|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
|
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
coś nikt nie ogląda Naszych zdjęć
![]() jak sie klade to mam brzuch jak kamień i boli podbrzusze,to normalne jest? |
|
|
|
#1023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tania, a skuteczna. Moja Niunia chyba nigdy nie zrobi siusiu na to badanie Powiedzcie mi jeszcze, po ilu dniach mam spodziewać się poprawy z brzuszkiem? No bo chyba to żelazo z Nanu tak szybko nie opuszcza, no nie? |
||
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam na dzisiaj
![]() anusia ściskam kciuki ![]() dobranoc
|
|
|
|
#1026 |
|
Konto usunięte
|
Uwaga sms od Anusi:
Jestem na porodówce.Czekam na rozwarcie.O 23 bede badana.Jak nie bedzie postępu to ide lulu a jutro dostane kroplówke No to ![]() :kciuki :
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36489267]Uwaga sms od Anusi:
Jestem na porodówce.Czekam na rozwarcie.O 23 bede badana.Jak nie bedzie postępu to ide lulu a jutro dostane kroplówke No to ![]() :kciuki :[/QUOTE]no to ściskam aby nie musiała do jutra czekać
|
|
|
|
#1028 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba muszę wam tu więcej pojęczeć to też urodzę. Anusia trzymam kciuki oby szybko i sprawnie poszło Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Dobra, uwaga teraz jęczę: chcę już urodzić no.......Dobranoc.
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Oj oj tak być nie może ANUSIA nie ładnie to tak wbijac się w kolejkę :p a tak poważnie to cieszę się że chociaż u Ciebie coś się ruszylo
czekamy na malenstwo ![]() MUMINKU każdego dnia pamiętam o Twojej córce i życzę jej dużo zdrowia , siły do walki a Wam spokoju i wytrwałości . Musi być dobrze !
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
ANUSIA siedzi na porodówce,sączą jej sie wody i ma skurcze co 5 min.
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku tak mi przykro, że znów coś się dzieje!
Mam nadzieję, że lekarze pomogą Twojej córci i wyjdziecie wkrótce na prostą. Myślę o Was i trzymam kciuki. Dawaj nam znać jak się sprawy mają!Anusia w kolejkę się wepchała nam... Szczęściara! Ja pewnie czekam grzecznie na Elenę i Weronikę po prostu |
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Cos sie dzieje
Ja juz w lozku powoli spac ide sliczne dzieciaczki widzialam Jutro mamy okuliste ehhh kazali mi nie karmic Jasia 2-3 godziny przed badaniem wiec jutro napewno mnie tam zje Kciuli za Anusie i czekam na riesci dobranoc
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku codziennie modle się za Laurę, żeby miała siłe walczyć i wyszłą z tego bez szwanku.
Anusia trzymam kciuki za szybki poród i powitanie Malucha po tej stronie brzuszka. My własnie wróciliśmy z kolacji. Dzisiaj mamy 3 rocznice ślubu. A teraz zmykam pobaraszkować. Do jutra
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36489267]Uwaga sms od Anusi:
Jestem na porodówce.Czekam na rozwarcie.O 23 bede badana.Jak nie bedzie postępu to ide lulu a jutro dostane kroplówke No to ![]() :kciuki :[/QUOTE]to ja trzymam .. może już maleństwo na świecie ??? ![]() kraven wszystkiego naj naj z okazji rocznicy - samych pogodnych i uśmiechniętych wspólnych dni
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita przepraszam, że tak zaczepiam
Pamiętam o tych kolkach u Was, sprawdzałaś Colinox? Właśnie to znalazłam w necie i tam oprócz symetykonu są jeszcze zarodniki Lactobacillus sporogenes. Może to by Wam pomogło ![]() U nas (odpukać) Espumisan działa cuda
|
|
|
|
#1039 | |||
|
Zadomowienie
|
Piekne te Wasze dzieciaczki
Anusia ![]() ![]() Muminku modlę się żeby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
![]() 6km to doszłas do olsztyna chyba ![]() Cytat:
![]() jeszcze ktoś pytał o paciorkowca i kroplówkę. majowa mamusia mi mówiła, że miała ta kroplówkę podpiętą tylko na samym początku akcji porodowej, a potem już była "wolna" ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zwykle pobudka w nocy i bóle miesiączkowe... Idę coś zjeść
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko doszło do wniosku, że między 1, a 3 warto się bawić
---------- Dopisano o 03:54 ---------- Poprzedni post napisano o 03:28 ---------- Niepotrzebnie klepałam paszczą.. Dopiero zasnęła |
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Ciekawe jak tam anusiaaniaanusia Mam nadzieję, że już tuli Bartusia. ![]() Ja miałam pobudkę pełną grozy chwilę po 4. Poszłam na zombiaka siusiu, a tak na papierze krew. Co prawda niewiele, ale przeraziłam się nie na żarty. Szybko wzięłam prysznic i zaczęłam wnikliwą obserwację. Do tej chwili nic więcej, ale paniki najadłam się niemało. Nie wiem czy to tylko jakieś otarcie czy co. Szybko zjadłam śniadanie i wypiłam mocniejszą herbatę, żeby Małego obudzić i na szczęście rusza się, więc wygląda na to, że wszystko ok.Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Cytat:
Jeszcze troszeczkę i napewno unormuje Wam się rytm dnia.
|
|
#1043 |
|
Raczkowanie
|
i ja Was witam z rana, moje bóle "miesiączkowe" niestety nie zniknęły od wczoraj..zaczęły się od 18tej co 20 minuty, koło 22 były co 15 minut. W nocy spałam normalnie ale budziłam się co chwilę i jak mnie znowu zabolało to patrzyłam na zegarek..non stop te same godziny..np.01:40, 01:55, 02: 10,2:25 i co się nie obudziłam w nocy to zawsze któraś z końcówek się powtarzała więc też były regularne..teraz od 5:30 co 10 minut..i już sama nie wiem...jestem przyzwyczajona do takiego progu bólu i jak dla mnie to niby nic się nie dzieje i też czekam na silniejsze bóle - martwi mnie jednak ta regularność
jeżeli to byłaby ślimacząca się "akcja porodowa" to te bóle będą się powtarzały dalej co 10 minut lub częściej, myślę że na spokojnie zadzwonię do lekarza i powiem mu co i jak i żeby zadecydował czy ma przyjechac czy nie (choćby na KTG) - do Bielska mam 65km, do siebie na IP nie chcę jechać bo mnie zostawią..mały rusza się normalnie pomiędzy bólami więc jest ok..na dodatek powiem Wam że moja mama jak mnie rodziła to u niej wyglądało wszystko tak samo...same bóle okresowe a potem brak bóli partych :/ no nic zobaczymy co będzie
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy takich regularnych skurczach pewnie gnałabym już w tej nocy na porodówkę. Jednak wierzę, że wiesz co robisz. Chociaż jeżeli masz do pokonania te 65km, to może warto już się zbierać, bo jakby nie patrzeć to spory kawałek? Tyle, że ja się zupełnie na tym nie znam, więc mogę gadać głupoty. Trzymam kciuki za rozwój sytuacji.
|
|
#1045 |
|
Raczkowanie
|
wszystko byłoby ok jakby odeszły mi wody lub gdy skurcze bardzo by bolały a to jest do wytrzymania i cały czas myślę że to nie takie bóle mają być...kurcze tylko ta regularność
i nie wiem co mam robić, spróbuję się położyć na chwilę, a potem wezmę prysznic i zobaczymy co i jak, najwyżej pojedziemy a jak się rozwinie w zawrotnym tempie to w razie czego pojadę nie do Bielska a do siebie a mam 4km do szpitala
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Muminku wszystkie jestesmy z Toba,nie poddawaj sie!
A moj maly oszalal z tym spaniem,je co 4 godz. musze sie isc zappytac czy dobrze przybiera jedzac tak rzadko. jestem cala podniecona,bo jak wyniki beda ok to dzis do domu ![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1047 |
|
Raczkowanie
|
Urodziłam 18 dni temu córcię o wadze 3620g i 54 cm. Chciałabym się przyłączyć do wątku.
Jak będę miała czas to opisze wam mój poród.
|
#1048 |
|
Zadomowienie
|
MUMINKU PAMIĘTAM O WAS MUSI BYĆ DOBRZE
![]() ja nadal w dwupaku moja kuzynka wczoraj urodziła a termin miała 3 dni po mnie więc nikt nie zna dnia ani godziny ![]() a nam zostało 23 dni a torby nadal brak..... ciekawe jak tam Ania
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
Mam nadzieje ze Anusia juz tuli dzidzie. Witam nowa szczesliwa mamusie Anusia479 ale Gracjanek ma śliczne loczki - wygląda jak aniołek ![]() Kraven ja mialam we wtorek 3 rocznice
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ANIA już pewnie tuli malenstwo ![]() Dziewczyny dajcie mi proszę te Wasze skurcze bo u mnie zupelnie nic się nie dzieje :/
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

no.......![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mam nadzieję, że lekarze pomogą Twojej córci i wyjdziecie wkrótce na prostą. Myślę o Was i trzymam kciuki. Dawaj nam znać jak się sprawy mają!
Pamiętam o tych kolkach u Was, sprawdzałaś Colinox? Właśnie to znalazłam w necie i tam oprócz symetykonu są jeszcze zarodniki Lactobacillus sporogenes. Może to by Wam pomogło 

Co prawda niewiele, ale przeraziłam się nie na żarty. Szybko wzięłam prysznic i zaczęłam wnikliwą obserwację. Do tej chwili nic więcej, ale paniki najadłam się niemało. Nie wiem czy to tylko jakieś otarcie czy co.
Jeszcze troszeczkę i napewno unormuje Wam się rytm dnia.