|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Cytat:
![]() sola moze byc anemia, moze byc przez pogode,a moze dzidzia ci cos ucisnela? chyba jest kilka opcji. Dobrze,ze Ci przeszlo. Polez sobie na spokojnie na lewym boku moze,zeby nic juz nie uciskac. Tez mam czasem takie rozne nagle spadki cisnienia i zawrot glowy albo w druga strone kolatanie serca,ale to sa sytuacje po kilka sekund i zaraz przechodzi,wiec sie tym nie przejmuje. Organizm obciazony, ponad 30 na karku, no musi sie cos dziac,bo by czlowiek myslal,ze umarl ![]()
![]() |
#3782 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3784 |
Zakorzenienie
|
Dzwonili z sr
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i powiedzą jak będą przebiegać zajęcia itd ![]()
#3785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wagi dziecka nie wiem, za tydzień będę miała dokładne usg, wtedy zobaczymy. Z dwojga złego chyba wolałabym żeby było ciut mniejsze niż za duże ![]() U mnie jest większe ryzyko że może się powtórzyć problem z hipotrofią jak przy pierwszej ciąży ![]()
![]() |
#3786 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3788 |
Zakorzenienie
|
Sanetko a to te wylewy etc tez maja zwiazek z cukrzyca??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Zadomowienie
|
Z tym workiem , to jeszcze pomysle,a jak ma mi przeszkadzac szew to chyba na czymkolwiek jak usiade to bedzie zle. Mam kolko jak cos,to na nim posiedze. Dzis popatrze dobrze,jak sie z tych workow wstaje.
Nasza polozna nie kazala panikowac, byc spokojnym na ile sie da,ale nie czekac do skurczy co 2 minuty (tak podaja najnowsze wytyczne) ,bo wedlug niej to za poźno. Tzn. mowie juz o momencie wejscia do szpitala. Powiedziala,ze jak co 10 minut regularny skurcz,to sie zbierac do wyjscia jak ktos ma w miare blisko,a jak daleko,to jak co 15 minut,ale jak wody odejda to odrazu przyjechac. Co polozna i szpital,to zwyczaje. Dobrze,ze nam mowia jak oni polecaja,to zawsze mozna potem powiedziec,ze u u Was na sr mi tak kazaliscie i nie powinien sie nic czepiac,ze za szybko jak cos. Opowiadala o babce,co jej ktos nagadal,ze sie jedzie dopiero jak wody odejda. Pojechala do niej prywatnie z ktg,bo ta babka po nia zadzwonila,a ta pelne rozwarcie i porod w domu odebrala majac tylko ktg. Pyta babki,co pani tak dlugo czekala,a ta: bo mi wody ie odeszly to czekalam. Na szczescie z dzidziusiem i mamusia wszystko bylo ok. sola masz racje,ze "szybko" dla kazdego bedzie co innego oznaczalo zmykam dziewczynki do banku i na sr, jak wroce to wam napisze jakie maja znieczulenia i czy cos polecaja czy odradzaja. Na Solcu znieczulenia sa za darmo. A i jeszcze jedno, polozna polecala preparat Natalis, konkretnie ten przed i w trakcie porodu, bo ten po to mowi,ze zbedny wydatek. Podobno po najlepszy jest najzwyklejszy Rivanol za pare zlotych. Nic wiecej na temat tych preparatow nie wiem,bo jeszcze sie tym nie interesowalam,ale tak pisze,moze ktoras zaciekawi. Do wieczorka ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63021.png moje serduszko ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20121020560417.html tak kochanie ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711230726.png czy tak? ![]() Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-09-13 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Zakorzenienie
|
Nie, ze wcześniactwem. Młody mi przestał rosnąć zaraz po 30 tyg, wiec jak się rodził w 35tc to waga już była najmniej ważna, bali się czy nie ma wylewów, czy będzie oddychał. Tylko wtedy nie znaleźli przyczyny czemu tka było
Chociaż teoretycznie źle prowadzona cukrzyca może spowodować hipotrofię i wcześniejszy poród. Ale nie ma co się martwić na zapas ![]()
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-09-13 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki za gratulacje ![]()
![]() |
#3794 |
Zadomowienie
|
chcialam pow
ze odebralam wyniki i wsszystko z nimi dobrze CRP ktore mialam ostatnio podwyzszone spadło do normalności ![]()
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane, wpadłam tylko na chwilkę bo jestem u rodziców i mam parę spraw na głowie dzisiaj
Strasznie mocno zaciskam kciuki za Kamilę, jej synka oraz Laurkę Muminka, wierzę, że będzie dobrze!!!! mnie tez łapie ta cholerna zgaga coraz częściej, ale tylko na wieczór, w ciągu dnia nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#3796 |
Zakorzenienie
|
Mojej koleżance z pracy wody odeszły w dniu ustalonym wg OM - a urodziła dopiero 2 dni później.. nie wiem czy to możliwe?
#3797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3798 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3799 |
Zakorzenienie
|
Nam na sr mowili ze jak odejdą wody to jeszcze na spokojnie, no chyba ze skurcze są co 5 lub mniej minut, a jak wody są zabarwione na zielono to od razu
Oczywiscie to przy sytuacji w terminie, teraz to tez bym od razu pojechała...chociaż to wszystko brzmi łatwo w teorii a praktyka pokaże pewnie i tak panikę
#3800 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Zakorzenienie
|
Halawaya nie radzilabym alwaysow.kup wlasnie te zwykle z innej epoki bo w alwayasach bedziesz sie kisic.wlasnie te podklady poporodowe przepuszczaja powietrze w przeciwnienstwie do innych podpasek ktore sa "plastikowe".nie znam sie na podpaskach bo od ponad 10lat jade na tamponach ale z poprzedniego pologu pamietam ze sa takie z siateczkami gumowane a te belli zarown podklady jak i zwykle podpaski sa zwykle bawelniane w ktorych wszytsko oddycha.tak samo jest z wkladkami.ja moge tylko jednych uzywac carrefree te takie co do zwyklych i do stringow z niebieskim nadrukiem-jedyne ktore mnie nie kisza
|
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3804 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Judkama - twierdzi że możliwe - to ja wierzę |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3805 |
Zakorzenienie
|
☠☠☠☠a nic smazonego nie moge
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- Peperonik - dałaś mi do myślenia z tym uciskiem maluszka. Bo przypomniało mi się, że rano jak się szykowałam zaczęły mi lekko drętwieć nogi ( jak stałam), ale byłam w domu, usiadłam i mi zaraz przeszło. Było to podobne uczucie jak budzę się w nocy w złej pozycji np. leżąc na wznak ( ja nie mogę za długo tak leżeć). Potem jak byłam na tym spacerze to również zaczęło się to od takiego lekkiego drętwienia - czułam jakby mi nogi słabły, a dopiero potem zaczęłam mieć jakieś zawroty głowy. Jak zmieniłam pozycję to zaczęło mi przechodzić. Miałam kiedyś anemię i nigdy nie miałam takiego uczucia w nogach - ale to różnie bywa. I tak pewnie dostanę jutro skierowanie na badania to będę przynajmniej wiedzieć co to jest. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-09-13 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz ja tez sie opieram na tym co uslysze no raczej by musiala byc w szpitalu, ale tam tez czekaja na skurcze i w ogole bliskiej kolezance odeszly wody w nocy z niedzieli na poniedzialek i urodzila we wtorek po poludniu, czasami daja wtedy oksytocyne i juz takze tez troche sie naczekala to ta co u mnie byla na panienskim w sobote i z dziewczynki zrobil sie chlopak u niej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3808 |
Zakorzenienie
|
Coś niunia mi sie mniej rusza od wczoraj.. tz stwierdził, że pewnie śpi ciągle przez ta pogode
![]() ![]()
#3809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Zakorzenienie
|
ale czy dziecko w brzuchu też odczuwa pogode?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.