|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1233 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - dokłanie te dwie rzeczy mu kupiłam rok temu ![]() - ja czytałam w gazecie normalnej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A wiesz, teraz moja znajoma jest w ciąży z bliźniaczkami i jedna z nich mam wykrytą chyba taką wadę, jak Hania. Ta znajoma bardzo się stresuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Dziś noc z atrakcjami: pobudka o 4 i niespanie do 6 ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() Przez kilka miesięcy stosowałam te polecane kuracje polegające na myciu odżywkami, delikatnej pielęgnacji itp. i w efekcie moje włosy zrobiły się ...nieładne. Nigdy w życiu nie miałam ich tak kiepsko wyglądających. Cytat:
![]()
![]() |
#1234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja daje czasami herbate i to juz od jakiegos czasu.
![]() |
#1235 |
Rozeznanie
|
Zostala przedwczoraj z Zuzka wieczorem. jak wychodzilam to dziecko spalo, jak wrocilam to dziecko nie spalo(godz. 2 w nocy).Zuzka siedziala w pizamce na podlodze a w calej chacie okna pootwierane, pizgawica,moze z 10 stopni bylo wtedy. dzieciak zmarzniety jak lod.Bo ona tak od zawsze robi, nawet przy -30 st. na zewnatrz, ze pootwiera na noc okna i tak spi, bo mowi, ze spac przy zamknietych nie umie i ch** ja obchodzi, ze wszyscy chorzy przez nia.. juz drugi raz dziecko w ten sposob zalatwila. i uwaza ze to nie jej wina. I wczoraj byl katar i kaszel, w nocy juz wielki katar, kaszel i goraczka, a dzisiaj przez rece leci. W dodatku co tydzien na grzyby jezdza i robale z lasu jakies przywoza. i w niedziele jak Zuz drzemal to ja cos w powieke ugryzlo i na prawe oko nic nie widzi, tak jej spuchlo. wyglada jakby ktos jej z piesci przywalil. ale to tez nie wina tej wiedzmy, jak to ona twierdzi. Teraz Zuz ma 4 rozne syropy, 3 masci, 2 rozne krople i do tego ten propranolol na naczyniaki ciagle..caly dzien podawanie lekow..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Wtajemniczenie
|
Cookie ja jeszcze nigdy nie dawałam Szymonowi zwykłej herbaty także nie wiem
![]()
#1237 |
Zakorzenienie
|
Cooki biedna Zuzia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Wtajemniczenie
|
Brumku jejku bardzo współczuję Twojej koleżance. wiem dokładnie co czuje jakie może mieć myśli w głowie. i doskonale ją rozumiem. nikt nie zrozumie co to za strach dopóki nie doświadczy sam. ja chyba miałam o tyle lepiej, że w ciąży byłam nieświadoma wady Hani. na początku miałam żal, że nikt mnie nie uprzedził. myśłałam sobie, że gdybym wiedziała już w ciąży to mogłabym się przygotować jakoś, nastawić psychicznie, poczytać... teraz wiem, że jednak ta nieświadomość była lepsza. mogłam cieszyć się cała ciążą, bez smutku i stresów. jeżeli to "tylko" VSD (bo nie ma żadnej mniej strasznej wady serca, wszystkie są niebezpieczne i tak samo poważnie traktowane) to powiedz jej, że z tego się wychodzi-jeżeli jest stała kontrola. że dziecko rozwija się normalnie, nawet specjalnie dużo leków nie przyjmuje, a o operacji na razie niech nie myśli. jest wiele dzieci, których ciąć nie trzeba! najważniejsze, że dzidzia od razu trafi pod opiekę specjalistów-kardiologów, że będą się starali na pewno pomóc jej dziecku najlepiej jak będą potrafili. i - jeżeli będzie tego chciała i potrzebowała- mogę podać jej swojego maila lub nr tel jeżeli tylko będzie potrzebowała jakiejś rady lub choćby rozmowy z kimś kogo spotkało to samo... !!!!
a co do odżywek do włosów- no mi właśnie te delikatne, bezparabenowe itd. też nie pomagają, a wręcz sprawiają właśnie, że moje włosy wyglądają fatalnie.. jakieś takie nieładne są, jak siano...może ja coś źle robię, albo brakuje mi cierpliwości, ale po jakimś czasie zaczęły po prostu brzydko wyglądać więc wróciłam do mojej ulubionej odżywki gliss kura w sprayu i od razu włosy są takie, jak być powinny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
odsyłam http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...o-dziecka.html i zdrówka! Mamad i dla was zdrówka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1240 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję Ci bardzo za tego posta. Jak kiedyś coś wyjdzie w rozmowie, że potrzebują konsultacji czy coś, to na pewno ją do Ciebie odeślę ![]() Cytat:
![]() |
#1241 |
Zakorzenienie
|
pieleszko suuuuper wieści
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1242 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
brak słów ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/rowerek-biegowy-be...574202118.html Mały zachwycony mimo, że nie umie jeszcze na nim jeździć, tak jakby był za mały jeszcze do takiego rowerku. Zaraz koło Bonn ![]() Grafschaft Wachtebrg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1244 |
Zakorzenienie
|
Brumek trzylatek to ma już na pewno jakieś określone "zainteresowania", ja bym podpytała się jego mamy co lubi, czy ma jakąś ulubioną postac z bajki itp.
Mój chrześniak teraz kończył 4lata i właśnie jego mama podsunęła mi pomysł że on ostatnio kocha straż pożarną więc kupiłam mu taki ogromny wóz strażacki ![]() Prezent był hitem, bawił się tylko nim przez całe urodziny i nawet jak szliśmy na spacer to chciał go ze sobą wziąć ![]() Obstawiam więc najpierw podpytać a na pewno jakies duuże fajne auto (w końcu wszyscy faceci je kochają), albo jakąś grę? Rowerek biegowy też super, tylko może już ma? i na zimę teraz trochę nie będzie mógł wykorzystać? Filip na swojej biegówce już śmiga jak szalony ![]() Dziewczyny macie jakieś sprawdzone soki malinowe? (takie do herbaty z cytryną lub wody) wlaśnie odkryłam że ten mój(Paola) ma składzie całe 0,32% zagęśczonego soku z malin ![]() ![]()
#1245 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
wczoraj napisałam posta, ale cos mi sie właczyło i mi go wcięło. No i wsciekła wyłączyłam laptoka. Ci nie wszystko pamiętam. Madziulka oby szybko sie zagoiło. Gomra/ Bartessa ![]() Mamad ![]() Iustynko zdrówka dla Was. Patik Obronisz się ![]() Co do szczebelków no wszytsko pięknie ładnie az w nocy uszłyszłam jak cos puklo o podłógę, oświeciłam lampkę nocną patrze a Lila zesunęła sie z łóżeczka i spi na podłodze ![]() I więcej postów nie pamietam ![]()
#1246 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie lubie Paoli. ja uzywam Herbapol. Pisze na nim "zawartość ekstraktu nie mniej niz 62 %"
---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- BELLA ja wyjmuje szczebelki ale w dzien i to tylko po to, zeby Martyna mogła sobie wchodzic i wychodzic. Ja to sie boje, ze ona moze mi przez te szczebelki wyjechac podaczas snu bo ona lubi spac w przedziwnych konfiguracjach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wyciągam bo potrafia wyjśc w nocy tez, i przyjść do nas na picie czy po prostu poprzytulać się...
![]() |
#1248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Rowerek ma i tez smiga ![]() Pewnie właśnie na jakimś aucie się skończy. A gra to jaka na przykład? Macie jakąś ulubioną? Sok malinowy używamy (mą do kaszki sobie wlewa ![]()
![]() |
#1249 |
Wtajemniczenie
|
BRUMKU a my korek niekapek zaadoptowaliśmy do sopku Herbapolu. A ostatnio były jeszcze pompki dołaczone do tych najwiekszych butelek i dzieki nim tez jest czysto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1250 |
Rozeznanie
|
Hej!
Może zdąże coś napisac, póki mała jeszcze śpi ![]() Przede wszystkim zdrówka dla wszystkich chorowitków!!!! Pieleszko cudowne wieści ![]() Natka teraz u Ciebie akcja z obroną! Szok, w kulki sobie lecą Ci promotorzy! Patik nie wiem czy juz pisałam, w każdym razie już trzymam kciuki za powodzenie! Na pewno spokojnie sie obronisz! I więcej nie pamietam... Zamówiłam w końcu paputki dla Ali. marzenka przyszła do Ciebie już czapeczka dla Hani, co ostatnio nam pokazywalas? Zastanawiam się nad zakupem, choć moja jest antyczapkowa, no ale chyba zimą w końcu będzie coś musiała nosić na głowie ![]() ![]() Moje dziecko od ponad tygodnia nie widząc smoczka, spostrzegło go dzisiaj w sklepie u innego chłopczyka w wózku....Oczywiście było wyciaganie rączek do niego i "tooo, tooo" ![]() ![]() Blondynka chyba Ty też odsmoczkowałas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Zakorzenienie
|
Ja używam tylko te największe butle z pompką, super sprawa i nic nie brudzi
#1252 | |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, ale trudna za wami nadążyć!!!
mamad - czy już lepiej z małym (może nie doczytałam ![]() Madziulka - oby szybko i ładnie się zagiło!!! Marzena - dla Hani ![]() Myha - może poczekaj jeszcze kilka dni bo portfel się znajdzie/ ewentualnie ktoś prześle dokumenty. Natka- promotorkę masz do d..... Na szczęście niedługo będzi po... Pati - jeszcze tydzień do obrony (o ile dobrze pamiętam) to trochę jeszcze jest czasu na przejżenie materiałów. Cytat:
Ja wczoraj miałam urlop, mój mały cały dzień wisiał przy nodze...Wychodząc do wc zamknęłam drzwi to tak wrzeszczał jakbym go zostawiła na zawsze i oczywiście pod drzwiami czekał na mnie. Zastanawiam się czy to nie lęk separacyjny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1253 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam kilka kg malin i sama robiłam soki, tak samo z aronii i jeszcze z winogron mnie czeka robota ... te sklepowe mi nie smakują w ogóle, niby sok z malin a tak na prawdę z aronii a malin znikoma ilość
|
![]() ![]() |
![]() |
#1254 |
Zakorzenienie
|
Poszlam z Mery na spacer. Ugotowalam sie doslownie. Mery spala cala droge a w domu otworzyla oczy i koniec. Poki co ja zostawilam w lozeczku - moze sie "zmeczy" (albo szybciej ja).
#1255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1257 |
Zakorzenienie
|
artur ma od BN tą http://www.weltbild.pl/auta-wielki-w...FUhe3godFkAA6Q i bardzo ją lubi
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w sobote zabrałam się za robienie powideł śliwkowych (10 kg śliwek) dla małego (mam zamiar zimą do jogurów/kaszek dodawać) i mam serdecznie dość. Na rok mi wystarczy... to takie pracochłonne. ![]() A soki jak robisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zresztą ja sama juz zaczynam chyba czuć jesien w powietrzu, całe lato nie piłam herbaty a teraz jak przychodzi wieczór to juz mi się chce zaparzyć ![]() szczebelki - no własnie też mam obawy do tej akrobacji ze spaniem na podłodze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczesniej wyznawałam zasadę, że dzieci do 3 rż nie powinny pić herbaty. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Marina - co u Ciebie? Jak się rozstrzygnęła sprawa mieszkania?(nie wiem czy nie pisałaś, czy ja nie doczytałam) ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.