|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
jak sprawdzic? nie wiem, teraz robią rewelacyjne podróbki. Cytat:
A Mamci nie oddam, moge ewentualnie wypozyczyc... hehe, tesciowa super, teraz ktora lepsza? mama czy tesciowa.... brak slow, miejmy nadzieje ze bedziemy lepszymi tesciowymi dla swoich zieciow/synowych itd:P Wypoczywaj, nawet jak wieloryb ![]() Darusia super! udało się Bao jak tam dzień? zdawaj nam tu relacje. Oglądacie Perfekcyjna panią domu? Jaki mają roz.piz.dziel... szok |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
czy te laski robia sobie taki burdel na poczet programu???
![]()
![]() |
#2613 |
Zakorzenienie
|
Ja nie ogladalam dzis perfekcyjnej, malego usypialam, kurka troche plakal , wiec latalam gora dol gora dol
![]() Nataszka duzo dalam , teraz musze karte splacic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
Ja robię zupełnie inaczej niż Madzia. U mnie kapuśniak musowo na golonce + włoszczyzna ,najpierw gotuję golonkę z warzywami później pod koniec kapustę daję i zaprawiam zasmażką inaczej nie moze być. Ziemniaki do tego są gotowane osobno i podawane na osobnym tależyku z podsmażoną cebulka albo boczkiem i boczek też wrzucam do gara w czasie gotowania. Taki jest mój kapuśniak nie znoszę żadnych zastępstw w stylu kurczak zamiast golonki więc przykro mi że z mojego przepisu nie skorzystasz ![]() Cytat:
Jak idziemy do sklepu to ja mojego od razu do kosza pakuje bo na 200% by zwiał i bym miała ten sam cyrk co Ty. Cytat:
![]() Walnij sobie grzańca na noc z piwka ,jajka i miodu lub cukru jak nie masz i od razu do łóżka albo nasmaruj stopy smalcem i później zmiażdżonym czosnkiem ,to w worki foliowe i skarpety i tak na noc od razu na nogi stawia.Tylko koniecznie smalcem najpierw. Cytat:
Darusia powodzenia i mieszkanko super Monka sukienka ekstra nie tak jak tamta co pokazałaś jak ze star-treka ![]() Nataszka dobrze że z tatem ok. Catro zdrówka życzę Megi jak ma Ci matka zepsuć humor to lepiej po nią nie dzwoń ,po prostu leżi gnij i jedz i niczym się nie przejmuj jakoś samo się ułozy Bao trzymaj się jeszcze w całości Dzisiaj u nas było bardzo ciepło.Jednak lubię taką jesienną ciepłą pogodę.Jesień to chyba moja ulubiona pora roku jakoś tak mi się ciepło kojarzy ![]() Oglądałam nie raz perfekcyjną panią domu ,no syf to mają nieziemski nei potrafię pojąć jakim cudem można tak chatę zapuścić i jeszcze nie umieć sobie z tym poradzić i jeszcze publicznie ten syf pokazać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Zakorzenienie
|
Co do perfekcyjnej pani domu, to kurna nie wyobrażam sobie mieć takiej koleżanki
![]() ![]() P0P mój tata też wspominał o GPSie żeby mu gdzieś wszyć jak psu ![]() Dziwi mnie ża jak mały jest np już ze 100m przedemną to nikt z ludzi nie widząc że za nim biegnę się nawet nie zainteresuje że dwulatek po parku zasówa. Przykro mi ogólnie, bo kilka tyg temu było nawet fajnie, częściej się zatrzymywał. Teraz po prostu spiernicza jakby ktoś go gonił, nawet jak nie zauważymy w pierwszym momencie. Czasami jak jesteśmy gdzieś rowerem to ja za nim sobie pedałuje, i to też mam dość dobre tempo ![]() Wczoraj mój starszy przyszedł z kolegom i grali na xboxie. Oczywiście Eryka szybko to nudzi za to Erwinek uwielbia,wziął pilota i jakoś tak się z nim na krzesło gramolił że spadł. To krzesło takie zwykłe dla dorosłych, i on nie spadł bokiem, tylko centralnie odwrócił sie do góry dupa i całym impetem na głowę. Myślałam że kark sobie skręcił. Panikowałam strasznie, nie wiedziałam czy na karetkę nie dzwonić i go nie ruszać, a ten gnom się mi wyrwał pogłaskał sam po głowie powiedział aua, i dalej wchodzić na krzesło. Libra ja do kapuśniaku też zasmażkę robię ![]() ![]() Megi szczerze jakbym była w Twojej sytuacji to bym mojej matki nigdy o przyjazd nie poprosiła ![]()
![]() |
#2616 |
Zakorzenienie
|
Moja matka to naprawdę kochająca i serdeczna osoba -jednak u mnie jest nieszczęśliwa, bo nie jest u siebie - to takie pokolenie, które siedzi w domu przed tv i jedynie wyjścia ma do sklepów. Jakbym z nią miała spędzać 24h/24h to bym zwariowała. Co nie zmienia faktu, że przyciśnięta sytuacją, poprosiłabym o pomoc. Może jak po macierzyńskim będę wracała, to skorzystam. Bo teściowa to jak zauważyłyście niezbyt się wyrywa
![]() Darusia - jestem dumna z Twojej/Waszej decyzji ![]() AniaP- ja dalej mam remont, najwyżej po Szymku i Oli będzie więcej do zrobienia. P0P - jem naprawdę 5 posiłków dziennie. Od dwóch dni niestety kolację, ale już kończę z tym. Tylko ja mam tak, że rano pożeram 75% wszystkiego, a później mogę już nic. Więc wczoraj 3 śniadania, pomidorowa i kolacja ![]() ![]() Dziewczynki oglądacie "M jak miłość"? Ja tak sobie patrzę, bo Igor w tym czasie się kąpie i go usypiam, ale wczorajszy odcinek tak mi się podobał, że aż musiałam się uzewnętrznić, jaka ze mnie suka ![]() ![]() ![]()
#2617 |
Zakorzenienie
|
Witajcie laseczki
Głowa mnie boli tak nieprzyjemnie za okiem Znowu nie doczytałam wszystkiego ![]() Bao i jak dzisiaj ? Nataszka dobrze ze z tatą dobrze Madzia Erwi chyba znowu ma ogień w gaciach tylko w zdwojonym wydaniu. I ten upadek z krzesła ![]() Ja zawsze jak widzę że jakiś bąbel ucieka opiekunom to nogą zastawiam i zagaduję i muszę przyznać że wiele jest osób niezadowolonych (niepewnych) mimo że widzą że nie chcę nic złego zrobić a obok mam Zosię. Co do perfekcyjnej pani domu to muszę przyznać że ona mnie drażni (jak Reni jako ekomama) i nie oglądam. Wolę wersję angielską - mam od niej sposób na męskie skarpety wszystkie w tym samym kolorze ![]() Przyznam że mimo sprzątania można u mnie znaleźć miejsca z których nie jestem dumna i na zdjęciu nie wyglądałyby zachęcająco. Mam natomiast koleżankę (stara znajoma Tża) u której byłam tylko raz i nie wiem czy odważę się ponownie ![]()
#2618 |
Zakorzenienie
|
Ja średnio lubię Perfekcyjną Panią Domu, bo mało jak dla mnie przydatnych rzeczy pokazuje. Ja uwielbiam mieć porządek w domu i teraz mam tyle czasu, a nic nie mogę zrobić...
Ale ludzie mają naprawdę zapuszczone domy. Weźmy moich teściów - zgroza. Wyremontowali kuchnię, zmienili okap - bo tamten kiepsko wchłaniał i tłuszcz się osadzał. Po kilku miesiącach nowe meble i kafelki wyglądały koszmarnie, bo jakoś do głowy im nie przyszło, że tłuszcz trzeba usuwać, a okap tego nie zrobi. ![]()
#2619 |
Zakorzenienie
|
Megi dawaj bo widziałam trochę. Zosia miała życzenie żeby tatuś poszedł odprowadzić do spania
![]()
#2620 |
Zakorzenienie
|
daria, ślicznie tachatka wygląda
![]() ![]() bao, jak tam? megi, no teściowa mnie "zabiła" z tym "współczuciem" ![]() madzia, erwi to jakiś pancerny jest, no iron man, po prostu ![]() monka, sukienka fajna, jak się ma figurę to supcio nataszka, a ty masz coś wstępnie wybrane? w kwestii przedszkolnej-jestem ogromnie zadowolona, że po weekendzie młoda nie płakała wcale, nawet mimo tego, że rano nie było ich pani jeszcze i musiała iść do innej sali do innej pani i dzieci. Dziś też. Niestety po południu pokasływała lekko i coś tam kichała-mam nadzieję że nic się nie rozwinie (nafaszerowałam ją po kokardę lekami i witaminkami), bo teście na wakacjach i dopiero od pon.mogłaby babcia opiekę pełnić....a bardzo bym nie chciała musieć na L4 iść teraz...
![]() |
#2621 |
Zakorzenienie
|
witam,
Jestem wykończona. spać poszłam po 24o 3 się obudziłam bo Nataszka bardzo chrapała przez zapchany nos. Musiałam iść na dół i ją wygilować. potem ją Nakarmiłam i tak mi zaszło do 5 prawie. a o 6:30 znowu pobudka bo do przedszkola. Od Perfekcyjnej nauczyłam się składać prześcieradło z gumką. ![]() ![]() Tak a propos okapu ( o którym Megi wspomniała) to właśnie wczoraj go szorowałam dokładnie. Nie oglądałam M jak Miłość więc nie wiem o co chodzi. Darusia fajny domek. Mam nadzieję ze Wam się uda. Aleście mi smaka narobiły na kapuśniak ale to chyba tak nie bardzo dla karmiącej?
#2622 |
Zakorzenienie
|
Evi brawa dla Lenki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Nie powiem też bym zjadła kapuśniaku ale takiego tłustego i kwaśnego
#2623 |
Zakorzenienie
|
Iza - dzisiaj powtórka koło 16 jest - obejrzyj
![]() ![]() Evi - teraz już tak będzie. Igor na początku też zasmarkany przez 2 miesiące był. No i w tej chwili znów lekko pociąga nosem. Początki są gorsze, później chyba ciut lżej, ale katar i lekki kaszel to codzienność w świecie przedszkola. Jak ja kocham mojego Misia - codziennie rano wychodzi do przedszkola i najpierw ciągnie mnie do drzwi, później wypycha do windy i jak wejdę, to on też jest gotowy. Wtedy ja wychodzę i robię mu papa, a on jedzie do przedszkola ze smutną miną. Igor jest strasznie zżyty ze mną, pewnie tak samo ma Misiek Lind - tylko, że on nie jest nieśmiały, to diabeł mały jest. Ale jak ma mamę obok, to pełnia szczęścia.
#2624 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam dylemat. Jutro mam test merytoryczny w ramach rekrutacji. Zakwalifikowanych kandydatów jest 102 (w tym ja), test dotyczy kilku ustaw i kodeksu rodzinnego (ogromna wiedza). Do tego mam świadomość że jedna osoba jest na 99,9 % pewna (pracowała na tym stanowisku przez ostatnie kilka m-cy tylko na stażu i byli z niej bardzo zadowoleni). Nie wiem czy wogóle mam iść
![]()
#2625 | |
Zakorzenienie
|
Ja bym wolała od kapuśniaku zjeść świeżą kapustę - taką pokrojoną sobie pochrupać.
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
megi, ja wiem, że tak będzie, ale mogłoby się zacząć od przyszłego tygodnia, jak babcia będzie
![]() No dobra, dobra, przedszkolna codzienność, ale z lekkim katarem to można dziecko zostawić?i jak pokasłuje lekko ? (bez gorączek itp.) czy cofka jest? jak to ogólnie wygląda? izz, uczyłaś się, to idź, myślę, a ile jest miejsc? może warto zobaczyć jak to wygląda od środka? ale znowu jak pisze megi, jak jest tylko jedno miejsce....no sama nie wiem...
![]() |
#2627 |
Zakorzenienie
|
U mnie jak dziecko ma katar to może być w przedszkolu. Ale jak już kaszle i kicha to do domu. Nie mówimy o sytuacji, kiedy kaszlnie raz na parę godzin.
#2628 |
Zakorzenienie
|
moja na razie właśnie tak kaszlnie raz na długi czas, i z nosa też rzadko leciało (wczoraj jej 2-3 razy nosek wytarłam), jednak nie wiem co po południu zastanę....no nic, co ma być to będzie...
![]() |
#2629 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny miejsce jest jedno
![]() Evi trudno to nazwać nauką, raczej przeczytałam ale są tematy które trzeba kilka razy przeczytać żeby zrozumieć o co chodzi. Trudno powiedzieć, to zależy jaki kaszel i jaki katar. Jak to takie kaszlnięcie raz na długi czas, nie leci z nosa przy każdym kichnięciu, nie ma gorączki to można chyba puścić. Ale bym miała dylemat ![]()
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-09-11 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
Libra nooo leze i sie silnie
![]() Madzia dobrze ze mu sie nic nie stało , ![]() Megi ja oglądam m jak miłość ![]() ![]() Iza ja bym szła , nie masz nic do stracenia , a co ci tz radzi? |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Zakorzenienie
|
Darusia bardzo fajny domek
![]() Madzia chyba bym na zawał padła, dobrze że moja Zosia nie ucieka ja bardzo lubie Perfekcyjną Panią domu i lubie jej porady, kilka wypróbowałam i okazały się skuteczne np wczorajsze usuwanie rdzy z ubrań, albo jak doprać kołnierzyk koszuli. Ludzie na prawde mają taki syf w domu, spotkałam się u kilku osób, masakra
#2632 | |||||
Zakorzenienie
|
oj biedna, Ty to zawsze razem z Miśkiem chorujesz
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurde te infekcje przedszkolne są najgorsze...ja na L4 też chodzić już raczej nie będę mogła w razie czego...mam nadzieję, że jak coś to mój ojciec się zajmie ![]() ![]() Oby sie małej katar nie rozwinął ![]() aaaa miałam pytać, jak umowa???dostałaś na stałe wreszcie??? Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2633 |
Zakorzenienie
|
Megi czy chodzi Ci o Joasię w jak wspaniały sposób załatwił ją ex ? Mój Tż juz dawno twierdził że on chce się tylko zemścić - facet może scenariusze pisać
![]()
#2634 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle w czasie jak leciała Perfekcyjna to na tvnstyle leciał program z Najsztubem, rozmowy z Ania Muchą, też fajny. i nie widzialam do końca tej perfekcyjnej, która siostra wygrała?? właśnie że nie, jestem w punkcie wyjścia... ale chce jechać do południa połazić po sklepach w Poznaniu tak na spokojnie, bez maludy. Chociaz moj tz juz sie wyrywał z odpowiedzią ze nie bedziemy latac po wszystkich sklepach za suknią itd itd bla bla, to powiedzialam ze pojade sobie SAMA, to juz mi wczoraj mowil ze ma jeszcze urlop w razie jakbym go potrzebowala ktoregos dnia, ja go chyba kiedys zabije! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ide w sobote na Panienski ![]() co kupic młodej>>?? pomóżcie, pojecia nie mam! Dzięki za wspracie w sprawie Taty, tak wam ciągle tu marudze ale dla mnie rodzice są wygraną na loterii, tak czuję nie bez powodu ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- ale nawet mnie się to podobało, nie trawiłam tej Joanny od początku, fatalnie grała, te jej miny mnie rozwalały, wrrr dawno nie miałam tyle emocji na widok kogoś;P |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Zakorzenienie
|
mnie też choroba rozkłada, gardło mnie boli, katar mam i chyba gorączke. Mój tż też chory ma wziąć sobie wolne do końca tygodnia i poleżeć w łóżku.
Zosia nie poszła dzisiaj do przedszkola, wstała zachrypnięta i od czasu do czasu kaszle
#2636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby nie było to ja lubię wszelkie porady domowe, porządkowe itp. tylko mi osoba prowadząca nie odpowiada. Cóż poradzę kiedy takie "idealne typy" do mnie nie przemawiają ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() Leżcie i leczcie się wszyscy
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
bao no jest cudne!!!
![]() wlasnie dostalam telefon z biura posrednika na 19 idziemy pisac umowe;D ![]() klucze dostaniemy w polowie wrzesnia zeby sobie wszystko wnosic przenosic montowac ![]() ![]() jak tam wlazlam wczoraj towychodzic nie chcialam, za domkiem mega plac zabaw skate park, obok fryzjer kosmetyczka przychodnia pizzeria ![]() juz sie nie moge doczekac ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pogadam w przedszkolu na ile tolerowany katar i kaszel jest. Mam już tran, podajecie co dziennie? 5ml? Libra szkoda że dopiero teraz przeczytałam o tym smalcu. Akurat mam jakiś stary w słoiku od mamy... czosnek też mam ![]() ![]() Bao właśnie ja ostatnio to mam małą odporność. Chociaż i tak długo się trzymałam bo tz już od 2 tyg choruje, MIsiek tydzień a mnie dopiero wczoraj wieczorem rozłożyło ![]() Megi u mnie Michał trochę już się poprawia, trochę przeszło mu anty nastawienie do tz... Ale i tak w sytuacjach trudnych jest MAMA!!! Akcja doktorka z mjm chyba wszystkich zaskoczyła. Super to zrobił....
![]() |
#2639 |
Zakorzenienie
|
Lind może wszyscy powinniście ten tran pić ? Albo coś innego odpornościowego
Wiem że moja koleżanka swoją córę prowadzi często z gilami do pasa ale ona ma je alergiczne i takie zaświadczenie w przedszkolu jest a i rodzice są na zebraniu informowani o takim stanie rzeczy.
#2640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.