|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII
generalnie to nie komentowała sama sobie, ale odpisywała na komentarze, które jednak kasowała (gdy ktos miał inne zdanie niż ona)
|
|
|
|
#4592 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4593 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4594 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie kotki ? Jakie zabijanie ?
|
|
|
|
#4596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie powiedziałam, że siedziałam na tyłku w domu nic nie robiąc, ale że zmieniły mi się plany, i zamiast wyjechać (z resztą również służbowo) zostałam w domu - w sensie w Krakowie. Chodziło mi o to, że nie spędzałam nigdzie wakacji "na wyjeździe" i to będzie pierwszy mój wyjazd w te wakacje. Edytowane przez waniliowymakeup Czas edycji: 2012-09-11 o 22:00 |
|
|
|
|
#4597 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4599 |
|
Konto usunięte
|
Ach dziewczynynie znacie się
To przecież kolejna prowokacja :brzyd al: Za chwilę będzie, że bierzemy udział w jakiś badaniach rynku jako króliki doświadczalne A waniliowa tak czy siak po tygodniu wróci, więc.. tylko trcohę żal mi tej dziewczyny...:P
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
waniliowa, nie mozna bylo tak od razu? zarejestrowac sie na wizaz i z nami pogadac, tylko nam tylek obrabialas na fejsbuku? a figielka Ci wtorowala w komentarzach?
|
|
|
|
#4601 |
|
Raczkowanie
|
[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;36466921]Ach dziewczynynie znacie się
To przecież kolejna prowokacja :brzyd al: Za chwilę będzie, że bierzemy udział w jakiś badaniach rynku jako króliki doświadczalne A waniliowa tak czy siak po tygodniu wróci, więc.. tylko trcohę żal mi tej dziewczyny...:P[/QUOTE]Nigdy w życiu nie przeprowadzałabym tego typu badań - bez wiedzy badanych. A na pewno nie na forum, do tego wykorzystując wypowiedzi. Na pewno nie na poziomie licencjatu. I w ten sposób nie zamierzam prowadzić badań rynku takie badania prowadzi się otwarcie - pokazując konkretny produkt/usługę/zjawisko i badając reakcję na nie. W taki sposób bym wolała to czynić.Aczkolwiek muszę przyznać, że myślę nad tematem pracy licencjackiej wokół fenomenu kanałów na YouTube - wszelkich (urodowych, książkowych, vlogowych, o grach, a także o gotowaniu), jednak popartych wywiadami z widzami oraz autorami takich show
|
|
|
|
#4602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i mówię to bez uszczypliwosci: nareszcie. chyba trochę za bardzo zabrakło ci dystansu do całej sprawy i za bardzo ją podsycałaś komentarzami na fejsbuce. przecież trzeba byc przygotowanym również na niemiłe komentarze pod swoim adresem, gdy chce się kręcic filmiki na youtube.
|
|
|
|
|
#4603 |
|
Raczkowanie
|
Mówicie, że ona prowokuje takie "awantury" aby o niej gadali, ale jak widać robi to skutecznie. Od jakiś 15 stron ciągnie się jej temat. "Wanilka myśli, że to, głupi, bo to, dziecko, bo to..." i tak w koło macieju. Weźcie skończcie już ten temat, bo ona się tylko cieszy z tego, że się o niej mówi. Jak widzę "Waniliowymakeup" to już mi się rzygać chce...
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam i nie podoba mi się kanał. A dziewczyna chyba powinna być świadoma, że wstawiając filmiki ludzie będą komentować. Jak się nie umie tego olewać to nie powinno się nagrywać. Wszędzie się znajdą ludzie którzy nas nie lubią.
Cytat:
A jeśli chodzi o ciąże i porody oraz co jest potrzebne gdy dziecko przyjdzie na świat ja bardzo lubię tego typu filmiki. Mało wiem na ten temat i bardzo chętnie słucham takich opowieści nawet jak mają 30 minut. Fajnie jak pokazują co potrzebne dziecku, a co nie. Mi to się bardzo przydaje |
|
|
|
|
#4607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do krytyki/nie-krytyki ja się odniosę do socjologii: jak pisałam swoje zdanie mam, uważam że to kierunek bez dużych perspektyw, chociaż studiuje go moja najlepsza przyjaciółka. Jeśli realizujesz sie w tym co studiujesz i masz pracę zawodzie to super, ale powinnaś wziąć pod uwagę ogromną ilość ludzi, którzy w takiej sytuacji nie są. Studia może i rozwijające, ale IMO nie ma ogromnego zapotrzebowania na socjologów i pracodawcy raczej sie o nich nie biją. |
|
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2012-09-11 o 22:16 |
|
|
|
|
#4610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uwierzcie mi, że staram się mieć dystans - tak do komentarzy pod filmami jak i do Waszych dyskusji, ale same pomyślcie: gdyby ktoś napisał o Was 4 strony krytycznych spostrzeżeń na wizażu to a) nie da się tego olać i nie wejść, choćby z ciekawości; b) można pomyśleć - aj tam, nie znają mnie, ale jak czytasz komentarz piętnastej osoby, która pisze o Tobie coś niepochlebnego (z przeplatajacymi się dwoma - trzema osobami, które w ogóle jadą po Tobie jak po burym ośle) to tam głęboko w środku robi Ci się źle, a w podświadomości też różne myśli nieciekawe się pojawiają. No i mnie to chyba trochę przerosło, bo dziś popołudniu zaczęłam myśleć, że Wy wszystkie macie co do mnie rację. I już byłam na etapie "zaznacz wszystkie / usuń"
|
|
|
|
|
#4611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4612 |
|
Raczkowanie
|
Hahaha, jaki teraz każdy milutki dla siebie.
![]() Powiem ze swojej strony, że nie uważam teog za jakąś sztuczność, bo ja np. zdania nie zmieniłam, ale jeśli ktoś "odzywa się" do mnie normalnie, chce prowadzić normalną dyskusję, to go szanuję i chętnie porozmawiam, nawet jeśli się nie zgadzam. |
|
|
|
#4613 |
|
Raczkowanie
|
no i moje wypowiedzi teraz muszą być moderowane. Heh. Czy to właśnie przez te moje cudowne hece półtora roku temu? To trochę poniżające, bo przecież nie przyszłam tu nikogo zwyzywać, a tamta sytuacja była bardzo gorąca i to w trudnym dla mnie okresie. Dlatego właśnie nie chciałam z Wami rozmawiać bezpośrednio na wizażu
no ale cóż, trza zacisnąć zęby i to znieść.w każdym razie ta dłuższa, którą wysłałam przed chwilą, poszła do moderacji. a pisałam Ilenie, że mój kanał nie jest, nie był i nigdy nie będzie stricte "urodowy", mój kanał to taka cząstka mnie przekazywana innym ludziom, którzy coś z tego czerpią. A nawet nie wiecie jaka to satysfakcja i radość widzieć, że ktoś coś dobrego z Twojego filmu wynosi. Edytowane przez waniliowymakeup Czas edycji: 2012-09-11 o 22:29 |
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
moderowane na wizażu? Każdy nowy użytkownik jest sprawdzany na początku. Jak będziesz miała więcej postów to wiadomości będą dodawane od razu.
Ja nigdy wcześniej twojego kanału nie oglądałam, ale ten ostatni filmik z szopkom i wyżalaniem się powinnaś skasować bo on tylko nakręci wszytskie osoby które cię nie lubią i będzie więcej negatywnych komentarzy. |
|
|
|
#4615 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję uprywatnię go jutro rano, jak na razie wrzuciłam teraz bardziej składne i normalne wyjaśnienia tamten był nagrany pod wpływem emocji. Ale taki właśnie jest mój kanał. Wiele w nim takich momentów, jak w życiu.
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Raczkowanie
|
widzialyscie?? od 4:36 http://www.youtube.com/watch?v=b2nqt...441366DB5E84BF
|
|
|
|
#4618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4619 |
|
Raczkowanie
|
waniliowymakeup w komentarzu na yt
"(zarzucają mi) Że ja np się wywyższam, że studiuję, kiedy nigdy nawet nic na ten temat nie mówiłam!" - wtf? To skąd my o tym wiemy? ale to już wiele wyjaśnia: "JA NIE JESTEM YOUTUBOWICZKĄ TYPU DIGITAL ITP, MÓJ KANAŁ TO KANAŁ O MNIE, A NIE BEAUTY SPACE." (to odp na mój komentarz o tym żeby pooglądać użytkowniczki pokroju Nissiax czy digitalgirl żeby czegoś się od nich nauczyć - rzecz jasna miałam na myśli opanowanie, klasę, dystans do siebie) No nic, mnie to przeżuwanie tej sprawy zaczęło już męczyć. Kończę puentą, że osobom pozbawionym samokrytyki musi się trudno żyć. |
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

:brzyd al: Za chwilę będzie, że bierzemy udział w jakiś badaniach rynku jako króliki doświadczalne 
i mówię to bez uszczypliwosci: nareszcie.
Kobitki po prostu mają chyba świadomość, że rozprawianie o lakierach do paznokci w Internecie nie każdemu przyniesie korzyści i pozytywny rozgłos (np. "awans" Maxi na makijażystkę czy rezygnacja Szusz ze zwykłej pracy), ale może zaszkodzić (np. kiedyś PANINORGE opowiadała, że spotkały ją jakieś przykrości ze strony byłych kolegów). Ja sobie nie wyobrażam, że idę na rozmowę o pracę, ktoś mnie rozpoznaje i mówi np: "ooo, a pani to na youtubie pokazywała co pani w torebce nosi, dalej ma pani taki syf?"