Stepper - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-21, 21:52   #301
anniaa

Dot.: Stepper jakie macie efekty z ćwiczeń?

po stepperze zawsze trzeba pamietac aby bardzo dobrze rozciągnąc nogi bo bez rociągania to raczej nogi i łydki nie wyszczupleja..

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-22, 10:39   #302
libra22
Zakorzenienie

GG do libra22

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
po stepperze zawsze trzeba pamietac aby bardzo dobrze rozciągnąc nogi bo bez rociągania to raczej nogi i łydki nie wyszczupleja..

Hmm...nie wiedziałam o tym a masz może jakieś propozycje co do rozciągania (zdjęcia lub linki), bo rzeczywiście nie chcę mieć łydek jak atleta
Stary 2006-10-22, 19:23   #303
DiDDlina
Raczkowanie

Hej dziewczyny, to znowu ja..ćwicze kojny tydzien, albo i 3 juz..nie pamietam..i zaczynam widzec efekty..po pierwsze znacznie poprawiła mi sie kondycja, moge teraz ćwiczyc nie 20 min a 30 albo i więcej. Cwicze na najniższym obciążeniu bo czytałam, że wtedy spala sie tłuszczyk a nie buduje mięśnie. Po drugie moje uda wygladaja juz znacznie lepiej, zaczynają byc kształtke i smukłe no i co najwazniejsze co mi powiedział wczoraj moj TŻ: "gdzie Ty dupsko zgubiłaś"..hehehe..nie jest juz takie obtłuszczone tylko lekko uniesione i wydaje się mniejsze, a po czwarte toc zaczyna mi sie ładnie kształtować brzuszek...zwłaszcza talia jest troszke bardziej wcięta...widząc takie efekty aż ma się ochote dalej ćwiczyć..więc uciekam 'pochodzić'

Pozdrowionka
DiDDi
DiDDlina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-22, 22:17   #304
marli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DiDDlina Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, to znowu ja..ćwicze kojny tydzien, albo i 3 juz..nie pamietam..i zaczynam widzec efekty..po pierwsze znacznie poprawiła mi sie kondycja, moge teraz ćwiczyc nie 20 min a 30 albo i więcej. Cwicze na najniższym obciążeniu bo czytałam, że wtedy spala sie tłuszczyk a nie buduje mięśnie. Po drugie moje uda wygladaja juz znacznie lepiej, zaczynają byc kształtke i smukłe no i co najwazniejsze co mi powiedział wczoraj moj TŻ: "gdzie Ty dupsko zgubiłaś"..hehehe..nie jest juz takie obtłuszczone tylko lekko uniesione i wydaje się mniejsze, a po czwarte toc zaczyna mi sie ładnie kształtować brzuszek...zwłaszcza talia jest troszke bardziej wcięta...widząc takie efekty aż ma się ochote dalej ćwiczyć..więc uciekam 'pochodzić'

Pozdrowionka
DiDDi

Super efekty!! gratulacje!
Cieszy mnie to bo też myślę o zakupieniu stepperka na allegro.
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-26, 11:09   #305
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha
Dot.: stepper- kilka pytan

Podnosze wątek
Czy ktoś potrafi mi dokładnie powiedziec jak cwiczyc na stepperze by nie powiekszac sobie niepotrzebnie miesni łydek? Staram się klasc nacisk na pięty, ale mimo tego po cwiczeniach najbardziej czuje łydki... czyzby efekt odwrotny od zamierzonego ?
Zalezy mi na udach i posladkach... łydki mam wystarczająco,nawet az za mocno rozbudowane i nie chce pogarszac sprawy...
psycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-26, 12:21   #306
pingwin2
Zakorzenienie

Jeżeli chcesz spalić tłuszcz to podstawą jest dieta i trening siłowy, oczywiście aeroby też są ważne, ale sam stepper to za mło.
Ułóż dietę z bilansem ujemnym ( około 200-300 kcal) i dołóż o tego trening siłowy całego ciała.

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-26, 12:42   #307
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
Jeżeli chcesz spalić tłuszcz to podstawą jest dieta i trening siłowy, oczywiście aeroby też są ważne, ale sam stepper to za mło.
Ułóż dietę z bilansem ujemnym ( około 200-300 kcal) i dołóż o tego trening siłowy całego ciała.

Niestety nie mam zabardzo czasu na zajmowanie sie soba. Jestem od kilku lat na diecie wegetarianskiej, unikam slodyczy i cukru, rowniez bialej maki. Moja dieta jest ok.. malutko jem i jedynie wybrane rzeczy. Nie mam zamiaru liczyc kalorii, poniewaz przy tym co jem raczej nie przedawkuje..
Ale duzo siedze.. i nie potrafie nie-siedziec poniewaz wtedy nie jestem w stanie sie uczyc sie ani pracowac. Na silownie nie znajde czasu... no a poza tym, jest oddalona o 30km od mego miejsca zamieszkania.

Chcialam tutaj sie dowiedziec...jak uzwac stepperka by nie rozbijac sobie niepotrzebie łydek Zdania są podzielone.. chcialabym uslyszec wlasciwa wersje... najlepiej kogos kto cwiczy na tym...
Nie interesuja mnie diety narazie,ani zetsawy cwiczen.. jedynie obsluga tego cacka...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-26, 13:00   #308
pingwin2
Zakorzenienie

oki
ja nie używam steppera więc powiem tylko jedno: mięśnie rosna od diety a nie od ćwiczeń, jak ma się diete z ujemnym bilansme to żaden mięśień nie urośnie

Stary 2006-10-26, 13:02   #309
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
oki
ja nie używam steppera więc powiem tylko jedno: mięśnie rosna od diety a nie od ćwiczeń, jak ma się diete z ujemnym bilansme to żaden mięśień nie urośnie

tego nie wiedzialam Dziekuje za cenna informacje
Stary 2006-11-06, 13:51   #310
gojka85
Przyczajenie

GG do gojka85
Proszę o pomoc! Jaki stepper kupić?

Witam! Mam ogromną prośbę do wszystkich ;-) Mam zamiar kupić stepper ale nie wiem jaki, jakiej firmy? Chodzi mi o to żeby był wytrzymały i szybko sie nie popsuł. Z tego co się orientuje to najlepsze są Ketlera ale niestety są drogie ;-/ nie na studencką kieszeń ;-). Bedę wdzięczna za każdą informację.
Pozdrawiam!
gojka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 12:59   #311
maxi82
Zadomowienie

Dot.: STEPERY - jakie róznice?

Podbijam temat, bo właśnie zamierzam kupić sobie steper skrętny na allrgro. Zastanawiam się właśnie nad cenami. Te które mnie interesują zaczynają się już od 90zł. Ale może lepiej kupiuć taki za 150zł A może któraś z wizażanek może polecić sprawdzonego sprzedawcę. Nie chce przepłacić, ale tez nie chcę żeby się zaraz rozpadł
maxi82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-14, 17:03   #312
gojka85
Przyczajenie

GG do gojka85
Post Stepper jeszcze raz ;-)

Witam Wiem,że jest pełno wątków o stepperach ale ja mam pytanie do tych którzy na nich ćwiczą.Zakupiłam stepper firmy Body Sculpture na allegro. Czy wasze sterery też tak ciężko "chodzą"? Ja ćwicząc dzisiaj z ledwością wytrzymałam 15 minut na najniższym obciążeniu. Zdzwiłam się ponieważ do tej pory jeżdziłam codziennie na rowerku stacjonarnym po 45-55 minut na wysokim obciążeniu i był git, też byłam porządnie zmęczona, a tu... Czy mój stepper jest felerny...?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Stary 2006-11-14, 19:55   #313
anniaa

Dot.: Stepper jeszcze raz ;-)

na najnizszym obciążeniu powinno Ci się bardzo łatwo chodzic i jak jeszcze wczesniej cwiczyłas na rowerku na wysokim obciążeniu przez ok 45 min to spokojnie powinnas na nim cwiczyc - wytrzymywac wiecej niz 15 min na najniższym obciązeniu ... u mnie leciutko chodzi na najniższym obciązeniu

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Stary 2006-11-15, 13:58   #314
Monia-22
Raczkowanie

Smile Dot.: Stepper jeszcze raz ;-)

Przepraszam ze się wcisnę w wątek ale nie mam pomysłu jak mogłabym znaleźc chętnych do zakupu steppera-wiem ze na wizażu mnóstwo dziewczyn poszukuje stepperków po okazyjnej cenie-tak sie składa że mam zbędny stepper skrętny nowy-LTT-(dostałam w prezencie)-odstapię okazyjnie-zainteresowanych proszę na priv lub monaxis@poczta.fm-pozdrawiam
Monia-22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 14:05   #315
gojka85
Przyczajenie

GG do gojka85

Hej Anniaa! Chciałam się upewnić, myśłałam że na początku zawsze tak cieżko chodzi ;-/ i trzeba go poprostu rozchodzić. No nic spróbuję dzisiaj na nim poćwiczyć, zobaczę ile wytrwam ;-) A jak nie to może nasmaruję go porządnie (tylko jeszcze żebym wiedziała jak... ale od czego są mężczyźni ;])
Pozdr!
Stary 2006-11-15, 16:47   #316
anniaa

no spróbuj go porzadnie nasmarowac powinno cos pomóc miłych cwiczen na nowym stepperze życze

Monia 22 zabroniona jest sprzedac i reklamowanie swoich produktów na wizaz... mozna tylko sie wymieniac rzeczami...

Stary 2006-11-16, 13:06   #317
Marta
Raczkowanie

Stepper

Czy ćwicząc na stepperze poprawi mi się wygląd bioder i pupy.Nie chcę schudnąć,a jedynie ujędrnić te miejsca.
Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 13:12   #318
anniaa

Dot.: Stepper

Było już tyle wątków o stepperze .. wpisz w wyszukiwarce : stepper a znajdziesz wiele wątków na ten temat...

Stary 2006-11-16, 14:48   #319
pingwin2
Zakorzenienie

Dot.: Stepper

wyszukiwarka nie gryzie, to już 3 taki wątek w tym tygodniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-06, 12:58   #320
k_elka
Przyczajenie

GG do k_elka
Stepper....

Pomocy....już chyba 3 az umieszczam taki post Znowu z tą pupą nieszczęsnąJakie cwiczenia robic ,żeby ujędrnić i podnieść nieco(bo jak tak dalej pójdzie to zupełnie zmieni swoje położenie;( i czy kupowac ten steeper?? czy ćwiczonka na nim cos pomogą??(jesli przy okazji wymodeluje nogi to będzie jeszcze lepiej) pomózcie mi dziewczyny plisss
k_elka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-06, 13:01   #321
pingwin2
Zakorzenienie

Dot.: Stepper....

wyszukiwarka nie gryzie

Stary 2006-12-06, 15:19   #322
anniaa

o stepperach było juz pełno wątków i dziewczyny odp na pytania wiec znajdz sobie w wyszukiwarce

Stary 2006-12-06, 15:43   #323
k_elka
Przyczajenie

GG do k_elka

yhy poszukam....wczoraj się tu dopiero zalogowałam i musze się zorientowac co,jak i gdzie pozdrawiam wszystkich serdecznie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-06, 17:41   #324
k_elka
Przyczajenie

GG do k_elka
Question Dot.: Stepper....

przeszukałam wszystkie wątki i faktycznie troche tego było odnośnie stepperówz zamieszczonych tu informacji wynika,że są efekty tylko nie ma konkretnej odpowiedzi,który lepszy...skrętny czy normalny?? myślę,że jeżeli już to chyba ten skrętny jak myślicie?? pzdr
Stary 2006-12-15, 14:20   #325
Joanka11
Przyczajenie

Stepper a problemy ze stawami

Witam
To mój debiut na forum
Wiem, że temat steppera był omawiany już wielokrotnie, ale proszę o jeszcze odrobinę cierpliwości, gdyż nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie wątpliwości: czy wskazane jest ćwiczenie na stepperze (szczególnie myślę o skrętnym, ale w ogóle chodzi mi o zasadę), jeżeli ma się problemy ze stawami kolanowymi (po artroskopii), a także biodrowymi (niewielka dysplazja). Wiem, że jest to raczej pytanie natury medycznej, a nie fitness, ale liczę, że być może wśród forumowiczek są osoby mogące służyć mi swą wiedzą.
Z górki dziękuję i pozdrawiam ciepło. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.

A.
Joanka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-15, 14:27   #326
Joanka11
Przyczajenie

Dot.: Stepper a problemy ze stawami

Aha, jeszcze zapomniałam dopytać, czy lepszy stepper z kolumną, linką, czy w ogóle bez niczego i czy ma to jakiekolwiek znaczenie.

Pozdrawiam, A.
Joanka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 22:11   #327
migotka77
Przyczajenie

Jaki stepper?

Witam
Chciałabym kupić skrętny stepper (zajmujący niewiele miejsca). Wiele firm oferuje takie steppery. Pytanie tylko, który z nich jest dobry, nie popsuje się po miesiącu, nie zacznie wydawać dziwnych skrzypiących dzwięków po kilku tygodniach. Czy ktoś jest szczęśliwym posiadaczem nieawaryjnego, dobrego steppera i mógłby mi polecić konkretny model i firmę?

Pozdrawiam
migotka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 00:07   #328
weronka7
Przyczajenie

stepper

Witam,
chciałabym zasięgnąć opinii na temat steppera. mam zamiara kupić stepper skrętny, ale ten który wybrałam nie ma regulacji nacisku na stopnie, czy jest to potrzebne, czy można się bez tego obejść? byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź, bo pogoda nie sprzyja bieganiu, a ja chciałabym jak najszybciej zacząć ćwiczyć.
Pozdrawiam Weronika
weronka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 09:10   #329
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala
Dot.: stepper

Strasznie dużo było już wątków o steperach...wystarczy poszukać w wyszukiwarce

mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 17:02   #330
gogo26
Przyczajenie

Dot.: stepper

Mam pytanie-aby uniknac rozbudowania lydek trzeba naciskac pietami,ale czy to chodzi o to ze trzeba stac na koncu tych powiedzmy wiosel czy jest to obojetne???
gogo26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości