|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Jeju dziewczyny współczuje mdłości! ja już dawno zapomniałam co to takiego
Później wstawię zdjęcia mojej Michaśki z sobotniej wizyty tylko muszę od rodziców zabrać adapter do karty
|
|
|
#3752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super czekam na foty ![]() Cytat:
a moich jedynych dzinsow dawno nie wkladalam wiec nie wiem. kurcze musze poszukac na allegro bo tu czas Cytat:
a mi znowu się śniło dziecko już urodzone tym razem chłopak heh. zwariuje zanim sie dowiem. a w tym tempie jak moje dziecko rośnie we śnie to pod koniec ciąży będę śniła o jego starości ;p
|
|
|
#3753 |
|
Wtajemniczenie
|
Czeeeeść
![]() Wczoraj byłam u gina wreszcie, to Wam szybciutko opiszę co i jak ![]() Po badaniu (takim zwykłym) stwierdził, że wszystko wygląda bardzo dobrze, operował różnym terminami fizjologicznymi dot. szyjki macicy itp., ale niewiele zrozumiałam - oprócz tego, że jest ok ![]() TP mam na 5.05 (ale zostanę u Was, dobraaa? ).Jako, że mam ciążę podwyższonego ryzyka (dwie operacje, endo i nadciśnienie), już był gotowy dać mi zwolnienie. Umówiliśmy się, że najpóźniej da mi na następnej wizycie za miesiąc, ale jakbym chciała jednak wcześniej to mam od razu dzwonić i mi wystawi. Ogólnie mam prawie nic nie robić, tylko odpoczywać, odpoczywać i odpoczywać - "żadnych zakupów w hipermarkecie! Ja wiem, jak tam można łazić i łazić z tym wózkiem, kilka godzin tam spędzić, a nie może pani tak się przemęczać!" W ogóle wczoraj wróciłam do domu po 20, wykończona, i nawet Was nie poczytałam, zaraz muszę nadrobić. Dziś coś mnie mdli i łeb mnie nap... tzn. boli, może przez pogodę, a może nie ![]() Miłego dzionka! |
|
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatni raz!a co do wizyty .no jasne że możesz zostać :P musisz ![]() a usg nie bylo? to na jakiej podstawie termin? ![]() a dzis znowu pusto na wątku
|
|
|
#3755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
) zostań z nami I lekarz super hehe
|
|
|
|
#3756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Usg było w sobotę, gdzie indziej (ten mój lekarz nie ma u siebie w pryw. gabinecie, ale jest świetnym lekarzem gin.-chirurgiem-położnikiem; ciął mnie w zeszłym roku ), pokazałam mu zdjęcia i opis, na tej podstawie i na podst. OM tak wyliczył ![]() I od dziś nie przemęczam się, wszystko powoli i spokojnie, zakupy na szczęście mogą się zrobić "same" ![]() No to zostaję z Wami ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nawet z własnej inicjatywy zakupy robi i już nie pyta co kupić, a na początku to chciał listę
|
|
|
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam segregację w Julki ciuszkach noworodkowych.
No i sporo mam jednolitych kolorów pasujących dla chłopczyka ) Rozpisałam sobie na kartce ilość sztuk podzielonych na działy, typu body, śpioszki, pajace, ramper itd itd posegregowałam na rozmiary i obok napisałam stan jakości, teraz wiem co mi potrzeba i ile kupić
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3760 | ||||
|
Zakorzenienie
|
u nas Julka wczoraj pyta "kiedy ja w końcu będę miała tego dzidziusia" na co mój mąż no mam nadzieje że dopiero za jakieś 20 lat
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jakas czarodziejka z ciebie czy co ![]() Cytat:
chociaż i tak nie wiem kto tam się kryje. Chociaż bodziaki i śpiochy uniwersalne i tak mam w jednym pudelku bo dawałam siostrze dla jej synka i mi oddała
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia pusto bo na zewnątrz upał u mnie 30st
Cytat:
Ja na razie nie chcę myśleć ile nas wyniesie wyprawka a jeszcze teraz planujemy meble zmienić na pojemniejsze i łóżko.
|
|
|
|
|
|
#3762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to po ile czego tam masz? http://allegro.pl/nursery-time-kompl...591274522.html a takie cos. mi sie nie podoba ;p Cytat:
|
|
|
#3763 |
|
Raczkowanie
|
o rany... nie wchodziłam na forum jakiś czas i mam za to solidną karę! jestem na 85 stronie! a tu już 126 leci... jak ja to wszystko nadrobię, hmm... no nic, trzeba będzie tyłek przylepić do krzesła/kanapy i czytać, czytać, czytać...
mam nadzieję, że oczy mi nie wypadną
|
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
upał wiec trzeba w domu sie chować
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() dobra idę pozmywam bo już mi się na 2 tury zebrało ![]() ![]() a potem Ostry dyżur ![]() a która wczoraj oglądała m jak miłosc i widziała upokorzenie joanny? ![]() ale tej połowy mieszkania pawła to miała nie dostać
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
e tam w domu ja to bym chętnie posiedziała na dworku lub chociaz na balkonie i sie wygrzała a tu w pracy do 16
![]() Dzis jeszcze lecę po południu na badania zeby mieć wyniki na wtorkowa wizytę a powiem wam że taką mam ochotę pójśc na usg no ale chyba nie ma sensu dla własnego widzimisie i musze jakoś wytrzymac do 20 tygodnia![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
a to jak to jednak dostała to coś chyba nie doslyszałam bo wydawało mi sie ze osądzili że to z jej winy
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, że z dzidzią wszystko ok )) lekarz świetny heheNie wyobrażam sobie życia bez zmywarki
|
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
ojejjj ja rowniez nie... pamietam, ze w domu to tata byl od zmywania i dzien w dzien zmywal gary
![]() teraz zmywarka wszystko zalatwi... no oprócz garnków i patelni, te zmywam recznie
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy rano u lekarza, Małe ma 6cm, trochę się przykurczyło do mierzenia, wyszedł 12t4d, a wg OM jest 13t0d, ale różnica niewielka, wszystkie pomiary wyszły w normie, Małe ma oczka, żołądek, bije mu serduszko i więcej nie pamiętam. następna wizyta pod koniec września, ale bez USG.
|
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Całe życie nie miałam, jak mieszkałam z Rodzicami - teraz po etapie wynajętego mieszkania na własnym mamy. I gdyby nie to, że nie ma już naszych frontów do szafek na ikei, to bym się badziewia pozbyła. Mimo, że kupiliśmy jedną z najcichszych na rynku to wpienia mnie ten hałas, poza tym schylanie się do niej i świadomość, że bądź co bądź w szafce (bo to w pewnym sensie rodzaj szafki) trzymam brudne gary - a lubię mieć czyste od razu, a nie zamiatać śmieci pod dywan. Żałuję, że się dałam namówić, bo zmywanie jakoś uciążliwe dla mnie nie jest, a byłaby jedna więcej szafka w kuchni gdyby nie ten grat.
|
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3772 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie wiem dokładnie, ale tak np śpiochy, pajace na początek więcej, bo body dopiero koło 62-68 rozmiaru, czyli jak maluch będzie miał ok 3 miesiące. Z Julką też tak miałam. Rampers sprawdza się w lato, to takie śpiochy tylko skrócone
Dól odpinany, by szybko można było zmienić pampersa. Ja mam z 2 sztuki na lato i tyle mi starczy. Cytat:
hahaha tekst męża super :d Cytat:
a nawet niebieskie i brązowe a różowe dostała w prezencie w ilości - muuultum! Każdy kto przychodził, przynosił typowo dla dziewczynki ![]() Mam kupiła mi też 2 pary bodów ostatnio w rozmiarze 74 kolor niebieski Do tych rzeczy dokupiłam ostatnio 7 par czapeczek po 4zł i 2 pary śmiesznych bodów za 3,90zł Cytat:
rozmiar 80 na długi rękaw, będą do spania. ![]() a sztuk, nie pamiętam, jak znajdę notek to napiszę Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale znajoma właśnie nie mogła się przyzwyczaić do tej myśli, że ma brudne gary w kuchni i nic z nimi nie robi tylko czeka aż będzie więcej brudów. to trochę tak jak z brudnymi ciuchami w koszu, jak mam zapełniony do połowy to pralki nie puszczę, bo za mało, trzeba poczekać aż się uzbiera. i też leży brudne.
|
|
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3775 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zakupy, sprzątanie...Gotować będę nadal, dopóki będę miała siłę stać w kuchni, bo uwieeelbiam pichcić Cytat:
Super |
|||
|
|
|
|
#3776 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze widze ze nie bede miała w czym juz gotowac to myje![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przecież nie siedzisz chyba w kuchni jak zmywa Akurat moja ma super program 20 minut i włączam wieczorem i rano wyjmuje czyste, suche. Dla mnie zmywarka to jeden z najlepszych wynalazków bodajże XIX wieku.
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Nieraz siedzę, zresztą mam salon połączony z kuchnią; a na noc to w ogóle sobie nie wyobrażam tego włączyć - zresztą piszczy jak kończy program i niestety nie można tego wyłączyć, a póki jest na gwarancji zabroniłam TŻtowi to zepsuć... Zależy co dla kogo jest hałasem - mi w nocy przelot muchy przeszkadza, a ten grat zasuwa 40dB.
|
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas taki krótki też jest, ale nie suszy. i nie sądzę by domył naczynia z 2 dni, a z jednego nie uzbieram. wydaje mi się, że to taki program na po imprezie jak wszystko jest świeże, nie pozasychane i w większej ilości. włączam wieczorem, rano wyjmuję u nas nie przejdzie, nasza po skończeniu pracy piszczy i trzeba ją wyłączyć, żeby przestała. |
|
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w mojej piszczek wyłącza się sam po 10 piskach- w nocy nie zdążyłaby pisnąć tyle razy, bo z zawartością wylądowałaby za oknem - nie lubię grata, chyba najbardziej chybiony zakup do domu |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

super
i są w idealnym stanie. Mam w pasie 88cm;p w obcisłej bluzce brzuszek widać, w luźnej koszuli mogę się kryć
- oprócz tego, że jest ok
ostatni raz!

05.07.2008 

to coś chyba nie doslyszałam bo wydawało mi sie ze osądzili że to z jej winy