|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
tak w miare miare ale jak usiadlam na rower to stwierdzilam ze jednak znajde czas na jazde poza tym zawsze bede miala wymowke aby sama wyjsc z domu
|
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
hej gucia
![]() Jak to tężca sobie zaflanowałaś ( fajne słowo tzn fajnie brzmiące ) ??? jutro oczywiście będą ![]() Fajnie masz,że mąż ma urlop i pojedziecie do Włoch ,tzn obyście pojechali
|
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() U mnie w weekend panował weselny klimat ![]() Pisałam wam ostatnio że nie mam w co się ubrać bo we wszystkim wyglądam jak stara gruba baba..miałam iść na zakupy ale szkoda mi było kupować kolejną sukienkę na raz, więc zaszłam do lumpka a tam znalazłam cudowną sukienke, w której wyglądałam naprawdę dobrze a zapłaciłam za nią całe 13.50 hehe Zostawiłam Morficzka na ok. 11 godzin..oczywiście w trakcie wesela ryczałam z tęsknoty a po powrocie do domu ujrzałam nie moje piersi a jeden wielki horror...tyle godzin bez małego Ssaczka i miałam bulwy co najmniej 5 rozmiarów większe z dosłownie wystajacymi "guzami"...dobrze że Morficzek szybciutko wszystko spił jak tylko wróciliśmy... Spadam was nadrabiać od piątku
|
|
|
|
#4684 |
|
Wtajemniczenie
|
Gucia zdrowia! A w ktory rejon Wloch sie wybieracie jesli mozna zapytac?
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Moje dziecie właśnie zasneło ![]() Flower,to super że weekend udany
|
|
|
|
|
#4686 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wciskam jej na siłę, kurde ostatnio posiłki nam się zmniejszyły o jedno akrmienie. Bo był obiadek i to było normalne i teraz nie chce jeść i tego mleczka też nie wcina i ona taka chudzinka, mam nadzieję że nic jej nie jest. Ale nie jest bladziutka. A jak można taką anemie rozpoznać? Bo tutaj lekarze napewno to oleją i nie pobiorą nam krwi |
||||
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Piękna kiecka
http://www.wojcikonline.com/index.ph...RjNzY3NDA3YTQ= Ale litości! ZA CO TYLE KASY?!
|
#4688 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak to zrobiłaś?Oby to nie było to i żebyście do Włoch pojechali ![]() Mravka zapomniałam. Ja kupuję ciuszki w primarku, ostatmio kupiłam w zarze, w mamas and papas nie kupuje bo są drogie, z nextu mam sporo ale kupywałam używki na ebayu po 1f . Ja na jego miejscu pochodziłabym po sklepach, tutaj prawie zawsze są promocję więc napewno coś znajdzie. Ja planuję iść do h&m bo widziałam na necie fajne rzeczy, tylko narazie kasiurki brak. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
niezła cena za kieckę. Pokaż fotke![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4689 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorkiem
![]() 88natka Może odpuść na parę dni z tymi obiadkami, może daj coś innego w tym czasie i spróbuj za parę dni znowu ![]() Co do rowerów to ja jeżdżę z synkiem. Ma takie siedzisko, zapinam go i blokuję mu nóżki i jeździmy po wsi, nawet do mamy częściej zaglądam jak mam chwilę i Basia śpi ![]() Dziewczyny zrobiłam super sok z Aroni, mojemu synowi bardzo smakuje zresztą mi też. Jeśli któraś ma dostęp do aroni to mogę dać przepis na soczek
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4691 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór..
tak milo spedzilismy dzien z Mateuszkiem u mojej mamy , a przez mojego TZ mało nie stała sie tragedia umówilam sie znim , ze bedzie czekał na nas na przystanku, zbey pomogl mi wysiasc z wozkiem i torbami , a autobusem z wozkiem jechalam pierwszy raz, autobus podjezdza, ja sie rozgladam , jego nie ma, no wiec wysiadam,a ze ostatni przystanek i tylko jakas starsza pani byla w autobusie to powoli probuje sama i kola przednie wpadly mi miedzy kraweznik a podest , wozek przechylil sie do przodu,Mateuszek zsunał do przodu i obudzil , bo spał, dzieki bogu ,ze nie wypadl z tego wozka na chodnik, bo nawet nie moge o tym myslec, chce mi sie plakac, tak sie wystraszylam.. a TZ ma przerabane, jestem taka zla na niego ,ze bym mu porzadnie , oczywiscie zgadnijcie czyja to wina -moja ! a co najlepsze on sobie stał po drugiej stronie ulicy, po prostu nie chciało mu sie przejsc.. a to ja powinnam byc ekspertem we wszystkim i prosic obcych ludzi o pomoc-pasazerów, kierowce.. szkoda gadac, nie usne dzisiaj , bo mimo ze dziecko sie nie uderzylo, to ja mam tearz czarne mysli, ze cos mu sie moglo stac i pewnie bede cala noc patrzec czy oddycha.dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki, bo rozpoczynam resocjalizacje TZ..albo bedzie po mojemu , albo bedzie nijak, na poczatek biore przewijanie Mateuszka, musi w koncu zaczac to robic.
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
Agabi oby tylko Gabryś po tej przygodzie w wielkiej wannie nie zraził się do kąpieli...
Gratuluję kolejnego zębolka... Tynka u nas tak samo z kąpielą...przed jest zawsze mizianie, łaskotki i zabawy w samym pamperaku...potem przytulanie golaska i do wanny.. Cytrynka temu Twojemu mężowi to lanie się należy za ten szantaż że małym nie będzie sie zajmował jak Ty z nim do łóżka co dzień nie pójdziesz,,,grr,,, Iw pisz częściej z nami..zdjęcie pewnie gdzieś tam się zapodziało w gąszczu innych... Ja też kombinuje żeby w grudniu do pracy nie iść...nawet w totka zaczęłam grać hehe... Roksape co do mm to ja w sobotę zostawiłam Morficzka z mamą i Bebiko jak szłam na wesele i ślicznie wciągnął bez marudzenia 2 flachy po 150 ml...a wróciłam to już cycusiowe mleczko..jakieś mało wybredne to moje dziecko ![]() Basieńka już 6 miesięcy skończyła..wow jak to zleciało,,gratki Karinio Ty to masz nocnego marka tego synka.. ![]() Alamig super że chrzciny się udały..no i gratuluję kolejnego ząbka ![]() cdn |
|
|
|
#4693 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór laseczki!
![]() Cytat:
chyba już to wam kiedyś wklejałam, ale ta teoria wyjaśnia wiele odnośnie tego co piszecie o swoich tżtach ![]() Cytat:
6 litrów? wow ![]() Cytat:
Cytat:
ja od dwóch dni miałam zatkany kanalik mlekowy...niby Piotruś opróżnił cycusia ale została biała kropka na brodawce. Dziś sobie ją musiłam "wydłubać" ale się udało...normalnie jak kamyk takie to twarde było...czytałyście o tym: http://wiadomosci.onet.pl/swiat/uton...wiadomosc.html masakra! 2 m-czne dziecko w wannie zostawić samo!
|
|
#4694 | |||||
|
Gang Iren
|
Wybralismy sie po zakupy do marketu i w jedna strone jechalismy 1,5 godziny,taki korek
Cytat:
Cytat:
),fajne wzory,dobra jakosc.Bardzo lubie tez Mothercare,ale wiekszosc od nich mam bielizny,typu body,pajace,takze H&M,z tanszych sklepow,ale niezla jakosc to Matalan.Ja w Primarku nie kupuje,kupilam kiedys na poczatku jak przyjechalam ze trzy ciuchy,po praniu albo sie rozwlekly,albo material zrobil sie prawie przezroczysty,wiec dla mnie tutaj niska cena=niska jakosc.Ale moze to ja zle trafilam,bo inne dziewczyny chwala.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Daj znac co lekarz powiedzial.
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
88natko,polską kasze manną
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- flower,ma to chyba po mnie,ale już śpi.Także,jestem zaskoczona,ale będe musiała zmienić mu na śpiocha tak jak wczoraj pieluche. ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Wiecie co w moim mieszkaniu dzisiaj straszy. Dzisiaj jak młody spał w bujaczku,ja siedziałam przy laptopie na wizażu i włączyła się zabawka,która włącza się jak się pociągnie za zabawke albo guziczkiem,bo to jest taki stojak z wiszącymi zabawkami.Noi jak bawiliśmy się dzisiaj wieczorem w łóżku też się właczała,ale inna zabawka,fakt leżała na niej zabawka,ale zabawka nie naciskała na guzik który się włączył.A teraz przed chwilą znów się włączyła ta druga zabawka ( telefon ala smartofn? ) i mówiąca hello how are you.W domu jestem sama z dzieckiem,bo mąż w pracy na nocce.Zaczynam się bać :/
|
|
|
|
#4696 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale jak to z tym autobusem,to nie taki niskopodlogowy? Ja jakos problemu nie mialam z tym,w Pl nie mielismy samochodu,wiec wszedzie autobusami lub tramwajami jezdzilam z Wiki. Cytat:
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4698 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w przyszlym roku bedzie z nami jezdzil
|
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz i ja teraz nie moge sie wyzyc, bo jak Sandra widzi kiecke to jest wielki krzyk... takze zostajemy przy spodniach ![]()
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A taką to raczej na chrzciny bym chciała I tak w kościele pewnie na rękach... ale za taką cenę na pewno nie kupię! Moja sukienki akceptuje, za to bluzeczek już nie, wszystkie podciąga do góry
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Co do artykułu to
Biedne dziecko. :/
|
|
|
|
#4703 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to prawda A ta co zostawiła dziecko w wannnie Cytat:
|
||
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Kiecka śliczna,cena hm niezła
![]() tynka88,współczuje dzisiejszych przeżyć gucia,o kurka to niedobrze z tą ręką |
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdziłam i drgania właczają zabawke ten telefon,ale teraz lezy cały czas na stoliku.No chyba,że ktoś sąsiadów czymś trzasnął,bo czasami aż drzy to może dlatego.Musiałabym wstać bo śrubokręt.
|
|
|
|
|
#4708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do zabawek to ale synuś Cię obroni w razie czego
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś miała koszulkę i spodenki do kolan, była bez skarpetek... ale ludzie krzywo patrzyli
|
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
Cziqua fajniutki ten piesek i super, ze zostaje!
![]() A Filipek słodzutki Gosia masakra u was z tymi wszami... Mój Tż też jest z tych niezbyt pomagających w domu...póki nie pracuje to mi to nawet tak aż bardzo nie przeszkadza ale co będzie jak wrócę do pracy... ![]() Natka mam nadzieję że uda wam się jakieś fajne lokum znaleźć Engela witaj...oj długo Cię nie było, długo.. gkatarzynka długa ta Twoja córa ![]() Konia super, że imprezka udana...wcale się nie dziwie zachwytom nad dziewczynkami ![]() No i bardzo fajny prezent od wuja Tż i komplement od teściowej Karolca ciężki egzemplarz z Twojego Tż-ta, ale mój niewiele lepszy pod względem sprzątania..oczywiście tłumaczy się że na swoim jak będziemy to będzie sprzątał a u mojej mamy mieszkając to jakoś motywacji nie ma.. Aalegna taki mąż to skarb cdn |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

jutro oczywiście będą
,tzn obyście pojechali
). Jesli pewnych rzeczy nie wypracujemy to potem moze byc naprawde ciezko..i coraz ciezej. Przeciez opieka nad dzieckiem to nie wakacje z drineczkiem pod palmą. Człowiek czasem ma ochote zamknac drzwi z drugiej strony i nie wrocic, a tu jednak trzeba byc opanowanym i cierpliwym...To wiecej niz etat..bo to "praca" 24h na dobe. Ja nie ukrywam, ze wielokrotnie czekam z wybawieniem az T wroci z pracy..zreszta w ciagu dnia zawsze dzwoni i pyta jak tam sie mamy. Oczywiscie jak Rob daje do wiwatu to tez o tym wie. Ciesze sie,bo jak wraca to zazwyczaj zabiera Go na spacer, albo idziemy razem...ogolnie ogarnia Go juz do czasu spania. Ja karmie i klade spac. Dlatego najblizsze dni pewnie nie beda nalezly do najlatwiejszych,bo juz nie mam tego odciazenia;/. Jednak damy rade...a po Jego powrocie pojde odreagowac na zakupach 

ale się udało...normalnie jak kamyk takie to twarde było...
poradźcie coś
Dzisiaj jak młody spał w bujaczku,ja siedziałam przy laptopie na wizażu i włączyła się zabawka,która włącza się jak się pociągnie za zabawke albo guziczkiem,bo to jest taki stojak z wiszącymi zabawkami.Noi jak bawiliśmy się dzisiaj wieczorem w łóżku też się właczała,ale inna zabawka,fakt leżała na niej zabawka,ale zabawka nie naciskała na guzik który się włączył.A teraz przed chwilą znów się włączyła ta druga zabawka ( telefon ala smartofn? ) i mówiąca hello how are you.W domu jestem sama z dzieckiem,bo mąż w pracy na nocce.Zaczynam się bać :/