|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Dragusia oglądam Tutka Grander i wydaje się ciekawy i niby waga 12 kg - na niektórych aukcjach napisane, że 10. Parametry chyba te same co Tako i wygląd też podobny. Musiałabym zobaczyć na żywo.
Dziewczyny - zjadłam kolacje i chyba Miśka mnie zaczęła smyrać w brzuchu kilka delikatnych puknięć pod rząd poniżej pępka i to tak około 10cm ciekawe czy to to hehe
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2012-09-11 o 19:06 |
|
|
|
|
#3812 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawiam obiecane fotki Michaśki oraz moje pierwsze bodziaki, które dostałam od siostry w prezencie
[/QUOTE]O jeju jaki słodki Bobo!!! ![]() dziś wkurzyłam się na TŻ i mówie żeby nie odzywał się do mnie i mojego dziecka a on na to : że mi jeszcze przypomni to "moje"![]() ![]() - tak się uśmiałam że szokno i po kłótni
|
|
#3813 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny widzę, że poruszacie różnorakie tematy od zmywarek po Mostowiaków
więc jeśli chodzi o temat zmywarki to użytkuję ją od 9 m - y i nigdy w życiu bym z niej nie zrezygnowała, po obiadku pyk pyk i nie ma śladu po nim wieczorem włączam i rano wyciągam czyściutkie naczynie mnie jakoś nie przeszkadza odgłos jaki wydaje a mam kuchnie połączoną z pokojem w którym śpimy na temat Mostowiaków to jak na razie nie mogę się udzielać bo nie oglądam :/A jeśli chodzi o wózek to jestem napalona na MUTSY i żaden inny nie w chodzi w grę Strpii strasznie żal mi jest Ciebie moja wczorajsza wizyta na szczęście była bezbolesna kolejna w poniedziałek i jak na razie mam założony antybiotyk zobaczymy co będzie dalej Gratuluję wszystkim dziewczynom udanych wizyt i pięknych zdjęć
|
|
#3814 |
|
Rozeznanie
|
a oto moje rzeczy jakie zakupiłam dla maluszka
|
|
#3815 |
|
Zadomowienie
|
LiwkaO o kurczak ale śliczności
Leonikowa śliczne ciuszki (; O a ja dzisiaj po paszport byłam, nastresowałam się żeby zdążyć.
|
|
#3816 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaki cuda
|
|
|
#3818 |
|
Rozeznanie
|
tak jak na razie wszystkie nowe, a kupuje w KappAhl, H&m 5 10 15
jutro zaczynam 16 tydz. więc mam nadzieję, że nic strasznego się nie wydarzy...ostatnio zauważyłam, że do siebie nie potrafię nić kupić ale do malucha to najlepiej wykupiłabym cały sklep, ale tak jak pisałam na samym początku po każdej wypłacie kupie coś dla maluszka i nie odczuje tak tej kasy
|
|
#3819 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Tak
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() będzie dobrze!!
|
|
|
|
#3820 |
|
Rozeznanie
|
będę trzymać bardzo mocno
|
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
i mam nadzieje, że tak zostanie
|
|
|
|
#3822 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja się już też doczekać nie mogę.. ![]() Cytat:
ubranka też.. super ciuszki.. bardzo w moim guście.. ![]() ![]() Lunka jak będziesz tam to zapytaj o USG połówkowe, jak nie zapomnisz.. ![]() bo się wybieram.. ile kosztuje, czy to jest 3d/4d, czy dają film z dzieciaczkiem.. i oczywiście powodzenia.. ![]() witam nowe mamuśki.. ![]() i gratuluję wszystkich dobrych wieści..
|
|
|
#3823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dużo się nie odzywa w innych wątkach te dziewczyny które długo się nie odzywają, po prostu usuwamy z listy i zostawiamy tylko te z którymi mamy kontakt. Cytat:
Cytat:
Mnie znowu mocniej ząb boli, koło 19:00 zaczął :/ coś na wieczór mocniej boli :/ ehh idę do łóżka jakie boskie
|
|
|
|
#3824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- [QUOTE=strippi a czemu masz antybiotyk?? Mnie znowu mocniej ząb boli, koło 19:00 zaczął :/ coś na wieczór mocniej boli :/ ehh idę do łóżka ojjj Strpii gadał jakimiś nazwami medycznymi ale nie za bardzo kumałam o co chodzi, mówił coś, że zobaczymy jaki będzie zapach za tydzień feeeee, więc nie wiem czy nie będzie to znów kanałówka ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- [/COLOR][QUOTE=joanna200 super ciuszki.. bardzo w moim guście.. ![]() dziękuję ja lubię takie ciemniejsze kolory ale mama Tż jest na to uczulona dla niej dziecko ma być ubrane tylko w jasne kolory bo inaczej wygląda jakby było brudne ale ona ma zawsze coś do powiedzenia.....
|
|
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
witam was kobietki
![]() dzis dzien minol mi pracowicie. wpierw o 8.30 wizyta u lekarza. wypelnianie formularzy haha, mierzenie wazenie, i pobierania krwi och jakbyscie widzili mine babki kiedy odslaniajac rece powiedziala, 'powodzenia' haha, kola mnie 6 razy zanim wbila sie po raz 1wszy w zyle, wiele z niej nie polecialo wiec kolejne 5 prob bo przecez krew do badan musi miec. no ale juz czlowiek przyzwyczajony ze ma sie beznadziejne zyle i zawsze takie mega problemy ogolnie lekarz wyznaczyl mi TP na - 01-04-2013 ale i tak czuje ze bd rodzila bankowo miedzy 10 a 20. ogolnie lece myju myju i do spania jutro na 8 wiec koszmar dla mnie wtac o 6 haha buziole i spokojnej nocy |
|
|
|
|
#3827 |
|
Kniaginia
|
Wstawiam fotki, zrobione z filmiku
Następne usg mam dopiero za 8 tygodni. Nie licząc kontrolnego u onkologa za 3 tygodnie (chyba pójdę, choć portfel od tych wizyt mi się niebezpiecznie skurczył). Dzieciaczek się wyrównał, jest tylko o 1 dzień młodszy niż to wynika z terminu wg OM. I już żaden trofoblast się nie odwarstwia. I zrezygnowaliśmy z testu PAPPA. Nie wiem już czy dobrze zrobiliśmy, ale skoro wszystko na usg wyszło ok, lekarz się na tym zna (jest na tej wrzuconej dawno temu liście), to chyba dobrze. Płakać mi się chce, bo nie nadrobię wątku, nie mając internetu w pracy. Nie wyrabiam Doczytałam tylko, że niestety kilka mamuś opuściło wątek ![]() Ja się nie orientuję w wózkach kompletnie. Dostaniemy jakiś od szwagierki, ale nawet nie spytałam jaki
Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2023-12-20 o 13:15 |
|
|
|
|
#3828 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Witamy ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, czy któraś z was ma AZS? Ja mam straszne nasilenie tego teraz, nie spie w nocy, bo sie drapię. Boję się brać sterydy na własną rękę, a wizytę mam za tydzień dopiero. Zadrapię się na śmierć do tego czasu bez maści. Ale na wszystkich ulotkach straszą, żeby nie stosować w ciąży. No chyba że korzyści dla matki przewyższają zagrożenie dla płodu :/ |
||
|
|
|
|
#3829 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny-ale się rozpędziłyście...-tyle do czytania........
Ja poprostu padam ...nie mam siły na nic...i nawet chwilki na odpoczynek....Syn ma idiotyczny plan lekcji-tzn godziny...albo na rano ,i wtedy wstajemy o 6...albo idzie na 12.30,córka przedszkole(9-0k 15).dochodzi im basen,anglik(2 x tydz) i synowi piłka n(2 x tydz)...umieram....od dziś jestem na l4-na szczęście mój mąż to mój szef(przynajmniej jemu się tak wydaje.... )Dziś byłam u mojej ginki-i uwaga !!!-dostałam kartę ciąży(jestem w 15 tyg) Mały rośnie,zdrowy...a ja dostałam opieprz-brzuch mam za twardy i w ogóle nie odpoczywam,dostałam znów nakaz luteiny ... Byłam też u fryzjera ,jutro pazurki a pojutrze rzęski-taki co miesięczny mały tuning(zawsze się przyda ,nie? )Cytat:
!Cytat:
Cytat:
Cytat:
!!! ,no i współczuje lezenia-ale trzeba zrobić wszystko aby było dobrze....Cytat:
Cytat:
![]() To super,że wyzdrowiała!Teraz czas na mamusię....... [QUOTE=joanna200 dziękuję ja lubię takie ciemniejsze kolory ale mama Tż jest na to uczulona dla niej dziecko ma być ubrane tylko w jasne kolory bo inaczej wygląda jakby było brudne ale ona ma zawsze coś do powiedzenia.....[/QUOTE]....ach te teściowe Cytat:
Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-09-11 o 23:16 |
|||||||
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie wyrażne! Zazdroszczę |
|
|
|
|
|
#3831 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do testu Pappa to po usg genetycznym które wyszło dobrze i rozmowie z ginem także z niego zrezygnowałam, z tego co już wcześniej wyczytałam to jest to bardziej statystyka i test tylko określa prawdopodobieńtwo wystąpienia ZS, jeśli jest wieksze niż 1:300 (niektórzy podają 1:250)to należy zrobić amniopunkcję (musisz podpisać zgodę z której wynika że ryzyko proronienia to 1% a powikłań 3%). Czy dobrze zrobiłam rezygnując z badań też nie wiem, z Tż doszliśmy jednak do wniosku, że nawet gdyby okazało się że coś nie tak to i tak bym nie usunęła. Dobra, koniec tych trudnych tematów, czas się zbierać do pracy ( właśnie przestało padać), poza tym fajne te wasze wczorajsze dyskusje, zwłaszcza o zmywarkach, dla mnie to najważniejsza rzecz w kuchni, a po niej zaraz automat do chleba (uwielbiam jak rano wstaje i pachnie świeżym chlebkiem - jak za dawnych czasów u babci).
http://www.suwaczek.pl/cache/126ace6037.png http://babystrology.com/tickers/baby...10&babycount=1 Edytowane przez maczek35 Czas edycji: 2012-09-12 o 06:40 |
|
|
|
|
|
#3832 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamy
Dopiero znalazłam wasz wątek i mam nadzieję, że mogę się do was przyłączyć Jestem w 14 tygodniu ciąży i 4 dniu, to moja pierwsza ciąża. Wczoraj byłam na kolejnym USG i moja dzidzia ma już 7,5 cm (z nóżkami lekarz powiedział, że będzie już ok. 10 cm ). Termin porodu wg. OM mam na 17 marca (choć licząc od zapłodnienia stawiam na termin po 20 marca ). Wspaniałego dnia życzę wszystkim mamusiom |
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scarlett - może przekonaj się do smarowideł. Porozciągasz się pewnie nieco i przyda się jakieś wspomaganie dla skóry. W nocy obudziłam się, bo miałam coś na zasadzie skurczy (nawet śniło mi się, że jestem na porodówce - KOSZMAR!!!!) i póki nie przestało mnie boleć, nie mogłam zasnąć. A jak już mogłam syn się obudził ![]() Odebrałam wypis ze szpitala - w skutek ciąży, krwawienia, sporej awersji do mięsa Hb w ciągu miesiąca spadła mi z 13,0 do 11,9. Kurcze - zaraz pewnie będę musiała brać żelazo, a w ciąży po nim zawsze
|
|
|
#3835 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Jak przez tyle lat się nie udało, to już pewnie nic z tego. Jak się posmaruję czymkolwiek to czuję jakbym była brudna i już. Najgorsze są piersi - cyc mi rośnie na potęgę i myślę że skóra mnie boli z naciągnięcia po prostu, bo chodzę bez stanika (wszystkie za małe),a nie mam jak się do sklepu wybrać żeby jakiś kupić. Może w 2gim trymestrze uda mi się wreszcie wyjść z domu....
|
|
|
|
|
#3837 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny a propos wózków jeszcze (bo ja laik w temacie jestem) - czy waga jest tak bardzo istotna? Mieszkanie mamy z windą... jak pojedziemy do rodziców to ktoś ew. zawsze pomoże dźwigać... Robicie mi ochotę na kupowanie ciuszków i pierdołek dla maleństwa....
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakie piękne
Cytat:
Śniło mi się dziecko w nocy nie pamiętam dokładnie snu ale był to chłopiec na pewno i taki kochany |
|
|
|
|
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Dawno mnie nie było i muszę nadrobić zaległości. Byłam dziś na pobraniu krwi. Wybrałam się z glukozą i w ogóle, a babeczka do mnie, że skoro lekarz nie wypisał na skierowaniu, to nie muszę jej pić. No to ja od razu cała happy. Idę jutro do lekarza, muszę mieć w końcu założoną kartę ciąży, a i zaświadczenie do pracy zdobyć.
Ostatnio zaś żyję w ciągłym stresie i przeforsowuję się strasznie chociaż wiem, że nie powinnam... W pracy stres, przenosi się on na życie prywatne, dużo roboty i ja biedna wracam do domu tak zmęczona, że rano nie daję rady wstać. Jak tak dalej pójdzie, to będę musiała brać L4 by się wyspać. Mam jednak nadzieję, że w niedzielę oddam na ręce szefowej zaświadczenie o ciąży i będę miała część stresów z głowy. Zobaczymy co to będzie. Muszę dać maleństwu odetchnąć. Napracowało się ze mna strasznie...
|
|
|
#3840 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie było jeszcze sugestii co do płci?Cytat:
![]() Cytat:
Ja też laik właśnie. Ale chyba ważna ta waga :P ja muszę na zywo obejrzeć TUTEK Grander - jeden z lżejszych chyba. W jednym sklepie u nas ponoć jest. Dziś pojadę zobaczyć.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.

za foteczki
kilka delikatnych puknięć pod rząd poniżej pępka i to tak około 10cm 

a on na to : że mi jeszcze przypomni to "moje"
na temat Mostowiaków to jak na razie nie mogę się udzielać bo nie oglądam :/

)

och jakbyscie widzili mine babki kiedy odslaniajac rece powiedziala, 'powodzenia' haha, kola mnie 6 razy zanim wbila sie po raz 1wszy w zyle, wiele z niej nie polecialo wiec kolejne 5 prob bo przecez krew do badan musi miec. no ale juz czlowiek przyzwyczajony ze ma sie beznadziejne zyle i zawsze takie mega problemy
...nie mam siły na nic...i nawet chwilki na odpoczynek....Syn ma idiotyczny plan lekcji-tzn godziny...albo na rano ,i wtedy wstajemy o 6...albo idzie na 12.30,córka przedszkole(9-0k 15).dochodzi im basen,anglik(2 x tydz) i synowi piłka n(2 x tydz)...umieram....od dziś jestem na l4-na szczęście mój mąż to mój szef(przynajmniej jemu się tak wydaje....
)