|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
A co do laktatora to też zakupię chyba ten avent ręczny. Ma któraś mamusia karmiąca?
|
|
#752 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bede trzymac kciuki za Ciebie, żeby sie obrót udał Cytat:
Cytat:
konczi ja sie pytałam o to na sr to mi polozne mowiły że trzeba zmieniac co 6 tygodni jak urósł!!!! a zdjecie ehh piekne |
|||
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej dziołszki
My po wizycie położnej i akurat dzisiaj odpadł Soni kikucik a w zeszłym tygodniu zryczałam się jak głupia bo jak odeszła pierwsza część strupa to się ślimaczyło, jednak czyszczonko octeniseptem dało efekty i mamy zdrowy różowy pępuszek. Co do picia - to ja bardzo dużo pije, bo mnie non stop suszy i wcale dużo nie sikam to chyba idzie w pokarm .Czekamy na kolejne mamusie Elena - zjedź ich zdrowo - złodziejska firma
|
#754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Znów mam lekkie skurcze, ale nieregularne. Tak w ogóle moja mama wczoraj miała spotkanie z tarocistką, no i ta postawiła mi karty i niby jutro mam rodzić ![]() Także zabieram się za podatki, bo robota czeka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe po kim ![]() Cytat:
Ojej, jakie cudo Mateusz wychodź
|
|||
|
|
|
#755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz też masz te bóle? Cytat:
Wrzuciłam zdjęcia brzucha na maila, a raczej siebie z 22 kg na plusie... Mam nadzieję, że to ostatnie zdjęcia z brzuchem. |
||
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Anusiu ja mam ręcznego Aventa i też chodziłam do szkoły - ładnie zasysał pierś i mleko fajnie ściekało do butelki.
|
#757 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
torba gotowa pod drzwiami, samochód zatankowany, telefon i ładowarka spakowane, RMUA aktualne wzięte, pies spakowany( bo muszę go na te kilka dni podrzucić do mamy ), ubranie do szpitala leży gotowe na pufie ... tylko skurczy regularnych brak ![]() może mała czeka aż jej zamówię ten leżaczek tiny i łóżeczko turystyczne... no to dzisiaj się za to biorę ![]() ja z nudów oglądam pierwszy sezon "Żywych trupów" czekam jeszcze na nowe odcinek Dextera , jutro premiera siódmego sezonu ![]() Cytat:
jeśli termin OM mam na 23 września to do którego maksymalnie można czekać?
|
||
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My ostatnio zaczęliśmy Dextera oglądać, jesteśmy na 4 sezonie po 2 tygodniach codziennego oglądania. ![]() A w czym jedziesz do szpitala (chodzi o ubranie)? |
|
|
|
|
#759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, w szpitalu był ten model
http://www.babyranking.pl/produkty,2...or-medela.html Jest spory, ale cichutki i świetnie dawał radę z cyckami pacjentek. |
|
|
|
#761 |
|
Zadomowienie
|
.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}i ja w dwupaku mała sie wierci jak szalona:0
a moj dziadek stwierdzil ze chyba bedą blizniaki he he bo mam wielgachny brzuch:p no a co do torby do szpitala to nadal jej brak a to juz 36+3
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-09-11 o 11:54 |
|
|
|
#762 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś nie chce rodzić - beznadziejny lekarz jest na dyżurze, a na niego nie chce trafić.
|
#763 | |||
|
Wtajemniczenie
|
o, to ładnie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() moja siostra ma właśnie 12 września urodziny i przez całą ciążę mi klepie, że NAPEWNO urodzę w ten sam dzień co ona... i gdyby tak się jednak stało to wszystkim w koło by rozpowiadała, że ona wiedziała, że tak będzie.... strasznie dziwny z niej typ a ja znów mam skurcze
|
|||
|
|
|
#764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co będzie pod ręką Normalne codzienne ciuchy.
|
||
|
|
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
Ok z jednej piersi wyssałam przez ok 15 minut 70ml mleka, także wiem już że pokarmu nie brakuje. O co więc chodzi? Mały głodomorro, czy robi ze mnie smoczka? Co robić?
A może za krótko trzymam ją przy piersi... robi spore przerwy między ssaniami i dlatego nie dojada... chociaż karmie ją nawet 40 minut. |
|
|
|
#766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Dexter wciąga, też katowałam go codziennie ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- ja się właśnie obawiam, że jak się zacznie to będę w takiej panice że nic nie będę mogła znaleźć... ostatnio tak miałam, nie czułam ruchów, lekarz kazał natychmiast przyjechać a jak jak dzik pędem pod prysznic a potem pół szafy wywaliłam by coś znaleźć... zrobiła się ze mnie straszna panikara
|
|
|
|
|
#767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też właśnie myślę sobie, że pojadę w tym co będę miała na sobie... No chyba, że zacznie się w nocy, to w piżamie. Cytat:
|
||
|
|
|
#768 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#769 |
|
Wtajemniczenie
|
haaaaj
a my idziemy zaraz do doooomnkuuuu i mamy przyjsc dopiero na poród
|
|
|
|
#770 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Ale dzisiaj bolała mnie głowa, myślałam, że oczy wyjdą mi z orbit a po zmierzeniu miałam 140/100 ale wziełam Isoptin który biorę co 8 godzin, wzięłam Apap i mi spadło d 130/80 uff bo już myślałam, że będę jechać na IP. Łóżeczko już mi przywiózł kurier ![]() Tż się rzucił na nie jak dzik i już stoi skręcone ![]() jeszcze pościel wypiorę i pomalutku mogę szykować kącik dla dzidzi
|
|
|
|
#771 |
|
Wtajemniczenie
|
mówiąc najprościej: najlepiej tylne siedzenie samochodu, klęk na kolana, ramiona, głowę położyć na siedzeniu a tyłek wypiąć jak najbardziej w górę... cholernie niewygodne ale podobno skuteczne. tak samo postępuje się przy wypadnięciu pępowiny, tyle że wtedy wzywamy karetkę i czekamy w domu w takiej pozycji.
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-09-11 o 12:16 |
|
|
|
#772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ten laktator chyba zakupie dziś. Idę na zakupy, zrobię pizze na obiad, bo pomysłów już brak. Albo może zjemy coś na mieście dziś??? Już sama nie wiem. Podły mam nastrój
|
|
#773 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki!
Ja wczoraj tak padłam spać, że nawet się nie pożegnałam a mąż później komputer po cichaczu wyłączał ![]() Ale dzisiaj znowu senna jestem, choć noc już o niebo lepsza była. Smutny mam jakoś nastrój dziś, że się ta moja córcia nie chce obrócić sama i tak już do niej mówię, że mama o nią dba i się troszczy, więc i ona by mogła wykazać troszkę dobrej woli i spełnić marzenie mamy o naturalnym porodzie. Dziś spróbujemy muzyką ją przekonać, położymy się później ze słuchawkami na dole brzucha, może to ją zachęci Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
choć pewnie jak moja zacznie tak dokazywać, to będę miała podobne odczucia do ciebie, a że najwyraźniej córka ma też jest uparciuchem małym, to będzie się działo
|
|||
|
|
|
#774 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też dziś się standardowo nie wyspałam. Siku co godzinę plus o 4:30 byłam tak głodna, że musiałam iść po bułkę. Mąż też niewyspany. Ale codziennie wieczorem negocjuje z Małą, że czas już się opuszczać hotel mama ![]() Poza tym czemu nikt nie rodzi ja się pytam ![]() Zrąbałam zus z rana, bo miałam rację, no ale akcja porodowa po tym nie nastąpiła. Chyba potrzebuję większych podniet
|
|
#776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie dziś kopytka z serem, ja też już nie wiem, co bym zjadła ![]() [QUOTE=lidka0308;36453733]Witam mamuśki! Ja wczoraj tak padłam spać, że nawet się nie pożegnałam a mąż później komputer po cichaczu wyłączał ![]() Ale dzisiaj znowu senna jestem, choć noc już o niebo lepsza była. Smutny mam jakoś nastrój dziś, że się ta moja córcia nie chce obrócić sama i tak już do niej mówię, że mama o nią dba i się troszczy, więc i ona by mogła wykazać troszkę dobrej woli i spełnić marzenie mamy o naturalnym porodzie. Dziś spróbujemy muzyką ją przekonać, położymy się później ze słuchawkami na dole brzucha, może to ją zachęci /QUOTE] Lidka, próbuj, próbuj a jak się nie uda, to trudno. widocznie mały uparciuch się Wam trafił ![]() u mnie podobny gagatek ![]() codziennie proszę ją by mnie tak nie kopała po żołądku bo już mam dość tych wymiotów ale gdzie tam, nie słucha i zawzięcie okłada mnie piętkami |
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
maly juz niema zakazenia-wyniki dobre,ale idzie pod lampe niestety! zółtaczke ma. Jak ja wytrzymam 2 dni bez niego,juz wyc mi sie chce...
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
ALe dzisiaj lecicie
Ja byłam po wniosek o założenie działalności i się trochę za niego zabrałam ale teraz przerwa bo muszę ciuchy z suszarki poskładać i powkładać do szafy. Co do chudnięcioa mnie pomaga dieta też sposób swoją drogą nadal leci jak szalona już 97, 8 kg jeszcze 32 kg do super laski Gda gdzie Ty masz te 22 kg ja chce tak wyglądać nosz cudo zazdrosna się robię bo ja bez brzucha wyglądam jak wieloryb Biedne jesteście z tymi skurczami no ale kiedyś musicie urodzić Tamlin jeśli jasnowidzka tak mówi szykuj sie kochana ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#779 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a z tym pośpiechem do domu wcale się nie dziwię, bo ja jak już sobie coś umyślę i zaplanuję, to też tak mam, że tylko na tym się skupiam i przez to o połowie innych rzeczy zapomnę![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

a w zeszłym tygodniu zryczałam się jak głupia bo jak odeszła pierwsza część strupa to się ślimaczyło, jednak czyszczonko octeniseptem dało efekty i mamy zdrowy różowy pępuszek.
.

rośnie agentunia moja ....
Ciekawe po kim
Siedze cały czas w domu i czekam, zaraz mnie tu z nudów skręci.

a my idziemy zaraz do doooomnkuuuu