|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: To nic, że dzieli Nas od☠ległość, ważne, że łączy Nas miłość- ZNO część 45!
Samara, bierzesz jakieś suplementy na wzmocnienie włosów? Może to coś pomoże? Poza tym odżywki i maski... w tym przypadku z silikonami, co odbuduje włos optycznie i jakby nie patrząc zabezpieczy przed uszkodzeniami mechanicznymi (stosujesz wówczas tylko na tych zniszczonych).
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: To nic, że dzieli Nas od☠ległość, ważne, że łączy Nas miłość- ZNO część 45!
Ja na moje włosy już nie wiem co stosować co by się kręciły, nie puszyły i nie wyglądały jak siano
uciekam spać papa |
|
|
|
#1623 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Odstawiłam suszarkę (a jeśli muszę wysuszyć to zimnym powietrzem), prostownicę... Nie patrzyłam, czy te odżywki mają silikon w składzie, teraz będę kupowała tylko takie
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
poeksperymentuj z jakąś inną niż używałaś
![]() ja za dużo nie pomogę bo w gruncie rzeczy moje kłaki zdrowe są
|
|
|
|
#1625 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olejowanie polecam. Ale często i długo. Rycyna może być (ale trzeba ją uprzednio ogrzać).
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() dobranoc ![]() Cytat:
ooo...tak, fakt, mam takie małe olejki od fryzjerki i po nich włosy są fajniejsze i takie bardziej błyszczące, no i co dla mnie najważniejsze łatwo je rozczesać
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie, że jestem z wami tylko do końca września?
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
a pozniej co - znikniesz zupelnie`?
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
nie będziesz nas nawet czasem odwiedzać?
|
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Zupełnie pewnie nie, ale zapewne będe miała tak mało czasu, że po tygodniu zapomnę jak się nazywam.
Mój dzień będzie wyglądał mniej więcej tak: 5 pobudka, do 5.40 będę musiała zająć się sobą, przygotować śniadanie do pracy, rzeczy dla Ewelinki. Obudzić Ewelinkę aby o 6.30 zaprowadzić ją do mamy. 7 - 14 praca po powrocie zająć się dzieckiem, domem... o 17-18 pół godizny wytchnienia bo jest to pora drzemki (o ile nic się nie zmieni). 19.30 kąpiel, kolacja, lulanie. Zapewne będzie zasypiała jak do tej pory pomiędzy 20.40 a 23. W międzyczasie trzeba zrobić zakupy, zająć sie sobą... to ostatnie dopiero jak dziecko zaśnie. Na TŻ nie mam co liczyć... ale już powiedziałam, że jak mi nie pomoże to idę na wychowawczy i mam w nosie wszystko. ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Czasem was odwiedzę mam nadzieję! Mam przecież internet w telefonie Jest grupa na FB jeszcze
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Liczymy na to, że całkiem nie "znikniesz"
![]()
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
oj to takie przykre
i wspolczuje tego co cie czeka, mnie tez to czeka jesli dostane prace. Wiem ze na TZ nie mam co liczyc, na tesciowa tym bardziej - moi rodzice czasami wpadna z wizyta a tak caly dom, ogrod i remont jak zwykle na mojej glowie plus dziecko i ewentualna praca. Dzwonili dzisiaj do mnie z agencji ze maja dla mnie prace w banku - na co ja grzecznie odpowiedzialm tej pani ze tak dlugo sie nie odzywala ze ja w miedzyczasie zdazylam zajsc w ciaze i prawie urodzic polecilam jej moja kolezanke ktora podobno ma dosc pracy w hotelu i dzwonie do niej i mowie ze babka z agencji moze zadzwonic a ona ze nie bo ta praca przy sprzatania stala i w ogoel ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- ide moje perelki wypucowac i zaraz do was wracam |
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
a ja idę spać
![]() Dobranoc
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Norko, doskonale Cię rozumiem.
A jeśli chodzi o tę koleżankę, znam podobny przypadek. Ciotka moja "opiekuje" się starszym małżeństwem. Oboje sa schorowani, niedołężni... Jednym słowem okropna starość. Jej głównym obowiązkiem jest przy nich posprzątać, ugotować im, nakarmić. Jest w stosunku do nich bardzo niemiła, sami o tym mówią wprost. Moja mama czasem ciotce pomoże przy kąpaniu, bo umyć dorosłą osobę, która ma problem aby utrzymać kromkę chleba, to jest nie lada wyczyn. Wiecznie narzeka, że ma ich dość, że ich nienawidzi. Codziennie. Ale nie pójdzie od nich, bo mają pieniądze. Maja wysoką emeryturę i rentę. Łatwo ich oszukać na reszcie z zakupów, za leki. Nikt nie kontroluje wydatków. Nigdzie tak nie ma. Od córki tych dziadków mama się dowiedziała, że ciotka miesięcznie wyciąga w wypłacie nawet 2000 zł. A jak przyjdzie moja mama to się cieszą, że przyszła. Bo z nimi pogada, przytuli ich. Babcia miewa zwidy i mówi, że tam jakieś dzieci biegają, mama podłapie temat, pogada i tych dzieciach i powie, że pobiegły na obiad. Taka starość jest okropna, ale po co im to utrudniać?
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
ludzie potrafia byc bardzo okrutni wobec slabszych, ja tego nie rozumiem, nie mam serca kogos skrzywdzic ale zdazaja sie potwory. Nie raz sie slyszy w telewizji o sierocincach czy domach starcow gdzie personel zneca sie nad podopiecznymi. Zal mi takich ludzi. Jak ktos nie ma serca nie powinien wykonywac takiej pracy
---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- ja zaraz musze sie polozyc spac bo jutro od rana intensywny dzionek mnie czeka. Szydelkowanie, potem kawa z kolezanka - ma termin tego samego dnia co ja no i musze Alfreda umowic na wizyte do weta bo z ta lapka nie wesolo jest. I pewnie TZ mi dolozy jakies fajne zadanie co bym sie nie nudzila
|
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem, że niektórzy nie wiedzą jak sie zachować w podobnych sytuacjach, ale jeśli jest to rodzina czy praca, którą powinno wykonywać się nie tylko dla pieniędzy to empatia jest numerem jeden. Wiadomo, człowiek nie musi poświęcać całego swojego czasu, całej energii. Ale coś poza obowiązkiem jest koniecznie, aby umilić i tak już smutnym ludziom dzień. Zwykłe pytanie o samopoczucie, jakiś żart czy nauka dziecięcych wierszyków pomaga przetrwać te okropną końcówkę. A czasem ci biedni, schorowani ludzie mają więcej woli zycia niż niejeden zdrowy nastolatek.
Tylko właśnie, jedni samą swoją obecnością emanują pozytywną energią, inni choćby nie wiem jak się starali nigdy tego nie dokonają. ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Norka, a umawiasz się na USG?
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia ja bardzo bym chciala - jutro pogadam z TZ i uzgodnimy co i jak. Troche sie cykam ze zblizam sie juz tak do porodu ze to bedzie bez sensu bo za tydzien - dwa mala juz z nami bedzie na tym swiecie
no ale ja mam ochote Ok ide spac - pobudka o 8 mnie czeka ostatnio to dla mnie dramat a w szczegolnosci po nocy pelnej pobudek i sikania co pol godziny
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
o ile sam lekarz nie wybije Ci tego pomysłu z głowy
![]() Jeeej... pamiętam jak sama się czułam na te kilka tygodni przed porodem i ze świadomością "teraz już jest bezpiecznie i może urodzić się w każdej chwili". I to czekanie A teraz już prawie raczkuje (dziś pełzała do przodu
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
a widzisz - w koncu ruszyla we wlasciwym kierunku
za chwile zacznie zasuwac po podlodze tak ze jej nie dogonisz i tylko bedziesz latac spodnie na kolanach i lokciach No ja juz czekam bo teraz to juz w kazdej chwili moze sie zdazyc a ciagnie sie niemilosiernie ![]() Dobranoc |
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
a niech chodzi, niech chodzi
Mogę ją gonić po mieszkaniu, czekam na to Ale ma jeszcze trochę czasu. Planuję zapisać Ewelinkę na basen dla niemowląt ![]() Dobranoc
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
norka, napisałam temu "nauczycielowi", grzecznie że nie jestem zainteresowana to na chama, że może jednak to pojechałam wprost nie przebierając w słowach to mi napisał cytuję
"Ależ Panna niewychowana. Czasami trzeba się ugryźć w język niż takiego słownictwa używać" |
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
....
Ja dostałam @ i strasznie wypadają mi włosy, garściami bym powiedziała... Norka 7000 post (jak przyjdziesz) ![]() Karolca przekichane będzie taki rozkład dnia mieć :/ Jak bedzie wygladał taki basen dla niemowląt?
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
miłego dnia
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Zabieram się za wielkie mycie okien. Mam dużo energii, oby mi jej nie zabrakło już po pierwszym... ![]() Miłego dnia Wszystkim! ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- krolik- wypadanie włosów, to ból... Ale może to przez nadchodzącą jesień lub stres? Jakieś suplementy się przydadzą. ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- karolca-super, że mała już się porusza. Wcześnie zaczęła. ![]() Ja za około 2 tygodnie zostanę po raz trzeci ciocią. Tym razem pierwszy siostrzeniec.
słowo bliskie opisania tego, co teraz czuję, tej dziwnej mieszanki bólu, przyjemności, strachu i radości, które przepełniają mnie jednocześnie." Edytowane przez 12 Stonka Czas edycji: 2012-09-12 o 09:24 |
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry
jutro z rana ide z Afim do weta.Cytat:
musisz tylko kupic specjalne pielucho majtki do plywania.
|
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
norka- smacznego.
![]() Co zajadasz dobrego? Ja miałam pyszną ciemną bułkę ze słonecznikiem, dynią i zbożami.
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
pijemy cieple kakao i do tego chlebek pelnoziarnisty z serem i szyneczka druga sznyteczka z brazowym serkiem
Stonka ty bogata w te maluchy jestes jak moj TZ - ma 11 chrzesniakow
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
nie, to przez @. Jeszcze wczoraj były w miare mocne.
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- moja siostra miała takie pampersy do basenu, ogólnie od zawsze strasznie lubi się moczyć w basenie (bo jeżeli chodzi o kąpiel to do teraz płącze jak ma się iść myć) ![]() Nie poszłam do szkoły bo mnie prawie rzygało od bólów ;/ |
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie znowu leje i jest mega zimno - zaraz wychodze szydelkowac.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Jest grupa na FB jeszcze 

i wspolczuje tego co cie czeka, mnie tez to czeka jesli dostane prace. Wiem ze na TZ nie mam co liczyc, na tesciowa tym bardziej - moi rodzice czasami wpadna z wizyta a tak caly dom, ogrod i remont jak zwykle na mojej glowie plus dziecko i ewentualna praca. Dzwonili dzisiaj do mnie z agencji ze maja dla mnie prace w banku - na co ja grzecznie odpowiedzialm tej pani ze tak dlugo sie nie odzywala ze ja w miedzyczasie zdazylam zajsc w ciaze i prawie urodzic 
A teraz już prawie raczkuje (dziś pełzała do przodu 

za chwile zacznie zasuwac po podlodze tak ze jej nie dogonisz i tylko bedziesz latac spodnie na kolanach i lokciach