|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Ziarenka skóry pod oczami
Mam cerę tłustą i bardzo cienką skórę pod oczami, widać zielone żyłki (naturalnie mam też cienie pod oczami). W miejscu gdzie zaczyna się oczodół i skóra przechodzi w tą bardzo cienką mam takie płaskie "ziarenka ze skóry", które tworzą takie miejsce przejściowe między skórą na policzkach i skórą pod oczami. Linia tych ziarenek biegnie zgodnie z kształtem oczodołu, wzdłuż kości jarzmowych. Mój tata też je ma, być może odziedziczyłam to genetycznie.
Czy można to jakoś wyleczyć jakąś maścią czy zabiegami w gabinecie? Miał ktoś podobny problem? Nigdy u nikogo więcej nie widziałam niczego takiego. Myślałam o zabiegach kwasami, jakieś peelingi itd, ale boję się, że zniszczę tą ultracienką skórę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ziarenka skóry pod oczami
Kurcze ja też mam takie coś..lekko żółtawe.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
czy Twój problem wygląda tak jak na załączonym zdjęciu??
Jeśli tak to masz zwykłe prosaki.. Wystarczy pójść do kosmetyczki i je usunie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
U mnie to jest coś innego. To nie są grudki nasiane na skórę tylko to jest skóra, która w danym miejscu zmienia się z grubej tłustej na cienką.
Jak spróbuję to zetrzeć peelingiem albo pójdę na peeling to zrobię sobie ranę. Nie da się tego wycisnąć po to nie odstaje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jeśli możesz to zrób zdjęcie i wstaw.. to powiem Ci co to jest
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.