|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c
Cytat:
|
|
|
|
|
#3752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c
Cytat:
Ale senna pogoda ![]() Moj kochany tesciu nazbieral mi prawdziwkow na sobotnia imrpeze urodzinowa Tż-ta - co poradzicie przyrzadzic?
|
|
|
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3754 | ||
|
Zadomowienie
|
Hmmm... a to nawet nie wiedzialam ze tak mozna...Cytat:
ale tak na powaznie to pocieszam sie faktem ze pierwsza miesiaczke mialam bardzo pozno, wiec jest szansa ze moj okres plodnosci potrwa jeszcze troche...choc moze to bledne myslenie...---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
http://www.kwestiasmaku.com/pasta/dy...i/przepis.html |
||
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Można. z tego co wiem, koszt jest spory, ale na pewno jest to tańsze niż in vitro.
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
co do późnego macierzyństwa, to 2 lata temu moja ciocia urodziła zdrową córeczkę. Miała wówczas 43 lata
nie mogła zajść w ciążę od początku swojego małżeństwa, mimo że bardzo chcieli. Dali już sobie spokój, a tu nagle, niespodziewanie... ciąża. Oczywiscie, bała sie,ze dziecko moze byc chore, ale wszystko z nim ok, mala jest wspaniała ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cała procedura zamrażania – pobranie, zamrażanie i przechowywanie to koszt około 5000 zł. Do tej kwoty trzeba doliczyć w niektórych przypadkach koszt badań oraz koszt stymulacji hormonalnej (góra1.500-2.000, gdy są problemy z jajeczkowaniem) |
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jezeli robi sie regularne badania, bierze witaminy itp to sie ma duze szanse na zdrowe dziecko po 40. Moja mama urodzila moja siostre majac 44 lata ![]() świat sie zmienia a kobiety razem z nim. Juz teraz nie jest tak wymagane, ze slub i od razu maszynka do robienia dzieci nam tez sie cos nalezy od życia, chcemy sie realizowac, podrozowac itp![]() jak by mnie bylo stac to bym juz chciala dziecko a tak to moze kolo 30 dopiero bedzie
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
2 tygodnie
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mniej jednak to jest jakaś opcja dla nas...---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
(bo nienawidzę słowa wpadka , tfu!) Jak to u Ciebie było z instynktem? Myślałaś przed ciążą że chcesz mieć dzieci?
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu, wg mnie to mało jak za taki zabieg. Ja prawdopodobnie zdecyduję się na to, koszty podał mi wlasnie mój lekarz prowadzący. wg mnie gra warta swieczki, szczególnie z moją chorobą. |
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego rozmawiamy na ten temat
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a instynkt miałam od zawsze, od podstawówki robiłam za nianię wszystkim dzieciom sąsiadów i każdy mi mówił że powinnam robić to zawodowo (dlatego jestem po pedagogice przedszkolnej i wczesnoszkolnej), a jeśli chodzi o własne dzieci to zawsze sobie mówiłam, że do 25 roku życia muszę mieć przynajmniej jedno dziecko i się sprawdziło
|
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedziecie mlodymi rodzicami na wywiadowkach a nie tak jak u mnie pewnie bedzie, starymi prykami moja mlodsza siostra zaszła w ciaze w wieku 17 lat ![]() teraz jej sie urodzilo 2 dziecko - juz planowane od roku Laura ![]() no i co . było gadanie, o matko i co teraz itp.... ludzie bardzo gadali, w 7 miesiacu byla i slub miala swoj na szybkiego robiony. Przyznala sie ze jest w ciazy jak byla w 4 miesiacu ![]() ![]() teraz ma meza, 2 dzieci i 24 lata ![]() troche jej zazdroszcze, bo do 30 bedzie miala odchowane dzieci jej Błażejek bedzie miał 18- stke a jego mama wtedy skonczy 35 lat dopiero
|
|
#3766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mmmm a chyba jeszcze nam zostala jakas dynia na ogrodku to albo to danie albo... krem z borowikow http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html za pomysla
|
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem!!!
Cytat:
![]() W temacie dzieci po 40. Moja ciotka prawie całe życie (od 17 r.ż) miała wpajane do głowy, że nie może mieć dzieci. terapie, drogie leki, wszystko na nic. W międzyczasie poznała młodego wdowca z 3 dzieci- pokochała jak swoje, pogodziła się z losem, zrezygnowała z leczenia i żyła pełnią życia. Po czym w wieku 40 lat, zupełnie niespodziewanie okazało się, że jest w ciąży. Oczywiście była pod specjalnym nadzorem, ale urodziła piękną, zdrową, inteligentną córcię. Moją ukochaną kuzyneczkę. Największy skarb w rodzinie, największy cud. Jeździła po klinikach, próbowała wszystkiego, każdy lekarz ją skreślił. Nikt nie dawał jej szans na dziecko, a jednak się udało
|
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
Macie sprawdzonych sprzedawców na allegro którzy mają swetry i bluzki z długimi rękawami ?
|
#3769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żaden mi sie nie podoba. Napisałam jej że na aukcji nie było informacji o tym że nie ma tego koloru i ja go chce i mnie to nic nie interesuje. Od 3 dni się nie odzywa wkurzaja mnie te aukcje gdzie umieszczaja 100 kolorów i rozmiarów. Nie zdążą napisac na stronie że juz nie ma koloru i wychodza cyrki. Nawet tego dnia co mi pisała meila nie zaktualizowała kolorów na stronie A jest to firma MAJO .
Edytowane przez morelka1987 Czas edycji: 2012-09-13 o 13:03 |
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
???
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
my dzisiaj po pracy idziemy do mojej kumpeli
![]() ma zrobic jakies ciasto, a ja robie tortille ;D
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj odbieram album i resztę zdjec na płycie od fotografa
I dostałam okres a to znaczy że nie będe miała w podrózy poslubnej
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekam na @ i czekam... to znaczy ma byc jutro
ale wczoraj wypilam polopiryne bo czytalam, że jak sie czuje że nadchodzi to można wypić. w sensie jak @ jest a nie chce wyjśc:Pw sobote wesele a ja w 1 dzien umieram.
|
#3777 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny oczywiście że można urodzić dziecko w okolicach 40 i wcale dziecko nie musi być chore, opóźnione czy cokolwiek. Są przecież badania genetyczne które można wykonać. Jak najbardziej.
Jednak widać np w przedszkolu pracując jaka jest ogromna różnica między dziećmi młodych rodziców a rodziców starszych. Dzieci młodych rodziców są często dużo odważniejsze, śmielsze, niewielu rzeczy się boją. Starsi rodzice mają inny pogląd na świat i dziecko wiele ich cech przejmuje, takie dzieciaki są troszkę mniej śmielsze, bardzo ułożone i w większości przypadków bardzo spokojne. (oczywiście nie generalizuję) Ale z kolei współpraca z rodzicami starszymi jest dużo przyjemniejsza niż z młodymi, sama moja mama to zauważyła. Młodzi rodzice mają przeświadczenie że wiele rzeczy się im należy, oni wielu rzeczy żądają czy się domagają. Ze starszymi rodzicami łatwiej dojść do porozumienia. Dla przykładu, mama miała w przedszkolu chłopca, którego mama urodziła w wieku 38 lat, to już późne macierzyństwo. Chłopiec przejawiał cechy autyzmu, był bardzo zamknięty w sobie, nie chciał bawić się z innymi, rodzice byli pracownikami naukowymi, więc on miał ogromną wiedzę o kosmosie, ojciec jest ateistą, więc syn pewnie wiele razy słyszał poglądy ojca. Na religii mówił do dzieci że Boga nie ma, że to jest kłamstwo. Jak dzieci malowały żółte słońce to wybuchał złością i krzyczał do nich że są idiotami bo słońce to kula ognia a ogień nie jest żółty itp. Ale miał wspaniałą mamę która rozumiała problem i wspaniale współpracowała z moją mamą, gdy mama mówiła że były jakieś incydenty to bardzo to przeżywała, on na następny dzień przychodził przepraszał... Po roku pracy z nim był zupełnie innym dzieckiem, pogodnym, wesołym, polubił pracę w grupie itp. A rok temu miała chłopca, którego matka urodziła w wieku chyba 18 lat. Bardzo agresywny, rozpuszczony obrzydliwie, bił dzieci, moją mamę tak samo, pluł, gryzł, nie chciał się bawić z innymi, nie uczestniczył w zajęciach. Jak mama chciała porozmawiać z jego matką to od razu był afront, że on jest w domu grzeczny, że to przez przedszkole się tak zachowuje, żeby nie wmawiać jej że on ma problemy bo ich nie ma, a uwierzcie diabeł nie dziecko.. I co? kończyło się na tym że mama mówiła do ojca gdy się coś działo, matka na dzień następny wpadała z awanturą. Cały rok nie zmieniło się nic. Poszedł do I klasy i teraz w szkole z nim mają przesrane. Także i wczesne macierzyństwo ma swoje plusy i późne macierzyństwo ma swoje plusy. Oczywiście z mojej perspektywy chciałabym mieć dziecko jak najwcześniej, za 16 lat ja będę mieć koło 40 , a dziecko zacznie żyć swoim życiem i wtedy będziemy mieć czas na podróżowanie, czas dla siebie itp. Inni wolą ten czas który ja poświęcę na wychowanie dziecka spędzić tak, jak spędzę go ja po 40stce. Jak Bóg pozwoli i dożyję tego czasu
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz się tyle usłyszałam, że ten nie może mieć dzieci, tamci nie mogą mieć, że boję sie zwlekać.... i np po 40 jak Bóg da to oki, ale jak ktoś zwleka do 40 bo interesy to tego troszkę nie rozumiem... wdg mnie organizm kobiety jest nastawiony w pewnym wieku na rodzenie dzieci... Chociaż problemy często wynikają z tego, że ktoś bierze kilka lat leki hormonalne, zyje sie w stresie, praca etc...
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm robie juz bogracz wiec tam na pewno dodam cukinie, ale innym razem sprobuje, teraz chyba zrobie ten krem, zeby jednak glownie bylo czuc borowiki... ale danie z dynia od Marylki i Twoje musze sprobowac, jesien sie zaczyna to i grzybki beda ![]() Ymmm az sie glodna robie jak o tym mysle |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

Na co ja mu zwykle, tak, tak, będą, bo już je ściągałeś 
a to nawet nie wiedzialam ze tak mozna...

, tfu!) Jak to u Ciebie było z instynktem? Myślałaś przed ciążą że chcesz mieć dzieci?

za pomysla
żaden mi sie nie podoba. Napisałam jej że na aukcji nie było informacji o tym że nie ma tego koloru i ja go chce i mnie to nic nie interesuje. Od 3 dni się nie odzywa
???