Prezerwatywy - naprawdę SKUTECZNA metoda antykoncepcji ;) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-08, 02:49   #301
maya89
Raczkowanie

Dot.: Prezerwatywy - naprawdę SKUTECZNA metoda antykoncepcji ;)

Ooooch, poszalalabym bez gumy, a Tz nie bedzie caly miesiac (za to w tym miesiacu moge sobie odpuscic schizyyy ).
maya89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 08:04   #302
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
ale u mnie dni płodnych nie da się przegapić
no właśnie u mnie też nie. Mam bardzo wyraźne symptomy.

A tak w ogóle to wujek dzisiaj zawitał - 1 dzień wcześniej. Coś nam się wszystkim w tym miesiącu zwcześniły odwiedziny wszystko mnie strasznie boli i mi niedobrze

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 08:30   #303
paulinka_47
Rozeznanie

Ogólnie to jest tak, że obserwuje śluż i też wiem, mniej więcej, że mam płodne, a potem już nie płodne, ale nie zdecydowałabym się na to, by była to metoda antykoncepcji dla mnie. Naprawdę, czuję się o niebo bardziej komfortowo, jesli wiem, że jestem zabezpieczona bez względu na to, czy to zabezpieczenie rzeczywiście jest potrzebne czy nie. Tak jest mi lepiej.
I niby wiadomo, że w dni bezwzględnie niepłodne w ciąże nie zajdę, to jednak wychodzę z założenia, że lepiej jak mam każdy stosunek bezpieczny, nawet jezeli jest to zbędne.
Może kiedyś się zdecyduję, wiem, że TZ by chciał sprobować. Ale to może kiedyś, teraz jakoś wolę tak nierobić. Potem zobaczymy, ale jestem sceptyczna.
paulinka_47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 09:15   #304
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez paulinka_47 Pokaż wiadomość
Ogólnie to jest tak, że obserwuje śluż i też wiem, mniej więcej, że mam płodne, a potem już nie płodne (…)
Ja bym samej metodzie objawowej nie zaufała
A, według Billingsów czas niepłodny zaczyna się 4. dnia suchego rano. Żeby nie było, że dzień suchy = niepłodny (tak na wszelki wypadek piszę, bo wiem, że wiele osób często tak myśli).

Cytat:
Naprawdę, czuję się o niebo bardziej komfortowo, jesli wiem, że jestem zabezpieczona bez względu na to, czy to zabezpieczenie rzeczywiście jest potrzebne czy nie. Tak jest mi lepiej.
Zdecydowanie to rozumiem Antykoncepcja ma nie tylko chronić nas przed ciążą, ale też dawać spokój psychiczny
Stary 2012-09-08, 10:04   #305
wontrubka
Wtajemniczenie

Upieram się jednak, że przy regularnych cyklach i dobrej znajomości swojego ciała można sobie w niektóre dni pozwolić na szaleństwo mówię na swoim przykładzie a wiecie, że lubię pogrzeszyć

Tylko nie zacznijmy się kłócić, bo będziecie mi źle życzyć ("a żeby się kiedyś przejechała na tej swojej "dobrej znajomości ciała" i żeby się przekonała, że nigdy nie ma całkowitej pewności"), a tego bym BARDZO nie chciała :brzyda l:

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:12   #306
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
Ogólnie to jest tak, że obserwuje śluż i też wiem, mniej więcej, że mam płodne, a potem już nie płodne, ale nie zdecydowałabym się na to, by była to metoda antykoncepcji dla mnie. Naprawdę, czuję się o niebo bardziej komfortowo, jesli wiem, że jestem zabezpieczona bez względu na to, czy to zabezpieczenie rzeczywiście jest potrzebne czy nie. Tak jest mi lepiej.
I niby wiadomo, że w dni bezwzględnie niepłodne w ciąże nie zajdę, to jednak wychodzę z założenia, że lepiej jak mam każdy stosunek bezpieczny, nawet jezeli jest to zbędne.
Może kiedyś się zdecyduję, wiem, że TZ by chciał sprobować. Ale to może kiedyś, teraz jakoś wolę tak nierobić. Potem zobaczymy, ale jestem sceptyczna.
Zgadzam się z Tobą w zupełności. Mnie na szczęscie TŻ-et nie nalega żeby bez gumki, co prawda na początku coś przebąkiwał ale szybko mu przeszło. Powiedziałam mu że jak będziemy chcieli dziecko to wtedy bez, czyli za jakieś 5-6 lat. A mój okres się kończy i w poniedziałek ide do ginekologa po wyniki usg- znam wynik, ale żeby go dostać do łapki musze iść do tej baby .
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:15   #307
mariamarysienka
Zakorzenienie

Chatul dlatego ja właśnie pisałam że nie podejmuję się wyznaczania końca dni płodnych zazwyczaj czekam tydzień lub dłużej po tym, jak zaczyna być sucho i ew. kocham sie z tż bez gumki

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:31   #308
paulinka_47
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja bym samej metodzie objawowej nie zaufała
nie stosuje tego jako antykoncepcji, wiec nie zagłebiam się w to jakoś szczegółowo. po prostu obserwuję ten śluz tak zeby się orintować co i jak

wontrubka, nie wydaje mi się zeby ktoś wyskoczył do Ciebie z jakimś "ale"
Wiesz, każdy robi jak uważa, ja robię tak Ty inaczej. I szczerze nic mi do tego Ty masz komfort psychiczny i czujesz się bezpieczna to spoko, fajnie Absolutnie nikomu nie powinno to przeszkadzać także luzzz

Akcila, fajnie, że myslimy podobnie

Dziewczyny, w pon egzamin umieram, umieram, umieram :P
A, w nocy mi się śniło coś bardzo głupiego. :P że dowiedziałam się ze jestem w ciązy, a jej pierwszym objawem było to, ze leciałam mi (wiecie skąd ) przeźroczysta... galaretka :P I chciałam zrobic test ciazowy, ale nie umiałam, bo to był test wielofunkcyjny, i na ciąże i na cukrzycę i na uczulenia, i można było tym testem robbić sobie zastrzyki insulinowe, jak komuś cukrzyca wyszła. :P i było to tak skomplikowane urzadzenie, że nie mogłam znaleźć miejsca, gdzie trzeba było nasikać MASAKRA
to przez ten egzamin takie rzeczy mi się robią
Stary 2012-09-08, 11:53   #309
mariamarysienka
Zakorzenienie

za to mi się śniło wczoraj że zaczęłam brać tabsy i za pierwszym razem połknęłam 20 tabletek

I love you
I will
I do
Stary 2012-09-08, 13:19   #310
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Upieram się jednak, że przy regularnych cyklach i dobrej znajomości swojego ciała można sobie w niektóre dni pozwolić na szaleństwo
Jasne, że tak. Nawet regularne cykle przy NPRze potrzebne nie są.

Cytat:
Tylko nie zacznijmy się kłócić, bo będziecie mi źle życzyć ("a żeby się kiedyś przejechała na tej swojej "dobrej znajomości ciała" i żeby się przekonała, że nigdy nie ma całkowitej pewności"), a tego bym BARDZO nie chciała :brzyda l:
Myślę, że nikt nie będzie tu nikomu źle życzył, bo i dlaczego miałby

Cytat:
Chatul dlatego ja właśnie pisałam że nie podejmuję się wyznaczania końca dni płodnych zazwyczaj czekam tydzień lub dłużej po tym, jak zaczyna być sucho i ew. kocham sie z tż bez gumki
Rozumiem Sama metodzie jednoczynnikowej bym nie zaufała. Za to metoda objawowo-termiczna jest moim zdaniem bardzo dobra

Cytat:
nie stosuje tego jako antykoncepcji, wiec nie zagłebiam się w to jakoś szczegółowo. po prostu obserwuję ten śluz tak zeby się orintować co i jak
A, spoko To co innego

Cytat:
A, w nocy mi się śniło coś bardzo głupiego. :P że dowiedziałam się ze jestem w ciązy, a jej pierwszym objawem było to, ze leciałam mi (wiecie skąd ) przeźroczysta... galaretka :P I chciałam zrobic test ciazowy, ale nie umiałam, bo to był test wielofunkcyjny, i na ciąże i na cukrzycę i na uczulenia, i można było tym testem robbić sobie zastrzyki insulinowe, jak komuś cukrzyca wyszła. :P i było to tak skomplikowane urzadzenie, że nie mogłam znaleźć miejsca, gdzie trzeba było nasikać MASAKRA
to przez ten egzamin takie rzeczy mi się robią
Nieźle Dobrze, że teraz takich testów nie sprzedają

Cytat:

za to mi się śniło wczoraj że zaczęłam brać tabsy i za pierwszym razem połknęłam 20 tabletek
O rany
Stary 2012-09-08, 19:33   #311
paulinka_47
Rozeznanie

Trzymajcie kciuki!
Następnym razem jak odwiedzę forum będe już po egzaminie...
Stary 2012-09-09, 09:39   #312
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
Trzymajcie kciuki!
Dasz radę kochana . No a ja z TŻ-etem bede sę widziała we wtorek, ale bez seksu bo nie ma gdzie, a na stałe juz za 2 tygodnie...
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 18:07   #313
vanilla_kate
Rozeznanie

i dzisiaj wzięta pierwsza tabletka anty trochę się na to naczekałam ale jest (i pomyśleć że dostałam je od gina na nieregularne okresy, a tu akurat okres niemalże książkowy )

vanilla_kate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 18:32   #314
truskawka87
Raczkowanie

a jakie tabletki bierzesz?
truskawka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 19:16   #315
Niewymierna
Rozeznanie

A ode mnie będzie już powolutku wujaszek odjeżdżam, ale narazie muszę się z Tż pogodzić bo wujek sprawił, że byłam bardzo rozdrażniona.
Stary 2012-09-09, 19:22   #316
dropit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hellogoodbye Pokaż wiadomość
dropit: nie martw się, wujo przybędzie, teraz też pewnie masz dużo stresów przed tą poprawką to może dlatego się spóźnia
tak to sobie tłumacze własnie..

Cytat:
Trzymajcie kciuki!
ooo powodzenia ! ja tez jutro ostatnie starcie...

Cytat:
Napisane przez Niewymierna Pokaż wiadomość
A ode mnie będzie już powolutku wujaszek odjeżdżam, ale narazie muszę się z Tż pogodzić bo wujek sprawił, że byłam bardzo rozdrażniona.
to oddawaj szybciochem wujasa do mnie !

jedna poprawka zdana uffffffffff.. jeszcze tylko jutro i swiety spokoj..

.
.
dropit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 19:52   #317
vanilla_kate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truskawka87 Pokaż wiadomość
a jakie tabletki bierzesz?
Naraya

Cytat:
Napisane przez Niewymierna Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam . Ja dzisiaj tak się namarudziłam i nadenerwowałam przez ten ból brzucha

Też mam jutro egzamin

Edytowane przez vanilla_kate
Czas edycji: 2012-09-23 o 17:10
vanilla_kate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 23:20   #318
truskawka87
Raczkowanie

skaczę z radości, bo mój gigantyczny biust zmniejszył się o jeden rozmar aż z tej okazji Tż zakupił mi nowy stanik, wiec odchudzanie zaczeło też ruszać moja górę
Stary 2012-09-10, 10:13   #319
hellogoodbye
Raczkowanie

Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tego samozaparcia w odchudzaniu U mnie wszelkie ćwiczenia, diety trwają max miesiąc, a później cały zapał opada
W piątek umówiłam się do gina po te tabsy, dziewczyny powiedzcie mi, czy mogę jej lekko zasugerować, żeby nie szalała z ceną tabletek, bo moja studencka kieszeń może tego nie wytrzymać?
A wczoraj w ogóle miałam jakieś humorki dziwne, cały czas chciało mi się ryczeć, to chyba już z tęsknoty za TŻ, za długo te wakacje trwają;/ A w sobotę się w końcu przenoszę na stałe i będę miała TŻ'ta na codzień (coś czuję, że będzie miła powitalna nocka w moim mieszkanku, tym bardziej że chyba będę sama w mieszkaniu )
I jeszcze jedno pytanko.. Dziewczyny powiedzcie mi, czy Wy też jesteście czasami strasznie zazdrosne o swoich TŻ'tów? Ja mam czasami takie dni, w których najchętniej zakazałabym mu wychodzenia gdzieś na miasto/na imprezę. Wiem, że nie mam powodów do zazdrości, bo mu ufam ale kurde czasami sama sobie wkręcam jakieś schizy :/
Uff ale się nagadałam

Edytowane przez hellogoodbye
Czas edycji: 2012-09-10 o 10:16
hellogoodbye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:16   #320
truskawka87
Raczkowanie

u mnie odchudzanie trwa juz drugi miesiac, niby efekty sa, bo u góry jeden rozmiar u dołu już ponad jeden, ale bardzo wolno mi to idzie. Spodziewałam sie, że będzie szybciej to mi szło.
A z zazdroscią to racej kiepsko u mnie, bo wyznaję zasade, że jeżeli facet zdradza to nei jest wart tak fajnej baby jak ja :P
przed odstawieniem brałam tabletki Syndi35 (cena fajna i kompletny brak skutków ubocznych). I po przeprwie mam zamiar do nich powrócić

ile wątków naraz poruszyłąm hehe
Stary 2012-09-10, 11:21   #321
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja w ogóle nie jestem zazdrosna o tż Mimo że naprawdę często wychodzi na miasto i jego koledzy lubią podrywać inne dziewczyny, mimo że nie są singlami, to mój tż tylko się uśmiecha i spokojnie pije piwo Ufam mu bardzo, bo w związku na odległość zwariowałabym jak byłoby inaczej
A nie wiecie czy przy przepisywaniu tabletek trzeba zrobić cytologię? Bo jeszcze jej nie miałam i się nad tym zastanawiam

I love you
I will
I do
Stary 2012-09-10, 11:58   #322
hellogoodbye
Raczkowanie

Ja nie wiem, teraz przy okresie mi się takie schizole włączyły ;D Za dużo stresów miałam ostatnio, jazdy z mieszkaniem itd i chyba odreagowuję to przez takie schizy
Stary 2012-09-10, 13:20   #323
truskawka87
Raczkowanie

z tą cytologią to różnie mówią, więc wiele zależy od lekarza, ja przy pierwszych tabletkach miałam cytologie zrobiona momo, ze byłam dziewicą
Stary 2012-09-10, 14:11   #324
hellogoodbye
Raczkowanie

Kurczę tak teraz mówicie o tej cytologii, to się długo czeka na wynik? Bo zależy mi żeby od razu dała mi receptę na te tabsy, bo nie wiem kiedy następnym razem będę u siebie w miejscowości, jak w sobotę się przeprowadzam :/
Stary 2012-09-10, 14:27   #325
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę tak teraz mówicie o tej cytologii, to się długo czeka na wynik? Bo zależy mi żeby od razu dała mi receptę na te tabsy, bo nie wiem kiedy następnym razem będę u siebie w miejscowości, jak w sobotę się przeprowadzam :/
Ok. 2 tygodni, zależy od laboratorium do którego wysyłają z gabinetu te szczoteczki
Nie trzeba mieć koniecznie zrobionej cytologii przed wypisaniem tabletek anty.
Stary 2012-09-10, 21:19   #326
hellogoodbye
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Ok. 2 tygodni, zależy od laboratorium do którego wysyłają z gabinetu te szczoteczki
Nie trzeba mieć koniecznie zrobionej cytologii przed wypisaniem tabletek anty.
Noo tym bardziej że wybieram się prywatnie więc nie powinno być z tym większego problemu Tak się już naczytałam mnóstwa opinii w internecie i chyba poproszę ją o te Sylvie2o, mam nadzieję że nie będzie miała nic przeciwko
Stary 2012-09-10, 21:28   #327
mariamarysienka
Zakorzenienie

To fajnie że nie trzeba Bo wolałabym mieć od razu tabletki przy wizycie (miałam już USG dopochwowe i badanie poziomu FSH, LH i testosteronu, nie wiem czy to się przydaje przy doborze tabletek ale mam to zrobione ), a nie czekać na wyniki cytologii, bo w końcu znowu zastałby mnie okres zanim dostałabym tabletki i kolejny miesiąc w gumach

paulinka jak tam egzamin? Zazdroszczę Ci, że jesteś już wolna. Ja mam dopiero w piątek i zaczynam panikować, bo materiału jest od cholery i to taka głupia pamięciówka z której nie jestem dobra

I love you
I will
I do
Stary 2012-09-10, 21:39   #328
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się już naczytałam mnóstwa opinii w internecie i chyba poproszę ją o te Sylvie2o, mam nadzieję że nie będzie miała nic przeciwko
Głupota, prosić o tabletki powtarzam po raz chyba milionowy, że każdy organizm jest inny i na każdy organizm dane tabletki działają inaczej więc dobrze radzę-zdaj się na lekarza, a nie na opinie forumowiczek na temat danych tabletek.
Stary 2012-09-10, 22:22   #329
Niewymierna
Rozeznanie

Pogodzona

Jadłam dzisiaj pyszną tartę z brokułami. Mam do oddania wujka, która chce ?
Stary 2012-09-10, 22:30   #330
truskawka87
Raczkowanie

a co sądzicie o prezerwatywach kupowanych na alegro próbowała któraś z was
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości