Próbować do skutku!!!!!!! - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-07, 17:31   #3601
frida26
Rozeznanie

Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!

sylwia zuzaWielkie Gratulacje!!!
Madziorkamam nadzieję ,że wszystko się ułoży. Trzymaj się!!
Ja dzisiaj miałam chwilę słabości i chciałm kupić sobie test ciązowy ale jakoś sie powstrzymałam. Ta cholerna @@@@@
frida26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 17:37   #3602
schmetterling
Raczkowanie

Agabil, Jukol,i pozostalym dziewczyna dziekuje za wsparcie.Jest mi bardzo ciezko.
Madziorka ,o jak dobrze cie rozumiem.Dzisiaj mina 12 miesiac staran i dostalam @. U mne podobnie,moj maz tez nie ma za dobrych wynikow,lekarz powiedzial mu,ze na 100%,to on ma 60-70%,bierze od 1,5 miesiaca cynk i cos tam jeszcze za miesiac,poltora ponowne badanie. Tyle tylko,ze moj TZ chodzi do Urologa,a czemu twoj ma isc do androloga,czym wlasciwie zajmuje sie androlog,przepraszam za niewiedze.
Stary 2007-02-07, 17:41   #3603
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez schmetterling Pokaż wiadomość
Agabil, Jukol,i pozostalym dziewczyna dziekuje za wsparcie.Jest mi bardzo ciezko.
Madziorka ,o jak dobrze cie rozumiem.Dzisiaj mina 12 miesiac staran i dostalam @. U mne podobnie,moj maz tez nie ma za dobrych wynikow,lekarz powiedzial mu,ze na 100%,to on ma 60-70%,bierze od 1,5 miesiaca cynk i cos tam jeszcze za miesiac,poltora ponowne badanie. Tyle tylko,ze moj TZ chodzi do Urologa,a czemu twoj ma isc do antropologa,czym wlasciwie zajmuje sie antropolog,przepraszam za niewiedze.
androlog jest chyba lekarzem od nasienia, bo moja gin powiedziała ze jak zrobimy badania nasienia męzowi i wyjda złe to wtedy musi sie udac do własnie tego specjalisty
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 17:49   #3604
schmetterling
Raczkowanie

Dzieki Nikita .Hm,no wlasnie ,a maz robil badanie spermy u Urologa i ten prowadzi jego leczenie. Musze sie jeszcze dopytac,moze tutaj nie ma andrologow?
Stary 2007-02-07, 17:50   #3605
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki Nikita .Hm,no wlasnie ,a maz robil badanie spermy u Urologa i ten prowadzi jego leczenie. Musze sie jeszcze dopytac,moze tutaj nie ma andrologow?
No mi ginka powiedziała ze jak zrobi badanka nasienia to jak bedzie cos nie tak to ma isc do androloga, ale moze to prawie to samo co urolog tylko inaczej sie nazywa
Stary 2007-02-07, 18:10   #3606
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Madziorko, Nie poddawajcie się! Nie można tak od razu. Idźcie do androloga, próbujcie. Bedzie dobrze!

Androlog to specjalista - budowa, chorob, leczenie itd męskiego układu rozrodczego.
Urolog jest bardziej ogolny (zajmuje się też ukł moczowym).
Stary 2007-02-07, 18:15   #3607
*misia*
Zakorzenienie

Madziu przytulam Cię wirtualnie, tak jak dziewczyny pisały musisz dokończyć swoje badania i koniecznie znaleźć dobrego lekarza dla męża. Musi się udać poprostu musi, tylko nie poddawajcie się, może będzie to trwało dłużej niż gdyby wszystko było ok ale uda się jestem pewna

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-07, 20:06   #3608
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Dziękuje, dziewczyny za wsparcie, naprawdę jest mi teraz potrzebne, jesteście kochane

Cytat:
Napisane przez bb-m Pokaż wiadomość
Madziorka odpisłam Ci na bocianie, ale napisze jeszcze raz. Zmień lekarza prowadzącego, dla męża znajdz dobrego lekarza, myśle, że dziewczyny z bociana pomogą. Nie łam się, teraz musisz byc silna i wspierać męża.
Musisz dokończyć swoje badania, a dr G powinna je przejrzeć a nie wysyłać Cię do internisty.
dzięki, tak własnie zrobię a do doktor. G już wiecej nie pójdę. Mąż mój jest załamany, mam nadzieje że jakoś to przetrwamy.

Cytat:
Madziorka ,o jak dobrze cie rozumiem.Dzisiaj mina 12 miesiac staran i dostalam @. U mne podobnie,moj maz tez nie ma za dobrych wynikow,lekarz powiedzial mu,ze na 100%,to on ma 60-70%,bierze od 1,5 miesiaca cynk i cos tam jeszcze za miesiac,poltora ponowne badanie. Tyle tylko,ze moj TZ chodzi do Urologa,a czemu twoj ma isc do androloga,czym wlasciwie zajmuje sie androlog,przepraszam za niewiedze.
a ile mln. plemników ma w nasieniu? mój ma niecałe 8 mln a norma jest powyżej 20 mln, 60% martwych.

ANDROLODZY
lekarze specjaliści zajmujący się patologią i fizjologią męskich narządów płciowych a także zagadnieniem z dziedziny męskich zaburzeń płciowych.

żródło: http://androlodzy.lekarze.info/

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-02-07 o 20:29
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 20:28   #3609
KasikB
Rozeznanie

GG do KasikB

Cześć dziewczyny!

Dawno mnie tu nie było ale starałam się Was podczytywać. Teraz postaram sie odpisać hurtowo

Przede wszystkim gratuluję jolineczce i sylwii-zuzie zafasolkowania. Fajnie, że coś się ruszyło w naszym wątku. Wiosna powoli się zbliża, bociany wracają więc teraz pewnie będzie więcej pozytywnych testów

Madziorka, przykro mi Z drugiej strony, wiele razy pisałaś, ze chciałabyś wiedzieć w czym problem. Ja też jestem takiego zdania i myślę, że lepszy wróg znany niż nieznany. Na bocianie (i nie tylko) jest wiele przykładów na to, że można zaciążyć przy złych wynikach męża I moim zdaniem powinnaś wyslać męża do androloga. W końcu to on jest specjalistą i lepiej wie, czy wyniki się da poprawić czy nie. Pamiętaj, pozytywne myślenie przede wszystkim A zachowanie p. dr, która nie chce zinterpretować twoich wyników wydaje mi się dziwne, a wypowiedź bb-m tylko potwierdziła moje wątpliwości.
A jeżeli chodzi o in-vitro, to może jestem niesprawiedliwa, ale spotkałam się z opinią, że są lekarze którzy nie chcą leczyć bardziej skomplikowanych przypadków tylko od razu sięgają po metody typu in-vitro (bo drogie i można na tym zarobić).

Kindzia, może tu znajdziesz coś ciekawego na prezent? Na przykład koszulkę z Krecikiem? http://www.thun.istore.pl/sklep,1080...l-pln,0,0.html

http://www.suwaczek.pl/cache/090aadb4fe.png

Edytowane przez KasikB
Czas edycji: 2007-02-07 o 20:31 Powód: link
KasikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 21:17   #3610
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Ja wlasnie przechodze zalamanie becze juz od godziny uzbieralo mi sie juz z calego dnia poczawszy od rana jak zobaczylam zdjecie USG kolezanki i jak sie cieszyla - lzy stanely mi w oczach potem wrocila do domu i okazalo sie ze mezus dzis jest niedo wytrzymania okropnie zmierzly potem poczytalam wasze wiadomosci ktore jak same przyznacie dzis sa straszne a i tak dzis cos czuje ze juz 7 miesiac staran tez pojdzie na marne bo @ napewno przyjdzie a jakby tego bylo malo to mi chyba zaraz glowe rozerwie wiem ze ten moj dzisiejszy problem to nic w porownaniu z innymi ale dzis juz poprostu niemoge!!!!
"Magdalena" jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 21:24   #3611
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez "Magdalena" Pokaż wiadomość
Ja wlasnie przechodze zalamanie becze juz od godziny uzbieralo mi sie juz z calego dnia poczawszy od rana jak zobaczylam zdjecie USG kolezanki i jak sie cieszyla - lzy stanely mi w oczach potem wrocila do domu i okazalo sie ze mezus dzis jest niedo wytrzymania okropnie zmierzly potem poczytalam wasze wiadomosci ktore jak same przyznacie dzis sa straszne a i tak dzis cos czuje ze juz 7 miesiac staran tez pojdzie na marne bo @ napewno przyjdzie a jakby tego bylo malo to mi chyba zaraz glowe rozerwie wiem ze ten moj dzisiejszy problem to nic w porownaniu z innymi ale dzis juz poprostu niemoge!!!!
Nie smutaj sie załamanie minie i zobaczysz wszystko w innych barwach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-08, 01:00   #3612
jolineczka
Wtajemniczenie

Dziewczynki, wróciliśmy z wojaży!!! Ale widzę, że smutno się tu zrobiło... Nie smućcie się, bo mnie też jest wtedy smutno.
Ściskam Was mocniutko! Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej!!
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 07:27   #3613
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

witam was dziewczyny. moj mąż odebrał wyniki i podał mi przez telefon.
Martwych plemników nie znaleziono. Homogenizacja 30 minut
PH 7,6
lepkość prawidłowa, barwa biało-szare
Rozpoznanie jakos tak azoospermia, hyposperia jakos tak wieczorem jak bede miec wyniki w ręku podam dokłądne parametry.

Joolineczka fajnie ze wróciłac, jak sie czujesz?
Stary 2007-02-08, 07:55   #3614
frida26
Rozeznanie

Próbować do skutku!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez "Magdalena" Pokaż wiadomość
Mam nadziję ,że dzisiaj jest Ci już lepiej

Wczoraj był super program na TVN style około 22 miasto kobiet. Któraś widziała o tych ginekologach aborterach? łzy same mi wczoraj leciały.

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-02-08 o 08:28
Stary 2007-02-08, 08:46   #3615
celka2000
Zakorzenienie

poczytalam wlasnie na roznych forach jak dziewczyny opisuja jak zmienil sie sklad plemnikow po leczeniu mezczyzny Oszalamiajaco!!! Wiec glowa do gory dziewuszki! Byly tez przyklady dziewczyn ktore przy bardzo slabym skladzie zaszly w ciaze, az inne nie mogly uwierzyc! Na pewno nie wszystko stracone. A z tymi kapielami goracymi slyszalyscie (ze nie wolno oczywiscie)...
Buzka i duzo nadziei zycze!!
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 09:23   #3616
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

"madzia" tez mam nadzieje ze dzis juz lepiej widze ze kazda po koloei przechodzi jakies dziwne zalamania to przez to durna pogode.
Ja dzis z TZ jedziemy z babcia do specjalistycznego szpitala na badania troche sie boije... a jutro piatek ciekawe czy spedze wieczor sama czy z Pio poza tym ciesze sie ze juz konczy mi sie @ czas na staranka

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 09:36   #3617
adatka
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny

Nikitko czy to znaczy ze z plemniczkami jest wszystko ok.?
A tak sie martwilas

Tak apropo fotki -bardzo ładnie wyszliście chyba bym cię nie poznała

jolineczko witamy Jak tam samopoczucie,boli cie jeszcze brzuszek? spelnilo sie twoje marzenie -chcialas wrocic w trojkę i stało się

Madziorku skarbie jak sie dzis czujesz ,mam nadzieje ze juz nie płakusiasz ,napewno wszystko bedzie dobrze
teraz jest cięzko ale po leczeniu napewno - sie uda
Jestesmy z Tobą

Magdalena a ja ty sie dzis czujesz?

Wszystkie płakusiacie i mnie tez sie chce wyć , ze musicie przez to przechodzic
ehhhh co za życie do d....y
Juz sie zaczynam ja martwic co bedzie ze mną ,bardzo sie boje tej mojej wizyty zeby nie usłyszec tego co ostatnio
ale mam nadzieje ze nie bedzie tak źle
wierze ze tym razem przywioze dobre wieści - bardzo bym chciała
Ale to wszystko jest zapisane odgórnie i co ma być to będzie...
Stary 2007-02-08, 09:37   #3618
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

DZiekuje dzwieczyny za wsparcie jestescie kochane
Dzis jest juz lepiej bo jak narazie niemam czasu za duzo myslec bo wlasnie z pracy przyszlam i za chwile znowu wychodzimy ale przypuszczam ze wieczorem znowu mnie dorwie..... to napewno napiecie przedmiesiaczkowe czesto wtedy beczec mi sie chce z byle jakich powodow
"Magdalena" jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 09:52   #3619
jolineczka
Wtajemniczenie

Tak bym chciała Wam wszystkim indywidualnie odpisać, ale nie dam rady. Wiedzcie tylko, że ja cały czas o Was myslę i mocno trzymam kciuki!!
Ja czuję się dobrze, brzuszek pobolewa i troche mnie to martwi, ale podobno tonormalne. Niedługo ide do lekarza, ale chce poczekac do 6 tygodnia, żeby już serduszko można było zobaczyc na 100 % potwierdzić ciążę. Teraz wg ostatniej miesiączki minął 4 tydzień

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-08, 09:59   #3620
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Jolineczko podziwiam Twoja cierpliwość, ja bym chyba jak najszybciej poleciala do lekarza aby potwierdzić
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 10:18   #3621
jolineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
Jolineczko podziwiam Twoja cierpliwość, ja bym chyba jak najszybciej poleciala do lekarza aby potwierdzić
Wolę poczekać i wiedzieć na pewno, a w szóstym tygodniu nie będzie już żadnych watpliwści.
Stary 2007-02-08, 11:19   #3622
frida26
Rozeznanie

GORĄCE KĄPIELE!!!!o CO CHODZI? jA NIC NA TEN TEMAT NIE WIEM cZĘSTO Z tż ROBIMY SOBIE WSPÓLNĄ KĄPIELProsze odpowiedzcie.
Stary 2007-02-08, 11:25   #3623
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida26 Pokaż wiadomość
GORĄCE KĄPIELE!!!!o CO CHODZI? jA NIC NA TEN TEMAT NIE WIEM cZĘSTO Z tż ROBIMY SOBIE WSPÓLNĄ KĄPIELProsze odpowiedzcie.
z tego co wiem to nie powinno sie kompac w gorącej wodzie ,zeby jajeczek nie przegrzac (oczywiscie chodzi tu o TZ)
bo to bardzo nie zdrowe tak samo z bielizną powinna byc luzna i przewiewna.

http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,72075,2516441.html

http://www.polki.pl/?page=zdrowie_i_...cmn_id=8113994

http://www.tymofarm.pl/index_pl.php?id=4

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-08, 11:39   #3624
frida26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
z tego co wiem to nie powinno sie kompac w gorącej wodzie ,zeby jajeczek nie przegrzac (oczywiscie chodzi tu o TZ)
bo to bardzo nie zdrowe tak samo z bielizną powinna byc luzna i przewiewna.

http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,72075,2516441.html

http://www.polki.pl/?page=zdrowie_i_...cmn_id=8113994

http://www.tymofarm.pl/index_pl.php?id=4
Dzięki za odpowiedź
Stary 2007-02-08, 11:55   #3625
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
bo to bardzo nie zdrowe tak samo z bielizną powinna byc luzna i przewiewna
niom, też o tym słyszłam, ostatnio nawet doktorek mi powiedział, że praca siedząca, ewentualnie kierowcy to też ryzyko, że plemniczki mogą byc gorszej jakości, bo jądra się przegrzewają
Stary 2007-02-08, 11:55   #3626
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida26 Pokaż wiadomość
Chodzi tez o to ze w badaniach nasienia moga wyjsc martwe plemniki, gdy mezczyzna czesto bierze gorace kapiele. Ze to moze miec wplyw tez na wyniki.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 12:12   #3627
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
witam was dziewczyny. moj mąż odebrał wyniki i podał mi przez telefon.
Martwych plemników nie znaleziono. Homogenizacja 30 minut
PH 7,6
lepkość prawidłowa, barwa biało-szare
Rozpoznanie jakos tak azoospermia, hyposperia jakos tak wieczorem jak bede miec wyniki w ręku podam dokłądne parametry.

Nikito, zapytaj się koniecznie TŻ ile plemników ma W jednym mililitrze spermy , bo ten wynik jest najważniejszy, norma jest powyzej 20mln, jeżeli ma ich mniej to wtedy szanse na zapłodnienie naturalne są zerowe.
Stary 2007-02-08, 12:16   #3628
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
niom, też o tym słyszłam, ostatnio nawet doktorek mi powiedział, że praca siedząca, ewentualnie kierowcy to też ryzyko, że plemniczki mogą byc gorszej jakości, bo jądra się przegrzewają
Mój mąz jest zawodowym kierowcą jeździł na Tirach a teraz po kraju jeździ ale dzisiejsze wyniki nie wykazały ani jednego martwego plemniczka.
Stary 2007-02-08, 12:18   #3629
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
Mój mąz jest zawodowym kierowcą jeździł na Tirach a teraz po kraju jeździ ale dzisiejsze wyniki nie wykazały ani jednego martwego plemniczka.
to nie jest regułą
mojej kolezanki mąż nie dość że dużo cwiczył na siłowni i brał sterydy, zaczął też jezdzić Tirami i to bardzo dużo, a koleżanka i tak zaszła w ciąże
Stary 2007-02-08, 12:18   #3630
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
poczytalam wlasnie na roznych forach jak dziewczyny opisuja jak zmienil sie sklad plemnikow po leczeniu mezczyzny Oszalamiajaco!!! Wiec glowa do gory dziewuszki! Byly tez przyklady dziewczyn ktore przy bardzo slabym skladzie zaszly w ciaze, az inne nie mogly uwierzyc! Na pewno nie wszystko stracone. A z tymi kapielami goracymi slyszalyscie (ze nie wolno oczywiscie)...
Buzka i duzo nadziei zycze!!
ojej to mnie troszkę pocieszyłaś, bo mi lekarka powiedziała że szanse są nikłe. Za dwa tygodnie TZ ma wizytę u androloga,to zobaczymy co powie.

Cytat:

Madziorku skarbie jak sie dzis czujesz ,mam nadzieje ze juz nie płakusiasz ,napewno wszystko bedzie dobrze
teraz jest cięzko ale po leczeniu napewno - sie uda
Jestesmy z Tobą

Wszystkie płakusiacie i mnie tez sie chce wyć , ze musicie przez to przechodzic
ehhhh co za życie do d....y
Juz sie zaczynam ja martwic co bedzie ze mną ,bardzo sie boje tej mojej wizyty zeby nie usłyszec tego co ostatnio
ale mam nadzieje ze nie bedzie tak źle
wierze ze tym razem przywioze dobre wieści - bardzo bym chciała
Ale to wszystko jest zapisane odgórnie i co ma być to będzie...
czuje sie okropnie, jestem załamana staram sie o tym nie myśleć ale to jakoś samo we mnie siedzi, przez to wszystko dostałam biegunki i musiałam odwołać wizytę u stomatologa .

adatko, słoneczko, nie martw się na zapas , zobaczysz że wszystko będzie dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości