|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Cytat:
![]()
![]() |
#2252 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży??
Jeżeli mnie dobrze nauczyli matematyki, a sądzę że tak, to od ostatniego stosunku a daty wykonania testu minęły 2 tygodnie, więc nie masz się czego obawiać, mamą nie będziesz.
![]() ![]()
![]() |
#2253 |
Przyczajenie
|
wiem, trochę głupawo to napisałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
Nie denerwuj się, nie jesteś w ciąży
![]()
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą ![]() Miłośniczka butów wszelakich ![]() Podskakuję z Mel B. Joga ![]() Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Raczkowanie
|
Zaczęłam nowe opakowanie tabletek w sobotę (3.09), po tygodniu , w niedzielę (9.09) kochałam się z chłopakiem. Niestety potem zorientowałam się, że jestem jedną tabletkę do tyłu. W trakcie tego tygodnia zapomniałam o jednej tabletce i zupełnie o tym nie wiedziałam. Na pewno wzięłam w piątek, sobotę i niedzielę. Na ulotce jest napisane, że przez 7 dni od pominięcia tabletki należy stosować dodatkowe zabezpieczenie. Oczywiście my go nie zastosowaliśmy.
Tak strasznie się boję, że jestem teraz w ciąży ;(
#2256 |
Raczkowanie
|
test ciążowy
hej dziewczyny
![]() owulacje miałam jakoś 12 dc( zaobserwowałam śluz) w tym czasie uprawiałam stosunek przerywany( wiem, ze to nieodpowiedzialne itp) test zrobiłam tydzień później ( z niecierpliwości) negatywny oczywiscie, później 11 dni po (-) , 13 dni po (-) i dzisiaj w 26 dc z porannego moczu (-) . Pobolewaja mnie sutki od jakiegoś czasu , miesiąc temu zażyłam Escapelle , więc może to dlatego , wiadomo escapelle bomba hormonów . Jak myslicie jest jakaś szansa abym była w ciąży? bardzo się stresuję od tych 2 tygodni, ogromny stres z którym aż ciężko mi zyc:P dzięki za odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Konto usunięte
|
Poczekaj do terminu miesiączki i zrób test, co niby możemy innego napisać teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Raczkowanie
|
No wiem, że nie mam innego wyjścia. Ale może wiecie jak duże się prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w takim przypadku?
#2259 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: test ciążowy
wg mnie nie zaszlas w ciaze.
Ale nie rozumiem jednego- po jaka cholere uprawiac sex NIEZABEZPIECZAJAC sie, a potem sie stresowac i rwac wlosy z glowy ze sie jest w ciazy... No trzymajcie mnie bo nie wyrobie! ![]() ![]() ![]()
#2260 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: z kim w ciazy
Cytat:
Tak to jest, jak sie ma 1x wyskoki. A i w razie czego, radze porozmawiac o tym z tymczasowym partnerem . ![]()
![]() |
#2261 |
Raczkowanie
|
oczywiście myślę tak samo jak TY- to było nieodpowiedzialne i głupie , nigdy się na to nie zgadzałam ... ale to było jakieś zatracenie , nie wiem jak to wytłumaczyć logicznie. Nigdy więcej nie powtórze tego błędu , NIGDY! i apeluję do wszystkich aby nie popełnili takiego błędu jak ja bo to za duży stres! zastanawiam się poważnie czy napewno dojżałam do seksu...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=urszulka512;3643040 4]oczywiście myślę tak samo jak TY- to było nieodpowiedzialne i głupie , nigdy się na to nie zgadzałam ... ale to było jakieś zatracenie , nie wiem jak to wytłumaczyć logicznie. Nigdy więcej nie powtórze tego błędu , NIGDY! i apeluję do wszystkich aby nie popełnili takiego błędu jak ja bo to za duży stres! zastanawiam się poważnie czy napewno dojżałam do seksu...[/QUOTE]
Wiec kup prezerwatywy i nos w torebce w 'razie czego' bo potem z tego sa niechciane dzieci mlodych matek. To sie zastanow dobrze.
#2263 |
Raczkowanie
|
mam świadomość tego tak jak juz wcześniej wspomniałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Kobieto, nie rozśmieszaj. Tabletki to nie matematyka! Biologia to nie rachunek prawdopodobieństwa! Nikt Ci tu nie wyliczy procentowo jakie są szanse na wpadkę, bo nikt nie wie, nawet orientacyjnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Raczkowanie
|
Też dziwię się ludziom, którzy współżyją bez zabezpieczenia, a potem są zdziwieni, zaskoczenie, zrozpaczeni. Dla mnie to śmieszne. Ale też myślę, że czasem każdemu może zdarzyć się taka chwila zapomnienia. Nigdy nic nie wiadomo. Jednak Ty w ciąży chyba nie jesteś, skoro kilka testów jest negatywnych
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Raczkowanie
|
mnie tęz 'śmieszyli' tacy ludzie ale sama znalazłam się w takiej sytuacji i samej przed sobą mi jest wstyd
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Z góry proszę o nieocenianie mnie i pohamowanie uszczypliwych komentarzy... Wiem, że postąpiłam bezmyślnie, no ale czas ma to do siebie, że nie da się go cofnąć. W skrócie mój problem polega na tym, że daliśmy się z chłopakiem ponieść chwili, no i doszło do zbliżenia bez żadnego zabezpieczenia, co gorsza wg moich obliczeń mam akurat dni płodne. W sumie nazywam to zbliżeniem, ale było to dosłownie kilka ruchów, nie było wytrysku, nie wiem jak z tym preejakulatem (nawet nie wiem czy on się pojawił), naczytałam się o tym masę rzeczy w internecie, część twierdzi, że można zajść przez to w ciążę, bo "ja co prawda nie, ale siostra koleżanki... " itd. i sama zaczynam schizować... Proszę o jakąś poradę w tym zakresie, czy mam w ogóle czym się schizować, bo nigdy nie uprawiałam seksu bez zabezpieczenia i jestem totalnym laikiem panikarzem... Dzięki i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | ||
ma zielone pojęcie
|
Na podstawie śluzu nie ustalisz daty owulacji
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#2269 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
#2270 |
Przyczajenie
|
Cześć , witam wszystkich
staramy się z mężem o dziecko, i martwi mnie coś w związku z pomiarem temperatury mojego cyklu . Temperatura w poprzednim cyklu: 1-10 dc - 36,1, 11 dc - 35,9, 12 - 36,5, 13- 38,2, 14,15- 36,6, 16,17, 18- 36,4, 19,20 - 36,5, a potem już do 28 dc - 36,4. Kochaliśmy się z mężem w dni płodne. Okres trwał praktycznie 1 dzień + dwa dni plamienia ( w jeden dzień rano bardzo ciemno brązowy śluz). Temperatura w tym cyklu 1-2 dc -36,2, 3 - 36,7, 4-36,4, 5-36,5, 6-36,4, 7 - 36,5. Dodam że dosyć mocno boli mnie brzuch, jestem bardzo senna, bolą mnie sutki ale tylko przy dotyku, mam mdłości ale bez wymiotów i bardzo mocny ślinotok. Czy mogą być to objawy ciązy ![]() Proszę was o opinie |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu zrobiła test ciążowy i zaczęła mierzyć temperaturę lepszym termometrem. Poza tym, obserwujesz śluz? On by tutaj wiele pomógł. I tak ogólnie: jeśli temperatura spada przed krwawieniem albo w trakcie krwawienia, poniżej poziomu linii podstawowej, to nie ma ciąży.
![]() |
#2272 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Chatul;36434400]Na podstawie śluzu nie ustalisz daty owulacji
![]() a dlaczego nie? od dłuższego czasu się obserwuje i widzę , że słuz do jakiegoś czasu po okresie mam gęsty i nieprzezroczysty a później przez ok 2-3 dni bardzo rozciagliwy, przezroczysty i jest go więcej a po tym robi się podobny do pierwszego , tak mi się orzynajmniej wydaje. bo jak plemniki miałyby "przebić się" przez śluz gęsty i nierościągliwy? Może mam złą wiedzę , nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Przyczajenie
|
Tak badam sobie śluz. A jaki termometr jest najlepszy do badania temp?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2275 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź...
To teraz pozostaje mi odczekać tydzień i zrobić test. Jeżeli bym była w ciąży to jest to dla mnie jak wyrok. No ale nie mam mieć do kogo pretensji jak do siebie samej. EDIT: Zapomniałam dodać, że moje miesiączki są nieregularne, więc te dni płodne obliczam tak orientacyjnie... Czasami mam co 28 dni, a bywa, że spóźnia mi się i tydzień. Edytowane przez ulcia_31 Czas edycji: 2012-09-10 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Raczkowanie
|
a od tamtego stosunku minęło dzisiaj 15 dni ( dzisiaj rano robiłam test z porannego moczu)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
ma zielone pojęcie
|
Taki, który ma dokładność do 0,01°C. Tak taką dokładność ma z tego, co wiem, Microlife MT 16C2.
![]() |
#2278 |
Raczkowanie
|
a od tamtego stosunku minęło dzisiaj 15 dni ( dzisiaj rano robiłam test z porannego moczu)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Przyczajenie
|
No właśnie z tym śluzem było w tym cyklu tak: płodny był od 9 dc do 15-16 dc a potem cały czas przed krwawieniem bardzo obfity przeźroczysty śluz taki aż że wkładki musiałam często zmieniać i teraz jak skończyło się krwawienie i plamienia to znowu to samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Raczkowanie
|
Witam,
Chciałabym zapytać czy przy tabletkach antykoncepcyjnych krwawienie z odstawienia na 100% eliminuje możliwość bycia w ciąży? Tzn. dostaje krwawienia z odstawienia i na bank nie jestem w ciąży ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.