Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 00:55   #2251
gazowane lody
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

Cytat:
Napisane przez linthu10 Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie

Szukam pomocy po różnych forach, mam nadzieję że tutaj moje wątpliwości zostaną choć troszkę rozwiane.

Od lutego biorę tabletki Daylette. Wszystko regularnie, bez żadnych spóźnien. Są to tabletki 24+4, w 4 ostatnich powinna wystąpić miesiączka. Do tej pory odbywało się to bez problemu, jedynie przy pierwszych 3 miesiącach dodatkowo występowały plamienia, ale to ponoć normalne. W zeszłym miesiącu (8.08) zamiast obfitego jak zawsze okresu pojawiło się brązowe plamienie, później lekki okres, na tym w zasadzie się skonczyło. Aby uspokoić nerwy zrobiłam test, wyszedł negatywny. We wrześniu okres powinien był pojawić się 5/6. Niestety, nie pojawił się. Brzuch pobolewał, nawet byłam pewna, że to już na pewno okres. Niestety, nie było nawet plamień. Śluz jest przezroczysto/biały, co martwi mnie najbardziej. Podczas badania ginekologicznego 4 wrzesnia lekarka nie wykryła niczego niepokojącego (bo też nie było podejrzenia, że okres nie przyjdzie) zbadała, wypisała recepty na dalszą antykoncepcję i odesłała do domu. Również 4.09 wykonałam test, wyszedł negatywny.

Jest to 1 sytuacja, kiedy okres się nie pojawia. Nie ma możliwości, bym pominęła którąkolwiek z tabletek. Nie mam stresów, nie przyjmowałam innych leków.

Bardzo proszę o pomoc, co może być przyczyną? Wiecie jak to jest, kiedy babie dziwne rzeczy przychodzą do głowy. Od tego denerwowania się już nawet częsciej chodzę do toalety, bo to przecież jeden z objawów ciąży.

Może któraś z was spotkała się z czymś takim? Bardzo proszę o pomoc.

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 02:44   #2252
propolka
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży??

Jeżeli mnie dobrze nauczyli matematyki, a sądzę że tak, to od ostatniego stosunku a daty wykonania testu minęły 2 tygodnie, więc nie masz się czego obawiać, mamą nie będziesz. Stres oraz duża utrata wagi może spowodować opóźnienie krwawienia. Albo nawet to plamienie pod koniec opakowania było przy danym blistrze krwawieniem. W każdym bądź razie w ciąży nie jesteś.
Stary 2012-09-10, 06:18   #2253
linthu10
Przyczajenie

GG do linthu10

wiem, trochę głupawo to napisałam Ale chodzilo mi o to że nie mam generalnie sytuacji stresowych typu jakaś zmiana otoczenia, problemy rodzinne. Chodzi o wątpliwości po prostu, które wywołują zaniepokojenie
linthu10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 07:42   #2254
Paszczurek666
Zakorzenienie

Nie denerwuj się, nie jesteś w ciąży

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 08:50   #2255
optymissstka
Raczkowanie

Zaczęłam nowe opakowanie tabletek w sobotę (3.09), po tygodniu , w niedzielę (9.09) kochałam się z chłopakiem. Niestety potem zorientowałam się, że jestem jedną tabletkę do tyłu. W trakcie tego tygodnia zapomniałam o jednej tabletce i zupełnie o tym nie wiedziałam. Na pewno wzięłam w piątek, sobotę i niedzielę. Na ulotce jest napisane, że przez 7 dni od pominięcia tabletki należy stosować dodatkowe zabezpieczenie. Oczywiście my go nie zastosowaliśmy.
Tak strasznie się boję, że jestem teraz w ciąży ;(
Stary 2012-09-10, 08:57   #2256
urszulka512
Raczkowanie

test ciążowy

hej dziewczyny moja sytuacja wygląda następująco:
owulacje miałam jakoś 12 dc( zaobserwowałam śluz) w tym czasie uprawiałam stosunek przerywany( wiem, ze to nieodpowiedzialne itp) test zrobiłam tydzień później ( z niecierpliwości) negatywny oczywiscie, później 11 dni po (-) , 13 dni po (-) i dzisiaj w 26 dc z porannego moczu (-) . Pobolewaja mnie sutki od jakiegoś czasu , miesiąc temu zażyłam Escapelle , więc może to dlatego , wiadomo escapelle bomba hormonów . Jak myslicie jest jakaś szansa abym była w ciąży? bardzo się stresuję od tych 2 tygodni, ogromny stres z którym aż ciężko mi zyc:P dzięki za odpowiedzi
urszulka512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 09:01   #2257
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Poczekaj do terminu miesiączki i zrób test, co niby możemy innego napisać teraz
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 09:05   #2258
optymissstka
Raczkowanie

No wiem, że nie mam innego wyjścia. Ale może wiecie jak duże się prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w takim przypadku?
Stary 2012-09-10, 09:22   #2259
xTync
Wtajemniczenie

Dot.: test ciążowy

wg mnie nie zaszlas w ciaze.
Ale nie rozumiem jednego- po jaka cholere uprawiac sex NIEZABEZPIECZAJAC sie, a potem sie stresowac i rwac wlosy z glowy ze sie jest w ciazy... No trzymajcie mnie bo nie wyrobie! Czemu ludzie sa az tak felernie nieodpowiedzialni ?!
Stary 2012-09-10, 09:31   #2260
xTync
Wtajemniczenie

Dot.: z kim w ciazy

Cytat:
Napisane przez Dziki zwierz Pokaż wiadomość
Trzeba było puścić się jeszcze z murzynem i chińczykiem - mógłby z tego niezły mix wyjść
Dokladnie.

Tak to jest, jak sie ma 1x wyskoki. A i w razie czego, radze porozmawiac o tym z tymczasowym partnerem .
Stary 2012-09-10, 09:36   #2261
urszulka512
Raczkowanie

oczywiście myślę tak samo jak TY- to było nieodpowiedzialne i głupie , nigdy się na to nie zgadzałam ... ale to było jakieś zatracenie , nie wiem jak to wytłumaczyć logicznie. Nigdy więcej nie powtórze tego błędu , NIGDY! i apeluję do wszystkich aby nie popełnili takiego błędu jak ja bo to za duży stres! zastanawiam się poważnie czy napewno dojżałam do seksu...
Stary 2012-09-10, 09:38   #2262
xTync
Wtajemniczenie

[QUOTE=urszulka512;3643040 4]oczywiście myślę tak samo jak TY- to było nieodpowiedzialne i głupie , nigdy się na to nie zgadzałam ... ale to było jakieś zatracenie , nie wiem jak to wytłumaczyć logicznie. Nigdy więcej nie powtórze tego błędu , NIGDY! i apeluję do wszystkich aby nie popełnili takiego błędu jak ja bo to za duży stres! zastanawiam się poważnie czy napewno dojżałam do seksu...[/QUOTE]

Wiec kup prezerwatywy i nos w torebce w 'razie czego' bo potem z tego sa niechciane dzieci mlodych matek. To sie zastanow dobrze.
Stary 2012-09-10, 09:44   #2263
urszulka512
Raczkowanie

mam świadomość tego tak jak juz wcześniej wspomniałam.
Stary 2012-09-10, 09:50   #2264
Serenely
Zakorzenienie

Kobieto, nie rozśmieszaj. Tabletki to nie matematyka! Biologia to nie rachunek prawdopodobieństwa! Nikt Ci tu nie wyliczy procentowo jakie są szanse na wpadkę, bo nikt nie wie, nawet orientacyjnie.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:12   #2265
agniesz_ka
Raczkowanie

Też dziwię się ludziom, którzy współżyją bez zabezpieczenia, a potem są zdziwieni, zaskoczenie, zrozpaczeni. Dla mnie to śmieszne. Ale też myślę, że czasem każdemu może zdarzyć się taka chwila zapomnienia. Nigdy nic nie wiadomo. Jednak Ty w ciąży chyba nie jesteś, skoro kilka testów jest negatywnych
agniesz_ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 10:14   #2266
urszulka512
Raczkowanie

mnie tęz 'śmieszyli' tacy ludzie ale sama znalazłam się w takiej sytuacji i samej przed sobą mi jest wstyd
Stary 2012-09-10, 10:46   #2267
ulcia_31
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny!
Z góry proszę o nieocenianie mnie i pohamowanie uszczypliwych komentarzy... Wiem, że postąpiłam bezmyślnie, no ale czas ma to do siebie, że nie da się go cofnąć. W skrócie mój problem polega na tym, że daliśmy się z chłopakiem ponieść chwili, no i doszło do zbliżenia bez żadnego zabezpieczenia, co gorsza wg moich obliczeń mam akurat dni płodne. W sumie nazywam to zbliżeniem, ale było to dosłownie kilka ruchów, nie było wytrysku, nie wiem jak z tym preejakulatem (nawet nie wiem czy on się pojawił), naczytałam się o tym masę rzeczy w internecie, część twierdzi, że można zajść przez to w ciążę, bo "ja co prawda nie, ale siostra koleżanki... " itd. i sama zaczynam schizować...
Proszę o jakąś poradę w tym zakresie, czy mam w ogóle czym się schizować, bo nigdy nie uprawiałam seksu bez zabezpieczenia i jestem totalnym laikiem panikarzem... Dzięki i pozdrawiam.
ulcia_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:33   #2268
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez urszulka512 Pokaż wiadomość
owulacje miałam jakoś 12 dc( zaobserwowałam śluz)
Na podstawie śluzu nie ustalisz daty owulacji

Cytat:
test zrobiłam tydzień później ( z niecierpliwości) negatywny oczywiscie, później 11 dni po (-) , 13 dni po (-)
Te testy są bez znaczenia. Test należy robić 14-16 dni po niezabezpieczonym stosunku.

Cytat:
i dzisiaj w 26 dc z porannego moczu (-) . Pobolewaja mnie sutki od jakiegoś czasu , miesiąc temu zażyłam Escapelle , więc może to dlatego , wiadomo escapelle bomba hormonów . Jak myslicie jest jakaś szansa abym była w ciąży? bardzo się stresuję od tych 2 tygodni, ogromny stres z którym aż ciężko mi zyc:P dzięki za odpowiedzi
Tak, możliwe, że jesteś w ciąży. Jeśli okres nie przyjdzie na czas, zrób kolejny test z moczu albo idź zrób test z krwi.
Stary 2012-09-10, 12:44   #2269
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ulcia_31 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Z góry proszę o nieocenianie mnie i pohamowanie uszczypliwych komentarzy... Wiem, że postąpiłam bezmyślnie, no ale czas ma to do siebie, że nie da się go cofnąć. W skrócie mój problem polega na tym, że daliśmy się z chłopakiem ponieść chwili, no i doszło do zbliżenia bez żadnego zabezpieczenia, co gorsza wg moich obliczeń mam akurat dni płodne. W sumie nazywam to zbliżeniem, ale było to dosłownie kilka ruchów, nie było wytrysku, nie wiem jak z tym preejakulatem (nawet nie wiem czy on się pojawił), naczytałam się o tym masę rzeczy w internecie, część twierdzi, że można zajść przez to w ciążę, bo "ja co prawda nie, ale siostra koleżanki... " itd. i sama zaczynam schizować...
Proszę o jakąś poradę w tym zakresie, czy mam w ogóle czym się schizować, bo nigdy nie uprawiałam seksu bez zabezpieczenia i jestem totalnym laikiem panikarzem... Dzięki i pozdrawiam.
Tak, jest szansa na ciążę. Choć szansa ta nie jest ogromna.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 12:51   #2270
jusstyna4
Przyczajenie

Cześć , witam wszystkich
staramy się z mężem o dziecko, i martwi mnie coś w związku z pomiarem temperatury mojego cyklu .
Temperatura w poprzednim cyklu: 1-10 dc - 36,1, 11 dc - 35,9, 12 - 36,5, 13- 38,2, 14,15- 36,6, 16,17, 18- 36,4, 19,20 - 36,5, a potem już do 28 dc - 36,4.
Kochaliśmy się z mężem w dni płodne.
Okres trwał praktycznie 1 dzień + dwa dni plamienia ( w jeden dzień rano bardzo ciemno brązowy śluz). Temperatura w tym cyklu 1-2 dc -36,2, 3 - 36,7, 4-36,4, 5-36,5, 6-36,4, 7 - 36,5. Dodam że dosyć mocno boli mnie brzuch, jestem bardzo senna, bolą mnie sutki ale tylko przy dotyku, mam mdłości ale bez wymiotów i bardzo mocny ślinotok.
Czy mogą być to objawy ciązy? dodam że moja mama i jej siostra miały przy pierwszym dziecku krwawienia do 3 miesiąca ciązy.

Proszę was o opinie
jusstyna4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:59   #2271
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez jusstyna4 Pokaż wiadomość
Cześć , witam wszystkich
staramy się z mężem o dziecko, i martwi mnie coś w związku z pomiarem temperatury mojego cyklu .
Temperatura w poprzednim cyklu: 1-10 dc - 36,1, 11 dc - 35,9, 12 - 36,5, 13- 38,2, 14,15- 36,6, 16,17, 18- 36,4, 19,20 - 36,5, a potem już do 28 dc - 36,4.
Kochaliśmy się z mężem w dni płodne.
Okres trwał praktycznie 1 dzień + dwa dni plamienia ( w jeden dzień rano bardzo ciemno brązowy śluz). Temperatura w tym cyklu 1-2 dc -36,2, 3 - 36,7, 4-36,4, 5-36,5, 6-36,4, 7 - 36,5. Dodam że dosyć mocno boli mnie brzuch, jestem bardzo senna, bolą mnie sutki ale tylko przy dotyku, mam mdłości ale bez wymiotów i bardzo mocny ślinotok.
Czy mogą być to objawy ciązy? dodam że moja mama i jej siostra miały przy pierwszym dziecku krwawienia do 3 miesiąca ciązy.

Proszę was o opinie
Dlaczego temperatury masz tylko z dokładnością do dziesiątych stopnia? Powinny być do setnych stopnia. Jak termometr ma dokładność tylko do 0,1°C, to takie 36,6°C może oznaczać każdą temperaturę między 36,5°C a 36,7°C… Tak niedokładne pomiary nie nadają się do NPR-u.

Ja bym na Twoim miejscu zrobiła test ciążowy i zaczęła mierzyć temperaturę lepszym termometrem.
Poza tym, obserwujesz śluz? On by tutaj wiele pomógł.

I tak ogólnie: jeśli temperatura spada przed krwawieniem albo w trakcie krwawienia, poniżej poziomu linii podstawowej, to nie ma ciąży.
Stary 2012-09-10, 13:06   #2272
urszulka512
Raczkowanie

[QUOTE=Chatul;36434400]Na podstawie śluzu nie ustalisz daty owulacji

a dlaczego nie? od dłuższego czasu się obserwuje i widzę , że słuz do jakiegoś czasu po okresie mam gęsty i nieprzezroczysty a później przez ok 2-3 dni bardzo rozciagliwy, przezroczysty i jest go więcej a po tym robi się podobny do pierwszego , tak mi się orzynajmniej wydaje. bo jak plemniki miałyby "przebić się" przez śluz gęsty i nierościągliwy? Może mam złą wiedzę , nie wiem
Stary 2012-09-10, 13:08   #2273
jusstyna4
Przyczajenie

Tak badam sobie śluz. A jaki termometr jest najlepszy do badania temp?
Stary 2012-09-10, 13:09   #2274
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez urszulka512 Pokaż wiadomość
a dlaczego nie? od dłuższego czasu się obserwuje i widzę , że słuz do jakiegoś czasu po okresie mam gęsty i nieprzezroczysty a później przez ok 2-3 dni bardzo rozciagliwy, przezroczysty i jest go więcej a po tym robi się podobny do pierwszego , tak mi się orzynajmniej wydaje. bo jak plemniki miałyby "przebić się" przez śluz gęsty i nierościągliwy? Może mam złą wiedzę , nie wiem
Prawidłowo zaobserwowałaś śluz typu płodnego i niepłodnego bądź mniej płodnego. Ale wysnułaś złe wnioski. Samo pojawienie się śluzu nie wskazuje konkretnego dnia owulacji. A owulacja może mieć miejsce również w dniach suchych (następujących po dniach z śluzem typu płodnego)
Stary 2012-09-10, 13:10   #2275
ulcia_31
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedź...
To teraz pozostaje mi odczekać tydzień i zrobić test. Jeżeli bym była w ciąży to jest to dla mnie jak wyrok.
No ale nie mam mieć do kogo pretensji jak do siebie samej.

EDIT: Zapomniałam dodać, że moje miesiączki są nieregularne, więc te dni płodne obliczam tak orientacyjnie... Czasami mam co 28 dni, a bywa, że spóźnia mi się i tydzień.

Edytowane przez ulcia_31
Czas edycji: 2012-09-10 o 13:20
ulcia_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 13:12   #2276
urszulka512
Raczkowanie

a od tamtego stosunku minęło dzisiaj 15 dni ( dzisiaj rano robiłam test z porannego moczu)
Stary 2012-09-10, 13:12   #2277
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez jusstyna4 Pokaż wiadomość
A jaki termometr jest najlepszy do badania temp?
Taki, który ma dokładność do 0,01°C. Tak taką dokładność ma z tego, co wiem, Microlife MT 16C2.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 13:15   #2278
urszulka512
Raczkowanie

a od tamtego stosunku minęło dzisiaj 15 dni ( dzisiaj rano robiłam test z porannego moczu)
Stary 2012-09-10, 13:23   #2279
jusstyna4
Przyczajenie

No właśnie z tym śluzem było w tym cyklu tak: płodny był od 9 dc do 15-16 dc a potem cały czas przed krwawieniem bardzo obfity przeźroczysty śluz taki aż że wkładki musiałam często zmieniać i teraz jak skończyło się krwawienie i plamienia to znowu to samo.
Stary 2012-09-10, 14:26   #2280
loneliness_
Raczkowanie

Witam,
Chciałabym zapytać czy przy tabletkach antykoncepcyjnych krwawienie z odstawienia na 100% eliminuje możliwość bycia w ciąży?
Tzn. dostaje krwawienia z odstawienia i na bank nie jestem w ciąży ?
loneliness_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości