|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c
Paulina gratuluję udanego ślubu i wesela
i rzecz jasna skonsumowania pożycia małżeńskiego
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c
kochane macie zdjęcia z naszego pleneru na poczcie
|
#3663 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej ho
Cytat:
![]() Wspaniale, że wszystko się udało! ![]() Cytat:
Ja tam nie mam wątpliwości - M. nie jest najpiękniejszym facetem na świecie, ja też nie jestem ani najpiękniejsza ani najinteligentniejsza. A bierzemy ślub, bo się kochamy i chcemy być razem.kilianna na dziecko nigdy nie jest dobry czas, za 2-3 lata też coś będzie na przeszkodzie. Wydaje mi się, że najważniejsze, żebyś Ty czuła się gotowa. U mnie znów mnóstwo spraw do przodu. Udzieliłam "wywiadu" koleżance, która pisze pracę o ślubach. Byłam u neurologa i dostałam skierowanie na rehabilitację. Ale żadnego guza ani krzywizn nie ma, więc super. Załatwiłam nową panią do sprzątania. Zamówiłam torby na jabłka (w które goście będą się mogli zapakować przed wyjściem) - bordowe z nadrukiem - w sam raz do koloru przewodniego. Przedłużyłam abonament telefoniczny i dostałam pierwszego w życiu smartfona. Załatwiłam też, że Pani od paznokci przyjdzie w dniu ślubu, więc i ja i Mama będziemy miały na świeżo zrobione. Nie wiem czy Wam wspominałam, ale okazało się, że na sali mają bordowe obrusy i bordowe szarfy na pokrowce, więc wszystko będzie w kolorach przewodnich. Kupiłam sobie też PerspiBlock - może nie będę się mocno pocić na weselu. Zostało 10 dni! Uwierzycie? ![]() Do załatwienia: - spowiedź - zebranie i przywiezienie jabłek - zapłacić księdzu - dogadać się z zakonnicami w sprawie dekoracji kościoła i dostępu do organów - posprzątać sypialnię - skończyć personalizować winietki i projektować papeterię - zawieźć do drukarni pliki papeterii - przypomnieć cukierni o torcie - skończyć kompletować koszyk do łazienki - ćwiczyć układ na pierwszy taniec - relaksować się
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz tylko dopięcie wszystkiego i juhuuuu
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Ale sie obzarlam...normalnie pekam...dzis byl dyzur TZ w kuchni, no i jego popisowe danie steki z poledwicy wolowej z zapiekanymi ziemniaczkami i salatka...mniaaaaammmm... . ![]() Madzia0108 - gratulacje ![]() Twoje fotki to powinny znalesc sie we wszystkich mozliwych czasopismach i blogach, niech ludzie biora przyklad i czepia pomysly ![]() A wlasnie dzieki tobie sobie przypomnialam ze my tez mielismy zawisnac w jakims holenderskim czasopismie slubnym z naszym slubem na Dominikanie. Ale nie pamietam w jakim ani kiedy , bo to moj TZ maczal w tym palce. Kiedys zabral do pracy nasz album, i jakis kolega przekazal innemu koledze ze mamy super fotki, no i pozniej robili z TZ wywiad co i jak, w sumie nawet nie wiem co tam pogadal bo mnie przy tym nie bylo![]() Paulinka piekna relacja ![]() Mam nadzieje ze nie poniszczylas sobie bardzo tych obcasikow ![]() No i czekamy z niecierpliwoscia na fotki ![]() Kindziu to nie ladnie tak na chwile wstawiac ciasteczka na wizaz, nie widzialam i jest mi teraz smutno ![]() A tak w ogole to jak tam twoja turkusowo-czekoladowa kuchnia? Lady - rozwalil mnie twoj tekst: " i nawet za to jestem w stanie nie kupowac nic przez kolejny miesiac (ale tylko 1) "![]() A i widze ze pol dnia przegadalyscie o dzieciach...ja sie w tej kwesti lepiej nie bede wypowiadac, zebyscie mnie nie zlinczowaly bo chyba jestem tutaj jedyna ktora ich nie planuje i mam troche inne podejscie do tego niz wy...
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj tam oj tam ... każdy ma swoje poglądy i swoje priorytety nikogo nie linczujemy
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wróciłam z ugadywania się z zespołem:P powiem wam, że mam takie przeczucie, że to byłoby super wesele, gdyby nie to co może mnie czekać z mamą...
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem jakaś zmęczona dzisiaj, chyba pogoda tak na mnie wpływa...
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga uwaga!!
![]() zapłacone księdzu, kieliszki zrobione, robienie dekoracji coraz bardziej mi się podoba wycieliśmy duuuże serce z gruuubej tektury, obkleimy białym materiałem a na to jakiś tiulik czy coś:Pkieliszki tez zrobiliśmy swoje do rozbijania. Teraz tylko wywołać okres:P próbuje dziś sposobu z netu
|
#3670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wogole nie planujecie dzieci, czy narazie sie wstrzymujecie?
|
||
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Marylko: Ja Cię rozumiem, każdy planuje jak chce
Chciałam tylko zapytać, czy nie miałaś "fal" instynktu że raz byś chciała a raz nie, czy po prostu od razu nie poczuwałaś się do bycia mamą?![]() Mój tż bardzo by chciał, ja generalnie też.Ale teraz mam fazę, że jednak boję się stracić moją "wolność". Z drugiej strony wiem, że bardzo czekać nie mogę
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn one tak twierdza ![]() Ale jakos tak, miec swojego dziecka sobie nie wyobrazam...i im dluze sie nad tym zastanawiam tym bardziej jestem pewna swojego wyboru. Ile razy jestesmy z TZ gdzies gdzie sa dzieci, ZOO, kino, park, plaza...gdziekolwiek, pierwsza rzecz o jakiej mysle to " dzieki Bogu, ze nie mamy dzieci, ze nie placza, nie wierca sie, nie chca kupy, nie trzeba ich pilnowac zeby nie wpadly do wody, nie chca jesc, pic, nie grymasza ze chca do domu" i ze mozemy spoknie sobie odpoczac, i robic na to na co mamy ochote. Wiekszosc moich znajomych ma teraz dzieci i jak patrze jak nagle zmienilo sie ich zycie to nie umiem sobie wyobrazic siebie w tej roli, przestali odbierac telefony, bo maja sciszone ( dziecko spi), na urodziny nie przyjda ( bo nie ma dziecka z kim zostawic), na obiad ich nie wyciagniesz ( bo dziecko bedzie marudzic), na wakacje nie pojada ( bo sie boja ze dziecko zlapie jakiegos wirusa), na zakupy tez nie chodza ( bo sa inne wydatki)...nie wiem, moze jestem inna, ale mnie taka zmiana i ograniczenie wolnosci przeraza... A najlepsze jest to ze przed zajsciem w ciaze wszystkie zgodnie twierdzily, ze przeciez wcale tak nie musi byc, ze to od nas zalezy jak sobie dziecko wychowamy, ze one nie zamierzaja zmieniac swojego zycia, ze z dzieckiem mozna tak samo z niego korzystac....hmmm...ja jakos tego nie widze... |
|
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
temat dzieci na tapecie - u nas jest tak, że TŻ bardzo by chciał mieć dzieciaczki już teraz. Ja zdecydowanie nie czuję się na to jeszcze gotowa. Pewnie wynika to ze sporej różnicy wieku między nami (7 lat). Wiem, że któregoś dnia będę najszczęśliwszą kobietą na świecie mogąc dać mojemu mężowi potomka ale raczej poczekam z tym 3-4 lata. Być może zabrzmi to jakbym stawiała karierę ponad wszystko ale chciałabym do tego czasu wypracować sobie lepszą pozycję w firmie. Popracować dłużej tak żeby mieć pewność, że po urlopie macierzyńskim będę miała gdzie wrócić. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie planowania dziecka kiedy nie miałabym stabilnego zatrudnienia, lub w ogóle nie pracowałabym....
|
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety ale tak jak piszesz to już jes ograniczenie wolności, jeżeli nie ma z kim zostawić dziecka to niestety, ale do kina nie można pójść, pojechać na imprezę czy spotkać się gdzies poza domem ze znajomymichociaż my z mężem jakoś radzimy sobie jeśli chodzi o zanjomych i dziecko, często to oni prszyjeżdżają do nas, lub moi rodzice bardzo często wyganiają nas na imprezy albo "randki" żeby oni mogli jak najwięcej być z wnuczką |
|
|
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3677 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny pomozecie??
jedziemy jutro ustslac menu i podpowiedzcie co Wy mialayscie na swoich wesalach??
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szanujmy swoje marzenia i poglądy ![]() no ;]ja lecę buzi i do jutraaa
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Cie doskonale rozumiem ![]() Bo pomimo, że macie wizję, że mój ojciec to cudowny człowiek, bo potrafi mi dać na "marzenie" to tak nie jest. Myśli,że jak mi da pieniądze to to wszystko zastąpi. Wiem dobrze, że jestem niechcianym dzieckiem - bo chciał mieć syna i nigdy go dla mnie nie było. Płacić owszem - na potrzebne wydatki dostawałam jak alimenty. Ale nigdy nie miał dla mnie czasu. Nigdy mi nie poświęcił czasu, siebie i mam do niego żal. ![]() Dlatego uważam, że postępujesz bardzo odpowiedzialnie I to jest najważniejsze
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne Marylko, ja Ciebie też rozumiem, ja niby bardzo chcialabym dziecko, TZ rowniez, ale sama czasmi mysle z ilu rzeczy bede musiala zrezygnowac
tak jak zresztą to napisalas. Ale z drugiej strony nie chce sie obudzic np po 30 na karku z myslą czemu nie mam jeszcze dziecka, zeby nie bylo za pozno, wkoncu dziecko to też moje marzenie
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie już praktycznie wszystko gotowe Jeszcze jutro z rana spowiedź, a wieczorem dekoracja sali i pazurki. Zero stresu totalny luz i myślę, że już tak zostanie do końca dzięki tym wszystkim otaczającym nas ludziom Jest bardzo wesoło i przyjemnie.
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;36482152]kili ja Cię akurat świetnie rozumiem bo dla mnie praca jest na pierwszym miejscu, chce się wyprowadzić od teściów i pójść na swoje. Wiem że możemy nie mieć dzieci (mogę umrzeć w trakcie porodu) ale zawsze pozostaje adopcja. Mój tż mnie wkurza masakrycznie bo mówi żebym odstawiła tabsy i zaczęli starać. Jak mówię mu np. że coś muszę mu powiedzieć to pierwsza jego odpowiedź : będę tatą? [/QUOTE] czyli Twój TŻ ma już instynkty. A dlaczego myślisz, że moglabys umrzeć przy porodzie? Paulinko, wspaniała relacja Marylka,ja Cię też świetnie rozumiem, nie każdy ma instynkty macierzynskie i tacierzynskie, nie każdy chce mieć dziecko. Znam pary, które żyją samotnie i nie chcą dzieci (przynajmniej tak mówią). Ja to szanuje. Ja terazz nie czuję, że chciałabym już mieć dziecko i gdy lekarz mówi mi, że powinnam jak najprędzej zachodzić w ciąże , to wtedy czuje sie wrecz na chama zmuszana, to w przyszłości chciałabym mieć dziecko, ale chciałaby, by pojawiło się wtedy, gdy będę naprawdę czuła radość z ciąży. W tym momencie obawiam się, że radości nie byłoby za wiele |
|
|
|
|
#3683 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzieki dziewczyny za zrozumienie Mysle ze decyzja o dziecku, to bardzo indywidualna i powazna decyzja, i wg mnie powinna byc 100 razy przemyslana. Ja na dzien dzisiejszy jestem na nie, ale byc moze ktoregos dnia sie obudze i powiem ze jednak jest cos czego mi do pelni szczescia brakuje...kto wie, zycie jest zaskakujace, i czasami zaskakujemy samych siebie. Ale jedno wiem na pewno, jesli kiedykolwiek zdecydowalabym sie na dziecko to tylko w momencie jesli bede mogla mu zapewnic wszystko czego potrzebuje, (nie mylic z ruzpuszczaniem i pozwalaniem na wszystko) a jednoczescie nie bede musiala rezygnowac z wlasnych przyjemnosci. No to znacie juz moje poglady
|
|||
|
|
|
#3684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o wolność to faktycznie tak jest w niektórych przypadkach. Ja np. po mojej przyjaciółce tego nie widzę, bo ona zabiera Młodą wszędzie z Nami gdziekolwiek idziemy i ona jest tak przyzwyczajona do wszelkich wojaży że zachowuje się jak anioł. To tez kwestia wychowania, ale serio jak byłyśmy w ZOO we trzy to mówiłam jej że takich dzieciaków jak tam bym za skarby nie chciała, tarzały się po ziemi i wyły o wszystko, a Nasza Mała tylko pytała: "mamusiu dzieci cos boli? mają tyty?" bo uczona była od dziecka że płacz nie jest żadnym sposobem uzyskania czegokolwiek, a płacze się wtedy gdy coś Cię boli lub gdy ktoś zrobi Ci krzywdę, a nie dlatego że mamusia nie kupiła lalki. Poza tym weekendy wieczorne u nich zarezerwowane są dla dziadków, ona zostaje z nimi, a my wtedy imprezujemy. Minus taki że w niedzielę rano Mały Budzik wpada do łóżka i mówi: Mamusiu tawaaamy ![]() Ale wtedy od razu wpada dziadziuś i ją zabiera na spacer czy gdzieś. Ja poniekąt nie boję się ograniczenia wolności bo w tygodniu tak czy siak jakichś cudów nie wyprawiamy, a w weekendy planuję wprowadzić taki system jak ma moja przyjaciółka. I moich rodziców jestem pewna bo mój Tato uwielbia dzieci i czeka na wnuka z niecierpliwością, podobnie jak moja Mami. Także z weekendowych imprez podejrzewam że nie zrezygnujemy. No. To się opisałam. Ważne żeby być w życiu szczęśliwym. Jeśli dadzą Ci to dzieci to super, jeśli szczęście w życiu sprawią Ci podróże i swobodne życie z mężem to też wspaniale
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;36483091]a nie mówiłam wam ze nasza kwiaciarka weźmie za bukiet ślubny, 3butonierki, dekorację auta i bransoletkę dla świadkowej 150zł
[/QUOTE]Cena rewelka Super kwiaciarka ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Więc nie jesteś sama
|
|
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz zwariuję
|
|
|
|
#3687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cudowne ... ![]() ![]() klask i:Moniq byłaś piękną Panną Młodą ![]() MiciaKicia mam małe pytanko. Na Twoich fotkach ślubnych widziałam fajną bluzkę na ramiączka z napisem ,,baby inside''. Może kupowałaś ją gdzieś na necie, bo chciałam coś takiego swojej psiapsiółce ufundowac na urodzinki.
|
|
|
|
|
#3688 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co jest? |
||
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;36489445]
co jest?[/QUOTE]tak się rozchorować Brakło mi chusteczek do smarkania... Zużyłam 2 rolki papieru... na smarkanie... :/ ![]() Mąż w pracy na nockę |
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że posiadanie dzieci jest tylko i wyłącznie indywidualnością pary
Ja np baaaardzo odczuwam pragnienie od dłuzszego czasu... na pewno pół roku ale czekamy do ślubu pomimo, że ja mam 22 narzeczony 27.---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- polopirynka moze??
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

i rzecz jasna skonsumowania pożycia małżeńskiego

Ja tam nie mam wątpliwości - M. nie jest najpiękniejszym facetem na świecie, ja też nie jestem ani najpiękniejsza ani najinteligentniejsza. A bierzemy ślub, bo się kochamy i chcemy być razem.
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

nikogo nie linczujemy

tak jak zresztą to napisalas. Ale z drugiej strony nie chce sie obudzic np po 30 na karku z myslą czemu nie mam jeszcze dziecka, zeby nie bylo za pozno, wkoncu dziecko to też moje marzenie
Nie wiem i nie rozumiem jak ja moglam wytrwac w tym toksycznym zwiazku dluzej niz tydzien
Więc nie jesteś sama
klask i: