|
|
#2401 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
hej
po pracy, po obiedzie, z szarlotką na ciepło i bitą śmietaną żyć nie umierać![]() Cytat:
Julian mi się kojarzy tylko z jednym: " A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu."![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak mi mama znów będzie biadolić, że mam za dużo ciuszków, to jej te zdjęcia pokażę ale wam fajnie, już macie to z głowy; a my dalej rozmyslamy; btw, na mnie niektórzy mówią Ewa, bo krócej a na kiedy będzie gotowa?
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czasem w włosy wgniatałam z pantene takie do loków ale też to wycofali bo ten krem do loków z nivei jest tragiczny.... ogólnie na polskich półkach znaleść coś do loków to koszmar.... A weź nawet nie strasz bo mi do mojego zostało chyba 2,5 tyg ![]() Fajna jeszcze nie była sprasowana na dole i troche wyglądałam jak beza tzn podejrzewam że to jednak wina brzucha
|
|
#2403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do loków, to ja bym chciała mieć takie jak Magda Gesler
|
|
#2405 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
kurcze, takie z was gaduły, że nie umiem was nadgonić djerba, cieszę się, że udało się, aby mąż był i że się wszystko układa ![]() mitabe: gratuluję synka! i zazdroszczę ![]() ania: witamy w klubie babeczek ![]() ja dziś miałam egzamin, początkowo miał być o 10, w końcu zaczęliśmy pisać o 11 30 trudno mi powiedzieć jak mi poszło, powinno być zdane, ale w pytaniach otwartych ciężko mi było wyczuć co autor ma na myśli ![]() generalnie strasznie się dzisiaj źle czuję, głowa znów mnie strasznie boli! nie wiem czy wam mówiłam, ale już od 2 miesięcy mam z tym problem, a mój ginekolog nie wie dlaczego tak się dzieje mam np 2 dni spokoju a potem taki ból, że głowy od poduszki nie umiem podnieść, słabo mi z tego bólu, zawroty głowy,nawet mroczki przed oczami! byłam już u kardiologa, oklulisty, w badaniach krwi wszystko w porządku... teraz mi powiedział, że może do naurologa powinnam się wybrać... no wszystko fajnie, tylko że z NFZu kolejki takie, że moje dziecko już będzie miało z pół roku zanim nie przyjmą, a prywatnie to wiadomo, $$ idzie... tu 50zł, tu 100, tam jakieś badania prywatnie i w ten sposób na samych lekarzy, badania i leki od początku czerwca wydaliśmy prawie 2000zł! co do loków: ja jestem szczęśliwą posiadaczką sprężynek ![]() a co do młodości nawet w pewnym momencie się tym zachłysnęłam ale szybko zmądrzałam ![]() co do alkoholu i papierosów to niezłe ziółko byłam, z resztą paliłam codziennie, i to nie mało, dopóki mi 2 kreski nie wyszły na teście
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2012-09-11 o 18:25 |
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys chcialam kupic taka lokówko suszarke z rowenty co sie obracała głowka przy suszeniu ale póki tego nie sprawdze nie ma szans ze kupie cos za 180 zl
|
|
#2407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie kurde mi nic lekarz nie wspomniał o połówkowym, chyba że po prostu tak tego nie nazwał. Już sama nie wiem.
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Ej zmierzylam te body z linka (ktoras z was podawala chwile temu) i niby sa na 62, a zmierzylam z moimi z tesco (56) i maja te same wymiary, wiec chyba pare sobie zamowie
![]() Poza tym czatuje na 3 rzeczy na all (snajperuje ) i mam nadzieje, ze wygram 2 sweterki i kombinezonikPosegregowalam pranie i robie teraz po kolei ![]() Bokeh jak ja Ci zazdroszcze ze to jeszcze przed wami, ja dzisiaj ogladalam zdjecia z naszego slubu i wesela i ryczalaaaaaam
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też tak tego nie nazywał ale podczas podania opisał i sprawdził wszystkie narządy itd we wtorek mam wizyte to już 25 tydz bedzie i dostane skierowanie na krzywą cukrową ble ciekawe czy dam rade tam nie zemdleć
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie apropo tej glukozy pitnej to ile sie czeka na wyniki ? bo nie wiem kiedy issc jak wizyte mam 24.09 no i czy musze uprzedzac laboratorium ze bede robic to badanie??? i jak jest od 8-11 to najlepiej na 8 skoro 2h sie czeka?
|
#2411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jak kończyłam kubeczek z tym słodkim paskudztwem, to myślałam, że ostatniego łyku nie przełknę; a TŻ dobiegł z cytryną jak już wyszłam z gabinetu... "no bo kochanie, czerwone światła były"![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
ja wyniki mogłam odebrać po południu, a robiłam o 8:30 badanie; chyba nie dadzą ci od razu raz przyszłam za późno i panie mnie odesłały, bo się nie wyrobię przed końcem ich pracy; a poza tym nie miałam kupionej glukozy, bo nie dość, że za badanie płaciłam ,to jeszcze musiałam swoją mieć
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2012-09-11 o 18:39 |
||
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli trzeba mieć swoja glukozę?? w aptece sie to kupuje??
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się boje bo narmalnie mdleje a tu jeszcze czekac bez jedzenia
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
mi się wydawało, że nie trzeba, bo chyba tutaj kiedyś czytałam, że dają normalnie, a tu jak poszłam to zonk; chyba, że tylko u mnie tak; ale jest niedroga, pare groszy kosztuje i w każdej aptece będzie;
i cytrynę można dodać, sama pielęgniarka mi powiedziałą, że jest znośniejsze w smaku, no ale nie zdązył
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
ja do gina ide w czwartek, też mi wypisze skierowanie na tą glukozę. jej, ja zdechne z glodu czekając najpierw w kolejce a potem na powtórne pobranie krwi.....
bo nie ma najmniejszej szansy, żeby mnie jakiś moherek wpuscił... na samym początku, jak robiłam pierwsze badania, przyszła dziewczyna w zaawansowanej ciązy, z mega brzuchem- ale była jazda, jak zapytała, czy może wejsc bez kolejki...... ja pierdziu, przecież te baby i tak nie mają nic do roboty jak siedziec i narzekac, ale nie ma mowy- kolejka rzecz swięta...... podobno dobrym pomysłem jest miec przy sobie miętową gumę do żucia |
|
|
|
#2416 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jeszcze raz dzekuje za gratulacje i rowniez gratuluje Wam poznanych plci
Wklejam zdjecie mojej drugiej damy ![]() Poza tym chcialabym Was prosic o opinie na temat dwoch imion i wybranie ladniejszego Victoria i Liliana (to jak narazie jedyne 2 imiona, ktore i mnie i Tztowi sie w miare podobaja) ![]() Ps. zaczynamy dzisiaj 22 tydzien a wczoraj pierwszy raz czulam u Malej czkawke ![]() Poza tym mam do Was jeszcze jedno pytanie: jak dlugo trwalo u Was polowkowe? Bo u mnie doslownie kilka minut i tak caly czas o tym mysle i czuje niedosyt
|
#2417 |
|
Zadomowienie
|
Czytam o Waszych młodzieńczych szaleństwach i tak wracam pamięcią do mojej młodości. Oj działo się, działo. Glany, heavy metal, szlugi i piwo (10,5 wtedy było). Do tej pory mówię, że jak umrę to glany mi do trumny wsadzić. I kolczyk w pępku też był, a w prawym uchu 3 dziurki. Oj, mama krzyczała. A ile wagarów było i zwolnień podrobionych!!! Swoją córę to chyba śledzić będę. Chętnie wróciłabym do tamtych czasów choć na chwilę.
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-09-11 o 18:57 |
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziewczyny musze sie wam wyżalić
bo juz nie moge ciągle męczy mnie ten kaszel byłam już u dwóch lekarzy internistów którzy (pomijam fakt że zachowywali sie jakby sie bali że w ogóle przyszłam...) osłuchali mnie stwerdzili że nic mi nie dolega że to widocznie coś z krtani/tchawicy.... i mam sie leczyć domowymi sposobami..:/ no to mam tak syrop z cebuli, syrop prenalen, mleko z miodem i czosnkiem, inhalacje z rumianku.... i nic dalej całe dnie mnie dusi krztusi kaszle:/boje się że robie coś maluszkowi takim ciagłym napinaniem brzucha podczas kaszlu juz mam tego dość naprawde
|
#2419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie miałam jeszcze połówkowego, ale koleżanki opowiadają mi, że to długie badanie.
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lilka!!!!! ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- 15-20 min
|
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ajjj Liliana cudowne imię Cytat:
haha nawet dzisiaj włożyłam je do worka na śmieci bo robiłam porzadki w pawlaczach i białe sznurówki mam achhhh to byly czasy;p jednak tylko je nosiłam w 1 gimnazjum, później mi przeszło, ogólnie nigdy nie paliłam, mój tzt jest moim pierwszym, pare razy się upiłam mając 16 (skończyło się na tym jak złamałam nogę w w 1 dzień wakacji na "ognisku" zwykłe potknięcie/wpadnięcie w dołek na działce i koniec z alho
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu Liliana zdecydowanie
wiktorii straszny wysyp jestBokeh biedactwo. A ginekolog co na to? Ja wczoraj bylam u internisty mowie, ze od tygodnia mam biegunke a ona do mnie 'i co z tego?' Mowie ze w ciazy jestem smecta nie pomaga 'a to co ja na to pani poradze'. Ostatni raz poszlam na nfz juz wole godz do gliwic jechac.
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a papierosa nie próbowałam nigdy w życiu do tej pory i chyba już się nie skuszę
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktoras z was uzywa workow prozniowych? Jakies opinie?
Ja fajki podpalalam ale rzadko, tzn jak mnie jakis klient wnerwil albo duzo roboty bylo to zeby wiecej przerw miec. Taka paczka mi starczala lekko na 2-3 miechy, strasznie mi posmakowal smak papierosow i tak se czasem siegalam jak mialam tez ochote ale zadnych problemow nie mialam z rzuceniem jak zaszlam w ciaze
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dosyć mam tych lekarzy internistów któzy niewiadomo po co są, na niczym się nie znają jak widzą kobietę w ciąży to najchętniej uciekli by gdzie pieprz rośnie bo oni przecież nie mogą mi pomóc bo ja w ciąży jestem ! normalnie płakać się chce
|
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
Uzywam na ubranka po Gabi
Dla mnie rewelka, tylko z niektorych mi powietrze pouciekalo i zrobily sie z powrotem wielkie, nie wiem dlaczego Podejrzewam, ze albo kiepskie worki albo niedokladnie pozamykalam
|
#2427 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Palić papierochy zaczęłam w wieku 14 lat. Na szczęście 3 lata temu się opamiętałam i rzuciłam to świństwo. Tatuaż zrobiłam sobie w wieku 17 lat i to jaki Ale mimo wszystko niczego nie żałuję, popróbowałam, pobawiłam się i zmądrzałam, choć nie chciałabym, aby Dominisia postępowała podobnie ![]() Cytat:
Tobie kazał?Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjmują mnie normalnie haha a internistka mojej babci fajna babka jest, ale wole tą do której chodzę odkąd pamiętam
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Deli też jeszcze rok temu chodziłam do pediatry ale "zasugerowali" mi w przychodni przeniesienie Myśle czy nie iść do pulmonologa tylko że skoro interniści mówią że nic w płucach nie ma to może nie bede siać paniki :/ sama nie wiem czuje sie taka bezradna to mnie najbardziej wkurza.
|
|
#2430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja używam-super sprawa. Nie ma wielkiej zmiany gabarytów-może o 50% ale masz pewność, że rzeczy się nie niszczą bo powietrze nie ma dostępu Po wielokrotnym używaniu trochę się psują.... Ale i tak warto np. jakbyś chciała po pierwszym dzieciaczku schować ciuchy dla drugiego w przyszłości
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

żyć nie umierać

Julian mi się kojarzy tylko z jednym: " A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu."
.. a tu mój chomisio, wczoraj cały wieczór sprawdzałam czy jest, bo normalnie uwierzyc nie mogłam 

trudno mi powiedzieć jak mi poszło, powinno być zdane, ale w pytaniach otwartych ciężko mi było wyczuć co autor ma na myśli 

Palić papierochy zaczęłam w wieku 14 lat. Na szczęście 3 lata temu się opamiętałam i rzuciłam to świństwo. Tatuaż zrobiłam sobie w wieku 17 lat i to jaki