Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 11:44   #2431
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI

Dziewczyny jednak pojadę na wizytę znajoma ze mną się przejedzie jakby co z tym ze ona też w ciąży tylko w 7 miesiącu razem chodzimy do tego samego lekarza.

Wiecie co mojemu TŻ się śniło ostatnio, że Adaś się urodził w 7 miesiącu i od razu go zabraliśmy do domu bo był taki zdrowy i że nie mieliśmy go gdzie w domu położyć bo łóżeczka jeszcze nie było i w wózku w gondoli go położyliśmy, co za sny...
Mi się jeszcze ani razu Adaś nie śnił
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:44   #2432
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Pytanie do Dziewczyn, których maluchy ułożone sa główkowo - główką w dół!

Gdzie czujecie ruchy ? Czy czujecie uciskającą główkę tam nisko ?
czasami mam wrazenie, ze zaraz wyjdzie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:46   #2433
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

ruchy czuję nad/ w okolicach pępka.. a tam w dole czasami czuje takie 'ciągnięcie' -nie wiem jak to opisać - to nie ból, ale dyskomfort. jakby właśnie coś napierało - nie wiem czy to normalne

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:50   #2434
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

hmmm ja nie czuję żadnego ucisku. Jedynie na dole że coś tam mi wariuje - to może rączki
no i najwiecej w okolicach pępka. A kilkanaście razy dziennie mam po prawej stronie wielką bułę więc chyba się wypina teraz bardzo lubi sie wypinać, przedtem raczej tylko kopniaki. Pewnie d;atego, że do dopiero 28 tydzień i jeszcze ma sporo miejsca

Kroimy: 2016(?)

Edytowane przez MiciaKicia
Czas edycji: 2012-09-10 o 11:51
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:58   #2435
kaaamila1
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi

Kurczę u mnie już leci 31 t.c a mam wrażenmie, ze maluch jest bokiem ułożony.. tzn.. nie czuje nic na dole, czsami tylko smyranie, po bokach z obu stron czuje wypinanie, wchodzi mi pod żebra i wypina sie w okolicach pępka.. Tak więc ciężko jest mi coś stwierdzić..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:01   #2436
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:

Moj jest ulozony glowkowo i czuje go wszedzie .. najbardziej po bokach jak mi sie rozpycha nozkami i raczkami .. A glowka napiera mi na krocze i na pecherz bo czasem mam wrazenie jakby cos mi sie wypychalo na sile .. no i pecherz dosyc czesto piecze ..

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi

Kurczę u mnie już leci 31 t.c a mam wrażenmie, ze maluch jest bokiem ułożony.. tzn.. nie czuje nic na dole, czsami tylko smyranie, po bokach z obu stron czuje wypinanie, wchodzi mi pod żebra i wypina sie w okolicach pępka.. Tak więc ciężko jest mi coś stwierdzić..
moj tez sie wypina bardzo po bokach a jest juz glowka w dol ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:01   #2437
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Moj jest ulozony glowkowo i czuje go wszedzie .. najbardziej po bokach jak mi sie rozpycha nozkami i raczkami .. A glowka napiera mi na krocze i na pecherz bo czasem mam wrazenie jakby cos mi sie wypychalo na sile .. no i pecherz dosyc czesto piecze ..
U mnie chyba podobnie.. No i również czuje ucisk na pęcherz i takie pieczenie a wyniki moczu mam dobre..Może mój maluch również już ułożony jest główką..oby.. tak się tego boje, bo chce rodzić naturalnie a u mnie w rodzinie są tendencje do ułożenia pośladkowego..

Stary 2012-09-10, 12:02   #2438
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
ja sie przyznam ze mimo, ze Tomek byl planowany i w ogole to pokochalam go nie od razu, tez zaden instynkt sie nie wlaczyl
byl strach i zdziwienie
moze dlatego ze ten porod tak syzbko poszedl i mnei totalnie zaskoczyl
moze dlateg ze od razu go zabrali i lezalam na porodowej z TŻ tylko
a potem chodzilam jak maszynka, ktora tylko odciaga mleko i zanosi do niego, nie wiem
prawdziwa milosc pojawila sie duzo pozniej
to Tż bardziej sie wzruszal, ja sie czulam jak wyprana z emocji, zmeczona, mialam wyrzuty sumienia ze jestem zla matka
a teraz z latwoscia oddalabym za niego swoje zycie

a jak go dostalam do pokoju, to nie wiedzialam, co z nim robic
teraz tez nie wiem jak to bedzie, ale to chyba normalne
niby 9 miesiecy to tak dlugo, a tu zlecialo tyle i czlowiek dalej nie wie nic
ale juz wiem , ze pokocham malutka z calego serca
tylko trzeba dac sobie troche czasu
Mam wrażenie, że każda matka przechodzi coś podobnego. A przynajmniej czuję, że mimo iż walczyliśmy o Nikodema i kocham go ogromnie, to u mnie właśnie tak będzie. Zamiast sielanki będzie zmęczenie, frustracja, że on płacze, a ja kompletnie nie wiem o co mu chodzi, że jest ode mnie w 100% zależny i nie mam chwili, żeby zająć się czymkolwiek innym...Tyle, że tak jak mówię: mam wrażenie, że wszystkie takie chwile przeżyjemy, że to naturalne. A to, że nie wypada o tym mówić, to wina tylko i wyłącznie mediów z uśmiechniętymi, wypoczętymi mamusiami, których dzieci wypełniają pieluszki zapachem fiołka
Stary 2012-09-10, 12:02   #2439
aerien83
Zadomowienie

Na chwilę się wyłączyłam, bo przyszedł kurier z zabawkami dla małej, pokazywałam już kiedyś linka z allegro, i przyniósł m.in. konika fisher price (błękitnego), ale cudo na niektórych zabawkach lamaze jest info że prać nie można ale ja sobie nie wyobrażam nie prać co radzicie, wrzucić do pralki na pranie ręczne czy w 30 stopniach po prostu? Bo nie wiem co robić

Poza tym rozwiesiłam pranie, i zaróżowiło i zabieliło mi się na balkonie a kolejna pralka chodzi.

Moja mała też główką w dół więc nad pępkiem i w okolicach czuję ruchy, po bokach wypinanie, rzadko kiedy cokolwiek czuję niżej.

Ja na obiad ziemniaczki, jajo sadzone i mizeria bo mi się nie chce wymyślać
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:06   #2440
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie chyba podobnie.. No i również czuje ucisk na pęcherz i takie pieczenie a wyniki moczu mam dobre..Może mój maluch również już ułożony jest główką..oby.. tak się tego boje, bo chce rodzić naturalnie a u mnie w rodzinie są tendencje do ułożenia pośladkowego..
Moj w 29 tygodniu byl ulozony posladkowo a teraz juz glowka w dol .. i cos mi sie wydaje ze jeszcze sie przekreca i kombinuje strasznie z pozycjami w brzuszku .. Maluchy maja jeszcze czas na ostateczne ulozenie takze nie martw sie na zapas ..

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość

oo wlasnie .. mizerii mi sie chce .. dawno nie jadlam .. To jutro bedzie fasolowka a pojutrze zestaw- standard ( jajo ziemniaki i mizeria )

Na pamiątkę ...

Stary 2012-09-10, 12:07   #2441
ausente
Zadomowienie

hej ;*
więc nadrobiłam troszkę,zaraz reszta,ale co rpzeczytam to patrze juz nowa strona do nadrabiania ;|

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość

Micia Kicia, Ausente no i jak, pogodzone z tżtami
ja sie w sumie z nim nie kłóciłam. Ale zdenerwował mnie potem !! Wyszliśmy i poszłam sobie sama do lidla .Potem wróciłam obejrzałam Bitwe na glosy , i sie smiałam Bo był ten mój Mateusz , no i tż "i co serduszko zabiło mocniej?" taki wkurzony i zazdrosny. Haha aż slodkie to było.

A no i spał oczywiście. Ale za to wczoraj dostał powera ,wstał rano ,i caluśki dzień malował pokój do bitej 10 wieczorem. Robi sie coraz ladniej wtym pokoju. W nastepny weekend parapety , podłoga i kolejne malowanie

a zapomnialam wam sie pochwalic... jakiego mam mezyczyzne zdolnego ! :d jak dostane zdjęcia to wam pokaze jaki bukiet zrobił sam!

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Aaaa i chciałam wam polecić tą "Meridę Waleczną" byłam z synkiem i naprawdę fajna bajka
tez polecam ,też byłam

no a TŻ pojechał. Ja już przyleciałam do mamy, która mnie denerwuje !! Robi pranie ubranek dla dzidzi MOJEJ ! no i wszystko bylo by spoko,gdyby nie prala juz tego po raz trzeci,a poza tym pierze mi rzeczy ktorych nie trzeba juz prac ,i sprała mi MYSZKE MIKI czuje sie jakby to wogole moje dziekco nie bylo.
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:08   #2442
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Moj w 29 tygodniu byl ulozony posladkowo a teraz juz glowka w dol .. i cos mi sie wydaje ze jeszcze sie przekreca i kombinuje strasznie z pozycjami w brzuszku .. Maluchy maja jeszcze czas na ostateczne ulozenie takze nie martw sie na zapas ..
Okaże się w piątek jak maluszek leży

Niby jeszcze do 36 t.c. może się przekręcić, ale mojej koleżance od 28 t.c. mała ułożyła się główkowo i już tak pozostała..

Aerien- sama nie wiem jak z tym praniem zabawek.. ?

Stary 2012-09-10, 12:09   #2443
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Nasz Adaśko co prawda na ostatniej wizycie był jeszcze w położeniu miednicowym.

Teraz możliwe że ta pozycja się zmieniła bo od 2 tyg ponad czuję uciska na ten nerw kulszowy, ale wypycha się i kopie wszedzie raz po lewej stronie za chwilke po prawej raz nad pępkiem albo pod...
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-09-10, 12:10   #2444
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Na chwilę się wyłączyłam, bo przyszedł kurier z zabawkami dla małej, pokazywałam już kiedyś linka z allegro, i przyniósł m.in. konika fisher price (błękitnego), ale cudo na niektórych zabawkach lamaze jest info że prać nie można ale ja sobie nie wyobrażam nie prać co radzicie, wrzucić do pralki na pranie ręczne czy w 30 stopniach po prostu? Bo nie wiem co robić
pamiętam Twojego linka - aż się zainteresowałam - u nas widzę na ebayu głównie takie skarpetki i opaski na nadgarstki - kolorowe i z różnymi zwierzakami.. ja chciałabym takie rzeczy w przyszłości kupić, ale nie wiem od kiedy coś takiego się używa.. jakie 'atrakcje' dla maluszka na start? w ciągu dnia jakaś mata chyba do leżenia? czy dziecko cały czas się w łóżeczku trzyma.. nie śmiejcie się - ja się nie znam

Stary 2012-09-10, 12:11   #2445
Cecilia89
Zadomowienie

kaaamila1, ja też czuję czasami tak nisko ucisk. Moja dzidzia już dłuższy czas jest ułożona głową do dołu.
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:11   #2446
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
pamiętam Twojego linka - aż się zainteresowałam - u nas widzę na ebayu głównie takie skarpetki i opaski na nadgarstki - kolorowe i z różnymi zwierzakami.. ja chciałabym takie rzeczy w przyszłości kupić, ale nie wiem od kiedy coś takiego się używa.. jakie 'atrakcje' dla maluszka na start? w ciągu dnia jakaś mata chyba do leżenia? czy dziecko cały czas się w łóżeczku trzyma.. nie śmiejcie się - ja się nie znam
Miałam podobne problemy, ale koleżanka powiedziała mi, ze najlepszą atrakcją dla malucha w ciągu dnia jest maminy cycek

Stary 2012-09-10, 12:12   #2447
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że każda matka przechodzi coś podobnego. A przynajmniej czuję, że mimo iż walczyliśmy o Nikodema i kocham go ogromnie, to u mnie właśnie tak będzie. Zamiast sielanki będzie zmęczenie, frustracja, że on płacze, a ja kompletnie nie wiem o co mu chodzi, że jest ode mnie w 100% zależny i nie mam chwili, żeby zająć się czymkolwiek innym...Tyle, że tak jak mówię: mam wrażenie, że wszystkie takie chwile przeżyjemy, że to naturalne. A to, że nie wypada o tym mówić, to wina tylko i wyłącznie mediów z uśmiechniętymi, wypoczętymi mamusiami, których dzieci wypełniają pieluszki zapachem fiołka
niestety media sa winne, niby sie mowi ze mama ma prawo do mzeczneia i moze miec baby blues albo powazniejsza depresje poporodowa, ale i tak jak zaczynas zmoiwc o tym co Ci emeczy i reczy, to zaraz zostaniesz zakrzyczana. No bo jak to sama chcialas to sie mecz teraz i nie jecz

Cytat:

Poza tym rozwiesiłam pranie, i zaróżowiło i zabieliło mi się na balkonie a kolejna pralka chodzi.

Moja mała też główką w dół więc nad pępkiem i w okolicach czuję ruchy, po bokach wypinanie, rzadko kiedy cokolwiek czuję niżej.

nie wiem ktorego konika zamowic rozowego czy blekitnego, wkurza nie taki podzial zabawek, moglby byc jakis czerwony

ja bym te zabawki co w nich nic nie gra wyprala w recznym i juz

zamowilam wczoraj zestaw kredek dla Tomka i farby do malowania palcami ciekawe czy mu sie spodoba, i jak zniosa to sciany i meble

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-09-10, 12:13   #2448
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem ktorego konika zamowic rozowego czy blekitnego, wkurza nie taki podzial zabawek, moglby byc jakis czerwony
Zgadzam się !

Stary 2012-09-10, 12:13   #2449
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość

no a TŻ pojechał. Ja już przyleciałam do mamy, która mnie denerwuje !! Robi pranie ubranek dla dzidzi MOJEJ ! no i wszystko bylo by spoko,gdyby nie prala juz tego po raz trzeci,a poza tym pierze mi rzeczy ktorych nie trzeba juz prac ,i sprała mi MYSZKE MIKI czuje sie jakby to wogole moje dziekco nie bylo.
jak mogla sprac Myszke Miki
a tak na serio to doskonale cie rozumiem .. jak bracia TŻeta zaczeli przesadzac i wtracac sie w moja wyprawke to sie wkurzylam .. to moje dziecko i sama dobrze wiem co dla niego jest najlepsze

A co do prania to pierzecie tez kocyki i tego typu pie.rdólki czy tylko ubranka? .. bo to w sumie niby ze sklepu , nowe, zapakowane ale jakos tak strasznie chemią smierdzi ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-09-10, 12:13   #2450
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam podobne problemy, ale koleżanka powiedziała mi, ze najlepszą atrakcją dla malucha w ciągu dnia jest maminy cycek
no tak.. jeść, spać i srać

Stary 2012-09-10, 12:16   #2451
aerien83
Zadomowienie

halwaya przez pierwszy miesiąc nie interesuje się niczym poza maminą piersią - jak to Kamila napisała ale potem ja już np. Kubusia kładłam na matę, karuzelka nad łóżeczkiem grała etc. już zainteresowanie było a miesiąc zleci jak palca pstryknięcie, dlatego teraz pozamawiałam, póki mam czas i środki

judkama akurat w tej mojej aukcji był tylko niebieski więc wzięłam, ale powiem Ci że nie żałuję, jest śliczny i uniwersalny zarazem
chyba tak zrobię ze w programie ręcznym wypiorę.

DeKajka, ja piorę i rożki i kocyki i pościel na dzień dobry bo chemia nie do zniesienia dla mnie co dopiero dla dzidziusia

Edytowane przez aerien83
Czas edycji: 2012-09-10 o 12:17
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:17   #2452
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

A co do prania to pierzecie tez kocyki i tego typu pie.rdólki czy tylko ubranka? .. bo to w sumie niby ze sklepu , nowe, zapakowane ale jakos tak strasznie chemią smierdzi ..
Ja bede prać kocyki i ciuszki i to wszystko w normalnym proszku lub płynie, nie rozumiem tego cudowania z proszkami dla dzieci itd. moja siostra od razu prała wszystko normalnie i było ok.
A najgorzej jak sie dziecko przyzwyczai do tych dziecięcych i później nagle po przestawieniu wysypkę dostaje
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-09-10, 12:17   #2453
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

mam dokładnie tak jak Aerien, głownie okolice pępka i mega wypinanie po lewej i prawej.

Cytat:
Okaże się w piątek jak maluszek leży

Niby jeszcze do 36 t.c. może się przekręcić, ale mojej koleżance od 28 t.c. mała ułożyła się główkowo i już tak pozostała..

Aerien- sama nie wiem jak z tym praniem zabawek.. ?
skoro masz podobnie, to pewnie też dzidzia jest główka do dołu tak czuję

jeśli chodzi o pranie zabawek to w sumie nie jestem pewna ale ja bym pewnie zaryzykowała bo też bym sobie nie wyobrażała nie wyprać

Edytowane przez natallkaa
Czas edycji: 2012-09-10 o 12:19
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:17   #2454
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja będę prała

Cytat:
Otóż to

Stary 2012-09-10, 12:17   #2455
DeKajka
Zakorzenienie

Ja na poczatku bede trzymac maluszka tylko w lozeczku na plaskim .. tam najabezpieczniej .. a jak troszke podrosnie to juz tylko z bujaczku .. W maty i tego typu rzeczy bedziemy bawic sie nieco pozniej

Na pamiątkę ...

Stary 2012-09-10, 12:17   #2456
Sola1
Zakorzenienie

Czarna - jak będziesz u lekarza to może powiedz o tym kleszczu. Lepiej dmuchać na zimne, zwłaszcza w ciąży Podobno rumień przy boreliozie może wyjść gdzieś po 3 miesiącach. Nie wiem czy ten okres do czasu wyjścia rumienia jest bezpieczny, ale warto o tym powiedzieć lekarzowi, tak na wszelki wypadek.

Cytat:
Hej laseczki

To kto dzisiaj za pranie się bierze?
Stwierdziłam wczoraj, że dziś już chyba zacznę, zwłaszcza, że zapowiadają dwa mega słoneczne dni, to poschnie na balkonie.
Bo coraz mniej mam siły, a samo się później nie zrobi, więc póki jeszcze energię czerpię ze słońca, to chyba czas najwyższy: pranie i prasowanie dzidziusiowej wyprawki.
Ja dzisiaj biorę się za pranie, ale tym razem niedzidziusiowe

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Aaaa i wiecie co po tym usg dostałam opis,który czytałam dopiero w samochodzie.I tam było napisane "łożysko leżące na ścianie przedniej".Czy to oznacza łożysko przodujące?
Tak jak pisały dziewczyny łożysko przodujące to jest co innego.
Ja mam też łożysko na przedniej ścianie i nie powoduje ono zagrożenia.

Jedyne co to ostatnio na SR dowiedziałam się, że w przypadku urazów ( jakaś stłuczka samochodowa, czy jakieś uderzenie w brzuch) jest większe ryzyko, że coś się może z nim stać.

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

Wiecie co wczoraj na stronie szpitala przeczytałam że ubranka dla dziecka jakie zabiorę do szpitala są do pozostawienia na oddziale - czy to znaczy że one tam zostaną? Chciałam jakieś ładniejsze kupić ale jak mają tam zostać to kupię jakieś zwykłe białe bawełniane.
Ja się z tym nie spotkałam, że ubranka się zostawia, ale co szpital to obyczaj. W jakim szpitalu chcesz rodzić?

Cytat:
Hej laseczki, jakos dzis bez humoru u mnie
weekend zaczalsie od klotni z TŻ i jego wyjsci an aimpreze firmowa, gdzie jak zwykle nie dotrzymal slowa...
i weeknd znow sie zakonczyl klotnia, bo obrocil tak wsyztsko zebym to ha czula sie winna tego co zawalil...

mamy dzis niby dzialke ogladac pod odm, ale mamy kredyt do splacenia jeden i na ta dzialke tez bysmy musieli brac i to jakies 200 tys zl
nie wiadomo jak by bylo z moja praca, bo same wiecie jak jest, teraz siedze w domu, a potem kto wie jak bedzie ehhh
juz sie mi odechcialo
tym bardziej, ze nawet jak kupimy dzialke to i tak nie zaczniemy budowy bo z czego...niby by ja podizlic na dwie i za pare lat moznaby polowe sprzedac, ale to jest nie pewne, bo banki rozne obostrzenia sobie robia

dwojka dzieci, 2 kredyty to jest nierealne po prostu

chyba swoje marzenia trzeba sobie schowac gleboko

smece wiem, ale wczoraj sobie uswiaodmilam ze juz nawet nie mam komu sie wygadac, "przyjaciolki"maja swoje zycie, jedna co ma dziecko mieszka kawalek ode mnie i i jednak ona pracuje i jakos zyje, tez czasu nie ma, ale wychodzi do ludzi, a ja siedze w domu, i mam wrazenie ze nie ma o czym ze mna pogadac oprocz Tomka i ciazy, bo zeby gdzies wyjsc to Tomek musi zostac z TŻ, a to juz trzeba umawiac sie, to potem zadnej nie pasuje tak zeby sie akurat wtedy spotkac
ostatnio bardzo bliska mi przyjaciolka robila parapetowke nawet mnie nie zaprosila bo pewnie i tak nie przyjde...
na impreze nocna bym nie polazla, ale zeby ja wczesniej odwiedzic i cos kupic czy cos to bym przyszla, a tak...
mieszka ulice dalej...
a jak kogos zapraszalam to tylko na zegarek patrzyli, bo u mnie Tomek i w ogole

TŻ oczywiscie nie rozumie a jak nawet sa rozmowy z kims z rodziny czy znjaomych to ja nawet nie mam co wtracic i siedze jak ta dupa, bo oni maja swoje tematy...

najgorsze ze tu gdzie mieszkam, jakos nie zalapalam zadnej przyjazni, czy znajomosci tylko na dzien dobry i co slychac

czuje sie glupia normalnie i nierozumiana
pewnie po czesci to hormony

nawet nie musicie mi na to odpisywac po prostu troche zali wylalam

Ma_Majka
na gardlo tantum verde sobie czasem psikam

gratuluje rozpoczetych tygodni

Jeszcze będziecie mieli domek. Może nie od razu, ale nie ma co przestawać marzyć.

A jeśli chodzi o znajomych to taka myśl mi się nasunęła. Być może nie dotyczy to Ciebie, ale tak mi się przypomniało to napiszę.

Generalnie staram się ze znajomymi nie rozmawiać o ciąży, chyba, że ktoś mnie się pyta i sam zaczyna rozmowę( za wyjątkiem osób które są w temacie: mają małe dziecko i chcę się o coś zapytać lub koleżanka jest w ciąży). Ja sama szukam innych tematów do rozmów.
O ciąży, wyprawce itp wolę pogadać z Wami, bo jesteśmy na tym samym etapie ciąży i te same rzeczy nas interesują. Pamiętam jak zanim byłam w ciąży i te tematy w ogóle mnie nie interesowały koleżanki będące w ciąży czy z małymi dziećmi potrafiły mówić o tych tematach non- stop i tylko o tym. Teraz już rozumiem, że to po prostu wkręca jak jakieś hobby, ale wtedy momentami już miałam dosyć.

Ale tak jak napisałam - to może nie być zupełnie Twoja wina. Niektórzy ludzie się zmieniają i nic na to poradzisz. My jesteśmy z Tobą i kochamy Cię

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
sms od Marti:
hej, wszystko boli od tych lozek zywy bol czuje po bokach. pozatym po badaniu powiedzial mi lekarz ze jst z szyjka super i jak odstawia magnez i nic nie bedzie sie dzialo to do domu jutro, a ordynator potem przyszedl i powiedzial ze to dopiero 30 tygodni minelo i ze jeszcze zosatane wiec na dobra sprawe nie wiem a juz tak chcialabym do domu!
Marti - trzymamy kciukaski

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ehh.... oby Cie szybciutko wypuścili i już nie męczyli /

Kochane ja w sobote byłam na uczelni złożyć troszkę podań wiec jako, że wizażowe kciuki czynią cuda no to poproszę o nie.. i to baaardzo proszę.. chcę żeby kierownik sie zgodził na wszystkie moje prośby:pros i:
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:18   #2457
ausente
Zadomowienie

Cytat:
jak mogla sprac Myszke Miki
a tak na serio to doskonale cie rozumiem .. jak bracia TŻeta zaczeli przesadzac i wtracac sie w moja wyprawke to sie wkurzylam .. to moje dziecko i sama dobrze wiem co dla niego jest najlepsze

no ja wlaśnie nie wiem jak można było mi myszke miki sprac ...
moja mamusia juz mi poprała wszystko. Od pieluszek po ręczniki.

a co do wizt,to ja mam w czwartek i tez znow sama ide ;|
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:19   #2458
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

najlepszy obiad pod słoncem !!!
my dziś chyba bedziemy piec doradę albo pstrąga ale wczoraj padło na doradę wiec taka rybka bedzie
Cytat:

ja właśnie niewiem..

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:19   #2459
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

ja przepiore w 30 stopniach chyba na takim krotkim praniu w loveli, tetre tez i posciel, nowe ubranka tez tylko raz przepiore tak

Cytat:
i plakac

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-09-10, 12:19   #2460
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Ja bede prać kocyki i ciuszki i to wszystko w normalnym proszku lub płynie, nie rozumiem tego cudowania z proszkami dla dzieci itd. moja siostra od razu prała wszystko normalnie i było ok.
A najgorzej jak sie dziecko przyzwyczai do tych dziecięcych i później nagle po przestawieniu wysypkę dostaje
Ja sobie postanowilam ze rzeczy typu bodziaki , skarpetki czapeczki itp czyli to co ma bezposredni konakt ze skora maluszka bede prac w proszku dla dzieci a kombinezony , kocyki, przescieradla itp juz w normalnym proszku ..

Na pamiątkę ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości