|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
ja tam dopoznania mam 45 km heheheh, więc mnie ta zaleta nie złapała ![]() tz mam z Poznania, ale z oszczędny to on nie jest, za to teściowa za dwóch ![]() Nawet jest kawał taki Dlaczego Poznaniak nalewa kawę po brzegi filiżanki? -Żeby nie starczyło miejsca na cukier
|
|
|
|
|
#4952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać,czy już urodziła ![]() Cytat:
I Tobie też zdrowia życze Cytat:
O,to fajnie to trzymam kciuki,aby Wam się udało kupić działke,a potem wybudować wymarzony dom ![]() O kurcze,wydatek ![]() Topek
|
|||
|
|
|
#4953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do fotelika, to te Careteto mają pokrycie PCV? Ja wolałabym oddychającą impregnowaną tapicerkę. ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- dobrze, że to nic poważniejszego, choć pewnie i z katarkiem się Bidulka męczy. Zdrówka życzę! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-12 o 13:20 |
|
|
|
|
#4956 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze ze to tylko zwykle przeziebienie! Cytat:
Cytat:
Ja sama uzywalam w ciazy jak mialam moje uczulenia! Bardzo sobie chwale, niestety nie sa tanie. Cytat:
Tak, 2 dolne jedynki. Bylo duze marudzenie, wiec wiedzialam, ze cos jest na rzeczy, bo normalnie jest grzeczna. Potem zaczela sie wybudzac w dzien z placzem, zaczynala plakac jak byla np w hustawce. No i ciagle tylko na raczkach chciala, no bylo widac ze cos Jej dolega! A najgorsze jest to, ze ja patrzylam na dziaselka bo tak zabki podejrzewalam, a nic kompletnie nie bylo widac Najpierw sprobowalam zelu, nic nie pomoglo, potem panadol w syropku i tez nic, wiec stwierdzilam ze pewnie nie zabki, ale nastepnego dnia znowu to samo, to pomyslalam ze sprobuje nurofen i wtedy byla ulga. Wszystko w sumie zamknelo sie w tygodniu, wiec i tak szybko Potem mi lekarka powiedziala wlasnie ,ze nie bac sie nurofenu , bo przeciez nie moze byc tak ze dziecko z bolu placze ![]() I mowila tez, ze czasami wlasnie panadol jest zbyt slaby i nie przynosi ulgi. Mowila tez ze moze byc tak, ze zeby ida szybko, dziaselka nie sa wcale rozpulchnione i zaczerwienione. Cytat:
A jeszcze Cytrynka - bo pewnie masz ten oillatum nadal? To mozna nie tylko dodac do kapieli ale tez umyc tym cialko jak zelem pod prysznic, moze warto sprobowac? Cytat:
![]() My poszlysmy po slodkie i kwiatki, ale leje! Na szczescie mam folie , no i Viki mi zasnela, teraz nadal spi w wozku w ogrodzie pod markiza
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4958 |
|
Zadomowienie
|
Karolca gdzie jesteś? nowy wątek trzeba założyć
![]() 2. Raczkujemy i siadamy,swoje mamy zadziwiamy. 3. Pierwsze ząbki dzieci mają i raczkować zaczynają. Chyba te mają najwięcej głosów. |
|
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też ukewanie często jest związane z aktywnością ale zdarza się tez znienacka..
|
|
|
|
|
#4961 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Ja z doskoku witam sie i zegnam- ciezka noc za nami,ciezki dzien przed Nami..Ide naladowac akumulatory,bo Syrena juz wstala btw.na poczte wrzucilam artykul odnosnie krzeselek do karmienia. Moze sie komus przyda przy wyborze . Polecam lekture!Milego dnia! Pozdrawiam
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tylko nurofenu dla dzieciaków używam mam już sprawdzony To ja uciekam bo muszę podjąć wyzwanie o nazwie PRASOWANIE muszę się zmierzyć z tą stertą prania bo tz nie ma w czym chodzić do pracy
|
||
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czasem do mojego tż mówię "Leszku" tak jak Ania, z takim specyficznym akcentem i szumem w "sz" (nie żeby mój mąż miał tak na imię.. )A to w Poznaniu też tacy oszczędni jesteście, bo ja słyszałam, że to w Krakowie tak jest.. ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4965 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Otoz to ![]() Cytat:
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
ale jedno z drugim może iść w parze
, gospodarzyc dobrze kasą to raczej oszczędnie wydawać niż rozpierniczać ja tam jestem rozrzutna , ale za to znam kilku dusigroszy i są w tym mistrzami jeszcze jak na sobie oszczędności robią to pikuś, gorzej jak kosztem innych to czynią, np, nie piją kawy w pracy a codziennie przychodzą po dwie łyżeczki kawy |
|
|
|
#4967 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do tej lampy jeszcze to chyba jakąś porządną musisz mieć bo dość sporo kosztowała bo mi tż szukał i jakąś za 400 zł znalazł, a ja mam canona 450D. Kurcze ja kiedyś na bieżąco byłam we wszystkich nowinkach a po ślubie i dziecku nie mam czasu nawet lampy sobie poszukać, ani nowego obiektywu o którym bym mogła choć pomarzyć Tak więc cały czas jade na kicie albo portretówce 50mm 1,8. A wcześniej nabyłam i statyw i blende i obiektywy manualne od starych zenitów bo fajny bokeh na nich wychodzi, choć z ostrością trza było się nagimnastykować i leży teraz wszystko nie używane może Seba złapie bakcyla i mu się przyda ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
a obiektyw masz kitowy czy jakiś sobie dokupiłaś?
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powodzonka z Robertem
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-12 o 16:11 |
|
|
|
|
#4969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,zeby zdjęcie było z jajem .....
|
|
|
|
|
#4970 |
|
Zadomowienie
|
A masz do niego jakąś lampe? I jak ze stabilizacją obrazu?
|
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam lampy dodatkowej, staram się tez nie używać tej w aparacie , w obiektywie mam stabilizator, niezbyt się na tym wszystkim znam ,ale tyle wiem
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-12 o 14:43 |
|
|
|
#4972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może na raty wezmę
|
|
|
|
|
#4973 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Lenka dla Kajulki za 5 miesięcyNatka dla Olivki za 6 miesiecyMonia ja też zamiast korzystać z chwil dla siebie to mi najlepiej przy Morficzku nawet jak śpi... Gucia super, ze to nie tężec i spokojnie możesz sobie pojechać na urlop ![]() Desia mój syncio uwielbia spać w śpiworku od pierwszego tygodnia i według mnie to bardzo wygodna sprawa...bo z każdego koca się wykopuje i taki to interes.. Czekam na fotki zębolców jak tylko podrosną ![]() Gosia, Natka współczuję gorszych nocek..może to rzeczywiście u was zęby biedne dzieciaczki meczą.. Mraveczka oby ten dzień jak najszybciej Ci minął a jutro będzie lepiej Dzięki za artykuł dot. krzesełek.. Aguśka ciekawe jestem co tam u was...chłopaki rosną Ci na potęgę i ś coraz bardziej przystojni ![]() Mała oby Tymonkowi jak najszybciej przeszło Nowaken najważniejsze że to tylko katarek u Ani....ale psikusa zrobiła doktorkowi Ja jeszcze @ nie miałam...ostatnia była w lipcu zeszłęgo roku i wcale nie tęsknię ![]() Mi tytuł najbardziej 2 się podoba |
|
|
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
Już skończyłam prasowanie bo Ania mi nie daje popracować
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4975 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Viki podciaga girki pod brzuszek na macie Ale potraktowaly brzydko co niektore ta dziewczyne co watek o "papa" robieniu zalozyla
|
|
#4976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciesz się że@ jeszcze nie masz ja już 4 miałam. Cytat:
Czytałam trochę ten wątek szkoda mi się jej zrobiło.
|
||
|
|
|
#4977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tez mi jej zal!
|
|
#4978 |
|
Wtajemniczenie
|
Hania zasnela ''nad morzem'' - fale morza jej zalaczylam w hustawce i wyszlam do kuchni na chwile - wracam do pokoju a ta juz spi
to kocykiem nakrylam i sobie pospi dziewczynka![]() Nowaken dla Ciebie i Ani zdrowka!! Asika zdrowka dla Zuzi!! znam osobiscie tylko dwoje z Poznania - no wybitnie sa oszczedni no ale moze tak ich postrzegam bo my z Tz rozrzutni jestesmy niestety.co do dyni, to w tamtym roku zrobilam placuszki dyniowe...byly naprawde dobre. w tym roku Tz posadzil kilka dyni - z pestek....wyrosly, ale mondziaki (takie sarenki ktore szczekaja jak psy - to chinska odmiana) zjadly, ale jedna sie uchowala i mam zamiar tez zrobic zupe i placuszki i dla Hani cosik tez. co do aparatow, to my mamy Nikon D80, Tz chce jeszcze dokupic jakis ponoc mega dobry obiektyw, mamy statyw, ostatnio Tz lubi robic panoramiczne zdjecia,on tez robi fotki na trybie manualnym, ja sie dopiero ucze. ale najczesciej robie zdjecia telefonem, bo latwo i szybko wysylam z tel na maila a z karty aparatu czesto nie chce mi sie zgrywac. Aaalegna widze ze Ty obcykana jestes w te klocki ![]() Cytrynka jak Hania miala zmiany skorne i przesuszona skore (wlasciwie teraz tez smaruje ja 2x dziennie i kapie tylko 2x/tydzien bo woda nawet z emolientami i tak wysusza jej skorke) uzywam Mustela Stelatopia i jestem zadowolona poki co. a ja dzis niezle narobilam ambarasu bo smaruje boczki dla Hani oliwka z oliwek przy zmianie pieluchy. i odstawilam w takim dziwnym miejscu butelke i nie zatkalam korkiem...i pol butelki oliwy wylalo sie na dywan w sypialni!!!! super normalnie, polozylam bibulki aby wsiaklo, ale troche tam tego jest...Tz jak wroci z pracy to uruchomi pioracy odkurzacz. |
|
|
|
#4979 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe kiedy?
pewnie jak myje podłogę ![]() A lampy nie używam , bo zdjęcia sa wtedy takie bardziej "płaskie" , no jakoś takie gorsze , jak się wkręcę to pewnie kupię zewnętrzną...ale to pewnie za jakiś czas...moj fotograf ślubny też zbyt dużo nie używał lampy, kamerzysta się dziwił ( a też foty ślubne ma w ofercie) że jak to tak bez lampy a zdjęcia ślubne moim zdaniem miałam bardzo dobre jak na tamte czasy...---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() a dynie mam jedną na krzaku na działce, pnie się w górę i tak wygląda jakby ta dynia wyrosła , 1,5 metra nad ziemią ...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

ja tam dopoznania mam 45 km heheheh, więc mnie ta zaleta nie złapała 

może Seba złapie bakcyla i mu się przyda