Ostatnio obejrzane filmy cz. IV - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-09, 18:26   #2611
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV

What to Expect When You're Expecting (2012) - po przeczytaniu w większości niezbyt przychylnych recenzji, przy niewysokich w sumie ocenach na portalach filmowych, nie nastawiałam się na wiele. Tym bardziej pozytywnie się zaskoczyłam. To film jakich wiele, oczywiście, ale wcale nie jest tak głupi, czy pusty, jak niektóre amerykańskie komedie. Do szybkiego zapomnienia, ale polecam.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 18:49   #2612
EnergyMan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Jak urodzić i nie zwariować 3/10

Nie mogę powiedzieć, 2 razy nawet się zaśmiałam ;-) jak nie ma się niczego lepszego pod ręką, można oglądnąć i zapomnieć. Porody pokazane raczej groteskowo.
A moim przyjaciółkom bardzo się podobał, sam też bym obejrzał z ciekawością.
Doris 1981 też mówi, że niezły
EnergyMan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 18:53   #2613
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;36416725]
Polecam, jeżeli podobało Wam się "Whatever Works", czy "You Will Meet a Tall Dark Stranger", natomiast jeżeli lubicie klimaty "Match Point", to film ten może wydać się trochę infantylny [/QUOTE]

o tak zgadzam się ja właśnie wolę takie "cięższe" filmy Allena, dla mnie "Match Point" rewelacyjny, oglądałam niedawno, według mnie najlepszy film Woody'ego

z kolei "Zakochani w Rzymie"- lekka komedyjka, do obejrzenia w ramach weekendowego relaksu na plus Woody w obsadzie (kocham jego aktorstwo ) i sceneria Wiecznego Miasta
Stary 2012-09-09, 19:19   #2614
lanavera
Zadomowienie

Ted (10/10) Jak dla mnie doskonała komedia Bardzo śmieszny film o facecie, który ma gadającego misia. Brzmi dziwnie i infantylnie, ale humor w filmie jest doskonały. Jeśli ktoś jest zaznajomiony z twórczością Setha McFarlane'a, albo po prostu oglądał Family Guy'a, będzie zachwycony tym filmem. Żarty bardzo "family guyowe", ogólnie bardzo absurdalny humor. Niektórym może się wydać chwilami troche oburzający bo niektóre żarty są grube, ale to nic w porównaniu do family guya Ogólnie polecam, płakałam ze śmiechu, a chwilami też ze wzruszenia. Bardzo rozrywkowo i nie jest to kolejna głupia amerykańska komedyjka. Seth McFarlane ma styl i fason! Specyficzny
Zresztą on sam podkładał głos misiowi Tedowi, więc brzmiał jak pomieszanie Briana z Peterem Griffinem (postacie z family guya, seth podkłada głos pod prawie wszystkie ;P )

Ale na początku to myślałam, że wyjdę z kina, bo reklamy trwały 30 min
lanavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:05   #2615
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
What to Expect When You're Expecting (2012) - po przeczytaniu w większości niezbyt przychylnych recenzji, przy niewysokich w sumie ocenach na portalach filmowych, nie nastawiałam się na wiele. Tym bardziej pozytywnie się zaskoczyłam. To film jakich wiele, oczywiście, ale wcale nie jest tak głupi, czy pusty, jak niektóre amerykańskie komedie. Do szybkiego zapomnienia, ale polecam.
Mi ten film też się bardzo spodobał, idzie się solidnie pośmiać.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 00:07   #2616
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
Mi ten film też się bardzo spodobał, idzie się solidnie pośmiać.
wszystko zależy od tego co kogo bawi dla mnie to bardzo marna komedia niestety - nic się nie straci jak się nie obejrzy, a spodziewałam się całkiem niezłego filmu
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 09:47   #2617
olenkasz
Zakorzenienie

Czarnobyl- litości 2/10, szmira jak jasna cholera. nie polecam nikomu.
Stary 2012-09-10, 09:55   #2618
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
"Kret" (2010)- trochę zastanawiałam się czy iść na ten film. Seans w naszym mieście, ale lubię iść z kimś, a nie sama, a nie miałam akurat z kim. No, ale poszłam, darmowo, to warto skorzystać, tym bardziej, że od razu widać, że nie jest to film o niczym.

Nie żałuję Film zrealizowany jest w sposób prosty, niczym film dokumentalny- nic dziwnego, podobno reżyser kręci też dokumenty. Ta prostota bardzo podoba mi się w tym przypadku. Film opowiada o sprawach, które są bliskie szczególnie pewnie pokoleniu, które pamięta czasy "Solidarności" czy SB. Mnie wtedy nie było, ale film poruszył mnie. Dochodzenie do prawdy o swoim ojcu, miłość do rodziny to niektóre z tematów, jakie porusza ten film. Może niczym nie zaskakuje (jeżeli chodzi o fabułę), ale dla mnie to dobry polski film
Też mi się bardzo podobał, tylko trochę reklamy mu zabrakło, mało kto o num wiedział. I właśnie dlatego mnie wkurza, jak ktoś narzeka na polskie kino, a nawet nie wie, że takie filmy istnieją.

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
Czarnobyl- litości 2/10, szmira jak jasna cholera. nie polecam nikomu.
A czego się spodziewałaś po filmie z podtytułem "reaktor strachu"?
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:15   #2619
altai
Rozeznanie

Woody Allen Strzały na Broadwayu z 1994

Komedia kryminalna w stylu Allena. Jak dla mnie 7/10.
Stary 2012-09-10, 10:40   #2620
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lanavera Pokaż wiadomość
Ted (10/10) Jak dla mnie doskonała komedia
(...)
Wybieram się na to do kina, ale dopiero w przyszłym tygodniu. Ma świetne recenzje.
Stary 2012-09-10, 12:04   #2621
Maniwa
Wtajemniczenie

"Sponsoring" z Juliette Binoche. Bardzo kulawy, ale nie uważam, że straciłam czas na obejrzenie go. Wiele dała mi właśnie Binoche, bo lubię ją. Obejrzany z ciekawości, "tyłka nie urywa" 3/10
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:10   #2622
Bezmleczka
Zadomowienie

Autor widmo - bardzo dobry film z byłym Bondem, czyli Brosnanem, polecam!
Bezmleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:01   #2623
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Też mi się bardzo podobał, tylko trochę reklamy mu zabrakło, mało kto o num wiedział. I właśnie dlatego mnie wkurza, jak ktoś narzeka na polskie kino, a nawet nie wie, że takie filmy istnieją.

A czego się spodziewałaś po filmie z podtytułem "reaktor strachu"?
nie aż tak porażającej szmirowatości gdyż temat czarnobyla to naprawdę ciekawa rzecz, mógłby z tego powstać doskonały dreszczowiec
Stary 2012-09-10, 14:23   #2624
Bezmleczka
Zadomowienie

a ja bym wolała, żeby na czrnobylu nie kręcili lodów
Bezmleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 17:00   #2625
Pestka88
Zadomowienie

[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;36416725]Moim zdaniem "Whatever Works" jest duuuużo lepsze. Mój ulubiony film Allena z tych 'nowszych'.

Natomiast na jego najnowszym filmie
"To Rome With Love" - śmiałam się jak głupia przez pół seansu. Uwielbiam Allena i jego żarty, więc świetnie się bawiłam, nawet jeżeli wszystko to już kiedyś było. A patrzenie na Roberto Benigni to sama przyjemność, zagrał swoją partię fenomenalnie. Z kolei Penelope Cruz wyglądała tak, że nawet damska część publiczności wzdychała do ekranu

Polecam, jeżeli podobało Wam się "Whatever Works", czy "You Will Meet a Tall Dark Stranger", natomiast jeżeli lubicie klimaty "Match Point", to film ten może wydać się trochę infantylny [/QUOTE]

Szczerze mówiąc "Co nas kręci co nas podnieca też mnie nie powalił". "Metch Point" oglądałam dawno, ale pamiętam, że odebrałam na plus.

Dom w głębi lasu (2011) - spodziewałam się totalnej szmiry, a było tylko bezbarwnie. Jako horror nie straszy. Podobało mi się kilka motywów (nie będę robić spoilerów), ale to za mało, żeby film się oglądało dobrze. Chociaż nie powiem, bo na Hemswortha patrzy mi się zawsze całkiem nieźle Generalnie tragedii nie ma. 4/10

Zakochany Nowy York (2009) - Podoba mi się koncepcja złożenia filmu z kilku krótkich. Taką obsadę trudno byłoby zebrać w jednym pełnometrażowym. Miejscami zabawny, miejscami wzruszający, czasami intrygujący, a czasami zmuszający do refleksji nad własnymi uczuciami. Miałam co do niego złe przeczucia, ale się myliłam. Mimo że mnie nie powalił warto było go obejrzeć. 7/10

Niezniszczalni 2010 - świetna obsada, dobra gra aktorska, dużo akcji, trochę wybuchów, niezłe sceny walki. Scenariusz bez szału i bez głębi, ale przecież nie o to w takich filmach chodzi. Polecam 6/10

Jeździec bez głowy (1999) - może nie straszy, może nie poucza, ale dobrze się to ogląda. Ładnie zrobiona, ciekawa historia. Depp + Burton - nie ich najlepsza współpraca, ale jest dobrze. 7/10

2014:

książki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesiąc z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 17:23   #2626
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pestka88 Pokaż wiadomość
Dom w głębi lasu (2011) - spodziewałam się totalnej szmiry, a było tylko bezbarwnie. Jako horror nie straszy. Podobało mi się kilka motywów (nie będę robić spoilerów), ale to za mało, żeby film się oglądało dobrze. Chociaż nie powiem, bo na Hemswortha patrzy mi się zawsze całkiem nieźle Generalnie tragedii nie ma. 4/10
Bo to pastisz. Jednorożce górą

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 17:30   #2627
Pestka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Bo to pastisz. Jednorożce górą
No pastisz, aczkolwiek jak dla mnie mało wyrazisty - w sensie motywy nie są aż tak przerysowane jak w większości tego typu filmów. Ale może i dobrze - więcej klasy to ma tym systemem. Swoją drogą znajomych odniesień nie doszukałam się znowu tak dużo, ale ja raczej nie oglądam horrorów

2014:

"Epidemia" Robin Cook

Stary 2012-09-10, 17:42   #2628
iixi
Zakorzenienie

Ja oglądałam ostatnio wszystkie części "Faceci w czerni" , pierwsza i trzecia mi się podobały i to dość bardzo ( ale trzecia wg mnie najlepsza i najzabawniejsza ) za to druga mnie troche wynudziła, niespecjalnie mi się spodobała..

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 18:51   #2629
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Dom w głębi lasu (2011) - spodziewałam się totalnej szmiry, a było tylko bezbarwnie. Jako horror nie straszy. Podobało mi się kilka motywów (nie będę robić spoilerów), ale to za mało, żeby film się oglądało dobrze.
(...)
Ale to nie jest horror, a pastisz, prawie zresztą doskonały, gatunku, zabawa motywami z popularnych horrorów. Napuszczę na Ciebie jednorożca.
Stary 2012-09-10, 19:14   #2630
Pestka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Ale to nie jest horror, a pastisz, prawie zresztą doskonały, gatunku, zabawa motywami z popularnych horrorów. Napuszczę na Ciebie jednorożca.
Przy jednorożcu się śmiałam przez dobre 5 minut - przyznaję

2014:

"Epidemia" Robin Cook

Stary 2012-09-10, 21:31   #2631
Inka_
Zadomowienie

Chciwość (2011)
Stary 2012-09-10, 23:05   #2632
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Przy jednorożcu się śmiałam przez dobre 5 minut - przyznaję
Muzyka do tego była fajna

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 09:45   #2633
kareena
Przyczajenie

w domu: Big Love, Jarhead
w kinie: komisarz blond i oko sprawiedliwości (naprawdę warto, bo to dobra komedia )
kareena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:41   #2634
Glaamour
Raczkowanie

Ja ostatnio w domu oglądałam na dvd "Mój tydzień z Marylin" oraz "autor widmo". W sumie oba są ciekawe na swój sposób, aczkolwiek żaden mnie nie zachwycił tak żebym skończyła go oglądać z jakimś szczególnym zadowoleniem :P Nie powiem, który polecam bardziej bo są to dwie zupełnie inne historie.
W kinie byłam na "odwróceni, zakochani". Piękny melodramat, widać, że wyłożyli sporo kasy na efekty. Poza lekko banalną historią miłosną, jak to zazwyczaj bywa naprawdę widowiskowy film. Cudownie się go oglądało. Polecam obejrzeć w kinie!
Glaamour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:10   #2635
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
nie aż tak porażającej szmirowatości gdyż temat czarnobyla to naprawdę ciekawa rzecz, mógłby z tego powstać doskonały dreszczowiec
Bo ja wiem, czy dreszczowiec, film katastroficzny to może tak. Chociaż i tak w całej historii, najbardziej przerażające są autentyczne zdjęcia. Żaden film ich nie przebije.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 16:39   #2636
EnergyMan
Raczkowanie

Też byłem w kinie na Komisarz Blond i Oko Sprawiedliwości - całkiem zabawna komedia, w dodatku bez wulgaryzmów i z dobrą obsadą.

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Bo ja wiem, czy dreszczowiec, film katastroficzny to może tak. Chociaż i tak w całej historii, najbardziej przerażające są autentyczne zdjęcia. Żaden film ich nie przebije.
Podpisuję się!

Autora widmo nie oglądałem, a zobaczyłem, że to Polańkski i Brosnan i właśnie zamierzam nadrobić!

Edytowane przez EnergyMan
Czas edycji: 2012-09-11 o 21:58
EnergyMan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 23:33   #2637
fiolka85
Wtajemniczenie

Sponsoring - 6/10 Niby dobry film, ale jakoś zabrakło mi puenty. Nie za bardzo wiem jaki miał być przekaz tego filmu, że są normalne studentki,które zajmują się prostytucją z powodu braku pieniędzy i że są normalni faceci korzystający z ich usług, spełniając z nimi swoje fantazje? Dla mnie to nie jest ani odkrywcze, ani szokujące. Skoro temat filmu nie jest zbyt oryginalny to miałam nadzieję na oryginalną formę, jakąś ciekawą refleksję, ale nic takiego nie znalazłam. Obejrzałam po prostu urywek z życia dwóch dziewczyn i dziennikarki.

American Pie zjazd absolwentów - 6/10
wiadomo jaki to klimat jak ktoś lubi komedie, tak głupie, że aż śmieszne i podobały mu się poprzednie wersje to ta również powinna się spodobać. Ja akurat lubię

Rabbit hole - 6/10 film jest dramatem, ale mi utkwił w pamięci z powodu kilku scen,które mnie bardzo rozbawiły ( nie będę pisać żeby nie spoilować). Właściwie ciężko mi powiedzieć czy polecam i czy warto go obejrzeć, ponieważ ogólnie nie zrobił na mnie większego wrażenia. Małżeństwo próbuje ułożyć sobie życie po tragicznej śmierci synka, niestety każde z nich przeżywa tę tragesię na inny sposób, w pewnym momencie niewiele już ich dzieli od rozstania..

Dyktator - 6/10
kolejny, tak głupi film, że aż śmieszny. Ja nie mam nic przeciwko naśmiewaniu się nawet z terroryzmu, ale pewnie dla wielu osób niektóre żarty mogą być niesmaczne.
Stary 2012-09-12, 09:41   #2638
czarna_stokrotka
Raczkowanie

ostatnio oglądałam film "Aleja gówniarzy", film kręcony w Łodzi, coś głównie dla łodziaków
czarna_stokrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 10:22   #2639
altai
Rozeznanie

Faceci od kuchni francuska komedia z Jean Reno

Jak dla mnie tylko 6,5/10. Miało być smacznie i śmiesznie, było tylko trochę smacznie i trochę śmiesznie
Stary 2012-09-12, 10:55   #2640
Schoko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez altai Pokaż wiadomość
Faceci od kuchni francuska komedia z Jean Reno

Jak dla mnie tylko 6,5/10. Miało być smacznie i śmiesznie, było tylko trochę smacznie i trochę śmiesznie
Też to wczoraj oglądałam. Przeczytałam sporo recenzji, więc nastawiłam się na naprawdę przyjemną komedię. Oglądając ją, miałam wrażenie, że to wszystko już gdzieś kiedyś widziałam... Taka sobie. 5/10

Schoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości