|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4352 |
|
Raczkowanie
|
OMG, Shilpa, może przeniesiesz się na jakieś azjatyckie forum, skoro wszystko co polskie to takie gó.wno?
|
|
|
|
#4353 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też ciśnienie podskoczyło.... I tak szczerze powiedziawszy to współczuję Ci Shilpo i nie mówię tego akurat złośliwie. Po prostu czytając Twoje wypowiedzi, widać, że jesteś megazakompleksiona i przewrażliwiona i tak skupiona na tym całym 'sukcesie zawodowym', że radość z życia Ci ucieka. Masz rację, samorealizacja jest ważna, ale są równie ważne kwestie. Nie warto popadać w paranoję, szkoda życia.
|
|
#4355 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale to jest Twoje zdanie i każdy ma prawo do własnych poglądów, w tym przypadku niestety, ponieważ Twoje prezentowane tu poglądy są wyjątkowo krzywdzące dla Polski i Polaków, pokazują ten kraj jako śmietnik pełen gó.wna niemający nic do zaoferowania. Zastanów się czy zarzucając innym szowinizm, nietolerancję, sama jesteś krystalicznie czysta i nie masz sobie w tych tematach nic do zarzucenia, bo moim zdaniem masz i to dużo. |
|
|
|
|
#4357 |
|
BAN stały
|
Jeśli dałaś się traktować jak śmieć tylko dlatego, że jesteś kobietą, to też i z tobą jest bardzo nie w porządku. Ale skoro uważasz, że w Azji, gdzie nadal zabija się noworodki płci żeńskiej jest lepiej, to se siedź i życzę Ci zgubienia biletu powrotnego do Polski.
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() żartuję, kayako, mądrze prawisz.
|
|
|
#4359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo tym facetom, obojętnie ile piwa wypiją, czy piłki kopną nikt nie odmówi intelektu czy opanowania. Nikt nie zrobi filmu, gdzie zagubiony pan wybebesza swój plecak, aby odebrać telefon *facepalm*. |
|
|
|
|
#4360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wiecie, polki to kretynki, nie przekonają ich np takie reklamy : http://www.youtube.com/watch?v=_pqGNSXC9to Bo nie są światowe, otwarte ani tolerancyjne. Ciemnogród! PS: Nie mam nic przeciwko Azji, akceptuję różnice kulturowe, ale niemiłosiernie bawi mnie podejście na zasadzie: jestem w Singapurze od 2 dni i bardzo wam współczuję, że mieszkacie na takim zadupiu jak Polska, nie ma to jak nasz oświecony Singapur, wolny od wszelakich ograniczeń, raj dla takich myślicieli jak ja |
|
|
|
|
#4361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że mnie uświadomiłaś, że jestem nieporadną, zagubioną i zdezorganizowaną istotką |
|
|
|
|
#4362 | |
|
Killing me softly
|
Cytat:
Naprawdę uważasz, że są to tematy nietykalne i nie wolno się z tego śmiać? Osobiście uważam, że gorsze jest Twoje przesłodzone i piskliwe i co gorsza PRAWDZIWE "heeeeeej" na początku każdego filmu, niż przejaskrawione wady w omawianym projekcie dziewczyn, który z założenia jest żartem, bo żadna z nich na co dzień tak nie wygląda i nie zachowuje się.
|
|
#4363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziewczynom (jak w kabarecie) chodzilo o przejakrawienie pewnych cech i IMO fajnie im to wyszlo
|
|
|
#4365 |
|
Konto usunięte
|
Shilpo na prawdę przyko mi to pisać, bo zawsze byłam Twoją widzką i myślałam, że na prawdę zawsze jesteś taka pozytywna i uśmiechnięta jak w filmikach... a jednak.. O traktowaniu kobiet przez mężczyzn wiem myślę sporo (studiuję strikte "męski" kierunek, a na całym wydziale jest może pare kobiet) i szczerze nigdy nie spotkałam się z dyskryminacją. Pracowałam też już na paru stanowiskach (rówież typowo męskich) i nigdy prze nigdy nie zauważyłam, że jestem gorzej traktowana, czasem mi się nawet wydawało, że przez to, że jestem kobietą patrzą na mnie przychylnym okiem. Sama potrafię się też śmiać ze swoich "babskich" zachowań (taak filmik mi się spodobał)
typu wieczne szukanie telefonu w torebce, czy paplanie od czapy i koledzy też się z tego śmieją. Serio ie oganiam, że akurat Ty masz problem z tym, bo sama kreaujesz się na taką niewinną trzpiotkę, dziewczynkę, nie pasuje mi to do Twoich wypowiedzi tutaj. Serio mi przyko, bo właśnie chciałam Ci napisać, że b.fajny ten ostatni filmik o kremie BB.
|
|
|
|
#4366 |
|
Przyczajenie
|
Skoro tam wyjechałaś to widocznie jest tam lepiej niż w Polsce. Jest wiele krajów gdzie jest o wiele gorzej- patrz Białoruś, Rosja że o Bliskim Wschodzie nie wspomnę. Też nie jestem zadowolona z sytuacji w kraju ale każdy jest kowalem własnego losu i jak się chce to można osiągnąć wszystko- oczywiście własnym wysiłkiem. Sama mówiłaś, że jesteś dumna z tego że ukończyłaś tu dwa kierunki studiów i to na pewno Ci teraz procentuje w Twojej pracy. Tylko pamiętaj, że wykształcenie odebrałaś w Polsce a nie w Singapurze, gdzie to byś miała o wiele utrudnione. Troche pokory.....
|
|
|
|
#4367 |
|
Rozeznanie
|
Nie widzę związku miedzy byciem kobiecym, a byciem traktowanym poważenie. Kobiety które chcą być poważnie traktowane, nie muszą golić głów, bandażować piersi i udawać, że są mężczyznami. Ale powinny mieć szacunek do swojego intelektu i panowania nad sobą. Takie moje zdanie.
|
|
|
|
#4368 |
|
Raczkowanie
|
Ja Polskę kocham. Natomiast jeśli chodzi o Azję a szczególnie o Chiny i Dżapanię to żal mi ludzi mieszkających tam. Oczywiście mówię ogólnie, pewnie są noramlne wyjątki, ale w Polsce strasznie "wyśmiewa" się te dwa kraje i to nie bezpodstawnie! tym ludziom się w dupach poprzewracało. Niedługo będą jeść własne kupki , grać w słoneczko z nauczycielami w szkole ( o ile już to się nie dzieje), kobiety przebierające się w karykaturalne lolitki
itp. Strasznie popieprzone kraje ale wiecie o co mi chodzi (słowa kieruję do osób mieszkających w Polsce) i chyba nie muszę Wam podawać przykładów różnych nowinek ze świata Azjatyckiego które są po prostu wyśmiewane. Jest nawet takie powiedzenie że jak coś głupiego powstanie to pewnie z Azji. Także ja Ci współczuję Shiplo że tam mieszkasz i wole po stokroć Polskę. Trochę w mojej wypowiedzi może być obraźliwych słów ale jest ona szczera, moja i tyle.
Edytowane przez 22angeliczka Czas edycji: 2012-09-10 o 16:41 |
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dla mnie to jest dziecinne
|
|
|
#4370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli przypinać sobie kocie uszka, witać się HEEEEJ NYAAAAN, modulować głos tak, by mówić jak sześciolatka, robić różne minki i dziubki możemy, ale kręcić filmów, w których śmiejemy się z szukania czegoś w torebce już nie wolno, bo pokazujemy stereotyp głupiutkiej, nieporadnej, dziecinnej kobietki? Hmmmm... ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Dyskusja byłaby ciekawsza, gdyby ktoś podzielał zdanie Shilpy. Bo na razie czują jakbym uczestniczyła w jakimś zmasowanym ataku, a na pewno nie taki jest cel tej wymiany argumentów.
|
|
|
|
|
#4371 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4372 |
|
Przyczajenie
|
Podczytuję was od dość dawna, ale pierwszy raz po prostu nie mogłam się powstrzymać przed dorzuceniem swoich trzech groszy. Nie będę oceniała samego filmiku, każdy go odbiera jak chce – nie ma sensu dyskutować na temat indywidualnego poczucia humoru. Natomiast zazdroszczę wam, że nigdy – a z tego, co piszecie, odnoszę wrażenie, że mówimy właśnie o ‘nigdy’ – nie doświadczyłyście dyskryminacji czy męskiego szowinizmu. Ja pamiętam mojego matematyka z liceum, który uwielbiał mówić, że ‘kobiety mają długie włosy i krótki rozum’. Profesora na studiach, który zaproponował nam dziewczynom zaliczenie bez egzaminu na 3, bo ‘panie tego i tak nie zrozumieją’. Drugiego, który na 5 roku stwierdził, że jeśli któraś z nas podczas tych 5 lat nie znalazła męża, to powinna uznać studia za stracone. Mojego pierwszego szefa, który zastanawiał się, czy może mi powierzyć duży projekt, bo jestem ‘młoda i atrakcyjna i nikt mnie nie będzie traktował poważnie’. Kolegów, którym przez rok musiałam udowadniać, że potrafię być profesjonalistką, a nie tylko firmową maskotką. Żeby było jasne – mam obecnie 29 lat, więc nie mówię o jakiejś zamierzchłej przeszłości... Nie twierdzę, że to jest jakiś czysto polski problem, ale jak czytam o tym raju równouprawnienia, to zastanawiam się, dlaczego ja w nim nie żyję.
|
|
|
|
#4373 |
|
Life is a drink ...
|
Taki przerywnik od wojny azjatycko-polskiej..
Oglądam kolejny filmik Karoliny Baszak dotyczącej włosów i kolejna która rozczesuje włosy na mokro. :P Ktoś tam napisał coś w stylu, że 'nie rozczesuje się mokrych włosów' i RGP nabłysnęła, że 'bo ? jej stylista rozczesuje włosy na mokro i ciąg dalszy tam cos tam było' Wydawało mi się, że o tym już pierdziała każda gazeta, że włosy jak są mokre są bardziej podatne na uszkodzenia też dlatego nie powinno się ich rozczesywać jak są mokre.. Każdy robi jak chce to zrozumiałe .. ale nie rozumiem dlaczego ktoś się zdziwiony, że istnieje ogólna 'rada', że się nie powinno rozczesywać mokrych włosów.
|
#4374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Shilpo a ja mam pytanie? Po co nagrywasz filmy po polsku? Dla mnie to brak konsekwencji, skoro masz tak wiele zalu do Polski, nie odnajdywalas sie w polskim spoleczenstwie i nadal denerwuje Cie np ten niby polski szowinizm zacofanie itd to moze warto pomyslec o stworzeniu kanalu anglojezycznego skierowanego do mieszkancow Singapuru i Azji?
|
|
|
|
#4376 |
|
Rozeznanie
|
Niestety jeśli ktoś jest przewrażliwiony na danym punkcie (np swoim), to nie dopuszcza niczego jako żart tylko atak....
|
|
|
|
#4377 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi to wsio, może dlatego, że nigdy nie doświadczyłam jakieś mega dyskryminacji... oo przepaszam na 1.roku prof powiedział, że mi będzie cieżko zrobić pewien projekt, bo dziewczyny inaczej myślą, po czym odwaliłam najlepiej, był w szoku, ale widać było, że się cieszy, więcej uwag nie miałąm. Nie ma co się spinać, tylko robić swoje!
|
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
--- Za nic w świecie nie mogę sobie przypomnieć w którym kraju (chyba gdzieś w Skandynawii, w każdym razie Europa) kobiety startujące na uniwersytety dostają z góry jakąś pulę punktów. Nie-równość czy równouprawnienie czy traktowanie kobiet z góry jako słabsze i wymagające pomocy? http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...nek_matki.html To jest tak na prawdę głos za równouprawnieniem. Niech się rozwijają, pracują, awansują. Fajne takie równouprawnienie? Z jednej strony Shilpa ma racje, bo do godnych warunków 'karierowych' droga że hoho, z drugiej te uprzywilejowane to najczęściej kobiety .PS Też podkreślę że to żart. I w dodatku całkiem nieźle zrobiony, scena z torebką, ekhem, testowałam, nie raz ![]() http://www.youtube.com/user/sunbeamsjess?feature=watch Sunbeamsjess częściej nagrywa )
Edytowane przez Hadassah Czas edycji: 2012-09-10 o 17:08 |
|
|
|
|
#4379 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;36438929]Rozumiem wielka dyskryminacja, ale niektóre kobiety przejmują się wszystkim co jakiś facet powie, a same nadają i nadają na fecetów Mi to wsio, może dlatego, że nigdy nie doświadczyłam jakieś mega dyskryminacji... oo przepaszam na 1.roku prof powiedział, że mi będzie cieżko zrobić pewien projekt, bo dziewczyny inaczej myślą, po czym odwaliłam najlepiej, był w szoku, ale widać było, że się cieszy, więcej uwag nie miałąm. Nie ma co się spinać, tylko robić swoje! [/QUOTE]Czasami to są żarty, ale kilka razy doświadczyłam, jak po żartach mniejszych i większych, konsekwencje były co najmniej nie do śmiechu. Ja uważam,że problem dyskryminacji kobiet istnieje i uważam, że nawet jeśli nie dotknął nas bezpośrednio (i cieszę się za każdą dziewczynę, której nie dotknął) to powinnyśmy wykazać się dużą dozą solidaryzmu z kobietami, które ową dyskryminację odczuwają. Dlatego uznałam filmik YTberek za niesmaczny, bo mogły wybrać bardziej wdzięczny, lekki temat. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

Naprawdę uważasz, że są to tematy nietykalne i nie wolno się z tego śmiać?
Osobiście uważam, że gorsze jest Twoje przesłodzone i piskliwe i co gorsza PRAWDZIWE "heeeeeej" na początku każdego filmu, niż przejaskrawione wady w omawianym projekcie dziewczyn, który z założenia jest żartem, bo żadna z nich na co dzień tak nie wygląda i nie zachowuje się.