![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
Smroda 71 testowałam
![]() O raju, ten, kto to wymyślił miał niebotyczną fantazję ![]() Może zaprezentowanie się na pierwszej randce wśród popielistej woni czterdziestowatowej żarówki, tańczącej Jezioro Łabędzie w duecie z tonerem do kserokopiarki nie jest rozwiązaniem konwencjonalnym, ale sam zapach należy do tzw. mocnych uderzeń. Chętnie przygarnęłabym 5 ml Halogenowej Bogini ![]()
#662 |
Zakorzenienie
|
Ja testuję dziś Esencie de Duende i jest prześliczna. Lekka, zwiewna, niekonfliktowa. Pachnie jak świeże paranie, wywieszone latem na słońcu, jak morska bryza muskająca ciało podczas spaceru po plaży. Ma jakąś wspólną nutę z Clinique Happy Heart, która bardzo mi odpowiada. Piękna, z przyjemnością nabyłabym kiedyś własną flaszeczkę, ale z tego co zobaczyłam to na Allegro puchy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Flowerbomb od wizazanki Gajowa
![]() Kojarzy mi się Addict'em..to chyba ze względu na wanilie, a raczej cukier waniliowy - ten gorzki posmak.. ale jest o wiele czystszy, wyrazniejszy.. bardzej dopracowany. Addict wydaje sie byc przy nim "brudny", zakurzony.. Tutaj jest syrop, wata cukrowa, przesłodki..kwiatkow malutko.. jest i nutka cytryny, ale tak delikatna ze nie warzy pozostalych składnikow..w przypadku addict, cytryna ta wydawala sie rozszczepiac calosc na elementy skladowe. Wąchając go dłuzej przywodzi mi na mysl ogromne kolorowe polskie lizaki na drewnianych patykach ktore dzis juz bardzo rzadko trafia się w sklepach...a ktore uwielbiam ![]() ![]() To killer, o duszy podobnej do tej Angela... ma w sobie to "cos". Nie jest jakis mega wyrafinowany, ale bardzo optymistyczny, pozytywny, uroczy.. i jakis taki dziecinny ![]() Swietny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() to Jezioro Łabędzie bardzo mi się podoba ![]() lecz dla mnie jest to Bóstwo, nie Bogini - Bóstwo tańczące Jezioro Łabędzie ![]() i tak na 5-10ml również byłabym chętna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Annie, Toccata: 5-10-15, zaraz sie zaaacznie
![]()
#667 |
Zakorzenienie
|
Byłam w Douglasie, cały zawalony piramidami różowych Kylie...
Testowałam natomiast nie to nowe różowe dzieło, ale Van Cleef & Arpels Jesień. Bardzo go lubię, mignęła mi nawet myśl o kupnie, ale chyba nie. Lubie go bardzo na nadgarstku, wąchanego co kilka minut. Bliżej twarzy i nosa wydaje mi się za chemiczny- trochę jak lakier do włosów czy co? |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#669 |
Zadomowienie
|
Champs Elysees dorwałam w Sephorze nareszcie. Od jakiegoś czasu mnie kusi ta opisywana delikatność, kwiatowość i mimoza! I jest mimoza i owszem, prawie jak bez, ale utrzymuje się przez pierwsze pół godziny, godzinę, ale później ta kwiatowość robi się ciut za słodka jak dla mnie i za ciężka, świeżość umyka. Teraz w nucie ostatniej ładnie mi pachnie na nadgarstku, ale pewnie całego 50 ml bym nie zdzierżyła.
A drugi dzisiejszy test zaowocował zakupem- Piwonia YR. Jakoś tak mnie urzekła. Delikatna, wesoła, soczysta, fajna na wiosnę, nic rzucającego na kolana, ot, przyjemna! ![]()
#670 |
Zakorzenienie
|
Shalimar EdP...
![]() Różni się od EdT, oj różni... Przede wszystkim mocą, ale skład też wydaje się inny. W EdT bardziej czuć cytrusy; nawet po dłuższym czasie przed gęstą wanilię i cudowną pudrową mgiełkę wyraźnie przebija limonka. Natomiast EdP... Magia. Kremowy, na pierwszym planie bergamotka i budyniowa wręcz wanilia, w tle kadzidło (jakie subtelne! piękne, niesamowicie kwitnie na rozgrzanej skórze), irys i drewno... cedrowe? Nie jestem pewna, a opisom nut trudno czasem ufać. Shalimar zniewala i barrrdzo rozleniwia. W obłoku tych perfum można tylko marzyć; co innego pozostaje, kiedy myśli same odpływają gdzieś daleko od codziennych, przyziemnych spraw i nic nie wydaje się istotne poza tymi perfumami. Chyba wpadłam na amen ![]()
#671 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Może mała wymiana próbkowa?
![]()
#673 |
Wtajemniczenie
|
Po wczorajszej dostawie różnych różności, zdaję relację
![]() La Perla Creation (nie mylić z Shiny Creation) Koszmar minionego dzieciństwa ![]() ![]() La Perla Eclix Znacznie przyjemniejsze wrażenia ![]() ![]() Menard L'eu de Kasaneka Zapach z wyraźną cynamonową nutą. Budzi lekkie skojarzenia z Jungle Elephant, ale stanowczo nie jest takim killerem, wysubtelnia go piżmo, delikatny dotyk jaśminu. Rochas Lumiere Ach ![]() ![]() ![]() Zakochałam się na zabój, zapach już dopisany do wish listy ![]() Lancome Mille et Une Roses Nooo, tu nie mogło być skuchy - piękna róża i koniec recenzji ![]() A rozwijając temat... cóż, byłam ogromnie ciekawa tych perfum, choć wiedziałam, że to nie jest dawne 1000 et une Roses, zapach legenda. Ale jest co wąchać, to róża od początku do końca, otwarcie idealne, brak niepotrzebnych składników, których nie brak w innych różanych interpretacjach i które podobno mają uczynić różę bardziej interesującą. Ja jestem raczej zwolenniczką róży jako single note'a i Mille jest dla mnie wprost stworzone ![]() ![]() ![]()
#674 | |
Zadomowienie
|
I ja byłam na etapie testowania obu
![]() Cytat:
![]() natomiast La Perla Eclix - kokos i wanilia tak się wybijają, że mnie zemdliły ![]()
![]() |
#675 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj mały teścik Blue Laurena (Maja79
![]() Jak dla mnie to taka bardziej plastikowa wersja J'adore. Takie J'adorowate coś z nutką występującą w Eternity. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
LL edt - ładna, delikatna, lżejsza wersja edp, ale zbyt ulotna, po 1 godz. już jej nie czuję
![]() Trussardi Inside- baaaardzo mi się podobają, ciepłe, słoneczne, słodkawe, takie śródziemnomorskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Rozeznanie
|
T-Girl. Po prostu śliczne
![]() Na początku przypominają mi do złudzenia Tommy Girl Summer Cologne 2004 (bukiet koniczyny i cieciorki), później jednak "skręcają" w strone zimnych, wyniosłych floksów (ta sama nuta w Premier Jour), czuć tez trawę, i podobną co w L'Eau Chaumet nutke spaceru nad rzeką ![]()
#679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#680 |
Zadomowienie
|
zaległe testy:
Theorema Esprit d'ete - jestem zauroczona; gdy pierwszy raz testowałam skojarzył mi się z ciepłym mlekiem, ale to była końcówka przeziębienia i nos mi szwankował ![]() zapach z jednej strony świeży, ziołowy ![]() Eau d’Hadrien – limonka, duuuużo limonki; zapach kwaśny, bardzo orzeźwiający; zapewne na lato byłby idealny, ale w sumie wystarczy skropić się sokiem z cytryny i efekt będzie taki sam ![]() Fantasia Fendi – trochę kwiatków, trochę owoców a do tego fajna cierpka nuta, która dodaje zapachowi nieco ostrości; niby nic nadzwyczajnego, ale przyjemnie mi się go nosiło na nadgarstku |
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
Kasia... a jak z lalique .... czekam z niecierpliwością .....
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj Pure Poison , które niedyś pachniało na mnie całkiem calkiem, a dzisiaj
wydobywa się z nich jakaś apteczna, ba stomatologiczna ![]() Spadający na łeb na szyję , poziom estrogenów czyni cuda z zapachami na mojej skórze ![]() Klimakterium nie słuzy perfumom ![]()
#685 |
Zakorzenienie
|
Gloria - z próbeczki od Itaki
![]() Pierwsze skojarzenie:ja to znam! Ależ oczywiście:Cinema - ten sam migdałowo - waniliowy otulający mix, z tym, że w Glorii nieco delikatniejszy, mniej intensywny. W sumie Gloria dosyć mi się podoba, z przyjemnością zużyje próbkę, ale gdybym miała któryś kupic, to raczej wybrałabym małą butelczynkę Cinema- na dni, kiedy ma się chęć pachnieć zwyczajnie i ciepło. |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Testuję moje nowe nabytki:
Flower Kenzo - kwiatowe i przede wszystkim pudrowe. W pierwszej nucie wyczuwam kwiaty z odrobiną cukru, poźniej stają się mocno pudrowo - kremowe (troszkę podobne do kremu nivea). Nie pachną na mnie mocno, nie mają ogona, raczej trzymają się blisko skóry. Nie męczą i podobają mi się, jednak nie wiem czy na tyle aby zużyć te 30 ml. ![]() Alien - właśnie dostałam paczkę i pierwsze wrażenie mojego męża to: "wiosenne" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Rozeznanie
|
Rozterko, to nie chodzi o skórę (to akurat ma najmniejsze znaczenie), ale o węch. Wahania poziomu hormonów powodują to, ze inaczej postrzegamy zapachy, i to nie tylko perfum, także jedzenia (coś bardziej/mniej smakuje), czy nawet własnego potu.
#688 |
Zakorzenienie
|
Heh no u mnie też się coś dzieje dziwnego i bynajmniej nie chodzi może o zmianę postrzegania zapachów, ile o ich trwałość. Od pewnego czasu zauważyłam, że perfumy, które niegdyś trzymały się prawie cały dzień teraz wytrzymują max. 2-3 godziny, o tych słabszych nie wspomnę, to zaczyna być wkurzające
![]() Najgorsze, że dotyczy to również moich ostatnich nabytków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam teraz płodne dni i wszelkie zapachy na mnie kwitną - nawet te, które normalnie są na mnie obrzydliwe albo znikają w tempie ekspresowym - teraz kusząco rozwijają się, atakując przepięknymi nutami całe otoczenie ![]() Nie powiem, to całkiem przyjemne, ale z drugiej strony niebezpieczne - to nie jest dobry moment na prawdziwe testowanie czegoś, co chciałabym kupić ![]()
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() EDP jest magiczne, ale EDT lepiej sprawdza sie na ubraniach niż na skórze w moim przypadku - pięknie rozwija się w kwiaty po kilku dniach, podczas gdy na skórze czuję tylko wanilię i cytrynowo - pudrową nutę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.