Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne cz. 29 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 19:19   #3661
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m
Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c

Paulina gratuluję udanego ślubu i wesela i rzecz jasna skonsumowania pożycia małżeńskiego

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:43   #3662
madzia2306
Zakorzenienie

Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c

kochane macie zdjęcia z naszego pleneru na poczcie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:46   #3663
Blacky
Zadomowienie

Hej ho

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
nie bedzie mojej mamy na weselu. Poprosilam ja by oddala mi kase, za to że jej zaplacilam za ubrania na wesele, dlatego że jest pijana, powiedziala zebym se je wziela wiec je wzielam i pocielam.
dziekuje za uwage
ps. nie wiem na jasna cholere robie to wesele...
Bardzo mi przykro.

Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
Relacja z przygotowań i ślubu Pauliny i Jarka
01.09.2012 r.

Wspaniale, że wszystko się udało!

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Osobiscie to bardzo nie chcialabym zeby jakikolwiek facet kiedykolwiek wzbudzil we mne inne (mocniejsze) uczucie niz przyjazn, a jego obecnosc sprawiala mi wieksza radosc niz obecnosc meza... Nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic. Zawsze, ale nie po slubie... Taka ze mnie konserwatystka starej daty...
Uczucie to nie, ale nie da się nie docenić dobrego ciastka. Ja tam nie mam wątpliwości - M. nie jest najpiękniejszym facetem na świecie, ja też nie jestem ani najpiękniejsza ani najinteligentniejsza. A bierzemy ślub, bo się kochamy i chcemy być razem.

kilianna na dziecko nigdy nie jest dobry czas, za 2-3 lata też coś będzie na przeszkodzie. Wydaje mi się, że najważniejsze, żebyś Ty czuła się gotowa.

U mnie znów mnóstwo spraw do przodu. Udzieliłam "wywiadu" koleżance, która pisze pracę o ślubach. Byłam u neurologa i dostałam skierowanie na rehabilitację. Ale żadnego guza ani krzywizn nie ma, więc super. Załatwiłam nową panią do sprzątania. Zamówiłam torby na jabłka (w które goście będą się mogli zapakować przed wyjściem) - bordowe z nadrukiem - w sam raz do koloru przewodniego. Przedłużyłam abonament telefoniczny i dostałam pierwszego w życiu smartfona. Załatwiłam też, że Pani od paznokci przyjdzie w dniu ślubu, więc i ja i Mama będziemy miały na świeżo zrobione. Nie wiem czy Wam wspominałam, ale okazało się, że na sali mają bordowe obrusy i bordowe szarfy na pokrowce, więc wszystko będzie w kolorach przewodnich. Kupiłam sobie też PerspiBlock - może nie będę się mocno pocić na weselu.

Zostało 10 dni!
Uwierzycie?

Do załatwienia:
- spowiedź
- zebranie i przywiezienie jabłek
- zapłacić księdzu
- dogadać się z zakonnicami w sprawie dekoracji kościoła i dostępu do organów
- posprzątać sypialnię
- skończyć personalizować winietki i projektować papeterię
- zawieźć do drukarni pliki papeterii
- przypomnieć cukierni o torcie
- skończyć kompletować koszyk do łazienki
- ćwiczyć układ na pierwszy taniec
- relaksować się

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:49   #3664
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Zostało 10 dni!
Uwierzycie?

Do załatwienia:
- spowiedź
- zapłacić księdzu
- posprzątać sypialnię
- relaksować się
teraz tylko dopięcie wszystkiego i juhuuuu

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:53   #3665
marylka80
Zadomowienie

Ale sie obzarlam...normalnie pekam...dzis byl dyzur TZ w kuchni, no i jego popisowe danie steki z poledwicy wolowej z zapiekanymi ziemniaczkami i salatka...mniaaaaammmm... .

Madzia0108 - gratulacje
Twoje fotki to powinny znalesc sie we wszystkich mozliwych czasopismach i blogach, niech ludzie biora przyklad i czepia pomysly
A wlasnie dzieki tobie sobie przypomnialam ze my tez mielismy zawisnac w jakims holenderskim czasopismie slubnym z naszym slubem na Dominikanie. Ale nie pamietam w jakim ani kiedy, bo to moj TZ maczal w tym palce. Kiedys zabral do pracy nasz album, i jakis kolega przekazal innemu koledze ze mamy super fotki, no i pozniej robili z TZ wywiad co i jak, w sumie nawet nie wiem co tam pogadal bo mnie przy tym nie bylo

Paulinka piekna relacja
Mam nadzieje ze nie poniszczylas sobie bardzo tych obcasikow
No i czekamy z niecierpliwoscia na fotki

Kindziu to nie ladnie tak na chwile wstawiac ciasteczka na wizaz, nie widzialam i jest mi teraz smutno
A tak w ogole to jak tam twoja turkusowo-czekoladowa kuchnia?

Lady - rozwalil mnie twoj tekst: " i nawet za to jestem w stanie nie kupowac nic przez kolejny miesiac (ale tylko 1) "

A i widze ze pol dnia przegadalyscie o dzieciach...ja sie w tej kwesti lepiej nie bede wypowiadac, zebyscie mnie nie zlinczowaly bo chyba jestem tutaj jedyna ktora ich nie planuje i mam troche inne podejscie do tego niz wy...
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:55   #3666
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość

Ale sie obzarlam...normalnie pekam...dzis byl dyzur TZ w kuchni, no i jego popisowe danie steki z poledwicy wolowej z zapiekanymi ziemniaczkami i salatka...mniaaaaammmm... .

A i widze ze pol dnia przegadalyscie o dzieciach...ja sie w tej kwesti lepiej nie bede wypowiadac, zebyscie mnie nie zlinczowaly bo chyba jestem tutaj jedyna ktora ich nie planuje i mam troche inne podejscie do tego niz wy...
o ale pyszności

oj tam oj tam ... każdy ma swoje poglądy i swoje priorytety nikogo nie linczujemy

Stary 2012-09-12, 19:57   #3667
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Hejka

to się wykosztują... nie wiem co za tą kwote moznaby kupic.. moze jakieś wouchery do spa (np na masaz, jaccuzzi?), albo inną przyjemnosc?
no wiesz... 8 osób po 20 zł... a nie zapraszałam nikogo z pracy na wesele. Ba! Nie dałam im jeszcze zaproszenia na ślub

wróciłam z ugadywania się z zespołem:P

powiem wam, że mam takie przeczucie, że to byłoby super wesele, gdyby nie to co może mnie czekać z mamą...
Stary 2012-09-12, 19:59   #3668
klaudusk_a
Zakorzenienie

ja jestem jakaś zmęczona dzisiaj, chyba pogoda tak na mnie wpływa...

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Zostało 10 dni!
Uwierzycie?

Do załatwienia:
- spowiedź
- zapłacić księdzu
- posprzątać sypialnię
- relaksować się
no to teraz tylko z górki

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:00   #3669
nuna2
Zakorzenienie

uwaga uwaga!!

zapłacone księdzu, kieliszki zrobione, robienie dekoracji coraz bardziej mi się podoba wycieliśmy duuuże serce z gruuubej tektury, obkleimy białym materiałem a na to jakiś tiulik czy coś:P

kieliszki tez zrobiliśmy swoje do rozbijania. Teraz tylko wywołać okres:P
próbuje dziś sposobu z netu
Stary 2012-09-12, 20:04   #3670
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
i juz zostajecie? tak na stałe ?

tak, nie mamy po co tu siedziec. Ja skoncze podyplomowke w marcu i mozemy wyjezdzac. Tz ma dosc swojej pracy. Nerwowo tam nie wytrzymuje juz. Z rodzicami tz wiesz jak jest.
Nie ma sesnu tu siedziec, mi pracy nikt tu nie da, totalne bezrobocie jest. Te moje 3 kierunki moge sobie w dupke wsadzic.

tz sie uparł ze wyjezdzamy i juz. Tylko najgorsze jest ze nie mamy do kogo nie mamy na kogo liczyc. Chyba z jakims biurem pracy wyjedziemy, najpierw tz a potem ja do niego dojade. Mamy plan na 5 lat tam byc, zarobic i wrocic i sie wybudowac. I tz chce cos swojego otworzyc wtedy.

ciezko jest z praca tam ?
poszło pw

Cytat:

a czemu mialybysmy Cie zlinczowac? wogole nie planujecie dzieci, czy narazie sie wstrzymujecie?
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:04   #3671
kasia_kuku
Zakorzenienie

Marylko: Ja Cię rozumiem, każdy planuje jak chce Chciałam tylko zapytać, czy nie miałaś "fal" instynktu że raz byś chciała a raz nie, czy po prostu od razu nie poczuwałaś się do bycia mamą?

Mój tż bardzo by chciał, ja generalnie też.Ale teraz mam fazę, że jednak boję się stracić moją "wolność". Z drugiej strony wiem, że bardzo czekać nie mogę

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:05   #3672
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

kieliszki tez zrobiliśmy swoje do rozbijania. Teraz tylko wywołać okres:P
próbuje dziś sposobu z netu

Stary 2012-09-12, 20:17   #3673
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
o ale pyszności

oj tam oj tam ... każdy ma swoje poglądy i swoje priorytety nikogo nie linczujemy
Generalnie do dzieci nic nie mam, kocham je, moje dwie siostrzenice mnie uwielbiaja, jestem ich ulubiona ciocia tzn one tak twierdza

Ale jakos tak, miec swojego dziecka sobie nie wyobrazam...i im dluze sie nad tym zastanawiam tym bardziej jestem pewna swojego wyboru. Ile razy jestesmy z TZ gdzies gdzie sa dzieci, ZOO, kino, park, plaza...gdziekolwiek, pierwsza rzecz o jakiej mysle to " dzieki Bogu, ze nie mamy dzieci, ze nie placza, nie wierca sie, nie chca kupy, nie trzeba ich pilnowac zeby nie wpadly do wody, nie chca jesc, pic, nie grymasza ze chca do domu" i ze mozemy spoknie sobie odpoczac, i robic na to na co mamy ochote.

Wiekszosc moich znajomych ma teraz dzieci i jak patrze jak nagle zmienilo sie ich zycie to nie umiem sobie wyobrazic siebie w tej roli, przestali odbierac telefony, bo maja sciszone ( dziecko spi), na urodziny nie przyjda ( bo nie ma dziecka z kim zostawic), na obiad ich nie wyciagniesz ( bo dziecko bedzie marudzic), na wakacje nie pojada ( bo sie boja ze dziecko zlapie jakiegos wirusa), na zakupy tez nie chodza ( bo sa inne wydatki)...nie wiem, moze jestem inna, ale mnie taka zmiana i ograniczenie wolnosci przeraza...

A najlepsze jest to ze przed zajsciem w ciaze wszystkie zgodnie twierdzily, ze przeciez wcale tak nie musi byc, ze to od nas zalezy jak sobie dziecko wychowamy, ze one nie zamierzaja zmieniac swojego zycia, ze z dzieckiem mozna tak samo z niego korzystac....hmmm...ja jakos tego nie widze...
Stary 2012-09-12, 20:22   #3674
fablous
Zakorzenienie

temat dzieci na tapecie - u nas jest tak, że TŻ bardzo by chciał mieć dzieciaczki już teraz. Ja zdecydowanie nie czuję się na to jeszcze gotowa. Pewnie wynika to ze sporej różnicy wieku między nami (7 lat). Wiem, że któregoś dnia będę najszczęśliwszą kobietą na świecie mogąc dać mojemu mężowi potomka ale raczej poczekam z tym 3-4 lata. Być może zabrzmi to jakbym stawiała karierę ponad wszystko ale chciałabym do tego czasu wypracować sobie lepszą pozycję w firmie. Popracować dłużej tak żeby mieć pewność, że po urlopie macierzyńskim będę miała gdzie wrócić. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie planowania dziecka kiedy nie miałabym stabilnego zatrudnienia, lub w ogóle nie pracowałabym....

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:23   #3675
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:

A najlepsze jest to ze przed zajsciem w ciaze wszystkie zgodnie twierdzily, ze przeciez wcale tak nie musi byc, ze to od nas zalezy jak sobie dziecko wychowamy, ze one nie zamierzaja zmieniac swojego zycia, ze z dzieckiem mozna tak samo z niego korzystac....hmmm...ja jakos tego nie widze...
to chyba rzeczywiście nie wiedziały jak bardzo życie się zmienia po urodzeniu dziecka niestety ale tak jak piszesz to już jes ograniczenie wolności, jeżeli nie ma z kim zostawić dziecka to niestety, ale do kina nie można pójść, pojechać na imprezę czy spotkać się gdzies poza domem ze znajomymi

chociaż my z mężem jakoś radzimy sobie jeśli chodzi o zanjomych i dziecko, często to oni prszyjeżdżają do nas, lub moi rodzice bardzo często wyganiają nas na imprezy albo "randki" żeby oni mogli jak najwięcej być z wnuczką

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:27   #3676
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Marylko: Ja Cię rozumiem, każdy planuje jak chce Chciałam tylko zapytać, czy nie miałaś "fal" instynktu że raz byś chciała a raz nie, czy po prostu od razu nie poczuwałaś się do bycia mamą?

Mój tż bardzo by chciał, ja generalnie też.Ale teraz mam fazę, że jednak boję się stracić moją "wolność". Z drugiej strony wiem, że bardzo czekać nie mogę
No wlasnie chyba nie mialam nigdy fali na dziecko...tzn zanim poznalam TZ to jakos tak logiczne mi sie wydawalo, ze jak znajde odpowiedniego faceta, to bedzie slub, a po slubie dziecko, ale jakos nigdy glebiej sie nad tym nie zastanawialam czy tego naprawde chce. Teraz kiedy w zasadzie trzebaby podjac decyzje na tak czy na nie, to wiecej o tym mysle, i staram sie w roznych sytuacjach dostrzegac plusy i minusy posiadania dzieci. No i niestety jak na razie lista minusow jest zdecydowanie dluuuuuuzsza niz plusow. Jest nam teraz tak dobrze z TZ, mamy wspolne marzenia, chcemy rozwijac swoje hobby, podrozowac...no i umowmy sie, dziecko zaczyna wszystko komplikowac, a ja chce naprawde wycisnac z zycia tyle na ile to mozliwe...
Stary 2012-09-12, 20:33   #3677
kachna21
Raczkowanie

dziewczyny pomozecie??
jedziemy jutro ustslac menu i podpowiedzcie co Wy mialayscie na swoich wesalach??
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:35   #3678
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie chyba nie mialam nigdy fali na dziecko...tzn zanim poznalam TZ to jakos tak logiczne mi sie wydawalo, ze jak znajde odpowiedniego faceta, to bedzie slub, a po slubie dziecko, ale jakos nigdy glebiej sie nad tym nie zastanawialam czy tego naprawde chce. Teraz kiedy w zasadzie trzebaby podjac decyzje na tak czy na nie, to wiecej o tym mysle, i staram sie w roznych sytuacjach dostrzegac plusy i minusy posiadania dzieci. No i niestety jak na razie lista minusow jest zdecydowanie dluuuuuuzsza niz plusow. Jest nam teraz tak dobrze z TZ, mamy wspolne marzenia, chcemy rozwijac swoje hobby, podrozowac...no i umowmy sie, dziecko zaczyna wszystko komplikowac, a ja chce naprawde wycisnac z zycia tyle na ile to mozliwe...
no i spoko !! i niech nikt sie nie waży was linczować szanujmy swoje marzenia i poglądy no ;]

ja lecę buzi i do jutraaa

Stary 2012-09-12, 20:46   #3679
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem Najważniejsze to być szczęśliwym człowiekiem Ja Cie doskonale rozumiem

Bo pomimo, że macie wizję, że mój ojciec to cudowny człowiek, bo potrafi mi dać na "marzenie" to tak nie jest. Myśli,że jak mi da pieniądze to to wszystko zastąpi. Wiem dobrze, że jestem niechcianym dzieckiem - bo chciał mieć syna i nigdy go dla mnie nie było. Płacić owszem - na potrzebne wydatki dostawałam jak alimenty. Ale nigdy nie miał dla mnie czasu. Nigdy mi nie poświęcił czasu, siebie i mam do niego żal.

Dlatego uważam, że postępujesz bardzo odpowiedzialnie I to jest najważniejsze

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:47   #3680
__Paulinka__
Zakorzenienie

Jasne Marylko, ja Ciebie też rozumiem, ja niby bardzo chcialabym dziecko, TZ rowniez, ale sama czasmi mysle z ilu rzeczy bede musiala zrezygnowac tak jak zresztą to napisalas. Ale z drugiej strony nie chce sie obudzic np po 30 na karku z myslą czemu nie mam jeszcze dziecka, zeby nie bylo za pozno, wkoncu dziecko to też moje marzenie
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:51   #3681
Nattiv
Zakorzenienie

U mnie już praktycznie wszystko gotowe Jeszcze jutro z rana spowiedź, a wieczorem dekoracja sali i pazurki.
Zero stresu totalny luz i myślę, że już tak zostanie do końca dzięki tym wszystkim otaczającym nas ludziom Jest bardzo wesoło i przyjemnie.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:56   #3682
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Kilianko historia o rodzinie TZta to jakis koszmar!! Przypomina mi sie moja historia z moim ex Wiec podziwiam Cie szalenie, ze wytrzymujesz w jakikolwiek sposob z ta rodzina, ja albo robilam awantury, albo nie przyjezdzalam do ich domu w ogole. Ex tesciowa mnie nie znosila, ze zdwojona wzajemnoscia (miala inna kandydatke na partnerke dla syna) Wg niej kobieta powinna siedziec w domu i gotowac obiady, a moje studia to byla jakas durna fanaberia. I byli w stanie zniesc ja za pierwszym razem (inż.) ale jak poszlam na mgr to juz rzygalam tymi ich wrednymi docinkami. Z reszta pisalam kiedys na poczcie. Moznaby ksiazke o tych ludziach napisac Nie wiem i nie rozumiem jak ja moglam wytrwac w tym toksycznym zwiazku dluzej niz tydzien To pewnie dlatego, ze lubie wyzwania

Relacje zostawiam na wieczor pod kocykiem
omg, powiem Ci, że sama nieraz się zastanawiam, jak ja to znoszę. Do minimum ograniczyłam przyjazdy do TŻ, unikam wszelkich spędów jego rodziny, zazwyczaj wykręcam się wtedy pracą. Mój TŻjest bardzo kochany i kocham go ponad wszystko, więc zniosę dla niego wiele, ale do częstych przyjazdów mnie nie zmusi

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;36482152]kili ja Cię akurat świetnie rozumiem bo dla mnie praca jest na pierwszym miejscu, chce się wyprowadzić od teściów i pójść na swoje. Wiem że możemy nie mieć dzieci (mogę umrzeć w trakcie porodu) ale zawsze pozostaje adopcja. Mój tż mnie wkurza masakrycznie bo mówi żebym odstawiła tabsy i zaczęli starać. Jak mówię mu np. że coś muszę mu powiedzieć to pierwsza jego odpowiedź : będę tatą?

[/QUOTE]
czyli Twój TŻ ma już instynkty. A dlaczego myślisz, że moglabys umrzeć przy porodzie?

Paulinko, wspaniała relacja

Marylka,ja Cię też świetnie rozumiem, nie każdy ma instynkty macierzynskie i tacierzynskie, nie każdy chce mieć dziecko. Znam pary, które żyją samotnie i nie chcą dzieci (przynajmniej tak mówią). Ja to szanuje. Ja terazz nie czuję, że chciałabym już mieć dziecko i gdy lekarz mówi mi, że powinnam jak najprędzej zachodzić w ciąże , to wtedy czuje sie wrecz na chama zmuszana, to w przyszłości chciałabym mieć dziecko, ale chciałaby, by pojawiło się wtedy, gdy będę naprawdę czuła radość z ciąży. W tym momencie obawiam się, że radości nie byłoby za wiele
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 21:07   #3683
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
no i spoko !! i niech nikt sie nie waży was linczować szanujmy swoje marzenia i poglądy no ;]

ja lecę buzi i do jutraaa
Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Rozumiem Najważniejsze to być szczęśliwym człowiekiem Ja Cie doskonale rozumiem

Bo pomimo, że macie wizję, że mój ojciec to cudowny człowiek, bo potrafi mi dać na "marzenie" to tak nie jest. Myśli,że jak mi da pieniądze to to wszystko zastąpi. Wiem dobrze, że jestem niechcianym dzieckiem - bo chciał mieć syna i nigdy go dla mnie nie było. Płacić owszem - na potrzebne wydatki dostawałam jak alimenty. Ale nigdy nie miał dla mnie czasu. Nigdy mi nie poświęcił czasu, siebie i mam do niego żal.

Dlatego uważam, że postępujesz bardzo odpowiedzialnie I to jest najważniejsze
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Jasne Marylko, ja Ciebie też rozumiem, ja niby bardzo chcialabym dziecko, TZ rowniez, ale sama czasmi mysle z ilu rzeczy bede musiala zrezygnowac tak jak zresztą to napisalas. Ale z drugiej strony nie chce sie obudzic np po 30 na karku z myslą czemu nie mam jeszcze dziecka, zeby nie bylo za pozno, wkoncu dziecko to też moje marzenie

Dzieki dziewczyny za zrozumienie Kochane jestescie.

Mysle ze decyzja o dziecku, to bardzo indywidualna i powazna decyzja, i wg mnie powinna byc 100 razy przemyslana. Ja na dzien dzisiejszy jestem na nie, ale byc moze ktoregos dnia sie obudze i powiem ze jednak jest cos czego mi do pelni szczescia brakuje...kto wie, zycie jest zaskakujace, i czasami zaskakujemy samych siebie.
Ale jedno wiem na pewno, jesli kiedykolwiek zdecydowalabym sie na dziecko to tylko w momencie jesli bede mogla mu zapewnic wszystko czego potrzebuje, (nie mylic z ruzpuszczaniem i pozwalaniem na wszystko) a jednoczescie nie bede musiala rezygnowac z wlasnych przyjemnosci.
No to znacie juz moje poglady
Stary 2012-09-12, 21:14   #3684
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Generalnie do dzieci nic nie mam, kocham je, moje dwie siostrzenice mnie uwielbiaja, jestem ich ulubiona ciocia tzn one tak twierdza

Ale jakos tak, miec swojego dziecka sobie nie wyobrazam...i im dluze sie nad tym zastanawiam tym bardziej jestem pewna swojego wyboru. Ile razy jestesmy z TZ gdzies gdzie sa dzieci, ZOO, kino, park, plaza...gdziekolwiek, pierwsza rzecz o jakiej mysle to " dzieki Bogu, ze nie mamy dzieci, ze nie placza, nie wierca sie, nie chca kupy, nie trzeba ich pilnowac zeby nie wpadly do wody, nie chca jesc, pic, nie grymasza ze chca do domu" i ze mozemy spoknie sobie odpoczac, i robic na to na co mamy ochote.

Wiekszosc moich znajomych ma teraz dzieci i jak patrze jak nagle zmienilo sie ich zycie to nie umiem sobie wyobrazic siebie w tej roli, przestali odbierac telefony, bo maja sciszone ( dziecko spi), na urodziny nie przyjda ( bo nie ma dziecka z kim zostawic), na obiad ich nie wyciagniesz ( bo dziecko bedzie marudzic), na wakacje nie pojada ( bo sie boja ze dziecko zlapie jakiegos wirusa), na zakupy tez nie chodza ( bo sa inne wydatki)...nie wiem, moze jestem inna, ale mnie taka zmiana i ograniczenie wolnosci przeraza...

Każdy ma inne oczekiwania od życia, najważniejsze to to że jesteście z Mężem po tej samej stronie. Może kiedyś przyjdzie Wam chęć na dziecko, jeśli nie to będzie tak samo szczęśliwi jak inni z gromadką dzieci i dla mnie to w 100% zrozumiałe

A jeśli chodzi o wolność to faktycznie tak jest w niektórych przypadkach. Ja np. po mojej przyjaciółce tego nie widzę, bo ona zabiera Młodą wszędzie z Nami gdziekolwiek idziemy i ona jest tak przyzwyczajona do wszelkich wojaży że zachowuje się jak anioł. To tez kwestia wychowania, ale serio jak byłyśmy w ZOO we trzy to mówiłam jej że takich dzieciaków jak tam bym za skarby nie chciała, tarzały się po ziemi i wyły o wszystko, a Nasza Mała tylko pytała: "mamusiu dzieci cos boli? mają tyty?" bo uczona była od dziecka że płacz nie jest żadnym sposobem uzyskania czegokolwiek, a płacze się wtedy gdy coś Cię boli lub gdy ktoś zrobi Ci krzywdę, a nie dlatego że mamusia nie kupiła lalki.
Poza tym weekendy wieczorne u nich zarezerwowane są dla dziadków, ona zostaje z nimi, a my wtedy imprezujemy. Minus taki że w niedzielę rano Mały Budzik wpada do łóżka i mówi: Mamusiu tawaaamy
Ale wtedy od razu wpada dziadziuś i ją zabiera na spacer czy gdzieś.
Ja poniekąt nie boję się ograniczenia wolności bo w tygodniu tak czy siak jakichś cudów nie wyprawiamy, a w weekendy planuję wprowadzić taki system jak ma moja przyjaciółka. I moich rodziców jestem pewna bo mój Tato uwielbia dzieci i czeka na wnuka z niecierpliwością, podobnie jak moja Mami. Także z weekendowych imprez podejrzewam że nie zrezygnujemy.

No. To się opisałam.
Ważne żeby być w życiu szczęśliwym. Jeśli dadzą Ci to dzieci to super, jeśli szczęście w życiu sprawią Ci podróże i swobodne życie z mężem to też wspaniale
Stary 2012-09-12, 21:21   #3685
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;36483091]a nie mówiłam wam ze nasza kwiaciarka weźmie za bukiet ślubny, 3butonierki, dekorację auta i bransoletkę dla świadkowej 150zł [/QUOTE]

Cena rewelka Super kwiaciarka

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:

Dla mnie też póki co bycie mamą to jakaś abstrakcja pozostająca poza moją wyobraźnią Więc nie jesteś sama
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 21:47   #3686
niusia_87
Zakorzenienie

zaraz zwariuję
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 21:59   #3687
kobietkaaaaa
Rozeznanie

Cytat:

https://picasaweb.google.com/1054074...eat=directlink

Milego ogladania, a ja wracam do pracy....bo biurko mi sie ugina...

Cudowne ... Mam pytanko jaki macie aparat? Zastanawiam się nad zakupem, dlatego pytam.

Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
Relacja z przygotowań i ślubu Pauliny i Jarka
01.09.2012 r.
klask i:

Moniq byłaś piękną Panną Młodą
MiciaKicia mam małe pytanko. Na Twoich fotkach ślubnych widziałam fajną bluzkę na ramiączka z napisem ,,baby inside''. Może kupowałaś ją gdzieś na necie, bo chciałam coś takiego swojej psiapsiółce ufundowac na urodzinki.

kobietkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 22:01   #3688
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:

na dzień dzisiejszy jestem w 100% za Twoim zdaniem

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
dziewczyny pomozecie??
jedziemy jutro ustslac menu i podpowiedzcie co Wy mialayscie na swoich wesalach??
wiesz ja mam chrzanowskie menu
Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
zaraz zwariuję
co jest?
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 22:09   #3689
niusia_87
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;36489445]
co jest?[/QUOTE]tak się rozchorować masakra, nos mam jak Kulfon, leci jak z konewki
Brakło mi chusteczek do smarkania... Zużyłam 2 rolki papieru... na smarkanie... :/
Mąż w pracy na nockę
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 22:12   #3690
nuna2
Zakorzenienie

Mi się wydaje, że posiadanie dzieci jest tylko i wyłącznie indywidualnością pary Ja np baaaardzo odczuwam pragnienie od dłuzszego czasu... na pewno pół roku ale czekamy do ślubu pomimo, że ja mam 22 narzeczony 27.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
tak się rozchorować masakra, nos mam jak Kulfon, leci jak z konewki
Brakło mi chusteczek do smarkania... Zużyłam 2 rolki papieru... na smarkanie... :/
Mąż w pracy na nockę
polopirynka moze??

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości