Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 22:26   #2761
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

U nas też mogliby sobie postać i posprawdzać foteliki. Nie dalej jak wczoraj widziałam babkę z dwiema dziewczynkami wiszącymi na jej zagłówku. Sama tez nie była przypieta
Stary 2012-09-12, 22:42   #2762
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Ja kiedyś wracałam z bratem do domu i pod drodze chciałam babcie zaczepic , z głównej skrecalismy w lewo i babka nie zauważyła ze chcemy odbić w lewo , to heja i nas wyprzedzić chciała, zapierdzielala niezle .Suka jedna, przywalila w nas , no cud ze uderzyla w bok przodu a nie w mojego brata bo kierował, tak nas musnela. Na dodatek była z 2 dzieci , które nie zapiela w fotelik . ☠☠☠nieta mogła nas zabić , siebie i swoje dzieciaki , albo kalekami bysmy byli, albo ktores z nas. Zabiła bym ja na miejscu jakby w mojego brata drzwi uderzyła .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 22:59   #2763
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Na sprawie rozwodowej powiedział że rozpad małżeństwa Asi i Pawła to wyłącznie jej wina i że mieli romans...
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

A później jej powiedział że to była zemsta
no i dobrze nie lubiałam jej zresztą prawdę powiedział przecież to była jej wina zamiast siedzieć na dupie to szukała bolca
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Co do porodów to ja dziewczyny pocieszam a Ty je tak straszysz Ja pierwszego 3h rodziłam tych takich solidnych skurczy, a drugiego 8h takich już mega skurczyAle i tak uważam że jest łatwiej bo nie ma tej nieznanej.A u dziewczyn już tak mała różnica między dziećmi to za jednym razem prawie idzieU mnie 6 lat

Nawet nie pomyślałam że turystyczne mogę sprzedać, a lezy na strychu. Choć u mnie wszystko na wnuki czeka A u Ciebie Libra to pewnie szybciej się doczekasz
Moje dzieci już po śniadaniu.
Co do porodów to nie czarujmy się różnie bywa ,ja ich nie straszę mój drugi był gorszy o ile pierwszy w ogóle można nazwać porodem CC

Dziękuję bardzo za wnuki, oby się Twoje słowo w gówno obróciło
Jakoś nie wyobrażam sobie być babcią.
Wyprzedaję albo rozdaję bo już nie mam gdzie trzymać tego wszystkiego.
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Dziewczyny fajnie się czyta o ucieczkach Waszych dzieci. Wyobraziłam sobie jak MAdzia ciągnie na smyczy Erina. JA tak swojego Igora ciągnę bo on na smyczy nie chce chodzić a nie pomyślałam żeby mu deskorolkę podstawić.
Oczywiście tak fajnie to nie jest jak własne ucieka. Nam już parę razy dziecko zginęło w sklepie. Zaplecze w biedronce też mamy opanowane. Najgorzej jest jak jesteśmy z TZ razem bo wtedy jakoś tak jedno ogląda się na drugie a Oliwka ucieka.

Co do sikania Oliwki to może za bardzo jest przejęta zabawą jeśli nie ma jakichś innych przesłanek że coś ją może stresować.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
[/COLOR]pospaliśmy z Kubusiem prawie do 10ej...ja zasnęłam dopiero koło 5 rano a tak to się walałam z boku na bok, latałam do kibla i wypiłam butelkę wody - 1,75 l skurcze znikły, śladów czopa nie ma, brzuch i plecy w porównaniu do tego co było to właściwie nie bolą...co jest do cholery tż obstawia, ze urodzę 14ego - wtedy Kubi kończy równo 2,5 roku jezuuuu już mam tak dość
ale się umęczysz bidulko lepiej niech już się na dobre zacznie
Cytat:
Catro - współczuję bólu kręgosłupa.
Okap myłam Cifem. Tą kratkę/filtr druciany przez który jest wyciąg powietrza to zdjęłam i zalałam Cifem. Rozprowadziłam go szczoteczką i zostawiłam na około 5 minut a potem szczoteczką wyszorowałam. I mi ładnie schodzi wszytko.
nie pomyślałam żeby to szczoteczką wyszorować ja się męczyłam zwykłym płynem i druciakiem ,jaki to człowiek przyćmiony czasem
Tytan też jest dobry do różnych przypalonych
Cytat:
Megi u mnie cała klasa uwielbiała grać w kosza na wf-ie ja nie znosiłam i do dziś dostaję gęsiej skórki na samą myśl.
Kto powiedział że wszystkie dzieci muszą lubić te same zabawy
to witaj w klubie też nie cierpiałam kosza,ręcznej ,dwóch ogni i w ogóle w-f nawet załatwiłam sobie zwolnienie w średniej

Cytat:
Zapomniałam Wam napisać że w poniedziałek Tz rano pod przedszkolem policja zatrzymała. sprawdzali jak dzieci są przewożone. Oliwa za to że była w foteliku i pozapinana to dostała maskotkę.
u nas by się przydało żeby tak posprawdzali ,bo jak widzę nie raz to ludzie wyobraźni nie mają

Megi mi też sie wydaje że z Twoim Igorem wszystko ok. przeciez może być indywidualistą i nie musi lubieć tego co inne dzieci.To że nie mówi może rzeczywiście trochę mu utrudniać kontakt więc tez pewnie przez to.Jeśli się martwisz to oczywiście idź.

Ja też jakoś nie dowierzam psychologom dziecięcym ,przeciez jakby mojego zapytali czy mama go bije czy maltretuje czy coś w tym stylu to by powiedział że tak i jeszcze by pokazał gdzie
Nie raz słyszę jak sie kłócą z bratem w pokoju i ten bandyta mały bije starszego albo zabierze mu pilota i ten mu odbierze to przylatuje do mnie z płaczem że Adam go zbił ja się pytam gdzie to jeszcze pokaże że w głowę
Jakim więc sposobem psychologo nie znając dziecka może w tak krótkim czasie określić czy wszystko z nim w porządku z kąd będzie wiedział kiedy ono kłamie na przykład ,mówię o takich małych dzieciach jak nasze.

Catro współczuję bólu kręgosłupa ,nigdy mnie za bardzo nie bolał więc nie wiem jak to jest ale na pewno nie wesoło.
Iza ,dom oznacza szczęście w rodzinie i zadowoloną żonę
Gmyrelka szkoda Twojego Marciego ale myślę że on się w końcu przyzwyczai i najważniejsze Ty nie możesz mu pokazać że się martwisz musisz go pocieszać że bedzie fajnie że się będzie super bawił ,początki nie raz są trudne.
Co tu sie przygotowywać do biegania ,zainwestuj w buty ,jakie to już zależy od Ciebie jakie Ci będą pasować i zacznij biegać najpierw po trochę po kawałku i nieśpiesznie i stopniowo zwiększaj dystanse.Lepiej nie biegać codziennie żeby mięśnie miały czas na regenerację bo inaczej same sobie mogą tą regenerację zafundować w postaci kontuzji.Żadnej filozofii nie ma.

U nas też się chłodno zrobiło i padało prawie cały dzień. Jak zalegliśmy z Mikiem spać o 14 tak wstaliśmy przed 17 ale taka zamotana wstałam że się pozbierać nie mogłam.
Idę sobie zaraz kapucinko zrobić i biorę się do szycia ,wyspałam sie teraz będę siedzieć do 2

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś wracałam z bratem do domu i pod drodze chciałam babcie zaczepic , z głównej skrecalismy w lewo i babka nie zauważyła ze chcemy odbić w lewo , to heja i nas wyprzedzić chciała, zapierdzielala niezle .Suka jedna, przywalila w nas , no cud ze uderzyla w bok przodu a nie w mojego brata bo kierował, tak nas musnela. Na dodatek była z 2 dzieci , które nie zapiela w fotelik . ☠☠☠nieta mogła nas zabić , siebie i swoje dzieciaki , albo kalekami bysmy byli, albo ktores z nas. Zabiła bym ja na miejscu jakby w mojego brata drzwi uderzyła .
też nie raz widzę właśnie tak jeżdżą że dzieci wiszą między siedzeniami no tylko w łeb pierd..o..lnąć .Nawet moja koleżanka przyjeżdża do mnie z dzieckiem -5 lat i później go wiezie do domu bez fotelika.Jak jej mówię czemu go w fotelik nie sadz to ona a po co tam przeciez nic się nie stanie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 23:21   #2764
P0P70
Zakorzenienie

Ania-no właśnie pancernika dostała. My mamy 300 metrów do przedszkola a i tak jest zapinana.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 07:43   #2765
P0P70
Zakorzenienie

wczoraj byłam ostatnia a dzisiaj pierwsza.

w nocy czyli o 1 się nie obudziłam i spałam do 6, więc mam jedno dojenie w plecy. Mała sztuczne dostanie. Muszę w końcu przestać ale jakoś tak w głowie nie mogę.

Stary 2012-09-13, 08:11   #2766
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
ile???? możesz mi to słownie napisać, proszę?
jeden tysiąc dwieście zlotych To niewiele, bo ludzie po kilka tysięcy sprzedają działki. Ale ten zarządca z działek owiedział żeby nigdy nie kupować od ludzi, bo często się zdarza że sprzedają działkę za np 3 tyś ktoś się cieszy, a okazuję się działka ma na 2 tyś zadłużenie
Teraz mają sporo działek dokładnie 30 tylko za opłacenie zadłużenia, część z nich ma altanki murowane, inne drewniane. Po takich opłatach jesteśmy na rok zwolnieni z innych opłat. Działki z drewniana altanką były po 700 zł, ale moim zdaniem lepiej te 500 zł dołożyć. ale to musze się z tz spotkać żeby obgadać
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Moje dziecko by w tej reklamie danona jogurtu do płatków , mogło występować . Żuje pół godziny aż nie raz szlag mnie trafia .
Mój to powoli kanapki wcina, ale najczęście w telefonie tz(pożyczonym)sobie bajki włancza i wtedy mu szybciej idzie.
Jestem bardzo szczęśliwa bo zaczął pić kakao
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Madzia ale mialas mi napisać jak w ogóle sie do tego przygotować
Dziewczyny które znam przeważnie zaczynają od biegania z planem np Pumy, że 3 min biegu 1 min marszu i tak 20 min, a kolejny tydzień 4 min biegu i 1 marszu. Ja z planów nie korzystałam bo z moim tz ciężko mieć zaplanowane 3 popołudnia żeby mi dzieci pilnował.
Ja robiłam tak, obierałam sobie jakąś trase i mierzyłam czas, za kolejnym razem się starałam żeby był lepszy o choć sekunde. Biegam 3 razy w tyg. Zasada jest taka że jak chcesz biegać 3 razy w tygodniu to 2x mniejszy dystans a jeden raz wekendowo dłuższy. Bardzo ważne są rozgrzewki przed biegiem a rozciąganie po biegu. Jest sporo fajnych darmowych programów na telefon co odmieza Tobie trase i czas, będziesz miała rozrysowane na mapce, wystarczy mieć w tel GPSa ja korzystam z Endomondo.No i taka zasada przez która kocham biegać, po 3 km nawet jak wyjdę z domu bardzo wkurzona to problemy znikają
Cytat:
Znam już wyniki dzisiejszego testu na którym nie byłam. Wyobraźcie sobie że jedna osoba miała maksymalną ilość punktów .
Ja bym i tak spróbowałaa nuż ta osoba by sobie nogę złamała, czy coś podobnego
U nas w US jak koleżanka była na takim teście, to mówi że pytań nie zdążyła przeczytać do połowy a dwie już wyszły bo miały rozwiązaneA były dwa miejsca
Cytat:
Zapomniałam Wam napisać że w poniedziałek Tz rano pod przedszkolem policja zatrzymała. sprawdzali jak dzieci są przewożone. Oliwa za to że była w foteliku i pozapinana to dostała maskotkę.
Takich akcji powinno być więcej
Często widzę ludzi co wozą dzieciaki biegające na tylnim fotelu. Nawet nie ma jak zareagować.
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Co do porodów to nie czarujmy się różnie bywa ,ja ich nie straszę mój drugi był gorszy o ile pierwszy w ogóle można nazwać porodem CC

Dziękuję bardzo za wnuki, oby się Twoje słowo w gówno obróciło
Jakoś nie wyobrażam sobie być babcią.
Wyprzedaję albo rozdaję bo już nie mam gdzie trzymać tego wszystkiego.
Ważne że porody za nami, teraz niech one się martwią
Ja u ojca mam duży strych i wszystko sie zmieściTo zbieram. Po Eryku wszystko powydawałam, ale się wkurzyłam jak ci sami znajomi co odemnie dostawali potem mi to odsprzedać chcieli lub pożyczyćTo teraz kilka rzeczy tylko wydałam, a reszte trzymam dla wnuków

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"

Edytowane przez pl_madzia
Czas edycji: 2012-09-13 o 08:12
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 08:41   #2767
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Ważne że porody za nami, teraz niech one się martwią
Niech Cię dorwę w tej Pile, to ciężarnej nie uciekniesz nawet jakbyś sprinta włączyła

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Bao - jesteś z nami?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:10   #2768
sara 85
Zakorzenienie

Question Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Oliwka nie ma brata a też od początku lubi samochody. Kiteczek i spineczek nie lubi. Lalkami i wózkami zaczęła się teraz interesować ale to pod wpływem Nataszy.

u nas też by mogli sprawdzić, jak widze że ktoś przewozi dziecko bez fotelika to , Zosia zawsze zapięta, do przedszkola autem mamy 2 min drogi mimo to nigdy bym niepozwoliła aby była niezapięta. Daleko szukać nie musze, tż chrześnica nad morze 500 km jechała u mamy na kolanach, bo nie lubi siedzieć w foteliku, po miescie też wogóle nie jest zapięta, szkoda słów

Bao co u Was?

Gmyrelka strasznie mi szkodaMarcela, wiem jak musi Ci być ciężko go tam zostawić

Zosia poszła dzisiaj do przedszkola pierwszy raz po dłuższej przerwie, pierwszy raz nie płakała, obiecane ma że jak wróci to pojedziemy na zakupy kupić cioci prezent. u niej w grupie jest 6 dzieci.

Moje dziecko ma coś po mnie bo uwielbia zakupy, codziennie się pyta czy jedziemy do sklepu na zakupy

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:16   #2769
lindsley
Zakorzenienie

Moja mama ostatnio dzwoniła i mówi że u nich jest przedszkole, w centrum wsi, w szkole. Przedszkole unijne, nie płaci się za nic (nawet wyprawki nie trzeba kupować) prócz 2zł/m-c za herbatę i nie ma chętnych, chodzi tam tylko 8dzieci. Gdyby u mnie coś takiego było to chyba by musieli ze 3-4 grupy utworzyć...

Sprawdzałam 16dniowe prognozy pogody na 2 portalach... Na weekend za tydzień - rozbieżność 10stopniowa w temp i zachmurzenie też diametralnie różne. I weź tu coś zaplanuj...

A dziś pada Buuu,....

Bao jak tam?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:16   #2770
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

megi nie lam sie dobrze bedzie wiem co mowie

dzien dobry tak w ogole

masakryczny dzien-pada caly czas;/ koszmar jakis...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:45   #2771
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Megi pewnie u Was można po "amerykańsku" od razu brać zew. oponowe, u nas nawet jak zgłosiłam 2 mc wcześniej że chce za to zapłacić to nie było możliwości. Ja widziałam kiedyś program o porodach i kobietki rodziły co chwilkę wdychając gaz rozweselający. Super to było, prawie nic nie kosztuje, nie ma żadnego zagrożenia dla matki i dziecka, a one przy skurczach się śmiałyMoze zobacz czy nie można gdzieś kupić takiej małej butli takiego gazu
Ja dzisiaj też jak ciążowa się czuję, przed okresem jakoś taka dziwnie opuchnięta jestem w piersiach, normalnie przynajmiej rozmiar więcej, aż tak dziwnie jak mi biust ze stanika wypływa. Pewnie jakiś masakryczny będę miałaA @ dopiero za tydzień.

Dobra ja zmykam, dzisiaj czwartek jadę po telefon

Stary 2012-09-13, 09:54   #2772
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Bao - jesteś z nami?
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Bao co u Was?
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Bao jak tam?
jestem...niestety jeszcze ale nie mam weny pisać...jakaś depresja przedporodowa mnie dopadła ktg mam po 14ej jak tż wróci z pracy.
Co do pogody - nareszcie 14 stopni i deszcz juppiiiii

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

aha - dzisiaj zaczęliśmy 38 tydzień...

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 10:19   #2773
nataszka25
Zakorzenienie

Bao myślałam ze moze pogoda Cie tak nastraja ale widzę ze sie z niej cieszysz wiec nie, przejdzie...

Pogoda faktycznie nie nastraja dobrze, wypilam kawe i jest troche lepiej, co do fotelikow to popieram zapinanie nawet na krotkich odcinkach.

Sara ale co lubi mała kupowac? lubi przymierzac np jakies ciuchy/buty? czy raczej spozywcze?
bo u mnie jest masakra z przymierzaniem... zawsze biore w ciemno z mozliwoscia wymowienia, tu mala nie jest typowa dziewczynką

Asiu zamowilas juz regal? kiedy planujecie ten remoncik u malej?

Pop brawa dla policji, niech sie interesują sie częsciej takimi sprawami, moze bedzie troche bezpieczniej dla dzieci

Madziu ale ceny niskie za dzialki, moi rodzice maja tez fajna dzialeczke z altana murowana, ktora tata sam postawil i chca teraz sprzedac i tata mysli o cenie 15.000 w porownaniu do tego co wy dajecie to super cena, juz sie zdecydowaliscie tak? daleko od domu? duza??
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 10:36   #2774
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Siedze na placu zabaw z mlodym. Z telefonem musze poczekac bo facet nie ma jeszcze tego dla mnie.

Natasza moze ma wieksza altanke,bo ta to mala z 9m2. Zdecydujemy sie w sobote jak jeszcze inne ppogladamy

Stary 2012-09-13, 10:44   #2775
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Siedze na placu zabaw z mlodym. Z telefonem musze poczekac bo facet nie ma jeszcze tego dla mnie.

Natasza moze ma wieksza altanke,bo ta to mala z 9m2. Zdecydujemy sie w sobote jak jeszcze inne ppogladamy
rozumiem, u Was nie pada???
Stary 2012-09-13, 11:17   #2776
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz mają sporo działek dokładnie 30 tylko za opłacenie zadłużenia, część z nich ma altanki murowane, inne drewniane. Po takich opłatach jesteśmy na rok zwolnieni z innych opłat. Działki z drewniana altanką były po 700 zł, ale moim zdaniem lepiej te 500 zł dołożyć. ale to musze się z tz spotkać żeby obgadać
to może być trudne mieszkając pod jednym dachem

------------------------
U nas całą noc i teraz cały czas pada. Wczoraj także padało. Tak jesiennie się robi. a przez te skoki temperatury to tylko patrzeć jak dzieci zaczną chorować.

Byłam w Lidlu i kupiłam buciki oraz ubranko przeciwdeszczowe dla Oliwki a dla siebie gumowce.

Stary 2012-09-13, 11:31   #2777
sara 85
Zakorzenienie

Nataszka ona tak ogólnie lubi chodzić na zakupy, najbardziej lubi buty mierzyć

Pop ja też byłam w lidlu i kupiłam małej 2 komplety koszulka+majteczki i piżamki. Buty już przebrane były i nie wziełam, kaloszy też nie było.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-09-13, 11:33   #2778
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

DZIEWCZYNY MOŻE KTÓRAS POMOZE!!

Kupiłam dzis w Lidlu te kozaczki na zime dla michaLINY sa sliczne i ponoc fajne bo w zeszłym roku wy kupowałyście...
Ale wziełąm na styk bo 26 rozm. nie było mam 25 czyli 7,5UK. weszła ejj npoga nie cisnie ale bedzie problem z zimowymi rajstopkami....

Może któras chce odkupic jeszcze nierozmetkowane

a inna sprawa jakby któa była w LIDLU i byłby u Was jeszcze 26 dla dziewczynki - sa dwa kolory - mi bez róznicy!! TO BYM BYŁA WDZIĘCZNA!! :pro si:

PS JA MAM TE burakowe- czy fukcja.. sama nie wiem jaki kolor ale ładne..

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2012-09-13 o 11:34
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:38   #2779
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

Asiu zamowilas juz regal? kiedy planujecie ten remoncik u malej?
Regału nie zamowiłam bo cały czas myślę jak to zrobić by po niego jechac a nie wydać za dużo na paliwo
Na all wychodzi drogo.
Dzis panowie wymieniają okna, łóżeczko już złożone w duzym pokoju czeka na wniesienie, a niebawem malowanie...

Łóżeczko bardzo fajne jestem bardzo zadowolona. Wercia na razie też, zobaczymy w nocy

Chwalę sie- mała sama robi siusiu na nocnik w nocy, nawet nie wiem kiedy

Cytat:

Byłam w Lidlu i kupiłam buciki oraz ubranko przeciwdeszczowe dla Oliwki a dla siebie gumowce.
Patrzylas może na posciele dziecięce? Mam zamiar dziś małej jechac kupić... zastanawiam się czy fajne... choć mały wybór jest...
Albo myślę nad ta z all:
http://allegro.pl/posciel-bawelniana...605007459.html
nr 340 z kłapouchym

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

madziwnia- poka ja dzis może pojadę a może bym odkupiła...

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

sara- a piżamki fajne??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:45   #2780
sara 85
Zakorzenienie

Asiulek tą pościel przed chwilą oglądałam i chyba zamówie, ale nie moge się zdecdować na wzór

Madziwnia u nas nie było na pewno rozmiaru 26, spokojnie możesz oddać w sklepie jak za małe są

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Asiulek piżamki fajne, ale dziwnie rozmiarowo bo bluzeczka dobra a spodnie strasznie długie, ale już je obciełam i mama mi podszyje

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-09-13, 11:54   #2781
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

wiem że oddac moge.. ale napisałam ze mam bo ciezko jest je upolowac .. może któras chetna bedzie... zaraz asia pokaże ci..

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Asia te ostatnie na małych zdjęciach
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_29772.htm

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Asia jak bedziesz i beda to kup te 26 a ja ci wysle 25

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 12:16   #2782
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

U nas dzisiaj nie było prądu wiec z samego rana poleciałyśmy na skrzydłach do Lidla . Znaczy Zośka w kaloszach bo leje. Ale miała radość, nawet nie macie pojęcia ile ma zabawy jak deszcz pada. Kupiłyśmy buciki na zimę te ciemniejsze, bardziej mi się podobały. W ubiegłym roku były ładniejsze ale nie grymaszę bo nam się dobrze sprawdziły.

U nas sporo było jeszcze butków w większych rozmiarach choć pewnie po południu już nie będzie bo miały spore wzięcie a było dopiero przed 9-tą.

Piżamki nie kupiłam bo mamy, bielizna przebrana i za mała. Kalosze były superowe dla dzieciaków (z ociepleniem), ubranka p/deszczowe inne niż wiosną. Nie były już podgumowane tylko takie cieniutkie. Pop daj znać jak się sprawdza.

Jak choróbki nasze ? Lepiej, zdrowieją ?

Ciekawe czy Kogluś już urodziła ?

Catro jak plecy ?

Lind u nas jest w jednym z przedszkoli unijna grupa i miejsc to chyba już na kilka lat do przodu nie ma . Oczywiście tam wyłącznie osobista znajomość z dyrektorką pomoże. Aż uwierzyć trudno że gdzieś nie ma chętnych na taką opcję

Sara brawa dla Zosi tym większe że po przerwie
Stary 2012-09-13, 12:36   #2783
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Moje deszczowe dziecko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1792.jpg (226,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1793.jpg (173,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1794.jpg (213,3 KB, 30 załadowań)
Stary 2012-09-13, 12:46   #2784
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
rozumiem, u Was nie pada???
U nas wczoraj się przed wczoraj chyba już wszystko wypadało :P
Cytat:
to może być trudne mieszkając pod jednym dachem
tz wychodzi do pracy jak ja jeszcze śpię (6.15) potem po pracy wpada na szybko żeby zjeść obiad i dzieci obrobić i na 20 na fuszkę, albo ja na bieganieSchodzim y się tylko w sypialni jak śpimy

Ja też bym musiała do Lidla iść po ten komplet przeciwdeszczowy dla młodego.

Dzisiaj rybkom wodę zmieniałam, a młody jak ja byłam w łazience i akwarium czyściłam w kuchni rozlewał sobie kubeczkiem wodę z wiaderka uszykowaną na wlanie do akwarium.Moja mina bezcenna.
Wczoraj jak poszłam z nim wieczorem na spacer to wziełam od eryka hulajnoge, i bez problemu za nim nadanzałamona do 100 kg to mogę pożyczać http://allegro.pl/hulajnoga-hudora-b...595857750.html

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Moje deszczowe dziecko
Na tym drugim zdjęciu to widać że moja synowa ja mojego tylko od tyłu widuje na spacerkach

Stary 2012-09-13, 12:55   #2785
lindsley
Zakorzenienie

Ma któraś pod ręką te buty z lidla? Ile cm ma wkładka np w tych 26rozm? Misiek teraz nosi 24/25 zależy która firma, zmierzyłam kapcie i mają 14cm...

Asiulek daj znać jakbyś jechała do lidla, może byś mi wzięła buciki dla Miśka. Ja dziś się nie ruszam z domu

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 12:57   #2786
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Na tym drugim zdjęciu to widać że moja synowa ja mojego tylko od tyłu widuje na spacerkach
Pozwoliłam biegać i chlupać w kałużach
Stary 2012-09-13, 12:58   #2787
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Moje deszczowe dziecko
już Ci kiedyś mówiłam, że Zosia jest mega do mnie podobna jak byłam w jej wieku - kidyś mamie aż pokazywałam i to samo stwierdziła kurde, ze też nie mam skanera bym Ci pokazała
Ja w lidlu nie byłam z wiadomych względów
Wykąpałam sie, umalowałam i leżę kłaki mi schną, czekam na ojca i tż, a mały dzisiaj o dziwo zawołał zupę po 11ej (zawsze jada po 13ej) i "opsi" czyli spać - szko zasnął przed 12 mam nadzieję, ze nic go nie łapie...bo on zawsze w połowie III i IX choruje a jutro kończy 2,5 roku - zawsze na połówkach jest chory i na urodzinach....

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 12:59   #2788
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Lind ja wzięłam rozm. 25 i wkładka wewnętrzna (można wyjąć) ma 16 cm
Stary 2012-09-13, 13:04   #2789
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Moje deszczowe dziecko
śliczne...
a to moje

Edytowane przez nataszka25
Czas edycji: 2012-09-13 o 21:46
Stary 2012-09-13, 13:07   #2790
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
już Ci kiedyś mówiłam, że Zosia jest mega do mnie podobna jak byłam w jej wieku - kidyś mamie aż pokazywałam i to samo stwierdziła kurde, ze też nie mam skanera bym Ci pokazała
Ja w lidlu nie byłam z wiadomych względów
Wykąpałam sie, umalowałam i leżę kłaki mi schną, czekam na ojca i tż, a mały dzisiaj o dziwo zawołał zupę po 11ej (zawsze jada po 13ej) i "opsi" czyli spać - szko zasnął przed 12 mam nadzieję, ze nic go nie łapie...bo on zawsze w połowie III i IX choruje a jutro kończy 2,5 roku - zawsze na połówkach jest chory i na urodzinach....
I do mnie też coraz bardziej się upodabnia w podobnym wieku
Bao może my jesteśmy jakaś rodzina dalsza i nawet o sobie nie wiemy. Kto wie ?
Do Lidla wstąp po badaniu i zakup też kalosze dla Kubusia (chyba że już kupiłaś).
Wiesz, pogoda podła to i może dziecko bardziej i szybciej znużone.
Jak ma go choroba wziąć to może podaj jakieś witaminki albo co innego

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości