|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
dzieki dziewczyny za rady
boje sie ze nie dam rady, bo jestem z natury osoba niesmiala i nie jestem wybuchowa....kolezanki to co innego, najbardziej szefowa wlasnie te ploty rozszerza, w czerwcu tez mialam z nia do czynienia, wtredy chciala mnie zwolnic bo jej kolezanka nie miala pracy i na moje miejsce miala przyjsc, dodam ze pracuje w instutucji panstwowej, a nad szefowa jet jescz pare innych osob, ale to nie w tym samym miejscu.... ja nie chce byc s... i nie chce na nia nanosic, ale strasznie mnie boli takie pomowienie, chcialabym sobie cos takiego wymyslec, ale to nie jest prawda... najgorszey jest to ze u mnie tylko najblizsza rodzina wie, a teraz jak w rpacy takie cos to za chwile inni sie dowiedza, moja przyjaciolka i tak sie dowiedzial o tym od siostry, ktora pracuje w pracy.... przepraszam, ze caly czas gadam o swoich problemach,a le czuje sie samotna, nie chce juz z mezem poruszac tego tematu bo jemu tez jes ciezko, dzis pojechal dop racy a ja zostalam sama na pietrze.... czekam za gosciem od neta bo chodzi net strasznie... laptopa nie moge sobie przez to zamowic, a ten komp muli i dlatgo nie moge cytowac was ;/
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
ja też nie mam z kim o tym pogadać, rodzice, mąż jak zaczynam ten temat to jakoś sprytnie z niego schodzą, udają że nic się nie stało, ze będzie kolejna ciąża i dzidzia. A ja mam jeszcze problem; strasznie wychodzą mi włosy, ratunku, co mogę brać żeby nie wypadały w takich ilościach
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo przesilenie jesienne. Zawsze polece pokrzywe (i plukanie, i picie), preparaty ze skrzypu. Mnie jednak spektakularnie nie pomaga nic - przeczekac.
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Kunegunda ja brałam nospe 3x1, i asmag 3x2 praktycznie od samego początku, ale nie zawsze reguralnie
Możesz spokojnie brać nic się nie stanie, w szpitalu jak leżałam to tam zawsze tak dają nawet we wczesnej ciąży Mogłam magnez brać reguralnie to może by mnie tak łydki nie bolały![]() A co do porodu to mam nadzieję wielką, że Finał będzie 8 października
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
mi spadła hemoglobina, dlatego kazał kupić witaminy, choć zdziwiłam się, że nie samo żelazo. dopóki wyniki były ok miałam nie brać i byłam przeciwna braniu witamin, ale jak czegoś organizmowi brakuje...
|
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Panika widzę, że i Ty jesteś fanką pokrzywy
Ja wolę pić bo dobrze działa na moje włosy, krew i pęcherz moczowy. Płukać włosy byłoby mi szkodaZnalazłam fotkę obrazującą moją pozycję do snu
|
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Kathe postaraj się nie zadręczać tymi ludźmi. Nie są tego warci. Teraz Ty jesteś najważniejsza
Cytat:
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
aaa to inna bajka. mus to mus
mama przyjaciolki zbierala jej zielsko po rowach laseczki z duzego miasta w poszukiwaniu dorodnych chaszczy. i te reklamowy zielska. ale wlosy miala piekne
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Świetna
![]() Mi kiedyś dziadek zbierał różności, pokrzywę, lipę - herbatka była pyszna
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Maga do mnie jeszcze nie dociera, że to już
Szkoda, że powoli kończy mi się stan błogosławiony Ale z drugiej strony już nie mogę się doczekać chwili kiedy wezmę i wyprzytulam i wycałuję Stasia
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol a pamiętasz swoje badanie połówkowe? Bo u mnie to było jak zwykłe usg, lekarz mówił, że wszystko w porządku. Za dużo o serduszku nie mówił, a mi jakoś nie przyszło do głowy, czy wszystko sprawdził, taka byłam szczęśliwa że mały żyje
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie lekarz skierował do innego specjalisty który wykonuje głównie usg połówkowe. Byłam z TŻtem razem. Lekarz dokładnie wszystko sprawdzał, pokazywał komentował. O sercu pamiętam, że mówił ile ma komór i przedsionków, mierzył mózg, długość nóg, pokazywał jak mały rusza nóżką. Nawet pokazał Tżtowi gdzie Mały ma jajka i fujarkę A na koniec dostaliśmy film z tego badania, zdjęcia usg i wydruk co ile ma, że wszystko ok
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Wtajemniczenie
|
dzis chce z mama pojechac do fryzjera, chce sciac na boba asymetrycznego z(jedna str dluzsza, a duga krotsza za ucho) kiedys juz tak mialam i dobrze sie czulam, poza tym lubie takie eleganckie neco szalone. tylko troche boje sie ze robie cos zle, ze powinnam teraz jakos byc smutna itp. czasem czuje sie dobrze psychicznie, tak jakby tego nie bylo, wczoraj w tv zobaczylam male dziecko, niemowlaka taki slodki, pomyslalm sobie ze moglam miec takiego juz w kwietniu... moj maz zapytal sie to kiedy bierzemy sie do roboty?
chcialabym sie zaczac starac po @ ale boje sie ze w pracy jak teraz od razu przyniose l4 to znow bedzie, ze tylko zatrudnilam sie po to zeby byc w ciazy)pracuje od maja), przerasta mnie to wszystko, dlatego, ze nigdy nie mialam zadnych prolemow, w szkole wszystko robilam aby nie stwarzac sobie probleow, na studiach tez, na kazdym wykladnie itp...w ogole jakie teraz sa modne uczesania? w sobote jestesmy na slubie mojego kuzyna, nie chce mi sie strasznie tam isc, ale troche sie oderwe od tej rzeczywistosci... |
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez mierzył główkę, mówił o przedsionkach serduszka, pokazywał żołądek, pęcherz, rączki z paluszkami, nóżki i oczywiście fifolka też. Mały machał do nas łapką. Pytałam czy z serduszkiem wszystko dobrze, mówił, że tak. Chociaż zastanawiam się, czy tak dla siebie nie pojechać do innego miasta na specjalistyczne badanie serduszka.
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- To jest normalne, ja na początku nie słuchałam żadnego radia, bo przecież nie wolno mi piosenek, a jak się uśmiechnęłam, to się czułam strasznie winna. Ale to minęło... Do fryzjera pojechałam pierwszy raz po 3 miesiącach :/ ale dopiero wtedy wracałam do pracy, wcześniej nie czułam takiej potrzeby
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Maga skoro Cię to uspokoi to jedź do innego specjalisty, ale usg połówkowe robi się do 23 tc, a kolejki u dobrych lekarzy są dłuższe więc nie wiem czy zdążysz.
Ja z początku po # słuchałam tylko pieśni Anielski Orszak, ona mnie w pewien sposób uspokaja i daje nadzieję.. Taki dziwny mam gust Bo ogólnie lubię pieśni pogrzebowe
|
|
|
|
#1696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmmm ja w tym tygodniu o tej ostatnie moge zapomniec bo Tz na nocce, choć mi chyba we wszystj=kich wygodnie choc wiem ze nie powinnam! Cytat:
Cytat:
MAGUSIA! przeciez doktorek powiedział ze ok, to co sie chcesz ta dopatrzec? powtarzamy jak mantre ze teraz sie uda!!! |
|||
|
|
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
MAGUS! Ja nie mysle by lekarz chciał cos przed Toba ukryc jakby było nie tak. to chyba jest syndrom AM- lekarz mówi ze jest dobrze a w głowce cos szepce : a na pewno?
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uciekam, TŻ szybciej wraca z pracy
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
ostatnio jestem cicho bo neta nie mam ale w piątek już miec będęByłam dziś na wizycie, dzidziol super cały tańczył Zmniejszam luteine do 4 tabl. także wielka ulga ciśnienie przed USG miałam 160/80 więc położna powiedziała lekarzowi ze najpierw USG bo to bez sensu i jak wróciłam to już było 120/80 czyli tak jak zawsze ![]() Dostałam jeszcze nystatyne bo coś mnei tam kuło w środku i mam małą infekcje, to że mnie kość ogonowa na szczęście lub niesczęście jest normalne ![]() aa i mam pozwolenie na współżycie ale chyba jednak się boje ![]() za 2 tyg kolejna wizyta, a we wtorek jedziemy z TŻ na USG genetyczne ida was nadrabiac puki jestem u mamy
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
LUNAO!!!! super wieści przynośisz
![]() klask i:
|
|
|
|
#1702 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo się cieszę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super że wszystkie wizyty były takie dobre !! |
||||
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lunka własnie przed chwila rozmawiałam z lekarzem, który zajmuje sie takimi przypadkami u mnie w miescie. Opowiedziałam Mu wszystko i o tych badaniach co miałam wczesniej u hematologa. Stety-niestety potwierdział moje przypuszczenia! Powiedział, ze oczywiście czekamy na wyniki badań, ale niestety prawdopodobnie to było przyczyną poronienia. Także mam papier od doktor hematolog i wyniki banań z krwi w kórych mam mało krwinek i info o tym, ze sie agreguja czyli sklejaja. |
|
|
|
|
#1704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() o jaaa eksrimmmm. ale wciaz pamietam Twoj poprzedni avatar i nieustajaco Cie podziwiam Cytat:
heh... duzo sily! Wlasnie zjadlam przepyszna zupe z eko-dyni. na kolacje bedzie pasztet z cukini na cieplo. na podwieczorek muffinka z jablkiem. moja przyjaciolka mnie rozpieszcza )
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co jestem w 7 niebie
Dzwoniłam do laboratorium i zapytałam o wynik na paciorkowca i jest UJEMNY Przez niego w pierwszej ciąży straciłam Filipa prawdopodobnie.. Z tej okazji stawiam każdej soczek i talerz rosołu, świeżo gotowany ![]() ![]()
|
|
|
|
#1706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() : oklaski: ale super! to świetujemy!!!
|
||
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
matko jakie mam parcie na zupy. nawet rosol zjem.
bardzo sie ciesze Kochana!
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi sie przyda- dzieki Muffinka bym zjadła.... ![]() Cytat:
Kochana to bardzo dobra wiadomość..teraz już będzi tylko dobrze!! |
||
|
|
|
#1710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super wieści ![]() Cytat:
rosołku chętnie bym zjadła a soczek jaki masz?bardzo dobrze. z tego co pamiętam to na początku niewiele jadłaś. teraz nadrabiasz
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

boje sie ze nie dam rady, bo jestem z natury osoba niesmiala i nie jestem wybuchowa....
i dlatgo nie moge cytowac was ;/

Możesz spokojnie brać nic się nie stanie, w szpitalu jak leżałam to tam zawsze tak dają nawet we wczesnej ciąży

klask i: