|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
w ciąży byłam 2 razy i śluzu płodnego nie miałam natomiast przed @ często mi się pojawia. Trzymam kciuki żeby u Ciebie to był dobry znak!Cytat:
i też wczoraj miałam małpowe bóle ale jajcory bolały wcześniej, więc zakładam, że owu też była wcześniej. Dziś już małpowo boli mniej - ale jednak cuś boli...- a to pewnie zasługa NIE brania wieśka.Powiedzcie mi kobity, bo tak czytam Wasze posty i piszecie, że staranka były itp... czy to znaczy, że po owu to się już nie pukacie? Może ja się w tej kwestii za mało nastawiam na starania, bo pukamy się kiedy chcemy (przed owu, po, w trakcie) i nie liczę, że co dwa dni, bo jak chcemy codziennie to codziennie a jak co trzy dni to co trzy... No i teraz zaczełam się nad tym zastanawiać...
|
|
#2042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spokojnie nikogo nie bije pytam bo nigdy czegos takiego u siebie nie zaobserwowałam i nie wiem co jest grane Nie oczekuje tez ze ktos mi tu napisze "wiesz jestes napewno w ciazy" sama jakos w tym m-cu czuje ze to jeszcze nie teraz ... sama smuci mnie to przeczucie ale dzieki temu sie nie nakrecam i moze pierwszy raz od dlugiego czasu dzieki temu gdy przyjdzie wredna @ to nie bede plakac no chyba ze by sie udalo to bede ale ze szczescia takze dzieki za odpowiedz
|
|
#2043 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja po mojej tragiczniej nie przespanej nocy....
Szybko Wam ją streszczę: Położyliśmy się z Tż ok 22 spać wzięłam bromka na noc no i zasnęłam...(przed zaśnięciem jak zamykałam oczy to mi się kręciło w głowie ale jakoś się udało zasnąć),długo to nie trwało bo się w nocy przebudziłam z małpowym bólem brzucha... no i tak się męczyłam... zasypiałam na trochę i się budziłam... w końcu stwierdziłam że wezmę ketonal i poszłam siusiu..,miałam mega mroczki przed oczyma...w dodatku podpaska sucha więc nie wiedziałam co jest grane... wracam do pokoju ledwo żywa no i buuumm- zemdlałam na korytarzu,był taki huk że Tż się obudził i od razu wyszedł zobaczyć co się dzieje... pozbierał mnie z tego korytarza, już chciał dzwonić na pogotowie ale ja powiedziałam że nie ma tego robić bo pewnie mi przejdzie...,brzuch nadal mocno bolał (takie skurcze jak by) więc wzięłam 2 ketonal... zasnęłam dopiero po 5 nad ranem a o 10 się obudziłam więc jestem dziś ledwo żywa...A dodam jeszcze że podpaska rano już była cała od krwi. Dobrze że mam dziś wolne bo nie dałabym rady w pracy... biedny Tż widziałam ledwo co wstał to sięgnął po energetyka... Nie wiem od czego mi było słabo,Tż twierdzi że od Bromka... może i ma rację, tak sie zastanawiam czy na czas @ nie brać po pół tabletki, jak myślicie? Pierwszy raz miałam takie coś dlatego w 100% nie jestem pewna czy to od Bromka... bo do tej pory mój organizm reagował na niego dobrze...No nic rozpisałam się to teraz idę nadrabiać...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-13 o 12:36 |
|
|
|
#2044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale potem przeszło samo. przy czym ja brałam tylko 0,5 tabletki na noc i jestem pewna ze te objawy były własnie po nim wiec moze faktycznie zmniejsz sobie troche dawke albo zadzwon do gina i zapytaj co Ci powie.
|
|
#2045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam natomiast i czytałam na innych forach ze gdy dziewczyny tak zle czuły sie po bromku to zmniejszały dawke po jakims czasie probowały znow ja stopniowo zwiekszac i było ok
|
|
#2047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2048 |
|
Zadomowienie
|
To znowu ja, dzień dobry
Przyszłam powiedzieć, że zgłupiałam. Nie rozumiem i nie zrozumiem mojej szyjki, współpracować cholera jedna ze mną nie chce twarda szyjka to przeszłość, teraz jest miękka i wysoko, ciężko określić czy otwarta czy zamknięta - jak to baba, ciężko ją pojąć Bóle i kłucia jakby przeszły, czekam na rozwój sytuacji lady_malgo
|
|
|
|
#2049 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiii ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
magbes, oni to wiedzą kocie
Co z tego, że to wszystko wiem, jak i tak robię kurna po swojemu? Dobijcie mnie, niech się nie mecze
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() spoko, wiadomo, ze wiedza swoje a praktyka swoje ![]() skads to znam ![]() dawaj znac jak sie sytuacja rozwija |
|
|
|
|
#2053 |
|
Raczkowanie
|
Poczytałam znow na google i na innych forach o moim śluzie płodnym ktory pojawił sie drugi raz w tym cyklu a za 3 dni mam miec @ i wyczytałam cos takigo cytat : "Może to oznaczać, że przy pierwszym sluzie organizm (szyjka) dopiero się przygotowywał do owulacji, która z jakiegoś powodu nie nastąpiła (stres, przeziębienie, jakaś inna przyczyna) i doszło do "drugiego podejścia".
Troche mi sie w to coś wierzyć nie chce... oby nie bo teraz nie mam mozliwosci staranek z męzusiem
|
#2054 |
|
Rozeznanie
|
anoxee- mam to samo
z szyjką. Wiem, że o jednej porze się ja bada, ale i tak nie mogę wytrzymać i co idę siku to ją macam ![]() Teraz jak byłam w łazience zobaczyłam różowy śluz . Ale nic nie boli mnie. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Ej... a na co jest bromek?
|
#2055 |
|
Raczkowanie
|
Bromergon jest na zbicie podwyzszonej prolaktyny
|
#2056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja wolałabym jednak jedna owu a celna Ale po Twojej opowiesci mozna nabrac tylko optymizmu ze wszystko jest jednak mozliwe
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a powiedzcie mi czy bole około owulacyjne świadcza o owulacji tak na prawde?? skarżylam sie ostatnio ginekologowi jak i mojej pani endokryn ze miedzy 18 a 23 dniem od kilku miesięcy boli mnie brzuch jak na @ to sie smieją ze trzeba wtedy atakowac bo to oznacza ze jednak do owulki dochodzi , po czym gin mowi ze jak nic nie zakiełkuje przez 6 miesiecy od 1cs to bedziemy monitorowac,taki troche chaos jak dla mnie
|
|
|
|
#2059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) A jakby oba dzidziole sie utrzymaly? To tak czy inaczej jeden byłby wczesniakiem
|
|
#2060 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także testujemy razemMi jajnik prawy zaczął się odzywać już 7-8 dc zaraz po @ ![]() A okresowo zaczęło wszystko boleć wczoraj.. dzisiaj już już w pachwinach tylko:/ I też sama nie wiem kiedy mogła być ta owulacja.. Nie mam pojęcia. Wydaje mi się,że wczoraj lub dzisiaj. Co do staranek to wiesz ja mam 2 chłopców, więc staramy się jak to mówisz pukać ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2061 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Dlugo mnie nie bylo tu, nie mam szans nadrobic, przeczytalam tylko, ze IZA w koncu udalo Ci sie wywolac @ - zapamietalam Cie, bo mialysmy ten sam problem u mnie @ na wyjezdzie, jakies 5 dni po terminie. Zwalam wszystko na wielki stres w pracy w sierpniu.Co nowego dziewczyny?? |
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo może być nawet tak, ze pęcherzyk rośnie, wszystko jest ok, organizm przygotowuje się do owu, ale pęcherz nie pęka. Bo np był za mały pik LH. Owulację potwierdzić może jedynie monitoring, a i to nie na 100%.
|
|
#2063 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) ehhehe trzymam kciukasysmaczenegoo mniaamm Cytat:
a u Ciebie pada?? u nas jest pieknie moze temperatura nie rozpieszcza ale jest wzglednie 18 stopni i słonce , które zaszło własnie hehhe
|
|
#2064 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam za to pytanie ale czy miałaś tez taki sluz ciagnacy sie jak białko kurzego jaja?
|
#2065 |
|
Wtajemniczenie
|
No dziewczynki ja już się stanowczo lepiej czuję,dziś tylko szybciej pójdziemy spać żeby odespać tą kijową nockę...
Była właśnie u mnie kuzynka,trochę poplotkowałyśmy, wypiłyśmy po szklaneczce piwka i teraz czekam na mojego Tż ![]() Jutro juz piątek Mieliśmy jechać jutro do mojej przyjaciółki która niebawem rodzi ale Tż siedzi teraz dłużej w pracy więc w innym terminie ich odwiedzimy...Gdzie się Nam zapodziały Isia i Kejthx?? (no chyba że jeszcze nie wróciła z wyjazdu służbowego) ![]() Widzę że na forum popołudniowa cisza ![]() Aha no i dzisiaj doszły moje testy owulacyjne także niech @ jak najszybciej się kończy,kilka dni i działamy
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-13 o 17:21 |
|
|
|
#2066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Isia hop hop Jak się czujesz i jak dzidziol??Lunka? Mokka a Ty dzisiaj jak się masz??? Kejthx chyba jeszcze w delegacji, albo dalej ma zapierdziel biedna w robocie:/
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja przez tą brzydką pogodę mam dziś podły nastrój ![]() Ja chcę lato albo chociaż wiosnę Mnie od wczoraj moje jajca napieprzają tak że szok a przecież już po owu dawno (przynajmniej tak mi się wydaje ) i tak ciągną aż czasami do kolan czuję eh Wiecie napiłabym się jakieś alkohola |
|
|
|
|
#2069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moni-
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
Laseczki!!!
Przepraszam, że tak długo nie pisałam, ale dzieje się tak dużo i tak szybko, że sama nie nadążam. Jestem teraz u mamy, bo niedługo - w niedzielę ma 60 urodziny. A że tu neta niet to nie ma jak pisać. No i okazało się, ze mamcia sprawiła sobie prezent na urodzinki i kupiła laptopa. Ale żeby mieć neta to muszę iść do brata, który mieszka z teściem, więc tak trochę niezręcznie. Ogólnie u mnie i bobasa dobrze. Nie wiem czy sobie nie wkręcam ale czasami czuję że się rusza. Ale chyba trochę za wcześnie? 14 tydzień leci albo początek 15. Tak czy siak kocham tego małego brzdąca, którego noszę pod sercem. Przeczytałam Was tak pobieżnie i widzę, że z fasolkami tu krucho - SUCHO! Laski, brać się do roboty, zdejmować galoty i zapładniać. ![]() Też bym się napiła a tu doopa. Na urodzinkach u mamusi będzie alkohol a ja przy soczku będę siedzieć Jak będę mieć czas, to na pewno się do Was odezwę. Całuski kochane moje
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2012-09-13 o 18:25 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

w ciąży byłam 2 razy i śluzu płodnego nie miałam natomiast przed @ często mi się pojawia. Trzymam kciuki żeby u Ciebie to był dobry znak!
)

no chyba ze by sie udalo to bede ale ze szczescia 
bo do tej pory mój organizm reagował na niego dobrze...

twarda szyjka to przeszłość, teraz jest miękka i wysoko, ciężko określić czy otwarta czy zamknięta - jak to baba, ciężko ją pojąć

Co z tego, że to wszystko wiem, jak i tak robię kurna po swojemu?
Dobijcie mnie, niech się nie mecze 

nie chce robic nadzieji ale 3mam mocniutko kciuki za II