|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
Cytat:
Totalnie zaniedbalam swoje wlosy ostatnio. Serwuje im jedynie marnego kokosa i odzywke Garniera. Nie moge sie doczekac az niedlugo zaszaleje z jakims miksem przed myciem
|
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
z lektur najlepsza była Zbrodnia i Kara - niedawno przeczytałam drugi raz
![]()
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja przez Lalkę nie mogłam przebrnąć ![]() mnie boli, że późno umyłam głowę i będę spała w mokrych ![]() o Mistrz i Gośka też byli fajni
Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-09-11 o 22:04 |
||
|
|
|
#1745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dużo włosów cały czas leci, ciągle tylko wyjmuje już nie wiem jak to zahamować ( Co ile można robic płukanke octową? Ostatnio zakwasiłam po farbowaniu w sobotę, i dziś (wtorek) znów. Moje włosy mnie słuchać nie chcą, pusza się, wywijają, codziennie bad hair day chyba ten Alcohol denat. im dał popalić. NEVER AGAIN.
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Zbrodnia i kara" rzeczywiscie fajna ![]() Ale temat sie wkrecil - iście wlosowy
|
|
|
|
|
#1747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie raz i nie dwa![]() Cytat:
Nadbudowuje się jak silikony.
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Kascysko, tak szczerze mówiąc to ja już nie wiem czy w ogóle istnieje szampon bez rumianku, który nie ma guaru, sles albo pq lub innych coorestw w składzie
![]() Przepraszam za słownictwo, ale mnie to wkurza niesamowicie. Tu to samo: http://www.bioarp.pl/pl/p/Love2MIX-O...ch-wlosow-/275 ![]() Jeszcze muszę Perfumrei kupić, ale konsystencja zbitego żelu mnie przeraża, bo moje cienkie włosy lubią się plątać... Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-09-11 o 22:38 |
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Brrr, never! |
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
nafiyqa - dziękuję za link
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z racji, że ja myję tylko kubeczkowo (nie wyobrażam sobie mycia takim nierozcieńczonym), to konsystencje mam tam, gdzie mi światło nie dochodzi
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
ja szampon z butelki leję na rękę, rozcieram i myję głowę. nie uważam, żeby to było jakieś straszne :P
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() Ja go nie mialam, wiec opinii nie wystawie, ale pamietalam, ze nie ma rumianku i jest delikatny. Cytat:
Nie lubie myc kubeczkowo, bo woda z szamponem tak szybko splywa, ja nie nadazam wytworzyc piany i mam wrazenie, ze caly szampon ląduje w odplywie
|
|
|
|
|
#1754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fakt, mam mocną obsesję na temat przebywania i stężenia detergentu "na włosach", nie ma mnie co słuchać
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam - matowe włosy. I nie pamiętam już czy przypadkiem nie miał rumianku...
Miałam odlewkę od koleżanki.Cytat:
Szukam dobrego myjadła bez mocnych detergentów, bo szukam... ale tyle ludzi używa sls czy sles i na nic się nie skarży, ja przez 99% swojego życia też używałam tych szamponów i innych środków, tak samo zresztą teraz używam i krzywdy mi nie robi. Jakbym miała 100% pewności, że po takich szamponach będę miała bardziej widoczne efekty pielęgnacji albo coś tam to bym odstawiła wszelkie slesy. A póki mi nie szkodzą to korzystam, tak samo na przetłuszczanie u mnie nie mają wpływu. Myślę, że do tych detergentów trzeba podchodzić indywidualnie, tak samo jak i do silikonów, protein itp.
|
|
|
|
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie irytuje w tych wszelkich nie-szamponach plątanie włosów
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja odstawiłam po paru razach facelle, tragicznie plątał mi włosy (a raczej nie mam do tego skłonności) i zanim nałożyłam odzywkę/maskę to czułam że włosy są mega szorstkie
![]() ja się chyba skuszę w przyszłym miesiącu na szampon natura siberica, nawet mimo tego guaru nałożyłam dzisiaj maseczkę z wella pro i mam super włosy, w takich momentach nachodzą mnie wątpliwości co do sensu moich starań bo w tej masce nie ma nic ciekawego co by uzasadniało takie działanie a nieraz staram się, nakładam różne cuda a efekty wizualne nie są takie fajne, a jednak chciałoby się dobrze wyglądać
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Tak samo jest z tymi waxami w tubkach - składy mają beznadziejne, a tyle o nich idealnych opinii, że aż szok
Ale nie wiem, czy któraś z tego wątku używa. Ja już kilka razy miałam kupić, ale się powstrzymałam ze względu na skład...
|
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
No ja się czaiłam kiedyś na te waxy ale w międzyczasie zainteresowałam się innymi produktami i zeszły na dalszy plan
a KWC rzeczywiście zachęca
|
|
|
|
#1764 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tą treściwszą odżywką to co miałaś na myśli? Zrobiłam sobie całą listę kosmetyków, które chciałabym wypróbować i które miały pozytywną analizę składu. Wypisałąm sobie min. szampony z Joanny Naturii, Biovax z L'Biotica i Kallos Crema al Latte. Ciekawa jestem serii Alterra granat i aloses. Anwena pisała, że mają w składzie alkohol i mogą wysuszać, ale recenzje ogólnie ma bardzo pozytywne. Podobnie zastanawiam się nad maską ze Stapitz Sleek Line regenerującą. Niby ma w składzie wiele składników odżywczych, ale zawiera też silikony "oblepiacze"(chyba chodziło o Cyclopentasiloxane). Komentarze ma świetne, ale czy te silikony na pewno nie zaszkodzą na dłuższą metę? ---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.e-commerce.pl/Lambertz-Mi...zie,56563.html http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_29802.htm Cytat:
Matko kochana ! Żartujesz ?! |
||
|
|
|
#1766 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Na przyszły tydzień mam "Dżumę", którą też już czytałam ![]() Dobrze wiedzieć. W weekend zainteresuję się pielęgnacją nisko-porów. Poza tym dziś umyłam pierwszy raz włosy Johnsonem (tą próbką). Zobaczymy, co wyjdzie, jak wyschnę
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Mi też facelle plącze. Ale wystarczy odżywka i już są ładne. Zakochałam się w różowej isanie
Myślałam, że odżywka ma tylko "być" na włosach a od nabłyszczania i zmiękczania są maski więc używałam alterry z granatem i aloesem i włosy owszem, były miększe ale nic takiego ŁAŁ. Aż użyłam isany z babassu. Moje włosy ją chyba pokochały, aż chce się je ciągle miziać i głaskać
|
|
|
|
#1768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio doszłam do podobnego wniosku ale jeszcze sprawdzę parfumfrei i może sanosan, obym trafiła w końcu w dobre myjadełko ![]() Obecnie mam dulgon z kokosem dla dzieci (z Natury), z początku miałam wrażenie, że włosy szybciej przetłuszczają się, ale teraz jakby opanowało się to trochę i mam zagwozdkę
|
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwłaszcza, że zbliża się zima więc jakiś silikon się przyda
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
a ja używam częściej delikatniejszych szamponów, bo skóra głowy mnie nie swędzi. najbardziej lubię różowy balsam babydream, czuję po nim takie ukojenie
zwykły szampon babydream również bardzo lubię. szkoda tylko, że same włosy wolą bardziej szampony z sles - mają wtedy więcej życia, lepszą objętość. bardzo łatwo je oblepić, więc takie mocniejsze mycie im się przydaje. uważam, że nie ma co przesadzać i na siłę się z czymś męczyć. jeżeli lubimy szampony z mocnymi detergentami, nie robią nam krzywdy, to czemu się upierwać na plączące, śmierdzące rumiankiem szampony dla dzieci
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

chyba ten Alcohol denat. im dał popalić. NEVER AGAIN.
Nadbudowuje się jak silikony.