Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 13:11   #4951
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Dziękujemy gratulacje z okazji 5

Wariatki małe

Ja to słyszałam często że krakowiacy to centusie. Chociaż ja lubie wydawać pieniądze ale z głową. Bardziej mój tż jest oszczędny ale ktoś musi(z Rzeszowa jest)
tak , ponoć krakowiacy i poznaniacy to takie sknery ja tam dopoznania mam 45 km heheheh, więc mnie ta zaleta nie złapała

tz mam z Poznania, ale z oszczędny to on nie jest, za to teściowa za dwóch

Nawet jest kawał taki
Dlaczego Poznaniak nalewa kawę po brzegi filiżanki?
-Żeby nie starczyło miejsca na cukier
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:13   #4952
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Już dawno nie byłam na wizażu o tej porze.... a to dlatego, że czekam na Marcina, bo pojechał zawieźć koleżankę na porodówkę...
Wody Jej odeszły, a Jej Mąż poza Lublinem i padło na mojego Nie doświadczył tego ze mną to przyszło Mu z koleżanką jechać w nocy na porodówkę... Dobrze, że się nie spodziewał za bardzo, bo pewnie nie spał by sobie takim spokojnym snem jak zadzwoniła
Wiem tyle, że odeszły Jej wody, ale była całkiem spokojna więc mam nadzieję, że sobie poradzą... Jej Mąż przyjedzie pewnie za jakieś półtorej godziny...oby zdążył...
O wow,ale akcja i jaki dobry mąż. Daj znać,czy już urodziła

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
u nas nocka w miarę ale dzisiaj idę z Anią do lekarza bo mi ten jej katar się nie podoba
Zdrowia Ani życze

Cytat:
Jaka jestem chora kaszel, katar głowa boli masakra
I Tobie też zdrowia życze

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dobry nocka u nas tragiczna
Pobudka o 23.30 potem o 2 , 4, 5, gdzie do 6 my nie spali potem o 7 nie spanie do 8 i udało się do 8.40 pospać jeszcze ja wyglądam jak zombie ;/

Tak trułam mężowi że nie za dobrze mi się tu mieszka że zaczął szukać działki lub domu może cos z tego wyjdzie

W ogóle dałam płytę z prezentacją zdjęć ślubnych koleżance - fotograf aby spróbowała mi to zrobić w formie plików i du.pa nie idzie. źle ponoc to nagrali w złej rozdzielczości itp. i aby móc wywołać te zdjęcia muszę zapłacić tej firmie 200zł za płytkę ze zdjęciami w formie plików a nie prezentacji

Ostatnio TŻ przychodzi spać i mówi "szukałem na allegro aby kupić topek i wiesz że żadnego nie było ?! jak to się normalnie nazywa??" więc ja mu że nocnik i na drugi dzień mówi "wiesz co nocników jest dużo"
Nie wiem po co mu to teraz jest bo jeszcze jest na to czas....

Dobra zmykam na zabawy z synem
Współczuje nocki
O,to fajnie to trzymam kciuki,aby Wam się udało kupić działke,a potem wybudować wymarzony dom
O kurcze,wydatek
Topek pierwszy raz słysze takie określenie na nocnik
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:15   #4953
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
tak , ponoć krakowiacy i poznaniacy to takie sknery ja tam dopoznania mam 45 km heheheh, więc mnie ta zaleta nie złapała

Nawet jest kawał taki
a teraz cukier drogi starsi ludzie jakoś bardziej są oszczędni, wszystko przed nami

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:15   #4954
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupuję cow and gate już mamy nr 3 bez problemów przeszliśmy. W tesco kupuję, od początku mamy to samo. Tzn przez pierwsze dni mieliśmy hipp ale średnio mi smakowało.
Oo pomidorowa moja ulubiona
Aha my od początku na Aptamilu jedziemy.
Dobra zupa
Stary 2012-09-12, 13:16   #4955
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz mieć łatwo dostępne i tańsze akcesoria to może być Nikon, Canon ale one nie mają stabilizacji w korpusie. Sony ma swoją własną "gorącą stopkę" pod lampę błyskową i pasują tylko akcesoria firmowe. Ale ma stabilizację w korpusie i nie trzeba wybierać drozszych i ciężkich obiektywów, które te stabilizację zapewniają.
Cenowo wszystko jest podobne. Nowe modele Nikona mają możliwość nagrywania filmów, ale... lustrzanka nie jest do nagrywania filmów i tyle (takie jest moje zdanie).
Jakbym miała wybierać (niej estem obecnie na czasie w modelach), zapewne wybrałabym coś ze średniozaawansowanych lustrzanek sony choćby dlatego, że obecnie też mam sony (lampę i obiektywy z mocowaniem pod serię alpha).
o to ja się podpytam - jako że tez mam sony alphę i szukam lampy - jaką masz?

A co do fotelika, to te Careteto mają pokrycie PCV?
Ja wolałabym oddychającą impregnowaną tapicerkę.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Ania ma katarek ale osłuchowo jest czysta gardło ma czyste dostałam nasivin, witaminę C i wode morską do przepłukiwania noska. Ania skopała pana doktora zrobiła mu kupkę pod sam nos
dobrze, że to nic poważniejszego, choć pewnie i z katarkiem się Bidulka męczy. Zdrówka życzę!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-09-12 o 13:20
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:20   #4956
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

U Nas pogoda barowa...delikatnie "pisząc"

Tymonek męczy się bidulek z tą gorączką, gardełkiem no i z ząbkami...nie może spać często sie budzi w nocy z płaczem lub marudzeniem...dzisiaj o 4;00 zbudził się z płaczem gorący był jak ogień! jak zobaczyłam na termometrze 39, 7 to myślałam, że padnę! od razu go rozebrałam i ochłodziłam...dałam tez paracetamol...i na razie "odpukać jest poniżej 38'

no właśnie spał przez 10 min może masakra! i już gada i krzyczy... i woła...

Ostatnio po antybiotykach mieliśmy biegunkę...więc czekam jeszcze na nią...mam nadzieje, że sie nie pojawi

Lece dziewczyny... miłęgo dnia...
Zdrowka dla Tymonka!
Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
A no,niektóre nie mogą powstrzymać by od napsiania złośliwości.
A to wredna teściowa
No właśnie coś takiego,fajne te krzesełko Masz racje,że lepiej poczekać póki dziecko stabilnie nie siedzi.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Oj,ale go dopadło Zdrówka życze

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

To super

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Jak zwykle

Ja też,aczkolwiek czasami jak czytam niemiłe posty,choć można grzeczniej to mnie telepie.Nie,no przesadzam z telepaniem,ale cóż przecież można normalnie napisać a nie szydzić że jakaś mama jest głupia,bo zapytała o coś tam.
Ja tez chamstwa nie lubie!
Cytat:
Ja się z Tobą zgadzam, ale mozżna to w inny sposób napisać a nie atakowac

Dziękujemy zleciało bardzo szybko

Może być i niebieskie, ja piję chyba zielone

A teraz jakbyś miała kupić aparat to co byś wybrała?
Dziękujemy
Wlasnie o to mi chodzilo, ze mozna napisac jak czlowiek czlowiekowi
Cytat:
Ania ma katarek ale osłuchowo jest czysta gardło ma czyste dostałam nasivin, witaminę C i wode morską do przepłukiwania noska. Ania skopała pana doktora zrobiła mu kupkę pod sam nos
Grzeczna dziewczynka
Dobrze ze to tylko zwykle przeziebienie!
Cytat:
Moja mama nie mogła oglądać tego serialu bo zawsze miała poszargane nerwy tak się bała że im się coś stanie. A ostatnio widziałam że leci serial dom w sobotę chyba na jedynce

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

za 6 miesięcy

Dessia za ząbki
Dziekujemy
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
88natka gratki za 6 miesiecy
co do tylulu to ja obstawiam nr 3

u nas nocka strandardowa ale i wiele latwiejsza z podgrzewaczem ustawilam odpowiednia temp i mialam gotowa butelke w woda uff o wiele szybciej i bez gotowania wody o 3 w nocy
bylam u pediatry po repecte na mleko i dostalam 8 puszek po 450gr i wyjdzie to nas ok 200zl bo bez znizki no i mozemy powoli wprowadzac pokarmy stale powoli bo uczulenie schodzi tylko mlody ma sucha skore jednak oilatum nie pomaga mozecie cos polecic do smarowania??
To ja bym zainwestowala w balneum, jest seria dla dzieci, sa rewelacyjne bo mialam probki dla Viki!
Ja sama uzywalam w ciazy jak mialam moje uczulenia!
Bardzo sobie chwale, niestety nie sa tanie.
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Desiu gratuluję Wam ząbeczków! To ile ich wyszło? Dolne jedyneczki?
Jakie Vikunia miała objawy przed ząbkowaniem?
Dziekuje
Tak, 2 dolne jedynki. Bylo duze marudzenie, wiec wiedzialam, ze cos jest na rzeczy, bo normalnie jest grzeczna. Potem zaczela sie wybudzac w dzien z placzem, zaczynala plakac jak byla np w hustawce. No i ciagle tylko na raczkach chciala, no bylo widac ze cos Jej dolega!
A najgorsze jest to, ze ja patrzylam na dziaselka bo tak zabki podejrzewalam, a nic kompletnie nie bylo widac
Najpierw sprobowalam zelu, nic nie pomoglo, potem panadol w syropku i tez nic, wiec stwierdzilam ze pewnie nie zabki, ale nastepnego dnia znowu to samo, to pomyslalam ze sprobuje nurofen i wtedy byla ulga. Wszystko w sumie zamknelo sie w tygodniu, wiec i tak szybko
Potem mi lekarka powiedziala wlasnie ,ze nie bac sie nurofenu , bo przeciez nie moze byc tak ze dziecko z bolu placze
I mowila tez, ze czasami wlasnie panadol jest zbyt slaby i nie przynosi ulgi. Mowila tez ze moze byc tak, ze zeby ida szybko, dziaselka nie sa wcale rozpulchnione i zaczerwienione.
Cytat:
Cytrynka ale normalne mm kosztowałaby podobnie , bo chyba 800 g bebilonu kosztuje coś koło 40 zł np., bebiko coś koło 15 za 450 g, więc nie jest tak źle.Dziecko to koszty , takie jest życie i z wiekiem coraz większe to koszty

Kurczę a lekarz nie mówił czym smarować ciałko? Nic nie polecał? Bo oilatum to może być za słabe na mocne zmiany
No wlasnie tez chcialam pytac co lekarz polecil?
A jeszcze Cytrynka - bo pewnie masz ten oillatum nadal?
To mozna nie tylko dodac do kapieli ale tez umyc tym cialko jak zelem pod prysznic, moze warto sprobowac?
Cytat:
Dzięki! a to ja mam taki tylko bez rękawków, no i Kaja nie przedapa za nim niestety..

Koniakonia na mnie czeka ok. 30 odcinków Pitbulla! i nie mam się kiedy zebrac ,a bardzo chcę obejrzec

No i kupiliśmy z tż na płytkach Daleko od szosy - uwielbiamy ten serial, oglądamy go regularnie, więc zrobiliśmy sobie prezent

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Dzięki Desiu. Kaja w śpiworku ma za chyba za mało miejsca do kopania i dlatego chyba Jej nie pasuje
Moze po prostu probuj co jakis czas, moze akurat trafisz na dzien kiedy bedzie bardziej ugodowo nastawiona do zmian?

My poszlysmy po slodkie i kwiatki, ale leje! Na szczescie mam folie , no i Viki mi zasnela, teraz nadal spi w wozku w ogrodzie pod markiza

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:21   #4957
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz cukier drogi starsi ludzie jakoś bardziej są oszczędni, wszystko przed nami
byle na kawkę było

bo jak tak będę nocami seriale oglądać za czasów babciowych to już pal licho cukier , ale kawa musi być
Stary 2012-09-12, 13:21   #4958
88natka
Zadomowienie

Karolca gdzie jesteś? nowy wątek trzeba założyć
2. Raczkujemy i siadamy,swoje mamy zadziwiamy.
3. Pierwsze ząbki dzieci mają i raczkować zaczynają.
Chyba te mają najwięcej głosów.

niespodzianka
Stary 2012-09-12, 13:23   #4959
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

Nawet jest kawał taki
Poznaniacy nie są sknerami tylko są gospodarni

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:23   #4960
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
A i zapomniałam napisać o 2 sprawach.Jedna to taka,że wczoraj się śmialiśmy,bo mały naśladuje mimike.Mąż wczoraj robił miny,a mały powtarzał.
A druga to taka,że pisałyście chyba też o ulewaniu,mój mały nadal ulewa,ale to dlatego że szogun czasami zamiast wypić spokojnie,to wierzga nogami a teraz pluje

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Ja również gratuluje Wam 5-6 miesięcy
Dzięki U nas też ukewanie często jest związane z aktywnością ale zdarza się tez znienacka..
Stary 2012-09-12, 13:25   #4961
Mravka
Zadomowienie

Hejka!
Ja z doskoku witam sie i zegnam- ciezka noc za nami,ciezki dzien przed Nami..Ide naladowac akumulatory,bo Syrena juz wstala

btw.na poczte wrzucilam artykul odnosnie krzeselek do karmienia. Moze sie komus przyda przy wyborze. Polecam lekture!

Milego dnia!
Pozdrawiam
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:28   #4962
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

Zdrowia Ani życze
Dziękuje

Cytat:

dobrze, że to nic poważniejszego, choć pewnie i z katarkiem się Bidulka męczy. Zdrówka życzę!
No męczy się bidulka ale musimy to zwalczyć

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Grzeczna dziewczynka
Dobrze ze to tylko zwykle przeziebienie!

Dziekuje
Tak, 2 dolne jedynki. Bylo duze marudzenie, wiec wiedzialam, ze cos jest na rzeczy, bo normalnie jest grzeczna. Potem zaczela sie wybudzac w dzien z placzem, zaczynala plakac jak byla np w hustawce. No i ciagle tylko na raczkach chciala, no bylo widac ze cos Jej dolega!
A najgorsze jest to, ze ja patrzylam na dziaselka bo tak zabki podejrzewalam, a nic kompletnie nie bylo widac
Najpierw sprobowalam zelu, nic nie pomoglo, potem panadol w syropku i tez nic, wiec stwierdzilam ze pewnie nie zabki, ale nastepnego dnia znowu to samo, to pomyslalam ze sprobuje nurofen i wtedy byla ulga. Wszystko w sumie zamknelo sie w tygodniu, wiec i tak szybko
Potem mi lekarka powiedziala wlasnie ,ze nie bac sie nurofenu , bo przeciez nie moze byc tak ze dziecko z bolu placze
I mowila tez, ze czasami wlasnie panadol jest zbyt slaby i nie przynosi ulgi. Mowila tez ze moze byc tak, ze zeby ida szybko, dziaselka nie sa wcale rozpulchnione i zaczerwienione.
Jakbym słyszała mojego męża

Ja tylko nurofenu dla dzieciaków używam mam już sprawdzony

To ja uciekam bo muszę podjąć wyzwanie o nazwie PRASOWANIE muszę się zmierzyć z tą stertą prania bo tz nie ma w czym chodzić do pracy

Stary 2012-09-12, 13:30   #4963
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki U nas też ukewanie często jest związane z aktywnością ale zdarza się tez znienacka..
Prosze No widzisz,a przecież dziecka nie zwiążemy
Stary 2012-09-12, 13:33   #4964
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
On to jakiś niedzisiejszy a co to On z Poznania ,że taki oszczędny?
Kurna jedzenie kosztuje, czy stary czy młody jeść musi

Lena Się panie częstują na żądanie raz można cytat z Leszka góreckiego, uwielbiam ten serial bez zastrzeżeń
Hehe też często cytujemy z "Daleko od.. "
A czasem do mojego tż mówię "Leszku" tak jak Ania, z takim specyficznym akcentem i szumem w "sz" (nie żeby mój mąż miał tak na imię.. )

A to w Poznaniu też tacy oszczędni jesteście, bo ja słyszałam, że to w Krakowie tak jest..

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Dziękujemy gratulacje z okazji 5

Wariatki małe

Ja to słyszałam często że krakowiacy to centusie. Chociaż ja lubie wydawać pieniądze ale z głową. Bardziej mój tż jest oszczędny ale ktoś musi(z Rzeszowa jest)
a my znów to samo
Stary 2012-09-12, 13:34   #4965
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

Nawet jest kawał taki
Nie znalam tego
Cytat:
Otoz to
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hejka!
Ja z doskoku witam sie i zegnam- ciezka noc za nami,ciezki dzien przed Nami..Ide naladowac akumulatory,bo Syrena juz wstala

btw.na poczte wrzucilam artykul odnosnie krzeselek do karmienia. Moze sie komus przyda przy wyborze. Polecam lekture!

Milego dnia!
Pozdrawiam
To zycze duzo cierpliwosci i sily do walki

Viki 28.04.2012
Stary 2012-09-12, 13:44   #4966
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
ale jedno z drugim może iść w parze , gospodarzyc dobrze kasą to raczej oszczędnie wydawać niż rozpierniczać

ja tam jestem rozrzutna , ale za to znam kilku dusigroszy i są w tym mistrzami
jeszcze jak na sobie oszczędności robią to pikuś, gorzej jak kosztem innych to czynią, np, nie piją kawy w pracy a codziennie przychodzą po dwie łyżeczki kawy bo nie byli w sklepie kit z okien jedzą
Stary 2012-09-12, 14:02   #4967
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Co
Jak kupowałam aparat, sprzedałam stary za 1000 zł, dołozyłam 400 i kupiłam... pół roku później zmieniłam obiektyw, ktory kosztował mnie tyle, co nowy aparat
no ceny obiektywów dorównują czasem samemu body, fotografowanie to drogie hobby
a co do tej lampy jeszcze to chyba jakąś porządną musisz mieć bo dość sporo kosztowała bo mi tż szukał i jakąś za 400 zł znalazł, a ja mam canona 450D. Kurcze ja kiedyś na bieżąco byłam we wszystkich nowinkach a po ślubie i dziecku nie mam czasu nawet lampy sobie poszukać, ani nowego obiektywu o którym bym mogła choć pomarzyć Tak więc cały czas jade na kicie albo portretówce 50mm 1,8. A wcześniej nabyłam i statyw i blende i obiektywy manualne od starych zenitów bo fajny bokeh na nich wychodzi, choć z ostrością trza było się nagimnastykować i leży teraz wszystko nie używane może Seba złapie bakcyla i mu się przyda

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
my mamy canona eos 500 d, oczywiście jeszcze go nie rozgryzłam , a mamy go chyba 2 lata, ale pamiętam rozmowę z tż przed sklepem jak dziś :możesz kupić , ale pod warunkiem ,że będziesz robił zdjęcia i wykorzystasz jego funkcje......tak oczywiście kochanie .... i oczywiście zbytnio go foty nie kręcą , więc ja się za to muszę zabrać
ino skończę czas honoru to się zabieram za tematykę foto, bo książkę przeczytałam i muszę jeszcze raz to zrobić z aparatem w ręce
o to masz o jeden model nowszy od mojego bo ja mam 450D a obiektyw masz kitowy czy jakiś sobie dokupiłaś?
Stary 2012-09-12, 14:06   #4968
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hejka!

Milego dnia!
Pozdrawiam
oo super Mravka, zaraz skorzystam i poczytam artykuł!

I powodzonka z Robertem

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-09-12 o 16:11
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:09   #4969
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
no ceny obiektywów dorównują czasem samemu body, fotografowanie to drogie hobby
a co do tej lampy jeszcze to chyba jakąś porządną musisz mieć bo dość sporo kosztowała bo mi tż szukał i jakąś za 400 zł znalazł, a ja mam canona 450D. Kurcze ja kiedyś na bieżąco byłam we wszystkich nowinkach a po ślubie i dziecku nie mam czasu nawet lampy sobie poszukać, ani nowego obiektywu o którym bym mogła choć pomarzyć Tak więc cały czas jade na kicie albo portretówce 50mm 1,8. A wcześniej nabyłam i statyw i blende i obiektywy manualne od starych zenitów bo fajny bokeh na nich wychodzi, choć z ostrością trza było się nagimnastykować i leży teraz wszystko nie używane może Seba złapie bakcyla i mu się przyda

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

o to masz o jeden model nowszy od mojego bo ja mam 450D a obiektyw masz kitowy czy jakiś sobie dokupiłaś?
kitowy, ale jak się zagłębię to sobie może jakiś sprawimy z tż, to jest super pasja, ale nie oszukujmy się ....trzeba mieć kasę, ale też i to coś....to oko , no i duszę artysty ,zeby zdjęcie było z jajem .....
Stary 2012-09-12, 14:36   #4970
88natka
Zadomowienie

Cytat:
kitowy, ale jak się zagłębię to sobie może jakiś sprawimy z tż, to jest super pasja, ale nie oszukujmy się ....trzeba mieć kasę, ale też i to coś....to oko , no i duszę artysty ,zeby zdjęcie było z jajem .....
A masz do niego jakąś lampe? I jak ze stabilizacją obrazu?

niespodzianka
Stary 2012-09-12, 14:39   #4971
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
A masz do niego jakąś lampe? I jak ze stabilizacją obrazu?
nie mam lampy dodatkowej, staram się tez nie używać tej w aparacie , w obiektywie mam stabilizator, niezbyt się na tym wszystkim znam ,ale tyle wiem

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-09-12 o 14:43
Stary 2012-09-12, 14:43   #4972
88natka
Zadomowienie

Cytat:
nie mam lampy, staram się tez nie używać tej w aparacie , w obiektywie mam stabilizator, niezbyt się na tym wszystkim znam ,ale tyle wiem
A czemu starasz się nie używać? Ja chyba się zdecyduję na ten eos 550d, za dużo tego jest a ten wydaje się dobry. Tylko teraz trzeba kase kombinować może na raty wezmę

niespodzianka
Stary 2012-09-12, 14:49   #4973
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Lenka dla Kajulki za 5 miesięcy

Natka dla Olivki za 6 miesiecy

Monia ja też zamiast korzystać z chwil dla siebie to mi najlepiej przy Morficzku nawet jak śpi...

Gucia super, ze to nie tężec i spokojnie możesz sobie pojechać na urlop

Desia
mój syncio uwielbia spać w śpiworku od pierwszego tygodnia i według mnie to bardzo wygodna sprawa...bo z każdego koca się wykopuje i taki to interes..
Czekam na fotki zębolców jak tylko podrosną

Gosia, Natka współczuję gorszych nocek..może to rzeczywiście u was zęby biedne dzieciaczki meczą..

Mraveczka oby ten dzień jak najszybciej Ci minął a jutro będzie lepiej
Dzięki za artykuł dot. krzesełek..

Aguśka
ciekawe jestem co tam u was...chłopaki rosną Ci na potęgę i ś coraz bardziej przystojni

Mała oby Tymonkowi jak najszybciej przeszło

Nowaken najważniejsze że to tylko katarek u Ani....ale psikusa zrobiła doktorkowi

Ja jeszcze @ nie miałam...ostatnia była w lipcu zeszłęgo roku i wcale nie tęsknię

Mi tytuł najbardziej 2 się podoba
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:03   #4974
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Już skończyłam prasowanie bo Ania mi nie daje popracować

Cytat:
ale jedno z drugim może iść w parze , gospodarzyc dobrze kasą to raczej oszczędnie wydawać niż rozpierniczać

ja tam jestem rozrzutna , ale za to znam kilku dusigroszy i są w tym mistrzami
jeszcze jak na sobie oszczędności robią to pikuś, gorzej jak kosztem innych to czynią, np, nie piją kawy w pracy a codziennie przychodzą po dwie łyżeczki kawy bo nie byli w sklepie kit z okien jedzą
Oni są oszczędni i gospodarni inaczej.

Stary 2012-09-12, 15:15   #4975
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Monia ja też zamiast korzystać z chwil dla siebie to mi najlepiej przy Morficzku nawet jak śpi...

Desia mój syncio uwielbia spać w śpiworku od pierwszego tygodnia i według mnie to bardzo wygodna sprawa...bo z każdego koca się wykopuje i taki to interes..

Gosia, Natka współczuję gorszych nocek..może to rzeczywiście u was zęby biedne dzieciaczki meczą..

Aguśka ciekawe jestem co tam u was...chłopaki rosną Ci na potęgę i ś coraz bardziej przystojni

Nowaken najważniejsze że to tylko katarek u Ani....ale psikusa zrobiła doktorkowi

Ja jeszcze @ nie miałam...ostatnia była w lipcu zeszłęgo roku i wcale nie tęsknię

Flower my chyba mialysmy taki sam pierwszy spiworek z kubusiem co? Byl przeslodki
Cytat:
Już skończyłam prasowanie bo Ania mi nie daje popracować

Oni są oszczędni i gospodarni inaczej.
Dobrze robi, matke oszczedza

Viki podciaga girki pod brzuszek na macie
Ale potraktowaly brzydko co niektore ta dziewczyne co watek o "papa" robieniu zalozyla

Viki 28.04.2012
Stary 2012-09-12, 15:20   #4976
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Desia
mój syncio uwielbia spać w śpiworku od pierwszego tygodnia i według mnie to bardzo wygodna sprawa...bo z każdego koca się wykopuje i taki to interes..

Aguśka
ciekawe jestem co tam u was...chłopaki rosną Ci na potęgę i ś coraz bardziej przystojni

Dziękujemy
Ciesz się że@ jeszcze nie masz ja już 4 miałam.
Cytat:
Flower my chyba mialysmy taki sam pierwszy spiworek z kubusiem co? Byl przeslodki

Dobrze robi, matke oszczedza

Viki podciaga girki pod brzuszek na macie
Ale potraktowaly brzydko co niektore ta dziewczyne co watek o "papa" robieniu zalozyla
zdolna dziewczynka Czytałam trochę ten wątek szkoda mi się jej zrobiło.

niespodzianka
Stary 2012-09-12, 15:22   #4977
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękujemy
Ciesz się że@ jeszcze nie masz ja już 4 miałam.

zdolna dziewczynka Czytałam trochę ten wątek szkoda mi się jej zrobiło.
Po mamusi taka zdolna
Tez mi jej zal!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-09-12, 15:25   #4978
MoniaHan
Wtajemniczenie

Hania zasnela ''nad morzem'' - fale morza jej zalaczylam w hustawce i wyszlam do kuchni na chwile - wracam do pokoju a ta juz spito kocykiem nakrylam i sobie pospi dziewczynka

Nowaken
dla Ciebie i Ani zdrowka!!

Asika zdrowka dla Zuzi!!

znam osobiscie tylko dwoje z Poznania - no wybitnie sa oszczedni no ale moze tak ich postrzegam bo my z Tz rozrzutni jestesmy niestety.

co do dyni, to w tamtym roku zrobilam placuszki dyniowe...byly naprawde dobre. w tym roku Tz posadzil kilka dyni - z pestek....wyrosly, ale mondziaki (takie sarenki ktore szczekaja jak psy - to chinska odmiana) zjadly, ale jedna sie uchowala i mam zamiar tez zrobic zupe i placuszki i dla Hani cosik tez.

co do aparatow, to my mamy Nikon D80, Tz chce jeszcze dokupic jakis ponoc mega dobry obiektyw, mamy statyw, ostatnio Tz lubi robic panoramiczne zdjecia,on tez robi fotki na trybie manualnym, ja sie dopiero ucze. ale najczesciej robie zdjecia telefonem, bo latwo i szybko wysylam z tel na maila a z karty aparatu czesto nie chce mi sie zgrywac.
Aaalegna widze ze Ty obcykana jestes w te klocki

Cytrynka jak Hania miala zmiany skorne i przesuszona skore (wlasciwie teraz tez smaruje ja 2x dziennie i kapie tylko 2x/tydzien bo woda nawet z emolientami i tak wysusza jej skorke) uzywam Mustela Stelatopia i jestem zadowolona poki co.

a ja dzis niezle narobilam ambarasu bo smaruje boczki dla Hani oliwka z oliwek przy zmianie pieluchy. i odstawilam w takim dziwnym miejscu butelke i nie zatkalam korkiem...i pol butelki oliwy wylalo sie na dywan w sypialni!!!! super normalnie, polozylam bibulki aby wsiaklo, ale troche tam tego jest...Tz jak wroci z pracy to uruchomi pioracy odkurzacz.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:25   #4979
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Po mamusi taka zdolna
Tez mi jej zal!
Też tak nóżki podciągasz?

niespodzianka
Stary 2012-09-12, 15:36   #4980
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak nóżki podciągasz?
ciekawe kiedy? pewnie jak myje podłogę

A lampy nie używam , bo zdjęcia sa wtedy takie bardziej "płaskie" , no jakoś takie gorsze , jak się wkręcę to pewnie kupię zewnętrzną...ale to pewnie za jakiś czas...moj fotograf ślubny też zbyt dużo nie używał lampy, kamerzysta się dziwił ( a też foty ślubne ma w ofercie) że jak to tak bez lampy a zdjęcia ślubne moim zdaniem miałam bardzo dobre jak na tamte czasy...

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Hania zasnela ''nad morzem'' - fale morza jej zalaczylam w hustawce i wyszlam do kuchni na chwile - wracam do pokoju a ta juz spito kocykiem nakrylam i sobie pospi dziewczynka

Nowaken
dla Ciebie i Ani zdrowka!!

Asika zdrowka dla Zuzi!!

znam osobiscie tylko dwoje z Poznania - no wybitnie sa oszczedni no ale moze tak ich postrzegam bo my z Tz rozrzutni jestesmy niestety.

co do dyni, to w tamtym roku zrobilam placuszki dyniowe...byly naprawde dobre. w tym roku Tz posadzil kilka dyni - z pestek....wyrosly, ale mondziaki (takie sarenki ktore szczekaja jak psy - to chinska odmiana) zjadly, ale jedna sie uchowala i mam zamiar tez zrobic zupe i placuszki i dla Hani cosik tez.

co do aparatow, to my mamy Nikon D80, Tz chce jeszcze dokupic jakis ponoc mega dobry obiektyw, mamy statyw, ostatnio Tz lubi robic panoramiczne zdjecia,on tez robi fotki na trybie manualnym, ja sie dopiero ucze. ale najczesciej robie zdjecia telefonem, bo latwo i szybko wysylam z tel na maila a z karty aparatu czesto nie chce mi sie zgrywac.
Aaalegna widze ze Ty obcykana jestes w te klocki

Cytrynka jak Hania miala zmiany skorne i przesuszona skore (wlasciwie teraz tez smaruje ja 2x dziennie i kapie tylko 2x/tydzien bo woda nawet z emolientami i tak wysusza jej skorke) uzywam Mustela Stelatopia i jestem zadowolona poki co.

a ja dzis niezle narobilam ambarasu bo smaruje boczki dla Hani oliwka z oliwek przy zmianie pieluchy. i odstawilam w takim dziwnym miejscu butelke i nie zatkalam korkiem...i pol butelki oliwy wylalo sie na dywan w sypialni!!!! super normalnie, polozylam bibulki aby wsiaklo, ale troche tam tego jest...Tz jak wroci z pracy to uruchomi pioracy odkurzacz.
ja wylałam kiedyś fiolet do pępuszka na białą komodę i ścianę oraz stopy
a dynie mam jedną na krzaku na działce, pnie się w górę i tak wygląda jakby ta dynia wyrosła , 1,5 metra nad ziemią ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości