Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 10:17   #1231
zapałeczka
Zadomowienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Wow, no niezłe.
Ja zużyłam już 3 opakowania tej odżywki i nic mi nie pomogła na moje piórzęta...Ale ja cuda robię- olejowanie, mycie babydreamem delikatne, laminowanie. I nic. Kompletnie nic. wło.y do dupy jak były tak .ą.

Dzień dobry
Też olejuję jak mam czas A po jantarze też żadnej różnicy nie widzę. I Marinka radzę Ci nie myć tym delikatnym szamponem włosów, bo nie każdym włosom to pasuje. Ja wole użyć szamponu i odżywki z silikonami, bo wtedy moje włosy wyglądają duuużo lepiej. Ta cała akcja z pielęgnacją bez silikonów jest mocno przereklamowana I maski nakładaj, takie drogeryjne jak Gliss Kur itp. czy apteczne jak Wax.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dobry
dopisuje się do listy mam, których dzieci chorują
Tylko że u mnie wine za to ponosi wiedźmowata matka marcina. Dzieciak nieprzytomny, ja w aptece za dwa leki zapłaciłam ponad 60 zł.

Mam pytanie:
Dzieciom w tym wieku można już teorytycznie podawać zwykła słabą herbate z cytryną?
Ja już jakiś czas temu dawałam mojemu różne herbaty i owocowe i rumianek i zwykłą z cytrynką też Nic mu nigdy nie było, pił z chęcią
Stary 2012-09-11, 10:20   #1232
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry
Tylko że u mnie wine za to ponosi wiedźmowata matka marcina. Dzieciak nieprzytomny, ja w aptece za dwa leki zapłaciłam ponad 60 zł.

Mam pytanie:
Dzieciom w tym wieku można już teorytycznie podawać zwykła słabą herbate z cytryną?
kurcze Cookie co się dzieje ?? co z Zuzą ??
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:28   #1233
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

dla Tymka!

Trzylatkowi? Hmmm..... może jakiś tor wyścigowy dla samochodów? Bądź garaż kilkupoziomowy? Nie wiem, tak strzelam, chrześniaka mam 5letniego ale nie pamiętam co mu kupowałam

A ten felieton jest gdzieś w necie w całości?
-
- dokłanie te dwie rzeczy mu kupiłam rok temu : garaż wielopoziomowy i tor wyścigowy.
- ja czytałam w gazecie normalnej

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Nic specjalnego Sypialnia taka delikatna śmietana/ecru + dodatki ciemny fiolet. korytarz biały z dodatkiego opalu, łazienka biała (do beżowych płytek), salon i kuchnia póki co zostaną beżowe bo funduszy brak
Dzięki. A mnie chyba czeka przeglądanie jakichś katalogów w poszukiwaniu inspiracji

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dziękujemy za wszystkie kciuki. jest dobrze z serduszkiem prawa komora już w normie, lewa się dobrze obkurcza, przeciek już niewidoczny zostaje ciągle jeszcze ta mikroprzetoka, ale ona na razie jest jedynie do obserwacji. nawet nie macie pojęcia jak mi wczoraj było wspaniale na duszy, jak usłyszałam takie informacje. w życiu mi nikt nic piękniejszego nie powiedział
nawet z tej radości nie umiem się "złościć" na to, że mała kolejną noc praktycznie nie spała, a ja razem z nią jestem nadal mega zombie, ale za to szczęśliwy zombie
Ale wieści Tak strasznie się cieszę, kochane moje dziewczynki
A wiesz, teraz moja znajoma jest w ciąży z bliźniaczkami i jedna z nich mam wykrytą chyba taką wadę, jak Hania. Ta znajoma bardzo się stresuje

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
sorki ze tylko o sobie. To chyba jednak nie trzydniowka. Przeciez trzydniowka polega na 3 dniach wysokiej goraczki i wysypce. A u Marysi wczoraj goraczka a pozniej UWAGA bable takie pecherzyki na stopach dloniach i pupie. Kolezanka dr mowila ze byc moze to choroba bostonska, bo te pecherzyki nie pasuja do trzydniowki.
Tak czy siak, chorobę bostońską też lekko się przechodzi Może drugiego lekarza spytać o diagnozę?

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
mam dziecko pt. Perfekcyjny pan domu
chodzi po mieszkaniu, zbiera wszystkie okruszki, paprochy (nawet takie prawie niewidzialne ) i mi przynosi
Mój też! Z tym, że on te okruchy chce zjadać

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
samochody w kazdej postaci
polecam firme wow np. http://allegro.pl/laweta-z-wyscigowk...561677945.html artur ma z niej koparke, karetke , kombajn i zamiatarke, sa nie do zabicia a ładne i praktyczne
Dzięki Moniu, wiedziałam ze pomożesz! Fajna, podoba mi się.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
mowilam, ze to felieton o niczym.

Cytat:
Ale jajca..
Zamówiłam sobie na allegro odżywkę do włosów.. ponoc dziala cuda (jantar), wiec mysle czemu nie spróbować... na allegro kosztowala 7,70zł to napisałam czy jest mozliwosc wysylki za granice i jaki koszt. dostalam odp że jest możliwy, koszt 7 zł. no to zamowilam.
Kilka dni pozniej dzwoni facet, że zamówiłam za granice i za malo za wysylke przelałam, a jest droższa, no to mowie, że specjalnie pisałam jaki koszt itd, nawet podalam kto maila podpisal... na co facet "rozumiem, w razie czego bede jeszcze dzwonił". dzis dostaje list a na druczku "opłata 70zł" !!!!

Facet zapłacił z własnej kieszeni 63zł więcej za wysyłke i sie nawet nie upomniał... to się nazywa allegrowicz...
ale za mi się wyrzuty sumienia włączyły.. niby jego błąd ale zarobic to raczej na mnie nie zarobil....
Kurcze, uczciwość godna podziwu!

Dzień dobry
Dziś noc z atrakcjami: pobudka o 4 i niespanie do 6

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Też olejuję jak mam czas A po jantarze też żadnej różnicy nie widzę. I Marinka radzę Ci nie myć tym delikatnym szamponem włosów, bo nie każdym włosom to pasuje. Ja wole użyć szamponu i odżywki z silikonami, bo wtedy moje włosy wyglądają duuużo lepiej. Ta cała akcja z pielęgnacją bez silikonów jest mocno przereklamowana I maski nakładaj, takie drogeryjne jak Gliss Kur itp. czy apteczne jak Wax.
Szczerze mówiąc też tak uważam, ale się nie wychylam
Przez kilka miesięcy stosowałam te polecane kuracje polegające na myciu odżywkami, delikatnej pielęgnacji itp. i w efekcie moje włosy zrobiły się ...nieładne. Nigdy w życiu nie miałam ich tak kiepsko wyglądających.

Cytat:
Dobry
A co się stało
Stary 2012-09-11, 10:28   #1234
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Dobry

Mam pytanie:
co sie dzieje?
Ja daje czasami herbate i to juz od jakiegos czasu.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:35   #1235
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
kurcze Cookie co się dzieje ?? co z Zuzą ??
Zostala przedwczoraj z Zuzka wieczorem. jak wychodzilam to dziecko spalo, jak wrocilam to dziecko nie spalo(godz. 2 w nocy).Zuzka siedziala w pizamce na podlodze a w calej chacie okna pootwierane, pizgawica,moze z 10 stopni bylo wtedy. dzieciak zmarzniety jak lod.Bo ona tak od zawsze robi, nawet przy -30 st. na zewnatrz, ze pootwiera na noc okna i tak spi, bo mowi, ze spac przy zamknietych nie umie i ch** ja obchodzi, ze wszyscy chorzy przez nia.. juz drugi raz dziecko w ten sposob zalatwila. i uwaza ze to nie jej wina. I wczoraj byl katar i kaszel, w nocy juz wielki katar, kaszel i goraczka, a dzisiaj przez rece leci. W dodatku co tydzien na grzyby jezdza i robale z lasu jakies przywoza. i w niedziele jak Zuz drzemal to ja cos w powieke ugryzlo i na prawe oko nic nie widzi, tak jej spuchlo. wyglada jakby ktos jej z piesci przywalil. ale to tez nie wina tej wiedzmy, jak to ona twierdzi. Teraz Zuz ma 4 rozne syropy, 3 masci, 2 rozne krople i do tego ten propranolol na naczyniaki ciagle..caly dzien podawanie lekow..
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:37   #1236
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cookie ja jeszcze nigdy nie dawałam Szymonowi zwykłej herbaty także nie wiem Szymon pije głównie wodę, ew. soczek jabłkowy, czy herbatka bobovity.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:42   #1237
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cooki biedna Zuzia ... a tą czarownicę tylko , ja nie daje herbaty ... mój syn pije wodę ewent soczki mojej roboty (rzadko), czasem kompot z owoców sezonowych nie słodzony

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-11, 10:42   #1238
pieleszka
Wtajemniczenie

Brumku jejku bardzo współczuję Twojej koleżance. wiem dokładnie co czuje jakie może mieć myśli w głowie. i doskonale ją rozumiem. nikt nie zrozumie co to za strach dopóki nie doświadczy sam. ja chyba miałam o tyle lepiej, że w ciąży byłam nieświadoma wady Hani. na początku miałam żal, że nikt mnie nie uprzedził. myśłałam sobie, że gdybym wiedziała już w ciąży to mogłabym się przygotować jakoś, nastawić psychicznie, poczytać... teraz wiem, że jednak ta nieświadomość była lepsza. mogłam cieszyć się cała ciążą, bez smutku i stresów. jeżeli to "tylko" VSD (bo nie ma żadnej mniej strasznej wady serca, wszystkie są niebezpieczne i tak samo poważnie traktowane) to powiedz jej, że z tego się wychodzi-jeżeli jest stała kontrola. że dziecko rozwija się normalnie, nawet specjalnie dużo leków nie przyjmuje, a o operacji na razie niech nie myśli. jest wiele dzieci, których ciąć nie trzeba! najważniejsze, że dzidzia od razu trafi pod opiekę specjalistów-kardiologów, że będą się starali na pewno pomóc jej dziecku najlepiej jak będą potrafili. i - jeżeli będzie tego chciała i potrzebowała- mogę podać jej swojego maila lub nr tel jeżeli tylko będzie potrzebowała jakiejś rady lub choćby rozmowy z kimś kogo spotkało to samo... !!!!

a co do odżywek do włosów- no mi właśnie te delikatne, bezparabenowe itd. też nie pomagają, a wręcz sprawiają właśnie, że moje włosy wyglądają fatalnie.. jakieś takie nieładne są, jak siano...może ja coś źle robię, albo brakuje mi cierpliwości, ale po jakimś czasie zaczęły po prostu brzydko wyglądać więc wróciłam do mojej ulubionej odżywki gliss kura w sprayu i od razu włosy są takie, jak być powinny

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:51   #1239
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Mam pytanie:
no wlasnie ostatnio przypadkiem natrafilam no osesku na artykul o herbatach, nie mialam o tym nawet pojęcia, i niby stwierdozne przez dietetyka ze po roku można wprowadzac wszystkie herbatki czarną, zieloną, białą...

odsyłam
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...o-dziecka.html

i zdrówka!
Mamad i dla was zdrówka!
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:15   #1240
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Zostala przedwczoraj z Zuzka wieczorem. jak wychodzilam to dziecko spalo, jak wrocilam to dziecko nie spalo(godz. 2 w nocy).Zuzka siedziala w pizamce na podlodze a w calej chacie okna pootwierane, pizgawica,moze z 10 stopni bylo wtedy. dzieciak zmarzniety jak lod.Bo ona tak od zawsze robi, nawet przy -30 st. na zewnatrz, ze pootwiera na noc okna i tak spi, bo mowi, ze spac przy zamknietych nie umie i ch** ja obchodzi, ze wszyscy chorzy przez nia.. juz drugi raz dziecko w ten sposob zalatwila. i uwaza ze to nie jej wina. I wczoraj byl katar i kaszel, w nocy juz wielki katar, kaszel i goraczka, a dzisiaj przez rece leci. W dodatku co tydzien na grzyby jezdza i robale z lasu jakies przywoza. i w niedziele jak Zuz drzemal to ja cos w powieke ugryzlo i na prawe oko nic nie widzi, tak jej spuchlo. wyglada jakby ktos jej z piesci przywalil. ale to tez nie wina tej wiedzmy, jak to ona twierdzi. Teraz Zuz ma 4 rozne syropy, 3 masci, 2 rozne krople i do tego ten propranolol na naczyniaki ciagle..caly dzien podawanie lekow..
Cookie, uciekaj od nich

Cytat:
Brumku jejku bardzo współczuję Twojej koleżance. wiem dokładnie co czuje jakie może mieć myśli w głowie. i doskonale ją rozumiem. nikt nie zrozumie co to za strach dopóki nie doświadczy sam. ja chyba miałam o tyle lepiej, że w ciąży byłam nieświadoma wady Hani. na początku miałam żal, że nikt mnie nie uprzedził. myśłałam sobie, że gdybym wiedziała już w ciąży to mogłabym się przygotować jakoś, nastawić psychicznie, poczytać... teraz wiem, że jednak ta nieświadomość była lepsza. mogłam cieszyć się cała ciążą, bez smutku i stresów. jeżeli to "tylko" VSD (bo nie ma żadnej mniej strasznej wady serca, wszystkie są niebezpieczne i tak samo poważnie traktowane) to powiedz jej, że z tego się wychodzi-jeżeli jest stała kontrola. że dziecko rozwija się normalnie, nawet specjalnie dużo leków nie przyjmuje, a o operacji na razie niech nie myśli. jest wiele dzieci, których ciąć nie trzeba! najważniejsze, że dzidzia od razu trafi pod opiekę specjalistów-kardiologów, że będą się starali na pewno pomóc jej dziecku najlepiej jak będą potrafili. i - jeżeli będzie tego chciała i potrzebowała- mogę podać jej swojego maila lub nr tel jeżeli tylko będzie potrzebowała jakiejś rady lub choćby rozmowy z kimś kogo spotkało to samo... !!!!
Jej powiedzieli że operacja będzie konieczna, ale tak po pół roku życia mniej więcej. No i mówiła o tych "łatach", przeciekach itp, więc podejrzewam, że to cos takiego, jak Hania ma. Na pewno córeczka będzie miała dobrą opiekę od początku, bo już teraz są pod stałą opieką kardiologa.
Dziękuję Ci bardzo za tego posta. Jak kiedyś coś wyjdzie w rozmowie, że potrzebują konsultacji czy coś, to na pewno ją do Ciebie odeślę

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
no wlasnie ostatnio przypadkiem natrafilam no osesku na artykul o herbatach, nie mialam o tym nawet pojęcia, i niby stwierdozne przez dietetyka ze po roku można wprowadzac wszystkie herbatki czarną, zieloną, białą...

odsyłam
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...o-dziecka.html
To zgłupieć można, bo ja znalazłam, ze do 3 r.ż. w ogóle najlepiej nie podawać czarnej, a potem tez słabiutką. Wcześniej można zieloną, taką długo parzoną (powyżej 3 minut) lub z trzeciego parzenia. Biłą też można po roku. A najlepiej - o dziwo - zaczynać od czerwonej (roibos), bo ma najmniej teiny. Ją można po roku.
Stary 2012-09-11, 11:16   #1241
youyou
Zakorzenienie

pieleszko suuuuper wieści
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:17   #1242
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

brak słów nie wiem jak dorosła osoba moze być tak bezmyślna i nieodpowiedzialna biedna Zuz, dużo zdrówka

Cytat:
a co do odżywek do włosów- no mi właśnie te delikatne, bezparabenowe itd. też nie pomagają, a wręcz sprawiają właśnie, że moje włosy wyglądają fatalnie.. jakieś takie nieładne są, jak siano...może ja coś źle robię, albo brakuje mi cierpliwości, ale po jakimś czasie zaczęły po prostu brzydko wyglądać więc wróciłam do mojej ulubionej odżywki gliss kura w sprayu i od razu włosy są takie, jak być powinny
u mnie to samo, początek super , ale po jakoś 3-4 myciu włosy zaczęły się przetłuszczać gorzej niż po tych nafaszerowanych silikonami kosmetykach. Wróciłam do nich i jest ok.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:25   #1243
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny - co kupić trzylatkowi na urodziny? Chrześniak ma za miesiąc urodziny i zaczynam myśleć. I jak zawsze nie wiem [COLOR="Silver"]
My z siostrami złożyłyśmy się na taki rowerek iegowy:
http://allegro.pl/rowerek-biegowy-be...574202118.html
Mały zachwycony mimo, że nie umie jeszcze na nim jeździć, tak jakby był za mały jeszcze do takiego rowerku.

Cytat:
Czyżby za miedzę wyjechał?
Zaraz koło Bonn
Grafschaft Wachtebrg
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:38   #1244
youyou
Zakorzenienie

Brumek trzylatek to ma już na pewno jakieś określone "zainteresowania", ja bym podpytała się jego mamy co lubi, czy ma jakąś ulubioną postac z bajki itp.
Mój chrześniak teraz kończył 4lata i właśnie jego mama podsunęła mi pomysł że on ostatnio kocha straż pożarną więc kupiłam mu taki ogromny wóz strażacki
Prezent był hitem, bawił się tylko nim przez całe urodziny i nawet jak szliśmy na spacer to chciał go ze sobą wziąć

Obstawiam więc najpierw podpytać a na pewno jakies duuże fajne auto (w końcu wszyscy faceci je kochają), albo jakąś grę?

Rowerek biegowy też super, tylko może już ma? i na zimę teraz trochę nie będzie mógł wykorzystać?

Filip na swojej biegówce już śmiga jak szalony

Dziewczyny macie jakieś sprawdzone soki malinowe?
(takie do herbaty z cytryną lub wody) wlaśnie odkryłam że ten mój(Paola) ma składzie całe 0,32% zagęśczonego soku z malin
Stary 2012-09-11, 11:48   #1245
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej dziewczyny!
wczoraj napisałam posta, ale cos mi sie właczyło i mi go wcięło. No i wsciekła wyłączyłam laptoka.

Ci nie wszystko pamiętam.

Madziulka oby szybko sie zagoiło.

Gomra/ Bartessa

Mamad

Iustynko zdrówka dla Was.

Patik Obronisz się

Co do szczebelków no wszytsko pięknie ładnie az w nocy uszłyszłam jak cos puklo o podłógę, oświeciłam lampkę nocną patrze a Lila zesunęła sie z łóżeczka i spi na podłodze padłam...
I więcej postów nie pamietam
Stary 2012-09-11, 11:50   #1246
myha82
Wtajemniczenie

Ja nie lubie Paoli. ja uzywam Herbapol. Pisze na nim "zawartość ekstraktu nie mniej niz 62 %"

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

BELLA ja wyjmuje szczebelki ale w dzien i to tylko po to, zeby Martyna mogła sobie wchodzic i wychodzic. Ja to sie boje, ze ona moze mi przez te szczebelki wyjechac podaczas snu bo ona lubi spac w przedziwnych konfiguracjach.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:54   #1247
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Ja nie lubie Paoli. ja uzywam Herbapol. Pisze na nim "zawartość ekstraktu nie mniej niz 62 %"

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

BELLA ja wyjmuje szczebelki ale w dzien i to tylko po to, zeby Martyna mogła sobie wchodzic i wychodzic. Ja to sie boje, ze ona moze mi przez te szczebelki wyjechac podaczas snu bo ona lubi spac w przedziwnych konfiguracjach.

ja wyciągam bo potrafia wyjśc w nocy tez, i przyjść do nas na picie czy po prostu poprzytulać się...
Stary 2012-09-11, 11:58   #1248
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
My z siostrami złożyłyśmy się na taki rowerek iegowy:
http://allegro.pl/rowerek-biegowy-be...574202118.html
Mały zachwycony mimo, że nie umie jeszcze na nim jeździć, tak jakby był za mały jeszcze do takiego rowerku.
On już (niestety ) ma rowerek biegowy. tego lata to był u niego hit nad hitami

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Brumek trzylatek to ma już na pewno jakieś określone "zainteresowania", ja bym podpytała się jego mamy co lubi, czy ma jakąś ulubioną postac z bajki itp.
Mój chrześniak teraz kończył 4lata i właśnie jego mama podsunęła mi pomysł że on ostatnio kocha straż pożarną więc kupiłam mu taki ogromny wóz strażacki
Prezent był hitem, bawił się tylko nim przez całe urodziny i nawet jak szliśmy na spacer to chciał go ze sobą wziąć

Obstawiam więc najpierw podpytać a na pewno jakies duuże fajne auto (w końcu wszyscy faceci je kochają), albo jakąś grę?

Rowerek biegowy też super, tylko może już ma? i na zimę teraz trochę nie będzie mógł wykorzystać?

Filip na swojej biegówce już śmiga jak szalony

(takie do herbaty z cytryną lub wody) wlaśnie odkryłam że ten mój(Paola) ma składzie całe 0,32% zagęśczonego soku z malin
Dzięki You
Rowerek ma i tez smiga
Pewnie właśnie na jakimś aucie się skończy.
A gra to jaka na przykład? Macie jakąś ulubioną?

Sok malinowy używamy (mą do kaszki sobie wlewa ) z Łowicza. Nie wiem, jaki ma skład, ale ma korek niekapek i za to go lubię; )
Stary 2012-09-11, 12:00   #1249
myha82
Wtajemniczenie

BRUMKU a my korek niekapek zaadoptowaliśmy do sopku Herbapolu. A ostatnio były jeszcze pompki dołaczone do tych najwiekszych butelek i dzieki nim tez jest czysto

Martynka

Natalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-11, 12:16   #1250
alibany
Rozeznanie

Hej!
Może zdąże coś napisac, póki mała jeszcze śpi

Przede wszystkim zdrówka dla wszystkich chorowitków!!!!

Pieleszko cudowne wieści
Natka teraz u Ciebie akcja z obroną! Szok, w kulki sobie lecą Ci promotorzy!
Patik nie wiem czy juz pisałam, w każdym razie już trzymam kciuki za powodzenie! Na pewno spokojnie sie obronisz!
I więcej nie pamietam...

Zamówiłam w końcu paputki dla Ali. marzenka przyszła do Ciebie już czapeczka dla Hani, co ostatnio nam pokazywalas?
Zastanawiam się nad zakupem, choć moja jest antyczapkowa, no ale chyba zimą w końcu będzie coś musiała nosić na głowie Czekam na opinię, jak dotrze do Ciebie zakup Może się skuszę.

Moje dziecko od ponad tygodnia nie widząc smoczka, spostrzegło go dzisiaj w sklepie u innego chłopczyka w wózku....Oczywiście było wyciaganie rączek do niego i "tooo, tooo" Ale histerii nie było więc jest dobrze
Blondynka chyba Ty też odsmoczkowałas
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:24   #1251
youyou
Zakorzenienie

Ja używam tylko te największe butle z pompką, super sprawa i nic nie brudzi
Stary 2012-09-11, 12:30   #1252
anka_1984
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, ale trudna za wami nadążyć!!!

mamad - czy już lepiej z małym (może nie doczytałam)
Madziulka - oby szybko i ładnie się zagiło!!!
Marzena - dla Hani
Myha - może poczekaj jeszcze kilka dni bo portfel się znajdzie/ ewentualnie ktoś prześle dokumenty.
Natka- promotorkę masz do d..... Na szczęście niedługo będzi po...
Pati - jeszcze tydzień do obrony (o ile dobrze pamiętam) to trochę jeszcze jest czasu na przejżenie materiałów.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Od soboty jestem słomianą wdową
Mąż wyjechał euro zarobić, wróci najwcześniej za 5 tygodni
Ja w kupie, Radek budzi się często w nocy, wierci się.
Dziś spał tylko godzinkę w ciągu dnia.
Nie odstępuje mnie na krok, stoi przy mnie i trzyma się za moje spodnie.
Jak odejdę na krok to ryczy, łazi za mną po całym mieszkaniu, tak jakby się bał, że go zostawię jak tata.....
5 tygodni szybko minie... a jak mąż wróci z EURO to humor bedzie lepszy...

Ja wczoraj miałam urlop, mój mały cały dzień wisiał przy nodze...Wychodząc do wc zamknęłam drzwi to tak wrzeszczał jakbym go zostawiła na zawsze i oczywiście pod drzwiami czekał na mnie. Zastanawiam się czy to nie lęk separacyjny
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:32   #1253
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

ja kupiłam kilka kg malin i sama robiłam soki, tak samo z aronii i jeszcze z winogron mnie czeka robota ... te sklepowe mi nie smakują w ogóle, niby sok z malin a tak na prawdę z aronii a malin znikoma ilość

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:40   #1254
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Poszlam z Mery na spacer. Ugotowalam sie doslownie. Mery spala cala droge a w domu otworzyla oczy i koniec. Poki co ja zostawilam w lozeczku - moze sie "zmeczy" (albo szybciej ja).

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:41   #1255
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ale trudna za wami nadążyć!!!

mamad - czy już lepiej z małym (może nie doczytałam)
Madziulka - oby szybko i ładnie się zagiło!!!
Marzena - dla Hani
Myha - może poczekaj jeszcze kilka dni bo portfel się znajdzie/ ewentualnie ktoś prześle dokumenty.
Natka- promotorkę masz do d..... Na szczęście niedługo będzi po...
Pati - jeszcze tydzień do obrony (o ile dobrze pamiętam) to trochę jeszcze jest czasu na przejżenie materiałów.

5 tygodni szybko minie... a jak mąż wróci z EURO to humor bedzie lepszy...

Ja wczoraj miałam urlop, mój mały cały dzień wisiał przy nodze...Wychodząc do wc zamknęłam drzwi to tak wrzeszczał jakbym go zostawiła na zawsze i oczywiście pod drzwiami czekał na mnie. Zastanawiam się czy to nie lęk separacyjny
U nas jest podobnie. Ryk jakbym ja zostawiła na zawsze

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-11, 12:42   #1256
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
To zgłupieć można, bo ja znalazłam, ze do 3 r.ż. w ogóle najlepiej nie podawać czarnej, a potem tez słabiutką. Wcześniej można zieloną, taką długo parzoną (powyżej 3 minut) lub z trzeciego parzenia. Biłą też można po roku. A najlepiej - o dziwo - zaczynać od czerwonej (roibos), bo ma najmniej teiny. Ją można po roku.
roibos w ogole nie ma teiny, to w ogole nie herbata, tylko liscie czerwonego krzewu. Ma duuuzo wlasciwosci leczniczych, fluor, zelazo, polecana nawet niemowlakom, lagodzi mdlosci u kobiet w ciazy. Ja tylko taka herbate pije :P
Stary 2012-09-11, 12:49   #1257
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
A gra to jaka na przykład? Macie jakąś ulubioną?
artur ma od BN tą http://www.weltbild.pl/auta-wielki-w...FUhe3godFkAA6Q i bardzo ją lubi

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-11, 12:55   #1258
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja kupiłam kilka kg malin i sama robiłam soki, tak samo z aronii i jeszcze z winogron mnie czeka robota ... te sklepowe mi nie smakują w ogóle, niby sok z malin a tak na prawdę z aronii a malin znikoma ilość
Podziwiam za robienie przetworów.
Ja w sobote zabrałam się za robienie powideł śliwkowych (10 kg śliwek) dla małego (mam zamiar zimą do jogurów/kaszek dodawać) i mam serdecznie dość. Na rok mi wystarczy... to takie pracochłonne.
A soki jak robisz?
Stary 2012-09-11, 12:56   #1259
adrji
Raczkowanie

Cytat:
roibos w ogole nie ma teiny, to w ogole nie herbata, tylko liscie czerwonego krzewu. Ma duuuzo wlasciwosci leczniczych, fluor, zelazo, polecana nawet niemowlakom, lagodzi mdlosci u kobiet w ciazy. Ja tylko taka herbate pije :P
to moze i my zaczniemy
zresztą ja sama juz zaczynam chyba czuć jesien w powietrzu, całe lato nie piłam herbaty a teraz jak przychodzi wieczór to juz mi się chce zaparzyć

szczebelki - no własnie też mam obawy do tej akrobacji ze spaniem na podłodze bo w nocy to jest wędrowanie na wszystkie strony ale z drugiej strony nie wiem czy kiedykolwiek to spanie wedrując się skończy?
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:03   #1260
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
O nie wiedziałam o tej herbacie. Muszę zakupić i sprawdzić czy małemu bedzie smakować...
Wczesniej wyznawałam zasadę, że dzieci do 3 rż nie powinny pić herbaty.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

szczebelki - no własnie też mam obawy do tej akrobacji ze spaniem na podłodze bo w nocy to jest wędrowanie na wszystkie strony ale z drugiej strony nie wiem czy kiedykolwiek to spanie wedrując się skończy?
U nas maly sam wyciągał szczebelki, więc mąż zablokował możliwość wyciagania. Również boimy się, że mały wypadnie, a ponadto już wogóle nie będzie chciał zostać w łóżeczku.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Marina - co u Ciebie? Jak się rozstrzygnęła sprawa mieszkania?(nie wiem czy nie pisałaś, czy ja nie doczytałam)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości