cm
|
|
|
|
#3326 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
po 18 dniach w podróży W Chorwacji to tak 34 stopnie, ale była jedna noc, że pływaliśmy, właśnie ta ostatnia. bardzo duża burza była, ale już po od razu zrobiło się ciepło. Stwierdziliśmy, że za rok też jedziemy![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- te mniej ortodoksyjne to tak, ale jak byliśmy w mniejszym mieście to właśnie chodziły w płaszczach takich prochowcach jak my jesienią chodzimy i to raczej były właśnie takie jak u nas...;/ |
|||
|
|
|
#3327 |
|
Rozeznanie
|
witajcie mamuśki! wróciliśmy cali i zdrowi
Martusia z którą wróciliśmy to nie ta sama dziewczynka z którą wyjechaliśmy miesiąc temu Boże jak to dziecko się zmienia, rozwija, rośnie... brak słów. przeskoczyliśmy od razu w Polsce na rozmiarówke 3-6mcy i większość ubranek jest już w sam raz bądź nawet przyciasnawych! karmię nadal wyłącznie piersią unormowało się pięknie zasypianie wieczorem. Marcia potrzebuje tylko małego "wsparcia" i pięknie zasypia. zdarzało się już że spała od 20tej do 6!! nie za często, ale jednak jeśli się budzi to tylko raz i szybko usypia z powrotem a jeszcze miesiąc temu zajmowało nam to 1,5godz żeby ja znów uśpić w nocy!! muszę przyznać że po 3 mcu wiele się zmieniło i opieka stała się o wiele łatwiejsza poza tym jest już mega kontaktowa, świat zainteresował ją na dobre! udało jej się już kilka razy przekręcić z brzuszka na plecy i ubaw mieliśmy przy tym po pachy śmieje się do nas non stop jak tylko ma dobry humor i pięknie gada w podróży też była super. w samochodzie i samolocie spała jak aniołek a tak się bałam, że zrobi nam prawdziwe jazdy...niepotrzebnie jedynie refluks nie chce odpuścić. nadal ulewa tak jak wcześniej, dziś przebierałam ją chyba z 7 razy udało nam się zorganizować chrzciny. w kościele była bardzo grzeczniutka, spała sobie słodko aż żal było ją budzić. za to po mszy coś ją bardzo rozdrażniło i musiałam karmić na tyłach kościoła na długo nie pomogło niestety i na zdjęciach Marcia jest bardzo rozwrzeszczona no nic, może będzie za to ładnie śpiewać jak mówi moja przesądna babcia ![]() zaznaliśmy trochę lata choć zdarzały się i zimne i deszczowe dni..brrrr, teraz to już będzie pewnie norma... już zatęskniłam za domem na nowo i chyba poszukam zaraz biletów na grudzień ![]() zdążyłam już co nieco doczytać ale szczerze mówiąc to myślałam że będziecie już w nowej części. byłyście dla mnie mega łaskawe ![]() afery z fb nie będę komentować. jak zwykle trzymam się z daleka od takich afer zwłaszcza że niektóre posty są wg mnie poniżej krytyki. szkoda że takie kwasy zdarzają się na naszym wątku coraz częściej... witam nowe mamusie i mam nadzieję być już na bieżąco. dobranoc mamuśki! |
|
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
hmm niby dziecko powinno mieć te skoki rozwojowe, ale ja już zgłupiałam, bo tam piszą, że w tym pierwszym powinno dziecko płakać prawdziwymi łzami, a moja Nina Nadal jeszcze tego nie robi... czy każde dziecko musi to przejść? i czy to oznacza coś niedobrego?
|
|
|
|
#3329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
I znowu nastała złowroga cisza...
Wiecie co, żebym to ja, nocny marek i śpioch, pisała pierwszego posta? Cytat:
To Seba przegonił starszego kolegę tarnowianina - Kajko wczoraj 6070g (i 64 cm), a wszyscy tacy oburzeni są, jak ja mówię do niego "chudzino" Fakt, wygląda zdrowo, tylko ja jestem przyzywczajona po Maksie, że niemowlę to takie troszkę pulchniejsze jest. W każdym razie za ostatni tydzień przybyło Kajowi 110g, a pozwoliłam mu znowu spać w nocy Fajnie, że Wam chusta spasowała. Ja też mam ciągle na nią ochotę, ale właściwie nie mamy takiej potrzeby, więc wstrzymuję się cały czas z wydatkiem. Bardzo rzadko zdarza się, żebym nosiła Kaja po domu, "bo chce", bo go nie mogę czym innym zająć, itp. Kiedy to miałaś być bardziej mobilna? Żeby się nie okazało, że to już po, a my się nie spotkałyśmy ![]() Kciuki za kupę ![]() Cytat:
![]() Super, że Wam się podróż i pobyt udały. Oj, rosną nam dzieciaki i zmieniają się w mgnieniu oka, to prawda. Dopiero co wczoraj pisałam, jak Kajuś wymiata ![]() Kajko też ulewa, choć u nas to pewnie niewiele w porównaniu do Was... ale wstrzymuje nas to chociażby przed pójściem na basen ![]() Mam nadzieję, że będziesz na bieżąco, bo ostatnio tu straszna cisza ogólnie, aż zaczęłam się z powrotem bardziej udzielać bo z drugiej strony łatwiej teraz nadążyć |
||
|
|
|
#3330 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana z małym podgryzaczem mojego kciuka na kolanach
![]() Moje dziecię się buntuje i w nocy wstaje co 1,5 godziny i nie chce spać. Za cholewę nie wiem o co mu chodzi, a tak ładnie przesypiał już noce z jedną pobuką Za to buzia mu się nie zamyka, w dzień gada i gada, a wieczorami wrzeszczy![]() Dziś rano po nieprzespanej nocy i porannej rozmowie z mężem stwierdziłam, że mi chyba będzie trudniej odstawić małego na mm niż małemu. Kism widzisz, jak była afera to wszystkim się nagle przypomniało o wizażu, że to niby solidarność ![]() Ahh i kusi mnie, żeby dać małemu ciut jabłka na spróbwanie, jest jakiś specjalny sposób przygotowania? I ile dziecko może zjeść jednorazowo? No i jeszcze... jakie gryzaki polecacie? W formie smoczka czy w jakimś specjalnym kształcie? Z wypustkami czy bez? Takie, które mają płyn w środku i które można schładzać? Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-09-11 o 10:22 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

Jak to rozpoznać, bo nie widzę spuchniętych dziąseł, a nie mam innego pomysłu na te jego nagłe ataki. 

Był u laryngologa w miejscu którym był rak jest nadal strup(a być juz raczej nie powinien) no i w połowie pazdziernika M idzie do szpitala na pobranie wycinka spod tego strupa.Wsadzaja kamerkę w nos i przyrządy

, zoś spi u siebie 

tzn. wszystko trzeba wsadzić do buzi.