![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wyższa Szkoła Filologiczna We Wrocławiu-ktoś zna??
Jak wygląda system e-learning na WSF? Nie wiem czy się podejmować tej formy studiów bo będę rok za granicą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
e-learning jest tylko z niektórych przedmiotów. nie ma możliwości, żeby ćwiczenia zaliczyć przez internet. jeśli będziesz za granicą przez rok, a już studiujesz to zostaje Ci dziekanka, a jeśli nie to odpuść sobie ten jeden rok i złóż papiery dopiero w przyszłym. jest jeszcze możliwość indywidualnego toku nauczania, ale wtedy na jakiś tam zajęciach i tak musiałabyś się pojawić. szczególnie jeśli chodzi o ćwiczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Dziękuję pięknie za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wątpię czy uda Ci się pogodzić pracę ze studiami dziennymi... Patrząc na plan, to zajęcia kończą się ok godziny 16 i to codziennie, bo prowadzone są jak zajecia w liceum.. A ze stypendiami jest tak, że możesz je dostać dopiero na 2 roku za jakieś wybitne osiągnięcia naukowe, sportowe lub artystyczne. Nie jestem pewna o do średniej dla której przysługuje stypendium, bo co rok się ona zmienia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Witam, studiuję w WSF filologię hiszpańską na 1 roku zaocznie. Ogólnie jestem zadowolona z uczelni i poziomu wykładowców, choć czasem jest na prawdę ciężko, bo dużo trzeba robić samodzielnie i systematycznie. Niestety to niektórych studentów przerasta i w naszej grupie już chyba około 10 osób odpadło.
cod o wirtualnego indeksu - mi osobiście ta forma odpowiada, czasem są opóźnienia we wpisywanych ocenach, ale jednak w większości dowiadujemy się o wynikach wcześniej niż na kolejnym zjeździe co pozwala też lepiej zaplanować naukę. Ponadto nie trzeba biegać za wpisami z indeksem i kartą, co na poprzednich moich studiach było utrapieniem. Myślę, że z czasem też będzie lepiej bo wykładowcy również muszą się do tego systemu przyzwyczaić. Jestem również zadowolona z elearningu, dzięki temu oszczędzam czas, a wykłady są bardzo dobrze przygotowane i wystarczą na zaliczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam. Wiem, że jest już jeden wątek nt. WSF, ale nie działa mi ikonka szybkiej odpowiedzi (klikam i nic się nie dzieje).
Chciałam wybrać się na niestacjonarną filologię angielską ze specjalnością nauczycielską. Mieszkam daleko od wrocławia, mam dość skomplikowaną sytuację życiową, dlatego zaciekawił mnie e-learning. Niestety posty które czytam o szkole napawają wręcz przerażeniem. Z większości z nich wynika, że utrzymać się jest bardzo trudno, panuje bałagan i ogólnie lepiej się tej szkoły wystrzegać... Bardzo proszę o wszelkie informacje związane z tą szkołą, szczególnie od osób studiujących zaocznie. Drogie Wizażanki pomóżcie bo już naprawdę nie wiem co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie otrzymalam list potwierdzajacy przyjecie mnie do wsf, wybralam opcje jezyk+jezyk (w biznesie i turystyce). Czy ktos studiuje ten kierunek i moze mi powiedziec cos wiecej o nim i przedmiotach? A może ktoś sie na niego wybiera?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyższa Szkoła Filologiczna we Wrocławiu - ważne pytanie
Ale co rozumiesz przez "trudno się utrzymać"? Że ciężko jest pod względem nauki? Nie wiem jak licencjat, ja robię tam mgr. Wybrałam tę szkołę, bo nie mogłam sobie pozwolić na "wieczorowe" studia na UWr, które odbywały się co weekend rozpoczynając w piątek.
Nie powiedziałabym żeby poziom był bardzo wysoki. Niestety, mają chyba skłonność do dokładania bezsensownych zajęć na koniec - co mi dadzą dwa semestry tlumaczeń i to na ostatnim roku? Uważam to za wkurzające, bo w momencie gdy powinnam się skupić na pisaniu pracy, muszę zajmowac się zupelnie nowymi przedmiotami. E-learning jest ok, dostęp w dowolnym momencie (przez ok miesiąc-dwa wiszą wykłady), mozesz słuchać ile razy chcesz, plus masz w sumie notatki do wykładu (lepsze czy gorsze, zależnie od przedmiotu i wykładowcy). Ale chyba nie wszystkie przedmioty sa dostępne w e-learningu? Co do bałaganu... Zlikwidowali i indeksy i (od tego roku) karty zaliczeniowe. Wszystko wpisują wykladowcy od razu w systemie. Więc odpada latanie z karteczką za każdym z osobna, dla mnie to wielki plus. możliwość zamawiania zaświadczen przez neta, wypisywane nieobecności wykladowców, wszystkie informacje umieszczane na bieżąco na stronie internetowej. Dla mnei to nowośc, na poprzedniej uczelni tego nie miałam, więc dla mnie kolejny plus. Ogólnie więc - wkurza mnie sporo, ale potrafię znaleźć trochę pozytywów ![]() ![]()
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wyższa Szkoła Filologiczna we Wrocławiu - ważne pytanie
Ja mam tam znajomego na amerykanistyce. Jest bardzo zadowolony ale mówi, że jest ciężko. Nie jest tak, że płacisz i zdajesz. Według mnie to duży plus bo świadczy o poziomie tej uczelni. Pewnie zdarzają się wykłady mniej ciekawsze i te bardziej. Łatwiejsze do zdania i trudniejsze, według mnie jak wszędzie. Szczerze powiem, od moich znajomych słyszałam wiele pozytywów na temat tej szkoły
![]() Uważam, że na studiach magisterskich mają bardzo ciekawe zajęcia, dużym plusem jest wybór tłumaczeń specjalistycznych np. tłumaczenia ekonomiczne, techniczne, medyczne, prawnicze i unijne. To wszystko na magisterce. Odnośnie e-learningu. Ja uważam, że to świetny pomysł, zwłaszcza dla tych którzy mieszkają daleko i nie mogą pogodzić pracy ze studiami. Ogólnie możesz wypróbować platformę e-learningu bo jest ona dostępna dla wszystkich, z tym że większość jest tylko dla studentów. Ale podobno zwykły człowiek też może wejść i zobaczyć na czym to polega. Dużo o tym było na drzwiach otwartych, polecam przyjechać i posłuchać. Choć dużo chwytów marketingowych, aż słuchać się nie chciało ![]() Dla mnie plusem jest jeszcze erasmus, jeżeli ktoś o nim myśli. Duży wybór uczelni, z tego co wiem to raczej każdy bez większych problemów może wyjechać. Poza tym dobry dojazd do szkoły od dworca. Co do biblioteki, to muszę się zgodzić, że to wielki minus. A odpowiadając na twoje pytanie; jeśli faktycznie chcesz uzyskać jakąś wiedzę i uczyć potem w szkole, to zakładam, że będzie Ci zależało na nauce i na tym, żebyś skończyła tą szkołę. Zatem raczej nie powinnaś mieć problemów z tym, żeby się tam utrzymać ![]() Moja koleżanka studiuje zaoczną anglistykę, nie wiem na jakim kierunku dokładnie. W tygodniu pracuje, w weekend chodzi do szkoły. Czasem jest trudniej, zwłaszcza przed sesją, ale radę daje i jest zadowolona ![]() Pozdrawiam! ![]()
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
cześć))) jestem zainteresowana filologia angielska) jak to jest na mgr z anglistyki ?bo uzyskalam dyplom licencjata za granica. czy ktoras z was studiuje na tym kierunku i moze powiedziec mi o nim cos wiecej? Goraco pozdrawiam i czekam na odpowiedz )))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
oo a macie może dziewczyny jakieś notatki/testy z 1 roku filologii angielskiej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
jaaa bym chciała notatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Czy jest ktoś kto wybiera się od października na WSF, na germanistykę od podstaw? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zobaczymy... jak mi nie pozwolą mieć warunku to bede na 1szym roku ![]()
![]() |
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
hej, ja zaczynam jezyk +jezyk od pazdziernika,ang i hiszp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
Warunków możecie mieć ile chcecie
![]() ![]() Dodatkowo mogę odsprzedać książkę (nowa, prawie nieużywana)"Advanced Grammar In Use" - 2nd edition (przyda się do Gramatyki Praktycznej i nie tylko), jeśli jest ktoś zainteresowany to proszę pisać na e-mail ola.czw@gmail.com, Pozdrawiam ![]() Edytowane przez 3_Ola Czas edycji: 2012-09-13 o 10:00 Powód: dodatkowe informacje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
A wybiera się któraś wizażanka na hispanistykę dzienną?
U mnie opcja język+język (hiszpański+angielski) ![]()
![]() |
#202 |
Przyczajenie
|
germanistyka od podstaw (zaocznie), zaczynam w tę sobotę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
W najbliższy weekend pierwszy zjazd dla hispanistyki, italianistyki i germanistyki. Ja już na szczęście drugi rok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Ja już za tydzień zaczynam italianistykę dziennie i jestem mega przerażona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Czy ma ktoś plan zajęć 2LN? germanistyka od podstaw... bo nie wyświetla mi w dziekanacie ;/ a widze, że są zmiany w zapisach i nie wiem czy muszę skorygować zapisy ;/ ;/ ; /
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Studiuje ktoś z Was opcję "język + język"?
Dajecie radę? Dziewczyny jak Wam się studiuje Germanistykę na WSF? Macie jeszcze dodatkowo lektorat z angielskiego? Edytowane przez Diana_93 Czas edycji: 2012-10-08 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() można sobie wybrać poziom lektoratu od A1 wzwyz ![]()
![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Hej czy ktoś studiuje na WSF w systemie niestacjonarnym? (przez internet). bardzo proszę o jakieś informacje. POzdrawiam
Aga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.