Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 10:38   #1921
dedra
Zadomowienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Ach ! Rudy jest piękny A chcesz jaśniejszy, ciemniejszy? NAsycony bardziej?
Taki miedziany bardziej, więc raczej z ciemniejszych.

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
wlasnie! maru dobrze pisze Lunka pokaz brzucholka nam
O tak tak! Chcemy zobaczyć brzusio!
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:01   #1922
iza243
Zakorzenienie

Magbes bede sie z nim widziala pod koniec tygodnia bo mam przyjść jeszcze z wynikiem dhea na który czekam.Powiedział że na razie ten cykl mam brać,i mam mieć monitoring od 14 dnia cyklu.Aod 12 tą nieszczesną luteine:/Mam brać 10 dni.Ale chyba wezme ją po owulce tak od 22 do 32 dc.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:03   #1923
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Magbes bede sie z nim widziala pod koniec tygodnia bo mam przyjść jeszcze z wynikiem dhea na który czekam.Powiedział że na razie ten cykl mam brać,i mam mieć monitoring od 14 dnia cyklu.Aod 12 tą nieszczesną luteine:/Mam brać 10 dni.Ale chyba wezme ją po owulce tak od 22 do 32 dc.
mhm,,,a teraz ktory masz dc?
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:05   #1924
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
mhm,,,a teraz ktory masz dc?
Dziś 2.To jak ty byś radziła?

Stary 2012-09-12, 11:13   #1925
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Ja w takim razie również proszę o zdjatko brzucholka i czekam z niecierpliwością

Ciągle latam do kibelka sprawdzać czy to już @, bo wciąż mam uczucie mokrosci a tam nic, biały śluz Przyłaz małpo i spadaj jak najszybciej!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:15   #1926
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Dziś 2.To jak ty byś radziła?
jak masz drugi dzien dopiero,, to pod koniec tyg jak bedziesz u gin to zapytaj jeszcze raz, czy na pewno masz brac ta luteine przed owulacja, powiedz ze boisz sie, ze zablokuje ona owulacje,,,a wiesz ze miewasz je pozniej. jak kaze Ci mimo to brac,,,to moze bierz jesli mialby byc to tylko jeden cykl...a na co w ogole masz ja brac? na regulacje? czy ma to pomoc w zajciu w ciaze? kurcze ....
Stary 2012-09-12, 11:20   #1927
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
jak masz drugi dzien dopiero,, to pod koniec tyg jak bedziesz u gin to zapytaj jeszcze raz, czy na pewno masz brac ta luteine przed owulacja, powiedz ze boisz sie, ze zablokuje ona owulacje,,,a wiesz ze miewasz je pozniej. jak kaze Ci mimo to brac,,,to moze bierz jesli mialby byc to tylko jeden cykl...a na co w ogole masz ja brac? na regulacje? czy ma to pomoc w zajciu w ciaze? kurcze ....
mówíłam mu wczoraj o moich wątpliwościach ale on mnie zapewniał że nie zablokuje mi owulki:/Mam brać na zajście w ciąźe i przy okazji ma mi tez uregulować..

Stary 2012-09-12, 11:23   #1928
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
:brzyda l: nie moge ale macie fajnych TZtow...usmialam sie

trzymam kciuki
hehehehe ...tez dobry TZ

oj wspolczuje posiadowek...ale znam to niestety :P tez tak mialam... zczescie ze mialysmy mozliwosc zeby spokojnie wyjsc i posiedziec na tronie

witajcie w srode...
iza ja mam tycke podobna sytuacje z tym ze ja biore duphaston. od 16-25 dc a owulki na pewno mam pozniej.tez balam sie ze mi zablokuje owulacje. tym bardziej, ze opinii w necie jest mnostwo. wyczytalam teraz w indeksie lekow medycyny praktycznej ze duphaston nie wplywa na temperature i nie blokjuje owulacji i mam taka nadzieje... a tym bardziej, ze mialabym go brac p[rzez 4 cykle... i tak sobie pomyslalam ze co,,, 4 cykle stracone? ale gin powiedziala, zeby sie przytulac i jak przez te 4 cykle nie zajde w ciaze to stymulacja...wiec mysle, ze wie co robi. jednak slyszalam ze luteina moze zablokowac owulke... zacytuje Wam co pisza w tym indekcie lekow medycyny praktycznej: LUTEINA: Syntetycznie otrzymywany naturalny hormon ciałka żółtego, wytwarzany w jajnikach, korze nadnerczy i jądrach oraz w łożysku od 3. mies. ciąży. Wpływa pobudzająco na fazę proliferacyjną endometrium i wzmaga jego czynność sekrecyjną. Może hamować dojrzewanie pęcherzyków Graafa poprzez bezpośredni wpływ oraz za pośrednictwem przedniego płata przysadki. Wydzielany podczas ciąży ułatwia implantację jaja płodowego i utrzymanie ciąży. Zmniejsza wrażliwość mięśnia macicy na substancje o działaniu kurczącym. Wpływa pobudzająco (łącznie z estradiolem) na gruczoł mlekowy, przygotowując go do laktacji. Jest stosowany s.l. i dopochwowo. Po podaniu s.l. progesteronu w dawce 100 mg tmax wynosi 1-4 h, natomiast 200 mg - 2-6 h; t1/2 - 6-7 h. Po podaniu dopochwowym progesteron jest transportowany bezpośrednio do błony śluzowej macicy; tmax wynosi 6-7 h, t1/2 ok. 13 h. Po podaniu p.o. krystaliczny progesteron jest szybko metabolizowany (ok. 90% dawki podlega efektowi pierwszego przejścia), a jego dostępność biologiczna jest mała; mikronizacja poprawia wchłanianie leku, jednak dobowa dawka p.o. jest duża i wynosi 200-300 mg. Jest metabolizowany w wątrobie do pregnandiolu, który zostaje wydalony w postaci glukuronianu przez nerki.
a tu o DUPHASTONie : Progestagen otrzymywany syntetycznie, wykazujący wielokierunkowe działanie podobne do naturalnego progesteronu. Działa 10-30 razy silniej niż podawany doustnie progesteron. Nie wywołuje efektów androgenizacji ani wirylizacji, nie hamuje owulacji i nie zwiększa podstawowej temperatury ciała. Wchłania się szybko po podaniu p.o., szybko osiąga stężenie lecznicze w surowicy, tmax leku macierzystego i jego głównego metabolitu wynosi 0,5-2,5 h. Ulega biotransformacji w wątrobie. Zidentyfikowano 43 metabolity, z czego najważniejszy jest 20 α-dihydrodydrogesteron (DHD). Wydalanie odbywa się przez nerki; lek i jego metabolity wydalane są całkowicie z ustroju w ciągu 72 h (63% dawki w postaci metabolitów). t1/2 dla dydrogesteronu wynosi 5-7 h, a dla DHD - 14-17 h.

zmieniajac temat, wczoraj pierwszy raz przytulalismy sie z TZ swiadomie z mysla o dzidzi ... do tej pory robilismy to kiedy mielismy chec...ale wczoraj mialam plodny sluz,,,poza tym w poniedzialek gin powiedziala, ze tak jak by wkrotce mialo dojsc do owulki...wiec stwierdzilismy ze czas na przytualnie u nas to oznacza w pelni zdecydowanie na dziecko bo do tej pory myslelismy ze co bedzie to bedzie...ale teraz juz CHCEMY!!! JUZ
rozpisalam sie.,..mam nadzieje, ze nie zanudzilam
O dziękuje za info o dupku,trochę mnie uspokoiłaś..
No i cieszymy się że w końcu się zdecydowaliście na 100%-Teraz pozostaje tylko ostro działać!

Iza- w sumie już sama nie wiem, jak ma Ci to zablokować owu to faktycznie bez sensu...Zrób tak jak radzi magbes,dopytaj o to lekarza jak pójdziesz na wizytę.

A ja właśnie wróciłam z Biedronki i piję sobie kawkę mrożoną
Miałam zamiar sobie jeszcze kupić spodnie ale tej babeczki co je sprzedaje niestety dziś nie było... jutro zrobię podejscie nr 3.

Luna- jak wizyta???czekamy cały czas na relację. Pokaż brzuchoool

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:24   #1929
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Kurczę, ale luteina NIE POMAGA w zajściu w ciążę! w sensie sama w sobie w niczym nie pomoże, jedynie w UTRZYMANIU jej jakby była.
Za to może regulować cykle i ewentualnie poprzez to organizmowi pomóc w osiągnięciu równowagi hormonalnej, co dopiero może mieć wpływ na szanse na ciążę.
W Twoim przypadku, kiedy się starasz TERAZ i w dodatku masz mieć monitoring powinnaś brać lutka po owu i koniec kropka.
Dupka mogłabyś brać wcześniej ewentualnie.

A i jeszcze coś - Iza jakie długie masz cykle? Czy są w miarę regularne?
Bo zauważyłam też, że niektórzy lekarze na siłę chcą skracać cykle, a przecież niektóre kobiety mają krótsze, niektórze dłuższe i tyle.
Moje np są 28-32 i to są może nie idealne, ale regularne cykle. (no, z wyjątkami ok 40 dni, ale to bezowulacyjne są więc jest to normalne)
Jakby mi jakiś chciał to regulować to bym go na drzewo posłała.

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2012-09-12 o 11:32
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:27   #1930
dedra
Zadomowienie

Iza właśnie, a może poproś gina, żeby zamiast luteiny dał ci duphaston. Wprawdzie on sporo droższy niż lutek, no ale przynajmniej wygląda na to, że owulacji nie blokuje.
Stary 2012-09-12, 11:27   #1931
magbes
Zadomowienie

kurde.... kijowa sytuacja :/
Stary 2012-09-12, 11:28   #1932
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ja w takim razie również proszę o zdjatko brzucholka i czekam z niecierpliwością

Ciągle latam do kibelka sprawdzać czy to już @, bo wciąż mam uczucie mokrosci a tam nic, biały śluz Przyłaz małpo i spadaj jak najszybciej!

hmm może jednak jeszcze nie wszystko stracone

No obiadek się gotuje,chata praktycznie ogarnięta, a ja wreszcie jem sniadanko

Powiedzcie mi laski, czy jeśli dzisiaj mam 12dc i boli mnie prawy jajnik to oznacza ze owulka wlasnie sie odbywa dzisiaj czy moze dopiero bedzie??? Nie znam się na tym. Jeśli byłaby dzisiaj to super bo wczoraj i przedwczoraj były przytulanki. A jeśli ma być dopiero to trzeba dzisiaj powtórzyć dla pewności eheh

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:30   #1933
magbes
Zadomowienie

oo wlasnie, a moze podpytaj o duphaston iza??? opinii czytalam milion,,raz ze blokuje, raz ze nie,,,raz ze moze, nie musi.... ale w tym indeksie lekow medycyny praktycznej...z serwisu dla lekarzy jasno wynika ze nie blokuje i postanawiam tego sie trzymac... albo choc miec nadzieje, ze nie zablokuje....
Stary 2012-09-12, 11:36   #1934
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
kurde.... kijowa sytuacja :/
Ano kijowa, bo to lekarz powinien prowadzić pacjenta a nie na odwrót.
Ja też miałam dylemat z Clo, ale posłuchałam jednak swojej intuicji i wzięłam 1 zamiast 2 i co? i pęcherzyk był, czyli wszystko gra.
Wzięłabym 2 to mogłabym się przestymulować i pewnie miałabym jeszcze większe jazdy ze skutkami ...

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi laski, czy jeśli dzisiaj mam 12dc i boli mnie prawy jajnik to oznacza ze owulka wlasnie sie odbywa dzisiaj czy moze dopiero bedzie??? Nie znam się na tym. Jeśli byłaby dzisiaj to super bo wczoraj i przedwczoraj były przytulanki. A jeśli ma być dopiero to trzeba dzisiaj powtórzyć dla pewności eheh
To jest niestety bardzo indywidualna sprawa. Mnie jajcory napieprzają już od kilku dni a to dopiero 9dc, no ale ja tak już mam i tyle.
W tamtym cyklu miałam taki nagły @ ból brzucha, trwał jakiś czas i zniknął,może wtedy miałam owu ...
Ale to by trzeba było zrobić monitoring żeby mieć pewność
Stary 2012-09-12, 11:55   #1935
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Kurczę, ale luteina NIE POMAGA w zajściu w ciążę! w sensie sama w sobie w niczym nie pomoże, jedynie w UTRZYMANIU jej jakby była.
Za to może regulować cykle i ewentualnie poprzez to organizmowi pomóc w osiągnięciu równowagi hormonalnej, co dopiero może mieć wpływ na szanse na ciążę.
W Twoim przypadku, kiedy się starasz TERAZ i w dodatku masz mieć monitoring powinnaś brać lutka po owu i koniec kropka.
Dupka mogłabyś brać wcześniej ewentualnie.

A i jeszcze coś - Iza jakie długie masz cykle? Czy są w miarę regularne?
Bo zauważyłam też, że niektórzy lekarze na siłę chcą skracać cykle, a przecież niektóre kobiety mają krótsze, niektórze dłuższe i tyle.
Moje np są 28-32 i to są może nie idealne, ale regularne cykle. (no, z wyjątkami ok 40 dni, ale to bezowulacyjne są więc jest to normalne)
Jakby mi jakiś chciał to regulować to bym go na drzewo posłała.
Cykle mam dlugie ok 33 35 dni.Z wyjatkiem tego ktory trwal 43 dni ale przypuszczam ze byl bezowulacyjny.Wlasnie mam takie wrazenie ze on na sile chce mnie wcisnac w schemat 28 dniowy
Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Iza właśnie, a może poproś gina, żeby zamiast luteiny dał ci duphaston. Wprawdzie on sporo droższy niż lutek, no ale przynajmniej wygląda na to, że owulacji nie blokuje.
Dziekuje,zapytam na pewno

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

A mam jeszcze pytanie czy moge pic ziolka biorac lutke lub dupka?

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-09-12 o 11:43
Stary 2012-09-12, 12:04   #1936
Linka1984
Zakorzenienie

partuturka dziękuje za słowa otuchy troszke mnie pocieszyłaś na starcie

Dziś rano kwitłam kilka godzin w szpitalu , mialam robione kontrolne badania..ponad 12 parametrów z krwi łącznie z kolejną prolaktyną po obciązeniu dla kontrpoli i całym męskim panelem + damskim panelem hormonalnym..zobaczmy..wy niki bedą za 3 tyg bo na 17OHP tak długo sie czeka.
Przy okazji zadam Wam pytanie,pierwszy miesiąc jem Castagnus i okres skrócił mi sie z 6 dni na 3 ,to normalne???
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:40   #1937
Luna0
Zakorzenienie

Jesteśmy, dziodziol wam macha
No więc byłam na wizycie także sie rozpisze-w końcu
Najpierw położna zmierzyła mi ciśnienie ale że ja mam zawsze niskie a tu nagle 160/80 wiec powiedziała "Panie doktorze wez ją Pan do góry bo nic z tego nie będzie" (na górze jest USG ) jak zobaczyłam tańczącego dzidziola to chyba serce mi staneło nawet nie musiałam patrzeć czy serducho bije bo takie to ruchliwe jak mama ale bije
Przyzierność ciężko było zbadać bo przecież sobie nie da ale jakoś gin sobie poradził i wszystko jest jak cza! USG przez brzuch
Potem pojechałam na doł no i ciśnienie proszę bardzo 120/80
Mówiłam że mnie kłuje coś czasami w pochwie wiec mnie zbadał i jest jakaś mała infekcja wiec na wszelki wypadek nystatyna. No i ze ta kosc ogonowa mnie boli bardzo ale taka moja i mojej ciazy uroda, ale widać że mi współczuli że jestem w tym procencie kobiet którym to dolega
Co najlepsze, współżyć moge ale się boje wiec TŻ narazie nie mówie, chyba że zapyta, lub nas poniesie, wtedy było by najlepiej
Nastęna wizyta za 2 tyg bo powiedziałam że dłuższe odstępy mnie stresują hihi
Ogólnie jestem bardzo ucieszona i nie moge uwierzyć że to to małe pływa mi po brzuchu a ja tego nie czuje no ale powoli dociera do mnie że faktycznie będę miała dzidziusia, nie tylko w brzuchu ale i na zewnątrz co oczywiście wydaje mi się piękne i przerażające

Zaraz dopisze co tam u mnie tak ogólnie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Lunka 12 tygodni! SUPER!
dziewczyny jaką dawkę bierzecie/brałyście wieśka? Ja biorę oeparol femina 3x2 czasami 2x2 i tak mnie bebechy małpowo bolą, że szok! Nie wiem czy nie powinnam zmniejszyć tej dawki? na śluzy mi i tak nie pomaga. Gdzie te czasy kiedy lało mi się po nogach a siedząc na kibelku glut zwisał jak skoczek na bungee... wtedy to mi przeszkadzało a teraz o tym marzę. Co za życie...
W tym cylku już sobie wieśka podaruję, bo i tak jak owu miała być to była (wnioskuję po szyjce i jajnkach). Zaczynam ziółka na progesteron i czekam na rozwój sytuacji.
Miłego
Kwitka o czym byś nie pisała to rozwalasz na łopatki

Cytat:
Skoczek na bungee! Ty to potrafisz wszystko obrazowo opowiedzieć Czytanie Twoich wypowiedzi zawsze skutkuje "bananem na ryju".
haha no dokładnie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Luna jak ten czas leci ...
Ciekawam jakiego masz brzuchola pokażesz?
Oczywiście że pokaże !

Cytat:
Iza mi też się wydaje że jak nic chce Ci na siłe skrócić cykl.
Masz trzy wyjścia: odpuścić ale wtedy znow mogą być plamienia i długie cykle, brać luteine od owulacji-jestem za! lub poprosić o dupka zawsze to mniejsze zło

Linka
witaj bo chyba nie witałam się z Tobą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1347440095389.jpg (22,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1346876591620.jpg (16,9 KB, 47 załadowań)

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:44   #1938
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
(...)

partytura-
kochana gdzieś ok 30którejś strony doczytałam że miałaś zawyżone DHEA-s i androstendion. Mogę się zapytać jak bardzo miałaś je zawyżone i czy konsultowałaś to z lekarzem? Co on na to? Miałaś jakieś leczenie pod to?
Zerkłam w papiery i wyniki z endokrynologii i były następujące :
DHEA-s 567 ug/ dl (N: kobiety przed menopauzą 70-300)
androstendion 4,37 ng/ ml (N:0,57 - 2,63)
z tym, że miałam to badanie tylko tamten 1 raz i licho wie czy w innym terminie wyniki nie były by bardziej odchylone od normy
Pytasz o leczenie - reakcja była taka, że zalecono mi Dianę35, bo jedyna opcja na nadmiar androgenów to hormony kobiece.. ale ja na to, że odpada, bo kiedyś brałam i utyłam jak prosiak, a teraz mam kłopot z kolanami i nie uniosłabym się już w ogóle znów tyjąc.. No więc zmieniono zalecenie z Diany na Jeanine, kupiłam 3 opakowania i 2 leżą nie mam komu odsprzedać.. Jak nadrabiasz wątek to dojdziesz i do tego dlaczego - leki na epilepsję mi kolidują z hormonalnymi i nie pozwalają im działać - w 7 dni przerwy na okres nie dostałam go i leczenie okazało się fiasko..z tabletek hormonalnych "znika" w moim wypadku 47% etanyloestradiolu z antykonceptów..

Dziewczyny , troszkę mi niezręcznie, ale jeśli znacie jakąś babkę, która chciałby nieco taniej odkupić Jeanine i zrobić i jej i mi tę przysługę to dajcie znać, byłabym przeszczęśliwa, bo leżą w aptece, w której nikt nie kupuje Jeanine... a mi każdy grosz się przyda, bo mam przez ciążę coraz większe dawki leków na tarczycę, a kupuję też tę luteinę, biorę i tabsy na padaczkę i kasa się kurczy..
Cytat:
(...)
Wczoraj umówiłam się do fryzjera i w poniedziałek czeka mnie radykalna zmiana wizerunku - będę rudzielcem! Ale się boję...
O! ja też czekam na zdjęcie z niecierpliwością!

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
partuturka dziękuje za słowa otuchy troszke mnie pocieszyłaś na starcie

Dziś rano kwitłam kilka godzin w szpitalu , mialam robione kontrolne badania..ponad 12 parametrów z krwi łącznie z kolejną prolaktyną po obciązeniu dla kontrpoli i całym męskim panelem + damskim panelem hormonalnym..zobaczmy..wy niki bedą za 3 tyg bo na 17OHP tak długo sie czeka.
Przy okazji zadam Wam pytanie,pierwszy miesiąc jem Castagnus i okres skrócił mi sie z 6 dni na 3 ,to normalne???
Nie ma sprawy kochana! No i zazdroszczę regularnego badania i monitoringu tanu hormonalnego organizmu, to bardzo dużo może dać ta świadomość co się dzieje w środku Ciebie

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:45   #1939
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Najpierw położna zmierzyła mi ciśnienie ale że ja mam zawsze niskie a tu nagle 160/80 wiec powiedziała "Panie doktorze wez ją Pan do góry bo nic z tego nie będzie" (na górze jest USG ) jak zobaczyłam tańczącego dzidziola to chyba serce mi staneło nawet nie musiałam patrzeć czy serducho bije bo takie to ruchliwe jak mama ale bije
Przyzierność ciężko było zbadać bo przecież sobie nie da ale jakoś gin sobie poradził i wszystko jest jak cza! USG przez brzuch
Mówiłam że mnie kłuje coś czasami w pochwie wiec mnie zbadał i jest jakaś mała infekcja wiec na wszelki wypadek nystatyna. No i ze ta kosc ogonowa mnie boli bardzo ale taka moja i mojej ciazy uroda, ale widać że mi współczuli że jestem w tym procencie kobiet którym to dolega
Co najlepsze, współżyć moge ale się boje wiec TŻ narazie nie mówie, chyba że zapyta, lub nas poniesie, wtedy było by najlepiej
Ogólnie jestem bardzo ucieszona i nie moge uwierzyć że to to małe pływa mi po brzuchu a ja tego nie czuje no ale powoli dociera do mnie że faktycznie będę miała dzidziusia, nie tylko w brzuchu ale i na zewnątrz co oczywiście wydaje mi się piękne i przerażające
Luna, ale super, że wszystko ok. No i czego było się tak bać? Przepiękny dzidziol i rączki malusie z paluszkami widać. No cudo! No i brzuchol już ciążowy masz konkretny. A tak poza kształtującą się piłeczką to Ty niezła chudzina jesteś. Aż kostki widać
Stary 2012-09-12, 12:49   #1940
partytura
Zadomowienie

Aaaaa Luna! Co za boski bobas! Ja też chcę takie boskie foto swojej fasolinki
ps. Coś mi mówi, że masz boskie włosy, te z serii moich daaaawno temu - silne długie, grube.. rewelacja

Stary 2012-09-12, 12:51   #1941
Dzastin08
Wtajemniczenie

Nooo piękny dzidziol, faktycznie widać rączkę i paluszki Cieszymy się że wszystko dobrze
Brzusio widzę że pomalutku rosnie

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-09-12, 12:55   #1942
Luna0
Zakorzenienie

a u mnie to jeszcze tyle ze starszne dylematy z tym USG. Moja siostra robiła raz u kobiety z krynicy i mowi ze beznadziejna a drugie u dr z krakowa. No i do krakowa nie zdąże bo dzidziuś będzie za dorosły o 4 dni a do tamtej Pani się zapisałam i okazało się ze to ta sama co robiła mojej siostrze jak siostra pokazała mi wydruki to świstek z 4ema danymi takie byle co a od tego z krakowa to pieknie opisane wszystko. No i moj gin jej powiedział że jest beznadziejna. Ale dziś mi mówił że chyba sie doszkoliła bo teraz zamiast kartki to całe książki pisze i zebym do niej poszła. No ale dowiedziałam się że ona nie przyjmuje już w moim miescie tylko u siebie w krynicy i wydaje mi się że tam poprostu ma lepszy sprzęt a tu u nas miała dziadoski skoro gin mi ją polecił to do niej ide, bo tam gdzie kiedys byla to znow jest jakis z Krakowa ale nigdzie opini nie ma no i troche taniej ale boje sie ze dostane byle swistek przez ten sprzet. No nic jade do Krynicy co nas wyjdzie 300 zł, ale Pani powiedziała że moge z partnerem a nawet powinnam więc chyba jest ok To tylko o USG

Wczoraj się dowiedziałam co też ta moja nieodpowiedzialna kuzynka nosi w brzuchu. Pisałam wiele razy o niej ze ona była w ciazy równo ze mna tzn. jest ale ja juz nie jestem równo.. i oczywiscie jak na złość ma chłopaka a wiecie czemu? Bo ja chciałam chłopaka wieć nastawiam sie na dziewczynke ale TŻ mówi że ja mam zawsze pod górke więc będzie chodok bo wszystkie ciuchy mamy różowe, wiec oby tym razem było pod górkę a tak naprawdę to przecież bez znaczenia.
Poprostu miałam przeczucie że bedzie miała chłopaka i dobrze bo chłopak się sam wychowa a z dziewczynki chyba wiadomo co by wyrosło...

Na dodatek wczoraj sie dowiedziałam że taka małolata która biegała z moim TŻ (on nigdy nie był zainteresowany, wręcz biedny uciekał) była w ciąży wtedy co ja 18 lat. I wtedy powiedziałam na zarty że odłozymy satarnia bo nie chce miec dziecka wtedy co ona, ale właśnie wtedy zaszłam, obie poroniłyśmy.. a źle jej nigdy nie zyczyłam, jednak myslalam ze lepiej dla niej bo ani rodziny ani pieniedzy nie ma. ALe cóż za wiadomość, wczoraj się dowiedziałam że też jest w ciąży takie zycie tylko dziwne że drugi raz wpadli heh

Wczoraj miałam chyba gorączke cały dzień wiec gin mi napisał jaki moge sobie syrop w razie w kupic
Mieszka się fajnie, już się przyzwyczaiłam tylko mały pokoj to narazie jedna wielka graciarnia.
Nawet tvn nie mam ale w piątek mi założą razem z internetem także już wam nie dam spokoju
To chyba wszystko co u mnie słychać...
a na USG genetyczne jedziemy we wtorek ale jeszcze zdąże wam o tym przypomnieć

i byłabym zapomniała mnóstwo fluidów dla was odemnie i per Dziodziola :mag ia:: magia:
Naprawde nie podoba mi się że taki zastój ostatnio

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:03   #1943
zaraz_a
Raczkowanie

Cytat:
Cholerka nie wiem co zrobić z tą luteiną.Wydaje mi sie że jak bede brała ją od 12 dnia to zablokuje mi owu.Choć lekarz zapewniał mnie że nieAle obserwuje sie i wiem że owu mam 19-21 dc.Myslałam żeby brać tą luteine np od 22-32 dc.Wydaje mi sie ze on chce mnie wcisnać na siłe w cykle 28 dniowe bo ide do niego na monitoring to powiedział żebym przyszła 14 dc to owu powinna już być mimo że kilka razy mu mówiłam że cykle mam długie.Dziewczyny co byście radziły z tą luteiną?
iza - ja też zdecydowanie brałabym lutka dopiero po owu. Przecież Tobie nie chodzi o to, żeby uregulować cykle na najbliższe klika lat i mieć komfort, tylko żeby szybko zaciążyć i te cykle na 9 miesięcy zniknęły. Trochę mam wrażenie, że Ty mówisz do lekarza, a on nie słucha, tylko robi swoje. JAK on chce Ci tą owulację stwierdzić w 14 dniu cyklu, skoro mówisz mu, że cykle masz długie i owu dopiero w 19-21 dniu? Ja też mam takie długie cykle i u mnie w 14-15 dniu to pęcherzyk nie ma nawet 10 mm. Pogadałabym z nim, powiedziała, ze boisz się, ze owu po lutku wyhamuje i co on na to.

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
U mnie to już 29 dc więc za wcześnie raczej na test nie było. Ten duphaston mógł mi coś pozmieniać. Zastanawiam sie kiedy ta małpa zawita przez to... Ale mój nastrój poleciał na łeb na szyję...
Jem śniadanie i nie czuję jego smaku... Już 2 tygodnie gardło mnie pobolewało, ale teraz to jakaś masakra gryyy.. i jak tu mieć dobry humor?
lady - jak jesteś podziębiona i np. masz do tego gorączkę, to cykl rzeczywiście mógł się poprzestawiać i to nie przez dupka. Może się zwyczajnie wydłużyc, a może już @ nie przyjdzie?

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
Witam Was kobietki kochane
Dawno się nie odzywałam ale najpierw ostatnie przygotowania przedślubne, potem ta cała imprezka, potem urlopik i brak neta, a teraz od tygodnia próbuje Was nadrobić i nie daje rady Więc jednak zacznę się udzielać i po drodze nadrabiać (jestem już na 40str)
A więc w poniedziałek byłam na badaniach hormonalnych i jutro mam odebrać i na 14:30 do endokrynologa... zobaczymy co wyjszło i co powie i jak zaplanuje naszą dalszą walkę o dzidziolka
także już w sobotę odstawiam antykoncepty i zaczynamy działać
Nie wiem jeszcze co i jak ale Wszystkim Mamusiom gratuluje i trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie a za przyszłe Mamusie trzymam kciuku i łączę się w staraniach
ameliar - a już się zastanawiałam, gdzie wsiąkłaś . Witaj znów na pokładzie. I pochwal się chociaż kilkoma fotkami ze ślubu.

Cytat:
Ja w sumie nie mam dziś nic do powiedzenia, poza tym, że @ się rozkręciła na dobre i brzuch mi dziś dokucza przeokrutnie. Zaraz pyralgina pójdzie w ruch, bo ona najlepiej mi pomaga.
Wczoraj umówiłam się do fryzjera i w poniedziałek czeka mnie radykalna zmiana wizerunku - będę rudzielcem! Ale się boję...
dedra - będzie ok. Może Twój dzieciaczek wolał mieć rudą mamę i dlatego czeka na nastepny cykl.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
anoxee - ja tam specjalistką w tej dziedzinie nie jestem, ale naczytałam się tu na forum, że biały sluz (a konkretnie dużo i rzadki) to raczej ciąże niż @ przepowiada . Ja wiem, że test był, ale jak to mówią " dopóki @ nie ma ... itd."

Cytat:
Lunka - wielkie gratulacje. Mam nadzieję, że ten wyczekiwany 12 tydzień i dzisiejsze badanie Cię uspokoją. Młody śliczny (nie wiem dlaczego, ale czuję, że to ON) i brzuszek też masz zgrabniutki.

Edytowane przez zaraz_a
Czas edycji: 2012-09-12 o 13:13
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:03   #1944
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość

Nie ma sprawy kochana! No i zazdroszczę regularnego badania i monitoringu tanu hormonalnego organizmu, to bardzo dużo może dać ta świadomość co się dzieje w środku Ciebie
Powiem Ci szczerze ze to mnie rujnuje..endokrynolog 250zł m badania wszystkie krwi 280 zł , ginekolog co miesiąc ok 100zł ,leki ok 100zł...mam ślub za 3 miesiące, wesela nie bedzie bo nas na to nie stać..jestesmy coraz bardzej podłamani bo kasa z koperty na ślub idzie na moich lekarzy
.. prolaktyna jest ewidentnym efektem stresu...a stres jest coraz wiekszy bo kasa..i tak w kołko
Stary 2012-09-12, 13:07   #1945
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
dedra - będzie ok. Może Twój dzieciaczek wolał mieć rudą mamę i dlatego czeka na nastepny cykl.
O to mi się podoba! Obyś miała rację.
Stary 2012-09-12, 13:22   #1946
partytura
Zadomowienie

Cytat:
a u mnie to jeszcze tyle ze starszne dylematy z tym USG. Moja siostra robiła raz u kobiety z krynicy i mowi ze beznadziejna a drugie u dr z krakowa. No i do krakowa nie zdąże bo dzidziuś będzie za dorosły o 4 dni (...)
Wstyd pytać,ale lepiej pytać i się dowiadywać niż.. to są wycyrklowane terminy na dane badania, że byłby za duży o 4 dni? Ja nie mam o tym pojęcia, a mi też tygodnie gonią...Boże, muszę się uświadomić!!

Cytat:
Powiem Ci szczerze ze to mnie rujnuje..endokrynolog 250zł m badania wszystkie krwi 280 zł , ginekolog co miesiąc ok 100zł ,leki ok 100zł...mam ślub za 3 miesiące, wesela nie bedzie bo nas na to nie stać..jestesmy coraz bardzej podłamani bo kasa z koperty na ślub idzie na moich lekarzy
.. prolaktyna jest ewidentnym efektem stresu...a stres jest coraz wiekszy bo kasa..i tak w kołko
Ojej, a myślałam, że masz takich lekarzy ze sami zlecają badania! No a tu klops. Co do kasy to ja nie mam nawet na ślub cywilny i obiadek, bo mimo studiów nie mogę znaleźć pracy..dlatego nie wiem kiedy go weźmiemy... Także całe szczęście, że masz na leczenie, badania, tabletki, ja sobie nigdy nie mogłam pozwolić na badania na własny koszt Może za czasów studenckich mogłabym, bo miałam stypendia naukowe, zdrowotne, socjalne.. ale nie było potrzeby..teraz jest tragedia.

Stary 2012-09-12, 13:24   #1947
Linka1984
Zakorzenienie

partytura wszystko dlatego ze lecze sie prywatnie..oni dają zlecenia badań pełnopłatne..w szczecinie do dobrego endokrynologa na NFZ czeka sie...ok 7 miesięcy a ja chyba nie chce marnować czasu,w końcu to zdrowie jest i wole głodować a sie wyleczyc
Stary 2012-09-12, 13:27   #1948
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
partytura wszystko dlatego ze lecze sie prywatnie..oni dają zlecenia badań pełnopłatne..w szczecinie do dobrego endokrynologa na NFZ czeka sie...ok 7 miesięcy a ja chyba nie chce marnować czasu,w końcu to zdrowie jest i wole głodować a sie wyleczyc
Linka dostałaś moją prywatą wiadomość,żebyś podała dane do listy na pierwszej stronie??

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-09-12, 13:30   #1949
magbes
Zadomowienie

Cytat:

Zaraz dopisze co tam u mnie tak ogólnie

Kwitka o czym byś nie pisała to rozwalasz na łopatki

haha no dokładnie

Oczywiście że pokaże !

Iza mi też się wydaje że jak nic chce Ci na siłe skrócić cykl.
Masz trzy wyjścia: odpuścić ale wtedy znow mogą być plamienia i długie cykle, brać luteine od owulacji-jestem za! lub poprosić o dupka zawsze to mniejsze zło

Linka
witaj bo chyba nie witałam się z Tobą
Lunka,, piekny brzusio i piekny bobasek,,ja tez jakos podswiadomiw czuje ze to ON

Dziewczyny,,,jesli juz tu rozprawiamy o tyhc lutkach i dupkach,,tooo..powiedzcie ... mi jak bylam u gin to pytal czy sie staramy... mowiulam ze specjalnie nie celowalismy ale nie zabezpieczamy sie od 3 cykli i myslelismy zeby chyba tak od nast miesiaca moze sie starac... mam nieregularne bardzo cykle 30-50 dni wiec dala mi duphaston od 16 do 25 dc...mimo ze owulka przewaznie pozniej... jesli nie blokuje on owulki to spoko... ale mam brac duphaston przez te 4 cykle i jak nie zaciaze to sie zglosic i bedziemy stymulowac. myslicie ze ona mi dala dupka na wyregulowanie, czy na ciaze? czy na jedno i drugie? moze wziuela pod uwage ze nie jestesmy zdecydowani do konca i dala czas na wyregulowanie? ale z drugiej strony jesli powiedziala, ze jesli w ciagu 4 cykli nie bedzie bobo to stymulacja to mysle, ze raczej wziela pod uwage ze bedziemy sie starac.... bo zastanawiam sie czy brac 4 cykle czy np pojsc do niej i powiedziec, ze juz chcemy, ze sie starac postanowilismy.... tylko czy to zmieni jej sposob leczenia?
rany nie wiem czy mnie rozumiecie o co mi chodzi bo podejrzewam, ze zagmatwalam
Stary 2012-09-12, 13:31   #1950
magdaammm
Raczkowanie

lunka sliczny
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości