|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Apel do dziewczyn.. nie rozjasniajcie wlosow!!!!!!!
Zgłasza się następna która prawie wyłysiała z powodu rozjasniania. Wynikalo to jednak z mojej glupoty poniewaz co 2 miesiace chodzilam di fryzjera na rozjasnianie wlosow ,nie stosujac przy tym zadnych odzywek. Wlosy wypadaly mi jak szalone ,mialam siano i nie wygladalo to zbyt pieknie. Teraz wogule nie maluje wlosow ,jednak koncowki dalej mam zniszczone -pozostalosci blondu
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Ja sie niestety nie zgodze poniewaz farbuje wlosy juz od niecalych 3 lat na jasny blond, z tym ze pierwsze farbowanie mialam u fryzjerki i kilka nastepnych. Teraz od tamtego czasu mam jedna stala farbe i stosuje ja w rownych odstepach czasu, za kazdym razem gdy myje wlosy nakladam odzywke i musze powiedziec ze wlosy mam mieciutkie. Byly bardzo zniszczone jak je prostowalam ale od momentu gdy skonczylam z prostownica juz nie mam takiego problemu i sa od niedawna takie fajne sypkie jak mam zawsze u fryzjera.
Wydaje mi sie ze jest to indywidualna sprawa jak nasze wlosy zareaguja na farbe. Chociaz nie twierdze ze farba nie niszczy wlosow, bo na pewno tak nie jest.
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam podobnie jak nicolaaa
Co prawda to są pasemka z dwóch kolorów, ale i tak na całych włosach. Robię je minimum co 2-3 miesiące. Używam cały czas tych samych farb. W trakcie każdego mycia włosów używam maseczkę (wcześniej odżywkę), bo efekt po niej jest po prostu rewelacyjny - mam mięciutkie, lśniące włosy i mało co po nich widać, żeby były farbowane tj. zniszczone.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
ja uwazam ze decydując sie na farbowanie powinno sie uzywac dobrych kosmetyków (farb, odżywek, maseczek) ja notorycznie cos robie z wlosami- a to brąz a to blond, trwała, znowu brąz, pasemka, blond itd itp Wszystko oczywiście w dużych odstępach czasu, pierwszy raz ufarbowalam wlosu w wieku 14 lat
Teraz stan moich wlosów jest dobry, nie wypadaja nie łamią się aczkolwiek mogly by bardziej blyszczec Od osmiu miesiecy mam na wlosach platynke i pki co nie ciągnie mnie juz do ciemnego. Al w moim przypadku sprawdza się powiedzenie "nigdy nie mów nigdy" ![]() |
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
ja mam taki ciemny blond i robie pasemka platynowe, mam bardzo fajną fryzjerke ktora robi mi to b. dobrze. Ostatnio próbowałam przejść na naturalny ale po prawie trzech miesiącach nie wytrzymałam i musiałam znowu odwiedzić frzyzjerke, ale nie żałuje. Zeby włosy mi sie nie niszczyłu uzywam odzywki ktorej dostalam od frzyzjerki!
myslalam o calym zafarbowaniu na platyne ale sie troche boje :P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

Co prawda to są pasemka z dwóch kolorów, ale i tak na całych włosach. Robię je minimum co 2-3 miesiące. Używam cały czas tych samych farb. W trakcie każdego mycia włosów używam maseczkę (wcześniej odżywkę), bo efekt po niej jest po prostu rewelacyjny - mam mięciutkie, lśniące włosy i mało co po nich widać, żeby były farbowane tj. zniszczone.
Teraz stan moich wlosów jest dobry, nie wypadaja nie łamią się aczkolwiek mogly by bardziej blyszczec
Od osmiu miesiecy mam na wlosach platynke i pki co nie ciągnie mnie juz do ciemnego. Al w moim przypadku sprawdza się powiedzenie "nigdy nie mów nigdy"