Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 14:31   #1531
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII

Nie próbowałam, ale tylko dlatego, że w swojej okolicy nie widziałam jeszcze Rossmanna Póki co znam bardzo malusi skrawek Warszawy i nie zapuszczam się za daleko
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:40   #1532
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się! W Cosmedice mieli kosmetyki do włosów Himalaya Herbals! Szampony bez sles Czekam na przelew i jeszcze dzisiaj pójdę tam wydawać swoje ostatnie pieniądze

jakbyś zdecydowała się na coś fajnego z Himalaya Herbals co sprawdziłoby się dobrze to daj, proszę, znać U mnie w kilku aptekach jest ta seria i za każdym razem zastanawiam się czy brać czy nie ;p ;p ;p
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:40   #1533
Dinulka
Zakorzenienie

mogę prosić o luknięcie na składy płynów intima ? dzisiaj już wykończyłam swój i na gwałt potrzebuję nowego, a dalej nic nie znalazłam

Dax Skład: Aqua, Cocamidopropyl Betaine,Glyceryl Laurate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Panthenol, Propylene Glycol, Cortex Quercus Extract, Herba Potentillae Anserinae Extract, Allantoin, Sodium Lactate, Sodium PCA, Glycine, Fructose, Urea, Niacinamide, Inositol, Sodium Benzoate, Lactic Acid, Triethanolamine, Acrylates C10-30 / Alkyl Acrylate Crosspolymer, Xanthan Gum, DMDM Hydantoin, Iodopropynyl Butylcarbamate, Disodium EDTA. (24.08.2012)

ten jest bardzo drogi, warto? Skład: Olej z Oliwek (Olea europaeae), Olej Laurowy (Laurus nobilis), Olej Różany (Rosa damascena), sodium hydroxyd, sodium citrat, chloroxylenol.

ten też droższy Skład: Aqua, Lauryl Glucoside, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glyceryl Oleate, Chlorhexidine Digluconate, Panthenol, Allantoin, Climbazole, Bisabolol, Chamazulene, Glycyrrhiza Glabra Extract, Hydrolyzed Milk Protein, Lactic Acid, Disodium EDTA, Methylparaben,Ethylparabe n, Propylparaben, Butylparaben, Parfum, CI 19140, CI 16255

albo oceanic
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl oleate, PEG-75 Lanolin, Aloe Barbadensis, Styrene/Acrylates Copolymer, Undecylamidopropyltrimoni um, Methosulfate, Allantoin, Lactic Acid, Benzophenone-4, Panthenol, Retinyl Palmitate, PEG-35 Castor Oil, Glycerin, Tetrasodium EDTA, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum ale widze tu sama sls i peg... czyli odpada raczej?
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:43   #1534
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
mogę prosić o luknięcie na składy płynów intima ? dzisiaj już wykończyłam swój i na gwałt potrzebuję nowego, a dalej nic nie znalazłam

Dax Skład: Aqua, Cocamidopropyl Betaine,Glyceryl Laurate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Panthenol, Propylene Glycol, Cortex Quercus Extract, Herba Potentillae Anserinae Extract, Allantoin, Sodium Lactate, Sodium PCA, Glycine, Fructose, Urea, Niacinamide, Inositol, Sodium Benzoate, Lactic Acid, Triethanolamine, Acrylates C10-30 / Alkyl Acrylate Crosspolymer, Xanthan Gum, DMDM Hydantoin, Iodopropynyl Butylcarbamate, Disodium EDTA. (24.08.2012)

ten jest bardzo drogi, warto? Skład: Olej z Oliwek (Olea europaeae), Olej Laurowy (Laurus nobilis), Olej Różany (Rosa damascena), sodium hydroxyd, sodium citrat, chloroxylenol.

ten też droższy Skład: Aqua, Lauryl Glucoside, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glyceryl Oleate, Chlorhexidine Digluconate, Panthenol, Allantoin, Climbazole, Bisabolol, Chamazulene, Glycyrrhiza Glabra Extract, Hydrolyzed Milk Protein, Lactic Acid, Disodium EDTA, Methylparaben,Ethylparabe n, Propylparaben, Butylparaben, Parfum, CI 19140, CI 16255

albo oceanic
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl oleate, PEG-75 Lanolin, Aloe Barbadensis, Styrene/Acrylates Copolymer, Undecylamidopropyltrimoni um, Methosulfate, Allantoin, Lactic Acid, Benzophenone-4, Panthenol, Retinyl Palmitate, PEG-35 Castor Oil, Glycerin, Tetrasodium EDTA, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum ale widze tu sama sls i peg... czyli odpada raczej?
jak dla mnie pierwszy jest git, skoro mówisz, że reszta droga.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:45   #1535
visionAM
Zakorzenienie

Kurde jest już wątek poświęcony składom, to po pierwsze.
Po drugie jak już coś wklejacie to z nazwami kosmetyków może? Byłoby łatwiej jeśli jakiś ciekawy skład by był - prościej wkleić nazwę niż odpowiadać na kilka pytań, które na pewno tu zaraz padną

Poza tym jak ktoś ma trochę wolnego czasu to polecam próbować samemu analizować składy kosmetyków - Google i jazda. Nic trudnego, wystarczy trochę poczytać i po jakimś czasie człowiek się wdraża i może sam ocenić co i jak.
Stary 2012-09-10, 14:45   #1536
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość

Słabsze myjadło, ale na betainie - dobrze umyje
Cytat:
Pytanie, co tu będzie myło... to środek na zasadzie działania mydła Aleppo.
Cytat:
Składowo najbardziej mi się podoba.
Cytat:
albo oceanic Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl oleate, PEG-75 Lanolin, Aloe Barbadensis, Styrene/Acrylates Copolymer, Undecylamidopropyltrimoni um, Methosulfate, Allantoin, Lactic Acid, Benzophenone-4, Panthenol, Retinyl Palmitate, PEG-35 Castor Oil, Glycerin, Tetrasodium EDTA, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum ale widze tu sama sls i peg... czyli odpada raczej?
Mocny myjak.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:52   #1537
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde jest już wątek poświęcony składom, to po pierwsze.
Po drugie jak już coś wklejacie to z nazwami kosmetyków może? Byłoby łatwiej jeśli jakiś ciekawy skład by był - prościej wkleić nazwę niż odpowiadać na kilka pytań, które na pewno tu zaraz padną

Poza tym jak ktoś ma trochę wolnego czasu to polecam próbować samemu analizować składy kosmetyków - Google i jazda. Nic trudnego, wystarczy trochę poczytać i po jakimś czasie człowiek się wdraża i może sam ocenić co i jak.
właśnie miałam to pisać... już któryś raz ktoś wkleja składy bez nazw, trochę to bez sensu..
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:55   #1538
friable
Raczkowanie

Możliwe że gliceryna wysuszyła mi włosy (chociaz wilgotnosc powietrza w normie) czy to predzej wina oleju kokosowego nałozonego na 3h przed myciem?
friable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:59   #1539
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez friable Pokaż wiadomość
Możliwe że gliceryna wysuszyła mi włosy (chociaz wilgotnosc powietrza w normie) czy to predzej wina oleju kokosowego nałozonego na 3h przed myciem?
Nic Cię nie wysuszyło, za to glicerynka i kokos pewnie spuszyły
Stary 2012-09-10, 15:09   #1540
CrimsonGhost
Zadomowienie

Ojej, ale dużo postów nowych. Zaraz będę nadrabiać. Dzięki za przyjęcie

Co do mojej pielęgnacji tutaj napisałam. (to nie reklama bloga, chcę tylko pokazać jak wygląda moje "dbanie" )

Dziś będzie sesa na skórę głowy (wybaczcie, nie lubię słowa "skalp"), winogronowy na włosy, zmycie płynem facelle + isana babassu
CrimsonGhost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 15:17   #1541
Dinulka
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny właśnie ten jeden to alepia. Jako że nie włosowe produkty to bez nazw pisałam, aby firmy
w wątku analizowym kosmetyków na odpowiedź można czekać baaaardzo długo (ja za godzinę idę na zakupy), a na jeden mój post, który już dawno temu napisałam chyba i tak do tej pory nikt nie odpowiedział, chyba bo po dłuższym czasie przestałam śledzić wątek
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 15:33   #1542
asiek14
Zakorzenienie

Fiu fiu, ale napisałyście...

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Siarczan zawsze pozostanie siarczanem.

A tą Alterrę Perfumfrei próbowałaś?
Właśnie przyszłam tu z pytaniem o tę Alterrę. Dobre to będzie jako łagodne myjadlo do włosów?

W ogóle to przeglądam ten wątek pod kątem siebie i swojej siostry też, która 'okazała się' być falowana (jakoś nam umykał ten fakt do tej pory). Ma strasznie, ale to strasznie przesuszone wlosy i kilka starych kosmetyków do zużycia zanim ją nawrócę . Ale już podpytuje co ma robić, żeby o nie zadbać, więc muszę się uzbroić w odpowiedzi.

Odnośnie siebie mam pytanie: szampon z sls (nigdy nie było problemów), odżywki: gliss kur do farbowanych z keratyną i fructis vr, maski kallos latte i alterra z granatem (raz w tygodniu każda)..., z rzadka olejowanie oliwą. Od miesiąca naprawiam włosy po strasznej farbie do włosów, ale wciąż wydają mi się za suche i nic już nie robi im takiej gładkości, jak kiedyś 10 min trzymania kallosa. Co poprawić? Zdjęcia mam w albumie TU, po dwa na każdą aktualizację, najpierw widać poprawę, a teraz mam wrażenie jakbym się cofnęła przynajmniej o krok.

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 15:40   #1543
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie przyszłam tu z pytaniem o tę Alterrę. Dobre to będzie jako łagodne myjadlo do włosów?
no właśnie z tego co napisała Kascysko tak, więc po co pytać ponownie?
Stary 2012-09-10, 15:42   #1544
CrimsonGhost
Zadomowienie

Moje włosy alterra puszy. I chyba nawet trochę przesusza. Zdecydowanie wolę facelle
Stary 2012-09-10, 15:49   #1545
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie z tego co napisała Kascysko tak, więc po co pytać ponownie?
Cytat:
Napisane przez CrimsonGhost Pokaż wiadomość
Moje włosy alterra puszy. I chyba nawet trochę przesusza. Zdecydowanie wolę facelle
Właśnie dlatego, że są sprzeczne opinie

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2012-09-10, 15:51   #1546
Frappgold
Rozeznanie

Cytat:
Nie próbowałam, ale tylko dlatego, że w swojej okolicy nie widziałam jeszcze Rossmanna Póki co znam bardzo malusi skrawek Warszawy i nie zapuszczam się za daleko
Witamy w stolicy, nauczysz się, cierpliwości .
Frappgold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 15:53   #1547
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to że puszy nie ma wpływu na siłę detergentu
Tak, Alterra Perfumfrei ma delikatny detergent myjący. Tego jak zadziała na Twoje włosy nikt nie przewidzi Polecam się podkształcić, a później zadawać pytania.
Cytat:
Witamy w stolicy, nauczysz się, cierpliwości .
hej
Stary 2012-09-10, 15:55   #1548
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość

W ogóle to przeglądam ten wątek pod kątem siebie i swojej siostry też, która 'okazała się' być falowana (jakoś nam umykał ten fakt do tej pory). Ma strasznie, ale to strasznie przesuszone wlosy i kilka starych kosmetyków do zużycia zanim ją nawrócę . Ale już podpytuje co ma robić, żeby o nie zadbać, więc muszę się uzbroić w odpowiedzi.

Odnośnie siebie mam pytanie: szampon z sls (nigdy nie było problemów), odżywki: gliss kur do farbowanych z keratyną i fructis vr, maski kallos latte i alterra z granatem (raz w tygodniu każda)..., z rzadka olejowanie oliwą. Od miesiąca naprawiam włosy po strasznej farbie do włosów, ale wciąż wydają mi się za suche i nic już nie robi im takiej gładkości, jak kiedyś 10 min trzymania kallosa. Co poprawić? Zdjęcia mam w albumie TU, po dwa na każdą aktualizację, najpierw widać poprawę, a teraz mam wrażenie jakbym się cofnęła przynajmniej o krok.
Kallos jest bardzo lekki, maską ciężko go nazwać. Dlatego podział na maski i odżywki jest dla mnie dość sztuczny

Olejowania więcej, poza tym włosy to tkanka martwa, nie zregenerują się jak skóra

Polecam więc sporą dozę cierpliwości

A właśnie, mam pierwszy raz oliwę na głowie, i od razu na 48 godzin xD

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-09-10 o 15:56
Stary 2012-09-10, 16:06   #1549
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to że puszy nie ma wpływu na siłę detergentu
Tak, Alterra Perfumfrei ma delikatny detergent myjący. Tego jak zadziała na Twoje włosy nikt nie przewidzi Polecam się podkształcić, a później zadawać pytania.
hej
Uwierz mi, że na kształceniu się tutaj spędziłam już dużo czasu, a do wypowiedzi kascysko nie widziałam tutaj informacji na temat tej Alterry, dlatego zastanawiałam się czy się nada. Ot, po prostu
Cytat:
Kallos jest bardzo lekki, maską ciężko go nazwać. Dlatego podział na maski i odżywki jest dla mnie dość sztuczny

Olejowania więcej, poza tym włosy to tkanka martwa, nie zregenerują się jak skóra

Polecam więc sporą dozę cierpliwości

A właśnie, mam pierwszy raz oliwę na głowie, i od razu na 48 godzin xD
Dziękuję

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2012-09-10, 16:06   #1550
CrimsonGhost
Zadomowienie

Cytat:
Wielu osobom pasuje, mi akurat nie. Ja bym kupiła facelle - jeśli Twoim włosom nie podpasuje zawsze możesz zużyć zgodnie z przeznaczeniem
Stary 2012-09-10, 16:09   #1551
visionAM
Zakorzenienie

Przecież kilka postów wcześniej pisała, że to środek bez sls czy innych silnych detergentów więc jak pisałam wyżej w formie dowcipnej - po co pytasz skoro już to ktoś napisał chwilę przed tobą A teraz się w kółko tłumaczysz co dla mnie jest niepotrzebne i bezsensowne... było kilka postów temu. Przykro mi, że nie zauważyłaś
Stary 2012-09-10, 16:09   #1552
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Uwierz mi, że na kształceniu się tutaj spędziłam już dużo czasu, a do wypowiedzi kascysko nie widziałam tutaj informacji na temat tej Alterry, dlatego zastanawiałam się czy się nada. Ot, po prostu
To Cię trochę minęło
Pamiętam, jak Vision na mnie wyskoczyła z, że nie powiedziałam o niej wcześniej, a przecież mówiłam xD
Stary 2012-09-10, 16:11   #1553
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
To Cię trochę minęło
Pamiętam, jak Vision na mnie wyskoczyła z, że nie powiedziałam o niej wcześniej, a przecież mówiłam xD
hehe
No bo zaczęłam wątek nadrabiać, a tam jakieś Perfumfrei i byłam zaskoczona, że to polecasz, a ja pierwszy raz słyszę o tym
Stary 2012-09-10, 16:22   #1554
say-hello
Zakorzenienie

dziewczyny, mnie też czasem irytują takie pytania nowicjuszek, ale wykażcie trochę zrozumienia i cierpliwości ignorujcie takie pytania, jeżeli Was denerwują, nie musicie przecież odpowiadać. sama pamiętam, jak ciężko było się 'wkręcać' w poszczególne wątki
Stary 2012-09-10, 16:25   #1555
CrimsonGhost
Zadomowienie

W porównaniu do was to i ja jestem nowicjuszką. Z góry przepraszam za jakieś "głupie i oczywiste" pytania Po prostu nie mam aż takiego doświadczenia jak wy
Stary 2012-09-10, 16:29   #1556
isi rici
Zadomowienie

Nałożyłam Sesę na włoski ( ale dziwny zapach ) a później bierzemy się za Glutka

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 16:32   #1557
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dziewczyny, mnie też czasem irytują takie pytania nowicjuszek, ale wykażcie trochę zrozumienia i cierpliwości ignorujcie takie pytania, jeżeli Was denerwują, nie musicie przecież odpowiadać. sama pamiętam, jak ciężko było się 'wkręcać' w poszczególne wątki
Zawsze takie teksty lecą, jakby udzielanie porad było działalnością charytatywną i wielką łaską... Przecież nie trzeba odpisywać.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 16:32   #1558
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
pamiętaj, że czekam na Twoją opinię dot. Sesy
Stary 2012-09-10, 16:35   #1559
CrimsonGhost
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
pamiętaj, że czekam na Twoją opinię dot. Sesy
Ja sesę mogę polecić z czystym sumieniem Bardzo wygładza włosy, zmiękcza i nabłyszcza i bardzo łatwo ją zmyć. Sesa jest chyba jedynym olejem, który rozprostowuje mi odrastające cieniowanie (strasznie się wywijają te krótsze włosy )
Stary 2012-09-10, 16:46   #1560
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
ja dzisiaj chyba też ugotuję glutka

nałożyłam na skalp olejek GP + rycynowy+rozmarynowy a na długość alverde i ta mieszanka zapachowa średnio się domownikom podoba
(do tego przyszłam moja paczka z mazideł i na twarz nałożyłam mleczko manuka które delikatnie mówiąc śmierdzi chyba jakąś zgnilizną albo czymś gorszym )i śmieją się ze mnie że śmierdzę

ale czegóż się nie robi aby być piękną

moje orzechowe maceraciki mają już 18 dni i chyba jeden dzisiaj będę przecedzać a drugi jeszcze ze trzy dni postoi

Kascysko jak tam Twoja amla? Ile będziesz ją trzymać?
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości