9 miesięcy i nie chce robić papa! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-13, 08:48   #61
madalena83
Zadomowienie

Dot.: 9 miesięcy i nie chce robić papa!

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No a pomysl sobie, ze jest to prawdziwe pytanie niepewnej siebie, mlodej matki, ktora moze jest w jakims dolku, depresji, no kurde nie wiem. Ale rozni sa ludzie. Moze wlansie bala sie spytac lekarki zeby nie zstac wysmiana i chciala tutaj zapytac najpierw co dziewczyny sadza, nie wiem.
Masz racje , choc mysle, ze w realnym zyciu ciezej odpowiedziec w ten sposob, mimo wszystko odpowiedziec tak zlosliwie (skoro tak to odbierasz) niewielu potrafi. A nie oszukujmy sie jakby mi tak ktos w realu odpowiedzial to chyba by mnie krew zalala
Ja rozumiem, że jeżeli autorka czy jakakolwiek osoba zadająca pytanie - jest niepewna - to takie odpowiedzi mogą ją zdołować jeszcze bardziej.
Ale to przecież forum - nie wyrocznia - każdy odpowiada jak chce - w zgodzie ze swoją wiedzą, charakterem, emocjami.
Niestety, ale trzeba się z tym liczyć.

Pewnie, że powinno się mieć również w sobie sporą dawkę empatii - ale czasami trudno zachować cierpliwość

Mnie chyba też

"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie"

Jan Lubiński
madalena83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 09:44   #62
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Mama Aluni, tak jak wiekszosc dziewczyn, ktore potrakowaly Twoje obawy powaznie uwazam , ze nie masz sie czym martwic!
Na wszystko przyjdzie czas. Kazde dziecko jest inne

Wypowiedzi Stokrotki, Vixen, la M Bria, Luny, Lemoorki, nawet nie skomentuje bo to jest jakies nieporozumienie
Jestem tylko w szoku jakie Wy jestescie wredne
Albo skomentuje :
Jak mozna tak odpowiedziec matce ktora sie martwi,mnie sie to w glowie nie miesci
To jest totalny brak kultury i egocentryzm, mam nadzieje ze Wasze dzieci beda na starosc tak samo Wam odpowiadac
I ze jak juz troche podrosna , beda mialy rownie ciety jezyk i brak empatii w stosunku do Waszych uczuc. Majac takie matki jest to wielce prawdopodbne
Tego Wam zycze z calego serca!
no to się popisałaś życzeniami dla nas uhuhu....
wspaniała,miłująca bliźniego i gotowa w każdej chwili nieść pomoc potrzebującym DESIA...dla koleżanki.

Po pierwsze- wskaż proszę w moim poście złośliwość względem autorki wątku.
Konkret ok?Przeczytaj jeszcze raz i najlepiej zacytuj specjalnie dla mnie bom nie zauważyła gdzie popełniam:
złośliwość,
brak empatii,
totalny brak kultury,
egocentryzm (to mnie najbardziej ciekawi) ->wymieniam za tobą, żeby nie było.
Chcesz dyskusji, to dawaj konkretne rzeczowe argumenty, przytocz cytat i będziemy kulturalnie rozmawiać, bo jak na razie, to ja odpisałam rzeczowo na posta autorki, a ty jedziesz po mnie i paru innych Wizażankach jak po burych su*ach..słabe to podejście.

Na marginesie- liczę bardzo gorąco na to, ze moje młode będą miały cięty język, wręcz wychowuję przyszłego mistrza ciętej riposty

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 09:55   #63
karolca
Zakorzenienie

Już zaczynają się zgryźliwości i zawady, czepianie słówek... Wrzućcie na luz, życie jest dostatecznie trudne

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
w pełni się zgadzam

desia888 nie wiem czy miałaś okazję czytać lub pisać na forum intymnym tam stale pojawiają się trolle z wydumanymi problemami dziewczyny długo dawały się nabierać pomagały teraz są bardzo ostrożne. (zresztą na poczekalni też zdarzyły się trolle podszywające sie pod matki wielodzietne ciężarne itp) Powiem szczerze mnie to trollowaniem zawiało - no przecież na chłopski rozum ,u pediatry jest dziecko chodzi też do specjalistów, bo autorka pisała, że urodziło się za wcześnie bodajże i nadal nie dziwi Cię takie pytanie ... rozumiem pytania o niezdiagnozowane problemy poważne, ale to (autorka pisze, że poza tym dziecko się rozwija się b. dobrze) ???
Zamiast odpowiadać ze zgryźliwością, złośliwością, wrednością wylewając przy tym jad, być uszczypliwym, ironicznym, chamskim, wrednym (i dopiszcie sobie co tam jeszcze chcecie), zwyczajnie NIE ODPOWIADAĆ. Po co psuć sobie zdrowie? Potem są takie bezsensowne kłótnie o nic. Niektóre dziewczyny na wizazu naprawdę mogłyby takim zachowaniem z powodzeniem zarabiać na życie

Cytat:
desia888 zrobię offa i napiszę Ci inaczej na przykładzie - powstał wątek o przeterminowanym teście ciążowym napisałam autorce, że skoro nie jest go pewna lepiej zrobić testy z krwi i mieć pewność - ona na to nie chcę się napalać - "kupię sobie nowy test" - ja naprawdę zrażam się do odpowiadania na takie pytania i czasem mam ochotę odpisać idiotyzmem - dziewczyna ma 100% metodę by dowiedzieć się wcześniej i pewniej o ciąży i za ta samą cenę - ale nie ona kupi nowy test desia888 wytłumacz mi to, bo za krótka jestem ...
To po co czytasz? Jeśli ktoś prosi o radę a i tak robi po swojemu to niech tak robi. Inne dziewczyny podłapują temat i "jadą" po takich jak po łysej kobyle krytykując i obrażając. Naprawdę, czasem lepiej na wizażu nie pisać, bo jest się źle traktowanym. Nawet jeśli ktoś pyta o błahostkę. I często musi się z tego tłumaczyć, a nie miał złych intencji.

Tyle ode mnie w ramach offtopa.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 10:01   #64
lexi_one
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
myślę,że nie ma się czym martwić, z tego co piszesz Twoje dziecko rozwija się świetnie, moja roczna jeszcze tych rzeczy nie potrafi i wcale się nie martwię
A wpisy niektórych wizażanek są żenujące-weźcie pod uwagę to,że ludzie mają różne doświadczenia, różne przemyślenia i jeśli coś kogoś niepokoi, to chyba normalne, że szuka informacji i pocieszenia:/

Uważam, że jest to jedna z najtrafniejszych odpowiedzi...
Zgadzam się w 100%.
Aniołek 15.10.2015r.
...zawsze będę pamiętać...
lexi_one jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 10:11   #65
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
dobry temacik...
naprawdę straszne to objaw autyzmu powiadasz...mam nadzieję, ze ten temat to gu-pi żart jakiejś znudzonej gimnazjalistki
Cytat:
Ty Mamuśka Pełną Gębą! uspokój się trochę, wyluzuj...dzizas...ale się spięłaś dziewczyno.
Troska i dbanie o dziecko jest jak najbardziej OK, nie ma nic dziwnego w tym, że matka dba o wlasne potomstwo...ale WYNAJDYWANIE chorób własnemu dziecku, w dodatku na podstawie JEDNEGO symptomu, który, wybacz- jest o doopę potłuc istotny...wymyślasz i tyle.
A co do ataku personalnego na mnie- jeszcze raz Ci napiszę- WYLUZUJ bo pokarmu ci zabraknie (jesli nadal karmisz) i dopiero będzie problem- nie jest to złośliwość z mojej strony, tylko stwierdzenie faktu (żeby nie było znów dziwnych komentów)
Gimnazjum mnie ominęło chwała Panu na wysokościach,ale w sumie jakby ktoś dał, to chętnie bym wróciła do lat 13 czy 15- miałam wtedy taką fajną figurę
Cytat:
no to się popisałaś życzeniami dla nas uhuhu....
wspaniała,miłująca bliźniego i gotowa w każdej chwili nieść pomoc potrzebującym DESIA...dla koleżanki.

Po pierwsze- wskaż proszę w moim poście złośliwość względem autorki wątku.
Konkret ok?Przeczytaj jeszcze raz i najlepiej zacytuj specjalnie dla mnie bom nie zauważyła gdzie popełniam:
złośliwość,
brak empatii,
totalny brak kultury,
egocentryzm (to mnie najbardziej ciekawi) ->wymieniam za tobą, żeby nie było.
Chcesz dyskusji, to dawaj konkretne rzeczowe argumenty, przytocz cytat i będziemy kulturalnie rozmawiać, bo jak na razie, to ja odpisałam rzeczowo na posta autorki, a ty jedziesz po mnie i paru innych Wizażankach jak po burych su*ach..słabe to podejście.

Na marginesie- liczę bardzo gorąco na to, ze moje młode będą miały cięty język, wręcz wychowuję przyszłego mistrza ciętej riposty
Pogrubione sa zlosliwe i niekulturalne. Egocentryzm przebija ze stylu Twoich wypowiedzi.
Ludze zlosliwi i egocentryczni wykazuja brak empatii, gdyby tak nie bylo to nie wypowiadaliby sie w taki sposob.
A widze ze juz piszac bronisz sie, ze nie piszesz zlosliwie, czyli nie tylko ja odbieram cie w taki a nie inny sposob
Zeby sposob takiego wychowania mlodych nie obrocil sie kiedys przeciwko tobie.
A te brawa dla mnie tez nie byly zlosliwe?
Bo jakos nie napisalas

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Już zaczynają się zgryźliwości i zawady, czepianie słówek... Wrzućcie na luz, życie jest dostatecznie trudne

Zamiast odpowiadać ze zgryźliwością, złośliwością, wrednością wylewając przy tym jad, być uszczypliwym, ironicznym, chamskim, wrednym (i dopiszcie sobie co tam jeszcze chcecie), zwyczajnie NIE ODPOWIADAĆ. Po co psuć sobie zdrowie? Potem są takie bezsensowne kłótnie o nic. Niektóre dziewczyny na wizazu naprawdę mogłyby takim zachowaniem z powodzeniem zarabiać na życie

To po co czytasz? Jeśli ktoś prosi o radę a i tak robi po swojemu to niech tak robi. Inne dziewczyny podłapują temat i "jadą" po takich jak po łysej kobyle krytykując i obrażając. Naprawdę, czasem lepiej na wizażu nie pisać, bo jest się źle traktowanym. Nawet jeśli ktoś pyta o błahostkę. I często musi się z tego tłumaczyć, a nie miał złych intencji.

Tyle ode mnie w ramach offtopa.
Cytat:
Napisane przez lexi_one Pokaż wiadomość
Uważam, że jest to jedna z najtrafniejszych odpowiedzi...
Zgadzam się w 100%.
Ja sie zgadzam z tymi wypowiedziami

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 10:25   #66
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Alez mi tez sie takie pytania zdarzaja i ja cos tam odpowiadam , a ktos i tak swoje, po prostu rozni sa ludzie. Ja takie osoby pozniej ignoruje bo wlasnie uwazam, ze nie ma sensu.
A moim zdaniem nie ma glupich pytan, kto pyta nie bladzi,
Wiesz czasami jak zadaje pytania pediatrze , to dla niej te pytania tez moga sie wydawac glupie, a jednak poczulabym sie urazona gdyby odpowiadala mi zlosliwie uznajac, ze zadaje glupie pytania
Jedni ludzie posiadaja wieksza wiedze inni mniejsza, taki jest ten swiat.

No a pomysl sobie, ze jest to prawdziwe pytanie niepewnej siebie, mlodej matki, ktora moze jest w jakims dolku, depresji, no kurde nie wiem. Ale rozni sa ludzie. Moze wlansie bala sie spytac lekarki zeby nie zstac wysmiana i chciala tutaj zapytac najpierw co dziewczyny sadza, nie wiem.
Masz racje , choc mysle, ze w realnym zyciu ciezej odpowiedziec w ten sposob, mimo wszystko odpowiedziec tak zlosliwie (skoro tak to odbierasz) niewielu potrafi. A nie oszukujmy sie jakby mi tak ktos w realu odpowiedzial to chyba by mnie krew zalala
A to w ogóle temat na inny wątek. Co i rusz na forum trafiają się wpisy "nie pójdę do lekarza, bo"...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 10:30   #67
desia888
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36496553]A to w ogóle temat na inny wątek. Co i rusz na forum trafiają się wpisy "nie pójdę do lekarza, bo"...[/QUOTE]

Ja az takiego doswiadczenia na forum nie posiadam, ale mi samej robi sie przykro jak ktos po kims tak jedzie. A niestety sa osoby, ktore robia to namietnie i w wielu miejscach. Wystarczy troche dobrego wychowania, zeby pominac milczeniem posty, ktore uwazamy za glupie, dziecinne itp. Zreszta uwazam, ze mozna napisac wszystko, tylko chodzi mi o sposob pisania. Wiem , ze wiele dziewczyn (wnoszac po wypowiedziach ) podziela moje zdanie.

Viki 28.04.2012
Stary 2012-09-13, 11:26   #68
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
To po co czytasz? Jeśli ktoś prosi o radę a i tak robi po swojemu to niech tak robi.
Karola no chyba sobie żartujesz czytam, bo to jest forum jak ktoś pyta umiem pomóc pomagam i raczej bym napisał to po co ta osoba pyta jak i tak zrobi po swojemu i marnuje czas forumowiczek ...
Tak jak Szaja pisze od leczenia są lekarze na forum można porównać przypadki zasięgnąć opinii innych mam ...
mnie złośliwość, cięty język nie przeszkadza Za to BARDZO ataki personalne i chamstwo wynikające z braku konstruktywnych argumentów, których raz doświadczyłam bardzo za co ta Pani dostała bodajże czasowego bana ... czyli mod jednak nie śpi
Stary 2012-09-13, 11:40   #69
madalena83
Zadomowienie

Cytat:
Karola no chyba sobie żartujesz czytam, bo to jest forum jak ktoś pyta umiem pomóc pomagam i raczej bym napisał to po co ta osoba pyta jak i tak zrobi po swojemu i marnuje czas forumowiczek ...
Tak jak Szaja pisze od leczenia są lekarze na forum można porównać przypadki zasięgnąć opinii innych mam ...
mnie złośliwość, cięty język nie przeszkadza Za to BARDZO ataki personalne i chamstwo wynikające z braku konstruktywnych argumentów,
których raz doświadczyłam bardzo za co ta Pani dostała bodajże czasowego bana ... czyli mod jednak nie śpi
I znowu się z Tobą zgadzam

desia888 ja też uważam, że można napisać wszystko, ale odpowiednio.
Tylko dla niektórych ta granica jest różna.

Mnie nie przeszkadzają złośliwości.

Za to bardzo mi przeszkadza chamstwo - tak jak Patrilla napisała.

Także naprawdę wiele zależy od osoby, która wątek założyła.

A wchodząc na forum trzeba się z tym liczyć - że będą odpowiedzi merytoryczne, złośliwe, niekulturalne.

Jan Lubiński
Stary 2012-09-13, 11:46   #70
_vixen_
Zakorzenienie

desia888, ale Ty naprawdę myślisz, że komuś się bardzo przykro zrobi jak przeczyta na forum jakąś nawet niezbyt miłą odpowiedź od obcej osoby? Nie chce nawet myśleć jak taka osoba może funkcjonowac w naszym społeczeństwie
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 11:54   #71
madalena83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
desia888, ale Ty naprawdę myślisz, że komuś się bardzo przykro zrobi jak przeczyta na forum jakąś nawet niezbyt miłą odpowiedź od obcej osoby? Nie chce nawet myśleć jak taka osoba może funkcjonowac w naszym społeczeństwie
Ja myślę, że odpowiedzi naprawdę mogą zdołować. Ludzie są różni.

Ja też się wolę nad tym nie zastanawiać

Jan Lubiński

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 11:57   #72
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mozesz watpic?

pol wieczora wczoraj nie moglam sobie miejsca znalezc, bo tak mi desia zle zyczyla
I co ja zrobie, jak sie to wszystko spelni

Smieszy mnie ta krucjata w obronie ucisnionych potencjalnie matek.
Moze one wcale ucisnione nie sa?
A poziom argumentow powalajacy.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 12:59   #73
diatoma
Zadomowienie

witam, jestem porażona tematem!

nie rozumiem wyścigu zbrojeń i uczenia wszystkiego małych dzieci. ostatnio pani mi się chwali ze uczy rocznego wnusia kolorów. ludzie uczą też dzieci siadać, potem raczkować, a potem prowadzają za ręce mimo że dziecko nie jest na to gotowe. i co jeszcze. mnie sie to za przeproszeniem z tresurą kojarzy smutne to.
ja się powinnam załamać bo moje dziecko zaczeło samo chodzić jak skończylo 15 miesiecy, papa zaczał robić po roczku itd. uważam że dziecko samo powinno załapać w odpowiedniej chwili jeśli czynność będzie powtarzalna dla niego.
ja mam problem bo mały ma 18 miesięcy i nic nie mówi! ostatnio zaczyna pojdeyncze sylaby typu ma , ba, ła . i co mam mu wyszukiwać za schorzenia? czekam do 2lat ma czas. mam nadzieje ze się rozkręci. ale nie można tego książkowo traktować, od deski do deski , ze w tym wieku dziecko powinno to a w tym to. trochę cierpliwości!

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2012-09-13 o 13:01
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 13:46   #74
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Pogrubione sa zlosliwe i niekulturalne. Egocentryzm przebija ze stylu Twoich wypowiedzi.
Ludze zlosliwi i egocentryczni wykazuja brak empatii, gdyby tak nie bylo to nie wypowiadaliby sie w taki sposob.
A widze ze juz piszac bronisz sie, ze nie piszesz zlosliwie, czyli nie tylko ja odbieram cie w taki a nie inny sposob
Zeby sposob takiego wychowania mlodych nie obrocil sie kiedys przeciwko tobie.
A te brawa dla mnie tez nie byly zlosliwe?
Bo jakos nie napisalas
nie widzę złośliwości w tym co pogrubiłaś, dla mnie zwykły komentarz, bez nadbiaru emocji (jakichkolwiek)
czerwone- stylem wypowiedzi kreujesz się na jakiegoś znawcę ludzkiej psychiki.
Dziwne to zdanie...takie mało metodologiczne

Eh...niech będzie jeszcze raz o tej złośliwości,bo widzisz ją tam gdzie jej nie ma.
Napisałam, żeby się nie spinała (nie denerwowała), bo może to prowadzić (na serio) do zatrzymania laktacji- a to, już jest naprawdę problem.

Nie widzę w tym ani krzty złośliwości z mojej strony, ale wiem, że przez osoby nadwrażliwe, mogło zostać tak odebrane (jako forma ataku personalnego) więc napisałam wyraźnie żeby nie odbierała tego jako atak, bo nim nie jest. Jeszcze coś w tym temacie trzeba wyjaśnić?

co do sposobu wychowania moich młodych- grzecznie i KULTURALNIE proszę cię- nie interesuj sie i nie wykazuj fałszywej troski (zakładam fałszywość ponieważ się nie znamy, a co cię obcy ludzie obchodzą, a tłumaczę to, bo przypuszczam, że możesz się tego słowa uczepić jako argumentu na moją złośliwość lub brak empatii lub inne negatywne cechy charakteru)
Moje młode=moja sprawa, ty się nie interesuj tak do tego podejdź

Brawa dla ciebie powinny być nawet podwójne, fajna z ciebie osóbka- lubię takie niezdecydowane (czy byc miłą, czy starać się gdzieś uszczypnąć, jednocześnie innym zarzucając egocentryzm i chamskie zachowanie).

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

Edytowane przez la'Mbria
Czas edycji: 2012-09-13 o 13:48
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 14:23   #75
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Alez oczywiscie ze moze. Nawet mi sie zrobilo zal dziewczyny, nie znajac Jej!
Moze zalozycielka powinna sie wypowiedziec czy uwaza niektore wypowiedzi za zlosliwe i ponizajace dla Niej?
Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Jak mozesz watpic?

pol wieczora wczoraj nie moglam sobie miejsca znalezc, bo tak mi desia zle zyczyla
I co ja zrobie, jak sie to wszystko spelni

Smieszy mnie ta krucjata w obronie ucisnionych potencjalnie matek.
Moze one wcale ucisnione nie sa?
A poziom argumentow powalajacy.
Hmm, no coz... dobrze ze chociaz ktos sie tutaj dobrze bawi
Cytat:
nie widzę złośliwości w tym co pogrubiłaś, dla mnie zwykły komentarz, bez nadbiaru emocji (jakichkolwiek)
czerwone- stylem wypowiedzi kreujesz się na jakiegoś znawcę ludzkiej psychiki.
Dziwne to zdanie...takie mało metodologiczne

Eh...niech będzie jeszcze raz o tej złośliwości,bo widzisz ją tam gdzie jej nie ma.
Napisałam, żeby się nie spinała (nie denerwowała), bo może to prowadzić (na serio) do zatrzymania laktacji- a to, już jest naprawdę problem.
Nie widzę w tym ani krzty złośliwości z mojej strony, ale wiem, że przez osoby nadwrażliwe, mogło zostać tak odebrane (jako forma ataku personalnego) więc napisałam wyraźnie żeby nie odbierała tego jako atak, bo nim nie jest. Jeszcze coś w tym temacie trzeba wyjaśnić?

co do sposobu wychowania moich młodych- grzecznie i KULTURALNIE proszę cię- nie interesuj sie i nie wykazuj fałszywej troski (zakładam fałszywość ponieważ się nie znamy, a co cię obcy ludzie obchodzą, a tłumaczę to, bo przypuszczam, że możesz się tego słowa uczepić jako argumentu na moją złośliwość lub brak empatii lub inne negatywne cechy charakteru)
Moje młode=moja sprawa, ty się nie interesuj tak do tego podejdź

Brawa dla ciebie powinny być nawet podwójne, fajna z ciebie osóbka- lubię takie niezdecydowane (czy byc miłą, czy starać się gdzieś uszczypnąć, jednocześnie innym zarzucając egocentryzm i chamskie zachowanie).
Wiesz co? Nie bede sie znizac do twojego poziomu, wiec z mojej strony to jest koniec dyskusji.
Tylko wiesz, to wcale nie jest tak ze twoje mlode to twoja sprawa, bo jak dzieci skoncza 18 lat to wyjda w swiat a wtedy to juz jest moja sprawa jak ludzie sa wychowani.
Dzieci nie wychowujemy dla siebie, szkoda ze nie wszyscy potrafia to zrozumiec.

Viki 28.04.2012
Stary 2012-09-13, 15:16   #76
***luna
Zakorzenienie

Desia bez przesady z ta dobra zabawa.

A podoba mi sie twoje ostatnie stwierdzenie. Dzieci wychowujemy dla swiata.Obawiam sie jednak, ze wg mnie wychowywanie dziecka bez wyobrazni i przy ograniczonym zdrowym rozsadku, korzystajac z metod przypominajacych tresure lub uprzedmiotowienie dziecka- nie przyniesie najlepszego efektu dla swiata.

A empatia nie ma nic wspolnego z uzalaniem sie nad kims- tak zupelnie na marginesie.
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-09-13, 15:48   #77
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Desia bez przesady z ta dobra zabawa.

A podoba mi sie twoje ostatnie stwierdzenie. Dzieci wychowujemy dla swiata.Obawiam sie jednak, ze wg mnie wychowywanie dziecka bez wyobrazni i przy ograniczonym zdrowym rozsadku, korzystajac z metod przypominajacych tresure lub uprzedmiotowienie dziecka- nie przyniesie najlepszego efektu dla swiata.

A empatia nie ma nic wspolnego z uzalaniem sie nad kims- tak zupelnie na marginesie.
Ale ja sie nie uzalam, wczulam sie w sytuacje zalozycielki watku i moim zdaniem wiele wypowiedzi sprawilo Jej przykrosc po prostu.
Mnie by sprawilo w kazdym razie!
Defnicja empatii :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Empatia
Podaja , ze empatia jest jednym z najsilniejszych hamulcow zachowan agresywnych
Czyli osobom agresywnym brak empatii

Viki 28.04.2012
Stary 2012-09-13, 16:05   #78
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja sie nie uzalam, wczulam sie w sytuacje zalozycielki watku i moim zdaniem wiele wypowiedzi sprawilo Jej przykrosc po prostu.
Mnie by sprawilo w kazdym razie!
Defnicja empatii :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Empatia
Podaja , ze empatia jest jednym z najsilniejszych hamulcow zachowan agresywnych
Czyli osobom agresywnym brak empatii
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-09-13, 16:27   #79
_vixen_
Zakorzenienie

desia888, już popadasz w lekką przesadę i sama rozdmuchujesz aferę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 17:05   #80
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
desia888, już popadasz w lekką przesadę i sama rozdmuchujesz aferę.

Viki 28.04.2012
Stary 2012-09-13, 17:18   #81
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
To po co dalej kręcisz tę awanturę

Dzieci bawić!!!
Stary 2012-09-13, 17:21   #82
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
To po co dalej kręcisz tę awanturę

Dzieci bawić!!!
Też fakt!

Cytat:
Wysoki poziom empatii nie oznacza, ze dana osoba jest milutka i łagodna jak gołąbek.
Osoba, która raz czy dwa dogada innej- nie jest osobą negatywną, czyli nie można na tej podstawie stwierdzić, ze jej poziom empatii jest niski.

Mój np. jest baaardzo wysoki
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-09-13, 17:43   #83
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Też fakt!

Wysoki poziom empatii nie oznacza, ze dana osoba jest milutka i łagodna jak gołąbek.
Osoba, która raz czy dwa dogada innej- nie jest osobą negatywną, czyli nie można na tej podstawie stwierdzić, ze jej poziom empatii jest niski.

Mój np. jest baaardzo wysoki
Wasz poziom ponizej wszelkiej krytyki.
Ta dyskusja nie ma sensu, widac ze wam sie nudzi i tyle.
Pa

Viki 28.04.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 17:52   #84
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Pa
Nie wiem o co Ci chodzi.
Pa.
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-09-13, 18:23   #85
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Pa
I czym Twoje posty różnią się od niemilych wypowiedzi wizazanek, które wymieniłas?

Wiesz, jak mi się przykro zrobiło, kiedy przeczytałam o tym poziomie
Stary 2012-09-14, 16:13   #86
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Dopiero teraz weszłam na ten słynny już wątek i przeczytałam tylko pierwszą i trzecią stronę i uwierzyć nie mogę, że to dzieje się naprawdę! Ja chyba jestem z jakiejś innej epoki, bo dla mnie WIĘKSZOŚĆ komentarzy tutaj, jest tak złośliwa, nieprzyjemna a czasem nawet brutalna i szydząca, że przykro się to czyta po prostu a niektóre wizażanki twierdzą, że to przecież normalne odpowiedzi, zwykłe komentarze, nic nadzwyczajnego. Nigdy nie chciałabym takich osób spotkać w realu. Jaki wy przykład dajecie waszym dzieciom? Że innych (czasem i głupszych) się wyśmiewa i poniża? Że głupie pytania są niedopuszczalne i z takich można tylko szydzić? Że martwiąca się (nawet i bzdurą) matka to idiotka? Dla pewnie większości z was to tylko forum, ja tu jednak niejednokrotnie wklejałam zdjęcia swojej twarzy, swojego domu a nawet chomika. Nie raz spotkałam się z niejedną wizażanką na kawie i Polsce i Irlandii. Dla mnie wizażanki to dziewczyny, też i matki, które podobnie jak ja siedzią przed kompem w wolnych chwilach a dla was inne wizażanki to tylko nicki i jak taki nick napisze głupiego posta to trzeba zaraz pojechać jak po kobyle i co najgorsze żadna z was nie widzi z tym nic złego a wręcz przeciwnie. Prawdziwe mamy z klasą...

Edytowane przez houseofcolours
Czas edycji: 2012-09-14 o 16:14
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 17:44   #87
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Świat jest dziwny

Właśnie przeczytałam ten znany wątek i autentycznie nie chce mi się wierzyć w ten nadmiar empatii niektórych, prowadzący do tak zaciekłej obrony autorki postu.

Jakimś dziwnym trafem kojarzy mi się to raczej z kolejną szansą wygarnięcia tym "znanym" i "więcej mogącym na forum" postaciom

Jakiż to piękny świat, gdzie uciśnionym pomaga tak wiele osób

I autentyczne pytanie - Wam tak na prawdę przeszkadza ten sposób wyrażania własnego zdania? Czy może jest to jednak podyktowane jakąś niechęcią do wyrażających? Bo nie chce mi się wierzyć w tę nagłą falę oburzenia kilkoma złośliwymi uwagami. Dzięki temu w życiu jest zabawniej i mniej prostolinijnie.

Nie dla tego język polski ma tak wiele słów oznaczających te same rzeczy i nie dla tego jest jednym z najplastyczniejszych języków świata, żebyśmy używali tylko kilku poprawnych politycznie i empatycznie sformułowań.

Mamy bogaty słownik i korzystajmy z niego - troszkę ironii, delikatna nutka sarkazmu okraszona lekką uszczypliwością do standardowej miarki słów zwyczajnych i zamiast tysiąca nudnych postów mamy coś fajnego do przeczytania
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 18:55   #88
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Złośliwe uwagi są zabawne? To ja mam chyba jakieś inne poczucie humoru bo mnie jakoś te szyderstwa nie śmieszą. Wcale.
Stary 2012-09-14, 19:02   #89
ilonkaczapela
Zakorzenienie

No oczywiście, że masz. Każdy ma inne poczucie humoru, inną wrażliwość i inne skojarzenia z danym słownictwem czy tonem. Stąd te nadinterpretacje i wszelkie oskarżenia.
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 19:11   #90
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Rozumiem, że ciebie śmieszy publiczne poniżanie kogoś?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości