Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 17:27   #1831
Scarrabeo
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ja tez bardzo lubię te odżywki i znalazłam takie na stronie http://www.rossnet.pl/Produkt/Isana-...ca-blask,98774 niestety nie widziałam ich na żywo więc nie wiem jak ze składem ale widzę że cena się podniosła bo i pojemność ma 500 ml. Trzeba ten temat zbadać jak któraś z was dorwie ta odżywkę w swe ręce u mnie jeszcze ich nie ma
albo nie jestem w temacie albo wydaje mi się, że ta odżywka to od dwóch lat jest w sprzedaży. Z tego co pamiętam to nie mają silikonów a quartenia. Tej Gloss co prawda nie miałam, ale wersja z olejkiem arganowym była bardzo fajna.

o, tę miałam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...acych-sie.html
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 17:31   #1832
CrimsonGhost
Zadomowienie

A ja się czaję na ZSK. Tylko nie wiem jeszcze co kupić. Doradzicie coś? Ładnie proszę Mimo, że już co-nieco wiem o pielęgnacji jeszcze nie przeszłam przez wzbogacanie masek półproduktami i nie wiem, co kupić
Albo co innego kupić jeszcze. Mam przypływ gotówki. Miałam kupić komplet książek za 260zł a zrobiłam interes życia i skserowałam w ksero. Wyszło mnie 55zł za wszystko więc mam dwie stówki na plus. Rodzice mówią, że za mój "niecny plan" mogę sobie wydać to co zostało na "te moje olejki"

Edytowane przez CrimsonGhost
Czas edycji: 2012-09-12 o 17:34
CrimsonGhost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 17:41   #1833
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Mam pytanie co do castingu. Używała któraś? Jak efekty?
Raz używałam. Generalnie włosów jakoś nie uszkodziło, zrobił się przyklap, wisiał makaron, wypłukało się do reszty nieco szybciej niż w 28 dni. Co do koloru nie powiem konkretnie jaki to był, ale coś z brązów, dawno to było jakoś w styczniu, ale wyszedł nieco ciemniejszy niż na opakowaniu, po kilku myciach był taki jak miał być.
Mimo to, że moje włosy wyglądały jak pogięte spaghetti, to nie powiem, żeby był zły, zrobił co miał zrobić nie tworząc stogu siana

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
albo nie jestem w temacie albo wydaje mi się, że ta odżywka to od dwóch lat jest w sprzedaży.
racja, są od bardzo dawna w rossach, ja używałam szampon oil care (ma sls i pq) ogólnie to był nawet znośny

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 17:47   #1834
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Raz używałam. Generalnie włosów jakoś nie uszkodziło, zrobił się przyklap, wisiał makaron, wypłukało się do reszty nieco szybciej niż w 28 dni. Co do koloru nie powiem konkretnie jaki to był, ale coś z brązów, dawno to było jakoś w styczniu, ale wyszedł nieco ciemniejszy niż na opakowaniu, po kilku myciach był taki jak miał być.
Mimo to, że moje włosy wyglądały jak pogięte spaghetti, to nie powiem, żeby był zły, zrobił co miał zrobić nie tworząc stogu siana

racja, są od bardzo dawna w rossach, ja używałam szampon oil care (ma sls i pq) ogólnie to był nawet znośny

Mi się kolor zazwyczaj trzyma strasznie długo. Czerwień mi się wypłukiwała 3 miesiące kiedyś. Ale to w sumie na plus bo chce się pozbyć pasemek rozjasnionych od słońca. Wyglądją kretyńsko

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 17:52   #1835
vanilla_kate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Rozszerzona historia rulez. Wszystko było dobrze a uczepiła się, że zamiast spójnym tekstem wypisałam wszystko w punktach a zadanie nie narzucało spójnego tekstu ani babka się nigdy o to nie czepiała

Mam pytanie co do castingu. Używała któraś? Jak efekty?
Ja farbowałam trzy razy, kolorami których nie ma już w sprzedaży (dlaczegoooo ) - "Cafe latte" i "Karmel", jak dla mnie najlepsze jakich używałam w swojej "karierze" (ale weź pod uwagę więcej opinii, bo chyba sporo dziewczyn narzekało). Raz farbowałam "Mroźnym kasztanem", ale jednak nie polubiłam siebie w ciemnych włosach (bo nie lubię moich naturalków). Mi nie poniszczyło włosów, przez 3 miesiące kolor się nie wypłukał, po miesiącu się jedynie nieco zmatowił, a kolory wychodziły jak na opakowaniu.

vanilla_kate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:08   #1836
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
albo nie jestem w temacie albo wydaje mi się, że ta odżywka to od dwóch lat jest w sprzedaży. Z tego co pamiętam to nie mają silikonów a quartenia. Tej Gloss co prawda nie miałam, ale wersja z olejkiem arganowym była bardzo fajna.

No to nie wiem co oni z tą Isaną kombinują

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:13   #1837
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez k8_ Pokaż wiadomość
Nie Do innej ide Napisalam ze u innej bylam Akurat ta jest taka że co jej się powie to tyle obetnie i ani mm wiecej. Jakby ktos potrzebowal sprawdzonej fryzjerki w Poznaniu to moge dac namiary. Ta Pani jest taka że rozumie jak ktos mowi 2 cm i ani mm wiecej bo sama zapuszcza
Ja chętnie się dowiem gdzie pracuje ta fryzjerka Poproszę o namiary tu albo na pw.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:14   #1838
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
oo tez mi wmiarę przypadła do gustu, jedna z baaaardzo nielicznych przeczytanych przeze mnie lektur
Cholercia, tak piszecie i piszecie o Zbrodni i karze, że zaczynam mieć wyrzuty sumienia - nie przeczytałam, bo Raskolnikow irytował mnie do tego stopnia, że po wszystkich próbach podjęcia się tej lektury, ostatecznie rzucałam ją w kąt. No wcoorwiał mnie gość

Ale za to zostałam zachęcona do przeczytania Krzyżaków, akurat po przeczytaniu Trylogii husyckiej - inny punkt widzenia

Cytat:
Napisane przez Aredhel125 Pokaż wiadomość
Aa i jeszcze jedno pytanie. Gdy przykładowo mam zamiar użyć maski z silikonem tj. ze Stapitz o której pisałam to wtedy lepiej umyć głowę, silniejszym szamponem z SLES, czy tym delikatniejszym?
Jak w ogóle powinna wyglądać częstotliwość i kolejność nakładania tych produktów? Wiem, że każdemu odpowiada co innego, ale tak teoretycznie gdyby uogólnić to jak powinna wyglądać prawidłowa pielęgnacja? Tak, żeby włosy były regularnie oczyszczane, odżywiane, a pielęgnacja była zbilansowana, a nie np. zbyt często oblepianie silikonami, bądź czyszczenie i przesuszanie. Chodzi o to, żeby używanie odpowiednich produktów dało optymalny efekt dzięki prawidłowemu stosowaniu, a nie spowodowało zbytnie obciążenie lub przesuszenie włosów. Obawiam się czasami, że w natłoku tylu produktów pogubię się w ich stosowaniu, a kondycja włosów się nie poprawi.
Wbrew pozorom zadałaś bardzo trudne pytanie. Odpowiedź na nie jest, ale nie wszystkich zadowala - trzeba dostosować pielęgnację do siebie
Niektóre dziewczyny nakładają ciężkie maski przed myciem, niektóre po; niektóre myją włosy przed olejowaniem, większość nie; niektóre używają odżywek do spłukiwania bez spłukiwania i nie mają obciążonych włosów, inne obciążają lekkie balsamy bez spłukiwania... i tak dalej, i tak dalej

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Heroldin, dzięki za linki do ciastek, wyglądają bardzo apetycznie.
Kurczę, zrobiłam wczoraj i dzisiaj koka, po rozpuszczeniu pojawiły się loki. Chyba zacznę kręcić włosy na wałki i spróbuję pielęgnacji CG. Powiedzcie mi, czy taka będzie w porządku?
O: maska bananowa Scandic (jak dojdzie)
M: Facelle, czasem Alterra z morelą i pszenicą
O: Isana babassu/Alterra z granatem i aloesem
Odżywka bez spłukiwania: Joanna z makiem i bawełną (jeszcze nie kupiłam, więc możecie polecić coś innego )
No i skończyć z czesaniem włosów na mokro!
Na sucho, chyba
Czy będzie w porządku zobaczysz sama, ale zgodnie z ogólnie przyjętymi regułami jest Tylko koniecznie poczytaj o stylizacji, bo to w sumie klucz do kręconych włosów.

Cytat:
Napisane przez CrimsonGhost Pokaż wiadomość
A ja się czaję na ZSK. Tylko nie wiem jeszcze co kupić. Doradzicie coś? Ładnie proszę
Chyba najbardziej podstawowy zestaw to:
keratyna,
proteiny jedwabiu,
gliceryna,
aloes zatężony,
mleczko pszczele,
pantenol,
all-in-one.
Są i nawilżacze, i proteiny, i witaminy

Moje combo już po części spełnione - był peeling cukrowy, było delikatne mycie BD fur Mama, a teraz jest nawilżająco-proteinowo-witaminowa maseczka (Isana z babassu, miód, pantenol, algi, keratyna, proteiny jedwabiu), a później już tylko olejowanie
Stary 2012-09-12, 18:18   #1839
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Jesteś pewna tej swojej wysokoporowatości? Heenara jest na kokosie, więc powiedzmy że powinien Cię puszyć

Pisałam już tu, że sprawdzałam nowy BD mojej bratanicy, i też był good Ale ja więcej go nie spróbuje, never
chyba jestem wysokoporem...
koks mi puszy, a hennara nie
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:30   #1840
friable
Raczkowanie

Znowu dodałam gliceryny do maski i znowu puch W czym jest bląd?
-padało w nocy i nad ranem - za duża wilgotność?
-dodałam 5 kropli do porcji maski
Czy po prostu humektanty mi nie pasuja? Po miodzie też tak było...
friable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:43   #1841
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisałam do ross maila z zapytaniem o isane jak mi odpiszą, to dam wam znać
Że o tej babassu mówicie? Dobrze, że mam w domu dwie na zapas (a btw. możliwe jest, że i po niej mogę mieć lekki przyklap? ), choć i tak już się stresuję...

Mama kupiła mi dziś Regenerum do paznokci, wit. B2 i cukierki cyt.: "Do włosów nic ciekawego nie było, to wzięłam Ci chociaż to"
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:47   #1842
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Że o tej babassu mówicie? Dobrze, że mam w domu dwie na zapas (a btw. możliwe jest, że i po niej mogę mieć lekki przyklap? ), choć i tak już się stresuję...
Tak, spytałam o tą babassu

- 25 kg
Stary 2012-09-12, 19:27   #1843
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
dlatego ja odstawiłam po paru razach facelle, tragicznie plątał mi włosy (a raczej nie mam do tego skłonności) i zanim nałożyłam odzywkę/maskę to czułam że włosy są mega szorstkie

ja się chyba skuszę w przyszłym miesiącu na szampon natura siberica, nawet mimo tego guaru

nałożyłam dzisiaj maseczkę z wella pro i mam super włosy, w takich momentach nachodzą mnie wątpliwości co do sensu moich starań bo w tej masce nie ma nic ciekawego co by uzasadniało takie działanie a nieraz staram się, nakładam różne cuda a efekty wizualne nie są takie fajne, a jednak chciałoby się dobrze wyglądać
moje też właśnie szorstkie przy spłukiwaniu

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Ja już ponad 3 lata przeżyłam i jeszcze długo przeżyję bez fryzjerów
dzisiaj na mat. podcinałam rozdwojone końcówki - tylko 3 znalazłam!

Ja ją kupię przy najbliższej okazji. Głównie do maceratu

Czemu oni muszą wszystko co fajne zmieniać i wycofywać?
Dobrze, że mam zapas Isany..
tez się zastanawiam czemu tak robią... a mi została tylko 1 isana z zapasów i co...? już nie dokupię? chociaż w sumie nie ma jeszcze żadnych rzetelnych informacji... jutro zajdę do Rossa, bo mam w tym samym budynku co szkołę tańca, przechodze koło niego, bo jest na parterze

Cytat:
Napisane przez micarise Pokaż wiadomość
Fakt. A ja się dziwię, że mi się włosy plączą.
Nie mogę się doczekać alternatywy odżywki z Alterry.

W czerwcu zrobiłam sobie pasemko czerwone za uchem. Pielęgnuję je tak samo jak resztę włosów, ale końcówki z tego kosmyka bardzo mi się rozdwajają. Zaznaczam, że reszta włosów w ogóle nie ma skłonności do rozdwajania. Jako że jestem masochistką i nie chce mi się obcinać tych rozdwojonych końcówek to na lekcjach, kiedy się nudzę, wyrywam całe z cebulkami. Nic mi nie ubyło.

Ah, oliwa jest świetna. Używam już od dłuższego czasu.
to i ja kupię oliwe jak znajdę w rozsądnej cenie zamiast oleju
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:30   #1844
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez friable Pokaż wiadomość
A jakim porem jesteś? Jeżeli wysokim to gliceryna + wilgoć = puch
Miód nie wszystkim pasuje. Ja go użyłam raz w życiu takiego buszu jeszcze nie miałam. To było jakieś 3 miesiące temu, ale i tak wolę się trzymać od niego z daleka..

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:31   #1845
Dinulka
Zakorzenienie

Dziewczyny masło shea jeśli Was interesuje http://www.archipelagpiekna.pl/cat/m...wosci/promocje w promocji 1+1 gratis. ja się chyba skuszę
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:45   #1846
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Rzeczywiście fajne te odżywki Farmony, jestem w szoku że coś takiego zrobili
Ostatnio pozmieniali składy szamponów, Radical też teraz ma w składzie guar i pq
Bo jest nagonka na silikony, a o innych filmformerach się nie mówi - każdy orze jak może
Cytat:
O nie. Isanę też wycofują? Dobra, rozumiem że np. zachwalaną odżywkę do paznokci lovely podrożyli z 4 na 8 zł ale żeby wycofywać takie kosmetyki? Niech jakieś gnioty wycofają a nie takie cudeńka. Albo niech zmienią opakowanie, podrożą ale niech w środku będzie to samo
Pewnie zmieniają opakowanie.
Cytat:
Napisane przez Aredhel125 Pokaż wiadomość
Aa i jeszcze jedno pytanie. Gdy przykładowo mam zamiar użyć maski z silikonem tj. ze Stapitz o której pisałam to wtedy lepiej umyć głowę, silniejszym szamponem z SLES, czy tym delikatniejszym?
Jak w ogóle powinna wyglądać częstotliwość i kolejność nakładania tych produktów? Wiem, że każdemu odpowiada co innego, ale tak teoretycznie gdyby uogólnić to jak powinna wyglądać prawidłowa pielęgnacja? Tak, żeby włosy były regularnie oczyszczane, odżywiane, a pielęgnacja była zbilansowana, a nie np. zbyt często oblepianie silikonami, bądź czyszczenie i przesuszanie. Chodzi o to, żeby używanie odpowiednich produktów dało optymalny efekt dzięki prawidłowemu stosowaniu, a nie spowodowało zbytnie obciążenie lub przesuszenie włosów. Obawiam się czasami, że w natłoku tylu produktów pogubię się w ich stosowaniu, a kondycja włosów się nie poprawi.
Musisz sama wyczuć swoje włosy, bo jednych włosów obciążyć się nie da, a inne można do strzału Włosomaniactwo to w większej części próbowanie na sobie
Cytat:
A ja się czaję na ZSK. Tylko nie wiem jeszcze co kupić. Doradzicie coś? Ładnie proszę Mimo, że już co-nieco wiem o pielęgnacji jeszcze nie przeszłam przez wzbogacanie masek półproduktami i nie wiem, co kupić
Albo co innego kupić jeszcze. Mam przypływ gotówki. Miałam kupić komplet książek za 260zł a zrobiłam interes życia i skserowałam w ksero. Wyszło mnie 55zł za wszystko więc mam dwie stówki na plus. Rodzice mówią, że za mój "niecny plan" mogę sobie wydać to co zostało na "te moje olejki"
Odpowiedź powyżej jest idealna
Cytat:
Oto odpowiedź, ewentualnie za dużo dodałaś
Cytat:
A jakim porem jesteś? Jeżeli wysokim to gliceryna + wilgoć = puch
Miód nie wszystkim pasuje. Ja go użyłam raz w życiu takiego buszu jeszcze nie miałam. To było jakieś 3 miesiące temu, ale i tak wolę się trzymać od niego z daleka..
Niskiego pora też taka mieszanka spuszyć może

Eh, już widzę ile Wy mi postów nastukacie, jak mnie nie będzie od piątku
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:18   #1847
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam odpowiedzieć, ale padła już bardzo fajna odpowiedź

Cytat:
spróbuj może najpierw od jednej - dwóch kropli

Cytat:
ja mam od tej isany przyklap, więc możliwe

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
Dziewczyny masło shea jeśli Was interesuje http://www.archipelagpiekna.pl/cat/m...wosci/promocje w promocji 1+1 gratis. ja się chyba skuszę
dzięki, może się skuszę ale co ja zrobię z dwoma opakowaniami?
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:18   #1848
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Na sucho, chyba
Czy będzie w porządku zobaczysz sama, ale zgodnie z ogólnie przyjętymi regułami jest Tylko koniecznie poczytaj o stylizacji, bo to w sumie klucz do kręconych włosów.
Możliwe. Stylizacja? No to muszę się wgłębić w temat, poszukać czegoś bez silikonów i nie powodującego przyklapu/sklejenia. Jest w ogóle coś takiego?

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:24   #1849
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja mam od tej isany przyklap, więc możliwe
No to muszę się rozejrzeć za jakąś odżywką
Stary 2012-09-12, 20:26   #1850
Darkoz
Zakorzenienie

Ooo, nie wspomniałam, że kupiłam termoloki. Już się boję efektu. Btw, widziałam w Naturze olejki łopianowe GP: z papryką i skrzypem.

Stary 2012-09-12, 20:32   #1851
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
No to muszę się rozejrzeć za jakąś odżywką
nakładałam ją od ucha w dół i nie było tak źle, ale i tak włosy miały mniejszą objętość
Stary 2012-09-12, 20:32   #1852
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Pewnie zmieniają opakowanie.
Może się w końcu zorientowali, że na kosmetykach dla kręconowłosych są babki z prostymi włosami
Cytat:
Niskiego pora też taka mieszanka spuszyć może
Czyli każdego może spuszyć w takim razie
Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Możliwe. Stylizacja? No to muszę się wgłębić w temat, poszukać czegoś bez silikonów i nie powodującego przyklapu/sklejenia. Jest w ogóle coś takiego?
Ale co konkretnie?
U mnie za utrwalacz fal i jednocześnie odżywkę b/s robi krem z Biedry

Stary 2012-09-12, 20:38   #1853
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co konkretnie?
Ja sama tego nie wiem. Mam ten krem. Dzięki za radę, spróbuję go trochę użyć.

Stary 2012-09-12, 20:49   #1854
weronka19
Rozeznanie

Cytat:

Dla mnie to najgorsza odżywka jakiej używałam, użycie jej kończyło się wypadnięciem kilkudziesięciu (50-60) włosów. Do tego nic nie robiła, była rzadka i śmierdziała.
Cytat:
Ja bym obstawiała tą pierwszą opcję, może spróbuj tego samego przy takiej średniej wilgotności swoją drogą w Lublinie wciąż piękna złota jesień, uwielbiam tą porę roku

Cytat:

Mama kupiła mi dziś Regenerum do paznokci, wit. B2 i cukierki cyt.: "Do włosów nic ciekawego nie było, to wzięłam Ci chociaż to"
Każdemu życzyć takiej Mamy!!
Zapuszczam naturalne, zdrowe włosy
weronka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:50   #1855
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Utrwalacz z niego raczej umowny, bo nic utrwalającego w sobie nie ma
Ja na początek polecam żel lniany, żeby rzeczywiście spróbować czegoś, co utrwala i zobaczyć czym to się je (choćby powstawanie sucharków, które nie wyglądają przecież zachęcająco i mogą przestraszyć).
Stary 2012-09-12, 21:04   #1856
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
nakładałam ją od ucha w dół i nie było tak źle, ale i tak włosy miały mniejszą objętość
A no, jak porowatość spanie to ma się ciekawe problemy
Ja wczoraj dałam pierwszy raz od kilku tygodni maskę po myciu. Przy spłukiwaniu samą wodą czułam, że będzie obciąż. Więc wzięłam szampon z sles i drugi raz w ciągu godziny umyłam włosy
Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Utrwalacz z niego raczej umowny, bo nic utrwalającego w sobie nie ma
A to nawet nie wiem Ale warkocz na całą noc + ten kremik = 2/3 dni falek (i to nie naturalnych przecież)

Stary 2012-09-12, 21:06   #1857
Kaveri
Spaceroholiczka

say-hello - a prócz Isany używasz jakiejś odżywki d/s?

Kusi mnie jeszcze jakiś Potters, ale też się boję, że będzie klap
Stary 2012-09-12, 21:07   #1858
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Dziś AiK z rycynką

Strasznie mnie głowa boli

- 25 kg
Stary 2012-09-12, 21:20   #1859
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
say-hello - a prócz Isany używasz jakiejś odżywki d/s?

Kusi mnie jeszcze jakiś Potters, ale też się boję, że będzie klap
Isany już dawno nie używam. teraz używam pottersa z aloesem do mycia i jako odżywkę - zero obciążenia, duża objętość, ale mam wrażenie, że za bardzo nie odżywia

garnier awokado i karite ładnie wygładza ale też robi przyklap, chociaż z kolei dosyć dobrze nawilża,

bananowa The Body Shop jest świetna, nie obciąża, pięknie pachnie, nawilża

mam jeszcze z garniera aloesową i fructis mega objętość, ale ciężko powiedzieć coś o nich, za krótko używam

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

właśnie robię porządki w łazience, i niestety kosmetyki przestały się mieścić
Stary 2012-09-12, 21:28   #1860
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś AiK z rycynką

Strasznie mnie głowa boli
Ubogo jak na Ciebie

Ja mam dzisiaj super miekkie wlosy po srednio lubianym przeze mnie kokosie i odzywce d/s Nivea Long Repair
Niestety, odzywka moim KWC nie zostanie - nie umie okielznac moich koncowek.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości