![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: 9 miesięcy i nie chce robić papa!
Cytat:
Ale to przecież forum - nie wyrocznia - każdy odpowiada jak chce - w zgodzie ze swoją wiedzą, charakterem, emocjami. Niestety, ale trzeba się z tym liczyć. Pewnie, że powinno się mieć również w sobie sporą dawkę empatii - ale czasami trudno zachować cierpliwość ![]() Mnie chyba też ![]()
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspaniała,miłująca bliźniego i gotowa w każdej chwili nieść pomoc potrzebującym DESIA... ![]() Po pierwsze- wskaż proszę w moim poście złośliwość względem autorki wątku. Konkret ok?Przeczytaj jeszcze raz i najlepiej zacytuj specjalnie dla mnie bom nie zauważyła gdzie popełniam: złośliwość, brak empatii, totalny brak kultury, egocentryzm (to mnie najbardziej ciekawi) ->wymieniam za tobą, żeby nie było. Chcesz dyskusji, to dawaj konkretne rzeczowe argumenty, przytocz cytat i będziemy kulturalnie rozmawiać, bo jak na razie, to ja odpisałam rzeczowo na posta autorki, a ty jedziesz po mnie i paru innych Wizażankach jak po burych su*ach..słabe to podejście. Na marginesie- liczę bardzo gorąco na to, ze moje młode będą miały cięty język, wręcz wychowuję przyszłego mistrza ciętej riposty ![]()
![]() |
![]() |
#63 | ||
Zakorzenienie
|
Już zaczynają się zgryźliwości i zawady, czepianie słówek... Wrzućcie na luz, życie jest dostatecznie trudne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tyle ode mnie w ramach offtopa.
![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Uważam, że jest to jedna z najtrafniejszych odpowiedzi... Zgadzam się w 100%.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ludze zlosliwi i egocentryczni wykazuja brak empatii, gdyby tak nie bylo to nie wypowiadaliby sie w taki sposob. A widze ze juz piszac bronisz sie, ze nie piszesz zlosliwie, czyli nie tylko ja odbieram cie w taki a nie inny sposob ![]() Zeby sposob takiego wychowania mlodych nie obrocil sie kiedys przeciwko tobie. A te brawa dla mnie tez nie byly zlosliwe? Bo jakos nie napisalas ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36496553]A to w ogóle temat na inny wątek. Co i rusz na forum trafiają się wpisy "nie pójdę do lekarza, bo"...[/QUOTE]
Ja az takiego doswiadczenia na forum nie posiadam, ale mi samej robi sie przykro jak ktos po kims tak jedzie. A niestety sa osoby, ktore robia to namietnie i w wielu miejscach. Wystarczy troche dobrego wychowania, zeby pominac milczeniem posty, ktore uwazamy za glupie, dziecinne itp. Zreszta uwazam, ze mozna napisac wszystko, tylko chodzi mi o sposob pisania. Wiem , ze wiele dziewczyn (wnoszac po wypowiedziach ) podziela moje zdanie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak Szaja pisze od leczenia są lekarze na forum można porównać przypadki zasięgnąć opinii innych mam ... mnie złośliwość, cięty język nie przeszkadza Za to BARDZO ataki personalne i chamstwo wynikające z braku konstruktywnych argumentów, których raz doświadczyłam bardzo za co ta Pani dostała bodajże czasowego bana ... czyli mod jednak nie śpi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() desia888 ja też uważam, że można napisać wszystko, ale odpowiednio. Tylko dla niektórych ta granica jest różna. Mnie nie przeszkadzają złośliwości. Za to bardzo mi przeszkadza chamstwo - tak jak Patrilla napisała. Także naprawdę wiele zależy od osoby, która wątek założyła. A wchodząc na forum trzeba się z tym liczyć - że będą odpowiedzi merytoryczne, złośliwe, niekulturalne.
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
desia888, ale Ty naprawdę myślisz, że komuś się bardzo przykro zrobi jak przeczyta na forum jakąś nawet niezbyt miłą odpowiedź od obcej osoby? Nie chce nawet myśleć jak taka osoba może funkcjonowac w naszym społeczeństwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też się wolę nad tym nie zastanawiać ![]()
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pol wieczora wczoraj nie moglam sobie miejsca znalezc, bo tak mi desia zle zyczyla ![]() I co ja zrobie, jak sie to wszystko spelni ![]() Smieszy mnie ta krucjata w obronie ucisnionych potencjalnie matek. Moze one wcale ucisnione nie sa? A poziom argumentow powalajacy. ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
witam, jestem porażona tematem!
nie rozumiem wyścigu zbrojeń i uczenia wszystkiego małych dzieci. ostatnio pani mi się chwali ze uczy rocznego wnusia kolorów. ludzie uczą też dzieci siadać, potem raczkować, a potem prowadzają za ręce mimo że dziecko nie jest na to gotowe. i co jeszcze. mnie sie to za przeproszeniem z tresurą kojarzy ![]() ja się powinnam załamać bo moje dziecko zaczeło samo chodzić jak skończylo 15 miesiecy, papa zaczał robić po roczku itd. uważam że dziecko samo powinno załapać w odpowiedniej chwili jeśli czynność będzie powtarzalna dla niego. ja mam problem bo mały ma 18 miesięcy i nic nie mówi! ostatnio zaczyna pojdeyncze sylaby typu ma , ba, ła . i co mam mu wyszukiwać za schorzenia? czekam do 2lat ma czas. mam nadzieje ze się rozkręci. ale nie można tego książkowo traktować, od deski do deski , ze w tym wieku dziecko powinno to a w tym to. trochę cierpliwości!
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2012-09-13 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czerwone- stylem wypowiedzi kreujesz się na jakiegoś znawcę ludzkiej psychiki. Dziwne to zdanie...takie mało metodologiczne Eh...niech będzie jeszcze raz o tej złośliwości,bo widzisz ją tam gdzie jej nie ma. Napisałam, żeby się nie spinała (nie denerwowała), bo może to prowadzić (na serio) do zatrzymania laktacji- a to, już jest naprawdę problem. Nie widzę w tym ani krzty złośliwości z mojej strony, ale wiem, że przez osoby nadwrażliwe, mogło zostać tak odebrane (jako forma ataku personalnego) więc napisałam wyraźnie żeby nie odbierała tego jako atak, bo nim nie jest. Jeszcze coś w tym temacie trzeba wyjaśnić? ![]() co do sposobu wychowania moich młodych- grzecznie i KULTURALNIE proszę cię- nie interesuj sie i nie wykazuj fałszywej troski (zakładam fałszywość ponieważ się nie znamy, a co cię obcy ludzie obchodzą, a tłumaczę to, bo przypuszczam, że możesz się tego słowa uczepić jako argumentu na moją złośliwość lub brak empatii lub inne negatywne cechy charakteru) Moje młode=moja sprawa, ty się nie interesuj ![]() Brawa dla ciebie powinny być nawet podwójne, fajna z ciebie osóbka- lubię takie niezdecydowane (czy byc miłą, czy starać się gdzieś uszczypnąć, jednocześnie innym zarzucając egocentryzm i chamskie zachowanie).
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2012-09-13 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze zalozycielka powinna sie wypowiedziec czy uwaza niektore wypowiedzi za zlosliwe i ponizajace dla Niej? Cytat:
![]() Cytat:
Tylko wiesz, to wcale nie jest tak ze twoje mlode to twoja sprawa, bo jak dzieci skoncza 18 lat to wyjda w swiat a wtedy to juz jest moja sprawa jak ludzie sa wychowani. Dzieci nie wychowujemy dla siebie, szkoda ze nie wszyscy potrafia to zrozumiec.
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Desia bez przesady z ta dobra zabawa.
![]() A podoba mi sie twoje ostatnie stwierdzenie. Dzieci wychowujemy dla swiata.Obawiam sie jednak, ze wg mnie wychowywanie dziecka bez wyobrazni i przy ograniczonym zdrowym rozsadku, korzystajac z metod przypominajacych tresure lub uprzedmiotowienie dziecka- nie przyniesie najlepszego efektu dla swiata. A empatia nie ma nic wspolnego z uzalaniem sie nad kims- tak zupelnie na marginesie.
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie by sprawilo w kazdym razie! Defnicja empatii : http://pl.wikipedia.org/wiki/Empatia Podaja , ze empatia jest jednym z najsilniejszych hamulcow zachowan agresywnych Czyli osobom agresywnym brak empatii ![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
desia888, już popadasz w lekką przesadę i sama rozdmuchujesz aferę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Też fakt!
Wysoki poziom empatii nie oznacza, ze dana osoba jest milutka i łagodna jak gołąbek. Osoba, która raz czy dwa dogada innej- nie jest osobą negatywną, czyli nie można na tej podstawie stwierdzić, ze jej poziom empatii jest niski. Mój np. jest baaardzo wysoki ![]()
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta dyskusja nie ma sensu, widac ze wam sie nudzi i tyle. Pa
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pa.
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Dopiero teraz weszłam na ten słynny już wątek i przeczytałam tylko pierwszą i trzecią stronę i uwierzyć nie mogę, że to dzieje się naprawdę! Ja chyba jestem z jakiejś innej epoki, bo dla mnie WIĘKSZOŚĆ komentarzy tutaj, jest tak złośliwa, nieprzyjemna a czasem nawet brutalna i szydząca, że przykro się to czyta po prostu a niektóre wizażanki twierdzą, że to przecież normalne odpowiedzi, zwykłe komentarze, nic nadzwyczajnego. Nigdy nie chciałabym takich osób spotkać w realu. Jaki wy przykład dajecie waszym dzieciom? Że innych (czasem i głupszych) się wyśmiewa i poniża? Że głupie pytania są niedopuszczalne i z takich można tylko szydzić? Że martwiąca się (nawet i bzdurą) matka to idiotka? Dla pewnie większości z was to tylko forum, ja tu jednak niejednokrotnie wklejałam zdjęcia swojej twarzy, swojego domu a nawet chomika. Nie raz spotkałam się z niejedną wizażanką na kawie i Polsce i Irlandii. Dla mnie wizażanki to dziewczyny, też i matki, które podobnie jak ja siedzią przed kompem w wolnych chwilach a dla was inne wizażanki to tylko nicki i jak taki nick napisze głupiego posta to trzeba zaraz pojechać jak po kobyle i co najgorsze żadna z was nie widzi z tym nic złego a wręcz przeciwnie. Prawdziwe mamy z klasą...
Edytowane przez houseofcolours Czas edycji: 2012-09-14 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Świat jest dziwny
![]() Właśnie przeczytałam ten znany wątek i autentycznie nie chce mi się wierzyć w ten nadmiar empatii niektórych, prowadzący do tak zaciekłej obrony autorki postu. Jakimś dziwnym trafem kojarzy mi się to raczej z kolejną szansą wygarnięcia tym "znanym" i "więcej mogącym na forum" postaciom ![]() ![]() Jakiż to piękny świat, gdzie uciśnionym pomaga tak wiele osób ![]() I autentyczne pytanie - Wam tak na prawdę przeszkadza ten sposób wyrażania własnego zdania? Czy może jest to jednak podyktowane jakąś niechęcią do wyrażających? Bo nie chce mi się wierzyć w tę nagłą falę oburzenia kilkoma złośliwymi uwagami. Dzięki temu w życiu jest zabawniej i mniej prostolinijnie. Nie dla tego język polski ma tak wiele słów oznaczających te same rzeczy i nie dla tego jest jednym z najplastyczniejszych języków świata, żebyśmy używali tylko kilku poprawnych politycznie i empatycznie sformułowań. Mamy bogaty słownik i korzystajmy z niego - troszkę ironii, delikatna nutka sarkazmu okraszona lekką uszczypliwością do standardowej miarki słów zwyczajnych i zamiast tysiąca nudnych postów mamy coś fajnego do przeczytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Złośliwe uwagi są zabawne? To ja mam chyba jakieś inne poczucie humoru bo mnie jakoś te szyderstwa nie śmieszą. Wcale.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
No oczywiście, że masz. Każdy ma inne poczucie humoru, inną wrażliwość i inne skojarzenia z danym słownictwem czy tonem. Stąd te nadinterpretacje i wszelkie oskarżenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, że ciebie śmieszy publiczne poniżanie kogoś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.