|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
No blisko, 621g, a to niby 22t4d wg OM, więc naprawdę jest duży. Wg wagi tp na 4.01, ale ogólnie wg wymiarów na 7.01 cały czas. Tylko wg OM na 13.01
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja.
Zeberko - daj butelkę mm niech Kasia nie głoduje a z nietoleracji dziecko też może nie przybierać i ulewać. Darka jak przeszła na mm przybierała tak samo jak na piersi ciągle za mało wg mojej p. pediatry, niektóre dzieci tak mają ![]() A ja podejrzewam, że Daria jest uczulona na gluten .Daria została ogłoszona najgrzeczniejszym dzieckiem w grupie w żłobku ![]() maga - duży chłopczyk
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-09-11 o 18:24 |
|
|
|
#1624 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() klaski:![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
agatko - pięknie mi to napisałaś
![]() nie proponowali żadnego konkretnego modelu bo ich zbyłam- kazałam dzwonić za tydzień jak sama poczytam na necie o ofercie trufla- 4 posiłki regularnie, w każdym białko, zdrowy węglowodan + fura warzyw, bez słodyczy, tłuszczy Magusia- Kathe- też mam acera/ to znaczy Tz-et ma a ja korzystam
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-09-11 o 18:35 |
|
|
|
#1626 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja piję kawę i odpoczywam po pracy
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
druga miała być na wieczór ale dałam też teraz i wypiła 60ml "kupon" przy tym poszedł zieloniutki, nie wiem czy to po tej pierwszej dawce mleka czy po mojej kolacji i śniadaniu (na kolację m.in ser Bieluch, rano owsianka na mleku) Teraz to mam wyrzuty- że się tak upierałam na (.), że nie dałam sobie powiedzieć, że może trzeba mm, że karmiłam byle jak i nieregularnie (czyt. na żądanie), że waraczałam na Teściową jak mnie pytała czy nie daję oprócz cycka "odżywki"... co prawda Kasia jest niesamowicie radosna, praktycznie nie płacze (chyba płakałaby jakby była głodna???) może przyzwyczaiłam ja do takiego stanu głodu teraz mi się włącza, że przez to nie bedzie sie prawidłowo rozwijać.... jedyne co mnie martwiło to te piąstki w buzi ale teraz dostała mm i nadal póki nie zasnęła musiałam jej rączki trzymać będziemy się ""śpiworkować" bo ja nie dam rady stać nad nią cały czas i jej łapki z buzi wyciągać... ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- amilciu- cudnie, że Daria w żłobku grzeczna
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam kiedyś Acera z czasem zaczął się przegrzewać i bateria mu padła że tylko na kablu mógł być, poza tym wciąż działa (babci oddałam) - ale to inna generacja laptopów była, te co sa teraz to nie ma co porównwać do mojego co 7lat ma
obecnie mam sony vaio i bardzo sobie chwalę
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wiecie co, wkurzyłam się u gina, bo stoimy w kolejce same ciężarne do rejestracji, a idzie babka z mężem i dzieckiem i wpycha się przed nami bez słowa. To powiedziałam, że kolejka jest. A jej mąż się rozsiadł w gabinecie rejestracji i do mnie tekstem rzucił "Żebyś Ty tak nie miała". To położna zaczęła tłumaczyć, że ona tylko na kontrolę po cesarce. No ja to rozumie, ale mogli po prostu to powiedzieć, a nie chamsko się wpychać bez słowa. Tak się wkurzyłam, że chciałam temu gościowi powiedzieć, że ma się cieszyć, że ma zdrowe dziecko i żeby nie miał tak jak ja, że chodzę na cmentarz zamiast z wózkiem. Ale TŻ mnie powstrzymał. Tak mi się ciśnienie podniosło, że szok. To się wygadałam
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
włączając acera wtykam wtyczkę do prądu- bateria w ogóle tu już nie trzyma Maga- też bym miała ciśnienie....
|
|
#1631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U ciebie i Kasi jest podobnie. Bebilon pepti nie uczula więc pewnie coś co zjadłaś, może właśnie mleczko powoduje taka nietolerancję. Moja Dareczka ma biegunki jak zje manne, makaron lub kaszę jęczmienną
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-09-11 o 18:43 |
|
|
|
|
#1632 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale głupoty piszesz, Kochana karmienie piersią to najwspanialsza "rzecz" jaką możesz dać dziecku.
|
|||
|
|
|
#1633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla mnie chamstwem też jest jak faceci w poczekali zajmują miejsca ciężarówkom a te biedne stoją
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cóż ja się nie zgadzam z większością twojej wypowiedzi (tej o tym, że to źle że upierałaś się przy piersi, o tych "odżywkach i głodzeniu dziecka) ale to moje zdanie, które już tu pisałam
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zeberko Ty na pewno wiesz, co jest najlepsze dla Kasi. Może waga nie wzrosła, ale sama widzisz, że mała rośnie
![]() Cytat:
Cytat:
Amilcia tam gdzie przyjmuje mój gin, przyjmuje też lekarz wypisujący zdolność do pracy. I ostatnio jak byłam, to wszystkie miejsca były zajęte przez panów. A my stałyśmy, mimo iż położna nawet im zwróciła uwagę, czy im nie nie głupio. Żaden się nie ruszył Maksi trochę mi lżej, ale i tak najlepiej się czuję, jak się mały rusza
Edytowane przez Maga83 Czas edycji: 2012-09-11 o 18:51 |
||
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! ja tylko na chwilkę, gratuluję samych dobrych wieści na wizytach!!!
u mnie taki napięty okres, w sensie, że ciągle zalatana jestem, ale jak zacznie padać to obiecuję że będę się więcej udzielać
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
amilcia, maksi, alfa-
od początku byłam za całkowitym karmieniem piersią i tylko piersią na żądanie większość z Was pewnie pamięta jak po cc walczyłam o laktację i nie podałam butli do tej pory z każdą wizytą pediatryczną Kasia przybierała- chociaż w dolnej granicy normy ale przybierała, mnie osobiście ciągle wydawała się drobna i długa ale wizyty mnie uspokajały a dzisiaj zależało mi przede wszystkim na kontroli oka bo o wagę byłam spokojniejsza (pierwszy raz) gdyż widzę ( nie tylko ja) jak w ciągu ostatnich dni się zmieniła - zaokrągliła a tu taka niespodzianka ;( 150gram w 3 tygodnie... alfa- moje dziecko nie upomina się o jedzenie, ja jej na jedzenie nie budzę - wiec kiedy nie śpi przystawiam ją do piersi, jak przysypia to odkładam- nie zmuszam do jedzenia na siłę (bo się nam wtedy ulewa), karmię po 15 -20 minut maksymalnie i ciągle sobie wmawiałam, że jak laktatorem nie ściągam za dużo mleka to nie znaczy, że Kasia go nie "wyciągnie" a ona jednak nie wyciągała i głodowała... no nic to już za nami- włączamy mm a jak będzie trzeba to przechodzimy całkiem na butlę pytanie w związku z powyższym -macie/używacie/sprawdzają się sterylizatory i podgrzewacze do butelek? dolewacie do mm wcześniej przegotowanej i ostudzonej wody czy czekacie aż wrzątek wystygnie (nim wystygnie dziecko mi zasypia... )?
|
#1638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wodę mam zimna przegotowaną ostudzoną, do niej dolewam wrzącej i mieszankę. Chwilkę czekam aż się dobrze rozpuści i podaję. Nie wyparzam butelek ani smoczków
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko mleko modyfikowane robi się na letniej wodzie
|
|
|
|
#1640 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, to są te badania. Ja je zrobiłam za późno :/
|
#1642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- no to będę ryczec
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
amilcia- ja też zawsze mam zimną przegotowanąwodę w drugim czajniku ale jak się naczytałam na opakowaniach o tym, że woda ma być świeża, 5 minut wrzeć itp to znowu schizy jakieś mam
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się i gratuluję udanych wizyt.....
Maga a Tobie i współczuję gościa!! ahh ale bym mu wiązankę puściła!! Zebra no to tak jak mówię.....to to samo co na kartę tylko podpisujesz umowe dostajesz telefon i musisz co miesiąc doładowywać..... Maxi ciesze się że u Was jest tak dobrze....no i mały już widze zaczynac będzie chodzić także oczy dookoła głowy hihi
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Mam znowu pytanie do mamuś
![]() Jak długo używałyście proszków dziecięcych do prania ciuszków Bo u mnie w rodzinie nigdy nie było uczuleń na tym tle, a moja siostra wogóle nie używała takich i dzieciom nic nie jest. Więc nie wiem czy jest sens takie kupować
|
|
|
|
#1646 | ||||
|
Konto usunięte
|
Ale dzisiaj wizyt
![]() Pani - za Torresiątko Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie dzisiaj trochę lepiej, mam nadzieję, że z każdym dniem już tak będzie. |
||||
|
|
|
#1647 |
|
Wtajemniczenie
|
z pierwszym synkiem do 1,5 roku z drugim do pół roku, zależy od skóry dziecka.
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36464541]
U mnie dzisiaj trochę lepiej, mam nadzieję, że z każdym dniem już tak będzie.[/QUOTE] Trzymam kciuki, żeby tak było
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytałam położnej po ilu tygodniach mogę prać w zwykłym bo Kasia się nie uczula a ona mi powiedziała, że co najmniej do pół roku.... piorę w Dzidziusiu a teraz mam Lovelę od znajomej bo przeszła na zwykłe proszki i co jej zostało to mi podrzuciła ostatnio
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-09-11 o 21:57 |
|
|
|
|
#1650 |
|
Wtajemniczenie
|
znow problemy w pracy... tzn dowiedzialam sie od tej kolezanki ze w pracy mowia ze skoro chcialam wole przed slubem to mialam im powiedziec a nie sciemniac z 2dniowa ciaza.... co byscie zrobily?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

ciągle za mało wg mojej p. pediatry, niektóre dzieci tak mają 
.

klaski:
bo niby jest co, a z drugiej strony zanim doszło do sakramentu tośmy prawie 11 albo i 12 lat ze sobą byli. I tak niby roczek a niby dekada

ale głupoty piszesz, Kochana karmienie piersią to najwspanialsza "rzecz" jaką możesz dać dziecku.