|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Witam Was wszystkie (już) mężatki oraz te przyszłe
dołączam się do Was jeśli można Nasza data ślubu to 2.05.2013 i od razu chcę się Was zapytać co myślicie by dla gości w ramach podziękowania wręczyć im np.migdały w czekoladzie, albo małe słoiczki miodu (oczywiście z nadrukiem; naszymi imionami i datą ślubu) chcemy czymś takim zastąpić paczki z ciastem..Pozdrawiam!
|
|
|
|
#4562 |
|
Raczkowanie
|
Kiedy zamawiać zaproszenia?
![]() Do lipca jeszcze daleko, ale nawet nie mam pojęcia, ile spraw przede mną do załatwienia. Dobrze, że TŻ, knajpa i data ślubu zarezerwowana
|
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
jak załatwicie kościół i znać będziecie konkretną godzinę
|
#4564 |
|
Raczkowanie
|
No to już wszystko mam - 13.07.2013 godz. 13:00
![]() Zaproszenia zamawiacie w jakiejś księgarni czy na allegro? Pełna personalizacja czy wypisujecie? Dajecie osobno zaproszenia i osobno zawiadomienia?
|
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że koło stycznia, lutego powoli powinnaś już zaproszenia wybierać, żeby ze 4 miesiące przed ślubem rozdać Chyba, że wolisz mieć to już odhaczone to jak najbardziej możesz już zamawiać Pochwal się wyborem
|
|
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawiadomień nie mieliśmy więc w tym ci nie pomogę
|
|
|
|
|
#4567 |
|
Wtajemniczenie
|
Wild_Rose: uważam, że jak najbardziej, coraz bardziej młode pary decydują się skromnymi upominkami podziękować gościom za przybycie. Jest to bardzo miły gest. Również myślałam nad miodzikami, jednak nigdzie nie umiałam takich małych znaleźć i nie chciałam też dużych pieniędzy wydawać. U mnie na weselu goście dostali: mini czekolady z naszym zdjęciem oraz po lizaku. Na każdego gościa przy stole czekały: czekoladka i lizak. Ponadto mieliśmy: ciasteczka z wróżbą, fontannę czekoladową (która była w cenie) oraz różne śmieszne nagrody dla gości w ramach zabawy. Przed kościołem miały być bańki mydlane, jednak osoba rozdawająca nie powiedziała gościom co to jest i nie wiedzieli, jednak do domu zabrali.
Panta_rei: ślub był w maju a zaproszenia miałam już w grudniu, rozdawałam bodajże w styczniu/lutym, nie pamiętam, zaproszenia bardzo ładne i eleganckie. Jeśli będziesz zamawiać zaproszenia przez Internet poproś o próbki, czasem są one płatne a czasem bezpłatne. Lepiej sprawdzić na żywo jak prezentują się zaproszenia, ponieważ kuzynka była święcie przekonana, że ma takie same do czasu otrzymania ich. |
|
|
|
#4568 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziękowania dla gości-jestem na tak podobają mi się wszystkie formy, my jednak postawiliśmy na tradycję i będą ciasteczka ![]() Panta_rei zaproszenia zamawialiśmy na all bez personalizacji gdzieś w okolicach styczeń-luty. Rozdawaliśmy w lipcu. Jeśli spodobają Ci się jakieś na necie to zamów wcześniej próbkę. Nam jedne zaproszenia bardzo się podobały ale gdy przyszła próbka okazały się, że są mikroskopijne ![]() Dziewczyny został mi miesiąc do ślubu |
|
|
|
|
#4570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zaproszenia robiłam sama, wystarczy kapka zdolności manualnych i wyjdą na pewno cudowne. Za 2 tygodnie o tej porze moje zdrowie psychiczne nie będzie na najwyższym poziomie.
|
|
|
|
|
#4571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo jestem ciekawa jak wygląda?
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znalazłam w Google coś takiego: winietki.jpg
|
|
|
|
#4574 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() witam się z Wami już jako żonka od 18 sierpnia minęło troszkę czasu.. niestety nie mogłam być z Wami wcześniej.. bo jak to w życiu bywa... los jest przewrotny i szczęście przeplata się często z ludzką tragedią...teraz już może być tylko lepiej, dlatego, żeby nie myśleć wracam do Was ze swoją relacją i paroma fotkami ![]() 17.08 od rana w domu było wielkie sprzątanie... kawka z moją mamcią, a popołudniu odbiór kwiatów na salę, owoców, zawiezienie napojów i alkoholu na naszą salę, oraz podziękowania dla rodziców.. jak przyjechaliśmy już było pięknie... chabrowo - kremowa dekoracja i kwiaty w tej samej kolorystyce prezentowały się pięknie... do tego ustawiłam winietki oczywiście też w tych kolorach - własnoręcznie zrobione i bez skromności przyznam, że prezentowało się to pięknie! zanim się uwinęliśmy to była godzina 17.40... dlatego szybko jeszcze do kościółka na ostatnią spowiedź i do domku do mnie.. w oczekiwaniu na przyjazd świadków i rodzinki na trzaskanie wymyślaliśmy śmieszne wierszyki na podziękowanie dla rodziców. Po fodzinie 20 przyjechała świadkowa z mężem, świadek moja chrzestna z mężem i dziadkiem i zanim uwinęliśmy się ze sprzątaniem tej potrzaskanej porcelany to była godzina 22... TŻ pojechał do siebie.. a ja jeszcze malowałam paznokcie mamie i sobie w stopkach i szykowałam najpotrzebniejsze rzeczy na sobotni dzień w rezultacie po nocnych rozmowach z rodzicami poszłam spać około 1 w nocy.18.08 Wstałam o godzinie 7.30.. rodzice już na nogach od 6 bo stroili klatkę.. szybka kawka.. umycie włosów i o 8.30 była już fryzjerka... stres... żaden jedynie troszkę kiedy tata poszedł pod kościół do dekoratorki po kwiaty do włosów, a ona bidulka roztragniona zapomniała ale miała blisko, więc szybciutko podjechała i była spowrotem w między czasie przyjechała delegacja od mamy z pracy z prezentami po skończonej fryzurce zamieniłam się z mamą i poleciałam otworzyć drzwi bo już była 10 i wizażystka czekała... wszystko wyszło tak jak na próbnym, a nawet piękniej![]() po godzinie 12 przyjechała świadkowa... chodziłam jeszcze spokojnie... w oczekiwaniu na kamerzystę i fotografa, którzy mieli być najpóźniej o 12.30 u mnie, a tutaj dzwoni TŻ i mówi, że u niego jeszcze ich nie było.. o zgrozo, a przecież mieli zacząć od niego.. w całej tej panice zadzwoniłam do ich szefa... a jak się okazało oni stali już pod klatką, a TŻ wyciął mi niezły kawał ![]() potem już szybko ubieranie ze świadkową i nagle trach.. TŻ przyjechał 10 min za wcześnie... ale na spokojnie.. moja świadkowa wyszła do niego, poczekał na mnie troszkę, a co a potem wyszłam.. wszyscy już czekali... błogosławieństwo... ahhh jak pięknie moja mama mówiła i TŻta nawet też śmiałam się potem, że w googlach szukała tekstu i uczyła się na pamięć potem wyjście z domu i przejazd naszym bmw x6 do kościoła... ale byłam podekscytowana jak zobaczyłam wszystkiech czekających już na nas w kościele cudnie... niespodzianka od moich rodziców.. śpiewaczka operowa a przysięga... ahh widziałam tylko TŻta potem wyjście z kościoła tuby z grosikami, ryżem i płatkami róż i oczywiście puszczanie gołąbków potem przyjazd na salę i kolejna niespodzianka od rodziców.. pudło z balonami przywitanie, toast, obiad i moment którego się obawiałam nasz pierwszy tabniec.. bałam się, że pomylę kroki, ale widziałam tylko TŻta po 6 poszliśmy spać... a we wtorek na plener do wrocławia![]() w załączniku pare zdjęć i link do naszej sesji plenerowej ![]() http://www.facebook.com/media/set/?s...4760515&type=1
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818310117.html ...Tam Serce Twoje Edytowane przez wloszka8 Czas edycji: 2012-10-26 o 10:19 |
|
|
|
#4576 |
|
Wtajemniczenie
|
Laska4: fontanna czekoladowa sprawdziła się rewelacyjne, goście byli zachwyceni i była bardzo oblegana, także warto. Restauracja zafundowała nam czekoladową fontannę + owoce + pianki + wafle. Jeżeli chodzi o swoją: fontanny dostępne w sklepach, kosztują już od 60 zł, jednak nie ma co porównywać ich do tych profesjonalnych. Taką swoją możesz wykorzystać na przyjęcia urodzinowe, fontanna może chodzić max. 1 godzinę i dosyć głośna jest. Jednak taka profesjonalna kosztuje ok 5000 zł i jest cicha, może chodzić całe wesele. Nasza bez przerwy od 14:30 – 07:30. Także może zastanówcie się nad wypożyczeniem. 5000 zł tak przykładowo, ponieważ są droższe. Songoku: wiem o które jabłuszka Ci chodzi, też myślałam nad nimi, jednak obawiałam się czy dotrwają. Włoszka: gratuluję, wyglądałaś przepięknie, zdjęcia obejrzałam wszystkie – cudownie. Ostatnio obiecałam Wam mój bukiet, więc proszę
|
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj byłam na weselu, była fontanna czekoladowa i w ogóle nie cieszyła się powodzeniem
|
|
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do podziękowań to my dawaliśmy migdały w lukrze w pudełeczkach, ale paczki z ciastami też były ![]() Cytat:
pięknie wyglądałaś, super że sie wszystko udało
|
||
|
|
|
#4579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękne zdjęcia,jeszcze raz gratuluję!
|
|
#4580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje ślicznie ![]() Cytat:
Takie wesołe a kochana jakie były te niebieskie kwiatki?I gdzie dostałaś niebieskie buciki? Mam pytanko co podarowaliście rodzicą na podziękowanie? Śliczniusi
|
|
|
#4581 |
|
Wtajemniczenie
|
Justi nie mam pojęcia od czego to zależy, u nas cieszyła się dużym powodzeniem, wszyscy bardzo zachwalali zwłaszcza łasuchy
Także jeśli ktoś chce fontannę niech bierze, jeśli nie niech nie bierze, to już zależy od Was.
|
|
|
|
#4582 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
polecam w 1000% w każdym aspekcie![]() rodzicom podarowaliśmy wazony dykacją z kompozycją kwiatową i kolorowym piaskiem w środku a przed tym czytaliśmy śmieszne wierszyki o naszych rodzinach![]() a kwiatki... wybacz... niesttey nie pamiętam ![]() Cytat:
dziękuję Wam ślicznie za gratulacje i miłe słowa
|
|
#4583 |
|
Raczkowanie
|
Witam po przerwie
![]() Nie udzielałam się, bo pochłonęły mnie poszukiwania pracy i rozmowy kwalifikacyjne ale oczywiście zbywano mnie standardową formułką "Zadzwonimy do Pani..." Suknie ślubne kupujecie czy wypożyczacie? Pochwalę się, jakie zaproszenia mi się spodobały ![]() http://moda.allegro.pl/zaproszenia-s...582287975.html -> fajna opcja dla zapominalskich - przyczepią sobie do lodówki i nie zapomną ![]() http://moda.allegro.pl/slub-zaprosze...582302608.html http://moda.allegro.pl/nozze-zaprosz...544772006.html Jakie są Wasze opinie na ich temat? Pochwalcie się swoimi
|
|
|
|
#4584 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam wesele 17.08.2013 i zastanawiam się kiedy najlepiej jest kupić suknią ślubną?? Czy pod koniec roku są wyprzedaże??
Znacie może jakąś dobrą krawcową?? Zależy mi na uszyciu sukienki na II dzień
Edytowane przez patrycja11 Czas edycji: 2012-09-11 o 14:54 |
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4586 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
wyprzedaże są ok październik - listopad. Wtedy można w okazyjnej cenie zakupić suknie ślubne, czasem nawet 1500 zł taniej, więc opłaca się. Zaproszenia miałam takie: http://www.drukarnia-dejavu.pl/galeria.php?id=44 Byłam zachwycona. |
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na maj zaczęłam szukać sukni w październiku i listopadzie.
![]() To chyba dobry okres i niedługo zabieram się za wystawienie sukni na all itd. Może się komuś spodoba
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam takie zaproszenia na ślub:
http://www.zaproszenia-slubne.com/sl...2.03&katalog=1 a próbkę jeszcze zamówiłam sobie taką: http://www.zaproszenia-slubne.com/sl...3.01&katalog=1 Oba zaproszenia były solidnie wykonane i naprawdę robiły super wrażenie, każdy dosłownie każdy kto dostał zaproszenie był nim zachwycony Wizytówka na stoły zrobiłam sobie sama bardzo podobne do zaproszeń. |
|
|
|
#4589 |
|
Raczkowanie
|
włoszka gratulacje!!
wyglądaliście pięknie ![]() Troche się nie odzywałam, ale starałam się czytać regularnie. Ja właśnie jestem na etapie myślenia co dalej począć z przygotowaniami ![]() Mamy już sale, fotografa, dj i termin w kościele, w zasadzie to nie wiem do czego sie teraz zabrac.. wesele w czerwcu.. może jakiś kolor przewodni powinnam wybrać i porozgladać się za zaproszeniami wlasnie i różnymi drobiazgami, ale zeby się za to zabrać musialabym wybrac jakiś motyw przewodni zeby sie wszystko kupy trzymało a ja nie moge sie zdecydowac ![]()
|
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nad kolorem się możesz zastanowic, zaproszenia będe robic po nowym roku gdzies tak w kwietniu wczesniej próbki zamówie oczywiście ![]() Cenniki się zmnieniają i nie wszystko można załatwić wczesniej widze po sobie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

i od razu chcę się Was zapytać co myślicie by dla gości w ramach podziękowania wręczyć im np.migdały w czekoladzie, albo małe słoiczki miodu (oczywiście z nadrukiem; naszymi imionami i datą ślubu) chcemy czymś takim zastąpić paczki z ciastem..

ale miała blisko, więc szybciutko podjechała i była spowrotem
Zdjęcia super! Gratulacje!