|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Witam wszystkie mamusie,
czytam was regularnie, czasami na bieżąco, czasami nadrabiając po kilkanaście stron, ale przez ostatni czas nie miała ani czasu ani weny na udzielanie się. Pewnie żadna mnie nie pamięta, ale mam nadzieję, że to nie problem abym mogła wrócić ![]() U nas bez zmian, czyli jak na pierwszej stronie będzie córeczka. Na razie jeszcze bez imienna, a może nie do końca bo M już wybrał dawno dawno i dla niego to już Matylda. Ja do końca nie jestem przekonana i nie potrafię podjąć tej trudnej decyzji ![]() Dziś zaczynamy 30tc ![]() ![]() ![]() Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni, udanych wizyt i kciukasy za te które będą i oczywiście za wszystkie szyjki, skurcze i dzieciaczki aby jak najdłużej jeszcze posiedziały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2583 |
Zakorzenienie
|
Wiecie na samą myśl o wizycie i po tych przygotowaniach do niej poprawiło mi się
![]() Uciekam jak wrócę dam znać trzymajcie kciukasy aby z Adaśkiem było wszystko ok ![]()
#2585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ogólnie ciężko mi określić czym mnie tam mizia jak się przesuwa....
![]() |
#2587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Raczkowanie
|
oj z tym malowaniem to i u mnie by tak było ale wpore to zorganizowałam, mąz sie upierał ze to on pomaluje pokój i koniec, a ja powiedziałam NIE bo doskonale wiem ze bede w nieskonczonosc czekac, dlatego poprosiłam tate mojego on jest czasowy wiec raz dwa wpadł i w dwa dni wszystko było pomalowane odswiezone parapet nam zrobił bo był brzydki z płytek i ładnie go panelami obkelił i jest super
![]() ![]() U mnie dzis lenistwo, powinnam sie uczyc bo mam w sobote poprawke egzaminy;/ masakra nic nie umiem nie ma weny , i nie chce mi sie za to brac;/ ale kiedy to zalicze jak nie teraz? potem juz tlyko porod anie jakies egzaminy jeszcze beda mi sie plątac;/ U mnie dzis na obiad spaghetti troche leniwy ten obiadek zrobiłam bo sos z biedry ze słoika:P podsmazyłam tylko miecho i ugotowąłam makaron ale i tak pyszne;p bo ten sos z biedry uwielbiam.
Będę mamusią!! Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() 12.01.2008 - nasz początek ![]() ![]() 28.07.2010- zaręczyny 16.07.2011- ![]() 28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki ![]() 29.11.2012- Nasz termin ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Weroniczko - gdyby nie te kilometry to juz bym u ciebie siedziala i zajadala ![]() ![]() ![]() ![]() A ja wlasnie przed chwila wstalam .. zdrzemnelam sie chwilke .. ![]() Siostra do mnie napisala czy jestem w mieszkaniu . po ostatnim zdecydowalam sie nie odpisywac bo odmowic glupio a i nie mam ochoty znowu jej obslugiwac 24 na dobe .. ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Wlasnie sprawdzalam pogode .. jutro jeszcze 28 stopni ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
tż zaraz pracę kończy to idę zająć się obiadkiem - dziś ruskie.. co prawda z mrożonek, ale ciii
![]() ![]()
#2591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2592 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przed chwilką była pani listonosz, i wielce się zdziwiła, ze ktos jej otworzył!!! nosz kurdę czy ona mysle, że w tym bloku mieszkają sami emeryci i rencisci?????? jak zacznę zamawiac wyprawkowe rzeczy to dopiero się zdziwi jak sie często będziemy widziec ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie skończyłam przeglądać ubrania pod katem co będę jeszcze nosiła w tym roku a co nie...i mam wrażenie ze 90% mogłabym schować na dno szafy...wszystko jakieś małe i obcisle ![]()
![]() |
#2594 | ||||
Rozeznanie
|
Witajcie laseczki! ja już po pracy, zjadłam obiadek i zaczełam was nadrabiać to co dzisiaj naskrobałyścia
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki i wygląda na to że wszystko ok
![]() ![]() ![]() "Terapia" żelazowa przynosi efekty, hemoglobinę mam już 11,40 (a miałam 10,0), mocz, o dziwo, ok, no i cukier, na czczo 80.42, po 2 godzinach 84,13 więc super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 |
Rozeznanie
|
A propos szkoły rodzenia, dzisiaj zadzwoniłam do szpitala żeby sie zapisać, popytać co i jak ale niestety mam dzwonić po 14 bo wtedy jest położna która się tym zajmuje.
U was zajęcia trwają po 2-3 godziny????? Dajecie dziewczyny radę, bo dla mnie to troche długo? Jak to u was wygląda, ile razy w tygodniu chodzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zależy chyba od szkoły. W sumie u nas jest to rozpisane na 10 zajęć (po 1,5 godz) ale że spotykamy się 5 razy stąd każde spotkanie trwa 3 godz. Cytat:
![]() ![]() A ja zaraz mykam do sklepu - dziś na obiad kotleciki mielone z ziemniakami i kalafior ![]() ![]() Mąż wrócił, powiedział że bardzo mnie kocha i Maleństwo też i że obiecuje że w przyszłym tygodniu pomimo zlecenia ruszy z malowaniem - zobaczymy... ![]() Nie wiem czy dziś do Was zajrzę - bo mój M będzie okupował komp. Także pewno do jutra i miłego późnego popołudnia oraz wieczoru ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | ||
Zakorzenienie
|
Mam taki sam zestaw na dziś
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() Co do zabawek to wydaje mi się że spokojnie wystarczy na początek, nie mam co przesadzać a na pewno jeszcze dostaniecie sporo w prezencie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() w takim razie wygląda na to, że Antek ma kręgosłup po prawej stronie, choć to się kłóci z "szuraniem" mi po lewej stronie, bo mam rtażenie, że cały się tam przesuwa... no widocznie za moim malcem to nie dojdziesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() miałam dzisiaj robić 2gą część........... ale mi się nie chce :p Cytat:
![]() ![]() a ja zjadłam dzisiaj sushi na obiad, a teraz lecę z tżtem do parczku ![]()
![]() |
#2603 |
Wtajemniczenie
|
A tak wogole wczoraj zaczelam 31 tydz
![]() ![]() A wczoraj tak mi cierply nogi ze nie moglam minuty ustac normalnie musialam sie czegos trzymac bo bym sie przewrocila. Lezalam caly dzien i normalnie czulam jak mala mi cisnie "tam na dole" i mialam takie wrazenia jakbym miala zaraz popuscic, normalnie sie wystraszylam ze zaraz mi wody puszcza. ![]() ![]() A i przyszly mi wyniki krwi i mam za wysoka hemoglobine, a reszta oki |
![]() ![]() |
![]() |
#2604 | ||
Wtajemniczenie
|
Ma_Majka
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Zakorzenienie
|
hey kochane ! wróciłam po maratonie po mieście... kompletuję po troszku wyprawkę i byłam w ciuchu troszkę cudeniek kupić Nikusiowi
![]() Pokrzywka trzymam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
kochana pokazuje gabi z ta szmatka z misisem i przy opkazjii wygrzebalam z konikiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Zakorzenienie
|
oki porobiłam zdjęcia zestawu ciuszek od kuzynki... i już nie będę mogła powiedzieć, że nie mam w co synka ubrać ;p
później je pozmniejszam i wrzucę tu się pochwalić. muszę je jeszcze pospisywać, bo w przyszłości ma z nich jeszcze skorzystać dziecko kolejnej kuzynki ; p więc bym wiedziała co komu oddać, jak mały wyrośnie, bo druga seria ciuszków szykuje mi się jeszcze od kolejnej kuzynki... wieczorem się pochwalę. teraz uciekam do mamy na inkę i klan : ) do później |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() jeśli chodzi o szkołę rodzenia to w mojej zajęcia trwają 3h, ale położna jest tak świetną babką i tak ciekawie mówi, że czas bardzo szybko mi mija ![]() ![]() wczoraj mój Tż pojechał znów w delegację, ale tym razem na krótko i po raz ostatni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mój Sebuś chyba częściej leży po lewej stronie, ale czasem jak położę się na prawym boku to też mu to nie przeszkadza, a jak chcę się przekręcić z lewego na prawy to najpierw przekręcam się na plecy, chwilę tak leżę i dopiero na prawy bok - żeby nim tak "nie rzucać" ![]() ja wizytę ostatnio miałam 28 sierpnia i wszystko jest OK ![]() ![]() i jeszcze jedna fajna wiadomość - ginka powiedziała, że mały ma długie nogi więc będzie wysoki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2610 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.