Welon, kwiatek, może toczek? Do naszych ślubów już mniej niż roczek! PM 2013 cz.25 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-13, 11:18   #1981
ciukunia
Zakorzenienie

GG do ciukunia
Dot.: Welon, kwiatek, może toczek? Do naszych ślubów już mniej niż roczek! PM 2013 cz

Viollet87 - piękna sala, a stoły chcecie okrągłe czy długie?
ciukunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:18   #1982
nunny
Wtajemniczenie

Dot.: Welon, kwiatek, może toczek? Do naszych ślubów już mniej niż roczek! PM 2013 cz

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
O wiem!
Miałam Was zapytać, bo dzisiaj mam spotkanie z DJem.

Jakich piosenek absolutnie nie chcecie mieć granych na weselu?

Potrzebuję listę piosenek absolutnie wykluczonych.
Mi przychodzi na myśl:
- windą do nieba
- szeroko pojęte disco polo.

Więcej mi do głowy nie przychodzi, więc może mnie zainspirujecie

Ja nie chce mieć "Cudownych rodzicow mam". Oklepana już jest za bardzo wg mnie.
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:19   #1983
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Mell dopiszesz mnie? http://www.bellissima.pl/gala.php?s=88.suzanne
Stary 2012-09-13, 11:20   #1984
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie powiem Ci... Ale myślę, że koszt jaskółki wyjdzie podobnie, albo niewiele więcej, więc o wiele bardziej opłaca się zrobić jaskółkę, gdzie wstawisz sobie balkon i np. okno, a nie tylko taką małą kliteczkę
To jest racja Aczkolwiek w tym naszym projekcie jest tak, że w tych pokojach na górze jest po jednym oknie dachowym i normalnym oknie balkonowym, ale bez balkonu Więc w sumie to dachowe mogłoby być, bo też nie wiem, czy jaskółka by pasowała, bo to mały domek

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
mówiąc najkrócej jak się da to jaskółki (u mnie mówi się nie kukułki ) jest dużo dużo droższe niż normalne dachowe
No niestety Ale lepiej wygląda i praktyczniejsze

Nawet mój kot popieprzył tę pogodę i poszedł na meble spać

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:20   #1985
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
O wiem!

Potrzebuję listę piosenek absolutnie wykluczonych.
Mi przychodzi na myśl:
- windą do nieba

cudownych rodziców

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:21   #1986
ciukunia
Zakorzenienie

GG do ciukunia

Cytat:
U mnie będzie głównie szeroko pojęte disco polo
Nie mam takich piosenek
U mnie połowa gości by się nie bawiła jakby nie było disco polo - oczywiście tych znanych kawałków.
Stary 2012-09-13, 11:21   #1987
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
cudownych rodziców
o to to... tak samo muszę tż przekonać, żeby powiedzieć zespołowi, żeby mi nic w rytmie walczyka nie grali, bo mimo, że uczyła mnie mama to tańczyć w tym rytmie, to tragicznie mi to idzie, a nie chcę się kompromitować na własnym weselu

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:21   #1988
Olgietka
Zakorzenienie

[QUOTE=Viollet87;36496230]Witaj Sprawy przybrały ciekawy obrót Myślisz, że TŻ uwinie się z zaręczynami czy raczej oleje temat...? Masz już na oku jakieś koncepcje / motyw przewodni / suknię / ... ? =QUOTE]

Zaręczyny na pewno będą... tylko TŻ uznał "Niech to będzie choć jedna rzecz, która będzie dla Ciebie niespodzianką"
Motyw przewodni - hmmm.. na pewno wszelkie dodatki będą w kolorze zielonym... a suknia.. cóż.. mam upatrzone kilka modeli - bardzo skromne.. ale wybór tej jednej jedynej pozostawię lutego.. jak uda mi się pokonać choć trochę wagę :P i będę wiedziała, w czym nie będę wyglądała komicznie
Stary 2012-09-13, 11:21   #1989
Xiezniczka89
Zadomowienie

Dzień dobry Ale zimno!! Co to znaczy "A zobaczycie jak Was proboszcz w Spale skasuje! Buty Wam spadną" xD Zadzwoni do proboszcza i mu powie że co... ? Ja też mam podobną sytuację, ale jeszcze rozmowy z księdzem nie było...
Stary 2012-09-13, 11:21   #1990
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Bo my w ogóle jesteśmy chyba z innej planety ale cholernie nam z tym dobrze
Mieszkamy i pracujemy w Warszawie ale oboje pochodzimy z Tomaszowa Mazowieckiego, a restauracja, o której mowa mieści się w Spale.
Póki co tak naprawdę mamy zarezerwowaną salę, spotkaliśmy się także z DJem, na którego pewnie się zdecydujemy, trwają rozmowy z trio skrzypcowym, które ma zapewnić oprawę muzyczną w kościółku.. i tu zaczyna się problem.. Zamierzamy się pobrać w malusieńkim kościółku w Spale. Jeśli dopisze pogoda ślub odbędzie się na powietrzu w ogrodzie przy kościółku... ALE... owy kościółek nie jest parafią ani moją ani TŻ... byliśmy u tamtejszego proboszcza i zarezerwowaliśmy termin.. Przekazał nam informację, że będzie potrzebna licencja z parafii jednego z narzeczonych - papierek, który upoważnia spalskiego proboszcza do udzielenia ślubu w nie naszej parafii... Będąc w Tomaszowie podjechaliśmy do mojej parafii..... i o mały włos nie skończyłoby się rozdzielaniem księdza i mojego TŻ... On licencji nam nie wyda! Mieszkamy przecież w Warszawie! To nie moja parafia! I to doprawdy NIC, że wszystkie sakramenty przyjmowałam właśnie tam, tam chodzę do kościoła jak jestem u mamy i tam dostają kasę jak chodzą po kolędzie! A na koniec podsumował "A zobaczycie jak Was proboszcz w Spale skasuje! Buty Wam spadną" ......
Także przy najbliższej okazji musimy zajrzeć do parafii TŻ... a jak tam też będą robić takie problemy, bo nie kasa za ślub ma trafić do innej parafii.. to nie wiem...
Moje okolice.
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:23   #1991
ciukunia
Zakorzenienie

GG do ciukunia

Cytat:
Bo my w ogóle jesteśmy chyba z innej planety ale cholernie nam z tym dobrze
Mieszkamy i pracujemy w Warszawie ale oboje pochodzimy z Tomaszowa Mazowieckiego, a restauracja, o której mowa mieści się w Spale.
Póki co tak naprawdę mamy zarezerwowaną salę, spotkaliśmy się także z DJem, na którego pewnie się zdecydujemy, trwają rozmowy z trio skrzypcowym, które ma zapewnić oprawę muzyczną w kościółku.. i tu zaczyna się problem.. Zamierzamy się pobrać w malusieńkim kościółku w Spale. Jeśli dopisze pogoda ślub odbędzie się na powietrzu w ogrodzie przy kościółku... ALE... owy kościółek nie jest parafią ani moją ani TŻ... byliśmy u tamtejszego proboszcza i zarezerwowaliśmy termin.. Przekazał nam informację, że będzie potrzebna licencja z parafii jednego z narzeczonych - papierek, który upoważnia spalskiego proboszcza do udzielenia ślubu w nie naszej parafii... Będąc w Tomaszowie podjechaliśmy do mojej parafii..... i o mały włos nie skończyłoby się rozdzielaniem księdza i mojego TŻ... On licencji nam nie wyda! Mieszkamy przecież w Warszawie! To nie moja parafia! I to doprawdy NIC, że wszystkie sakramenty przyjmowałam właśnie tam, tam chodzę do kościoła jak jestem u mamy i tam dostają kasę jak chodzą po kolędzie! A na koniec podsumował "A zobaczycie jak Was proboszcz w Spale skasuje! Buty Wam spadną" ......
Także przy najbliższej okazji musimy zajrzeć do parafii TŻ... a jak tam też będą robić takie problemy, bo nie kasa za ślub ma trafić do innej parafii.. to nie wiem...
Witaj
Mnie ksiądz powiedział, że jak dłużej chodzi się do innego kościoła, to ten kościół staje się automatycznie twoją parafią! I nie ma znaczenia, gdzie jesteś zameldowana i gdzie miałaś chrzest itp., tylko gdzie chodzisz do kościoła...
Stary 2012-09-13, 11:24   #1992
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość

Dzięki Tu masz naszą salę: KLIK. Myślę, że nie wymaga jakiegoś specjalnego dekorowania. Na stoły prawdopodobnie dam takie kwiaty jakie widać na tych zdjęciach (tylko trochę mniejsze) bo mi się podobają, pasują tam Do tego może tealight'y w wysokich świecznikach (przypominających szklaneczki). Nasz stół będzie na tle "ceglanej" ściany, więc też nie zamierzam niczego tam wieszać. Tylko jakieś monogramy lub biały napis (KLIK) na stół Krzeseł nie ubieramy bo są eleganckie. Kolor przewodni to fajny pomysł, ale w moim przypadku raczej bezsensowny

Bukiet robię sama mam już ok. 40 broszek (w kształcie kwiatów), brakuje mi jeszcze ok. 20. Końcowy koszt będzie wysoki (na pewno wyższy niż koszt bukietu z kwiatów), ale taki bukiet przynajmniej nigdy mi nie uschnie Pamiątka na całe życie No i generalnie po prostu bardzo mi się to podoba.
Piękną masz tę salę
A co do bukietu - to jest święta racja. Na całe życie Ci zostanie
A i może kiedyś Twoja córka będzie go chciała ze sobą do ołtarza wziąć

Koniecznie musisz się pochwalić jak zrobisz!

Cytat:
Napisane przez WifeToBe Pokaż wiadomość
Dzien doberek wszystkim!

Zamowilismy Kamarzyste - dostalam mnostwo 'polecen' od znajomych ale zadne filmy nam sie nie podobaly i wkoncu sama znalazlam :P - filmy calkiem calkiem, cena tez przystepna, dla lokalnych podaje: http://www.planujemywesele.pl/8608-f...womir-kedziera lub http://fotovideoart.hrubieszow.info/

Super! miejmy nadzieje ze faktycznie tak jest

POdziwiam i powodzonka

Gratulacje wyborow Dziewczyny

Dasz Rade!! Podziwiam i 3mam kciuki

Ja tez nie mam motywacji :/

P.S milego dzionka wszystkim!
za kamerzystę

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja bym zastanowiła się czego nie lubicie po prostu.

Chociaż trochę się zastanawiam jak bardzo tekst powinien wykluczać piosenkę. Na pierwszy taniec wiadomo, że tekst musi być dobry Ale potem przez wszystkie te godziny?

Ja na przykład uwielbiam tę: http://www.youtube.com/watch?v=DMc3XDOy3AY piosenkę, a tekst jest ewidentnie nieweselny

Jeśli tekst ma wykluczać, to na pewno jeszcze "Miał być slub" i "Małgośka"
Nie no tekst ogólnie mi nie przeszkadza. Chyba, że ewidentnie zaprzecza on idei ślubu. Typu właśnie "windą do nieba" czy "miał być ślub"

A tak na szybko niewiele piosenek przychodzi mi do głowy, dlatego pytam o inspiracje

Natomiast jeżeli chodzi o piosenkę na pierwszy taniec - tutaj uważam, że jednak powinno się na tekst zwrócić uwagę

18.05.2015
Leoś

Edytowane przez cowie
Czas edycji: 2012-09-13 o 11:26
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:25   #1993
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xiezniczka89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ale zimno!! Co to znaczy "A zobaczycie jak Was proboszcz w Spale skasuje! Buty Wam spadną" xD Zadzwoni do proboszcza i mu powie że co... ? Ja też mam podobną sytuację, ale jeszcze rozmowy z księdzem nie było...
Chodzi o to, że Spała jest droga...ale my o tym wiemy.. 1200zł za całość - księdza, organistę i kościelnego... A ten bencwał z mojej parafii myślał chyba, że jesteśmy nieuświadomieni i ta cena nas zaskoczy...
Stary 2012-09-13, 11:26   #1994
WifeToBe
Raczkowanie

Cytat:
Witam wszystkie przyszłe żonki
Dołączam do Was z nadzieją, że nie zwariuję
Do naszego ślubu zostało jeszcze ponad 10 miesięcy (03.08.2013) ...ale jak pomyślę o całym tym zamieszaniu to ogarnia mnie przerażenie..
Jesteśmy razem prawie osiem lat i jakoś nigdy nie mieliśmy "parcia" na obrączki...aż tu nagle pewnego sierpniowego dnia.. będąc przypadkiem w okolicach restauracji, w której bawiliśmy się na weselu naszych znajomych.. postanowiliśmy wejść i zapytać co nieco... i wyszliśmy z zaklepanym terminem ...
i tak z grona najbliższych osób zrobiło się około 90 gości.. i chcąc nie chcąc czuję, jak zasysa mnie w przedślubne szaleństwo...
A jako ciekawostkę dodam, że zaręczyn jeszcze nie było
Witaj Nia martw sie u Nas tez zareczyn nie bylo a slub 31.08 hehe no coz tak to juz bywa w zyciu- dosc niekonwencjonalnie, chociaz TZ powiedzial ze 'cos wymysli' zeby nadrobic te zareczyny przed slubem:P

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ladyInGreen Pokaż wiadomość
Witam

Jedziemy dzisiaj wybrać obrączki.
SLiczne!

Odnalezlismy sie
Nasz Dzien
WifeToBe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:27   #1995
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciukunia Pokaż wiadomość
Witaj
Mnie ksiądz powiedział, że jak dłużej chodzi się do innego kościoła, to ten kościół staje się automatycznie twoją parafią! I nie ma znaczenia, gdzie jesteś zameldowana i gdzie miałaś chrzest itp., tylko gdzie chodzisz do kościoła...
Ok, ja to rozumiem.. ale tu chodzi nie o to, gdzie chodzę na msze.. Bo tak na prawdę żadne z nas nie chodzi do kościoła w Warszawie.. Jak jeździmy do Tomaszowa to chodzę do kościoła razem z moją mamą - przynajmniej raz w miesiącu... Jemu ewidentnie chodziło o kasę... Dał nam to odczuć!
Stary 2012-09-13, 11:28   #1996
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Ale my nie budujemy nic jeszcze Czy chodzi Ci o to skąd do firmy zamawiamy
To jest cena FAKRO
Chodziło mi o firmę

[QUOTE=cowie;36496134]O wiem!

[SIZE=4]Potrzebuję listę piosenek absolutnie wykluczonych.
Mi przychodzi na myśl:
- windą do nieba

Ja myślę , ze aż takie szczegóły będziecie omawiać niedługo przed weselem, na razie to zobacz dokładnie umowę, zapytaj o wszystko co i jak, jak bedzie w razie jego chooroby czy innych wypadków losowych, zapytaj jak gra mniej więcej i powiedz tak ogólnie o co Wam chodzi. A listę piosenek zakazanych dasz mu przed ślubem
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:30   #1997
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Ja nie chce mieć "Cudownych rodzicow mam". Oklepana już jest za bardzo wg mnie.
Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
cudownych rodziców

O!
To święta racja.
Dopisuję do mojej listy mustn't have

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość

Ja myślę , ze aż takie szczegóły będziecie omawiać niedługo przed weselem, na razie to zobacz dokładnie umowę, zapytaj o wszystko co i jak, jak bedzie w razie jego chooroby czy innych wypadków losowych, zapytaj jak gra mniej więcej i powiedz tak ogólnie o co Wam chodzi. A listę piosenek zakazanych dasz mu przed ślubem
To akurat zaznajomiony DJ Także jego nie muszę bardzo sprawdzać, a i wiem jak gra
Prosił o jakąś tam listę żeby przygotować co chcemy, czego nie

18.05.2015
Leoś
Stary 2012-09-13, 11:32   #1998
ajasiaga
Raczkowanie

Hej witam się z rana u mnie też zimno brr i pada ba leje nie podoba mi się ta pogoda wcale Byłam ostatnio tzn we wtorek w kościele a właściwie kancelarii bo chciałam zapisać nas na termin w kościele, a Pani z kancelarii powiedziała że jeszcze nie zapisują, ksiądz będzie głosił kiedy to będzie co za różnica kiedy nas zapiszą czy wrzesień czy październik... nie kumam A pytałam jak to wygląda cenowo to kobietka spojrzała się na mnie dziwnie jakbym z księżyca spała i jak mogę pytać cenę i powiedziała że nie wie ile to będzie w przyszłym roku ale w tym było "chyba" 300 zł, a od znajomych wiem że około 1000 zł i kto tu kłamie
Stary 2012-09-13, 11:32   #1999
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
To akurat zaznajomiony DJ Także jego nie muszę bardzo sprawdzać, a i wiem jak gra
A no chyba ze tak
Mnie nic do głowy nie przychodzi poza disco polo, naparwdę
Stary 2012-09-13, 11:32   #2000
Antilia
Uzależnienie

Nasz DJ też mówił, żeby mu przygotować czarną listę, ale to będziemy omawiać tak na 3 miesiące przed slubem :P

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:33   #2001
myszka 1234567
Zakorzenienie

Ale w ogóle ksiądz nie może chyba nie wydać pozwolenia na slub w innej parafii? Ja słyszałam , ze on musi się na to zgodzić.
Stary 2012-09-13, 11:34   #2002
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie połowa gości by się nie bawiła jakby nie było disco polo - oczywiście tych znanych kawałków.
U nas też
Stary 2012-09-13, 11:35   #2003
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajasiaga Pokaż wiadomość
Hej witam się z rana u mnie też zimno brr i pada ba leje nie podoba mi się ta pogoda wcale Byłam ostatnio tzn we wtorek w kościele a właściwie kancelarii bo chciałam zapisać nas na termin w kościele, a Pani z kancelarii powiedziała że jeszcze nie zapisują, ksiądz będzie głosił kiedy to będzie co za różnica kiedy nas zapiszą czy wrzesień czy październik... nie kumam A pytałam jak to wygląda cenowo to kobietka spojrzała się na mnie dziwnie jakbym z księżyca spała i jak mogę pytać cenę i powiedziała że nie wie ile to będzie w przyszłym roku ale w tym było "chyba" 300 zł, a od znajomych wiem że około 1000 zł i kto tu kłamie
Pewnie znajomi kłamią
Co do zapisów - pewnie chodzi o jakieś sprawy organizacyjne.
W USC zapisują dopiero na pół roku przed ślubem.

Cytat:
A no chyba ze tak
Mnie nic do głowy nie przychodzi poza disco polo, naparwdę
No właśnie mi też
Chyba mu powiem, że absolutnie ma nie być disco polo, a dokładną listę przed weselem dostanie

18.05.2015
Leoś
Stary 2012-09-13, 11:38   #2004
WifeToBe
Raczkowanie

Cytat:
O!
To święta racja.
Dopisuję do mojej listy mustn't have

Cowie, dzieki za doping z kamerzysta odnosnie piosenek zakazanych, moze tutaj: http://forum.we-dwoje.pl/topics11/li...ne-vt14487.htm cos znajdziesz

Odnalezlismy sie
Nasz Dzien
WifeToBe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:38   #2005
melleczka
Zakorzenienie

perfuzja dopisałam
Stary 2012-09-13, 11:40   #2006
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WifeToBe Pokaż wiadomość
Cowie, dzieki za doping z kamerzysta odnosnie piosenek zakazanych, moze tutaj: http://forum.we-dwoje.pl/topics11/li...ne-vt14487.htm cos znajdziesz

O! dzięki

18.05.2015
Leoś
Stary 2012-09-13, 11:41   #2007
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
perfuzja dopisałam
Dzięki
Stary 2012-09-13, 11:42   #2008
ciukunia
Zakorzenienie

GG do ciukunia

Cytat:
Ok, ja to rozumiem.. ale tu chodzi nie o to, gdzie chodzę na msze.. Bo tak na prawdę żadne z nas nie chodzi do kościoła w Warszawie.. Jak jeździmy do Tomaszowa to chodzę do kościoła razem z moją mamą - przynajmniej raz w miesiącu... Jemu ewidentnie chodziło o kasę... Dał nam to odczuć!
To normalka, ja miałam podobne przejścia kilka dni temu:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4887
Stary 2012-09-13, 11:45   #2009
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ajasiaga Pokaż wiadomość
A pytałam jak to wygląda cenowo to kobietka spojrzała się na mnie dziwnie jakbym z księżyca spała i jak mogę pytać cenę i powiedziała że nie wie ile to będzie w przyszłym roku ale w tym było "chyba" 300 zł, a od znajomych wiem że około 1000 zł i kto tu kłamie
Ja bym sie trzymała wersji tej Pani
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 11:54   #2010
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
To normalka, ja miałam podobne przejścia kilka dni temu:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4887
Bo to mafia jest!
Nie chcę nikogo urazić... ale jestem mocno zniesmaczona tą sytuacją...

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Ale w ogóle ksiądz nie może chyba nie wydać pozwolenia na slub w innej parafii? Ja słyszałam , ze on musi się na to zgodzić.
Oni robią co im się podoba a zasłaniają się prawem kanonicznym!

A tak naprawdę to chodzi o kasę - tylko i wyłącznie! Przed nami w kancelarii byy dwie kobitki, a my tak szybko się wpakowaliśmy do środka, że księżulek nie zdążył schować koperty z której wdzięcznie wyglądali trzej królowie - Zygmunt Stary!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości