Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 14:15   #631
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Zerknęłam na pierwszą stronę i widzę że Ty to już do terminu się zbliżasz Kurcze, taką miałam nadzieję na wcześniejsze spotkanie z Niunią a pewnie podzielę Twój los
A stosowałaś jakieś sposoby na przyspieszenie porodu: seksik, napar z liści malin? Oszczędzasz się czy wręcz przeciwnie?
Nie oszczędzam sie, sprzątam, spaceruję, seks to jak pisałam wcześniej mąż po operacji, teraz się boi. Maliny piję co drugi dzień. Łykam wiesiołka i to chyba wszystko.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:16   #632
colds
Zakorzenienie

Dziewczyny, kiedy wybieracie się do ginekologa po porodzie? Tzn. po jakim czasie?
Po 6 czy 8tygodniach?
Stary 2012-09-10, 14:21   #633
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
tamlin urodziła????????????????? ??????????? doczytałam już że nie ehhh no liczyłam, że jak wrócę to już będzie Niuniek na świecie ...
z tego co kojarzę, to Tamlin wzięła się ostro za pokoik Mateusza, więc pewnie odezwie się jak będzie skończony

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dajcie spokój z tymi przesądamiu nas to samo,tyle że to mój mąż zamierza ukryć czerwoną wstążkę gdzieś,gdzie nie zobacze w wózku
Kurcze albo się wierzy w Boga albo w zabobony!!!
dziewczyny, słowo daję, niech tylko zobaczę, że ktoś zabiera się do przyczepienia czerwonej kokardy, to wystrzelam po łapach... i nie ważne czy rodzina czy obca osoba

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
My już po wizycie położnej. Antoś nadal wysoko leży, bo serduszko udało się chwycić gdzieś w połowie brzucha, więc na szczęście chłopak jeszcze się nie pcha na drugą stronę i póki co nic się na to nie zanosi. I dobrze, bo mamy jeszcze sporo czasu.
to super, że wszystko w porządku

a ja nie jestem pewna czy moja mała mi jakiegoś psikusa nie sprawiła i nie fiknęła... bo od wczoraj nie czuję jej nóżek na środku przy żołądku tylko sporo niżej, z boku ,w okolicy jajnika

Cytat:
Dzień dobry!!!
Dawno nie prowadziłam auta a dziś musiałam do przedszkola zawieźć synka,dałam rade.To jak z jazdą na rowerze,nie?tego się nie zapominaW nocy budziły mnie jakieś skurczemoże poród wisi w powietrzu??
ja samochodem jeżdżę codziennie, pewnie do samego porodu będę śmigać. kto wie, może na porodówkę też sama pojadę, o ile wcześniej wyjadę

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Ale jestem niewyspana. Noce to koszmar. Jak się położę na lewym boku to mnie kłuje non stop w cycku, jak na drugim boku to mam takie skurcze, że mam ochotę pogryźć łóżko. I weź tu się wyśpij
u mnie podobnie, nie pamiętam co to dobry sen

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
haaaaj Jestem po badaniu i po usg. Nie mam gestozy chociaz wyniki takie na granicyb ale jest luuz, cisnienie sie unormowało juz mam 124/80, rozwarcie nja jeden opuszek czyli jak doktor mówi NIE MA ROZWARCIA, położenie główkowe, wody płodowe zachowane. Dzidek waży 3500 juz i mam za duzo wód dlatego taki duzy brzuch. Ale to na dzidka raczej nie wpływa źle i nic z tym nie robimy gdyz poniewaz juz konczymy zabawe w inkubator. Zasugerował równiez doktorek ze jak sie cisnienie njuz tak na stałe ustabilizuje to rodzimy.. podejzewam ze albo zaproponuja mi oksytocyne albo kaza isc do domu i przyjsc jak bedzie sie cos działo... teraz nie wiem co robic w razie czego.. bo poród nwywoływany7b gorzej przebiega podobno a po drugie woplała bym jednak w domku na spokojnie ze mi sie zaczna sku8rcze sie wykapac poczekac ile sie da najdłuzej i jechac do szpitala bo nmam w koncubardzo bliziutenko w razie czego... no ale wszyscy mi radza ( bczytajcie mama i ONY) zebhym została se i brała to oct i rodziła.... nie wiem.. zobaczymy co jutro [powiedza bo moze sie beda bali zeby mi przed porodem cisnienie nie skoczyło i moze jednak kaza mi tu zostac... w dodatku gin powiedział ze jak pochodze jeszcze ze dwa tygodnie to dzidek moze juz ponad 4 kg wazyc wtefdy mnie wysla na cesarke ... i nie wiem no co ja mam robic w razie bczeeegoooo ....
Lucia, ciężko coś doradzić... ja sama nie wiem na co bym się zdecydowała. a co na to Twoja prowadząca? choć szczerze mówiąc, jakbym już była w szpitalu, to pewnie bym się zgodziła na wywołanie, żeby tam nie wracać

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

my jedziemy na usg bioderek oby wsio było dobrze
będzie dobrze, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Kurczę, a my się codziennie (czasem 2xdziennie) kochamy i mi te skurcze po orgazmie się wręcz wyciszają! Wczoraj się nie kochaliśmy i dziś od rana boli... Więc nie wiem jak to z tym seksem jest. Dziś się okaże, czy magiczna sperma zadziałała trochę na moją szyjkę.

Właśnie zwalczyłam okropnie zarośniętego bobra. Trwało to dokładnie GODZINĘ. Co za męczarnia!
a właśnie odnośnie bobra ostatnio pisałam Wam, że przez to golenie na szybcika to pozacinałam się i wysypało mnie strasznie. próbowałam oceniseptu ale dupa... tylko chłodził ale podrażnienie nie schodziło.

ale za to Acnosan jest świetny, szybko zadziałał, więc jakby co to polecam bardzo
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:33   #634
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kiedy wybieracie się do ginekologa po porodzie? Tzn. po jakim czasie?
Po 6 czy 8tygodniach?
Mnie zaprosil po 6 tygodniach.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:35   #635
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Asiuulka89 już go wklejałam

Co się dzieje z Iwoncia81? Przeoczyłam jej wiadomości czy jak? Cisza.
Wózek fajny,już go chwaliłam a Iwonka chyba jeszcze z synkiem w szpitalu???ma ktoś z nią kontakt?

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:38   #636
aga_ton
Wtajemniczenie

dziewczyny, szukam łóżeczka turystycznego. jakbyście miały coś ciekawego to podzielcie się linkiem
Stary 2012-09-10, 14:47   #637
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Po 6 czy 8tygodniach?
Po 6tyg.A ostatnio co ja usłyszałam,dacie wiare?Moja szwagierka(4dziecko teraz)stwierdziła,że z dzieckiem po porodzie trzeba 6tyg.siedzieć w domu(chyba przez okres połogu)Nie wiem,czy z wiekiem takie dziwactwa do głowy przychodzą?czy z każdym kolejnym dzieckiem?
Wiem to od męża,bo z nią ostatnio nie mamy dobrych stosunków i już zapowiedziałam,że nie chce słyszeć więcej jej złotych rad co do wychowywania dzieci!bo to,że ktoś ma ich więcej nie znaczy,że wie wszystko!!!O!

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a ja nie jestem pewna czy moja mała mi jakiegoś psikusa nie sprawiła i nie fiknęła... bo od wczoraj nie czuję jej nóżek na środku przy żołądku tylko sporo niżej, z boku ,w okolicy jajnika
Kochana mam nadzieję,że nie.Ja też tak raz myślałam,bo nóżki czułam z boku i teraz też tak jest,ale wieczorem Mały miał czkawkę i wiedziałam,że nie fiknął.Potem na wizycie u ginka przy badaniu,lekarz stwierdził że główka nisko,bo jej dotknął

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-09-10, 14:59   #638
Dearlie
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na wieści.

Lukrecja bardzo ciężko jest pomóc Ci w podjęciu decyzji. Jeżeli synuś już taki duży i lekarze nie widzą już żadnego zagrożenia, że za wcześnie, to może warto mieć to za sobą? Piszę tak, bo sama stresuję się dużą wagą mojego słonika i nie chciałabym go rodzić, gdy osiągnie 4 kg, dlatego łudzę się, że uda mi się w okolicach wagi, którą ma aktualnie Nataniel.

Cytat:

to super, że wszystko w porządku

Aga_ton, wiem, że Wasza córcia to kruszynka, ale czy to w ogóle jeszcze możliwe, aby teraz fiknęła? Tzn., wiem, że teoretycznie wszystko jest możliwe, ale gdy ja pytałam ostatnio mojego ginka czy jest jeszcze szansa, żeby Mały zrobił psikusa i obrócił się, to stwierdził, że przy takiej wadze to już niewielkie prawdopodobieństwo Może po prostu gmerała Ci rączkami, a nie nóżkami?
Stary 2012-09-10, 15:18   #639
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Aga_ton, wiem, że Wasza córcia to kruszynka, ale czy to w ogóle jeszcze możliwe, aby teraz fiknęła? Tzn., wiem, że teoretycznie wszystko jest możliwe, ale gdy ja pytałam ostatnio mojego ginka czy jest jeszcze szansa, żeby Mały zrobił psikusa i obrócił się, to stwierdził, że przy takiej wadze to już niewielkie prawdopodobieństwo Może po prostu gmerała Ci rączkami, a nie nóżkami?
raczej piętami mnie nasuwała, bo były to solidne kopniaki
ale mam nadzieję, że jest tak jak piszesz i że szanse na jej obrócenie są już niewielkie

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Po 6tyg.A ostatnio co ja usłyszałam,dacie wiare?Moja szwagierka(4dziecko teraz)stwierdziła,że z dzieckiem po porodzie trzeba 6tyg.siedzieć w domu(chyba przez okres połogu)Nie wiem,czy z wiekiem takie dziwactwa do głowy przychodzą?czy z każdym kolejnym dzieckiem?
Wiem to od męża,bo z nią ostatnio nie mamy dobrych stosunków i już zapowiedziałam,że nie chce słyszeć więcej jej złotych rad co do wychowywania dzieci!bo to,że ktoś ma ich więcej nie znaczy,że wie wszystko!!!

co niektórym to się chyba całkiem w głowie poprzewracało...
skąd oni takie pomysły biorą

ostatnio usłyszałam od pewnej mądralińskiej, że powinnam pozbyć się psa bo to od niego zaraziłam się paciorkowcem
Stary 2012-09-10, 15:35   #640
gda
Zakorzenienie

Ja też jeżdżę samochodem codziennie, tylko nie zapinam się pasami...

A na bobrze też się pozacinałam trochę Chyba Acnosan muszę kupić dziś.

Właśnie miałam ktg i nawet dwa skurcze na 80 były i faktycznie bolały. Zobaczymy co gin powie Czekam właśnie, bo niestety spóźniona była.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 15:56   #641
weronika_91
Zakorzenienie

Jejku to już miesiąc kończą nasze pierwsze dzidzie dla Adulki i Jaśka

A zdjęcia maluszków jakie cudowne
Stary 2012-09-10, 16:08   #642
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Po 6 czy 8tygodniach?
Mnie na zapas już zaprosił po 6

Te zabombony są straszne. Mi kiedyś ktoś doradził, że do chrztu dziecka się z nim nie wychodzi. Czyli rozumiem jak ktoś nie chrzci to całe życie w domu z dzieckiem siedzi A o tej czerwonej wstążce to nie słyszałam

Stary 2012-09-10, 16:30   #643
gda
Zakorzenienie

Już po wizycie... Nic się nie zmieniło! Nadal szyjka długa, na luźny palec... Może trochę bardziej miękka niż tydzień temu

Ech... Zdołowana jestem.
W dniu terminu mam do szpiala się już zgłosić.
Stary 2012-09-10, 16:32   #644
gda
Zakorzenienie

A co do zabobonów, to nie wierzę i nie cierpię takich głupot... Na szczęście cała moja rodzina też
Stary 2012-09-10, 16:34   #645
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Już po wizycie... Nic się nie zmieniło! Nadal szyjka długa, na luźny palec... Może trochę bardziej miękka niż tydzień temu

Ech... Zdołowana jestem.
A czemu w dniu terminu? Mi w razie przeterminowania kazal się zgłosić w szpitalu w przedziale 5-7 dni po.

Stary 2012-09-10, 16:35   #646
colds
Zakorzenienie

Cytat:
A co do zabobonów, to nie wierzę i nie cierpię takich głupot... Na szczęście cała moja rodzina też
Moja teściowa kazała nam do wózka przyczepić czerwoną wstążeczkę
Jak powiedziałam, że nie wierzę w takie zabobony to TŻ na mnie naskoczył, że wstążeczka powinna być obowiązkowo

No tak.. w końcu jeszcze nam czar na Maludę ktoś rzuci
Stary 2012-09-10, 16:36   #647
elena_100
Wtajemniczenie

Wercia kiedy teraz masz wizytę? Bo ja 13

Stary 2012-09-10, 16:38   #648
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej melduje ze zyje
i mam sie dobrze , nadal w dwupaku
dzis bylam na wizycie i 1 cm rozwarcia co to jest 1 cm chce kurna rodzic a nie
znowu przytylam , na wadze juz 66 kg czyli 11,5 od poczatku
ide Was ponadrabiac

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 16:45   #649
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Wercia kiedy teraz masz wizytę? Bo ja 13
Hehe no ja też
Stary 2012-09-10, 16:48   #650
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny, szukam łóżeczka turystycznego. jakbyście miały coś ciekawego to podzielcie się linkiem
Ja w sumie też musze kupić. To jak znajdziesz jakąś ciekawą ofertę to daj znać. W sumie potrzebne mi ono do mamy, bo pewnie będę spędzała tam większość czasu

Cytat:

Właśnie miałam ktg i nawet dwa skurcze na 80 były i faktycznie bolały. Zobaczymy co gin powie Czekam właśnie, bo niestety spóźniona była.
Ja też jeżdze samochodem, a ostatnio koleżanka z pracy była wielce zdziwiona, że mam odwagę sama za kółko wsiadać W sumie to trochę niebezpieczne - bo gdyby skurcz złapał. No ale co, do gina miałam autobusem gnać jak auto pod blokiem stoi???

Cytat:

Ech... Zdołowana jestem.
Mnie gin mówił, że szyjka to w ciągu godziny może się skrócić. Więc może jeszcze urodzimy przed terminem Ja 15 września mam wizytę i ktg - wtedy ustalimy kiedy do szpitala

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
hej melduje ze zyje
ide Was ponadrabiac
Och to rzeczywiście grubasek z Ciebie Ja mam 18-19kg na plusie, ehh
Stary 2012-09-10, 16:56   #651
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Och to rzeczywiście grubasek z Ciebie Ja mam 18-19kg na plusie, ehh
nie narzekam na wage bo idzie tylko w brzuszek ale nie sadzilam ze przytyje 3 kg przez miesiac

co do jazdy autem .. to ja juz nie jezdze jakos od miesiaca boje sie jakos z tym wielkim brzucholem moj tata jest moim kierowca bo zawsze mi wizyta wypada jak tz jest w pracy

aa dzis dostal umowe na stałe i podwyzke, ale sie ciesze

IGA

Maja

Stary 2012-09-10, 17:03   #652
gda
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu w dniu terminu? Mi w razie przeterminowania kazal się zgłosić w szpitalu w przedziale 5-7 dni po.
W dniu terminu, żeby zrobili ktg i sprawdzili poziom wód. I oni zdecydują co dalej. Powiedziała, że wtedy przechodzę pod opiekę szpitala...

Mojego męża rodzina też nie z tych przesądnych
Stary 2012-09-10, 17:03   #653
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
raczej piętami mnie nasuwała, bo były to solidne kopniaki
ale mam nadzieję, że jest tak jak piszesz i że szanse na jej obrócenie są już niewielkie

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

co niektórym to się chyba całkiem w głowie poprzewracało...
skąd oni takie pomysły biorą

ostatnio usłyszałam od pewnej mądralińskiej, że powinnam pozbyć się psa bo to od niego zaraziłam się paciorkowcem
no niezłe,jak się śmieje to mi aż brzuch podskakuje góra-dół,góra-dół

Cytat:

A u mnie odwrotnie,te 40czułam,a 70wcaleciekawe jak przyjdą już te porodowe?!

Cytat:

Ech... Zdołowana jestem.
Ja też w dniu terminu mam się zgłosić,ale na ktg i potem powiedzą co dalej.Mam nadzieję,że urodzę w przeciągu tych 8dni...

Cytat:
hej melduje ze zyje
ide Was ponadrabiac
Kochanieńka pamiętaj Ty po mniekolejka jest tak?Tak się zastanawiam,która z nas będzie następna???

Stary 2012-09-10, 17:12   #654
lidka0308
Zadomowienie

Witam powizytowo!

Nadrobiłam was dzisiaj, ale wybaczcie, że nie będę cytować, bo miałam najgorszą noc jak na razie w tej ciąży. Tak mi ręce drętwiały, że na jednym boku mogłam poleżeć maks 10 minut a jak się musiałam obrócić, to się wybudzałam i tym sposobem prawie całą noc mam w plecy ze spaniem i już ledwie przytomna jestem.

Właśnie wróciliśmy z wizyty - niestety Lili głowę ma na górze, ale będziemy jeszcze po weekendzie próbować obrotu zewnętrznego w szpitalu, tak więc na weekend wstawiam się do szpitala, naszprycują mnie jakimiś środkami rozluźniającymi mięśnie i w poniedziełek będziemy próbować obrócić mojego małego uparciuszka pod kontrolą aparatury medycznej i z gotową salą operacyjną na cc w razie, jakby parametry małej zaczęły spadać. Doktorek powiedział, że połowa prób tych obrotów się udaje, połowa nie, ale ja tak bardzo nie chcę tej cesarki, że postanowiłam spróbować. A wy jakie macie do tego nastawienie? próbowałybyście?

Kasiam a tobie nikt nie proponował tego obrotu zewnętrznego?

Edytowane przez lidka0308
Czas edycji: 2012-09-10 o 17:17
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 17:17   #655
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochanieńka pamiętaj Ty po mniekolejka jest tak?Tak się zastanawiam,która z nas będzie następna???
a bo Ty sie widze obijasz mi tutaj tak samo elena, wercia do roboty dziewczyny ja sie nie chce przeterminowac
jejku tak na serio to Wy chociaz jakies skurcze odczuwacie a ja nic, kompletnie nicccc...

IGA

Maja

Stary 2012-09-10, 17:18   #656
Sojka1990
Zadomowienie

Co do tych darmowych szczepień pneumo dla wcześniaków to nie wiem czy faktycznie jest tak jak mówisz że dostaje je każdy z racji wcześniactwa.. u nas było tak że Julka mogła dostać za darmo a Hanka nie (chociaż Hania w dużoo gorszym stanie przecież była ) Jula była objęta programem z racji dysplazji oskrzelowo płucnej. i nam wtedy wszyscy lekarze mówili i pielęgniarki w przychodni gdzie szczepione że tylko wcześniaki z zzo (zespołem zaburzeń oddychania )powikłanym dysplazją oskrzelowo-płucną mają szczepienia na pneumo za darmo.

o i macie Zochne czarno-białe to pierwsza doba życia a drugie po pierwszej kąpieli wczorajsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07223.jpg (72,8 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07208.jpg (50,3 KB, 89 załadowań)
Stary 2012-09-10, 17:19   #657
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam powizytowo!

Nadrobiłam was dzisiaj, ale wybaczcie, że nie będę cytować, bo miałam najgorszą noc jak na razie w tej ciąży. Tak mi ręce drętwiały, że na jednym boku mogłam poleżeć maks 10 minut a jak się musiałam obrócić, to się wybudzałam i tym sposobem prawie całą noc mam w plecy ze spaniem i już ledwie przytomna jestem.

Właśnie wróciliśmy z wizyty - niestety Lili głowę ma na górze, ale będziemy jeszcze po weekendzie próbować obrotu zewnętrznego w szpitalu, tak więc na weekend wstawiam się do szpitala, naszprycują mnie jakimiś środkami rozluźniającymi mięśnie i w poniedziełek będziemy próbować obrócić mojego małego uparciuszka pod kontrolą aparatury medycznej i z gotową salą operacyjną na cc w razie, jakby parametry małej zaczęły spadać. Doktorek powiedział, że połowa prób tych obrotów się udaje, połowa nie, ale ja tak bardzo nie chcę tej cesarki, że postanowiłam spróbować. A wy jakie macie do tego nastawienie? próbowałybyście?
Ja chyba tak.Warto spróbować a inaczej się nie przekonasz,a może akurat się uda?
Zawsze ostatecznością będzie cesarka,ale będziesz pod dobrą opieką,więc powinno być ok

Stary 2012-09-10, 17:20   #658
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Co do tych darmowych szczepień pneumo dla wcześniaków to nie wiem czy faktycznie jest tak jak mówisz że dostaje je każdy z racji wcześniactwa.. u nas było tak że Julka mogła dostać za darmo a Hanka nie (chociaż Hania w dużoo gorszym stanie przecież była ) Jula była objęta programem z racji dysplazji oskrzelowo płucnej. i nam wtedy wszyscy lekarze mówili i pielęgniarki w przychodni gdzie szczepione że tylko wcześniaki z zzo (zespołem zaburzeń oddychania )powikłanym dysplazją oskrzelowo-płucną mają szczepienia na pneumo za darmo.

o i macie Zochne czarno-białe to pierwsza doba życia a drugie po pierwszej kąpieli wczorajsze
Jaka Zosia słodka, cukiereczek wspaniały!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 17:23   #659
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
a bo Ty sie widze obijasz mi tutaj tak samo elena, wercia do roboty dziewczyny ja sie nie chce przeterminowac
jejku tak na serio to Wy chociaz jakies skurcze odczuwacie a ja nic, kompletnie nicccc...
U mnie też kompletnie nic ... a tak już bym chciała mieć małego przy sobie nie chcę się przeterminować :/ ciekawe co mi gin powie na czwartkowej wizycie jeśli dotrwam ... kiedy zgłosić się do szpitala i w ogóle ...

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

Stary 2012-09-10, 17:25   #660
Nisia4
Zadomowienie

Zamówiłam wózek! Co prawda mam czekać 3-4 tygodnie i mam nadzieję, że moje Dziecko nie zamierza czekać z wyjściem na wózek
Kupiłam też fotelik, który można zamontować na stelażu. Poniżej fotki moich zakupów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotelik-maxi-cosi-cabrio-fix-total-black-0-13kg.jpg (31,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s-127.jpg (47,7 KB, 45 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości