|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
A mam takie pytanie odnośnie wózków, przeglądałam teraz na allegro i jest dużo strasznie tanich wózków nowych (nawet nie wiedziałam, że już za taką cenę można kupić nowy wózek) np ten
http://allegro.pl/wozek-deltim-delti...598939223.html i porównując do tych za 1000-1500zł co z nim jest nie tak że taka różnica w cenie? Bo nie wiem dlaczego takie tanie? |
|
|
|
|
#3843 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzmi dla mnie abstrakcyjnie. nie moge sie doczekac ruchow, mam nadzieje ze bede spokojniejsza ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zazdroszcze takich wyraznych zdjec. moj dziec na genetycznym tak szalal, ze ma poruszone foty. na poprzednim ja tak plakalam ze szczescia ze tez sa poruszone przez moj telepiacy sie brzuch ![]() Cytat:
za wizyte.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiecej spokoju zycze!!!
|
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Cytat:
Ale fatalna pogoda-wczoraj upał a dziś..... W przedszkolu Ninki już niektóre dzieci poprzeziębiane i oczywiście do przedszkola chodzą...... no i mała złapała już od nich katar....kurcze,już się zaczyna..... |
||
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do opini to jak ze wszystkim jednemu pasuje innemu nie choćby było najlepsze więc ciężko sie sugerować tylko opiniami
|
|
|
#3848 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystko wie "lepiej".. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja właśnie po śniadaniu.. dziś trochę lepiej.. tylko dalej mam ten posmak w ustach.. już nie wiem jak sobie z tym radzić.. on powoduje u mnie te mdłości.. też macie taki problem czy tylko ja..?
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
ja posmaku w ustach nie miałam i nie mam, ale jeśli chodzi o mdłości to łącze sie w bólu
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
posmak zutych gwozdzi??? makabra... mnie chwilowo przeszlo. probowalam zabic zelkami... ale to byly marne proby...
|
|
|
#3851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli na początku dziecko będzie spało w gondoli to obowiązkowo, a potem pewnie też bo jakoś trochę obawiam się, że np. jakiś kot wlezie mi do wózka, w którym potem leży dziecko, dotyka rączkami, które wkłada do buzi, itp. widziałam, że w sąsiednich klatkach ludzie trzymają wózki na dole, u nas nie widziałam nigdy (mieszkam tu 8 lat). sąsiedzi wnosili do mieszkania. póki co nie wyobrażam sobie chociażby pierwszego miesiąca po porodzie, jak znieść i wnieść stelaż wózka, gondolę i dziecko? mąż pójdzie do pracy a ja zostanę sama i jak wyjdę na spacer?jak macie opcję windy i nie przewidujesz sytuacji noszenia to nie patrz na wagę, bo wtedy to rzeczywiście nie ma znaczenia. chyba, że będziesz sama jeździć z dzieckiem samochodem, wtedy weź pod uwagę pakowanie wózka do bagażnika. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja też dzis po badaniach krew i mocz. teraz odpoczywam, a po południu zebranie z rodzicami...
|
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na razie nie stosowalam nic, gdyz skora jest w dobrej formie po ostatniej terapii prednisolonem, ale od wczoraj mocno swedzi i pojawiaja sie juz pojedyncze stany zapalne... nie spalam cala noc.. rowniez sie drapalam i drapalam. W pierwszej ciazy pytalam dermatologa to nie pozwolil nic w pierwszym trymestrze (ale lekarze boja sie ogolnie brac na siebie ryzyko zalecenia lekow kobiecie w ciazy), najbardziej przeciwwskazany jest okres pomiedzy 8-11 tygodniem.. wieksze pole manewru ma ginekolog, ale to trzeba by konkretnie pytac, czy dany lek mozna w ciazy, bo inaczej to oni tez nie wiedza, co przepisuje dermatolog na jakas tam odmiane alergii, pokrzywki, itd. (np. masc, ktora bralismy wczesniej przed ciaza) Jutro bede u lekarza ginekologa to zapytam, co moze mi polecic.. prawdopodobnie slaby kortyzon w kremie (podejrzewam) i to pewnie bede musialam do 12 tygodnia czekac.. no zobaczymy, co powie. Na alergie wziewna mozna brac leki antyhistaminowe jak cetyryzna, loratadyna - ale tez tylko, jak naprawde potrzeba, no i te pomagaja tylko na alergie wziewna lub kontaktowa - na AZS niestety antyhistaminy nie pomagaja.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-09-12 o 11:37 |
|
|
|
|
|
#3854 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
trzymamy kciuki
Cytat:
chociaz tutek niczego sobie. trzeba jechac kiedys do sklepu poogladac , posluchac co madrego sprzedawca powie i tyle. spośród 5 wózków to ja moge wybierać szukac opinii ale sposród 100? Cytat:
![]() Cytat:
![]() prima aprilis ![]() Cytat:
śliczne fotki. widzę że rośnie ci akrobata ![]() Cytat:
ze wszystko dobrze.no mamusia się tuninguje oczywiscie ze sie przyda ja ostatnio farbowalam nastepne w grudniuCytat:
a termin rzeczywiście późny wg usg 9 marca, no ale dzidzia może jest większa ![]() Cytat:
Cytat:
noi znowu wszystkiego mi nie zacytowalo, jest jakis limit czy co? musze zaraz szukac eh a tak w ogóle witam się u mnie dziś rowno 16 tydzień pogoda za oknem beznadziejna! ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- no pierwsze 3 mi ucieło Cytat:
za smyranie, ja narazie czuje rozciąganieCytat:
![]() ślicznei chyba trochę cię to wyszło co?
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardziej interesuje mnie łatwość składania wózka i jego wymiary po ![]() Jeśli uda mi się dotrwać do końca dnia w stanie znośnym (wczoraj mnie przymuliło tylko w samochodzie, a cały wieczór czułam się jak Młody Bóg [nawet męża ograłam w Scrabble z taką przewagą, że hoho]) to może wybiorę się na oględziny wozów dla maluszka
|
|
|
|
#3857 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam miłe Panie
![]() Słuchajcie, poczytałam sobie ostatnio o ziołach wskazanych i niewskazanych podczas ciąży. Pijam miętę i pokrzywę, ale chcę jeszcze zacząć pić napar z imbiru (łagodzi mdłości, co baaardzo mi się teraz przyda ) i napar z nagietka (zmniejsza ryzyko poronienia, zawiera magnez i wit.C).Jeśli chodzi o imbir, to chyba raczej trzeba kupić korzeń i samemu parzyć; ale przecież nie kupię kwiatów nagietka (niby gdzie i w jakiej ilości? ), więc chcę znaleźć gotowe torebki do zaparzania - gdzie dostanę? W aptece? W sklepie ze zdrową żywnością? Piłyście te napary?
|
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
imbir mozna tez kupic suszony, sa tez rozne mieszanki z imbirem (np. zielona herbata, imbir i lukrecja . mam taka mieszanke i smakuje dosc fajnie, ale imbir jest tutaj ostry w smaku). Pamietam, ze kiedys robilam tez taka herbatke sypana chai (czy cos w tym stylu: czarna herbata, koriander, wanilia, imbir, kakao) i dodawalam swiezy imbir, i wtedy nie byl on tak ostry, jak w przypadku suchego.
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moge jeszcze raz prosić o białą liste
?
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
Gdy byłam pierwszy raz u ginekologa, a byłam wtedy w 5 tyg, lekarz kazał mi iść na badania i powiedział, że muszę kupić glukozę itd. No, ale jak teraz byłam, u innego lekarza, ten mi tego nie wypisał. Dlatego się zdziwiłam. Słyszałam też, że jedno badanie jest płatne, a za nic dziś nie płaciłam więc nie rozumiem tego. Zobaczę jutro jak odbiorę wyniki i pójdę do lekarza.
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
heh... ja tez mam rozjazd. OM 14t5d, z USG 13t1d... trzymam sie usg tp tez mam rozny i 15.03, i 22.03, ostatnio 19.03 Cytat:
). pije jedynie rumianek...ale w zielarskm wszystko nabedziesz
|
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
chyba do Was dołącze Własnie zrobiłam test i wyszły 2 kreseczki jak narazie to byłbyto z moich wyliczeń 3-4 tydzień
|
|
|
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż pójdzie do pracy - i co z tego - musisz iść na spacer akurat jak go nie ma? Możecie iść se razem jak wróci, albo sam może iść, a Ty będziesz miała czas dla siebie. Wózek może stać sobie w hali garażowej, w piwnicy, a zabierać można samo dziecko czy dziecko w gondoli. Można w końcu samo podwozie zostawić w samochodzie pod domem. A u nas na forum osiedla to się niektóre królewny co na parterze mieszkają zdradziły, że też zostawiają na klatce, bo w mieszkaniu z wózkiem jakoś ciasno.... Trzeba było wcześniej myśleć, no sorry, może ja sobie zmywarkę na klatkę wystawię, bo by mi się szafka w kuchni przydała.... |
|
|
|
|
|
#3865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wiesz, nie zawsze tak się da... My z TŻ w tej chwili mieszkamy na 7 piętrze z windą oczywiście, bez nawet jednego schodka, więc idealnie! W mieszkaniu wózek tez by się zmieścił bez jakichś większych problemów. Ale co z tego, jeśli to mieszkanie wynajmujemy, bo nie stać nas na kredyt? I niedługo będziemy musieli się wyprowadzić do mojej Mamy, bo na opłaty czynszowe dla właściciela mieszkania też zaraz przestaniemy mieć... Zaczną się inne wydatki. A moja Mama mieszka na 2. piętrze, bez windy. I będzie trzeba sobie jakoś radzić ze znoszeniem. A wózek będzie stał na klatce, ale w tym bloku jest naprawdę wieeelka klatka i postawienie nawet 3-ch wózków na jednym piętrze (5 mieszkań) nikomu w najmniejszym stopniu nie utrudni przejścia. Więc nie zawsze to jest tak, że ma się wyjście, czasem po prostu go nie ma i już
|
|
|
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Ja trzymam wózek na klatce - nikt nigdy nie powiedział, że mu coś nie pasuje - stoi przed moimi drzwiami. Wszyscy trzymają na klatce wózki, rowerki, zimą sanki. Mnie to nie rusza i nie słyszałam, żeby tu kogoś ruszyło.
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3868 |
|
Raczkowanie
|
Hurra! Nadrobiłam!! Nie wiem jakim cudem mi się to udało, bo już prawie patrzeć na monitor nie mogę.. ale jestem na bieżąco. I teraz chyba wyznaczę sobie jakąś porę, żeby każdego dnia wejść i chociaż poczytać. Drugi raz ponad 40 stron nie będę nadrabiać
(zwłaszcza, że robię to też w pracy, ale ciii...)Tyle tu tematów poruszyłyście, że już nawet nie wiem, do czego się odnieść! Ale z tego co pamiętam: wózki - do tej pory to ja jedynie zerknęłam na jakąś tam stronę z wózkami, żeby mniej więcej zorientować się w cenach i nic więcej. Póki co wzbraniam się rękami i nogami przed głębszym zainteresowaniem tematem - ciągle powtarzam, że mam jeszcze czas... Może kurcze jednak powinnam się rozeznać w rodzajach, firmach... Bo potem w sklepie oczopląsu dostanę i kupię nie to co praktyczne i dobre tylko to co ładne. płeć - fajnie, że już niektóre dzieciaki się ujawniły dużo coś tych chłopaków a ja jeszcze nie wiem, chociaż leci już 16 tydzień... na wizycie byłam tydzień temu, ale jakoś lekarza nie zapytałam, a i on sam chyba nie myślał o sprawdzaniu płci. witaminy - co lekarz to inne zalecenia - ja biorę witaminy femibion - ale to już kiedyś chyba pisałam. Za to mam pytanie do Ptaszyska - pisałaś, że zażywasz kwasy omega - w jakim preparacie? Mi lekarz polecił łykać tran, właśnie ze względu na kwasy, ale ja się oczywiście wystraszyłam obecnej tam witaminy A (mimo, iż lekarz powiedział, że w tym wypadku to bezpieczne). L-4 - widzę, że tutaj były zdania podzielone ja stwierdziłam, że póki dobrze się czuję, to nie ma sensu, żebym szła na L4, chociaż lekarz już na pierwszej wizycie o to pytał. Mam pracę siedzącą, więc nie powinnam Dziecku zaszkodzić. Ale tak sobie myślę, że w 3 trymestrze to już raczej pójdę na zwolnienie... zwłaszcza, że mam obawy co to stanu mojego kręgosłupa..( chciałam iść na basen, żeby trochę odciążyć plecy, ale lekarz odradził.. infekcje itd..)Przykro mi, że kilka Dziewczyn straciło swoje Maleństwa to takie smutne, ale mam nadzieję, że już niebawem dołączą szczęśliwe do jakiegoś kolejnego wątku dla przyszłych Mam ![]() Cieszę się, że przybyło nam też kilka nowych Mam a zdjęcia Maluchów świetne jeszcze trochę i niezła galeria nam tu powstanie![]() co ja to jeszcze chciałam napisać... ach, ruchy dziecka! Wiecie co, wczoraj popołudniu poczułam jakiś taki delikatny bulgot i wiem, że to nie były jelita! i tak się zastanawiam, czy to mogło być Maleństwo? Chciałabym wierzyć, że tak zobaczymy, kiedy się znowu powtórzy w ogóle to dostałam bzika na punkcie mojego brzucha. Normalnie to go nie lubiłam (wiecie, za dużo kg itd.. ), ale teraz, jak wiem, kto tam mieszka, to mi się ryjek uśmiecha Specjalnie się kładę, bo wtedy widać taką fajną wypukłość w dole brzucha na stojąco to raczej efekt się gubi:P wydaje mi się, że to wciąż brzuch spożywczy... a do tego Dzidzia bawi się ze mną w chowanego, bo czasami tak się ułoży, że i na leżąco nic nie widać![]() ufff, ale się rozpisałam ![]() ![]() aż zgłodniałam, hehe
|
|
|
|
|
#3869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.

znam Was dobrze, bo codziennie podczytuje z krzaczora
mam 33 lata, jestem w 13t0d (z USG). wczoraj robilam usg genetyczne, czekam na wyniki testu pappa. 

05.07.2008 

za wizyte.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)