|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#69121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
Te dylematy Ale chyba kupie to serum z kwasami
|
|
|
|
|
#69122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tylko kolorek inny, i moje tradycyjnie bardziej przesuszone . Strzelilam sobie dzisiaj henne gloss, tym razem sama henna bez indygo - i kolor ok. W normie. Falki sie poskrecaly mozliwie po odzywce oliwno-panthenolowej i odrobinie zelu jeszcze na koncowki nalozylam troche masla shea. Pokonczyla mi sie cala masa odzywek, czas niedlugo na zakupy. Rzucili do Matas serie Yes To do wyprobowanie. Ale to dopiero po wyplacie...I mam ochote pozamawiac sobie olejkow hinduskich z helfy, glownie cos na porost i przeciw wypadaniu. Seboradin zdaje sie ani troche mi nie pomagac. Oprocz tego jeszcze kupilam sobie olej z orzechow wloskich usprawiedliwiajac sie, ze bede do tez uzywac do salatek....
|
|
|
|
|
#69123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, włoski ślicznie nabierają kształtów i lśniące piknieCytat:
![]() A co do Isany - odżywki z babassu... trzy Rossmann'y dziś obiegłam i w żadnym jej nie ma - tylko puste miejsce i wiatr tam hulający Tak się napaliłam na nią i teraz dalej nie wiem co do O użyć oprócz Garnierka AiK ![]() aaa... zaszłam do Apteki zapytać o Jantar i nie było ... ale miła Pani mi zamówiła i jutro go dostanę
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2012-09-12 o 19:46 |
||
|
|
|
#69124 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) to zupełnie co innego. Owszem, jest w nim olej, ale poza tym w żelu znajdziemy multum innych substancji - np te śluzowe, które tworzą "gluta". witaminy, minerały, białka, glikozydy..no i sporo wody dlatego nie zwalałabym puchu na malutki procencik oleju, który w takim naszym glucie pływa a tak nawiasem mówiąc żel z siemienia i prawoślazu spodobał mi się jeszcze bardziej - lepiej się nakłada na włosy i jest jakby wydajniejszy Cytat:
Jeśli na morelę nie było zapotrzebowania wystarczającego, to tym bardziej powinni wycofać odżywkę z granatem i większość produktów Alterry. widać to było po półkach w Rossmanach.zużyłaś już te 10 butli? ![]() Cytat:
Ja też jestem chętna do pomocy! zawsze-zawsze Cytat:
Odkąd na CG przeszłam(czyli od roku) babassowej Isany zawsze było na półkach najmniej spośród ich odżywek. Wizażanek-włosomaniaczek jest sporo, część szerzy wieść o myciu nią w szerszym świecie - odżywka schodzi, czasami jej brakuje - tyle. Potem któraś rzuci, że "może wycofują" a druga poleci i kupi pięć na zapas, no i półka pusta, koło się zamyka ![]() tak samo z kremem biedronkowym...no może czasami go chwilowo nie ma, ale nie szalejmy ![]() Cytat:
eksperymentowałaś jakiś czas temu z kozieradką na skalpie - jak wyniki tegoż eksperymentu ?
|
|
|
#69125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi nie rosną jakoś super szybko, czasem piję pokrzywę ale tak nieregularnie, że chyba nie ma wpływu na porost. U mnie są. To znaczy były jak ostatnio byłam. Aż jutro pójdę i sprawdzę. Cytat:
Chyba na noc zrobię sobie maskę nawilżającą, bo same oleje ostatnio u mnie na włosach. A może żółtko dorzucę, ale z drugiej strony boję się na noc trzymać. Zrobię sobie z mleczka panthenol forte z jogurtem. Nie ma tego na kwc ![]() Skład wam wrzucę, jak zobaczycie coś złego, to krzyczcie, bo ja nie do końca wiem co można włosom dawać ![]() panthenol forte mleczko do ciała 9% Aqua, panthenol, prunus armeniaca kernel oil, paraffinum liquidum, propylene glycol, cetyl alcohol, butylene glycol, hydrolized oat protein, niacinamide, disodium adenosine triphosphate, glyceryl stearate, steareth-25, ceteth-20, stearyl alcohol, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, isopropyl myristate, ethyl linoleate, tocopheryl acetate, retinyl palmitate, retinyl acetate, arachis hypogaea oli, annuus seed oil, tocopherol, bht, allatonin, titanium dioxide, sodium polyacrelate, hydrogenaded polydecene, trideceth-6, parfum, lactic acid. Długi ten skład jak nie wiem co. Zaraz sama sobie popatrzę co tam siedzi. A jak komuś coś złego się w oczy rzuca to krzyczeć
Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2012-09-12 o 20:29 |
||
|
|
|
#69126 |
|
sentimental animal
|
moje włosy cofają się w rozwoju
|
#69127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do składu - wydaje mi się, że parafina jest niefajna, ale ja się słabo znam. ale kazałaś krzyczeć, to krzyczę!
|
|
#69128 |
|
Przyczajenie
|
Co sądzicie o szamponie o takim składzie?
AQUA, SODIUM COCOAMPHOACETATE (AND) GLYCERIN (AND) LAURYL POLYGLUCOSE (AND) SODIUM COCOYL GLUTAMATE (AND) SODIUM LAURYL GLUCOSE CARBOXYLATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE, COCAMIDE DEA, COCO - GLUCOSIDE, POLYQUATERNIUM - 22, POLYQUATERNIUM - 70 (AND) DIPROPYLENE GLYCOL, DICAPRYLYL ETHER (AND) LAURYL ALCOHOL, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER (AND) COCO -GLUCOSIDE, SODIUM CHLORIDE, GLYCERIN, LAWSONIA INERMIS EXTRACT, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, PEG - 120 METHYL GLUCOSE DIOLEATE, PARFUM, TETRASODIUM EDTA, BENZYL ALCOHOL (AND) METHYLCHLOROISOTHIAZOLINO NE (AND) METHYLISOTHIAZOLINONE, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, LINALOOL C.I. 42090 |
|
|
|
#69129 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie wiem co się dzieje... włosy mi wypadają garściami. Przy nakładaniu odżywek i dotykaniu włosów na dłoni mam ich mnóstwo:/ Wygładzałam końcówki i już ręce pełne włosów... mam wrażenie, że jak ich dotykam od razu się wyciągają
biorę tabletki ze skrzypem, ale i tak mam cienkie włosy i zaczynam panikować...
|
|
|
|
#69130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#69131 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że taką odżywkę ma się na włosach przez cały czas między jednym myciem a drugim Czy coś źle rozumuję?
|
|
#69132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja twarz nie znosi parafiny, a włosy to nie wiem, pamiętam jak sto lat temu wysmarowałam włosy pseudo oliwką na parafinie to nie mogłam tego domyć
|
|
|
|
|
#69133 |
|
Rozeznanie
|
żółtko to raczej trzyma się na włosach do max 30 minut, bo może nieźle wysuszyć
|
#69134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#69135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłam dziś, ale nie pomyślałam więc jutro zapytam, kiedy dostawa i czy wiedzą coś na jej tematCytat:
Mi włosy garściami wypadały po wyjeździe do Anglii
|
|
|
#69136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#69137 | |||||
|
Zadomowienie
|
JudytaKas, mimo tego wietrzyku, bardzo fajnie
Cytat:
no ok, odżywka b/s to przede wszystkim zabezpiecznie, ale u mnie jej dobór robi ogromną różnicę w stanie i wyglądzie włosów ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() . Pytałam o siemię, bo wydaje mi się, że olej robi się z nasion a glutek przecież powstaje z nasion lnu. No, ale teraz rozumiem, dziękuję I chyba kogoś znowu mi zacytowało.. Jestem po kolejnych testach olejowych. Po roku (!) wróciłam do oleju, z którym zaczynałam pielęgnację - do oliwy. Już zapomniałam, jak bardzo służy moim włosom. Nie jest to jeszcze to, ale kręcą się ładnie
Edytowane przez Riddim Czas edycji: 2012-09-12 o 21:35 |
|||||
|
|
|
#69138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#69139 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, czy ktos mnie jeszcze pamieta
![]() Dbalam o wlosy, olejowalam, mylam babydreamem, wyrzucilam produkty z silikonami i co i duuuuuupa Pielegnacja moja zaczela sie wraz z nowym rokiem, w maju zaczelam zauwazac ze wlosy coraz bardziej mi wypadaja, placza sie i sa cieniutkie jak pajeczynki, kolor przez olejowanie znacznie zolkl. Ale dbalam dalej nic sie nie poprawilo. Od ok poltora miesiaca wrocilam do dawnych sposobow "dbania" czyli silikon, szampon dla farbowanych (elseve). Staram sie nie prostowac, zrobilam to 2 razy ale kusi dalej Teraz sa gladsze i milsze w dotyku, kolor ladnieszy ale nie chca sie tak krecic :/ Czy ktos z Was moze mi zaproponowac co powinnam zrobic, co zmienic wiem ze kazdy musi indywidualnie poznac wlosy ale ja mam zalamke bo chcialabym zeby naprawde ich stan sie poprawil
|
#69140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jak mieszkałam w domu jeszcze to zdarzało mi się pójść spać z jajkiem i oliwą. A rano śmierdzący dred. Na kanapki niczego sobie. Muszę sobie glicerynę zakupić. Patrzę teraz i jaka tania ona jest, nie wiem czemu ja ją z laboratorium podbierałam. Ale czego ja do domu nie przyniosłam
|
||
|
|
|
#69141 |
|
Raczkowanie
|
Aha i co do laminowania wlosow zelatyna. Moj luby za moja prosba kupil zelatyne... w listkach :/ Jak to dziala, ktos wie? Skoro aby zrobic mieszanke z zelatyny trzeba wsypac jej lyzke to ile to jeden listek? Z tylu cos tam czytalam ale chyba nie pisze (nie do konca rozumiem bo po holendersku a oni maja tragiczny jezyk brrr)
|
#69142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2012-09-12 o 22:11 |
||
|
|
|
#69143 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, która maska bingo jest najlepsza?
Wyśle siostrę do tesco
|
|
|
|
#69144 |
|
Zadomowienie
|
użyłam Naturii z miętą i wrzosem, włosy fajnie się rozczesywały i były mięciutkie, nie puszyły się. wiecie może, gdzie mogę dostać odzywki z serii Naturia? bo w moim calym miescie byly AŻ DWIE SZTUKI
i tylko tej z miętą i wrzosem.. w rossmannie ostatnio też nie było.. a i w jakich cenach je kupujecie? bo chyba przepłaciłam dzisiajxd
|
|
|
|
#69145 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupowałam w Tesco:P Ceny niestety nie pamiętam.
|
|
|
|
#69146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#69147 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadążam być na wątku, tyle nowych pięknych lokasków
obejrzałam wszystkie zdjęcia z niekłamaną zazdrością!postanowiłam odstawić CP (będę brała 1 dziennie dopóki się nie skończy, moja skóra płacze, a to już ponad miesiąc teraz zaczynam brać silicę... włosy lecą po cp chyba nawet bardziej, jestem zła
|
|
#69148 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj rano skończyłam ostatnią maskę/odżywkę i poleciałam do Tesco po Bingo Shea z 4 algami (no chyba, że ślepa jestem i piątej nie widzę) oraz odżywkę Albero malinową (nie jest zgodna z CG, ale wybaczam patrząc na skład)
|
#69149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Ignis00 Czas edycji: 2012-09-12 o 23:28 |
|
|
|
|
#69150 |
|
Zadomowienie
|
są jakieś fajne promocje w tesco?
ostatnio moja mama zaopatrzyła się w szampony pantene, gliss kur itd. po 3-5 zł![]() coś dla CG jest?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

Te dylematy
Ale chyba kupie to serum z kwasami

).
. Tylko kolorek inny, i moje tradycyjnie bardziej przesuszone
Na razie mam prawie całe opakowanie odżywki z babassu, więc nie panikuję, zobaczymy co będzie dalej

) to zupełnie co innego. Owszem, jest w nim olej, ale poza tym w żelu znajdziemy multum innych substancji - np te śluzowe, które tworzą "gluta". witaminy, minerały, białka, glikozydy..no i sporo wody

biorę tabletki ze skrzypem, ale i tak mam cienkie włosy i zaczynam panikować...

więc jutro zapytam, kiedy dostawa i czy wiedzą coś na jej temat