Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 21:48   #4591
Snaffy
Raczkowanie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII

Cytat:
Napisane przez agatekm Pokaż wiadomość
I tak robiła tam wpisy sama dla siebie i sama sobie je komentowała.
generalnie to nie komentowała sama sobie, ale odpisywała na komentarze, które jednak kasowała (gdy ktos miał inne zdanie niż ona)
Stary 2012-09-11, 21:49   #4592
Momomon
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dziad kalwaryjski Pokaż wiadomość
A to potwierdzona informacja, że zrezygnowała z pracy? Bo to dziwne, filmików za często nie dodaje nawet to czas ma raczej i na prace i na dorabianie na yt...
Szusz ma jeszcze sklep internetowy
Momomon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:50   #4593
onemorepanda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Momomon Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam, że idę na rozmowę o pracę, ktoś mnie rozpoznaje i mówi np: "ooo, a pani to na youtubie pokazywała co pani w torebce nosi, dalej ma pani taki syf?"
Albo: O, to pani zabija kotki? Miło poznać.
onemorepanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:51   #4594
Momomon
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez onemorepanda Pokaż wiadomość
Albo: O, to pani zabija kotki? Miło poznać.

A już zapomniałam o tym przeboju
Stary 2012-09-11, 21:56   #4595
xPoziomkax
Zakorzenienie

Jakie kotki ? Jakie zabijanie ?
xPoziomkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:56   #4596
waniliowymakeup
Raczkowanie

GG do waniliowymakeup

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Waniliowa w komentarzach napisała, że MA PRACĘ, a filmik wcześniej opowiadała o tym jak przez całe wakacje siedziała na tyłku nic nie robiąc...
Też chcę taką pracę!
Czas się chyba odnieść do Waszych wypowiedzi osobiście i otwarcie, bo naprawdę mam dość tych zabaw - tak, które sama niepotrzebnie podsyciłam, ale po prostu się broniłam, o czym już mówiłam.

Nie powiedziałam, że siedziałam na tyłku w domu nic nie robiąc, ale że zmieniły mi się plany, i zamiast wyjechać (z resztą również służbowo) zostałam w domu - w sensie w Krakowie. Chodziło mi o to, że nie spędzałam nigdzie wakacji "na wyjeździe" i to będzie pierwszy mój wyjazd w te wakacje.

Edytowane przez waniliowymakeup
Czas edycji: 2012-09-11 o 22:00
waniliowymakeup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:58   #4597
Momomon
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xPoziomkax Pokaż wiadomość
Jakie kotki ? Jakie zabijanie ?
http://www.youtube.com/watch?v=X5K6kvlZn6o od 0.28
Stary 2012-09-11, 22:01   #4598
agatekm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez waniliowymakeup Pokaż wiadomość
Czas się chyba odnieść do Waszych wypowiedzi osobiście i otwarcie, bo naprawdę mam dość tych zabaw - tak, które sama niepotrzebnie podsyciłam, ale po prostu się broniłam, o czym już mówiłam.

Nie powiedziałam, że siedziałam na tyłku w domu nic nie robiąc, ale że zmieniły mi się plany, ale zamiast wyjechać (z resztą również służbowo) zostałam w domu - w sensie w Krakowie. Chodziło mi o to, że nie spędzałam nigdzie wakacji "na wyjeździe" i to będzie pierwszy mój wyjazd w te wakacje.
Nie musisz się tłumaczyć z takich rzeczy, nie rozumiem, czemu ktoś się aż tak tym interesuje. Moim zdaniem fajnie, że tu jesteś i możesz podyskutować i przedstawić swoje racje, normalnie, konstruktywnie, a nie cichcem na fejsbuczku.
agatekm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:01   #4599
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Ach dziewczynynie znacie się To przecież kolejna prowokacja:brzyd al: Za chwilę będzie, że bierzemy udział w jakiś badaniach rynku jako króliki doświadczalne A waniliowa tak czy siak po tygodniu wróci, więc.. tylko trcohę żal mi tej dziewczyny...:P
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:04   #4600
agniesikk
Zakorzenienie

waniliowa, nie mozna bylo tak od razu? zarejestrowac sie na wizaz i z nami pogadac, tylko nam tylek obrabialas na fejsbuku? a figielka Ci wtorowala w komentarzach?
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:05   #4601
waniliowymakeup
Raczkowanie

GG do waniliowymakeup

[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;36466921]Ach dziewczynynie znacie się To przecież kolejna prowokacja:brzyd al: Za chwilę będzie, że bierzemy udział w jakiś badaniach rynku jako króliki doświadczalne A waniliowa tak czy siak po tygodniu wróci, więc.. tylko trcohę żal mi tej dziewczyny...:P[/QUOTE]

Nigdy w życiu nie przeprowadzałabym tego typu badań - bez wiedzy badanych. A na pewno nie na forum, do tego wykorzystując wypowiedzi. Na pewno nie na poziomie licencjatu. I w ten sposób nie zamierzam prowadzić badań rynku takie badania prowadzi się otwarcie - pokazując konkretny produkt/usługę/zjawisko i badając reakcję na nie. W taki sposób bym wolała to czynić.
Aczkolwiek muszę przyznać, że myślę nad tematem pracy licencjackiej wokół fenomenu kanałów na YouTube - wszelkich (urodowych, książkowych, vlogowych, o grach, a także o gotowaniu), jednak popartych wywiadami z widzami oraz autorami takich show
Stary 2012-09-11, 22:05   #4602
Snaffy
Raczkowanie

Cytat:
Czas się chyba odnieść do Waszych wypowiedzi osobiście i otwarcie
i mówię to bez uszczypliwosci: nareszcie.

chyba trochę za bardzo zabrakło ci dystansu do całej sprawy i za bardzo ją podsycałaś komentarzami na fejsbuce. przecież trzeba byc przygotowanym również na niemiłe komentarze pod swoim adresem, gdy chce się kręcic filmiki na youtube.
Stary 2012-09-11, 22:06   #4603
Paula31814
Raczkowanie

Mówicie, że ona prowokuje takie "awantury" aby o niej gadali, ale jak widać robi to skutecznie. Od jakiś 15 stron ciągnie się jej temat. "Wanilka myśli, że to, głupi, bo to, dziecko, bo to..." i tak w koło macieju. Weźcie skończcie już ten temat, bo ona się tylko cieszy z tego, że się o niej mówi. Jak widzę "Waniliowymakeup" to już mi się rzygać chce...
Paula31814 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:06   #4604
xPoziomkax
Zakorzenienie

Cytat:
Ło Boże
xPoziomkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:06   #4605
waniliowymakeup
Raczkowanie

GG do waniliowymakeup

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
waniliowa, nie mozna bylo tak od razu? zarejestrowac sie na wizaz i z nami pogadac, tylko nam tylek obrabialas na fejsbuku? a figielka Ci wtorowala w komentarzach?
nie, bo już dostawałam tutaj bana (dobrze wiecie, że nieźle narozrabiałam ładne półtora roku temu - chyba). I nie chciałabym go dostać też na tym koncie, bo jest w nim moja oficjalna nazwa. A nie wiem, czy pamiętacie jak weszła tu taka jedna, która się za mnie podszywała (niezłe ja z nią miałam przeprawy, zarejestrowałam "waniliowymakeup" na około 50 przypadkowych portalach ze strachu )
Stary 2012-09-11, 22:08   #4606
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Waniliowymakeup
Weszłam i nie podoba mi się kanał. A dziewczyna chyba powinna być świadoma, że wstawiając filmiki ludzie będą komentować. Jak się nie umie tego olewać to nie powinno się nagrywać. Wszędzie się znajdą ludzie którzy nas nie lubią.

Cytat:
O to właśnie chodzi, że robienie filmów typu "jakie gacie wzięłam ze sobą do szpitala na poród" czy inne, które opowiadają o youtuberce zdecydowanie więcej, niż ja jako widzka chciałabym wiedzieć, są żenujące i kompromitujące dla nagrywającej. No chyba, że taka nagrywająca nie ma życia zawodowego i całe życie będzie siedziała w domu. Albo nie ma wstydu Nie ma to jak nissiax jeśli chodzi o recenzje oraz katosu i jej makijaże - praktycznie zero prywaty i same wartościowe treści
O tak nissiax to pełen profesjonalizm. Większość dziewczyn powinna się od niej uczyć. Jest moją ulubienicą. Lubie też jej bloga bardzo. Zero prywaty tylko krótko i na temat.

A jeśli chodzi o ciąże i porody oraz co jest potrzebne gdy dziecko przyjdzie na świat ja bardzo lubię tego typu filmiki. Mało wiem na ten temat i bardzo chętnie słucham takich opowieści nawet jak mają 30 minut. Fajnie jak pokazują co potrzebne dziecku, a co nie. Mi to się bardzo przydaje
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:09   #4607
waniliowymakeup
Raczkowanie

GG do waniliowymakeup

Cytat:
Napisane przez Snaffy Pokaż wiadomość
i mówię to bez uszczypliwosci: nareszcie.

chyba trochę za bardzo zabrakło ci dystansu do całej sprawy i za bardzo ją podsycałaś komentarzami na fejsbuce. przecież trzeba byc przygotowanym również na niemiłe komentarze pod swoim adresem, gdy chce się kręcic filmiki na youtube.
możliwe - i pewnie masz dużo racji - ale muszę przyznać, że nie wszystkie zamieszczone tu na mój temat wypowiedzi mogłabym zaklasyfikować jako krytykę, albo konstruktywną krytykę - i mówię szczerze, było mi okrutnie przykro czytając je.
Stary 2012-09-11, 22:14   #4608
Snaffy
Raczkowanie

Cytat:
możliwe - i pewnie masz dużo racji - ale muszę przyznać, że nie wszystkie zamieszczone tu na mój temat wypowiedzi mogłabym zaklasyfikować jako krytykę, albo konstruktywną krytykę - i mówię szczerze, było mi okrutnie przykro czytając je.
nie można było od początku prowadzić dykusji w tym tonie? Zamiast niepotrzebnie unosić się honorem i rzucać? Od razu lepiej się czyta/odpisuje.
co do krytyki/nie-krytyki ja się odniosę do socjologii: jak pisałam swoje zdanie mam, uważam że to kierunek bez dużych perspektyw, chociaż studiuje go moja najlepsza przyjaciółka. Jeśli realizujesz sie w tym co studiujesz i masz pracę zawodzie to super, ale powinnaś wziąć pod uwagę ogromną ilość ludzi, którzy w takiej sytuacji nie są. Studia może i rozwijające, ale IMO nie ma ogromnego zapotrzebowania na socjologów i pracodawcy raczej sie o nich nie biją.
Stary 2012-09-11, 22:15   #4609
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
nie, bo już dostawałam tutaj bana (dobrze wiecie, że nieźle narozrabiałam ładne półtora roku temu - chyba). I nie chciałabym go dostać też na tym koncie, bo jest w nim moja oficjalna nazwa. A nie wiem, czy pamiętacie jak weszła tu taka jedna, która się za mnie podszywała (niezłe ja z nią miałam przeprawy, zarejestrowałam "waniliowymakeup" na około 50 przypadkowych portalach ze strachu )
O ja miło, że jesteś. Widziałaś kiedyś kanał nissiax ? Może mogła byś się dużo z niego nauczyć. Nie chcesz czepiania się na kanale to zapomnij o prywacie. Nie mów o szkole, pracy itp. Skup się o czym jest twój kanał. Po co odpisujesz na negatywne komentarze pod filmikami? Najlepiej moderować komentarze i od razu takie odrzucać, które są niekulturalne. Oczywiście ludzie mają prawo nie lubić twoich filmików i kosmetyków więc nie możesz odrzucać takich komentarzy. Chyba dostałaś nauczkę już za to, że nie powinno się przeprowadzać zbędnych dyskusji z ludźmi którzy prawdopodobnie weszli tylko po to aby cię skrytykować. Naucz się śmiać z siebie i mieć dystans do tego co ludzie mówią. Takie walki na youtube są dziecinne. Niedawno to samo przeżywała MrOlimpia chyba tak się to piszę może napisz do niej to coś ci poradzi.

Edytowane przez Ilena
Czas edycji: 2012-09-11 o 22:16
Stary 2012-09-11, 22:21   #4610
waniliowymakeup
Raczkowanie

GG do waniliowymakeup

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
O ja miło, że jesteś. Widziałaś kiedyś kanał nissiax ? Może mogła byś się dużo z niego nauczyć. Nie chcesz czepiania się na kanale to zapomnij o prywacie. Nie mów o szkole, pracy itp. Skup się o czym jest twój kanał. Po co odpisujesz na negatywne komentarze pod filmikami? Najlepiej moderować komentarze i od razu takie odrzucać, które są niekulturalne. Oczywiście ludzie mają prawo nie lubić twoich filmików i kosmetyków więc nie możesz odrzucać takich komentarzy. Chyba dostałaś nauczkę już za to, że nie powinno się przeprowadzać zbędnych dyskusji z ludźmi którzy prawdopodobnie weszli tylko po to aby cię skrytykować. Naucz się śmiać z siebie i mieć dystans do tego co ludzie mówią. Takie walki na youtube są dziecinne. Niedawno to samo przeżywała MrOlimpia chyba tak się to piszę może napisz do niej to coś ci poradzi.
No właśnie tu też jest problem, bo mój kanał nie jest i nigdy nie był stricte makijażowy / kosmetyczny, chociaż głównie na tym bazuje. Ja prowadzę kanał dlatego, że daje mi to radość i lubię się dzielić moim życiem z innymi. To raczej taki vlogo-kosmetyko-booktube uwierzcie mi, że staram się mieć dystans - tak do komentarzy pod filmami jak i do Waszych dyskusji, ale same pomyślcie: gdyby ktoś napisał o Was 4 strony krytycznych spostrzeżeń na wizażu to a) nie da się tego olać i nie wejść, choćby z ciekawości; b) można pomyśleć - aj tam, nie znają mnie, ale jak czytasz komentarz piętnastej osoby, która pisze o Tobie coś niepochlebnego (z przeplatajacymi się dwoma - trzema osobami, które w ogóle jadą po Tobie jak po burym ośle) to tam głęboko w środku robi Ci się źle, a w podświadomości też różne myśli nieciekawe się pojawiają. No i mnie to chyba trochę przerosło, bo dziś popołudniu zaczęłam myśleć, że Wy wszystkie macie co do mnie rację. I już byłam na etapie "zaznacz wszystkie / usuń"
Stary 2012-09-11, 22:22   #4611
Qloui
Rozeznanie

Cytat:
Chyba o to właśnie chodzi - jest tyle wizażanek, tyle blogerek "bez twarzy", a tak niewiele (no umówmy się, porównując liczbę wizażanek z liczbą znanych youtuberek) dziewczyn nagrywających filmiki i pokazujących swoją twarz/ujawniających tożsamość. Kobitki po prostu mają chyba świadomość, że rozprawianie o lakierach do paznokci w Internecie nie każdemu przyniesie korzyści i pozytywny rozgłos (np. "awans" Maxi na makijażystkę czy rezygnacja Szusz ze zwykłej pracy), ale może zaszkodzić (np. kiedyś PANINORGE opowiadała, że spotkały ją jakieś przykrości ze strony byłych kolegów). Ja sobie nie wyobrażam, że idę na rozmowę o pracę, ktoś mnie rozpoznaje i mówi np: "ooo, a pani to na youtubie pokazywała co pani w torebce nosi, dalej ma pani taki syf?"

Qloui jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:24   #4612
agatekm
Raczkowanie

Hahaha, jaki teraz każdy milutki dla siebie.

Powiem ze swojej strony, że nie uważam teog za jakąś sztuczność, bo ja np. zdania nie zmieniłam, ale jeśli ktoś "odzywa się" do mnie normalnie, chce prowadzić normalną dyskusję, to go szanuję i chętnie porozmawiam, nawet jeśli się nie zgadzam.
agatekm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:27   #4613
waniliowymakeup
Raczkowanie

GG do waniliowymakeup

no i moje wypowiedzi teraz muszą być moderowane. Heh. Czy to właśnie przez te moje cudowne hece półtora roku temu? To trochę poniżające, bo przecież nie przyszłam tu nikogo zwyzywać, a tamta sytuacja była bardzo gorąca i to w trudnym dla mnie okresie. Dlatego właśnie nie chciałam z Wami rozmawiać bezpośrednio na wizażu no ale cóż, trza zacisnąć zęby i to znieść.

w każdym razie ta dłuższa, którą wysłałam przed chwilą, poszła do moderacji.

a pisałam Ilenie, że mój kanał nie jest, nie był i nigdy nie będzie stricte "urodowy", mój kanał to taka cząstka mnie przekazywana innym ludziom, którzy coś z tego czerpią. A nawet nie wiecie jaka to satysfakcja i radość widzieć, że ktoś coś dobrego z Twojego filmu wynosi.

Edytowane przez waniliowymakeup
Czas edycji: 2012-09-11 o 22:29
Stary 2012-09-11, 22:31   #4614
Ilena
Zakorzenienie

moderowane na wizażu? Każdy nowy użytkownik jest sprawdzany na początku. Jak będziesz miała więcej postów to wiadomości będą dodawane od razu.

Ja nigdy wcześniej twojego kanału nie oglądałam, ale ten ostatni filmik z szopkom i wyżalaniem się powinnaś skasować bo on tylko nakręci wszytskie osoby które cię nie lubią i będzie więcej negatywnych komentarzy.
Stary 2012-09-11, 22:35   #4615
moniapa
Przyczajenie

Cytat:
moderowane na wizażu? Każdy nowy użytkownik jest sprawdzany na początku. Jak będziesz miała więcej postów to wiadomości będą dodawane od razu.

Ja nigdy wcześniej twojego kanału nie oglądałam, ale ten ostatni filmik z szopkom i wyżalaniem się powinnaś skasować bo on tylko nakręci wszytskie osoby które cię nie lubią i będzie więcej negatywnych komentarzy.
moniapa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:35   #4616
waniliowymakeup
Raczkowanie

GG do waniliowymakeup

Cytat:

O, nie wiedziałam. Kiedyś miałam jedno konto na wizażu bardzo długo, ale nie przypominam sobie takich procedur.
Dziękuję uprywatnię go jutro rano, jak na razie wrzuciłam teraz bardziej składne i normalne wyjaśnienia tamten był nagrany pod wpływem emocji. Ale taki właśnie jest mój kanał. Wiele w nim takich momentów, jak w życiu.
Stary 2012-09-11, 22:36   #4617
lmaa
Raczkowanie

widzialyscie?? od 4:36 http://www.youtube.com/watch?v=b2nqt...441366DB5E84BF
lmaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:36   #4618
bloodzia21
Raczkowanie

Cytat:
no i moje wypowiedzi teraz muszą być moderowane. Heh. Czy to właśnie przez te moje cudowne hece półtora roku temu? To trochę poniżające, bo przecież nie przyszłam tu nikogo zwyzywać, a tamta sytuacja była bardzo gorąca i to w trudnym dla mnie okresie. Dlatego właśnie nie chciałam z Wami rozmawiać bezpośrednio na wizażu no ale cóż, trza zacisnąć zęby i to znieść.

a pisałam Ilenie, że mój kanał nie jest, nie był i nigdy nie będzie stricte "urodowy", mój kanał to taka cząstka mnie przekazywana innym ludziom, którzy coś z tego czerpią. A nawet nie wiecie jaka to satysfakcja i radość widzieć, że ktoś coś dobrego z Twojego filmu wynosi.
Ja dalej tego nie kupuje. Znowu jakies marudzenie bez sensu...
Stary 2012-09-11, 22:36   #4619
onemorepanda
Raczkowanie

waniliowymakeup w komentarzu na yt
"(zarzucają mi) Że ja np się wywyższam, że studiuję, kiedy nigdy nawet nic na ten temat nie mówiłam!" - wtf? To skąd my o tym wiemy?

ale to już wiele wyjaśnia:
"JA NIE JESTEM YOUTUBOWICZKĄ TYPU DIGITAL ITP, MÓJ KANAŁ TO KANAŁ O MNIE, A NIE BEAUTY SPACE."

(to odp na mój komentarz o tym żeby pooglądać użytkowniczki pokroju Nissiax czy digitalgirl żeby czegoś się od nich nauczyć - rzecz jasna miałam na myśli opanowanie, klasę, dystans do siebie)

No nic, mnie to przeżuwanie tej sprawy zaczęło już męczyć. Kończę puentą, że osobom pozbawionym samokrytyki musi się trudno żyć.
onemorepanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:37   #4620
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:

Jeżeli wystawiasz siebie na pokaz to musisz liczyć się z tym, że jak w życiu ludzie będą plotkować, obgadywać, wyzywać. W realu spotkasz parę takich osób, a w internecie miliony. Musisz się liczyć z tym, że internet jest anonimowy i ludzie mogą cię nawyzywać. Nigdy nie wiesz kto jest twoim odbiorcą. Każdy ma prawo do nie lubienia kogoś, a internet daje duże pole do popisu aby to pokazać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości